Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Sund gennem jul og nytår

Kære venner

 

Inden jeg rejste afsted, forberedte jeg en lille jule-nyårs-nødhjælp til jer. Det er en miniguide til, hvordan I kan klare jer igennem julefrokoster, alkohol, for meget mad og igennem utalligefristelser med sundheden i behold.

Her er min kernesunde power-liste, der guider dig sikkert ind i det nye år

Spis sødt i forbindelse med hovedmåltider. Protein fra julestegen og den fedtet fra sovsen er dine hjælpere her. Fedt og protein holder det lumske blodsukker under kontrol. Derfor: Spis marcipan og dessert umiddelbart efter hovedmåltidet fremfor flere timer efter. Så er risikoen for at tage på af det mindre.

Gå tidligt i seng. Sov senst 22.30, så dine stress-hormoner ikke bidrager yderligere til delle-faren. Mangel på søvn giver øget sukkertrang, og tricker de stress-hormoner, der får dig til at lagre fedt.

Husk dine vitaminpiller. Multivitamin og B6 samt chrom mindsker ifølge læge Irene Hage din sukkertrang.

Spis gode olier, og ikke i kapsler, men i flydende form. Omega 3,6 og 9 samt levertran.

Mange har glæde af et par homoøpatiske dråber nux vomica før, under og efter en fest, hvor leveren er på overarbejde. Køb den i helsekostbutikker eller på nettet her 

Dagen derpå: Tag en eller to dage helt uden stivelse. Det vil sige, du spiser æg, grøntsagsstænger (ikke gulerod) til morgenmad, kød og salat til frokost og eftermiddag, og olie på eller til maden (hørfrø eller andet koldpresset, økologisk). Det vil tage den værste trang til at lade den ene sukker-orgiedag tage den anden.

Børst kroppen hver dag med en blød badebørste for at sætte gang i lymfernes udrensningsproces. Start ved fingrene og børst ind mod hjertet. Så fra fodsålerne og hele vejen op.

Tag en infra-saunatur en uge efter jul hos www.kropsinstittutet.dk eller den lokale svømmehal (flere og flere har fået dem installeret.

Hav nogle forrygende juledage.

Kernesunde knus

Ninka

Kommentarer (25)

  1. Freya Johannsen på 21.01.2009
    Vedr: Fiskeolier

    Køber man billige fiskeolieprodukter, er der en tendens til, at man får fiskebøvser en ½ times tid efter indtagelsen, dette kan undgåes, hvis man vælger fiskeoliekapsler af en ordentlig dokumenteret kvalitet, og pris og kvalitet hænger altså uværgeligt sammen, når det drejser sig om kosttilskud!! Hvis man begynder at udskille fiskeolien via urin eller huden, er det et rimeligt klart tegn på, at man indtager meget mere end kroppen har brug for/kan anvende, og kroppen udskiller derfor det overskydende, hvilket kangive udslag i fiskelugt fra sved eller urin. Sørg for at fiskeoliekaplerne er af absolut topkvalitet, (jeg kan anbefale kapsler fra shineclub.com og produkter fra f.eks. Soleray) og reducer mængden hvis der opstår lugtgener, hvis man samtidig supplerer med livets olie, udos choice eller hørfrøolier i smoties, så er man rigtig godt dækket ind ved 1-2 kapsler om dagen.

    Jeg sender jer alle Lys og kærlighed her i januars mørke :-)

    Freya
  2. Camilla Buus Nørhave på 05.01.2009
    Smukke Ninka.

    Må 2009 blive det mest fantastiske kernesunde år for alle os og gid al lykke vil finde vejen til dig og dine.....

    Det er alt for længe siden - jeg måtte lige sende en varm sne hilsen her fra Odense.

    Har ikke været på hjemmepc i lang tid - har prioriteret familien og mig :-) SKØØØNT.
    Men jeg har hver dag sendt mange tanker - håber bare nogle er nået frem.

    Jeg glæder mig til vi atter mødes. Pas godt på dig og dine herlige "drenge".
    Jeg har også mange hilsner fra Noah og Lasse - særligt til Bertram og Melvin.

    Vinterengle kys fra Camilla (Camp 08)
  3. jane weiss på 05.01.2009

    Hej

    Mir argument for at bruge proteinpulver er at det ikke tiltaler mig at komme rå æg i min morgenshake. Det er hurtigt om morgenen hvor man har lidt travlt. Man er mæt i mange timer og den proteinpulver kernesund anbefaler er den reneste man kan få.

    Er der nogle herinde som har prøvet at vaske tøj med vaskenødder????

