Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

UDRENSNING

Vi renser ud herhjemme!

Her ser I min veninde Christinas lækre frokst til os. Mere om effekten af den senere.

For det første skulle jeg lige prøve chlorella af, fordi jeg havde hørt om dets udrensende egenskaber. Jeg prøvede første med en til hvert måltid. Derefter to. Og så i går skulle jeg prøve 3 piller til morgenmaden.

Det ødelagde hele min dag.

Det var som de første gange i infra-saunaen. Med kvalme, altså virkelig opkastningsfornemmelser, mavepine og umenneskelig træthed.

Nu skal jeg finde ud af, om det skyldes, at jeg stadig har en del ophobede giftstoffer, der giver symptomer, når jeg tager udrensende kosttilskud, der får dem ud fra depoterne og rundt i kroppen. Eller om jeg ikke kan tåle chlorella. Morten får det også super skidt af de piller. Jeg må snakke med Din Sundhed om dem.

Nå, og så er der min lille Bertram. Det lille, sarte menneske. Vi var til fantastisk frokost hos min veninde Christina, som havde lavet 100 % fantastisk glutenfri frokost til os. Jeg havde bare glemt at sige, at jeg forsøger med helt stivelsesfri kost til Bertram for tiden.

Så der var det LÆKRESTE majsbrød, hirsebrød, hummus, auberginepure, rejer, kylling, cookies. Og jeg lod ham spise det. Så kunne jeg også få testet, om det er den rigtige beslutning at give ham stivelsesfri mad i en periode.

Det er det.

Han blev halv-manisk næsten med det samme. Han sagde den samme sætning 20 gange, kørte ned af trappen på numsen og sagde en meget irriterende tics-lyd resten af dagen. han græd, kunne ikke forstå, hvad vi sagde og "forsvandt", "spacede ud" som han plejede at gøre på mælk og gluten.

Næste dag måtte han blive hjemme, fordi han havde det så dårligt. Han bare sov og sov. Han har sorte rander under øjnene stadig. Jeg mistænker majsmel og majs i det hele taget for at være synderen.

Og i dag kunne han nærmest ikke skrive bogstaverne i sin skrivebog. Han er ellers rigtig god til at skrive og læse. Han kunne ikke engang huske, hvordan "a" ser ud. Er det ikke VILDT?

Så han er i epsom-salt-bad og en times infra-sauna hver dag. Og så får han masser og masser af vand. Vi filtrerer vores vand herhjemme, fordi jeg ikke stoler på, at vores drikkevand er rent, fri for tungmetaller og sprøjtegifte. Når Bertram er så følsom, som han er, er det med at holde alt, havd han putter i munden så rent og giftfrit som muligt.

(se i øvrigt tv-klip om medicin, der måske ender i vores drikkevand. Mon ikke det samme gælder i DK? se her)

Der er mange ting i det. For det første har de særlige børn ofte både mave-tarm-problemer, så ufordøjet mad fungerer som "stoffer" (speed, morfin) i kroppen. For det andet slås de ofte med overvækst af dårlige bakterier og svamp (behandling med svampemidlet Diflucan et par gange om året giver mange en god effekt på humør og koncentration). For det tredje er de genetisk følsomme/udsatte. For det tredje er deres immunsystem ofte slattent (70 % af immunforsvaret sidder i tarmsystemet.) For det fjerde tyder det på, at de har en manglende evne til at udrense (methylasation og sulfation). derfor ophober de tungmetaller og andre giftstoffer i kroppen. Vidste du, at symptomerne på kviksølvforgiftning er identisk med de fleste symptomer på ADHD / autisme). Og som kronen på værket har de ofte inflammation (betændelse). Både i mave-tarm og hjerne. Dette er, hvad jeg efterhånden har læst mig til og lyttet mig til via konferenceforedrag og lærebøger.

Bertram slås med alle disse ting. Og de mindste udsving kan slå ham af pinden. Vi er så lykkelige for, at vi har fundet redskaberne til at hjælpe ham. Min lille skat.

Nå, og hvad vil jeg sige med alt dette?

