Ninkas Detox - Detox dig slank
Detox dig rask og glad, Detox Succes Historier

Mød en detoxer: Slut med oppustet topmave Med dette detox tip.

Kristine slap oppustet mave, mavefedt, fordøjelses-problemer ved at at følge Ninkas overraskende detox tip og rense ud i gamle følelser.

”Jeg ligner en, der er er gravid i 4. måned”

Sådan har jeg hørt mig selv sige gennem de sidste 16 år

Jeg husker, at stå og sammenligne maver, dengang min fars kæreste var gravid med min lillebror. Han bliver 17 år i december. 

Oppustedhed og en spærreballon som mave har været en del af mit liv og dermed forhold til min krop lige så længe, jeg kan huske. Det var ikke konstant, men evigt tilbagevendende og det fyldte meget i mit hoved og i min måde at anskue (læs: hade) min krop. 

Jeg prøvede alt; afførende håndkøbspiller, tarmskylninger, ingen kulhydrater, mere kaffe, ingen kaffe, ingen tyggegummi, kontaktede diætister, fastede, levede af ris en uge, spise ikke efter kl 16:00 og læste alt hvad jeg kunne finde på nettet. I håbet om, at det ville forsvinde.

Jeg opfandt sågar en ”delle-skjuler” (et stykke meget stramt tekstil jeg havde på inde under mit tøj), som jeg ikke kunne gå i byen uden, den gang i mine tidlige 20’ere. Ja det var før diverse ”slimming-pants” og strømpe bukser blev tilgængelige… 

Det var også dengang, jeg første gang kom i kontakt med Ninka, eller i hvert fald læste hendes bog ”dagbog over mine deller”.  Og en del af grunden til, at jeg meldte mig til detox dig smuk i september 2014. Jeg forstod, at jeg skulle have styr på mit tarmsystem og ønskede at tabe mig.

Hvis du læste min gæste blog sidste år ved du, at jeg gennem detox-ritualer, kost og kosttilskud ”lykkedes” med mit vægttab, og at jeg havde en ide om, at detox livsstilen var rodfæstet i mig. 

Men jeg døjede stadig med oppustedhed.

Det var nok bare sådan, det var; en del af mig, som ikke kunne være anderledes. Og da perioderne uden, varede længere og længere, var jeg egentlig godt tilfreds. 

Det man fokuserer på vokser.

Ikke så lang tid efter jeg havde sendt mit indlæg til Ninkas blog, begyndte min mave at vokse igen. Spærreballonen var tilbage.

Taget med 3 ugers mellemrum i sommeren 2015

Jeg forstod intet, men tænkte, at hvis jeg ikke fokuserede på det, så ville det nok forsvinde. Hvis jeg tænkte og talte kærligt til min krop, så ville det forsvinde.

Men tværtimod - den voksede og voksede. Jeg husker, at stå i køkkenet i sommerhuset og min far sagde ”er du gravid?” Det var jeg ikke! Sex var faktisk på ingen måde en del af mit liv. Jeg forstod intet, jeg var jo en detox-succes historie, så hvordan kunne det ske!?

Jeg kiggede desperat i den ”skånsomme detox guide” (tarmhealende) for at finde ud af, hvad jeg skulle spise og hvilke kosttilskud, der kunne fixe mig.

Lavede bonebroth og købte kosttilskuddene hjem og fulgte protokollen. Det afhjalp mine symptomer, men de forsvandt ikke. 

Ethvert fysisk symptom har en emotionel søster eller bror

Det havde jeg hørt Ninka sige mange gange, men jeg havde jo netop styr på mig selv. Alligevel tog jeg mig endelig sammen til at læse det afsnit, jeg havde sprunget over i første omgang.

”Følelser og mønstre. Kend dem og heal dig selv hurtigere.

Vær opmærksom på, hvordan dit tarmsystem repræsenterer dit selvangreb eller din evne til at tage næring og dermed livet ind. Selvkritik og angreb på dig selv, handler også om at præstere for meget, hælde fra en tom kande, please og udsætte egne behov.”

Bang! Det var altså ikke maven, jeg havde flyttet fokus fra, men mig selv. 

Derfor hjalp det jo lige lidt om jeg fokuserede på eller ignorerede den; den var jo blot et symptom, på noget inde i mig, som jeg ikke ville se på.

Det startede en ny rejse. Jeg var elendig til at sætte grænser, sige fra, jeg overhørte min mavefornemmelse - altsammen for at blive elsket. Var altid til rådighed for alle andre, men aldrig for mig selv.

Jeg var stadig så langt væk fra mig selv.

Nu var spærreballonen pludselig den mindste af mine udfordringer.

