Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Stille og rolige morgener - sådan

Her er et billede af det, vi laver om morgenen i stedet for at se Morgenhår og Go morgen DK.

Det er også et billede af det, der er nydelse, ro og selvforkælelse for mig.

Ro, levende ild, tid og nærvær.

Det lyder måske kedeligt og oldschool, men for mig er det at sidde og kigge ind i ilden med en smoothie i vindueskarmen og en unge ved siden af mig.

Desuden øver vi mønsterbrud hjemme hos os i denne uge, hvor vi intet spisebord har.

En uge uden spisebord. Det er ret utroligt, hvordan det hiver os ud af vores vane-adfærd at være tvunget til at holde picnic på gulvet eller lave lektier på et lammeskind.

Vi gør næsten det samme hver dag, hvis vi ikke tager os selv i nakken.

Vi går samme vej på arbejde, skændes om de samme ting, spiser det samme und so weiter.

Jeg er stor fan af mønsterbrud, fordi mønsterbrud får os ud af vores vaner. Den der tryghedszone, hvor vi gør som vi plejer. Selv et lille bitte mønsterbrud om dagen kan hjælpe os til at holde fast i de nye, sunde beslutninger og forhindre at vi synker tilbage til den tilstand, vi gerne vil væk fra.

Det er tryggest at blive ved med at gøre, som vi hele tiden har gjort. Også selvom det er forbundet med smerte (overvægt, vrede, sidde fast i sofaen). Vores krop vil gøre HVAD SOM HELST for at fastholde status quo.

Mit mønsterbrud kom egenentlig helt ufrivilligt. Jeg skulle have kursus herhjemme med de skønne, kernesunde damer, og spisebordet skulle udenfor og stå imens.

Modulet var en opfølgning på "ryd op og rens ud", og nu har jeg besluttet, at jeg vil have et nyt spisebord. Jeg vil ikke beholde et skramlet, gammelt spisebord, bare fordi det har været  godt engang. Så nu har vi smidt det ud. Og vi har ikke noget spisebord, før vi har fundet det helt perfekte.

På kernesundhed live-kurset har vi arbejdet med digital detox, ro, nydelse og selvforkælelse.

Det har været en virkelig fantastisk oplevelse. Og vi blev enige om, at det var et af de mest udfordrende moduler indtil nu.

Hvorfor? Burde selvforkællse, nydelse og ro ikke være nemt og skønt?

Hmmmmm. Måske ikke.

Noget af det mest provokerende for kursisterne var at beslutte hvilke kanaler, de vil lukke ned for, til vi ses næste gang. Bare nogle timer om ugen...

Det var mere skræmmende, end tanken om, at vi gennemsnitlig bruger 12 år (nat og dag) på at se tv indtil vi bliver 75 år.

Jeg kan godt huske rædslen, da vi smed vores TV ud. For pludselig sad vi der. I stilheden med hinanden. Pludselig kunne vi mærke, hvordan vi egentlig havde det. Hvor fraværende vi egentlig havde været i forhold til vores børn. Og hvor lidt vi egentlig havde at tale om. Det var en lang og spændende rejse tilbage til familie-nærværet. Og flere gange undervejs så det ud til ikke at lykkes. For TV´et havde været vores barnepige, underholdning og nervepille :-)

Men et ærligt billede af virkeligheden er forudsætningen for fremdrift og udvikling.

Det har jeg lært på min proceslederuddannelse, som jeg i øvrigt tager afsted på resten af ugen.

Kærligst

Ninka

 

Kommentarer (13)

