Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Sundhed er det nye sort (du er FOR LÆKKER!)

Her er min opmuntrimg til alle jer lækkermåse derude i den så marcipan-nougat-alkohol-tunge virkelighed:

Det her er hvad jeg repræsenterer. det her er hvad sparker røv i 2009. Det her er vores virkelighed.

Det her er den mentale GPS, jeg bruger til at navigere straight udenom de marcipangrise, nougatmåtter, vingummiflæsk og julebryg, der har fyldt jule (og strammere og strammere bukser) for mig:

Sundhed er den nye sort. Det er fandme frækt og svedigt at elske og respektere sin krop. Hver dag at  tage valg, der afspejler sig i smuk hud, dejlig kropsduft, mental og kropslig styrke.

Det er overskuds-agtigt at vælge grønt, kemifrit og rent.

Det er spændende at gå mod strømmen. Turde stikke udenfor. Stå ved sig selv.

Det giver sommerfugle i maven at træne sin krop og se muskler danne tydelige aftegninger på kroppen.

Det er et dagligt kick at kunne stå ved og elske det, man siger goddag til i spejlet om morgenen.

Det er super sejt at give sundhed, styrke og kropsbevidsthed videre til sine børn.

Jeg har en opfordring til alle i det nye år. Vær 100 % jer selv. Og være FOR LÆKRE og FOR MEGET FOR DANSK STANDARD. Tænk Nik og Jay.

Jeg elsker Nik og Jay. Jeg har lige set en dokumentar om dem på nettet. Og jeg kan virkelig relatere til dem. Er du en af dem, der elsker at hade dem? Jeg elsker dem ubetinget. De deler vandene ligesom os. I en dokumentar om dem, siger en reklamemand: Det er en succes, når et ungdomsfænomen får den ældre generation gjort forargede. Ligesom det er en succes, når man opnår at blive et fænomen, som de fleste kender og halvedelen elsker ubetinget og halvdelen hader. Sådan er det også med kernesund.

Og jeg kan genkende mig selv i så meget, af det, Nik og Jay siger:

" Vi repræsenterer en eller anden form for hippiementalitet. Man skal være god mod alle mennesker.Hvis ikke du er det, får du den lige tilbage i masken på et eller andet tidspunkt."

"Det er helt forståeligt, at nogen synes, vi er for meget. Nogen elsker os, nogen hader os. Begge dele kan vi lære noget af."

"Janteloven er et sted, der ikke eksisterer i ret mange andre steder i verden. I Danmark tænker folk: "Fed bil. Den skal have en ridse... Men janteloven hører mest den ældre generation til. Det er vigtigt at tro på sig selv og være glad for sig selv. Selvværd gør også, at andre folk det bedre omkring dig. "

Gå ind på www.dr.dk og klik på "se dr.tv.dk" - og klik på "historien om Nik og Jay.

Jeg går ind for, at du sætter dig i deres sted, tror på, at alt er muligt. Føler dig FOR LÆKKER og som den SUPERSTJERNE, du er. 

Decemberknus

Ninka 

 

Kommentarer (12)

  1. eva lund østergaard på 18.12.2008
    Tusinde tak, kunne nemlig ikke finde noget med holdbarhed på den "Rømer æblemos" jeg havde købt - så må vi igang med konfekten :O)

    Dejlig jul til alle!
    Knus
  2. anemona Pedersen på 17.12.2008
    Hej Eva

    Ang. hjemmelavet marcipan. Jeg har endnu ikke prøvet at lave det endnu. Men jeg har købt ind til det og så på æblemos-glasset af det har en holdbarhed på 3 dage på køl. Så det må være 3 dage... Jeg tænker at enten mosen kan fryses eller marcipanen?
    Jeg kan anbefale dig chokoknas, de er dødnemme og rigtig gode!

    Hygge til dig og dine konfekt-kammerater!

    Glædelig jul Anemona.
  3. Hanne M på 17.12.2008
    Hej Karina
    Har personlig positiv erfaring med følgende i forhold til depression:
    Perikon (google alan fjelstrup - læge hos nordic clinic og periokon) han har god erfaring med at give op til 3 x anbealet dosis for virkning hvis man er hårdt ramt.
    Derudover har jeg god erfaring med 5 HTP, start med 100mg om dagen - du kan godt doble op - og i worst case 3 doble.
    Hvis du har mistanke om lidt lav skjoldbugskirkel funktion kan L-tyrosin være en god hjælp(google tests - man kan lave en kradse hjemmeprøve for at tj ekke at man ikke har for højt skjoldbugskirkel funktion) V. lav funktion har man ofte nemt ved at tage på - få evt. målt din skjoldbugskirktelfunktion hos lægen og spørg om testresultaterne og normal værdierne. Hvis du ligger under midten af normalniveau kan du godt tage L-tyrosin - ud over at virke på stofskiftet har den også antidepressiv effekt. Men hvis du har højt stofskiftenivieau må du ikke tage den.
    Rhodiola eller rosenrod som den hedder i Danmark har jeg også haft god effekt af - den er også generelt styrkende. ud over at have antidepressiv effekt.
    Et stærkt B-vitaminpræparat vil jeg også anbefale.( Få evt. din læge til at tjekke for B-vitamin mangel inden du går igang.)
    Marianne Fjordgaaard anbefaler i forbindelse med depression op til 50-100mg B1, op til 50-100mg. B2, op til 50-100mg B3, samme dosis B5 og B6. 150-300mcg B8, 400mcg B9 og 10-50mcg B12. Så suppler multi-B vit. med ekstra af de enkelte B-vitaminer til du rammer maks.

