Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides, Detox dig rask og glad

Test dit barns hjerne: Skole træt og ufokuseret = kreativt geni?

Test om overload i hjernen, øjenbevægelser og kreativt ( misforstået ) kreativ intelligens gør det svært for dit barn at læse og skrive, sidde stille og huske.

Kan børn, der ikke kan finde ud af at skrive pænt, sidde stille, læse eller huske penalhus og lektier lære at elske at gå i skole og klare sig bedre end alle de klassekammerater, der var foran?

Min dreng kunne. Efter 8 år med negative beskeder fra samtlige lærere og forfærdelige skole-hjem samtaler.

Kan en dreng, der stort set ikke kunne tale engelsk, ikke har lært ret meget igennem folkeskoletiden, aldrig har lavet lektier, og måske har læst to bøger i sit liv, gå til optagelsesprøve på en engelsk diplom uddannelse i musik som 17 årig? Det er i hvert fald virkeligheden for min søn.

Selvom ingen lærere troede på dem, vidste jeg, at de havde et enormt potentiale og stor kreativ intelligens. Hvad jeg ikke vidste, var at man kunne teste hjernen og gen-programmere den. 

Det fortæller jeg om i denne video. 

Hvis du ikke har tid til at se den, kan du gå direkte til Hjerne testen HER

Hvis du vil læse mere om forskningen om cerebellum og indlæring kan du gøre det her og her

Ps: I næste uge kan du møde en 8 årig dreng, der ikke kunne læse en sammenhængende sætning, men som på tre måneders hjerne-trænings udvikling hjemme i stuen fra den ene uge til den anden gik på biblioteket og lånte (og læste) bøger på 300 sider.

Kærlig hilsen Ninka

Kommentarer (17)

 1. Elin Klitgaard på 02.12.2016
  Hej Ninka
  Jeg brænder SÅ meget for en plads til mig og min søn på 14 år. Autisme og adhd fylder hans hjernen og han er fagligt som 2. Klasse. Det har fyldt hele mit liv og nu er jeg brændt ned, jeg er selv syg med lavt stofskifte og har kæmpet flere år med det etablerede system. Men nu får jeg thyroid
 2. Lone Skeem Kummerfeldt på 11.11.2016
  Hejsa,

  Nu har jeg taget testen på min søn og har "scorede" 7 point?

  Hvad fortæller det mig?

  Hilsen
  Lone
 3. Helle brugger på 30.08.2016
  Kan man nå at få sin søn med gratis?
  Vores søn på 7 år lige fået diagnosen ADD og de vil have os i gang med medicin snarest, for at vække hans hjerne som de siger...Noget jeg har det rigtigt skidt med selvom jeg godt kan se at han ikke kan huske det han lærer....
 4. Hanna på 14.08.2016
  Det är mitt barn du beskriver... Jag är så glad att Axel får göra sin hjärnträning. Och det blir spännande att se vad som sker nu när skolan börjar/begynder igen.
 5. Annastasia på 13.08.2016
  Kære Ninka.

  Whiiiiii jeg et så glad. Jeg læste om webitet sent i aftes og skyndte mig at melde mig til.
  Næste skridt med mine drenge (og mig), vi kan ikke vente med at komme igang.

  Jeg glææder mig
 6. Ninka på 12.08.2016
  Kære Sal, Melani og Kitten

  Sal, børn skal være 7 for at deltage, så der er lige et halvt år endnu. Det handler om hjernens ufviklings-tilstand.
  Tro mig, vi ville ønske, vi kunne hjælpe meget før...
  Men du hører fra os, når vi starter igen.

  Melani. Det er jeg så taknemmelig over. Hvilken glæde....

  Knus

  Ninka
 7. Sal på 11.08.2016
  Hej Ninka,
  Min søn er lige knap 6 1/2 år, er der mulighed for at deltage?
  Krydser fingre, da vi meget gerne vil deltage.
 8. Melani Christensen på 11.08.2016
  Smukke magiske Ninka ❤️ Endnu engang føler jeg at du taler direkte til mig ❤️ Endnu engang tak for dig
 9. Kitten Karmen Gervang på 11.08.2016
  Hej Ninka,

  Kan man som lærer og behandler finde og gøre brug af jeres gode hjerneøvelser?

  KH.
  Kit.

  www.kit-terapeut.dk
 10. ninka på 11.08.2016
  Kære Berit

  Tusind tak og hvor ER jeg lykkelig for alle de ting bogen og du som den seje mor, du er, har gjort for dine børn inspireret af mig. YDMYGHED herfra.

  Når det gælder de autistiske børn, så skal forældrene med på vognen.
  Det er bygget op, programmet, så mødre kan gøre det sammen med børn og få al den støtte, jeg selv drømte om, da jeg kæmpede for og med mit autistiske barn og mit barn, der var lyn skarp men ikke gad lære.

  Uden forældrenes involveren kommer vi ingen vegne.

  Øvelserne er individuelle, baseret på en intensiv hjernetest, der bruges som udgangspunkt for det program, man udfører hver dag 8 - 10 minutter. testen gentages hver måned for at rette ind og optimere resultaterne og det hele tager 24 uger i alt. Derfor kan man desværre ikke give øvelserne væk.

