Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Fordøjelse, Fordøjelse og fedttab

Video: Jeg trænger til KULHYDRATER og er træt af bøf og fløde!!! ER det et tegn fra Moder Natur?

Video: Jeg kan kun fortælle min sandhed. Det er ikke den evigt-gyldige. Bare min. Når jeg IKKE fortæller sandheden og det, jeg mærker, bliver mine videoer underlige. I kan se det i mit blik. Høre det i min stemme. Se det i mit blik. Flakkende. Træls.

Fuck. For sandheden er ikke altid så nem at komme spankulerende med. Når den handler om kød, smør og fløde. og for meget af det. midt i en LCHF tid. Hvor ordet kulhydrat er blevet tabu. Og rigtigt mange får det skidt af den tunge kost. Sandheden. Den er udfordrende. Når den ikke ligner det, jeg plejer at sige.

Men her er den altså. Om en mavefornemmelse, jeg har fået. Om at alt det røde kød og smør og fløde ikke er så tiltrækkende for mig for tiden. Jeg længes efter (og trives på) fisk, æg, skaldyr, olivenolie, bær, spirer, nødder. Det bliver jeg nødt til at dele. For rødt kød og smør har været fint for mig. Se hvorfor det ikke føles så godt længere. . Og hvorfor sandheden er svær at håndtere. Og måske i overensstemmelse med en kalden fra Moder Jord. der ikke kan håndtere flere kz-lejr fangede dyr, medicineret landbrug og voldeligt overgreb på dyr...

 

 

Kommentarer (21)

  1. Evelyne Meyer på 30.07.2014
    Jeg har lige hørt dit indlæg omkring mere brug af grøntsagerne.
    DET GLÆDER MIG ENORMT MEGET!!!
    Jeg er blevet opdraget til at være altædende og har dog i de sidste 5 år haft mindre og mindre lyst til kød. Mærkeligt nok, når jeg jo ellers bare tager til for retterne. Det værste har altid været tag selv buffet. Men Kød, Nej TAK kun i nødstilfælde og så bevidst indtagelse af kød.
    Det gir meget mening for mig at moder natur kælder os tibage til der vi kommer fra og det er jo mest fra planteriget.........
    Jeg vil elske at kunne detoxe uden for meget indtagelse af kød. Jeg har meldt mig til dit næste forløb som starter den 12 August. Jeg glæder mig virkeligt megt til det, da jeg mærker et kæmpe håb om at komme min spiseudfordring til livs.
    Jeg længes til at kunne sige til og fra også over for maden og virkelig kunne være med hele mig ,uden at kæmpe. Samtidig have en ydmyg accept af det som er..........
    Har virkelig brug for guidens for har mange indsigter og er ved at udvikle større bevidsthed men svært ved at holde mig selv i hånden alene.
    Da nettop den alene følelse har været med til at give mig spiseforstyrelse bla.
    Glæder mig til at dele yderligere og kan mærke et lykkerus ved bare at skrive her på din blok.
    DU ER SMUK OG MEGET INSPIRERENDE !!!!!
    Kærligst Evelyne
  2. Gudrun Beyer Paulsen på 25.06.2014
    Tillykke med dine første skridt mod en langt mere plantebaseret og venlig kost. Jeg stod helt af over dit kød og æggeregime. Vejen til ændringer går sommetider gennem børnene, således også hos mig. Har en søn lidt ældre end Bertram, han ville ikke spise kød da han fandt ud af hva det var i en alder af tre. Det tvang mig til at overveje mine egne og resten af familiens kost. Over en årrække er min og familiens kost blevet mere og mere plantebaseret. Min søn har ikke spist noget kød i mindst 8 år heller ikke fisk. Jeg meldte ham ind i Dansk Vegetarforening, foridi jeg ville være klogere. Det kunne før godt bekymre mig at han næsten ikke spiste andet end kartofler, ris, brød lidt frugt og få grøntsager. Jeg fandt ud af at det behøvede jeg ikke at bekymre mig om, for kartofler indeholder alt det kroppen har brug for næsten, er fedtfattigtm og proteinerne i kartofler er af meget fin kvalitet. I morges sagde han lille mor til mig, for han er vokset langsomt og sikkert et godt stykke over mig. Jeg er stadig på vej, kalder mig ikke noget andet end mit navn, men jeg spiser overvejende plantemad og meget lidt æg, kun sjældent kød, har det ikke i huset. Begge mine børn er efter eget valg vegetarer nu, og de trives, men fede er de ikke, trods massevis af kartofler og fuldkorn.
  3. Elise Lærum på 07.06.2014
    Hei Ninka,