    Og ja så kan jeg tilslutte mig det med at droppe sukker - også helst hvid mel. Tag tingene step by step, så du har dig selv med og ikke får stress over det. Før også gerne logbog over symptomer og opstart (og afslutning) på brug af midlerne - så du kan se hvad der virker. Hvis du ønsker at helbrede dig selv ad naturlig vej veil jeg sige velkommen til en spændende og berigende rejse :-) Men vær tålmodig - det tager tid - og kræver - vil jeg mene - at du selv sætter dig ind i tingene for at blive ekspert på hvad der lige præcis hjælper dig.
    Håber ovenstående er til hjælp - det er HÆSLIGT at være deprimeret!!
    Hvis du har mistanke om at depressionen skyldes fysisk eller psykisk stress kan jeg anbefale dig at læse lidt om binyretræthed/adranal fatigue. Google fænomenet - en dansker HK har skrevet en ret omfattende blog om sin selvbehandling i den forbindelse. Der er en del flere præparater nævnt som du måske på sigt også kunne have glæde af.

    Jeg køber oftest mine præparater i udlandet. DK er for dyr - og doserne oftest for små. Justvitamin.uk og biovea i EU har jeg god erfaring med. I USA er betterlife også leveringsdygtige i det meste men vær obs på at nogle produkter måske ikke må indføres - og at der kommer moms oveni. Forsendelserne stoppes ofte i told og forsinkes voldsomt imen der oså tjekkes op på om midlerne er lovlige. Så noget bøvlet!

    Som sagt er dette mine PERSONLIGE erfaringer - jeg er ikke læge eller behandler. Så sæt dig selv ind i tingene, så du er tryg ved det du gør - og lad være med at blive alt for skuffet over lægerne ;-)

    Du bedste helbredende hilsner fra
    Hanne M

    PS: Læser med her på bloggen - men skriver ikke så oftest da jeg må økonimisere meget med mine kræfter. Men spørg, hvis der er noget af det jeg har skrevet du gerne vil vide mere om.
  4. Eva la Cour på 17.12.2008
    Hej Karina

    Jeg har selv haft en længere periode med depressioner for nogle år tilbage, og for mig hjalp det at udelukke sukker og hvede. Desuden brugte jeg en lysskærm, som jeg sad foran ½ time hver dag. Nogle steder kan man leje dem, jeg ved ikke hvordan det er i Norge. Se evt. Trilles blog, der er også blevet skrevet om depressioner og lysskærme for nylig.

    Held og lykke,
    Eva
  5. Rikke Hansen på 17.12.2008
    Hej Ninka.

    Jeg er begyndt at ta\' temmelig store doser C-vitamin.
    Er der nogle C-vitaminer du kan anbefale??

    Jeg prøver at finde nogle med et højt indhold af mg, så jeg ik skal ta for mange igen. Hvis man skal ta det i pulver, er der så noget der er bedre end andet??
    Jeg synes jeg erfarer at jeg får hård mave af at spise så meget C-vitamin, da det er calcium i dem jeg tager, det skulle gøre at man optager c-vitaminet bedre???
    Men når jeg tager så høje doser skulle det gerne virke modsat, ikk??
    Så har du et forslag til hvilket mærke jeg skal tage??
    Knus Rikke.
  6. eva lund østergarrd på 17.12.2008
    Hejsa,
    Kan se at der er nogen som står tidligt op og går sent i seng :O)
    Er lige returneret fra en tur til Indien - af en eller anden grund giver det mig altid et spirituelt indspark, de mennekser lever bare livet i nuet! Fantastisk at blive mindet lidt om det ind i mellem, selvom jeg selv føler jeg prøver at gøre det.. Ja, så glemmer jeg det altså ind imellem - mellem arbejde, fantisk barn og dejlig mand - ja, ja, men det vigtigste er jo at man forsøger :O)
    Nå, men mit spørgsmål var et helt andet - måske det allerede har været taget herinde.. Men det er blevet tid til julekonfekt hjemme hos os, så det skal lave i weekenden, og opskriften kommer fra kernesund - men tænkte på hvor længe marcipanen med æblemos kan holde sig? - og er der nogen der vil anbefale nogen af opskrifterne? - synes jo det hele ser fantastisk ud, men er nok nødt til at begrænse det lidt :O)
    Dejlig dag til alle!
    Knus
  7. nina larsen på 17.12.2008
    Blot en tanke;

    En anden person som jeg er meget inspireret af er Natasja som de bragte en udsendelse om på DR fornylig. Hun er fantastisk livsglad, menneskelig, stråler af positiv energi og lader til at tro inderligt på at verden vil hende det godt. Hun er så sej og sexet og FED! Hvis du trænger til livskraft, så se dokumentaren om hende, det smitter mig mere end Nik og Jay gjorde :)

    god aften til alle,
    Knus Nina
  8. Karina Dahlberg på 16.12.2008
    Takk for svar

    Hvor mye om dagen av olje?
    Jeg skulle så gjerne ha vært på www.nordicclinic.dk , men jeg bor oppe i Lofoten og har ikke penger til å dra ned til Danmark å teste meg, Finnes kanskje klinikker her i Norge jeg kan teste meg på, men må antakelig reise langt for å få det til. Og det koster både penger og krefter som jeg ikke har.

