Ninkas Detox - Detox dig slank
Psyke og følelser

Spise, skamme sig, spise, skamme sig….

Spise, skamme sig, spise, skamme sig….

Vi kvinder kan bare det der med selvpineri. Og vi har taget en videregående livslang uddannelse i at skamme os.

Bare tænk tilbage på de nætter, du har maltrakteret dig igennem nætter i byen på vaklende, sylespidse, tårnhøje hæle. Fordi tanken om en flad sko i et højt profileret selskab ikke er til at bære. 


Eller hvad med de gange, hvor du har ligget med benene ud til siden, imens en velmenende kosmetolog har hældt varm voks på dine kønshår, for at  fjerne dem og din sidste tvivl om, hvorvidt du skal lide for skønheden i EN kort, brændende smertefuld bevægelse. 

Eller de parforhold eller ægteskab, du blev i ALT for længe, imens livet forsvandt imellem de vielsesrings-beklædte hænder på jer. Fordi du skammede dig over ikke at kunne få det til at fungere og skammede dig over at såre andres følelser.

Selvpineri og skam, krop og mad

Mange kvinder overfører dette talent for at pine sig selv og skamme sig til det evigt interessante livsområde KROP OG MAD. Det er blevet normalt at spise mad, der ikke fungerer, træne træning, der nedbryder kroppen, gør kvinder trætte og så en gang imellem gå AMOK i alt det forbudte, når tøjlerne bliver for stramme (og fordi hverken mad eller træning fungerer).

Og hvad kommer så? den gode, gamle velkendte skam...

Er det nogensinde lykkedes at få succes med at opdrage et barn eller en hund til et sundt individ ved at pine og bede kræet skamme sig? Næhh. 

Men lad os da bare blive ved med at tro på, at taktikken så fungerer for en kvindekrop...


”NED I LORTET – OP I OVERFLADEN” – Metoden, der IKKE virker…

Min kloge veninde formulerede det skide godt forleden. Hun sagde:

”Jeg er færdig med ideen om, at selvudvikling skal være hårdt. Det der med at rode rundt i gamle mønstre, smerte og hårde processer og flygte op i overfladen med chokolade og kaffe, fordi det gør for ondt. Jeg er klar til en lettere, nemmere vej”.
  

Måske har du det lidt på samme måde. Og jeg er her for at give dig en genvej, der er nydelsesfuld, indsigtsfuld og lettere. Så du kan komme et skridt nærmere et skam-og selvpineri-FRIT liv...

 
Det der med hele tiden at befinde sig et sted imellem kager, alkohol, pizza og en juice-kur eller noget andet ekstremt for at RENSE UD, STRAFFE DIG SELV og KOMPENSERE

Helt ærligt, gider du det mere?

Hvad med at indse, at du er LÆKKER, og at din krop har lyst til at matche det?

Hvordan ville det være at begynde at spise ægte mad, og opleve, at du er mæt hele døgnet, at dit energiniveau er stabilt ligesom din vægt, din fordøjelse og dit humør samt din søvn?

Hvis du drømmer om det, er du nødt til at give alle de mest populære kure og træningsflip fingeren EN GANG FOR ALLE….Giv følgende populære kure og træningsformer fingeren

FUCK NU ENSIDIGT FOKUS PÅ TRÆNING OG MAD
Min krop og mine årligt over 2000 online detoxeres kroppe bliver smukke og velbalancerede med 80 % indre arbejde og hormon regulerende ritualer i naturen og 20 % kost, træning og kosttilskud. De fleste tror, man skal spise sundt og detoxe, for at blive sund, appelsinhudsfri og slank. Men det starter et HELT andet sted.

Dine tanker og mønstre bestemmer, hvad du spiser, vælger og gør her i livet. Indtil du har lært det, du skal lære af den kropsform og de symptomer, du har her og nu, vil du altid vende tilbage til den kropsform, du har nu. det har du måske allerede lagt mærke til.

