Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Dig Slank og Smuk, Detox Succes Historier

Video: "Elsk dig selv trenden er selvbedrag"

Bikinisæson er højsæson for selvpineri og selvbedrag. Selvkærligheds trenden er en af de værste.

Hvad nu, hvis det er løgn?

At vi skal elske vores fedt og appelsinhuden? Og hvad nu hvis de piger, der IKKE elsker fedtet og appelsinhuden har fat i den lange ende?

Provokerende detox video om fedt, bulet hud og pointen, de fleste misser:

 

 

Kommentarer (18)

 1. Pernille på 17.06.2016
  Hej Ninka

  Jeg er en af de kvinder, der igennem flere år har været ned med stress... ad flere omgange og i lange perioder.
  Det er der mange grunde til.

  Det interessante i denne sammenhæng er, at jeg i de tilfælde, hvor jeg har været dårligst, har koncentreret mig meget om kost og motion.

  At spise meget grønt, frugt, kerner, bælgfrugter, nødder osv, at få mig rørt hver dag og frisk luft.

  Jeg gik fra ikke at kunne mærke min krops virkelige behov med styrketræning, løb og almindelig, tung, dansk kost, med kemi, alkohol, kaffe og blanding af for meget sukker og fedt af for dårlig kvalitet mv., samt tage alt for mange opgaver på mig etc., til at lære at lytte til min krop, gå lange ture, geare ned, dyrke yoga, qi gong, meditation, drikke mere vand og urtethe/grønthe og spise ... ja, vegansk, som du ikke lige er fan af, kemi- sukker, gluten- osvfrit.

  Det interessante er, at jeg i disse perioder oplevede, at jeg instinktivt blev god til at lytte til min krops behov, og tage omsorg, mens andre omkring mig blev paniske og synes, at jeg var helt galt på den. Jeg skulle da drikke alkohol, spise bøf og "nyde" slik, kaffe og kage og andet bras.

  Jeg kunne bare ikke klare, at min krop blev fed, og det var dét der gerne triggede mig, og satte alarmklokkerne i gang. Det var også en måde at have kontrol, det ved jeg men, det var også omsorg for ikke at gå helt i stykker.

  Jeg tænker ofte, at det at lave så radikalt om på sine spise og drikkevaner, er grænseoverskridende for andre, da det sætter fokus på deres egne vaner, som de måske godt inderst inde ved, ikke er helt sunde.
  Bare ærgerligt med den vildrede vi lever i - de løgne vi lever på, fordi der er økonomiske interesser i, at vi fylder os med den alt for dårlige mad/drikke. Retten til sundhed (som er en af mine kæpheste) er virkeligt kørt af sporet, og det er ilde hørt (som så mange andre områder i vores moderne verden).

  At det hele på et tidspunkt kammede over og blev en egentlig spiseforstyrrelse, ortoreksi, var ikke så fedt, men det har jeg nu styr på... tror jeg, takket være metasundhed og EFT.

  Kh Pernille
 2. Heidi Reinholt på 22.04.2016
  Kære Ninka ❤️
  Dit budskab er hamrende vigtigt.
  For "elsk din krop som den er" må jo ikke blive en fribillet til at æde junk og overhøre kroppens nødråb om sundhed.
  Der er alt for meget fedt og cellulitis, selv på børn og teenagere. Fedme og livsstilssygdomme breder sig som kræftceller i det vestlige samfund og der kan være en tendens til at vende det blinde øje til og gemme sig bagved den slags udsagn.
  Jeg bøjer mig i støvet for dig, kære vidunderlige inspirerende Ninka fordi du er så utrættelig med dit livsformål om at hjælpe mennesker og løfte sundheden.
  Jeg elsker dig og Detox Dig Smuk ❤️❤️❤️
 3. Ninka på 22.04.2016
  Hej Betina,
  Det jeg mener med selvbedrag er, at man når man vælger at overhøre kroppens signaler og blindt elske de ophobninger og ubalancer som appelsinhud og fedt er et tegn på, så gør man netop det - overhører kroppen og sig selv.

  Det er hverken kærligt, selvkærligt eller omsorgsfuldt at vende det døve øre til, uanset om man kamouflerer det med ”jeg elsker mig selv, som jeg er”.

  Så snart vi har brug for at overbevise andre om vores holdninger eller kærlighed, hvad enten den er til os selv eller en anden, så er det i virkeligheden os selv, vi prøver at overbevise.