    Jesper, du kunne bage en mandel dadel-appelsinkage den smager rigtig godt. Skriver opskriften til dig i morgen, har den ikke lige hvor jeg sidder nu.

    Hilsen
    Jane
  4. sacha hornum på 05.01.2009
    Hej
    en veninde spurgte mig "når nu du spiser så sundt og alt er økologisk" hvordan f..... kan det så være du/I probber jer med proteinpulver og andre "tilsætnings" stoffer (det man kommer i smoothien) Jeg kunne ikke agumentere for det, andet en at jeg også bare kunne spise kød/æg, men at det andet tiltalte mig bedre.

    Kan en give mig et svar? (Jeg er ikke 100% kernesund, men jeg vil gerne være det ! ) helt i 2009

    Knus til alle de kernesunde super seje mennesker
  5. Tina Munkesø på 05.01.2009
    Livets olie kvinder + fuldkornshvedemel
    Tak for svarene, det var hurtig respons :-)

    Maja, du har ret..Den smager ikke som den alm. Jeg brugte den i min morgenshake i morges, det var ikke lykken.

    Anette, Ang. fuldkornshvedemelet så var det også min umiddelbare mening helt at undvære det, både pga. det høje glutenindhold og, har i prøvet at vaske dej af en skål , hvor der er rørt hvedemel i dejen , det klæber til skålen og opvaskebørsten og er ikke til at få af- Tænk hvis det også gør det inde i menneskekroppens veje. Tænker at det ikke kan være sundt.

    Tina
  6. Jesper Henriksen på 05.01.2009
    Hej med jer.
    Har vist taget munden for fuld over for min kone, sagen er den at vores lille datter bliver 2år om 11 dage og det er mig der skal stå for "age" eller? Og jeg var jo rigtig smart og siger behøver ingen hjælp, men men men havde jo lige glemt at det er en total sukkerfri vuggestue, så hvad gør jeg nu? har brug for lidt hjælp til hvad jeg kan lave og tage med.
    Og lover at jeg efter fødselsdagen nok skal sige, at jeg jo ikke helt kunne klare det uden hjælp.
    Håber der er nogle der har nogle iddere.
    Tak. Jesper
  7. Tine Lange på 04.01.2009
    Römertopf: Jeg har fyldt køkken vasken og lagt både over- og underdel ind i hinanden, så den er våd over det hele. Jeg ved ikke om mindre vil kunne gøre det.
  8. Anja Christensen på 04.01.2009
    Spørgsmål ang rømertopf

    Er det kun bunden eller er det hele rømertopfen der skal gøres våd ?

    har fået en i julegave og glæder mig sådan til at prøve den, men der står intet andet end at den skal ligge i blød, og så er spørgsmålet jo om det er begge dele eller kun bunden?

    knus
    Anja
  9. Tina Munkesø på 03.01.2009
    Glædelig jul derude.

    Jeg har 2 spørgsmål som jeg har tænkt over et stykke tid.
    Irma´s øko fuldkornshvedemel er den ok ?
    Livets olie og livets olie for kvinder, er det ligegyldigt hvilke en man bruger ?

    På forhånd tak
    Tina
  10. Anja Christensen på 03.01.2009
    Karin - nu er jeg ikke den store babymads ekspert men i Sverige får børn ikke gluten før de er et år gamle, da der åbenbart var rigtig mange der blev allerfiske overfor det, hvis de fik det for tidligt.

    knus
    Anja
  11. Marlene Bundgaard på 30.12.2008
    Hej Ninka

    Du skrev fornylig at du ikke ville anbefale Rømer hørfrøolien.. jeg har forhørt mig hos dem hvordan den behandles og fik dette svar:

    "Der er ikke den store forskel på koldpresset hørfrøolie. Frøene presses, olien filtreres og tappes, og det er sådan set det.

    Hørfrø kan kun presses 1 gang, så der er ikke forskel på kvaliteten af f.eks. en 1 eller 2 gangs presning (som ved f.eks. presning af oliven).

    Der kan være kvalitetsforskel på koldpresset og raffineret hørfrøolie. Den raffinerede olie er oftest af dårligere kvalitet fordi olien opvarmes og dermed kan den miste nogle næringsstoffer. Men denne metode er nemmere og billigere at anvende til produktion af større mængder.

    Alt vores hørfrøolie er koldpresset. Vi sælger ikke raffineret olie overhovedet.

    Det skal nævnes at der fra naturens side kan være forskel på bitterheden i de enkle frø. Det kan også betyde at smagen af koldpresset hørfrøolie kan variere fra neutral til let bitter. Du kender det fra f.eks. mandler, eller når du spiser brød fra bageren der indeholder hele hørfrø.