Din hjernes balance, dit nervesystem, din sjæl og dit fordøjelses system skal være på plads, før du overhovedet kan optage næring og tabe dig. Og de fleste kvinder lever i undtagelses tilstand og total stress-krise på grund af alt for mange opgaver og krav. At lægge træning, kosttilskud og detox kost oveni det pres, vil have modsat effekt. Derfor starter vi altid med at få ro på og vende tilbage til de rytmer og balancer, der er kroppens natur, før vi fylder mere på. dDet er vigtigere for dig at sove, være udendørs og slukke din mobil telefon, end at faste, være på diæt og træne hårdt, hvis du vil lykkes med at få den krop, du drømmer om og BEHOLDE den.FUCK NU DEN BENHÅRDE TRÆNING
(Der alligevel ender med at gøre dig for sulten og forstyrrer din hormonbalance, så du bliver udmattet og ældes før tid. På
grund af forhøjet kortisol niveau og hurtig nedbrydning af væv).
Du kan læse mere om emnet her: everydaypaleo.com/friends-dont-let-friends-do-cardio/

Og her: 


FUCK NU DEN NUL-TOLERANCE PÅ KULHYDRATER
Som gør dit stofskifte dovent og stensikkert ender med at du kaster en pose slik, kager eller andet junk indenbords, når din krop har kaldt længe nok på de kulhydrater, som stofskiftet er afhængigt af, for at fungere. I begrænsede mængder og den rette form.
Læs mere HER: paleononpaleo.com/thyroid-sessions-gottfried/

FUCK NU DEN JUICEKUR
Med frugt og rodfrugter, som skulle være ihhh, så sundt men ender med at rode fuldkommen rundt med dit bodsukker og insulin-niveau. Og det giver øget appetit og mere fedt på sidebenene. Ligesom sådan en juicekur er den form for detox, som rent faktisk kan have skadelig effekt. Fordi giftstoffer frigives uden at der er de aminosyrer, fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der skal til, for at lede toxinerne ud fra kroppen. I stedet recirkuleres de. Og de giftstoffer, der før sad sikkert i fedtvævet, vil nu skabe endnu mere ravage og forstyrre din hormonelle balance og belaste både hjerne og lever på en måde, som  giver endnu flere appetit-vægt-og sundhedsproblemer på lang sigt.

Læs mere om hvorfor juice kure er en skidt sundheds-taktik her:

FUCK NU DE KUNSTIGE SØDEMIDLER

Det er efterhånden bredt kendt, at de øger appetitten og skaber uro i tarmsystemet, sådan at den mikrobiota, der ellers skal gavne din fordøjelse og din forbrænding, ikke fungerer optimalt. De er også mistænkt for at øge tarmpermeabiliteten (gennetrængeligheden) og risikoen for inflammation. Så selvom Aspartam er blevet frikendt for kræft risikoen i visse studier (hvem min der betalte for dem+), er de stadig med til at gøre dig tyk og usund ved at forstyrre appetit og tarmsystem. Og så er vi jo lige vidt.
Alle sødemidler er lige slemme. Det eneste, der duer er Sukrin og Stevia.
Du kan læse mere om de kunstige sødemidler her:

Og her:


FUCK NU DEN LOW FAT RAW FOOD VEGANSKE KOST, HVIS DU IKKE TRIVES PÅ DEN.
De fleste får det rigtig godt de første to år på en vegansk kost. Og så begynder de fleste at betale en rigtig høj pris for livsstilen. Det er et betændt emne, og jeg orker ikke at diskutere med veganere. Ganske kort vil jeg sige, at der findes næringskilder, der ikke kan dækkes og optages optimalt fra en vegansk kilde. Det er meget svært at slippe igennem livet på denne kost med sundheden i behold. Især for kvinder og børn. Dem, der trives bedst på en vegansk  kost er faktisk atletisk byggede, sunde unge mænd, der lever et varmt sted med minimal forurening. Og tilfældigvis er de stærkeste raw food advokater netop sådanne mænd, som sidder på Hawaii eller Costa Rica og fremviser fine blodprøver og muskler.

Men hvis du ikke trives, er mæt, energisk, humørfyldt, stærk og hormonelt vital samt har en appelsinhudsfri krop….Så bør du overveje denne livsstil en ekstra gang. Jeg laver snart en blog om dette emne med et interview med en ex-vegetar. Me indtil da, kan du læse disse to bøger. Som er skrevet af to ex-veganere, der levede livsstilen i 20 år og nu betaler en høj pris helbredsmæssigt. De er gode til at aflive myterne om, at det er sundere, mere etisk, mere miljøvenligt at leve vegansk. Du finder den ene bog, som hedder ”Beyond Broccoli” her.

Og den anden bog, "The Vegetarian Myth" her.


Og du kan se videoer og lære mere om kvinderne bag bøgerne her:
Og Her.


At overspise chokolade, drikke for meget kaffe eller bare æde for meget i det hele taget som en biologisk reaktion på, at kroppen har været for presset eller forpint er at surfe rundt i overfladen. Fordi det midlertidigt er for hårdt at blive på overdrevet.

Og sådan behøver det ikke at være. En evig svingen imellem overdrivelse og overflade (dulme-adfærd).