    Liker at du deler, selv om jeg føler jeg bare blir mer og mer forvirret rundt det her med kosthold. Fra det ene til det andre, frem og tilbake, Ikke noe er sunt lener og det er ikke lette spesielt her hvor jeg bor i norge å få økologiske grønnsaker, ei heller øko kjøtt/fisk osv. Hva skal en gjøre for disse kroppene våre.? Vi må jo ha mat!? Føles som om jeg kommer til kort uansett hva jeg prøver på. Vet at maten du spiser ikke er bra for deg.. Uhhh.. No good. *fustreret*

    Du jeg har lett etter et sted for å melde meg på DNA test med deg, men finner det inge sted. Hvordan gjør vi det? BIg Hug E
  4. Christina Hansen på 05.06.2014
    Hej Ninka

    Jeg er også gået over til HCLF plantekost efter min krop blev mere og mere syg af paleo..
    Så behøver jeg heller ikke alle de kosttilskud og andet junk som koster så mange penge og ikke virker alligevel fordi jeg har spist kød og olie samtidig..

    Tjek ham her ud: http://www.drmcdougall.com
  5. Vivian Rosamunda Laurine Jensen på 05.06.2014
    Det er bare en super dejlig nyhed Ninka, jeg er vegetar og har før gerne ville deltage i dine programmer , men det harmonerede ikke med det at jeg er vegetar, så virkelig super . jeg kan mærke at det for mig er det bedste at leve så rent som muligt , altså mest frugt og grønt , men jeg blev vegetar for 5 år siden fordi jeg var til et foredrag om AHIMSA ( ikke vold ) i alle henseender af livet og fordi det for mig giver mening.
    Kærlig hilsen Vivian.
  6. Yasmina Andersen på 05.06.2014
    http://www.plantemad.dk/

    Gik fra alt-spisende til veganer for 4 måneder siden, og det er uden tvivl, det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv - egentligt allermest for dyrene, men så sandeligt også for min sundhed.
  7. Eliza Jacobsen på 04.06.2014
    Helt enig med dig. Startede med at spise kun plantebaseret føde i februar. Jeg fik denne madlede overfor animalske produkter, fordi langt de fleste dyr bliver behandlet så trist.
    Fra april begyndte jeg at spise lidt fisk en gang imellem.
    Min krop har aldrig haft det så godt som nu, i mine voksne år. Astma og alle mine allergier er så at sige væk.

    Jeg kan kun anbefalde at skrue kraftigt ned for animalske produkter.
  8. Rita Olsen på 03.06.2014
    Dette var gode nyheter.

    Selv har jeg deltatt på et detox-kurs hos deg, for et år eller to siden. Men, ramlet helt av lasset på grunn av mengden med kjøtt jeg måtte spise.
    Har i flere år hatt veldig fokus på øko, på alt - også kjøtt/kylling/fisk (og med tanke på hvordan disse dyrene blir behandlet i konvensjonelt landbruk, er det nesten viktigere å tenke øko hva gjelder de, enn grønnsaker, frukt, kremer osv - siden øko stort sett krever mer dyrevelferd . Hvordan noen kan tro at man blir sunn og frisk av å spise andres lidelser er mer enn hva jeg kan begripe, men...)

    Jeg tror vi har godt av kjøtt, og jeg liker kjøtt veldig godt - MEN, ikke i de mengder som krevdes på detox-kurset, kroppen min gikk helt i vranglås, og det bød meg veldig imot - enda jeg kjørte full mengde av grønt ved siden. Det ble rett og slett for store mengder kjøtt.
    Og, siden jeg ramlet så fort av lasset allerede på kostholdet, som jo er en stor faktor på kurset, gikk det liksom litt i ball med resten også - og jeg ble fort en ikke-aktiv-deltaker.

    Jeg er helt sikker på at den vridningen du gjør nå, med mer fokus på grønt, og grønne alternativer, er meget riktig.
    Men, hva gjelder kjøtt, tror jeg også det er viktig å bruke mer av dyret enn biffen og kjøttdeigen - jeg tror faktisk det er sunt for oss å spise større deler av dyret - men, det er ikke alltid så lett å finne gode bruksområder for andre deler. Blant annet fordi vi ikke er lengre er vant til å utnytte hele dyret.
    Beinmarg og hjerne skal f.eks være svært sunt (iallefall av øko-dyr) - men, ikke helt det jeg pleier å ha på menyen. Selv om jeg har store planer om å begynne å koke egen kraft, og dermed iallefall bruke bein, og beinmarg.

