Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides, Detox dig rask og glad

Video blog: Nul fluor – nul huller

Ninka: Detox tandhygiejne, flere år uden fluor – hvad sagde tandlægen da teenagerne var hos tandlægen?

Svaret (og hvad jeg tænker om tandlægernes skræmmekampagne & fluors skadevirkninger) kan du se I videoen nedenfor. Hvor jeg også fortæller om min families vej til sunde stærke tænder uden fluor. 


Læs her hvordan du skal undgå fluor ifølge radiodoktor Carsten Vagn Hansen

Min favorit tandpasta fås her

Artikler

Der er ikke hold i undersøgelser, der viser, at drikkevand tilsat fluor, styrker tænderne, læs hvorfor her

Derfor skal du være forsigtig med fluor

Du kan desuden også læse min tidligere blog om naturligt hvide tænder her

Knus 

Ninka

Kommentarer (16)

 1. Karin Riisager på 09.11.2016
  Kære Ninka, virker spennende med den tandpasta du referer til, men hvad tænker du om indholdet af bl.a. sodium benzoate, sorbitol, taurate og citric acid? mvh. Karin
 2. Ninka på 21.10.2016
  Malene. Så flot at du står fast på dit og værner om dit og din families helbred.

  Knus
 3. Ninka på 21.10.2016
  Kære Anne-Louise. Tak for at du som tandlæge melder ind her.

  Knus
 4. Majbritt på 16.10.2016
  Bliver så glad når jeg ser flere og flere får øjnene op for hvad Flour egentlig er. Vi og vores børn(ca 3 og 10 år) bruger aldrig flour tandpasta. Hende på 10 får ros af skoletandplejen hver gang. Og vi synes det er fantastisk mundhygiejne og trygt at lade især den lille sluge alt det tandpasta hun vil ved børstning med et produkt vi har brugt i ca 4 år.. Flourfri - Ja tak ;)
 5. Charlin på 13.10.2016
  Hejsa
  Jeg bruger ikke flour, på trods af at jeg også har stået skoleret hos tandlægen og følte mig meget som et barn da jeg afslog at få en speciel tandpasta på recept med ekstra flour i..!

  Jeg har 3 - 4 huller, men jeg har pt ikke råd til at fikse dem. Jeg har desuden ladet mig fortælle, at man med f.eks tandpasta af kokosolie, simpelthen kan få ens tænder til selv at lave de huller.
  Har du noget erfaring med det, eller viden om det?
  Mvh :)
 6. Merete på 13.10.2016
  Christina,
  Young living har tanntråd og tannpaste med eteriske rene oljer, fourfritt begge deler.
 7. Merete på 13.10.2016
  Vi bruker ikke flour og mine barn på 20, 24 og 8 har aldri hatt hull i tennene.
 8. Anne Louise på 13.10.2016
  Der kommer ikke huller i rene tænder! Så hvis man børster grundigt og bruger tråd hver dag , samt undgår sukker, så får man ikke huller i tænderne. En Schweizisk undersøgelse har for nylig vist, at man lettere får børstet helt rent med elektrisk tandbørste med rundt hovede fremfor en "håndbørste" .
  Mvh Tandlægen
 9. Søs andersen på 13.10.2016
  Vil lige sige, til et af de ovenstående kommentarer. Jeg bruger også kokosolie. Tilsætter lidt pebermynte olie. Men har tidligere tilsat natron. Dette natron har desværre gjort at jeg har fået gule striber, på emaljen. Så til alle de, som har fulgt dette råd, tænk over, om I skal droppe natron...
 10. Christiane Eid på 13.10.2016
  Hejsa,
  Jeg har ikke brugt fluor tandpasta i ca. 10 aar og mine taender er ligesaa hvide og hulfri som de altid har vaeret. Min stoerste dreng paa 11 aar bruger fluor tandpasta hver anden uge naar han er hjemme hos hans far, og hans taender er ogsaa fine. Min mindste paa 3 aar kommer forhaabentligt aldrig til at bruge fluor.
 11. Anne Lindhardsen på 13.10.2016
  Det krævede en helt del mod fra autoritetstro mig, at stoppe med at bruge fluor tandpasta... Og gik over til Biorepair. To år efter konstaterer min tandlæge 4 huller (jeg har som 37 årig kun 3 huller i forvejen). De to huller var så dybe, at der muligvis skal en rodbehandling til:-( Nu tør jeg simpelhen ikke andet end at gå tilbage til fluor tandpasta, men jeg har det skidt med det...
 12. Kristina Mølholt Pedersen på 13.10.2016
  Sjovt at du poster denne lige nu, Ninka :) Jeg kommer lige fra tandlægen og jeg var meget spændt ligesom dig. Det føles næsten som at skulle til eksamen, synes jeg.
  Jeg har børstet med kokosolie og natron i et år ca. og mine tænder har aldrig været finere. Ingen begyndende paradentose som jeg plejer, ingen begyndende huller eller huller som jeg plejer. Alt var tip top. Var virkelig overrasket, fordi jeg synes mine tænder er mere gule end de nogensinde har været. Men det er jo kun kosmetisk og jeg har jo læst at det er der råd for. Må prøve kul eller gurkemeje-tipsene ;)
  Kærlig hilsen Kristina <3
 13. Dorte på 13.10.2016
  Hej

  Har lavet min egen det sidste år - har lige været til tandlægen som roste mine tænder og ja - nul huller
 14. Christina på 13.10.2016
  Hej Ninka. Tak for et rigtig fint indspark:-) Har du kendskab til flad (tape) tandtråd uden flour? Det er nemlig ikke lykkedes mig at finde.
  Mvh. Christina
 15. Malene på 13.10.2016
  Nej det gør jeg bestemt ikke - og det gør resten af familien heller ikke.
  Vi har aldrig haft så gode tænder som nu - og trods det så har jeg skulle stå skoleret hos tandlægen, blive nedgjort og talt ned til som et andet barn......men trods deres skræk historier og trusler, så bruger vi stadig den fluor fri tandpasta fra Forever Living.
 16. ninka på 13.10.2016
  Bruger du fluor til dig selv og dine born?

  knus

  Ninka

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.