Jo, at børn som bertram er små budbringere til os alle sammen. de er ligesom de små kanariefugle i minen, som man bruger til at fornemme, om der er fare på færde. Hvis der er gasudslip, advarer de minearbejderne, så de kan komme ud i tide. De adfærdsforstyrrede børn er vor tids kanariefugle. de advarer os om, at vores livsstil, forurening, raffinerede kost og de mange sprøjtemidler og e-numre er ved at true vores eksistens. de er bare de mest følsomme af os, så de går ned med flaget fysisk og psykisk i øjeblikket. De "normale" mennesker som alle os andre har mindre alvorlige symptomer som gigt, skjoldbrusklidelser, overvægt, colitis, PCO, astma, allergier, kolesterol-problemer, forstopelse, væske i kroppen og så videre.

Det er derfor, der er vigtigt for os alle at holde øje med de følsomme børn, nære dem, give dem ren mad og rent vand og holde dem fra kemi og forarbejdede fødevarer. OG tage ved lære af de kost - og livsstilsråd, der er essentielle for dem.

Hav en forrygende dag og læs Hannes fantastiske solstrålehistorie.

Jeg er så glad for alle jer kernesunde derude. det var FANTASTISK at møde jer alle til vandløbet. Og jeg elsker at læse jeres smukke og fine kommentarer herinde på bloggen.

Knus

Ninka

Kommentarer (24)

  1. Heidi Sørensen på 19.09.2008
    Hej Mette

    Nu er det jo ikke sådan at fordi Ninka gør noget så gør jeg det også. Vi spiser ikke sukker og mælk, men vi spiser gluten, bare ikke hvidt mel. Vi er inspireret af bøgerne følger de råd vi kan bruge og overskue og fordi vi kan mærke en forskel !! Det er også det bogen har lært mig, som en anden skriver - at lytte til vores kroppe og mærke hvad der gør os godt.

    Det er heldigvis ikke noget problem at vi få vores søn til at spise sine vitaminpiller - han elsker dem, samt olier og smoothie. I øvrigt så er der jo ikke bevis for at vi skal have så meget kalk som først antaget - I andre lande får man feks kun omkring 300 mg kalk dagligt, hvor vi i Danmark får omkring 800-1300 mg. Og alligevel er vi et af de lande med flest hoftebrud og knogleskørhed.... Magnesium er feks. vigtigt for at kalken bliver i knoglerne. Og mange andre mineraler og vitaminer spiller ind.

    Vh Heidi :o)

  2. Tove Arpe på 18.09.2008
    Hej Ninka
    Jeg har været på kernesund mad siden 7. juli, og har også fået det rigtigt godt da jeg hverken kan tåle mælk eller hvede (godt Gluten). De første uger hvor jeg rensede kroppen ud efter planen havde jeg også meget energi, men da først jeg kom til punktet med ryd op i dit hjem (det er blevet gjort) forsvandt energien stille og roligt igen, og nu har jeg ikke mere energi end da jeg startede. Jeg vil ikke stoppe for jeg har fået det meget bedre på andre måder men er stadig evig træt.
    Hvad gør jeg forkert ?

    Hej fra Tove
  3. Mette B på 18.09.2008
    Hej Maja.

    Tak for dit link til Fødevareinstituttet (www.foodcomp.dk) - det er lige præcis hvad jeg har ledt efter.
    Jeg tror egentlig nok jeg er overbevist om mælkens ulemper - jeg er bare endnu ikke overbevist om præcis hvad jeg så skal gøre i stedet for.
    Men nu er det jo bare at kaste sig over tabellerne.
    Tak for hjælpen!

    Mvh. Mette.
  4. Pia Brøcker på 18.09.2008
    Hej Mette Z.

    Kunne du skrive hvordan di n\'jagtigt laved de vidunderlige boller. Hvor mange grader skal de bages på og hvor længe??

    Tusinde tak!

    Knus,
    Pia
  5. per olsen på 17.09.2008
    Inden i kører et negativt medie-spin på chlorella, vil jeg bare lige oplyse at den med at chlorella skulle "udrense havene for tungmetaller" er ren vandre histore. Chlorella har aldrig set havet, det er en ferskvands alge!
    Personligt har jeg haft mere positive resultater med chlorella, end noget af det Ninka anbefaler...
    Så nogen hjælper det,.

    "videnskab" baseret på 1-2 personer er vel ikke særligt imponerende.