  Det handler ikke om størrelsen på vores krop, eller om at gøre den forkert. Men netop om at turde at se den i øjnene, ærligt, kærligt og ikke starte et nyt selvbedrag, som flytter os fra os selv.

  Så ja, selvfølgelig skal vi elske os selv og vores krop, men jeg mener netop ikke at vi kan elske hele os, hvis vi vælger ikke at lytte til den visdom som vores krop, sjæl og indre barn har til os.
 4. Gitta Catalina Møller på 21.04.2016
  HUA... HVor er du igen igen igen bleet stærkere og mere vital at se og lytte til -Godt Brølt Ninka <3
 5. Henriette Rolsted på 21.04.2016
  Hej Ninka.
  Tak din kontroversielle betragtning! Fedt med din drejning af 'elsk dig selv' bevægelsen.
  Alt er en reaktion på noget og jeg tænker at bevægelsen er et udtryk for et modtryk. Alt det vi ukritisk og grænseløst indtager fra reklamer, nyheder, dyrevelfærd, miljø, mode, meninger om det rigtige sexliv, forældreliv, familieliv, ægteskab, sundhed, økonomi... Vi lader os kaste rundt imellem indtrykkene uden at tage stilling til hvordan er det lige jeg har det. Alt imens vi ukritisk har indtaget 'mad', så er vi flyttet ud af vores krop og hænger udenfor os selv. Vores kroppe er svulmet op af indtaget og pludselig får vi øje på os selv udefra...vi kan nemlig ikke holde ud at kigge ind. Vi ser en krop i ringe forfatning og for at modstå indtrykket må reddes hvad reddes kan og et modtryk (overlevelse) vokser - JEG ELSKER MIG SELV SOM JEG ER...SELVFØLGELIG!.
  Jeg hørte et spændende foredrag om spiseforstyrrelser forleden. Jeg bed mærke i forskningsresultater der viser at meget små børn idag udviser spiseforstyrrelser, fordi deres især mor har tolket klunk, gråd eller uro som signal for sult, og derfor har madet barnet/babyen istedet for at fx tage barnet i favnen og kramme, kysse..udvise omsorg gennem kærlig berøring og bevægelser. Dette har bevirket en fejltolkning af kroppens signaler. Logikken - når jeg føler uro i kroppen og har brug for kærlig berøring, kram, kys og nærhed, så skal jeg indtage mad. Min tolkning er at denne overlevelsesmekanisme er med til at skabe det modtryk som tidligere nævnt. Hvilket i mine øjne skaber mental og fysisk stress. Vores pigeon hols' (elsker den metafor) bliver fyldt op og for at overleve og fordi vi alligevel ikke kan overskue konsekvensen ....så kan jeg sgu lige så godt ELSKE MIN KROP SOM DEN ER....jeg har givet op.
  Jeg har spurgt mig selv og mine veninder om bevidstheden i forhold til tidligt indtag af indtryk og her i blandt mad, og om der er en sammenhæng mellem egenomsorg, tolkning af signaler og grænsesætning i dag 35-40 år senere.
  Det er jo en psykologisk tilgang der kan modbevises. Der er altid en anden teori. En anden vinkel. Dette var min!

