Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Tudetur og nye, kernesunde venner

Hej igen!

Uh, jeg har savnet jer.

Pyh, det har været nogle emotionelle dage. Til jer, der bare vil lave lækker moussaka og ikke høre mere, er det bare med at scrolle ned. Opskrift til sidst.

Jeg har mødt de første 70 fantastiske mennesker i den nye, danske forældreforening, vor vej i DK.

Jeg har også haft besøg af norske katrine rør, der er mor til 3, hvoraf den ene har autisme. Som hun behandler med kostomlægning og biomedicin.

Hun er den smukkeste, varmeste, blideste rednings-engel. Og hendes høje, flotte mand er det samme. Tjek lige vores (helt tilfældigt) matchende nisse-agtige tøj.

Katrine havde en video med billeder af hendes søn og familie på den rejse, de har foretaget, siden han var så syg, at han ikke kunne tale eller sove og til nu. Underlægningsmusikken var Coldplays "fix you". Hør den her, imens du læser. Her er teksten, som enhver, der har forsøgt at ændre vaner og ændre livet og redde sin famile eller sig selv kan forholde sig til (sluk for det andet link, imens du hører og læser denne tekst. Jeg græd, da hun viste mig den på hotellet. Og de fleste forældre på mødet gjorde det samme, da de så den. Jeg vil bede om lov til at vise den her. For alle os, der kæmper, har kæmpet meget alene, grædt, set vores familie smuldre, kroppen forfalde, vores børn forsvinde for øjnene af os, er det utroligt emotionelt at dele håbet og visheden om, at vi ammen og med kosten, træning og kosttilskud kan ændre livet for vores børn og os selv.

Der var behandlere, læger og ernæringsterapeuter, der havde mødre med, der virkelig kæmper en kamp for deres børn. Og for dem var det forløsende. Og også hårdt at være med.

Der var flere fra bloggen med. Og som jer kan jeg bare sige: "Det er det her, jeg SKAL." Jeg skal hjælpe disse familier.

Gluten-mælkefri restauranter i DK

Det næsten mest rørende var, at det var så mange forældre og fagfolk, der meldte sig som kommende hjælpere. Vi skal nu ud og tilbyde restauranter i DK vores hjælp til at tilberede gluten/mælkefri mad til alle de dejlige mennesker i DK, der ikke kan spise det, men gerne vil ud og spise.Ved i hvad? Jeg var på Roberts Cofee i KBH med de norske superhelte, og der kom en sød kvinde fra cafeen hen og spurgte mig, om jeg ville hjælpe dem med at tage hensyn til sundheden, gluten-mælkefri kost på deres menukort. FANTASTISK. Et af de få steder, man kan få en soyalatte, der er baseeret på sukkerfri soyamælk. Se her

Frivillig-gruppen af mennesker, der bare gerne vil hjælpe jer derude er den største i foreningen.

Vi har også en meget stærk forskergruppe nu med super kompetente Phd´er, lægestuderende og uddannede fra Institut for Folkesundhed.

OG en politisk gruppe, der arbejder med kontakt og dialog til folk med indflydelse.

Allerede den 20 januar skal vi mødes igen. De skønne Diana fra Naturesource har tilbudt os at låne en yogasal at være i, som de har. Det er super, for så skal vi ikke klemme os sammen hjemme hos mig i Hornbæk. Husk at alle, der gerne vil være med i foreningen bare skal maile mig på ninka@kernesundfamilie.dk

Amalgam

På Mortens blog er der endnu en skræmmehistorie om en tandlæge, der har fjernet plomber på en patient uden at beskytte med gummi (kofferdam), aktivt kul og antioxidanter. Jeg kan KUN anbefale de tandlæger, der står under "links". Er skaden sket er der kviksølv (ethylmercury) i kroppen. Og man kan tage aktivt kul samt masser af antioxidanter og håbe på det bedste. Men det sølvplomber er noget skidt. Se mere her

Moussaka

Her er en opskrift på en stivelsesfri moussaka, som vi nyder herhjemme:

1 kg hakket oksekød

Hvidløgsolie (et par dl olivenolie med et fed presset hvidløg i.

2 stegte auberginer (i skiver på panden)

to store krus malede cashewnødder (brug kaffemølle eller Vitamix eller foodprocessor)

3 store rødbeder, revet groft på rivejern.

salt, peber, timian, oregano

2 løg i tern.

3 stilke bladselleri i tern.

1 glas sorte og et glas grønne oliven uden sten.

Steg auberginerne i kokosolie med salt på og oregano samt timian.

Læg dem til side.