  Til gengæld er børn med gratis på det næste hold, alle børn over 7 år i en familie.

  Så det bliver aldrig nemmere...

  Det, du kan gøre for børnene og forældrene er at henvise dem til denne blog eller www.stopstrugglinginschool.com hvor der både er testimonial og hjernetest...

  Kæmpe knus og tak for din støtte..

  Ninka
 11. Berit Thomsen på 11.08.2016
  Hej Ninka

  Jeg arbejder som støttepædagog bl.a for et barn med autisme. Når jeg læser om jeres øvelser bliver jeg virkelig nysgerrig, for jo bedre jeg kan hjælpe de børn, jo flere kan jeg hjælpe. Men jeg kan jo ikke melde andres børn til jeres program og jeg kan ikke styre deres kost. Er der mulighed for at jeg kan finde øvelserne et sted.
  Mvh Berit
  P.s. Da mine børn var små, købte jeg bogen "kernesund familie" da min ene søn led af konstant mavepine og lægerne kunne ikke gøre noget og begge mine drenge havde mild tourette. Da vi havde kørt efter bogen i nogen tid forsvandt mavepine og ticsene. Min ældste søn kunne falde i søvn om aftenen og tissede ikke i sengen om natten. Det er jeg dig evigt taknemmelig for.
 12. Ninka på 11.08.2016
  Svar til allefra Ninka:

  Kære alle I gæve kvinder.
  Godt jeg fortsætter temaet næste uge.

  Kære Line og Annastasia. I kan læse mere på den foreløbige info side

  www.stopstrugglingatschool.com
  ( ny ultrasmuk side kommer op i denne eller næste uge, men denne er ok også)

  Der er rabat lige nu ( early bird) og vi starter i september.

  Måske skal jeg i invitere Wynford til at fortælle mere på bloggen næste uge?

  Anja Tegen

  Gifted children. Ofte er børn med de talenter i problemer socialt, fordi det ikke er " automatiseret"/ hardwired i hjernen. Der er simpelthen ikke plads til at "læse" andres reaktioner og måske er der endda problemer med at oversætte ord til koncepter og reaktioner, før den sociale situation er overstået. Og det er for sent.
  Ligesom følelsesmæssig kontrol er et problem når cerebellum mangler den sidste bid modning og der er working memory overload.

  Hjernetræning adresserer dette. Der er masser af danske børn i gang nu ( man skal være over 7), og på app' en illustrerer en fihur alt hvad børn skal gøre på en sjov måde. Nemt at forstå.
  Visuelt.

  Men planen er at oversætte tildansk på sigt.

  Majbritt. Programmet er for både voksne og børn...

  Knus

  Ninka

  Hjerne trænings/cerebellum programmet tager 8-10 min to gange dagligt. Og det er som regel nok at gøre 24 uger i alt. Så skylle det hele være hardwired. Men for de hårdest ramte kan vedligeholdelse være nødvendig...
 13. Line Koefoed på 11.08.2016
  Hej Ninka. Jeg vil meget gerne kunne læse mere om jeres hjerne program for børn, da jeg kan genkender alt ved min dreng udfra jeres test. Hvor kan jeg finde det, så jeg får dybere info om det inden jeg melder os på programmet? Tak for alt jeres god uddeling af jeres viden. Mvh Line
 14. Kate på 11.08.2016
  Super interessant!
 15. Annastasia på 11.08.2016
  Kæreste skønne Ninka <3

  Jeg er dagligt udfordret mht til mine drenge (også min yngste), deres sociale omgang og hvordan de kan gøre brug af de utrolige gaver, som jeg ikke er i tvivl om de har, men som meget få andre mennesker kan se, desværre!

  Som jeg før har skrevet, så venter vi bare på at vi kan komme igang med jeres program Beauty and the Brain (hvad det nu måtte være ;-) ) Alle har vi brug for hjerneøvelserne. Tvillingerne pga autisme/ADHD, min yngste søn pga udfordringer i skolen (han har ikke været i skole de sidste 10 mdr) og jeg pga af overbelastning af hjernen (og det kan mærkes).

  Vi glææææder os så meget til programmet, og vi venter med spænding :-)

  TAK for jer!

  Knus og kærlighed,
  Annastasia
 16. Anja Tegen på 11.08.2016
  Kære smukke Ninka <3
  Tusind tak for dette!

  Jeg har jo Alexandr som i den grad kæmper. Og jeg kan se allerede nu at hans lillebror på knap 4 også kæmper en del allerede. Er der nogen som helst mulighed for at få undertekster på hjerne trænings programmet? Eller anden dansk mulighed?? Jeg har grædt og kæmpet i 14 dage allerede, så jeg higer efter en løsning ;( <3

  Udover det vil jeg lige hære dig hvor "Gifted Children" kommer ind i al det her? De kan jo nær est læse fra de er både 1 og 2 år og keder sig jo vanvittigt i skolen!! Men kæmper som regel socialt jo!! Er det også hjernetræning der jan gøre en forskel her?? Eller er det en helt anden tilgang??

  Kram til dig!! <3
 17. Majbritt K Nielsen på 11.08.2016
  Kære Ninka, har I ikke et program til hjernen for voksne, mig som føler der er skader på hjernen efter stress sygemelding.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.