Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Vi gjorde det sgu`

Jeg vil gerne takke Umahro, Larz Thielmann fra www.hjernetips.dk og mig selv, Morten og Melvin.

Her er et billede af hvad kærlighed, næring, udholdenhed og motion kan gøre. Det ligner måske nogle krogede bogstaver, men det er et lille hvedagsmirakel.

Bertram kan skrive. Bertram kan fandeme skrive. For tre år siden lavede han kaotiske streger på et papir, og kunne ikke sidde stille mere en 1 minut ad gangen. Og her er hans første mini-stil. Emnet er ”Min familie”.

Jeg læste opgaven op for ham, gav ham skrivehæftet og sagde. ”Emnet er ”min familie” . Hvad vil du skrive.?

Bertram lænede sig ind over hæftet med et lidt usikkert greb om blyanten med de lange fingre og skrev:

”At I min familie er go te at lave mad og er sød og i de hus lave de dajli mad.”

Undervejs sagde han: ”Det er svært.” Fortrød en sætning. Lavede den om. Skrev videre. Bagefter sagde han: ”Jeg kan skrive” med et stort smil. Og det kan han. Helt selv. Og jeg er dybt rørt. For en uge siden græd jeg af lettelse, stolthed og en fornemmelse af at have besteget et bjerg og endelig være på toppen, da hans lærere sagde, at Bertram er den bedste i klassen til at læse. Det er ikke en stolthed af sådan en præstations-pace-agtig slags. Det er en stolthed over, at et lille menneske med så svagt et udgangspunkt. Med ALLE odds imod sig sammen med sin familie har kæmpet sig til dette.

Dette er en opfordring til ALLE med børn, der får diagnoser og fremtidsudsigter som vores. Alt er muligt. Og påstå aldrig andet, før du har prøvet det.

Bertram fik at vide, at hans tilstand gradvis ville forværres år for år. At han ville skille sig mere og mere ud. At han med 70 % sikkerhed ville udvikle scizofreni. At han altid ville være afhængig af hjælp og specialinstitutioner. At der intet andet var at gøre end at bruge pædagogiske værktøjer og give ham medicin (nervemedicin).

Der er en Bertram i næsten hver eneste klasse, i de fleste familier. Og der er noget at gøre for de fleste.

Besøg fra Norske medier

Derfor er jeg glad for, at vores første bog (Kernesund Familie – sådan) nu udkommer i Norge. I går havde vi besøg af Aftenposten, som har et helt tillæg om mennesker, der har oplevet stor forandring i livet. Her er billeder af fotografen, der forsøger at lokke Morten til at lade som om, han finder mad i køleskabet. Og et billede af den søde journalist, der griner fordi Morten vanen tro laver tykt gas med hele situationen. For et par dage siden blev vi interviewet til det norske forældreblad Mama. Nu håber jeg, at endnu flere får øjnene op for hvor meget familier kan gøre selv. For visdommen og magien i hver eneste menneske.

Kærlighed 

Ninka

Kommentarer (35)

  1. Inger Lolck Madsen på 26.02.2009
    Torsdag den 26/2. Stort Tillykke! Jeres historie har været en kæmpe inspiration for mig til at begynde at leve kernesundt!
    Vil gerne styrke min indlæring og hukommelse og har læst om produktet CarniMax - Brain-Booster. Sælges bl.a. via sundebørn.dks hjemmeside. Er der nogen, der har erfaring med det produkt? Virker som om voksne også vil kunne have glæde af det? Troede, jeg kunne finde info om det her på siden, da der står at det også er godt ved autisme og ADHD.
    På forhånd tusind tak for hjælpen, om nogen skulle vide noget.
    Kærligst Inger
  2. karen Høng på 03.02.2009
    For dem der gerne vil gøre noget godt for vores klima, findes der et alternativ til almindeligt el. Det hedder Ren Energi. Læs mere på deres hjemmeside.
    Her kan man virkelig gøre en forskel for vores miljø.
    Hilsen Karen
  3. Maya Jacobsen på 03.02.2009
    "JAMIE OLIVERS SKOLEMAD HAR VIRKET

    03. feb. 2009 14.28 P3Nyheder

    Tv-kokken Jamie Oliver har de sidste fire år svunget kniv, potter og pander over de britiske skolebørn.

