Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Sund og dermed slank

Her er et billede af mig på min første bog, hvor jeg var slank, men ikke sund. Jeg var nemlig et sted i mit liv, hvor jeg ikke ønskede at være. Og jeg spillede en rolle, jeg ikke kunne leve op til. Jeg var ulykkelig og utroligt stresset på mit arbejde (PR, journalistik, konceptudvikling), og spillede rollen som: Tynd, altid lykkelig ung kvinde, der var nået til vejs ende med min selvudvikling (nu ved jeg, at rejsen varer hele livet.)

En af de ting, vi arbejdede med på første dag af mit "sund hjemme hos Ninka" var:

DU SKAL VÆRE SUND, FØR DU KAN FORBLIVE SLANK.

Et forunderligt emne, fordi vi er vant til at tænke omvendt:

JEG VIL VÆRE SLANK, SÅ JEG KAN BLIVE LIDT SUNDERE.

I virkeligheden kan det ikke lade sig gøre i min verden. Og igen - det er det eneste, jeg kan tilbyde. Mit bud på virkeligheden.

Hvad er sundhed for mig?

PÅ min Chek-certificering lærte jeg, at alle kroppens systemer har svaret på, hvor du er i dag:

Muskelsystemet

Nervesystemet

Afgiftningssystemet

Hormonsystemet

Fordøjelsessystemet

Forbrændingssystemet

Og det, som påvirker disse systemer negativt er:

Stress

Negative tanker

Manglende motion

Manglende ilt/frisk luft

Forurening/giftstoffer

Genetik/arvelighed

Slankekure, kalorietælling, fastekure og andre hurtige løsninger kan i en usund krop have den modsatte effekt. Generelt siger Chek: at "JO hurtigere resultat, jo værre langtidskonsekvens for kroppen".

Hvorfor?

Fordi du risikerer at brænde sunde celler og skade dit stofskifte på længere sigt.

Fastekure er barske for kroppen, og man skal VIRKELIG være sund, før man udsætter kroppen for sådan en.

Vi er tilbage ved mit hovedbudskab:

Skønhed og en smuk krop på lang sigt kan man kun få i samarbejde med kroppen. Ved at lytte til kroppens feedback.

Sundhed er at samarbejde med kroppen. Og for mange betyder det samarbejde i mange måneder, før kroppen får tillid til, at der kommer næring ind hver eneste dag. En krop, der har måttet nøjes med fejernæring som fedtfri kost, enumre, lightprodukter, sukker, raffinerede og forarbejdede fødevarere skal edder bukkemig nok sørge for at holde på det gode, der kommer ind, når du begynder at fodre den med kernesund mad.

Først når den får erfaring for, at der kommer næring ind, som den kan bruge til alle de systemer, jeg nævnte ovenfor, begynder den at ville beskæftige sig med noget så sekundært som fedtforbrænding. Jeg elsker at undervise i det her.

Stofskiftetype-test

Jeg kan se, at der er mange, der har efterlyst et sted, hvor man kan få den lavet. Der findes flere gode steder, men du kan ikke bruge resultaterne til noget, med mindre du har adgang til en kostvejleder eller bog, der kan lære dig, hvad de forskellige typer skal spise, for at få det godt. Lære dig om de typiske fælder, man havner i, hvad de forskellige typer tager på af, bliver triste, trætte eller omvendt: slanke og energiske af.

I øvrigt har Morten og jeg haft m øde med Søren, der nu seriøst er gået i gang med at se på mulighederne for at starte et kernesundt rejsebureau. Han er erfarten indenfor rejsebranchen, og jeg har den dybeste tillid til ham.

Hav en forrygende søndag.

Knus

Ninka

 

Kommentarer (18)

  1. helene L på 15.03.2009
    men jag undrar över detta:
    "Gå ind på www.biokult.com og læs, hvordan du trapper op til fuld dosis, når du skal genopbygge din tarm. Du gør bare det samme, som autisterne gør...
    Du kan købe dem på: www.greathealth.eu. Jeg understreger igen, at vi ikke har noget med shoppen der at gøre. Vi får heller ikke procenter.
    Derudover ville jeg tage mælkesyrekapsler fra Solaray 4 gange om dagen. Hvis du har forstand på at fermentere kål, ville det i den grad være med til at sætte liv i kludene at spise det."
    Ska man verkligen ta båda samtidigt är det inte två tämligen likadana produkter så att man tar enten den ene eller den andra?
    Jag ska precis köpa bio-kult till mina barn men nu blir jag förvirrad, hjälp?
  2. Helene Simonsen på 02.03.2009
    Hej alle

    Jeg har lige et lille spørgsmål som jeg håber der er en der kan hjælpe mig med.