Steg oksekødet (eller lammekød) i olivenolie ved svag varme i hvidløgsolie. Tilsæt ekstra hvidløg og krydderier. Tilsæt oliven.

Sæt til side.

Steg løg, selleri og rødbederne på panden i hvidløgsolien. Krydr med salt, peber og hvidløgsolie.

Bland grøntsagsblandingen med kødet i en skål og smag til.

Læg i et ildfast et lag af aubergine, et lag rødbede-kødblanding og dryd med cashew-melet. Ekstra oregano på og så et nyt lag. der kan være to lag. Slut af med auberginer og cashewmel.

Bag ved 200 grader i 20 - 30 minutter.

Smager forrygende - også koldt i madpakken dagen efter.

Genialt til stivelses-forskrækkede, mennesker på lav-kulhydratkost og protein-typer. Både morgen, midddag og aften. Lav den om aftenen, spis den om morgenen og til frokost.

BON APPETIT.

Jeg elsker mit liv.

Ninka

PS: I får mere at vide om kogebogen snart.

Knus

 

 

 

Kommentarer (21)

  1. Sofie Rygård på 06.12.2008
    Hej Tine.

    Hehe, nej jeg er doven, så smuttede ikke mandlerne - de smager skønt alligevel;)
  2. Lone S på 05.12.2008
    Hej Anne-Marie
    Det her er bare en bemærkning ang. udrensnign af kviksølv.
    Jeg har for et par år siden fået en kombineret kviksølvs -måling og udrensning på Århus Privatklinik. Den hedder DMPS-test-/ behandling. I mit tilfælde viste den et normalt kviksølv niveau. Samtidig fik jeg målt niveau af kobber.
    Desuden er det nok værd at bemærke, at de har Intravenøs C-vitamin (IV-C) , som jeg kender en der har prøvet, med godt resultat. Den er god ved kviksølvforgiftning.
    http://www.holistic-medicine.dk/submenu03.html
    Jeg har i øvrigt læst at det er bedst at undgå at tygge tyggegummi, hvis man har sølvplomber.
    Mvh Lone
  3. Tine Lange på 05.12.2008
    Hej Sofie.
    Uhmmmm. Smuttede du mandlerne?
    jeg vil lave den til gæster i næste week-end.
    Knus T
  4. Signe Jensen på 05.12.2008
    Kære Ninka,

    Nu bliver jeg nødt til at skrive til dig... Jeg har levet kernesundt siden sommer, men er nu gravid i 13. uge. Siden jeg blev gravid, har jeg prøvet at fortsætte med det kernesunde, men jeg har bare ikke haft lyst til noget af det sunde - især min elskede smoothie smager af h... til, selvom min mand siger, den smager som den plejer. Nu er jeg som sagt i 13. uge, og det er ikke blevet bedre. Nogle fif?
    Det er så ærgerligt, at jeg ikke har kunnet holde "linjen" - netop nu hvor jeg er gravid.

    Mange hilsner Stine
  5. Anne-Marie Freisig på 05.12.2008
    Hej Ninka

    AMALGAM - oh skræk!!
    Jeg har lige set video klippet på youtube (det link du har i din blog) og fik virkelig højt hår over at se hvordan giftige gasser "ryger" fra fyldningen i en tand hver gang den varmes op at mad eller drikke varer. Selv har jeg stadig fire tilbage men skal helt sikkert ha\' dem fjernet. De er også gamle (hvilket jo ikke ligefrem gør situationen bedre). I hele mit voksne liv har jeg altid insisteret på at få plastfyldninger, hvis jeg skulle ha\' en fyldning, fordi jeg vidste det var bedre. Jeg har nu ikke vidst noget videre om hvor slemt amalgam var/er og sidder nu med en følelse af at jeg da må være fuldstændig fyldt med kviksølv efter de mange år med "sølv" plomber. Det skræmmer mig lidt...
    Hvad kan jeg gøre? Jeg mener aktivt kul er vel kun noget man skal indtage i en begrænset periode? Antioxidanter tager jeg i forvejen, men selvfølgelig findes der en antioxidant-hestekur vil jeg da klart tage den, hvis der er håb om at det kan hjælpe.

    Jeg vil også lige ønske tillykke med den nye forening. Selv har jeg ikke børn, men vil nu alligevel melde mig ind og støtte jeres store arbejde.

    Ha\' en skøøøn weekend
    Knus til alle fra Anne
  6. Sofie Rygård på 04.12.2008
    Hej med jer

    Har netop lavet hjemmelavede marcipan-kugler, med et lækkert resultat:) Synes lige jeg ville dele opskriften med evt interesserede.