    Og det har haft en forbavsende effekt på børnenes sundhed og indlæring, fastslår en undersøgelse, som universitet i Essex har gennemført.

    Maden indeholder mere jern
    Forskerne har fulgt 13.000 børn fra Greenwich øst for London, der alle gennem flere år har spist den skolemad, som Jamie Oliver anbefaler, og de er kommet frem til, at børnene har forbedret deres resultater med 8 procent i sammenligning med andre børn i Storbritannien.

    En af rapportens forfattere, Michele Belot, siger til Sunday Times, at hun især er overrasket over, at forbedringen er sket så hurtigt og at hun ikke kan finde andre forklaringer, end at det må være Jamie Olivers sunde mad.

    En af hemmelighederne ved maden er, at den indeholder meget mere jern, end den traditionelle skolemad, og jern fremmer både udviklingen og koncentrationen.

    Samtidig har børnene i undersøgelsen fået femten procent færre sygedage."

    HALLELUJA, siger jeg bare!!! :-D

    Og HURRA for Jamies vanvittige, vidunderlige energi - og hvad den udretter!

    Maya
  4. Maya Jacobsen på 03.02.2009
    Kære Nana Bork!

    Måske kan du finde anvendelig viden i Irene Hages Kvinde, krop og sundhed. Eller måske hos marilynglenville.com. Eller dr. Susan Lark.

    For en mere psykologisk, eksistentiel tilgang kunne Neel Fastings "Et sprog for det kvindelige" måske være noget?

    "God bedring"!
    Kh, Maya
  5. Nanna Bork på 03.02.2009
    Hej Ninka eller andre der måske kan hjælpe?

    Vedr.menustration og træthed!

    De første dage ind i menustrationene bliver jeg altid så træt. Altså virkelig virkelig træt, så jeg næsten ikke får lavet noget som helst.
    Det føles som, hvis jeg kun har sovet få timer om natten eller ligesom i starten af en graviditet. En fuldstændig tung og uoverskuelig træthed sænker sig over mig.

    Er der derfor nogen der kender til særlige kosttilskud eller kostråd, der kan afhjælpe det? Det vil jeg blive vældig glad for at høre om.

    Hilsner
    Nanna
  6. Henriette Reitz på 03.02.2009
    Hej Anette

    Jeg er uddannet pædagog og arbejder med specialundervisning, bl.a. med børn med infantil autisme og ADHD. Derfor synes jeg det kunne være spændende at uddanne mig indenfor kost området og evt. arbejde med disse børn. Jeg har googlet ernæringsterapeut.....jeg skal vist lige vinde i Lotto eller noget i den retning for at uddanne mig lige i øjeblikket. Jeg tænkte at jeg kunne få foden indenfor et sted inden jeg uddanner mig, altså få noget praktisk erfaring, sammen med folk der ved hvad de har med at gøre. Jeg ved bare ikke helt hvor jeg skal starte.
    Tak for dit svar!
    Henriette
  7. Henriette Bekker på 02.02.2009
    Hej Sofie,

    Du kan købe soyayoughurt i bl.a Føtex og Irma, det er af mærket Provamel og der findes varianter med både frugt (og sukker...) og naturel - den naturel kan du f.eks. bruge i bagværk hvor der skal et surmælksprodukt i.
    Naturelvarianten kan du også blande op med blendet frugt og evt. lidt birkesød.
    Du kan også lave din egen youghurt - kan ikke lige huske blandingsforholdet, men det er noget med 1 liter soyamælk, hvor du putter 1-2 teskefulde probiotika i, og lader det stå ved stuetemperatur i et stykke tid, måske andre kan huske opskriften mere præcist....