    Så, Inden i smider sådan en historie ud i medie suppen, kunne i jo også lige checke producenten, de skriver på pakningerne at man kan rekvirere fuld dokumentation, det kan da være de checker for tungmetaller...
    Forøvrigt er der lavet flere videnskabelige tests af chlorella med mange tusinde forsøgspersoner, Hvis der var forgiftningsfare var det nok opdaget.
    Så hvad jeres reaktioner skyldtes, er uvist, men det er ikke sikkert det er chlorella.
    VH
    Per Olsen
  6. Pia Brøcker på 17.09.2008
    Hej Ninka.

    Dette er bare sådan en super blog.
    Jeg glæder mig til at høre hvad du finder ud af angående Chlorella, for jeg fik nogle Spirulina, det er også alge piller, og jeg syntes også jeg fik det mærkeligt af dem, så jeg holdt op, for jeg blev lidt bange da min arm og mit ben begyndte at sove om aftenen. Lige så snart jeg holdt op, havde jeg det meget bedre!
    Men jeg tænkte også om det bare var udrensning.

    Det er bare så dejligt at høre at du ved lige hvad det er der rør sig i Bertram. Det er så meget nemmere at tage de svære stunder, når man ved det går over.
    Jeg har sådan på fornemmelsen at ihvertfald en af minde drenge skal næsten helt af med korn (ris, osv) for han bliver så energisk lige når vi har spist. Eller skulle jeg sige stivelse, for det er jo det det er, ligesom du siger om Bertram. Men han skal jo ha\' noget istedet for og jeg har ikke lige fundet ud af hvad det skulle være, for han spiser rigtig meget (og han er ikke spor tyk, snarrere tværtimod).

    Tak for en skøn blog og alle de dejlige kommentarer.
    Mette Z. jeg skal helt sikket prøve at bage de boller.

    Hav en dag fuld at god energi og kærlighed.

    Pia
  7. Lena Rasmussen på 17.09.2008
    Jeg tilhøre også gruppen af "mælketænkere".
    Jeg synes det som "almindelig" samfundsborger kan være svært at maneurere i alle de forskellige forskningsresultater, ernæringseksperter, lægere, ...Jeg ved godt, at jeg kan komme til at træde nogen over tæerne, men sommetider synes jeg er det er som at skulle forholde sig mere til tro end til viden - jeg synes det er meget kompleks. Jeg er meget åben over for alle argumenter - både for om i mod. Som andre her, er det ikke mig selv jeg er bekymret for men min dreng på 2 år. Vi har nu skåret ned på mælken sinde januar - men ikke frataget ham den 100% resultat: ingen børneeksem i snart 6 mdr. Men så er det tankerne køre - er det mon mælken? er han bare vokset fra det? Hvad er mest skadeligt - at give ham mælk eller lade være? Der er sikkert mange her der mener, jeg jeg "bare" ligger under for sundhedsstyrelsens og mejeriproducenternes manipulation - i så fald så bær over med mig ;o) Men jeg har altså ikke overbevidst endnu - da jeg til dagligt omgiver mig med forskning i kraft af min jo ved jeg også, hvor kompleks denne størrelse er og hvor svært det kan være at komme med entydige svar og overbevisende argumenter.

    Ja det var lige min reaktion på udsendelsen i går... :-)
  8. mette zanani på 17.09.2008
    hej
    har fundet en genial måde (syntes jeg selv :-)at lave "pæne" boller.
    jeg putter dej klatterne med ske i metal muffinsforme. dem med 3 x4 på en plade. og hæve i køleskab. i dag lavede jeg det da børnen var taget i skole og bagte dem da de kom hjem kl 15 opskriften jeg brugte var:
    150 g rismel
    100 g blandede frø:hørfrø, solsikke og sesam
    100 g havregryn
    25 g gær
    6 dl van 1 tsk salt
    1/2 dl olie
    1spsk husk
    der blev 15 stk.
    min børn syntes de smager som "alm" boller.
    mvh mette
  9. Louise Andreasen på 17.09.2008
    Hov, nu kom der en ny Mette.
    Mit indlæg er stilet til Mette Hansen
  10. Louise Andreasen på 17.09.2008
    Kære Mette
    Sådan som jeg forstår kernesund, så handler det om at lære at mærke efter hvad man har det godt med. Jeg kan godt forstå, at det kan se ud som "skruen uden ende", som du skriver. Men jeg oplever ikke at det er sådan, heller ikke her på bloggen.