  1. Marianne Sørensen på 20.03.2009
    Hej
    Jeg havde helt glemt hvor befrigende det er IKKE at have et fjernsyn, inden jeg flyttede sammen med min kæreste, havde jeg ikke fjernsyn i 6 år. De fleste jeg kender kunne ikke forstå hvordan jeg dog kunne leve uden, og jeg kunne ikke forstå hvordan man kan have tid til at have et stående, med alle de dårlige vaner det føre med sig.
    Men for et par år siden oprand den lykkelige dag hvor jeg skulle flytte sammen med min dejlige kæreste (og hans fjernsyn) og her sad jeg så med alle de "behov" som det føre med sig. Den ene dårlige udsendelse afløser den anden og vupti, så er der gået en hel aften.
    Konsekvensen kom da jeg læste denne blog.... VÆK med fjernsyn i hverdagene (til at starte med) bliver det meget symbolsk og yderst effektivt dækket over med et tæppe, og her bare en uge efter er jeg TOTAL kureret for den dårlige vane og har fået en masse dejlige timer til rådighed i mit liv FANTASTISK!!!!!!
  2. Merete Trolle på 18.03.2009
    Har set Praxis og er blevet lidt skræmt over alle de farlige stoffer, der kan findes i vores blod. Hvad gør jeg, hvis jeg en dag har lyst til at blive testet? Hvor kan jeg gå hen? Og hvad kan jeg gøre for at komme af med disse stoffer igen?

    Hilsen Merete
  3. Anette Opstrup på 18.03.2009
    Kære Trine

    Der er en rigtig god kernesund opskrift på vafler i de kernesunde juleopskrifter. Bagte dem selv til eftermiddagskaffen d. 24/12. Ved ikke om man kan købe dem via hjemmesiden lige nu. Måske kan du købe dem, hvis du mailer til Morten.

    Knus Anette
  4. Heidi Sørensen på 16.03.2009
    Hej med jer

    Tusind tak for hurtige svar. Jeg har ikke lige budget til en vitamix - drømme drømme :o) Men jeg har idag købt mig en Kitchen Aid. Jeg må sige den dækker mit behov pt. Jeg er meget glad for den. Har til aften lavet super lækker yoghurt - dejlig luftig og fyldig og havde ikke brug for at røre, skønt. Jeg glæder mig til at få yoghurt med musli til morgenmad i morgen :o)

    Delightskugler - eller gufkugler som vi kalder dem herhjemme - dem laver jeg på min oldgamle foodprocesser, det er den rigtig god til, og man kan lave stor portion ;o)

    Nu skal jeg bare have mig en juicer. Tror det bliver en billig en i denne omgang.

    Vh Heidi
  5. Anemona Pedersen på 16.03.2009
    Kære Heidi,

    Stavblender.
    Vi bruger en helt almindelig stavblender hver morgen! Så har du sådan en liggende? Eller hurtigt og billigt købe et eller andet...

    Den findeler ikke bær eller appelsinstykker fx. Men den dækker vores behov. Så længe stykkerne kommer gennem sugerøret er det fint med mig. Min kæreste sier det ofte.

    Jeg har ikke vovet mig ud i gulerødder eller blad-grønt, det kan den nok ikke. Men den kan godt blende softice-konsistens af frossen frugt.

    Jeg fylder snart år, så ønsker jeg mig en super-duper blender! Så godt tema. jeg vil lytte med på svar på dit spørgsmål.

    Smil Anemona.
  6. Heidi Sørensen på 15.03.2009
    Hej

    Ang. BLENDER - jeg har behov for hurtig vejledning. Min blender er brændt sammen. Havde en OBH. Var egentlig lidt træt af den fordi der skal meget væske i for at den kan trække rundt, ellers skal jeg konstant have en ske ned i og røre rundt. Spørgsmålet er om en kraftigere blender vil kunne gøre tricket ? Vil så frygtelig gerne høre jeres erfaringer omkring blendere.

    Jeg tænker på en Kitchen Aid eller Vitamix eller Warring. Kitchen Aid er nemmes at få fat på, da jeg kan få den i byen - de andre skal jeg bestille på nettet.

    Hvad er jeres erfaringer. På forhånd tusind tak.

    Ha en fantastisk aften.

    Vh Heidi
  7. trine hansen på 15.03.2009
    Hej.

    Jeg vil høre om der er nogen som har en opskrift på kernesunde vafler? Og om hvad i gør ved frosne bær i smothies? Jeg har hørt de kan indeholde bakterier, hvis man ikke skolder dem..
    På forhånd tak for hjælpen.