    Jeg tror det viktigste vi kan gjøre, er å leve i takt med Moder Jord, og, vi vet inni oss, om vi kjenner etter, når vi gjør det, og ikke.
    Føle, virkelig kjenne etter, og tenke selv - er ofte undervurderte egenskaper :)

    Nå må jeg tilføye at det også var en annen ting som gjorde at jeg falt av, og det var all tiden jeg følte jeg plutselig måtte begynne å bruke på nettet - for å oppdatere meg, sette meg inn i, skjønne og forstå, og få oversikten. Fikk med meg at det var en del av prosessen det å skulle gi litt slipp, gi fra seg kontrollen - men, det hele førte til at man brukte mye mer tid enn man ellers gjorde, bak skjermen.
    Det hele ble slik for meg at kurset faktisk ga meg mer stress, enn mindre - noe som jo ikke var meningen.
    Nettet er et meget nyttig redskap - men ikke når det fører til at man må være på nettet "hele" tiden.

    Lykke til med den nye kursen
  9. ninka mauritson på 02.06.2014
    Kære alle - svar nedenfor direkte i jeres indlæg - kararina - SÅ fedt at du mærkede og handlede på det! Hellemai - jeg er i gang med at lave vegetar-protokol til mit detox hold- IT IS TIME!!!!


    Kys

    Ninka
  10. Silje Hansen på 31.05.2014
    Der er jeg også,Ninka. Flott at du deler!!!!
    Klem
  11. Lene Christensen på 31.05.2014
    Jeg har hver morgen i over et år startet dagen på en liter grøn smoothie, bestående af en halv agurk, en klump ingefær, en skive citron, frossen spinat/grønkål og vand. Jeg ELSKER den virkning, det har på min krop, og grønt er fast bestanddel af min kost dagen igennem.

    Kød spiser jeg for at få mættende proterin og holde mig fra sukker/brødvognen, som får mig til at tage på og føle mig virkeligt dårlig tilpas. Men jeg er også træt af kød, og jeg trænger til at minimere mængden. Orker det ikke mere. Jeg vil prøve at genintroducere havregryn, linser og brune ris, som jeg længes voldsomt efter.

    Og de par kilo, jeg har tabt mig? Jeg tror, de bliver ved at være "forsvundet", når jeg følger min krops behov for at lytte til den, være i nuet og koncentrere mig om det vigtige, indre arbejde, jeg er i gang med lige nu - i stedet for at bruge energi på slavisk at følge en bestemt kostretning.
  12. karrina Langsø på 29.05.2014
    Hej Ninka
    Min livserfarring er, at nu tættere jeg lever på/i min kerne des mere ændre min kost behov sig også. Det kan også siges sådan, at nu bedre jeg bliver til at lytte og leve efter min krop des mere grønt er der i min kost. behovet for kødet kan helt forsvinde. m.m
    dette er en proces og fungere bedst når den kommer naturlig indefra.. Altså ved hjælp af det indre arbejde :-) det er deerfor det indre arbejde er så vigtigt for os og for jorden.
  13. Helle Frandsen på 29.05.2014
    Hej Ninka

    Jeg ved godt, at det måske ikke helt høre til på denne side, men jeg er så heldig at have en fantastisk dattter på 10 år, som har mange problemer med indlæring. skeler mener selv at vacinationerne har skadet hende.
    Hvilket en kinisolog også har testet.
    kan du måske hjælpe med en toksin udrensning, hun har dårlig syn skeler og har mørke rander under øjnene.

    håber du vil skrive et par ord.

    den bekrymrede mor
  14. Katarine Da Silva på 29.05.2014
    Hej Ninka,

    Ja, jeg er bestemt også enig med dig. Jeg er på dit detox hold, og er såååå glad for det. Hoppede i fra første uge med meget kød men allerede efter første uge, blev jeg simpelthen nød til at lave diæten om. Det var umuligt for mig, at have det godt med så meget kød. Grøntsager derimod er et livsnøde.". Lige et spørgsmål: er der nogen speciel grund til, at du koger grøntsagerne inden du blender? Jeg selv bruger alle grøntsager rå, og syntes det er dejligt, men er bare nysgerrig på om der er en grund....1000 tak for alt, knus
  15. Hellemai Toft på 29.05.2014
    Hej Ninka.
    Så enig, Glæder mig til den dag vegetar også kan deltage på dine detox hold. Da du virkelig har meget vigtig viden om hvordan vi lære at elske os selv, nurser vores lille barn, kosttilskud, din store Expertise om mad og udrensning. En viden der er vigtig for os alle uanset, hvad vi spiser.