    Det ligger sådan at jeg har lovet min kære familie at lave god gammeldags kiksekage, men men men....

    Ville hører om der er nogen der har en lign opskrift bare uden sukker, mælk og gluten, så vi alle kan spise den samme kage og jeg ikke skal bruge al min tid i køkkenet *S*

    Håber der er en opfindsom sjæl herinde

    Mvh

    Helene
  3. Line Schmidt på 20.01.2009
    Hej Maya, tak fordi du fandt Ninkas gamle blog frem og skrev den til mig igen. Jeg har nu købt mælkesyrebakterier og nogle dråber der hjælper nyrer og lever med at udrense giftstoffer. Kan klart mærke, at min krop trænger til hjælp med dette. Måske kan man endda være allergisk el. lign overfor narkose?
    Nu skal der ihvertfald genopbygges. Tak for hjælpen.
    Kh. Line.
  4. Eva la Cour på 20.01.2009
    Hej Ina

    Jeg har læst i en opskrift (tror det var af Oscar Umahro Cadogan, men kan desværre ikke huske hvor), at man kan erstatte kærnemælk med soyamælk blandet med citronsaft og eddike. Jeg har dog ikke selv prøvet det endnu.

    Du kan sagtens erstatte smør/margarine med olie. Men husk at fx rapsolie ikke kan tåle opvarmning, så det duer jo ikke til brød, der skal i ovnen.

    Held og lykke!
  5. Ina Vestrup på 20.01.2009
    Hejsa alle sammen.

    Jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber nogen kan hjælpe mig med?
    Jeg har lige modtaget en fantastisk glutenfri kogebog (Bestilte den på Husk\'s hjemmeside).
    Men der er sukker, mælk osv i opskrifterne. Mælk kan erstattes med ris ell. soya mælk. Sukker med birkesød. Men der skal kærnemælk i nogle af opskrifterne, kan det måske erstattes med soya yoghurt? Kan smør/ margarine bare erstattes med olie?
    Der skal også bruges brun farin i nogle af dem, det kan man da ikke erstatte med noget, kan man?

    Knus fra Ina.
  6. Lotte Sloth Andersen på 19.01.2009
    Hej Ninka,
    Jeg er absolut ny i det her, og har lige et spoergsmaal...
    Du skriver at man skal spise efter sit stofskifte. Kan du forklare det naermere. Jeg har en bog omkring at man skal spise efter sin blodtype, men stofskifte........den har jeg aldrig hoert.

    Kaerlig hilsen Lotte
  7. Katrine Søgaard på 19.01.2009
    Hej Jeannie Haltrup :)

    Jeg løber selv ½maraton og spiser kernesundt. Du skal ikke være bekymret :) Bare sørg for at få nok protein i løbet af dagen (hver dag). Protein er især godt for dine muskler.
    Mht. løbsdagen så spis et godt solidt morgenmåltid så du bliver mæt. Men spis som du plejer (husk protein). Du skal ikke forsøge dig med en anden kost lige inden en ½maraton, det kan kroppen ikke "finde ud af" at omsætte.
    Efter løbet er kroppen træt og har brug for at få fyldt depoterne op igen. Spis derfor et mættende måltid igen med protein og grønt. Din krop har brug for restitution og hvile, så giv dig selv lov til at slappe af med god kernesund mad. :)
    Jeg håber det hjalp lidt? :)
    Kh Katrine
  8. heidi bachmann på 19.01.2009
    Hej Ann
    Du skal bare lave grød til din baby med vand, tilsæt frugt eller grøntsagsmos, ½-1 tsk hørfrø olie evt. også en tsk mandelmos.
    Til en start kan jeg anbefale hirsegrød fra holle fås i helsekost forretninger eller på helsebasen.
    Kærlig hilsen Heidi
  9. Heidi Sørensen på 19.01.2009
    Hvor har du ret Ninka. Det er jo lige præcis det. Jeg er så træt af at høre og læse om diverse slankekure og slankepiller. Jeg er ved kaste op når jeg gang på gang læser om eksperter i blade der råder folk til at få recept på slankepiller eller springe på en eller anden pulverkur eller protein kur el. Jeg synes det er synd for de mennesker der igen og igen oplever at tabe sig lidt, ved at være på en eller anden mere eller mindre uudholdelig kur for så kort efter at tage det hele, eller mere på igen.