    Knus fra Trine.
  8. Ea N. på 13.03.2009
    Kære alle.
    Jeg skal til Malmø imorgen, og tænkte på, om der er nogen herinde, der kan anbefale en god helsekostbutik og eventuelt nogle cafeer med lødigt mad? :-) Det kunne jo være fint at udnytte den favorable vekselkurs.
    Mange hilsner Ea
  9. Tina S på 13.03.2009
    Kære alle,

    Først og fremmest må jeg sige at jeg er såååå inspireret af denne hjemmeside, det kernesunde liv, de forandringer bloggere og læsere fortæller om at jeg ikke kan få armene ned. Det er første gang jeg giver lyd, men har fulgt med siden sommeren 2008.

    Og så elsker jeg dine dejlige provokerende blogs Ninka, det er skønt og sundt at blive rystet lidt i vores grundvold en gang imellem og jeg tror det er super givende og vigtigt at reflektere over vores reaktioner og følelser der opstår som følge af fx Ninkas blog om penge. Meget interessant og det giver stof til eftertanke.

    Jeg er dybt taknemmelig for jeres mod og den læring jeg får.

    Nå, men jeg har også et helt konkret spørgsmål, som I måske kan hjælpe mig med. Jeg er for nylig flyttet til Kbh. S og leder med lys og lygte efter en læge der tænker lidt mere holistisk, tænker mere i årsager end symptombehandling.

    Jeg kan se at det før er bragt op i diverse kommentarer til bloggene, men har ikke kunnet finde et svar, så nu vil jeg prøve lykken. Måske der er nogle af jer der kender nogle læger herude omkring (el. generelt i Kbh.)?

    Hav en fantastisk weekend:-)

    Tina
  10. Karin Jensen på 13.03.2009
    ..det skal vidst være laks, som er opdrættet..??.... har jeg fået at vide...:-)....
  11. Marianne S i Malmø på 13.03.2009
    Karin: Er "odlad" fisk avlet fisk?
  12. Tina Vang på 10.03.2009
    Kæreste Ninka !

    Tak for en fantastisk kursus-dag, der virkelig rykkede nogle ting for mig. Du har fuldstændig ret i, at man gør det, man plejer - uanset hvor meget man ved om, hvordan man \'burde\' gør det i stedet. Jeg vejleder alle mulige andre men hører ikke efter, hvad jeg selv siger.

    MEN (og her er det et velvalgt men, for det tidligere skal nu \'slettes\'...) nu har jeg altså valgt at lytte til dig og Nina (dobbelt op på læring her = masser af valuta for pengene ;o)), og det virker bare allerede.

    Igår morges havde vi den skønneste morgen med tændte stearinlys rundt om, fælles morgenmad ved vores store, dejlige spisebord og hverken morgentv eller skænderier overhovedet. Bagefter legede alle 3 børn oppe på deres værelser, mens vi voksne ryddede op og gjorde os klar. Min mand var målløs og talte om, at det tv jo åbenbart gør dem helt kulrede. JA nemlig !

    Vi har forsøgt os uden morgen-tv før, men dengang satte vi os ikke ned sammen med dem og spiste, og så var vi altså lige vidt.

    Idyllen fortsatte, da de skulle ud af døren - ingen skubben, drillen og skrigen i bryggerset, da de tog tøj på... Alt gik bare stille og roligt !

    WOW, det var bare en helt fantastisk fornemmelse at tage på arbejde ovenpå denne dejlige oplevelse.

    Der er gået forskellige andre ændringer hos mig og os forud for denne oplevelse samt nogle snakke med hinande og ungerne, og dem vil jeg måske skrive mere om i en blog.
    Lige nu ville jeg bare fortælle om vores skønne morgen og takke for de mange gode input og skub i den rigtige retning, som jeg har fået fra dig, Ninka, og fra Nina samt alle de andre skønne og kernesunde kvinder på kurset.

    Masser af knus
    Tina
  13. Luise a. på 09.03.2009
    Kære Ninka!
    Jeg vil rose dig for at give mig inspiration! Inspiration til at udvikle og til at ændre de ting i mit der har værdi for mig, inspiration til at udvikle mine handlinger, holdninger og adfærd så det bliver en udvikling der gør mit liv bedre. -For mig og dem der er i mit liv. Inspiration til tænke nye tanker!
    Tak Ninka! -Og godt kursus!

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.