Overskrift
EN OPTIMALT NÆRET KROP SKAL ALDRIG PÅ KUR ELLER PINES

I denne blog får du billeder af min krop efter en hel sommerferie, hvor jeg både har drukket champagne og vin, spist chokolade og glutenfri kringler på min ugentlige slikdag og ganske enkelt spist ægte mad. Det er opnåeligt for alle. Jeg viser den ikke frem, for at du skal klappe i hænderne og råbe hurra.

Men for at du skal føle dig inspireret. Og forstå, hvorfor du aldrig nogensinde mere behøver at afslutte sommerferien ved at sidde og bladre i deller og slankekure i en kombineret stemning af raseri, apati og skamfuldhed.


5 tips til en smuk, appelsinhuds fri krop, der aldrig skal på kur

Her er, hvad vi gør på mit detox hold, som du kan gå i gang med med det samme:

 

# 1:
Spis ægte mad hver dag. Det vil sige grøntsager, bær, nødder, sundt fedt (smør, kokosolie, avocadoolie, hørfrøolie, kæmpenatlysolie, fiskeolie og nøddeolie), vildt, fisk, æg og økologisk kød.

# 2:
Spis efter din Detox Type. Alle typer er forskellige og skal spise forskelligt, for at tabe sig. Er du stresset kortisol-binyretype, skal der meget fedt og protein til og meget få kulhydrater og nærmest NUL træning. ER du skånsom type, kan du ikke håndtere kornprodukter. Er du stofskiftetype, skal der bestemte kosttilskud og kulhydrater til, for at du kan få det godt. Og hvis du ikke ved, hvad din type er, kan du teste det her: www.detoxdigsmuk.dk/gratis.


 

# 3:
Spis 3 gange om dagen – INGEN SNACKING mellem måltiderne. Snacking giver ustabilt blodsukker, og mave-tarmsystem får ikke den fornødne tid til at fordøje maden, som så ligger og blokerer og skaber fordøjelses-problemer.

 

# 4:
Spis små portioner. Din mavesæk er så stor som dine hænder formet som en tiggerskål. Ikke mere. Så det er en lille tallerkenfuld, der kan være dernede, hvis du skal lytte til din krop. Det tager lidt tid at vænne sig til at spise mindre, men det går stærkt. Og det er en lettelse, når først din appetit er reguleret ned til det, din mavesæk rent faktisk er beregnet til. De fleste spiser alt for meget, fordi vi er så vant til at overhøre kroppens behov.

# 6:
Undgå kornprodukter i det daglige. Også de glutenfri. Alle kornprodukter har potentiale til at skabe inflammation (ildebrand) i tarmsystemet og hele kroppen. Og det kan vise sig som smerter i led, oppustethed, angst, depression, hovedpine, omtågethed, hudproblemer, hormonelle ubalancer – også i underlivet.# 7:
Spis kun slik, chokolade, chips og (glutenfri) kager en gang om ugen. Hvis du spiser normalt alle andre dage, vil den ugentlige slikdag faktisk ”chokere” og stimulere dit stofskifte, som ellers bliver sløvt, hvis det aldrig nogensinde får stivelse og sukker. Hvis du er insulin resistent, eller dit blodsukker er for højt, skal du ikke tage en ugentlig slikdag. Vent til du har styr på dit blodsukker igen. (du kan læse mere om det og teste det her i min blog om blodsukker Sæt link: www.kernesundfamilie.dk/bloggen/article/test-og-saenk-dit-blodsukker-i-dag-laegens-normal-tal-er-farlige-for-dit-helbred/)

# 8:
Kom ud i naturen hver dag. Dine fedt-forbrændings – og mætheds hormoner indstilles efter solens bevægelse på himlen. Og dine celler er afhængige af at kunne indstille sig på og forbinde sig med jordens magnetfelt, for at fungere. Mange af os lever et liv i strid med og helt ude af kontakt med jordens magnetfelt, klodens cyklus og årstiderne. Dette er en af de mest undervurderede og ubeskrevne emner indenfor sundhed og årsagen til mange af de autoimmune lidelser, vi lider af i moderne samfund.Her er et par af de kvinder, der igennem de seneste 12 måneder har fulgt mit online detox hold, som forklarer, hvad denne livsstil har gjort ved dem.

 


 

Hvis du gerne vil have hjælp og støtte til din proces og blive en selvhelbredende skønhed, der aldrig mere skal på kur, fordi din krop er i balance året rundt, er der stadig få pladser tilbage på september holdet.