    Så mit svar til dig må være: Nej, der er ikke noget galt med vores hørfrøolie. Det kan tænkes at din kilde har fået koldpresset hørfrøolie fra en anden leverandør/produktion, som har været neutral i smagen, og så herefter har fået en, som har været let bitter i smagen, og derfor denne reaktion.

    Det er naturens orden og det skal vi ikke lave om på."

    Hvad mener du Ninka? Hvorfor er det du mener den er dårligere? Jeg vil meget gerne høre dit svar også :-)

    Marlene

  12. Maya Jacobsen på 28.12.2008
    Hej Lise!

    Jeg bruger også ærteprotein. Det skulle vist endda have en mere optimal aminosyresammensætning.

    Velbekomme! :)
    Maya
  13. Doreen Møller Holmquist på 28.12.2008
    Hej Lisa
    Vi har nu i et halvt år brugt ærteprotein pulveret og har været godt tilfreds med det.
    Min mand kunne ikke så godt klare valleprotein pulveret, det var for hårdt for hans mave og gav stadig slim i halsen.I den lokale helsekost sagde de at flere ikke kunne tåle den.
    Så gik vi over til risprotein ,men den kunne vi andre ikke lide.
    Så da ærteproteinen dukkede op var vi alle glade og har spist den siden og ja det smager neutralt.Jeg vil tror den er lige så god som de andre.

    Med venlig hilsen Doreen
  14. lisa g på 28.12.2008
    Er der nogen der har en mening om "mega ærteproteinpulver" fra Naturdrogeriet. Jeg har lige prøvet den, og den er helt smagsneutral. Desuden er den billig - 79 kr for 350 gr. Det er da en løsning til fatiige kernesunde......men gad vide om kvaliteten er i orden??
  15. R. Larsen på 27.12.2008
    HARDCORE BEGYNDERPROGRAM
    Jeg har spist efter foreskrifterne i kernesund familie i ca. 14 dage, minus juleaften plus en julefrokost. Det er sjovt og giver en masse energi - men: Jeg begynder at kunne se det enerverende i at lave "hardcore" dvs. med de samme tre middagsretter i flere uger. Det bliver bare for kedeligt. Der er heller ikke særligt mange shakes som er egnede til hardcore. Jeg kan ikke rigtigt gennemskue hvad der definerer en hardcore ret, så mine muligheder for at improvisere er meget begrænsede. Hvad har I andre gjort?

    Jeg nyder en shake om aftenen. Skal der kun protein i den hvis jeg er sulten?

    Disse spørgsmål er muligvis blevet stillet et utal af gange før, men der vanskeligt at overskue emnerne her inde. En temaopdeling ville lette det betydeligt. Fx emner som "Begynder", "Hardcore", "vægttab", og hvad der ellers forekommer relevant?

    Nyd juledagene og godt nytår til jer alle!
    Venlig hilsen Randi
  16. Lone S på 26.12.2008
    Hej Jeanette
    Se evt. Ninkas kommentar under hendes blog fra den 9/9 på
    http://www.kernesundfamilie.dk/114/article/516/197/neste/7/

    Der er også vægttabstips fra Morten fra den 17/8 på
    http://www.kernesundfamilie.dk/140/article/484/139/neste/3
    Mvh. Lone
  17. Jeanette Smidt på 26.12.2008
    Hejsa.
    Jeg er ny her og ny på kernesund livet, har netop fået bogen i julegave, men jeg blevet inspireret af en god veninde.
    Jeg er meget opsat, men vil også meget meget gerne tabe mig ret mange kilo. Er der nogen der ved hvor meget jeg ca. kan tabe mig om ugen?

    På forhånd tak
    Jeanette
  18. Inger Andreasen på 26.12.2008
    Hej Katrine
    Min erfaring er at det er en kombination. Hvis/når jeg er stresset giver det sukkertrang, det giver et energitilskud og virker også på en måde beroligende fordi det bliver lettere at fortrænge ubehagelige følelser og når man først spiser for meget sukker bliver det også en vane eller fysisk trang.
    Med andre ord en rigtig ond cirkel.
    Den stress du får over at skulle være sammen med familien forsvinder jo ikke ved at undgå sukker, men er nok et emne for sig du må tage fat på.
    Jeg tror at det er klog af dig ikke at begynde på at spise sukker og vente med at prøve det af før du har ro på de andre ting.