    Tak for alt det du deler:)
    Kh Hellemai

  16. Bianca S på 29.05.2014
    Helt enig i den kalden. Jeg har længe følt min krop sige til mig: " Nu kan jeg ikke klare mere", selv om det er sundt kød/øko kød. Slet ikke klare, når der er "smuttere" med usundt kødpålæg. Den gider det bare ikke mere. Jeg putter bare instiktivt mere grønt i indkøbskurven, når jeg køber ind. Uden at tænke på om jeg kan lave noget med det eller hvad det er. Jeg følger det bare, fordi jeg fornemmer, der er en mening med det. Og jeg har lyst til at spise det. Meget mærkeligt. Så det giver helt sikkert mening, det du siger om din fornemmelse og om kloden.
    Bianca
  17. ninka mauritson på 28.05.2014
    Hej dejlige læsere

    Mine svar på jeres kommentarer er direkte i jeres indlæg :-)

    Kys

    Ninka
  18. Hanna Hjelt på 28.05.2014
    Hej!

    Jag har nyss anmält mig till Detox dig smuk - sensommerhold och är så glad för den här videon. För jag hoppas att jag passar in med min kostfilosofi med mycket grönsaker och så fisk, ägg och proteinpulver. Jag äter också en del glutenfria gryn som quinoa och hirs och lite kikärter och linser, men dem kan jag vara utan om det behövs. Men jag äter inte rött kött. Och så kommer den här videon som ett svar på mina frågor. Tack!

    Jag hoppas att det går bra att jag som svenskspråkig i Finland kan vara med på holdet. Jag har studerat i Danmark ett efterår så jag förstår gott vad du säger, jag har också följt din videoblog i ett år nu. Men kjag kan varken tala eller skriva danska, jag hoppas att ni förstår min svenska. Jag talar nog en god engelska också, men jag är så nordist att jag hellre försöker på skandinaviska först.

    Min son på åtta år älskar din bok "Kärnfrisk mat". Han sa att den är hans favoritbok. Jag tror att det beror på att han får äta allt (utom sojan, men det går lätt att byta ut) som finns i boken. Vi äter någon slags plant based paleo + quinoa, havre, hirs, bovete och kikärter och linser och han känner sig lite utanför i skolan där han äter mjölkfri och glutenfri allergimat. Men i din bok känner han sig normal. Han har adhd-problematik och har blivit så mycket bättre sedan vi lyckades balansera hans blodsocker. Min yngre son, som har förstoppningstendenser, mår också bättre sedan vi slutade med gluten.

    Jag ser så fram emot det inre arbetet på holdet. Och tack för bloggen, det är starkt att du alltid är så ärlig och utlämnande. Det är därför jag alltid vill se den genast en ny video har kommit.

    Kram,

    Hanna
  19. Lone Sørensen på 28.05.2014
    Hej Ninka.
    Jeg er helt enig med dig! Jeg har selv været med på "paleo-vognen" i en periode og syntes stadig principperne er rigtig gode. Jeg har bare lavet nogle justeringer, så det passer bedre til lige netop MIG. Ligesom dig har jeg valgt at skrue op for grøntsagerne og ned for kødet (især fra de firbenede dyr), af mange af de grunde du nævner. Og derudover trives jeg også godt med havregryn, hirse, brune ris og nye kartofler :-)

    Men lige et spørgsmål omkring protein. Jeg er nemlig lidt forvirret omkring kød vs. bælgfrugter og linser. Hvad er egentlig bedst for kroppen? Nogle lovpriser jo bønner og linser, mens andre mener de belaster tarmene osv. Hvad er din holdning til det?

    Kram
  20. Maja Haahr på 28.05.2014
    Hej Ninka.
    Er stor tilhænger af din tankegang og er lige begyndt at følge dine indlæg mm. Er vild med dig.

    Har et spørgsmål til kød.
    Spiser næsten ingen animalske proteiner, måske øko kylling eller kalkun et par gange om måneden, men ville så gerne have lidt mere fisk. Men ved simpelthen ikke hvad jeg skal købe. Har en svær tungmetalforgiftning og har derfor ikke lyst til at belaste min krop yderligere, men vil så gerne have de sunde fedtsyre fra fisken. Har du nogen gode råd til fisk der er rene.

    På forhånd tak
    KH Maja
  21. Pernille Rønnex på 28.05.2014
    Hej Ninka,

    Jeg bruger selv din idé, da jeg har svært ved at tygge mig igennem så store mængder grønt. Alt ned i en stor gryde med masser af skønne krydderier og frisk hvidløg - og så en tur i blenderen. Det smager fantastisk og mætter rigtig godt. Jeg laver ofte kyllingedeller med frisk koriander ved siden af, for at få dækket proteindelen:) Havde dog ikke over proteinpulveret - det skal helt sikkert prøves! Jeg elsker fisk og spiser det flere gange om ugen, men giver dig ret i, at det er næsten umuligt at opdrive den helt rene slags. Ved du om der findes nogen gode hjemmesider i den forbindelse?

    Jeg er skrevet op til dit detox-hold og glæder mig som et lille barn - et nyt liv venter forude!!
    Kærlig hilsen Pernille

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.