    Mvh


    Henriette
  8. sofie hess på 02.02.2009
    Hej Alle. Jeg har siddet og svælget lidt i de kernesunde herligheder i webshoppen. Jeg undrer mig dog lidt over, at der sælges müsli. Hvad pokker bruger man müsli på, når man ikke spiser yoghurt og den slags produkter, udover på lidt bær? Spørger mest for at vide, hvad jeg selv kan erstatte yoghurt med.
    Vh Sofie
  9. Henriette Reitz på 01.02.2009
    Hej Ninka (eller andre der ligger inde med viden om uddannelse indenfor Kernesund:o)

    Jeg har vist spurgt om det engang for længe siden, og også fået svar, men kan nu ikke lige huske hvem der svarede...Jeg vil rigtig gerne arbejde med Kernesund og børn, men jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte.....nogen der kan hjælpe???

    Henriette
  10. Marlene Bundgaard på 01.02.2009
    Hej Bager

    TAK :-)
  11. bageren l på 31.01.2009
    Hej Marlene og Anette.
    Brød og boller er ca. 98 grader indeni, når de er gennembagte.
  12. N N på 31.01.2009
    Ninka og Morten! Det er så utrolig inspirerende å lese om dere. Har bøkene deres liggende framme hele tiden, slik at jeg ikke skal glemme hva dere har fått til. Stå på videre og en STOR TAKK! :)
  13. Marlene Bundgaard på 31.01.2009
    Hej Anette

    TUSIND TAK fordi du svarede... :-))

    Jeg var helt bange for jeg var den eneste tilbage hihi ;-)

    Marlene
  14. Marlene Bundgaard på 30.01.2009
    Hej Ninka..

    Jeg føler mig helt alene herinde...er alle forsvundet??
    Jeg har tusind spørgsmål, kunne I ikke overveje en telefonlinje ligesom vægtvogterne har, hvor man kan ringe med sine spørgsmål??

    Den madpakke-opskrift af Heidis som jeg har købt, der står på s 22 at der er en sandwichbolle-opskrift på s 34....men den er der ikke..der er 3 andre, men ikke den...
    Kunne man få lov at få den her eller ???

    Håber meget på svar.
    Marlene
  15. Marlene Bundgaard på 30.01.2009
    PS

    Og hvor høj varme tåler olivenolie...kan man putte den i boller der skal have 200 eller 250 grader?
  16. Marlene Bundgaard på 29.01.2009
    Hej

    Er der nogen der kan svare mig på om det kun er kokosolie man må bruge til hård opvarmning...er der ikke nogle flydende olier man kan bruge?

    Marlene
  17. Louise Ravnløkke på 29.01.2009
    Tag to sekunder af din tid, og hjælp os designstuderende i Kolding.
    Vi laver et research projekt om helbred, med fokus på kernefamilien som begreb.
    Uddyb gerne svar.

    Børn(antal)?
    Alder?
    Region?


    Tilhører du en kernefamilie? (ja/nej) Hvorfor?

    Hvilke værdier er vigtige for dig (i dit familieliv)?

    Er kost en faktor? (ja/nej) Hvorfor?

    Hvilket spil/leg vil man anvende i din familie?

    Beskriv din familie med en form/ en farve? Hvorfor?

    Beskriv en dårlig vane i familien?

    Beskriv komplikationer der må være i familiens hverdag? Hvorfor?


    Tak for hjælpen.
    Hvis nogle er fra Kolding området kunne vi godt tænke os et mere dybdegående interview. Kontakt meget gerne på mail: laura_s_b_nielsen@msn.com

    Med venlig hilsen
    Louise
    Hektor
    Julie
    Laura

  18. Anja Christensen på 29.01.2009
    Henritte- tak for linksne, dem vil jeg kigge på.

    Jeg ved ikke om det er sådan stadig, men for et par år siden kom der told på varer fra Jersey, ligesom når man f.eks. køber fra USA.
  19. Maya Jacobsen på 28.01.2009
    Tusind tak for tippet, Henriette! :)
    Og tak for svar, Ninka!
    Fantastisk og rørende blogindlæg forøvrigt...
    Way to go, Mauritsons! :-D
    Dejligt med så konkret en belønning for den store indsats og kærlighed!
    Mange hilsner
    Maya
  20. Henriette Bekker på 28.01.2009
    Billige olier m.v. i England

    Pundet ligger rigtigt lavt, så det kan betale sig at købe olier m.v. derovre:

    F.eks. Arctic cod liver oli fra Nordiuc Naturals, koster 139 kr. flasken hvis man køber 3 her:

    http://www.naturalfigure.co.uk

    Fragt er 9 GBP. Priser i DK netbutikker er 225 kr.