    F.eks. er der masser af mennesker, der er inspireret af kernesund, og som ikke udelukker både gluten og mælk: Thomas her fra bloggen lever uden mælk men med gluten. Emily kan godt tåle mælk. Andre har fundet ud af, at det er helt andre ting de skal holde sig fra. Jeg lever selv 100% glutenfri men er ikke helt så stram med mælken. Min mor får både mælk og gluten. Humlen er, at vi via kernesund er blevet inspireret til at lære at lytte til vores krop, fornemme hvad vi har det godt med i stedet for at \'bedøve\' med sukker, skodmad og bevidstløst fjernsynskiggeri. Når man kan det, følger man heller ikke bare trop, når Ninka & co. fortæller hvad de gør. Man mærker efter, om det kunne være noget for en.

    Jeg er dybt taknemmelig for at have lært dette, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det giver mig et meget bedre liv at være blevet venner med min krop!

    Mvh. Louise
  11. Mette B på 17.09.2008
    Hej Heidi og alle andre "mælke-tænkere"...

    Jeg overvejer selv meget hvad jeg skal mene om mælk, og indtil videre drikker mine børn mælk.
    Men jeg kunne godt tænke mig lidt mere kvalificeret viden om hvad der skal til for at erstatte den daglige ½ liter mælk. Den kvindelige autoritet fra Praxis i går (16/9) er jo ikke særligt konstruktiv, når hun bare siger "et bjerg af grønne grøntsager".
    Er der nogen her der har noget mere konkret viden om dette - evt. links til hvor man kan finde det?
    Mvh. Mette.
  12. Maria K. på 17.09.2008
    Hej,

    Er interesseret i at høre om erfaringer med Guarmin. Gør det en forskel mht. at være blodsukkerregulerende og hvordan indtages det "bedst"? Har prøvet i shake, og DET var ikke godt - det blev ret gummiagtigt :-)

    Mvh, Maria
  13. Carina Andersen på 17.09.2008
    Kæreste Ninka
    1000 tak for din blog, din research og jeres erfaring gør det så meget nemmere for min lille familie.
    Kærlighed
    Carina
  14. L. Larsen på 16.09.2008
    ROMERTOPF 129,- i Fakta i denne uge.
  15. Laila Kragekjær på 16.09.2008
    Hej Ninka og familie
    Jeg er lige begyndt at leve kernesundt i går, og jeg glæder mig til at komme af med min enorme sukkerafhængighed.
    Kan I sige mig, hvor jeg kan købe en rømertopf.
    Kærlig hilsen
    Laila
  16. majbritt andersen på 16.09.2008
    Kæreste Ninka

    Jeg har bare brug for at sige, at jeg lige nu sidder med tårer i øjnene af ren lykke over at du er dukket op i mit liv.

    Kærlighed til dig og dine
    Varme tanker
    Majbritt
  17. Mette Hansen på 16.09.2008
    Hej Heidi.

    Jeg mener at man skal have meget tungtvejende årsager for ikke at give sit barn mælk og nok helst en egentlig diagnose.
    Sundhedsstyrelsen har et meget solidt grundlag for de anbefalinger de kommer med, det handler ikke om at de ikke har tiltro til dig som forælder, men simpelthen at det kræver nærmest overmenneskelig indsats at opnå det samme nærings- samt vitamin og mineralindhold uden mælk i kosten. Blandt andet en masse piller, kapsler og olier, som jeg har svært ved at tro, at det er let at få en 17 måneder gammel dreng til at tage.
    Som du ser her i denne blog er det skruen uden ende at begynde på at udelukke det ene og det andet fra kosten, næste gang er det gluten, så er det al stivelse, så er det ikke-filtreret drikkevand.
    Det er min mening om sagen.

    Vh Mette
  18. Heidi Sørensen på 16.09.2008
    Hej Ninka og andre

    Fængende indlæg - godt beskrevet med kanariefuglene. Jeg tager hatten af for jer forældre der kæmper med adfærdsvanskelige børn mm. jeg synes det kan være hårdt nok at være forældre til et "normalt" barn. Jeg synes det er så flot at I søger viden og prøver og ikke bare lader jeg tage til takke med at der ikke er noget at gøre. Jeg h¨ber virkelig jeres erfaringer breder sig med lynets hast og hjælper andre. Min mand er lærer og jeg krummer tæer når han fortæller hvad mange børn spiser i pauserne i skolen.