    Kh og glædelig jul fra Inger
  19. Katrine N på 26.12.2008
    Jeg har oplevet af jeg kan lugte fiskeolien, når jeg tisser, hvis jeg ikke har taget den i et stykke tid. Det forsvinder dog efter jeg har taget den i et par dage igen. Jeg er faktisk lidt nervøs for at tage de her fiskeolie kapsler. Jeg plejer at tage fem af den helt billige slags, men tænker nu på om der oplagres tungmetaller i kroppen fra fiskene?
    På trods af en sund livsstil uden sukker her op til jul, har jeg været stresset over at skulle tilbringe tid med familien. Jeg er i øjeblikket usikker på om jeg i virkeligheden er overfølsom overfor sukker eller om det alene handler om at jeg håndterer stress dårligt. Jeg tør dog ikke spise sukker for at prøve det af, for de dårlige dage med tristhed kan så overvældende. Andre der har de samme oplevelser og overvejelser?
    MV Katrine
  20. Pia Brøcker på 26.12.2008
    Hej Lise.

    Ja, jeg har også en søn som jeg gav fiskeolie (giver), han begyndte at lugte af fisk, og så tænkte jeg bare (sådan helt naturligt) at så har han måske ikke behov for så meget fiskeolie, så jeg satte hans mængde ned, og nu får han stadig noget fiskeolie, men ikke så meget som han fik før, og han lugter ikke mere.

    Jeg ved selvfølgelig ikke om dette er det korrekte svar, men det er altså min erfaring.

    Glædelig Jul til jer allesammen!

    Knus,
    Pia
  21. stina sandström på 25.12.2008
    hej alle

    sikke en dejlig juleaften jeg har haft.

    gå rundt i tattøj hele dagen og aften..set 8 timers oprahs big give maraton i tv...spist and med kartofler og rødvins sovs og dampede grøntsager...

    nå men det jeg ville skrive om var at jeg denne vinter har haft kæbehulebetændelse en ordentligt omgang...som ingen medicin kunne slå ihjel...endelig forsvandt den efter over en måneds vanvittig smerte...
    så kom den igen her op til jul...jeg søgte på nettet om der var noget jeg selv kunne gøre og gæt hvad...der stod sørme at hvis man var mælke overfølsom så kunne man få kæbe/bi/pandehule betændelse hvis man alligevel indtog mælkeprodukter...og jeg har fået meget fløde på det sidste..
    der stod man skulle prøve at droppe det og massere blidt det sted hvor det sad så man kunne få masseret slimen som mælken dannede og som betændelsen skyldtes ud...det har jeg gjort og jeg kunne mærke det...ret klamt..men mærkværdigt nok virker det pt til at være på vej væk...jeg mærker det faktisk slet ik(jeg tøver med at sige helt væk fordi jeg frygter det bare gemmer sig)

    vildt syndes jeg.
  22. lise H på 24.12.2008
    Hej
    Tak for jeres svar.
    Grunden til at jeg (også) giver kapsler, er at shakes ikke altid bliver drukket.
    Jeg ved ikke om det er fiskeolien der får ham til at lugte, men han lugter fra hænder fødder og hovedbund.Det har ikke noget med hygiejne at gøre, da den er høj.
    Kan I nu alle nyde denne dag og lad være med at stresse.
    Lise
  23. Anja Christensen på 23.12.2008
    jeg har heller ikke oplevet eller hørt om at man kunne komme til at lugte af fisk af fiskeolie desværre, så jeg kan ikke hjælpe.

    Undrer mig også over det med kapslerne. jeg har læst et sted at man ikke får så megetr eel olie ud af det, og så er der nogen der mener at olien i kapsler kan være harsk, men det er ikke noget jeg ved.
    Jeg tager selv kapsler da det er nemmest for mig.

    knus
    Anja
  24. Louise Dreizler på 23.12.2008
    Hej Lise,

    Vi har i familien spist diværse fiskeolie-piller i rigtig, rigtig lang tid, og ingen af os har nogensinde mærket noget til lungten af fisk.

    Måske han bare har spist anden form for fisk, og derved har fået det på huden? Jeg kommer altid til at stinke af laks, når jeg spiser det, da jeg bedst nyder det ved at spise med fingrende :b

    Jeg kan se, Ninka ikker er glad for omegaolier via. kapsler. Mon nogen kan forklare årsagen herpå?

    God jul,
    Louise, 15
  25. Lise H. på 23.12.2008
    Hej
    Et lille spørgsmål til alle der er vant til at bruge fiske olie kapsler.
    Har I erfaring med at man lugter af fisk via huden, når man har taget fiskeolie kapsler i et stykke tid.
    Vi tager EPA-GLA+, da de også indeholder lecithin , så min søn er fri for at tage flere forskellige ting.
    Nu lugter han lidt af fisk i huden, og jeg tænkte det kunne være det.
    Nogen der har prøvet det samme?
    Rigtig god jul til alle.
    Lise

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.