    Udos Choice Ultimate oil blend 500 ml. koster 149 kr.

    https://www.yourhealthfoodstore.co.uk

    Fragt er 10 GBP. Priser i DK netbutikker er 219 kr.

    Denne butik ligger på Jersey og er ekstra billig

    Laveras selvbruner koster 76 kr. Koster 119 kr. i DK netbutikker

    http://www.healthmonthly.co.uk

    Kender ikke fragtprisen her.

    Check også de samme butikker for kosttilskud.

    Sluttelig får I også lige en gratis og meget simpel test for candida....man skal blot spytte i et glas fra morgenstunden og lade det stå 15 min.

    http://www.thefinchleyclinic.co.uk/nojavascript/products/Threelac_Candida_test.htm

    Mvh


    Henriette


  21. Maya Jacobsen på 27.01.2009
    Hej Ninka!
    Du \'truede\' på et tidspunkt med en blog om fermentering af kål.. Jeg vil bare spørge, om man kan få samme effekt med surkål på glas fra helsekosten?
    Mvh, Maya
  22. N N på 26.01.2009
    Hei! Vet du hvilken dag artikkelen om dere kommer i Aftenposten? Hilsen tilhengere i Norge ;)
  23. Ronja Ditlev på 23.01.2009
    Hej Ninka

    Tak for svaret!!
  24. Siff Holst på 22.01.2009
    KÆre Skønne familie.
    Hjertelig tillykke med det store mirakel. Det er så vildt. Tusind tak for jeres store mod til at dele stort og småt.
    De kærligste tanker
    Siff
  25. Kira Emdal på 22.01.2009
    Stort tillykke til Bertram.

    Børn kan bestige selv de største bjerge, hvis man gør det muligt for dem.

    Et par rørstrømske lykke-tårer fra mig - og masser af positive tanker.

    Godt gået, Bertram!

    De bedste hilsener
    Kira
  26. Anemona Pedersen på 22.01.2009
    Kære Eva,

    Jeg har ikke rejst til Berlin som kernesund. Men jeg har hørt om at de har kæmpe store helse-kost butikker hvor alt kan fås og billigere end i dk. De hedder bio-noget.
    Jeg har lige være på rejse hen over julen, jeg tog lidt basis med hjemmefra.

    Laver du smoothies?Jeg tog vaniliepulver, proteinpulver, Udo\'s choice-piller og en stavblender med. Så skulle jeg bare skaffe frugten og ris/soya/kokosmælken. Så er morgenmaden klaret.

    Jeg købte riskiks, frugt/grønt, kød(det undlader du jo) og æg. Så tit stod det på æg i mange varianter med tilbehør.

    Jeg havde tørret frugt og nødder med som snacks. Både på flyveturene og på selve ferien.

    Rigtig god tur!! I love Berlin!

    Smil Anemona.
  27. Eva la Cour på 22.01.2009
    Stort tillykke til Ninka og familie med Bertrams fantastiske fremskridt!

    Jeg skal en tur til Berlin i næste uge - er der nogen der har kernesunde tips til restauranter og/eller kernesunde butikker? Jeg ved at mærker som Weleda, Lavera, Logona etc er en del billigere i Tyskland, så måske er det også tilfældet med kernesund mad?

    Det er første gang jeg skal på ferie som kernesund, så hvis der er nogen der sidder inde med gode ideer til hvordan jeg kan undgå både mælk, gluten og sukker (og kød, da jeg er vegetar) i 5 dage, er alle gode råde meget velkomne! Vi skal bo i hotel-lejlighed med eget køkken, så jeg regner med at kunne lave både morgenmad og aftensmad selv, men frokost skal jeg have ude, og jeg kan jo heller ikke medbringe 5 dages aftensmad hjemmefra, så jeg er nødt til at gøre nogle indkøb dernede.