 

 Læs mere på: www.detoxdigsmuk.dk

 

Kærligst

 

Ninka

 

Kommentarer (17)

 1. ninka på 10.10.2015
  Gabrielle Fischer - DET er jeg simpelthen SÅ lettet over. Åhhh hvor godt altså. Det er DET, jeg er her for. God fornøjelse med den nye, spændende viden.

  Knus

  Ninka (ex vegetar)
 2. Gabrielle Fischer på 03.09.2015
  Kæres Ninka,
  1000 1000 tak for dine bogtips.
  Er godt i gang med begge bøger på min kindle. Det er virkelig spændende læsning. Og der er allerede gået et par lys op for mig!
  Glæder mig vildt meget til den 7. september, når der lukkes op for alt dit guld på detox dig smuk!
  Knus
  Gabrielle
 3. Gabrielle Fischer på 03.09.2015
  Kæres Ninka,
  1000 1000 tak for dine bogtips.
  Er godt i gang med begge bøger på min kindle. Det er virkelig spændende læsning. Og der er allerede gået et par lys op for mig!
  Glæder mig vildt meget til den 7. september, når der lukkes op for alt dit guld på detox dig smuk!
  Knus
  Gabrielle
 4. ninka mauritson på 24.08.2015
  Gabrielle - vil du ikke gøre mig en KÆMPE tjeneste - men allemest - dig selv:

  LÆS \"The Vegetarian Myth\" som du kan finde på Amazon Uk. Den forklarer dig ALT.

  Det er umuligt at undgå at skade og dræne kroppen på en vegansk kost på lang sigt. Og denne bog er så genial - især på grund af det etiske argument, som mange veganere ofrer helbreddet for.

  Der er links til bøgerne ovenfor.

  Vegetarisk kost har samme udfordringer, men er en bedre løsning. Alle redskaber og de kosttilskud, du har brug for, får du liste over når du starter på Detox. Og hvis du ikke vil fortsætte, kan du få pengene retur efter 3 ugers test-periode.

  Knus

  Ninka

 5. ninka mauritson på 24.08.2015
  Gabrielle - vil du ikke gøre mig en KÆMPE tjeneste - men allemest - dig selv:

  LÆS "The Vegetarian Myth" som du kan finde på Amazon Uk. Den forklarer dig ALT.

  Det er umuligt at undgå at skade og dræne kroppen på en vegansk kost på lang sigt. Og denne bog er så genial - især på grund af det etiske argument, som mange veganere ofrer helbreddet for.

  Der er links til bøgerne ovenfor.

  Vegetarisk kost har samme udfordringer, men er en bedre løsning. Alle redskaber og de kosttilskud, du har brug for, får du liste over når du starter på Detox. Og hvis du ikke vil fortsætte, kan du få pengene retur efter 3 ugers test-periode.

  Knus

  Ninka

 6. Gabriele Fischer på 23.08.2015
  Kære Ninka,
  jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med detox dit smuk forløbet om to uger. :-)
  Har dog en lille bekymring....
  Kan du fortælle mig hvilke fødevarer, jeg kommer til at mangle i forhold til at kunne afgifte ordentligt, når jeg udelukkende spiser vegansk kost?
  Hvad er det du anbefaler som minimum af ikke vegansk kost, hvis jeg vil undgå at nedbryde og dræne min krop?
  Så kan jeg allerede gøre mig nogen tanker omkring den gyldne middelvej mellem vegan og vegetarmad - specielt i forhold til det etiske.
  Kærlig hilsen
  Gabriele
 7. Gabriele Fischer på 23.08.2015
  Kære Ninka,
  jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med detox dit smuk forløbet om to uger. :-)
  Har dog en lille bekymring....
  Kan du fortælle mig hvilke fødevarer, jeg kommer til at mangle i forhold til at kunne afgifte ordentligt, når jeg udelukkende spiser vegansk kost?
  Hvad er det du anbefaler som minimum af ikke vegansk kost, hvis jeg vil undgå at nedbryde og dræne min krop?
  Så kan jeg allerede gøre mig nogen tanker omkring den gyldne middelvej mellem vegan og vegetarmad - specielt i forhold til det etiske.
  Kærlig hilsen
  Gabriele
 8. Janaki schovgaard på 22.08.2015
  Så glad for dit svar 😊
  Bliver helt glad indeni og holder fast i den til vi ses. 🌺

 9. Janaki schovgaard på 22.08.2015
  Så glad for dit svar 😊
  Bliver helt glad indeni og holder fast i den til vi ses. 🌺

 10. Ninka Mauritson på 21.08.2015
  Kære Janaki

  Det giver fuldstændig mening. Og hvis du IKKE var nervøs og havde brug for at \"tale dig selv ned\", ville jeg først være bekymret 😉 Med andre ord... Lige når vi er foran en stor, livsforandrende proces, forsøger vores instinkt at beskytte os, fordi alt nyt er truende ( utryghed=livsfare).