    Jeg er så glad for jeg læste jeres bog. Slut med kure og elevatorvægt. Slut med mens. smerter, slut med uren hud, slut med tør og ekstrem sart hud osv osv. Vægten er stabil, også selvom jeg spiser masser af nødder - som jeg ellers ofte får at vide feder ! :o)

    Altså bortset fra at jeg lige nu er på vej op af et sort hul - fra en alt for travl juletid med lidt for meget af alt det jeg godt ved og kan mærke ikke er godt for mig. Men jeg er på vej op og ved hvor jeg skal hen.

    Så tag for bøgerne, inspirationen og en god hjemmeside.

    Vh Heidi
  10. Maya Jacobsen på 19.01.2009
    Kære Line!

    Ninka har i en tidligere blog skrevet:

    Husk, at jeg svarer dig som mor og Nutrition and Life coach.

    Det vigtigste først:
    Fuld narkose udrydder ifølge ALLE mine læremestre alle gode tarmbakterier. Det betyder, at 70 % af dit immunsystem er sat ud af kraft. Det sidder nemlig her. Det betyder at alle bakterier, vira, toksiner og parasitter har fri adgang.

    Det bedste råd, jeg kan give dig, er at pøse på med probiotika. Jeg anbefaler Biokult. Gå ind på www.biokult.com og læs, hvordan du trapper op til fuld dosis, når du skal genopbygge din tarm. Du gør bare det samme, som autisterne gør...
    Du kan købe dem på: www.greathealth.eu. Jeg understreger igen, at vi ikke har noget med shoppen der at gøre. Vi får heller ikke procenter.
    Derudover ville jeg tage mælkesyrekapsler fra Solaray 4 gange om dagen. Hvis du har forstand på at fermentere kål, ville det i den grad være med til at sætte liv i kludene at spise det.

    Styrk dit immunforsvar med så mange antioxidanter som muligt fra grøn te ekstrakt, bær, masser af grøntsager, vitaminer (som mor ville jeg vælge højdosis calciumascorbat fra helsekosten morgen, middag og aften). Mit bedste råd er at google: "general aenestesia and probiotics" på nettet.

    SØVN: Narkose er en voldsom oplevelse for kroppen. Nogen siger endda, at den tror, den skal dø. Så nu endnu mere end nogensinde er SØVN vigtig. Jeg går i seng klokken 21.30, når jeg skal op klokken halv 6.
    Bare for at du kan sammenligne. Normalt skal man have 8 timer. Ergo har du brug for mere. Og du skal i seng inden 22.30.
    Aller senest.

    Knus

    Ninka

    God bedring!
    Kh, Maya
  11. Gitte Kjær på 19.01.2009
    Hej Ninka

    Jeg følger lidt med på sidelinjen, og syntes at rigtig mange af bloggene herinde kommer med ´gode oplysninger hvis man vil opnå en sundere hverdag :-) Det lyder også spændende med et kernesunde rejsebureau. Kan du ikke fortælle lidt mere om det. Kommer vi til at kunne rejse kernesundt til sommer og hvorhen??
    Hilsen Gitte
  12. Ann Daugaard på 19.01.2009
    Hej

    Er der mon nogen der ved om det er ok at lave grød/mos til en baby på 6 måneder baseret på rismælk? Jeg ammer men ka ikke malke ud. Alternativt ku man måske lave maden på vand?
    Håber der er nogen derude der kan svare

    Knus Ann
  13. Line Schmidt på 19.01.2009
    Hej Ninka, dette har godt nok ikke noget med din blog at gøre, men jeg har meget brug for et svar fra dig, eller jer andre kernesunde.
    Jeg har lige været i fuld narkose pga operation og min krop reagerer helt vildt på den gift som narkosen jo er. Jeg har været hamrende rædselsfuldt dårlig/forkvalmet, haft voldsomme rysteture, snurren i arme og ben, træt og følt at der lå et blytæppe over mig. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe kroppen med at afgifte, for jeg kan mærke den har brug for hjælp. Og hvad kan jeg gøre for at hjælpe kroppen inden narkose hvis det bliver nødvendigt igen?
    Tak for dine altid inspirerende blogs.
    Knus Line.
  14. Caroline Frandsen på 19.01.2009
    Hej allesammen.

    Da jeg snart skal på en længere tur til Kbh. vil jeg høre jer derude om i kender de kernesunde spisesteder i byen.
    Jeg er på diæt, så madsteder hvor man kan se alle ingredienser er det eneste der egentlig rigtig duer, men diæten varer heldigvis ikke evigt, så jeg vil gerne høre om alle steder i kender til. Tusind tak!