    Ser frem til at høre mere om det kernesunde rejsebureau!

    Hilsen Eva
  28. Ronja Ditlev på 22.01.2009
    Hej Ninka.

    I din første bog skriver du om EPSOM SALT. (s 102)
    Der står at jordemoderforeningen beskriver det som det bedste krampestillende middel.

    Jeg har mailet til dem og forhørt mig, og de skriver tilbage:

    "Jeg har søgt lidt på Epsom salt og har ikke kunne finde nogle links med relevans for det du spørger om. For år tilbage anbefalede man at komme salt i fødekaret, men det gør man ikke længere. Nu bruges der blot almindelig postevand med en temperatur på ca. 35 grader..Vandet må ikke være for varmt af hensyn til baby, som er følsom overfor for meget varme."

    Men hvad siger du Ninka? Jeg synes jo det lyder godt med noget krampestillende i vandet, men hvor har du det fra?

    Venlig hilsen Ronja
  29. Barbara Bøttern på 22.01.2009
    Hvor der det fantastisk. Det rører mig dybt at læse din mail.

    Stort tillykke til Bertram.
    Hilsen Barbara
  30. Anna Møller på 21.01.2009
    Kæreste Ninka

    Tak for at du deler jeres, ikke helt små, mirakler.

    jeg sidder med tårer løbende ned af kinderne.

    Hvor er det stort, hvor er det smukt og fyldt af kærlighed.

    Og tillykke med at Biblen nu udkommer i Norge, jeg er sikker på at I bliver godt modtaget.



    Jeg kan ikke lade være med at dele dagens lille mirakel her hjemme, med dig/Jer.

    Da vi kom hjem fra børnehave i dag, ville Grane gerne have blommer, men vi havde ingen, så jeg foreslog at vi kunne gå i kvickly og se om de havde nogle. Normalt når vi handler ind, og jeg har drengene med, sidder de begge i indkøbsvognen... for mange uheldige oplevelser, har gjort det til måden at handle ind på, sammen med drengene...

    Men da vi stod ud af bilen sagde Konrad til mig: mor, jeg lover at blive hos dig, må jeg så gå? Og jeg valgte tilliden til ham, til processen og til min Højere Magt. Ingen indkøbsvogn i dag. Og gæt engang? Det gik så fint!
    Begge drenge blev ved min side og kom når jeg kaldte, selv om de var optaget af at kigge på alt muligt andet.
    Mine store drenge, der udvikler sig så flot og hurtigt.

    Jeg er så taknemmelig for hvad du Ninka, og din familie har delt med os. Det har ændret vores liv og ikke mindst mine børns.

    Jeg kan ikke takke nok

    Tak



    Kærlighed til Jer alle

    Anna
  31. Hanne Eriksen på 21.01.2009
    I er en sej familie!!! Tak for vedholdenhed og inspiration - og fordi I deler jeres liv med hele DK.

    Kærlige hilsner fra
    Hanne
  32. Britt Sønderhave på 21.01.2009
    Hvor er han da bare fantastisk!! hvor må det bare være et skønt resultat sort på hvidt! SÅ skønt..

    Tillykke til jer alle ... i er en skøn familie..

    knus Britt
  33. Sanne Schønberg på 21.01.2009
    Kære Ninka,

    Stort tillykke med at Bertram kan skrive. Det er jo et miraket.
    Det er så sindsygt at I har kunnet redde ham ud af sit fængsel og ud i en levende, positv og sund verden.

    Knus Sanne Schønberg
  34. Line Schmidt på 21.01.2009
    Hvor er det rørende, helt fantastisk, et mirakel og det beviser jo bare, at man ikke altid skal følge strømmen og gøre som " vi altid har gjort". Det kan betale sig at kæmpe for det man tror på og dem man har kære.
    Tillykke til jer alle og specielt til Bertram.
    Knus.
  35. Anja Christensen på 21.01.2009
    Hvor er det smukt Ninka. Hvor er det inspirerende, og hvor er det stort!

    Tillykke til Bertram for at have nået toppen af et bjerg!

    knus
    Anja

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.