  Glæder mig over at kunne dele min reaktion på dit indlæg.
  God dag!
  ❤️Henriette
 6. Julia fra gruppe 1. på 20.04.2016
  Smukke Ninka ❤️ . Spændende video. Jeg elsker min krop for det budskab den kommer med, men ikke hvordan den ser ud, og istedet slår jeg mig selv i hovedet over det. Jeg har så svært ved at lytte til budskabet, og saboterer det for mig selv gang på gang. Jeg føler selv jeg er nået ret langt ifht. da jeg startede mit første Detox forløb i april sidste år, fordi jeg ved at min krop fortæller mig at jeg skal lytte til den, sove når den er træt, sige fra til ting jeg ikke har lyst til, gøre gode ting for mig selv osv. Jeg har forsøgt at "kurere" mine selvsabotagemønstre og kommer altid frem til spændende ting jeg kan arbejde med, men ender alligevel altid med at "falde i". For det meste er det altid bevidst og fuldt overlagt at jeg ødelægger det, på den ene eller den anden måde. Så det er altså ikke engang ubevidst mere.. Det er nærmest helt destruktivt nogle gange. Har du nogle ideer til hvordan jeg ellers kan få knækket koden?
 7. Pia på 20.04.2016
  Hej Ninka :-) Jeg er på 2. detox-forløb og min krop prøver at fortælle mig noget jeg ikke helt kan tyde.. Jeg har det super godt på kosten, har ikke rørt gluten, mælkeprodukter og kun sukker i 85% chokolade. Jeg har de sidste mange år været meget slank, og det er først her igennem det sidste år ca., at jeg er begyndt at ophobe fedt på mave og lår (har døjet med appelsinhud igennem mange år). Har kun ca. taget 1,5 - 2 kg på, men føler det nogle gange som 10 kg..På første forløb synes jeg at jeg tabte lidt cm og 1,5 kg ca. halvvejs i forløbet. Jeg synes så derefter igen, at jeg er blevet større om lårene, numsen og maven. Jeg holder kosten fint - så kan der være noget jeg mangler? Måske lidt kulhydrater? Jeg er binyre/kortisol ...:-) (eller måske faktisk på vej til stofskifte). Vil lige tilføje, at min søvn er blevet SÅ meget bedre, og det samme gælder humøret... Så TAK :-) Nu skal jeg bare have kroppen til at følge efter... Måske er jeg bare ved at gøre klar til at "slippe" ..?? Knus
 8. Bella Bjrk Deloya på 20.04.2016
  Skal man spise kød på forløbet?
 9. Ninka på 20.04.2016
  Julie, så sandt. Alle svar er i os -og bestemt ikke i medie idealer.
  Kys 
 10. Ninka på 20.04.2016
  Henrik ;) <3
 11. Ninka på 20.04.2016
  Tak Katja,
  Elsker at have dig på mit forløb. Så smukt at følges med dig
  Kys
 12. Ninka på 20.04.2016
  Heidi <3
  Hvor er det vidunderlig læsning. Tak
  Det er nemlig så vigtigt at vi lytter til de røde lamper.
  Tak for dig smukke
 13. Betina på 20.04.2016
  Jeg forstår ikke helt havd du mener. Jeg opfatter budskabet om at elske sin krop som den er som udgangspunktet for at kunne gøre alle de gode ting(ernæring, motion og søvn) ved sin krop. Hvis man ikke elsker sin krop når den er fyldt med appelsinhud og fedt så tror jeg ikke man er istand til at give den al den kærlighed det kræver at få udgangspunktet ændret. Det andet er at elske og lade str til.. Men så tror jeg i virkeligheden ikke man elsker sig selv og sin krop hvis man byde den usund og kemikalie fyldt mad.
 14. Julie My Nystrøm på 20.04.2016
  <3 JA
  En verden, hvor vi lytter til kroppen og mærker os selv! Så tror jeg slet ikke vi behøver at bekymre os om medie idealer mere <3
 15. Henrik på 20.04.2016
  Hun er da helt vildt lækker, hende i den lilla bikini øverst til højre. Love curves !

  :-)

  Henrik
 16. Katja Alslev på 20.04.2016
  Jeg er fuldstændig enig Ninka. Og jeg er især blevet opmærksom på det og overbevist, efter jeg selv er startet på dit detoxforløb. Jeg elsker den dybe kontakt jeg får til mig selv igen og jeg elsker den tillid til min krop og dens budskab der gradvist vokser, efterhånden som jeg lytter mere og mere. Tak for dig <3
 17. heidi juul på 20.04.2016
  Jeg er en af dem, der har haft tabt hår, med en huden lignede pergament med eksem og knopper...totalt set et stofskifte der var smadret, kroppen der var i kamp/flugt 24/7, lagrede fedt og skreg på hjælp..jeg lyttede bare ikke da de røde lamper blinkede.. og blev syg.
  goodbye selvfornægtelse !!
  Men takket være dig og detox, så er min krop godt i gang med at helbrede sig selv ved egenkærlighed, indsigt, højere bevidsthed og den rette kost mv.
  i taknemmelighed og kærlighed fra Heidi Juul <3
 18. Henriette på 20.04.2016
  Hej Ninka.
  Tak for alt hvad du deler !!! Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilke gryder og pander du har i køkkenet ?? Står og skal have nye og vil gerne prøve at forbedre mine detoxvaner her også

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.