    Jeg har lige set praksis - programmet med kernesund. Og så bagefter diskutionen om mælk. Synes det er spændende at det kommer så meget op i medierne nu. Jeg må indrømme at det påvirker mig lidt når sundhedsstyrelsen og sundhedsplejersker siger det er farligt at små børn ikke får mælk. Vi har taget mælken fra vores nu 17 mdr gamle søn og hans eksem forsvandt med mælken. Vi har jo ikke bare naivt taget mælken væk og ikke tænkt på at erstatte denne coctail af vitaminer som et glas mælk tilsynesladende er... synes ikke sundhedsstyrelsen har særlig stor tillid til forældre. Udmiddelbart kan jeg ikke se hvilke vitaminer han skulle gå glip af som han ikke kan få fra andre kilder - men jeg kan da godt blive i tvivl når man konstant får banket ind i hovedet at mælk er godt. Hvad tænker I andre efter sådan en påstand?

    Sikke en smøre jeg her fik kradset ned.

    Ha en god aften

    Vh Heidi
  19. line Hansen på 16.09.2008
    Sidste afsnit af TV2´s program om Kernesund projektet kan ses på:

    http://nyhederne.tv2.dk/baggrund/article.php/id-15269587.html
  20. Charlotte H.H. på 16.09.2008
    Hej igen Ninka

    Mange tak for svaret. Har set på Raw Chocolate Companys hjemmeside, at de også har en chokolade der hedder "Midnight". Får i den i shoppen på et tidspunkt? Den lyder rigtig lækker.
    Plus dem der laver de lækre Lärabar i sælger 3 varianter af, laver også en bar der hedder Jocalat og som er helt igennem økologisk og lavet på samme måde som Lärabar, uden sukker, mælk, soya og gluten. De har usødet kakaopulver og kakaosmør i sig (deraf navnet). Der findes 6 varianter og i du kan se dem på www.larabar.com
    Måske det var noget for jeres shop (hvis det er muligt at få fat i dem) :-)?

    Mvh. Charlotte

  21. Maya Jacobsen på 16.09.2008
    Hej Ann!

    Et sted at få vandfiltre:

    Living Water v/ John Virkmann, Bredgade 51, 8340 Malling.
    Tlf. +45 86 93 03 37
    Hverdage kl. 10-16
    Mail: info@living-water.dk
    Web: www.living-water.dk

    MVH, Maya
  22. Ann Daugaard på 16.09.2008
    Hej Ninka.

    Du skriver at I filtrerer jeres vand? Hvordan gør I det? Og ved du hvorhenne man kan købe sådan et filter?

    Knus Ann
  23. Maya Jacobsen på 16.09.2008
    Kære Ninka!

    Sikke et fint billede med kanariefuglene...! :-)

    Mht. Chlorella har jeg hørt, at nogle kostvejledere er betænkelige, fordi alger ikke bare er udrensende for mennesker, men også for havene... hvilket kan betyde, at de indeholder tungmetaller...

    God bedring til Bertram!
    Kh, Maya
  24. Charlotte H.H. på 16.09.2008
    Hej Ninka

    Du har tidligere omtalt en bar i ville få i shoppen med morbær (så vidt jeg husker), ved du hvornår den kommer?

    Vil også lige høre ang. fiskeolie. Vi tager fiskeoliefra Nordic Naturals, den med citrussmag der anbefales i den første Kernesund bog på side 287 (de hedder Omega 3), da vi forstod at de var rigtig gode og har fedtsyrerne EPA og DHA (som ikke findes i andre omega 3-olier) og da vi tager Livets Olie eller Udo\'s Choice dagligt også, var det ikke nødvendigt med et kompi produkt fra Nordic Naturals (Fx. Omega 3-6-9), da vi får hørfrø- og kæmpenatlysolie derigennem (Livets og Udo\'s).

    Er det rigtigt forstået?

    Og er det ligeså godt at tage kapsler, som flydende fiskeolie?

    Det er mere fordi i har Omega 3-6-9 i jeres shop og ikke Omega 3, så vi undrer os lidt og vil lige forhøre os om vi skal skifte produkt eller vi er dækket ind med de forskellige olier.

    Mvh. Charlotte

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.