Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Velkommen i vores familie!

Kære venner

Jeg bliver så glad, når kvarterets børn gladeligt guffer mine ungers sunde guf. Her står den på "slikskål" i form af frosne hindbær og blåbær. Økologiske fra Irma. Ja, de er dyre. Mere om det om lidt.

Når drengene har deres venner på besøg, prøver jeg at skabe en stemning, så vennerne føler, at de er en del af vores familie. Det er sådan, vi er, Morten, Melvin, Bertram og jeg. Vi vil gerne passe på andre og give andre tryghed, støtte og et hyggeligt sted at slappe af.

Det er derfor, vi alle fire er glade for den nye storfamilie i Danmark - den kernesunde familie. Vi er flere tusinde allerede. Og herhjemme føler vi, at vi er i familie med samtlige, der dagligt mailer til os, blogger hos os, kommer til vores foredrag og deler deres daglige udfordringer og sejre med os.

Nu har vi allesammen fået et nyt rum at være familie i. Jer og os.

Forsiden i dag er begyndelsen. Der kommer meget mere. Meningen er, at I skal kunne hente al den viden, støtte og inspiration, I har brug for her på websiden.

Der kommer video-testimonials og endnu flere forvandlinger. Og der bliver flere opskrifter og guides. Så siden vil hele tiden blive udvidet.

Jeg er super tilfreds. Og jeg håber, I kan finde rundt herinde og også bliver glade for forandringerne.

Vi får også hele tiden nye bloggere. I dag skrev endnu en teenagepige til mig. Hun vil også gerne blogge. Det er simpelthen det bedste ved mit job. At de unge og børnene også føler sig velkomne i dette univers.

Det er sgu dem, der skal redde os.

GRØN LIVSSTIL
En af udfordringerne er, at vi er ved at forurene vores jord til ukendelighed. Jeg har lige været på konference i Norge, hvor jeg fik at vide, at pesticider ødelægger det fordøjelses-enzym, vi skal bruge til at nedbryde mælk og gluten. Er det så underligt, at vi ikke kan tåle det, så? For Europa svømmer i pesticider. Se her hvor slemt det er. Det er derfor, vi spiser økologisk.  I "Praxsis"-programmet på TV2 i går var vinkllen (der altid er kritisk, selvom familien bare får det bedre og bedre), at det er så DYRT at leve kernesundt. Det kommer an på, hvilken valuta, vi snakker. Er det ikke også en høj pris at betale, at pesticiderne fra det sprøjtede uøkologiske mad ødelægger dine fordøjelses-enzymer. Eller at din krop bliver totalt stresset af tilsætningsstoffer, den ikke kan genkende? Eller tyk og syg af sukker, der bliver brugt til at camouflere elendige råvarer? Jeg fik at vide af den tilrettelægger, der er ved at caste familier til det dokumentar-program, jeg skal i gang med, at Praxis-familien nu spiser lidt gluten igen i form af rugbrød. Det er lidt tidligt. Man skal helst have undværet det i to måneder, hvis man skal kunne mærke en forskel. Det bekymrer mig lidt, at de allerede er stået af den vigtige del.

Nå, kære venner. Jeg skal ind og se dyner og glo lidt på den lækre Morten, der har været lidt presset, fordi han skulle lancere denne nye hjemmeside.

Melvin er forelsket i Mie fra "Far til fire" på grund af denne musikvideo. jeg kan godt forstå ham. Jeg elsker hans selvtillid. Han siger: "Mor, hvis Mie står i den række af piger, der gerne vil være kærester med mig, så siger jeg ja tak." Og et andet eksempel fra i dag, hvor vi tog toget til svømmeren, og var ved at komme for sent. Melvin råbte til mig, at han nok skulle nå det for "NÅR JEG BESLUTTER MIG FOR NOGET; SÅ FÅR JEG DET." Det er positiv tankegang. Og det er effektivt.

En sidste lille kommentar fra vores lille udflugt i dag:

Bertram: "Melvin, elsker du mig?" Melvin: "Ja". Bertram: "Elsker du også dig selv?" Melvin "Ja." Bertram: "Jeg elsker også mig selv." Gid jeg havde haft det sådan, da jeg var 6 eller 9 år.

