Ninkas Detox - Detox dig slank
Søvn og stress

STRESS: Din ven eller fjende?

STRESS: Din ven eller fjende?

Fysisk:
Din ven:
Fysisk stress i form af den rigtige træning er gavnligt for din krop. Det beskytter dine led og knogler og øger din forbrænding.

Din fjende:
Fysisk stress i form af over træning kan være lige så skadeligt som for lidt træning. Det kan føre til skader, muskel tab, stigning af fedt % og lavt immunforsvar.

Kemisk:
Din ven:
Vores kroppe er fulde af naturlige kemikalier som vi selv producerer og som er vigtige for os. Fx når vi udsætter vores kroppe for sollys resulterer det i at vores kroppe producerer d-vitamin. Eller når vi træner sker der en hel masse kemiske reaktioner i kroppen. Dit blodtryk falder, iltoptagelsen stiger og en lang række hormoner påvirkes og stabiliseres, bl.a. væksthormon, kønshormon og nogle af de hormoner, som påvirker vores humør og vores stressniveau. Dvs. du får mere overskud.

Din fjende:
I dag bliver vi bombarderet af tusindvis af kemikalier hele tiden, som vores kroppe ikke er bygget til at optage. Derfor kan din krop have svært ved at udskille disse kemikalier. Disse kemikalier stammer bl.a. fra p-piller, kosmetik produkter, plastic beholdere og kvitteringer. Sørg derfor for at vælge dine køkkenprodukter, kosmetik osv med omhu.

Psykisk:
Din ven:
Positiv tænkning og produktiv brug af hjernen er bestemt en god form for psykisk stress. Dvs. at sætte mål i livet og at gøre det arbejde der skal til for at opnå vores mål. Uden psykisk stress ville vores hjerner ikke udvikle sig fuldt ud.

Din fjende:
Negativ tænkning og fokus på alt det du ikke kan lide ved dit liv, i stedet for alt det som du er glad for, er en af de værste former for psykisk stress. Det kan også være at sætte urealistiske mål for sig selv, eller at påtage sig opgaver man ikke brænder for.

Ernæring
Din ven:
At spise den mad din krop har brug for både for at bygge muskler, få stærke knogler, have en velfungerende fordøjelse og en skarp hjerne er alt sammen en positiv måde at stresse kroppen på. Økologisk mad uden pesticider, tilsætningsstoffer osv. Er selvfølgelig at foretrække.

Din fjende:
At spise for meget eller for lidt eller at spise kunstigt fremstillet mad som din krop ikke er bygget til at nedbryde er med til at stresse din krop unødigt. Hvis dit fordøjelses system ikke kan nedbryde maden ordentligt siver affaldsstofferne ud i kroppen, og du ender med at blive syg.

Blog af Natascha Nielsen

Ps. Er stress din ven eller din fjende? Og hvorfor?

Vil du være sikker påen plads på vores foreløbig sidst Detox Retreat? Hvor du får en uge med alle muligheder for at slippe stress i alle dets former?
Se her:
www.kernesundfamilie.dk/lpnyretreat2/  

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.