    Til ca 25 kugler brugte jeg:

    200 gr mandler
    10 bløde dadler
    2 spsk kakaopulver
    Væske - til massen blir marcipan agtig.(vand/kaffe/appelsinjuice).

    Blend det hele i foodprocessor. Form massen til små kugler og rul dem i kakao, kokosmel eller kanel.

    Mmm go home AnthonBerg;)
  7. Tine Lange på 04.12.2008
    hej Marlene.

    Jeg har brugt hvedekimsolie til at smøre maveskindet ind i under graviditet og de sidste uger inden fødslen har jeg også masseret det ind i mellemkødet. Jeg har ikke et eneste strækmærke og er ikke gået i stykker/blevet klippet i mellemkødet selv efter at have født en 4 kg. baby.
    Hvedekimsolie indeholder mange E vitaminer og skulle bidrage til at vævet bliver mere elastisk.
    Dufter ganske vist ikke så godt.

    Kh Tine
  8. Anna Møller på 04.12.2008
    Sødeste Ninka

    Tak for dig!

    Hvis du på nogen måde kan finde tid til atsvare på dette vil jeg være dig dybt taknemmelig.

    Jeg føler mig lidt på bar bund i forhold til kosttilskud til Grane og Konrad... Jeg ved godt at det ville være det bedste med råd fra en faglært, men du ved hvordan det forholder sig med resourserne:-/

    Jeg giver drengene eye-q, multi-vitamin dråber fra Metagenics, og cal-mag fra Solaray. Jeg begyndte at give dem zink og c-vitamin, men opdagede i går at der er majsstivelse i de to:-(
    Så dem har de ikke fået i dag.

    Jeg har tjekket med \'Kernesund-SÅDAN\', men er umiddelbart blevet mere forvirret end vidende... desværre. For mange informationer for mit hoved pt;-)

    Jeg håber i mit stille sind, at du kan give mig et hint om hvad, hvor meget, hvorfra osv.
    Jeg vil jo gerne dække drengene så godt ind som muligt.

    Jeg var ude i går for at købe levertran, men fik at vide at det ikke var renset særlig godt for tungmetaller (det var vist möllers tran), så jeg købte det ikke...

    Jeg håber at du har det dejligt, jeg glæder mig til at se dig igen.

    SmæKyZ
    Anna
  9. Marlene Bundgaard på 04.12.2008
    Hej - Jeg spørger lige her på den nye blog igen.
    Tak til Maya for E-vitaminrådet på forrige blog.

    Er der nogen der har erfaring med RØMER HØRFRØolie?
    Er den okay at bruge?

    Og er der nogen der har erfaring med creme til forebyggelse af
    STRÆKMÆRKER?
    En sagde til mig at Helosan kopattesalve var godt, men det er vel ikke ok at bruge vel?
    Mon de sunde olier i mængde ikke er nok?

    Marlene.
  10. Maya Jacobsen på 04.12.2008
    Og så vil jeg lige sige:

    DYB RESPEKT, medfølelse og tillid til alle jer forældre derude, der kæmper så hårdt for jeres børn!!

    I am in awe!
    Maya
  11. Maya Jacobsen på 04.12.2008
    Æbleform, triglycerider og kokosollie

    Har lige læst en artikel i politiken om en undersøgelse, som viste, "at æbleformede overvægtige danner og udskiller større mængder af af triglycerid til blodet end de pæreformede og slanke, mens deres evne til at forbrænde og gendeponere fedtet ikke er tilsvarende øget" - hvilket disponerer for hjerte-/karsygdomme.

    Jeg deltog i den undersøgelse. Den diætist, som skulle registrere, hvad jeg havde spist en given uge, var lettere forarget over mit indtag af kokosolie - det forbudte mættede fedt...

    Alligevel havde jeg det laveste triglycerid-niveau, forskeren havde set. Faktisk kunne han ikke bruge mine data i undersøgelsen, fordi der var for lidt at måle på... Er det ikke lidt sjovt? :-)

    http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/slank/article606609.ece

    Maya
  12. Maya Jacobsen på 04.12.2008
    Kære Anja!
    Hver dag - har Ninka tidligere svaret :-)
    Maya
  13. Anja Iversen på 03.12.2008
    Hej Ninka,
    Jeg er så glad for dit råd med Chrom og B6, jeg er total PMS type og sikke en forandring for mig ved bare at tage Chrom og B6 i 3 uger - det er utroligt! - tak for det søde Ninka!
    Tager du B6 og Chrom hver dag eller kun i perioden op til mens???
    Kærlig hilsen Anja
  14. Louise Dreizler på 03.12.2008
    Hej alle kernesunde,

    Mon der er nogen, der har gode erfaringer med at lave deres egne gufkugler? Opskrifter og tips modtages med glæde!

    Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave nogle her på lørdag, da mig og min lillesøster skal have store julebagedag. Indtil videre står menuen på alskens almindelig-sukkerbumbet-juleknas (hvilket jeg naturligvis siger pænt nej tak til), men jeg har nu også tænkt mig at snige en sund slik med, som jeg kan nyde i stedet. Jeg skal jo ikke snydes ;)

    Håber på mange gode bagefifs,
    Hilsen fra Louise, 15
  15. jane weiss på 03.12.2008
    hej alle kernesunde mennesker.

    Her en lille opskrift lavet af Thorbjörg, hvis i som mig skulle være uheldig at rende ind i en forkølelse som mig.

    1 dl tranebærsaft el. blåbærsaft
    ½ l vand
    30 g frisk ingefærrod
    1 kanelstang
    2 dl. ufiltreret æblesaft f.eks. Rynkeby
    citronsaft efter smag og behag

    Skær ingefæren i bittesmå stykker.
    kog ingefær med kanelstang og den valgte saft og vand i et par minutter.
    Lad det trække en times tid. Si kanelstang og ingefær fra, varm drikken op igen og tilsæt æblesaft. smag til med citronsaft.
    Den er rigtig god og den virker.

    knus Jane
  16. Marianne Schacht på 03.12.2008
    Kære Ninka. Morten, Katrine, Katrines mand, Carina - og alle I andre skønne, der var med i mandags (og alle jer, der kæmper med os!). Tak for en fantastisk aften. Tårerne triller igen, når jeg læser dine linjer og hører Coldplay til. Ligesom de gjorde i mandags under Katrines familievideo. Vi glæder os så meget til at kickstarte foreningen. Vi havde det ligesom dig NInka - at vi her er kommet hjem. Efter et år på gluten/mælkefri, 3 måneder på SCD og 6 uger med udrensning af tungmetaller har vi været godt rundt i autismens mørkeste og lyseste kringelkroge. Senest er vi netop stoppet med udrensningen, fordi min 4 årige gik helt tilbage til hvor han var for et år siden. Angst- og panikanfald, raseriudbrud i én uendelighed - denne gang blot meget mere bevidst om sin nedtur og fyldt med selvhad. Ulideligt at se på. Samtidig er han blevet så taktil sky, at jeg ikke engang kan kramme ham gennem de værste stunder. Så vi stopper for en stund. Og så siger Katrine til mig i mandags, at en ny form for udrensningsterapi er kommet - som skulle være mildere. Så tudede jeg. Fordi hun forstod, og fordi hun kunne hjælpe! Glæder os til meget mere! Og til at hjælpe andre, der vil videre af vor vej.
  17. Ina Vestrup på 03.12.2008
    Hej Ninka.

    Ihh hvor ser i skønne ud i jeres "nisse-agtige" tøj. Det er simpelthen et fantastisk arbejde i gør, hatten af for det.

    Lige et spørgsmål til jer alle her på bloggen. Jeg er begyndt at tage Biosym mælkesyrebakterier, da Biosym er et rimeligt billigt mærke (dejligt på en SU). Men er der nogen der ved om Biosym generelt er et okay mærke at tage?

    Mange kærlige hilsner fra Ina.
  18. anemona Pedersen på 03.12.2008
    Kære Ninka,

    Det er mig der har fået fjernet amalgan uden beskytelse. Jeg er meget ked af min uvidenhed i søgen efter det gode liv. Jeg er gået lidt i baglås. Er begyndt på aktivt kul 3 gange om dagen, men hvor længe? Og hvilke antioxidanter skal jeg ellers indtage?

    By the way. Det er så skønt at læse om de initiativer du og andre gør for nogle af vores mest udsatte medmennesker her i verden. Tillykke og pøj pøj! Jeg følger med i spænding!

    Smil Anemona.
  19. irene eriksen på 03.12.2008
    jeg kunne godt tænke mig at bestille primal defense probiotics, men er det rigtigt at man ikke kan få det i danmark?? Hvor meget skal man give et barn på 14 år
    mvh
    irene
  20. stina sandström på 03.12.2008
    hej søde ninka

    husker i at få fyn med på den mælkefri;)?

    jeg håber at danmark generelt vil blive bedre til at tilbyde mere nuanceret mad:)
    er der nogen som kan foreslå nogle steder i odense? som tilbyder sund mad?

    kærlighed til jer alle fra stina
  21. karin thomsen på 03.12.2008
    Fantastisk! Fortsæt det fremragende arbejde!
    Kærlige hilsener Karin

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.