    Håber nogen af jer derude kan hjælpe.

    Kærligst Caroline

    PS. Intermezzo som Umahro arbejder sammen med - kan man spise take-away derfra og hvor ligger det?
  15. Ronja Ditlev på 19.01.2009
    Hej Ninka.

    I din første bog skriver du om EPSOM SALT. (s 102)
    Der står at jordemoderforeningen beskriver det som det bedste krampestillende middel.

    Jeg har mailet til dem og forhørt mig, og de skriver tilbage:

    "Jeg har søgt lidt på Epsom salt og har ikke kunne finde nogle links med relevans for det du spørger om. For år tilbage anbefalede man at komme salt i fødekaret, men det gør man ikke længere. Nu bruges der blot almindelig postevand med en temperatur på ca. 35 grader..Vandet må ikke være for varmt af hensyn til baby, som er følsom overfor for meget varme."

    Men hvad siger du Ninka? Jeg synes jo det lyder godt med noget krampestillende i vandet, men hvor har du det fra?

    Venlig hilsen Ronja
  16. maria andersen på 19.01.2009
    Hej.
    Vi er to piger på 15, der går i 9. klasse. Vi har projekt uge og vil gerne have svar på nogle spørgsmål, hvis du har tid til det.
    Vores overemne er Globalisering og vores underemne er mad.

    Mener du økologiske varer er bedre og sundere end ikke økologiske varer? -Hvorfor?
    Tror du folk i fremtiden vil begynde at bruge flere økologiske varer? -Hvorfor?
    Er der forskel på forskellige mærker af samme produkt, eller er det for at tjene penge og få økonomien til at løbe rundt?
    Hvad syntes du om Mc.D? Tror du det ændre noget, at de er begyndt at have økologiske varer?
    Tror du Mc.D vil udvikle sig, til at blive ligeså populært herhjemme, som i USA?

    Er der andet, du synes vi bør vide og har du evt. nogle ideer til hvad vi kan have med i vores fremlæggelse?

    På forhånd tak.
    Hilsen Maja og Maria.

  17. Anemona Pedersen på 18.01.2009
    Kære Ninka

    Tak. Jeg forstår hvad du skriver. Jeg elsker når du skiver noget jeg forstår.
    Det er lige det der med hvor i livets udvikling jeg er i. Nogle gange ønsker jeg at være så standhaftig, modig, klog og alt mligt som du er på hvad sundhed er, så kan jeg jo springe noget over. Men nej. jeg skal være min egen ekspert og lære mig selv om sundhed.
    Du er bare en der fortæller mig noget om noget.
    Bare og bare.
    Du er virkelig god til at fortælle noget om noget! Jeg kan mærke at både min krop og sind forstår dig. Tak.

    Det fik jeg lyst til at fortælle dig.

    Mine ord her kan forhåbentlig give dig næring til at fortælle mere til hele mig.

    Vi skal være gode ved hinanden.

    Smil Anemona.
  18. Elisa Olsen på 18.01.2009
    Kæreste Ninka.

    Din blog idag er som skrevet direkte til mig. Jeg blev så glad da jeg læste den. Det er mig, Elisa som har skrevet en solstråle historie til jer om vores vej ud af spiseforstyrrelse, kriminalitet og overvægt.

    Jeg er lidt i krise for tiden, for min vægt bliver ved med at stige! Jeg vejer faktisk så meget nu at mit BMI er lidt over 25, og som (tidligere) spieseforstyrret er det enormt hårdt! Jeg bliver bange! bange for at jeg gør det forkerte, bange for at fortsætte og bange for at tage endnu mere på!

    Men jeg VIL fortsætte, for jeg kan mærke at det er det rigtige jeg gør. Psykisk får jeg det bedre og bedre!

    Dine ord bekræfter mig i, at det er det rigtige jeg gør, at vægttabet nok skal komme når min krop er klar. Lige nu suger den alt næring til sig, fordi den frygter at der igen skal komme hungersnød og mishandling.

    Jeg vil fokusere på at: MAN SKAL VÆRE SUND FOR AT KUNNE BLIVE SLANK!

    Førhen så jeg altid vægttab og slanke mennesker som et udtryk for sundhed! Hvor er det dog forkert! Tværtimod kan det ligeså godt være et tegn på at kroppen bestemt ikke trives.

    Jeg håver virkelig at jeg en dag får mulighed for at komme med på et af dine kurser!

    kærlig hilsen Elisa

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.