Jeg kunne helt ærligt ikke lide mig selv dengang. Og jeg var overbevist om, at heller ingen andre kunne.

KYS 

Ninka

Kommentarer (22)

  1. Helena Vissing på 20.10.2008
    Mht. frosne øko-bær, så har irma city og superbrugsen tit, hvis ikke altid, frosne økologiske bær, der altså ikke koster en formue.

    Økologisk mad kan være rigtig dyrt, hvis ikke man planlægger og prioritere sine indkøb. Jeg synes det virker at tænke lidt men godt. Og tit vil man jo gerne købe bær eller frugter eller nødder el. lignende som snack/forkælelse; hvor man måske før (eller hvor andre) ville købe sig en plade chokolade, chips eller en pose slik. Så bliver prisforskellen pludselig ikke så stor.
  2. karin thomsen på 19.10.2008
    Skoenne Ninka!
    (Haaber lige at alle kan forstaa mig trods mit canadiske tastatur)....
    Mht. dine boerns kaerlighed til sig selv er det jo nok noget der delvist er i deres personlighed, men saa sandelig ogsaa noget, som du og Morten har bygget op - deres selvtillid. I elsker dem, saa hvilken grund skulle de have for ikke at elske sig selv....Jeg aner intet om dine foraeldres omsorg og kaerlighed til dig, om de levede meget efter janteloven el. andet, men et eller andet har du sikkert gjort anderledes og bedre. Det vil jeg bare oenske dig tillykke med. Jeg er ikke foraelder i biologisk forstand og bor ikke sammen med mine bonusboern, men jeg kan se at det at vaere foraelder i dagens DK er en stor udfordring. Tillykke til dig og din familie og tak fordi du deler ud af dine oplevelser!
    Kaerlig hilsen Karin
  3. Merete Trolle på 18.10.2008
    Hej.
    Lige et spørgsmål mere: Det siges, at pasteurisering ødelægger vitaminerne i frugt og grøntsagsjuicer. Når jeg nærlæser deklarationer, er stort set alle juicer pasteuriserede, så derfor kan det vel ikke være så sundt at drikke det?

    Hilsen Merete.
  4. Merete Trolle på 18.10.2008
    Hej.
    Det er lækkert med de frosne bær, men hvordan med risikoen for diverse bakterier? Har nemlig hørt/læst, at man skal koge bærrene for at være sikker på, at de ner frie for bakterier fra dem, der har plukket samt jordbakterier m.m.

    Et andet spørgsmål: Øko er godt, men er udenlandsk frugt og grønt lige så øko som det danske? Læste i Tænk og test for et par år siden, om en dansk æbleavler, som havde været i udlandet og set, hvordan de der bruger så meget svovl i æbleplantagerne, at det driver ned af træerne..... Jeg vil jo gerne have f.eks. appelsiner, men det kan man jo kun få fra udlandet, og hvis de har mere lempelige regler, så går jeg jo på kompromis med økologien.

    Hilsen Merete.
  5. helle nielsen på 18.10.2008
    Hej Ninka

    Jeg er interesseret i at få mere information om den forældreforening, som skal mødes første gang den 1.dec. Har selv en søn på 7 med autisme. Vi er for kort tid siden påbegyndt diæt, så trangen til at udveksle erfaringer har for længst meldt sig

    Kh Helle
  6. Anja Christensen på 17.10.2008
    supersød videohilsen i har på forsiden, jeg kunne ikke lade være med at grine over hvor sødt bertram grinede til sidst.

    knus
    Anja
  7. Anja Christensen på 17.10.2008
    Hold op hvor jeg smeltede indeni over den historie.
    jeg elskede heller ikke mig selv da jeg var 9, har først lige lært det, jeg håber på en dag at kunne lære mine børn det som I allerede har givet jeres drenge.

    knus
    Anja
  8. Hanne E. på 17.10.2008
    Kære Stina

    Du er allerede startet :-) Du er jo her på bloggen :-) Tilykke med at du nu er i gang med din udviklingsproces på vej mod at elske dig selv :-) Fokuser på hvorfor du gerne vil ændre dig liv, og prøve at finde ressourcerne til at få hjælp af en professionel psykolog. Selv få samtaler med en psykolog kan gøre en verden til forskel.