Jeg skulle til at åbne op for alle de sider af mig selv, jeg havde lukket ned for. 

Skridt for skridt åbnede jeg de døre, der havde været lukkede og øvede mig i, at stå ved mig selv.

Da jeg startede min detox rejse, var det ud over et ønske om fysiske forandringer, med ønsket om at fixe mit parforhold. Og som du kan læse i sidste års blog, troede jeg, at det var lykkedes. Vi havde fundet hinanden igen, min kæreste og jeg. 

Alting har en pris.

Ikke at han nogensinde havde bedt mig om det, men jeg havde en forestilling om, at jeg måtte være en anden, eller i hvert fald lukke ned for dele af mig, for at være sammen med ham.

Og ja, JEG blev prisen for det ”lykkelige familie liv”.

Jeg havde brugt halvdelen af mit liv på at please, passe ind og præstere i mine relationer - jeg ville være den bedste veninde, kæreste og mor.

Det er ultimativt den sværeste beslutning, jeg har taget. At gå fra en mand jeg elskede, men i en relation, hvor jeg gik på kompromis med mig selv for at kunne være i. 

Jeg elsker min nye tilværelse som single-mama til wonderboy. Vigtigst så elsker jeg mig selv.

Så den emotionelle søster til mine tarmproblemer, var selvfølgelig ikke min ex-kæreste eller andre omstændigheder, men min indre pleaser, som var villig til at leve uautentisk for at blive elsket. Som fejlagtigt troede, at det var den eneste måde, at blive elsket på.

Sandheden er, at alle dem som elskede mig, havde set min indre pleaser og ikke elskede mig på grund af den, men på trods af den. Og at jeg nu mærker deres og min kærlighed stærkere end nogensinde. 

Min spærreballon har ikke været og hilse på siden december, faktisk havde jeg glemt den. 

Indtil jeg i søndags gik forbi spejlet i sommerhuset og huskede de billeder, jeg tog den gang i sen sommeren 2015. Og først dér gik det for alvor op for mig, hvad Ninka mener med den emotionelle søster eller bror. 

Jeg har de sidste 5 måneder været ”selvhelbredende detox-type". Men har egentligt aldrig tænkt over, hvordan min krop har healet sig selv.

Det var ikke vigtigt i forhold til alt det, som er sket i mit liv og vigtigst af alt: inden i mig. 

Har det været en dans på roser lige siden: Nej. Men livet har aldrig været mere meningsfyldt end nu.

Den indre pleaser, lever nok stadig i mig, men det længe siden jeg har hilst på hende og det afspejler min krop. Når hun dukker op igen, ved jeg hvordan jeg med nysgerrighed og modet til at se indad, kan heale mig selv.

Der findes ingen Quick-fixes. 

Du kan med den rigtige kost og ved at leve i overensstemmelse med naturen, døgnets rytme og spise kosttilskud, minimere dine fysiske symptomer. (Og jeg kan ikke være foruden min detox-kost, kosttilskud, ritualer og min søvn).

Men hvis du virkelig ønsker at komme dem til livs, hvad enten det er tarmproblemer, fedt ophobninger eller hormonelle forstyrrelser, så må du kigge på den emotionelle forbindelse i dig.

I min video får du mine 3 bedste tip til at komme din spærreballon til livs.

I kærlighed og taknemmelighed 

Kristine


Ps Ninka er på ferie, så jeg er her hele ugen: Giv mig endelig din kommentar eller dit spørgsmål nedenfor. Hvis der er noget, jeg kan hjælpe med, så sig endelig til…


Kommentarer (34)

