Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox dig rask og glad, Detox Dig Slank og Smuk

Stop. Det feder. Din sjæl bløder.

Kortisol stress er som at forsøge at tabe sig efter at være kørt over af en bil.


En synlig stribe blod på vejen. Mørke plamager under hende. Hun ligger livløs på asfalten. Hjertet banker angst, og adrenalin suser rundt i kroppen.

Det eneste, der kan redde hende nu, er varme, nødhjælp, hvile og restitution.

Hvorfor fanden i h****** tænker hun på at tabe sig, når hun ligger der og er kørt midt over?

 

Jeg hedder Mette, og jeg blev kørt over.


Som 80 % af de kvinder, der kommer på Detox Dig Smuk, var jeg kortisol typen. Og det er typen, der har over præsteret så længe, presset og overhørt kroppen så længe, at den er lige så skadet, som havde vi netop overlevet et trafik-uheld.

Og når kroppen er kørt over, er det nødhjælp og heling, der skal til. Det SIDSTE kroppen har brug for er en slankekur eller træning. Ikke desto mindre er det lige præcis det, kortisol typen stresser over: vægt, sukkertrang og den udmattelse, der bider begge besættelser i røven.


Sådan så jeg ud inden detox

Og dette var resultatet af et enkelt forløb på Detox Dig Smuk

Nu er jeg uddannet mentor og arbejder for Ninka med at hjælpe tusindvis af kvinder, der er, som jeg selv var. Jeg er optaget af at hjælpe stressede kvinder ud af det sjælelige trafikuheld, jeg kender smerten ved.

 

Kortisol tricket mod elevatorvægt, stress og sukkertrang:


Her er mine bedste råd til dig, der ikke kan stoppe med at æde sukker, ikke kan holde dampen oppe og ikke kan mærke dig selv:


1: Betragt din krop, som var den lige blevet ramt af en bil. Har en krop, der er smadret, brug for en (fucking) slankekur? Nej. Den har brug for hvile, søvn, næring og heling.

Det SIDSTE, der skal være fokus på, er vægttab. En krop i krise, kan IKKE tabe fedt. Den er i kortisol overload. Dit mantra skal være: healing og hvile FØR vægttab. Det er helt essentielt.

 
2: Igennem julen og livet er det, du skal vide, at alt hvad du OVERDRIVER vil forstærke dit problem. OVER TRÆNING, OVER ARBEJDE, OVERDREVEN diæt og herunder er FASTE noget af det værste, du kan udsætte dig selv for.

En krop i nød vil HOLDE på alle depoter for at sikre din overlevelse. Spis MERE mad og hvil mere.


3: Nydelse og kropsfornemmelse er dine nøgler til din bedste slankekur. Kortisol typer er vant til at gøre det, der giver anerkendelse, og vi er perfektionister.

Healings processen, og måden jeg tabte mig på, var modsat af det, vi er vant til. Jeg gik fra at navigere efter præstation. Ninka har lært mig, at jeg skal navigere efter det, der gør mig GLAD og føles godt. Og det er vejen ud af den udmattelse, og det kan tage tid.

 

Hvorfor opdager vi ikke, vi er stressede, før vi vælter?


Kvinder har brug for at være. At lytte. At mærke.

Og at tage tingene som de kommer, holde pauser og connecte med Moder Natur.

Samfundet er skruet sådan sammen, at vi fra barnsben oplever en verden og et samfund, der ikke honorerer disse behov. Så vi lærer ikke, at mærke, acceptere og respektere vores egen krop, vores begrænsninger og vores behov.

Vi lærer ikke, at samfundet ikke støtter vores behov. Vi tror at livet skal være sådan.

Vi skal ikke bare følge med. Og gøre som samfundet dikterer.

Det er det, der føles som at løbe i hamsterhjulet.

Hurtigere og hurtigere.

Jo ældre vi bliver, jo mere ansvar påtager vis os med familie og arbejde. Og jo hurtigere løber vi.

Samtidig udsætter vi i tiltagende omfang os selv for flere og flere input og stimuli, ting vi skal gøre og holde styr på, ting vi vil vide noget om, finde en løsning på, opleve, høre, se, osv.

Resultatet er stress.


Der er ikke overskud til at træffe gode og hensigtsmæssige beslutninger for sig selv. Heller ikke i forhold til butikkernes slikhylder, færdigretterne, kaffe latten, croissanten og smøgerne.

 
Når vores behov ikke bliver tilgodeset, så vælter vi.

Og for mange kommer det som en overraskelse, fordi vi ikke har kunnet mærke vores krop. Vi har simpelthen ikke opdaget, noget var galt, før grænsen for længst var overskredet.

Stresshormonet Kortisol er forbundet med påvirkning af blodsukkeret. Og med nedsat fordøjelse samt øget appetit – især trang til kulhydrater. (Genkender du sukkermonsteret?)


Er du stresset, er der derfor stor sandsynlighed for, at du ikke kan tabe dig, uanset hvad du forsøger. Tværtimod vil du formentlig tage på. 

Af samme årsag er heling af Kortisol stress i fokus på online forløbet Detox Dig Smuk.
 

Fordi denne levemåde er et grundlæggende samfundsproblem, bliver flere og flere kvinder stressede, og vi oplever som sagt, at 80% af deltagerne er den Kortisol healende detoxtype.

Hvis du vil læse mere om, hvorfor stress feder, så læs DENNE artikel.


Ps: Lad mig høre, hvad du tænker om denne blog, og hvordan jeg kan støtte dig.

 

 

Kommentarer (2)

 1. Renate på 22.12.2016
  Takk kære Mette for dine kloke ord, jeg grenkender så meget av det du skriver og jeg føler du fikk satt ord på min tilstand lige nå. Jeg vet ofte hva der er godt for meg men gjør det likevel ikke... jeg tror derfor detox with zing er neste stopp. Jeg kunne likt å høre hva du prioriterte i din prosess, søvn, meditasjon, yoga, tur i naturen?
 2. Iben på 13.12.2016
  Hej

  Jeg savner at høre noget om hvad det er du tilbyder - altså hvad lærer jeg at gære anderledes end det jeg har gjort de sidste 30 år?

  Hilsen
  Iben

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.