    De bedste tanker fra Hanne

    PS.: Gode råd om pesticidrester i frugt og grønt fra Informationscenter for Miljø og Sundhed - køb øko og dansk:

    http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx?node=3909
  9. Inger Andreasen på 17.10.2008
    PS.
    Andre former for psykoterapi er selvfølgelig også gode. Det vigtigste er at det er en person du føler tillid til.
  10. Inger Andreasen på 17.10.2008
    Kære Stina
    Hvis du har mulighed og råd til det vil jeg MEGET anbefale dig at prøve kropspsykoterapi. Det er en fantastisk hjælp til at finde ind til og mærke det der er dine helt egne behov, og det er ved at tage dig af dem at du elsker dig selv.
    Den terapiform hjælper også m.h.t. at finde/mærke sine grænser og lære at sige nej der hvor det er nødvendigt.
    Angående kosten mener jeg at det vigtigste er at undgå sukker i første omgang, det er svært rigtigt at mærke sig selv når man er bedøvet af sukker, humøret bliver også mere stabilt når blodsukkerbalancen er stabil.
    Du skal også være tålmodig med dig selv og acceptere at personlig udvikling tager tid.
    Kærlig hilsen Inger
  11. stina sandström på 17.10.2008
    kære ninka

    det var lige før mit hjerte blev revet itu da jeg høre din søns kommentar om at elske sig selv...sikken dybde han har allerede...
    og han har så meget ret...man skal nemlig elske sig selv...men spørgsmålet er hvordan gør man det??
    han er heldig han i en så tidlig alder mestre det..og jeg er sikker på at det er gennem den fantastiske transformation som i som forældre har valgt at lave sammen med ham at den kærlighed er vokset.
    jeg er 31 år..og det eneste jeg mestre er selvhad,selvlede,og selvmelidenhed... det er tilgængæld også noget jeg er virkelig gd til..
    men jeg kunne skide godt tænke mig at fralære det og istedet lære at elske mig selv,være stolt af mig selv,vide hvem jeg er..
    men hvor skal man starte...
    ??
  12. Thomas Farsinsen på 16.10.2008
    Mht til praxis familien, som iøvrigt kæmper fint, synes jeg at valget af det dyreste økologiske kød til en familie på 5 er helt hen i hegnet. De 450.- hun brugte på kød til 1 måltid (oksemørbrad) svarer til halvdelen af vores kødforbrug på en måned (vi er 2 voksne og 1 barn) måske de havde brug for en luksusfredag og så er det typisk det dyre kød vi vægter højt, me helt ærligt der da andre måder at forkæle sig selv på....(sorry den måtte bare ud)

    KALK-tilskud
    Vi bruger OKINAWA KORALKALK til Liva der er 350mg calc + 105mg Magnesium det er vigtigt at der er god balance mellem disse mineraler. Derudover er der vitamin C og Vitamin D3
    2 kapsler om morgen, ingen problem de smager af frugt, køb dem i din helsekost.......

    ps: superlækker layout der er kommet på den nye side, tillykke med den :)

    KH

    Thomas Farsinsen
  13. Stine Jensen på 16.10.2008
    Nogen der ved hvad årsagen til at man ikke kan købe kur kugler i supermarkedet mere er?
  14. Heidi Nykjær Jensen på 16.10.2008
    Hej Sofie,

    Mht vaccine mod livmoderhalskræft, så kan du læse rigtig meget om den (og alle mulige andre vacciner) på www.vaccinationsforum.dk.
    (Du kan muligvis også læse om indholdet i vaccinen på Statens Serum Instituts hjemmeside, men jeg er ikke helt sikker.)

    I udlandet er der meldt om flere dødsfald som følge af vaccinen, så man må gøre op med sig selv, hvilken risiko man helst løber.

    Mvh
    Heidi Nykjær Jensen.
  15. Lone S på 16.10.2008
    Hej Helle
    Opskriftsbogen ligger på forsiden. Den finder du ved at scrolle ned i bunden.
    Jeg går ud fra, at du har tilføjet denne blogside til dine foretrukne. Jeg har både tilføjet denne, og så forsiden til de foretrukne.