 1. Louise på 06.06.2016
  Hej Kristine, smukke menneske, sikke en rejse du har været på, jeg er selv på nøjagtig samme sted. Har lignet en i 4 måned, haft ondt i maven, kramper, været trist, været flov over min mave og er blevet spurgt et hav af gange om der er en mere på vej.... ikke fedt når man oven i er blevet skilt fra ham man har to børn med... er blevet undersøgt for gluten allergi, laktose intolerance mm og bonner lidt ud for gluten, har fjernet glutenholdigt brød og pasta i min kost og fået mere grønt ind, det har hjulpet på alt, humør, mave, glæden m men maven er stadig som din på billedet.... vil prøve at følge dine råd og se om det hjælper eller har du måske et råd ? De bedste hilsner fra Louise
 2. Helle på 03.06.2016
  Hej Kirstine Tak for dit indlæg, jeg genkender ikke symptomerne, men årsager og tanker.
  Vi taler så meget om kvinder, men jeg har en mand, der har de samme symptomer. men opskriften til at komme fri af det er vel egentlig den samme??
  Knus Helle
 3. Birgitte på 03.06.2016
  Hvis nu folk gad se på HELHEDEN... Det fantastiske ved Ninkas mentorteam er, at her er 3 meget forskellige kroppe med hver deres skønhed - ikke mindst kvinderne INDENI, som hver har et levet liv og erfaringer med sig, som de gavmildt øser ud af. Tak dig dig Kristine for din historie på bloggen om den mentale søster som pendant til det fysiske symptom, som rammer plet hos mig. Tak til dig Janne for dine kærlige skub og omsorg og din tilstedeværelse i "dine" uger, hvor jeg altid er tryg fordi jeg ved du ser os og griber os. Tak til dig Signe for lige præcis den krop du har, som jeg har lyst til at klæde i kropsnære kjoler, fordi jeg har set dig live og ved hvor LÆKKER du er. Lige gyldigt hvordan vores kroppe tager sig ud fysisk, ligger der historier under historien, som jeg har lært at tage alvorligt, takket være Ninka-Bernadettes utrættelige arbejde. Go girls❤️ Beklager de mange versaler, men jeg bliver altså harm på Kristines vegne
 4. Sisse på 02.06.2016
  Wauh, hvor du rammer plet, Kristine. Jeg genkender så meget af det, du skriver, og lader det inspirere til min egen videre udvikling. Tak fordi du står frem, smukke og dyrebare sjæl ❤️
 5. Navina Vibækka på 02.06.2016
  Tak for din video Kristine, den gik rent ind her hos mig :-) Er den skånsomme type og suger til mig af inspiration!
 6. Sanne Mei på 02.06.2016
  Tak for dit smukke og ærlige indlæg kæreste Kristine. Du er så dejlig og inspirerende <3 <3 <3
 7. Prem Prabha Line på 02.06.2016
  Kys
 8. Heidi Reinholt på 02.06.2016
  Du er så strålende smuk og inspirerende ❤️
 9. Camilla Bruun Manscher på 02.06.2016
  Så smukt og indsigtsfuldt Skønne Kristine ❤️
  Tak fordi du deler
 10. Wenche på 02.06.2016
  Fineste Kristine ❤️
 11. Loona på 02.06.2016
  Tusind tak for at stå frem! Genkender med maven og følelser og autencitet
 12. Liva Leergaard på 02.06.2016
  Hvor er du dejligt uperfekt ;) Skønt at se!
  Hvilke kosttilskud er det du tar?
 13. Heidi Zink på 01.06.2016
  Du er så sej og smuk på samme tid ❤️

  Kys
 14. Sinne på 01.06.2016
  Hej Kristine, mange tak for dine råd. Det er lige præcis det jeg kæmper med. Plus mange andre symptomer der kom til over årene. Jeg blev så syg at jeg nærmest ingenting kunne, hverken tænke eller tale eller bevæge mig, og har nu været sygemeldt lidt over et år. Fordøjelsen har bare været bum, helt slukket. Det går lidt bedre efter jeg har taget kosttilskud og arbejdet med kosten (jeg kan kun spise få ting, men nogle gange er det lige meget hvad jeg spiser så bliver jeg oppustet) men ligesom du beskriver så går symptomerne ikke væk.
  Jeg har deltaget i detox og arbejder fortsat med mig selv, men er i tvivl om der er mere jeg kan gøre. Hvilke selvudviklingsøvelser har du haft gavn af udover den med at identificere sin indre pleaser?
  Det er meget begrænset hvad jeg kan foretage mig fysisk så jeg synes det er svært at finde et ritual som kan oplade mig uden at overbelaste. Jeg må gå i tænkeboks.
  Tak igen for at dele din oplevelse. Det betyder meget. Kram Sinne
 15. Majbritt på 01.06.2016
  ❤️
 16. Kristine på 01.06.2016
  Sophie tak for dig smukke. Måske det ikke er din indre pleaser, men en anden måde hvor på du hælder fra en tom kop?

  Kære Cathrine, Ja forstået på den måde at kosten og livstilen ikke var nok, den afhjalp mine symptomer, men for at slippe dem helt, måtte jeg se på hvordan jeg behandlede mig selv, og ikke kun min krop.

  Og en ekstra bonus ved at hæve bevistheden er også at man får øje på hvordan man mere praktisk lyver for sig selv, eks kan jeg se nu at jeg trods for at leve af detox-kost, spise mine tilskud ect, nok indtog en hel del flere flødeboller (glutenfri). End hvad jeg var bevist om. Fordi jeg netop ikke ville mærke efter og se mig selv “ude fra”. Men det kunne jeg først se/erkende da jeg havde fået øje på det emotionelle accept af mine symptomer.