    Karina
  9. Karina Dahlberg på 16.12.2008
    Hei Ninka og allesammen der ute

    Kan noen svare meg på hvilke oljer jeg burde ta og hvor mye? Jeg ble sykemeldt i går pga dyp depressjon, og har ikke krefter til å lete igjennom svar om dette emnet. Jeg har fått resept på "lykkepille" men vil helst ikke ta dette. Heller begynne med kernesunt kosthold. Jeg vil svært gjerne vite hvilke vitaminer og kosttilskudd som kan hjelpe meg i denne tunge tiden og som kan gjøre nytten. Kan med erfaring med slikt hjelpe meg?
  10. Alice Olsen på 16.12.2008
    Kære Ninka,

    Tak for et super svar tilbage. Det blev jeg rigtig glad for at læse. Hehe, men jeg var desværre gået i seng da du skrev tilbage, så derfor ser jeg det først nu.

    Det kan godt være at det tog dig 33 år at ændre kurs, men det kan man altså ikke mærke på dig. Jeg ved ikke hvor spirituel du er, men har du hørt at det man giver og sender ud, får man lige til tilbage i smasken igen. Uanset om man er åndelig eller ej, så er det hvertfald almindelig kendt at man udsender signaler, og jeg opfanger kun positive fra din side. Så du gør helt sikkert noget rigtigt..for dig. Så ja, du er nok god til at dyrke mavefornemmelser og selv uhøjtidelighed.
    "Nød lærer nøgen kvinde at spinde" som de siger. Du har godt nok også stået meget for skud her på det sidste og hvor ville du være hvis du ikke kan grine af det.

    Jeg ville være smigret hvis der var blevet lavet en karikatur af mig. Det betyder jo at du har sat et aftryk i debatten om kost. Du er blevet set og hørt, sejt!!

    Så måske skulle jeg prøve at tiltuske mig den mandelgave?:)

    Jeg vil tænke over alt hvad du har fortalt og hvad jeg ellers observere.
    Til Alexandra, jeg synes ikke at jeg overtager andres meninger, bare at jeg ofte ikke orker at tage stilling eller lytte til noget, som for mig, virker langt ude. Godt at du endelig kan mærke dig selv:)

    Knus
    Alice

  11. Alexandra w på 16.12.2008
    Hello Ninka og Alice!

    Jeg så også dokumentaren, og jeg synes at den var enormt god og fyldstgørende. Også for Nik & Jay.
    Jeg elsker at elske dem, har tippet til den anden side tidligere, men det har de modbevidst.

    Lige præcis citatet med bilen, "Fed bil. Den skal have en ridse...!" bed jeg også mærke i. Forfærdelig tankegang!

    Jeg tror at det er enormt sandfærdigt at den yngre generation ikke går så meget op i Janteloven. Jeg tror sagtens at vi kan blive forarget på lige fod med alle andre, men jeg vælger at udfordre forargelsen når jeg støder på den, og det er måske der den største forskel ligger fra tidligere generationer?

    Jeg er også begyndt at kunne FØLE hvad jeg har lyst til, fremfor hvad jeg burde gøre.
    Folk der er høj-sensitive har en tendens til at påtage sig andres meninger, da de er så gode til at forstå dem, at de nogle gange overdøver deres egen mening på det punkt. Den forvirring kender jeg godt. Men selvbevidshed og udvikling lærer mig at lytte efter hvad min egen mening er.

    Kærlig hilsen.


  12. Alice Olsen på 15.12.2008
    Kære Ninka,

    Ja, det kan godt være lidt svært at være udansk, i Danmark. Og ja, i er pioneerer inde for jeres felt, alt respekt til jer.

    Nogle gange, så føler jeg bare, at som du siger, at det er IN at være lidt ved siden af, og så er alle det lige pludselig. Og pludselig har vi så mange retninger at det er svært at danne sig en mening om noget. Føler du dig aldrig overvældet, og ikke rigtig ved hvad du skal mene?

    Hvis jeg skal være helt ærlig, så føler jeg mig altså ikke altid som en superstjerne. Har du nogle specielle tricks som du bruger som peptalk om morgenen, foran spejlet? Det må da også have taget lang tid for dig at ændre selvopfattelse efter du var så langt nede?

    Det var bare lidt fundering herfra. Decemberknus tilbage til dig:)

    Alice

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.