    Der er kommet nogle smukke indlæg på:
    Drama og tre timers udflugt; der er kærlig krisehjælp at hente:-)
    http://www.kernesundfamilie.dk/114/article/572/197/

    Kernesund efterårsferie, om soya m.m.:-)
    http://www.kernesundfamilie.dk/114/article/562/197/
  16. helle nielsen på 16.10.2008
    Hej Maria

    Er det mig der har misset noget med denne madpakke-/opskriftsbog, hvor findes den?

    Hilsen Helle
  17. Louise A på 16.10.2008
    Kære allesammen

    Super fin ny hjemmeside!

    Min familie og jeg har i snart et år levet næsten kernesundt, men med undtagelse af glutenfrit. Dog står den aldrig på hvidt brød eller hvid pasta. Jeg synes egentlig vi fungerer rigtig godt nu, men må indrømme at det med at udelukke gluten bliver ved med at spøge: Skulle vi forsøge? Hvilken gevinst, om nogen, kunne der være ved det, når nu vi har det godt nu? Vil det ikke være overkill? Jeg orker det vist heller ikke helt, for det er besværligt - måske ikke hjemme, men ude, og desuden elsker vi indimellem at få hjemmebagte grovboller. Er der mon nogen der har haft det ligesom mig og så alligevel har taget skridtet og blevet overrasket over effekten, eller måske fundet ud af at det ikke var nødvendigt?

    Kærlig hilsen Louise
  18. Sofie Rygård på 16.10.2008
    Hej Ninka og andre kernesunde!

    Jeg overvejer at få vaccinen mod livmoderhalskræft. Men kom så i tanker om, alt det jeg har læst om børnevacciner herinde - om alt det dårlige som er i. Ved nogen, om livmoderhalskræft-vaccinen er ok?

    Kærligst Sofie
  19. Charlotte H-H på 16.10.2008
    Hej Ninka

    Kan du anbefale et godt kalktilskud (pulver eller piller). Synes på et tidspunkt i skrev på forsiden, at man skulle have 600-800 mg kalk, så var man dækket godt ind...? Vi kan ikke rigtig finde ud af, om det var spist indtil videre gav nok (Cal-Mag 1:1 Citrate med D-vitamin fra Solaray). Vi ved dog at kalk skal tages sammen med magnesium, for at det optages ordentligt.

    På forhånd tak.

    Mvh. Charlotte

    P.S Flot hjemmeside i har fået lavet :-)
    P.P.S Kommer der nogle julerelaterede mælk-, sukker- og glutenfri varer i shoppen (marcipan, nougat, chokolade osv.)?
  20. jannie hansen på 16.10.2008
    hej ninka
    jeg forstår godt hvad du mener omkring det med Praxis-familien og øko
    men jeg forstår sandlig også godt dem
    der er surt at det skal være så dyrt at få øko mad sådan burte det ikke være ;-(

    jeg er enelig mor på su og har ca 2000-2500 kr om mdr at leve for når de faste udgifter er betalt
    og de skal gå til mad, tøj osv
    så det er ikke mange penge at gøre godt med

    så vi nøges med at ta sukker, gluten og mælk ud af vores kost og køber øko i det omfang der er råd til

    heldigvis har vi løvebjerg (fødevarekæde) tæt på os og de har et stort udvalg at glutenfri, sukkerfri mad og en masse fra urtekram
    hvor det er lidt billiger end i helse butikkerne så det hjælper på det

    men mit strøste ønske lige pt. er at politikerne fjerne moms på øko- mad og sætter momsen op på sukket = usunde ting så de ikke mister pengene
  21. Anja Christensen på 16.10.2008
    Virkelig flot forside Ninka og Morten!

    Det er dejligt indbydende og lyst...glæder mig til at se alle de andre ting I har planlagt.

    knus
    Anja
  22. Maria Madsen Larsen på 15.10.2008
    Namme nam for en madpakke-opskrifts-bog, køb den...

    Nu vil jeg eksperimenterer de næste dage i køkkenet, min mand har nemlig investeret i en bagemaskine og den har et glutenprogram, så nu skal der bages glutenfrit, så melder tilbage hvordan det virker!

    indtil videre har den været fantastisk!

    knus

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.