  Gitte, tak for dig <3 Vi er jo netop på detox for at slippe kampen også med fedtet. Måske er det heller ikke din pleaser der på spil!? Men dit selvangreb? Men hvis du ikke er den skånskomme detox type. Kan du måske med ny nysgerrighed læse din guide og se om du havde blinde vinkler sidste du læste den? når det er sagt, så er tålmodig med din krop utrolig vigtig? Kys
 17. Kristine på 01.06.2016
  Mette, Pia, Ammanda, Karina, Tina, Christina, Sofia, Ditte og Nilo
  Af hjertet tak for jer, jeres ord og vores vidunderlige rejse sammen. Jeg er taknemmelig for jer og jeres mod, som inspire mig dybt.
  Glæder mig til næste uge med jer <3
 18. Kristine på 01.06.2016
  Cille, Camilla, Loui, ladies Jeg elsker jer. Det er jo lige jer jeg skriver om. Det er jeres kærlighed til mig og min til jer, som kun vokser og gør det hele mere meningsfyldt. Kys
 19. Sofia Hjorth på 01.06.2016
  Smukke Kristine - du rammer mig lige midt i hjertekuglen - jeg græder af genkendelse ❤️
  Tak for dig ❤️
 20. Christina på 01.06.2016
  Utrolig flot og ærligt skrevet!

  Det giver utrolig god mening!

  Hvor er jeg glad og stolt af at være i lære hos dig❤️
 21. Tina på 01.06.2016
  Gir så mye mening. Akkurat det jeg trengte nå! ❤️
 22. Gitte på 01.06.2016
  Jeg er en af dem, der sidder med fedtophobninger, trods alle anstrengelser. Jeg er frustreret, for jeg kan jo bare slippe fedtet. Jeg har været. Men er ikke rn pleaser mere. Jeg har gået en del til psykolog og arbejdet med selv udvikling. Hvad skal jeg gøre???????? Øv øv
 23. Karina på 01.06.2016
  Det giver da vild mening!!! Fedt skrevet
 24. Nilo på 01.06.2016
  Det er mig det der. Du har ramt mit største og ømmeste og mest vedholdende problem. Nu vil jeg skynde mig at få dine tre bedste råd:-)
 25. cathrine lyngbæk på 01.06.2016
  Tak for et inspirerende indlæg <3
  Jeg døjer med samme problem mht oppustet mave, og har længe prøvet at komme problemet til livs, men uden succes.

  Det ligner ud fra dit blogindlæg at det var ved at arbejde med det psykiske aspekt at du kom din oppustede mave til livs. Er dette korrekt forstået?
  Dette overraskede mig meget, da jeg var sikker på, at det var gennem kost og motion, at man kunne ændre dette...
 26. Sophie på 01.06.2016
  Tak Kristine <3
  Wauw hvor jeg genkender. Jeg føler også at jeg har gjort alt for at slippe af med min oppustet mave og umiddelbart synes jeg heller ikke at jeg er en pleaser.. Hmm.. Det må jeg kigge nærmere på
 27. Ditte på 01.06.2016
  Skøn som altid Kristine
  Lige mit problem. Og et rigtigt flot indslag ;0)
 28. Tina på 01.06.2016
  Kristine ❤️
  Tak ... Den samme problematik har jeg døjet med altid.. Troede det var bestemt mad.. Nu giver alt mening.. Tak for at sætte fokus og ord på
 29. Ammanda på 01.06.2016
  Hold kæft hvor er du dejlig!!!! TAK!!! TAK!!! TAK!!! - for dit meget oplysende indlæg
 30. Pia på 01.06.2016
  Kære Kristine :-) Pyha... det er vist der jeg er. Tak for et fantastisk indlæg! :-)
 31. Mette Lindgren Helde på 01.06.2016
  Så indsigtsfuldt, Kristine, tak. Genkender sætningen: har det været en dans på roser lige siden? Nej, men livet har aldrig været så meningsfyldt som nu. Det er det, som Detox og især det indre arbejde, kan. Du er en stor inspiration. Tak for dig.
 32. Loui på 01.06.2016
  Smukkeste menneske! Så fint, ærligt, autentisk og inspirerende!
 33. cille på 01.06.2016
  s m u k k e // har netop idag skrevet i min dagbog idag at jeg er SÅ taknemlighed for mine veninder OG der dukker du så op, min støtte min debatør, min sparring MY ROCK !!! YOU ROCK MY WORLD! og yess -jeg skal ud og bade idag! <3 <3 <3
 34. Camilla på 01.06.2016
  Dejligt indlæg. Genkender så meget af det, du skriver. Vi skal elske os selv først. Kys

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.