Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Vil du vide hvordan du finder motivationen frem til træning? –og beholder den?

Vil du vide hvordan du finder motivationen frem til træning? –og beholder den?

Tjek disse 10 tips!
Vi kender det sikkert alle: Det er nytår, en ny måned eller bare mandag! Vi har de bedste intentioner om at nu skal vi starte på en frisk og komme rigtig godt i gang med træningen. Og som regel går det også godt.. i en periode! Her er 10 tips til hvordan du kan booste din motivation når den begynder at falme:

1. Planlæg og forbered!

Det gælder ved alle nye projekter; forbered dig grundigt, hav udstyret på plads, nyt music på Ipoden, tjekket holdplanen eller hvad der nu skal til. Planlæg din træning for en uge eller måned af gangen; skriv det i din kalender og overhold de aftaler du laver med dig selv.

2. Sæt mål!

At have et mål med sin træning, gør det nemmere at holde ved; sæt gerne et større mål, det kan være jeg vil kunne dødløfte 80 kg, og sæt en dato på. Sæt små del-mål hver uge eller måned; Denne måned skal jeg kunne løfte 10 kg mere eller f.eks. træne 3 gange på en uge.

Vær realistisk så du oplever succes; det vil få dig videre!

 

3. Del dine mål med andre!

Fortæl venner, familie og kollegaer om dine mål. Eller på Facebook! Det gør dem mere virkelige og aftal gerne med nogen, at de vil støtte dig hvis motivationen begynder at falme.

 

4. Inspiration!

Find gerne en person der inspirerer dig og som du kan se op til og lære af. Det kan også være en fitnessstjerne du følger på nettet eller en motivations gruppe på Facebook.

 

5. Prøv en ny træningsform!

Det kan hurtigt blive kedeligt, hvis du træner det samme hver gang. Det vil både øge din motivation og du vil få mere ud af din træning, hvis du skifter træningsform engang imellem. Er du vant til spinning, kan det være at du skal prøve styrketræning. Det kan også f.eks. være bare én gang om ugen hvor du gør noget helt nyt!

 

6. Få en træningsmakker!

Det kan virkelig være en stor hjælp, at have en træningsmakker, du kan lave aftaler med. Det kan både være en I rent fysisk træner sammen, men

det kan også være at I træner hver for sig, måske hver sin træningsform; men laver opdateringer til hinanden på Facebook f.eks.

 

7. Smartphone som hjælper!

Der findes rigtig mange fede motiverende programmer til smartphones, der kan tælle dine skridt, måle distance og hastighed eller lave en træningsplan. Prøv MiCoach fra Adidas f.eks.

 

8. Nyt musik!

Sørg for at opdatere din Ipod med nyt lækkert træningsmusik – det kan gøre at man helt glæder sig til at skulle træne og høre det nye musik! Derudover er musik genialt til at presse os selv lige liiidt mere!

 

9. Få en personlig træner!

Ja det kan være en dyr investering, men de der gør det, fortryder sjældent. Det kan være bare én gang om ugen, og resten af tiden træner man selv efter det program man har fået lagt. Så er man sikker på at komme ud af døren og der er en fast støtte og en at stå til ansvar overfor.

 

10. Belønning!

Husk endelig at fejre dine fremskridt! Beløn dig selv hver gang du når dine delmål (et nyt stk. træningstøj eller en gang massage), og hav en stor belønning klar til når du når dit store mål (en ferie måske?!).

Rigtig god træning
Karolia Kærsner


 ps. Hvad motiverer dig til træning??

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.