  Men bare rolig. Det, du er bekymret over nu, vil du ikke fatte, du overhovedet skænkede en tanke, når du er færdig med de 12 ugers detox.

  Du bliver så stærk i din kerne, krop og sjæl af at skille dig af med ALT det, der dræner dig, at ingen kan slå dig ud.

  Lykken og glæden bliver noget, du selv skaber, og ingen kan komme og gå med indhold og glæde i livet mere.

  Og den stærke, smukke krop, der følger med, bliver en behagelig bivirkning. Men føles langt mindre vigtigt end den indre styrke og uafhængighed, som er gaven ved at være at være et menneske, der er rent, stærkt og \"opryddet\" på alle planer.

  Tak for dit mod, din autencitet og sårbarhed.

  Du bliver en gave for hele gruppen. Glæder mig til rejsen i september 💗💗💗

  Ninka
 11. Ninka Mauritson på 21.08.2015
  Kære Janaki

  Det giver fuldstændig mening. Og hvis du IKKE var nervøs og havde brug for at "tale dig selv ned", ville jeg først være bekymret 😉 Med andre ord... Lige når vi er foran en stor, livsforandrende proces, forsøger vores instinkt at beskytte os, fordi alt nyt er truende ( utryghed=livsfare).

  Men bare rolig. Det, du er bekymret over nu, vil du ikke fatte, du overhovedet skænkede en tanke, når du er færdig med de 12 ugers detox.

  Du bliver så stærk i din kerne, krop og sjæl af at skille dig af med ALT det, der dræner dig, at ingen kan slå dig ud.

  Lykken og glæden bliver noget, du selv skaber, og ingen kan komme og gå med indhold og glæde i livet mere.

  Og den stærke, smukke krop, der følger med, bliver en behagelig bivirkning. Men føles langt mindre vigtigt end den indre styrke og uafhængighed, som er gaven ved at være at være et menneske, der er rent, stærkt og "opryddet" på alle planer.

  Tak for dit mod, din autencitet og sårbarhed.

  Du bliver en gave for hele gruppen. Glæder mig til rejsen i september 💗💗💗

  Ninka
 12. Ninka Mauritson på 21.08.2015
  Kære Lærke.

  Tusind tak ❤️❤️❤️❤️

  Glæder mig til september 💗💗💗
 13. Ninka Mauritson på 21.08.2015
  Kære Lærke.

  Tusind tak ❤️❤️❤️❤️

  Glæder mig til september 💗💗💗
 14. Janaki Schovgaard på 20.08.2015
  Kære Ninka ❤️ jeg får lige et sus i maven hver gang du har lagt noget ud på bloggen, det er så fedt! 😀 Fedt fordi jeg virkelig kan bruge det du skriver, men også fordi jeg har brug for reminderen om hvor rigtigt det er, at jeg har meldt mig til detoxforløbet. Jeg har glædet mig til forløbet i flere måneder og som tiden nærmer sig mærker jeg en snigende angst for det nye og ikke mindst det ukendte. Jeg har efterhånden læst alt hvad der er at læse, men har ikke rigtig turdet at begynde alene før d. 7 sep. De sidste par dage er jeg begyndt at få tanker som: \"jamen hvor bliver jeg så af, når jeg nu ikke kan være sådan el sådan?...\" Det er sgu svært at forestille sig et liv hvor man/jeg rent faktisk ikke bekymrer mig om hvad mine venner, kollegaer og familie mener eller synes om mig og mit liv osv. Jeg kan mærke noget stort er på vej og i det sekund hvor jeg tænker det eller ex. skriver det nu, så bliver jeg bange og tænker \" aarh! så er det heller ikke vildere\"
  Ift bolig, arbejde osv så kan jeg også mærke at jeg får fornemmelser i retning af \"læn dig tilbage og nyd dit detoxforløb snart, så skal det hele nok løse sig\" Jeg ville spørge om flere ting, men kan ikke huske dem nu.. men jeg håber noget gav mening?
  Kærlig hilsen Janaki ☺️
 15. Janaki Schovgaard på 20.08.2015
  Kære Ninka ❤️ jeg får lige et sus i maven hver gang du har lagt noget ud på bloggen, det er så fedt! 😀 Fedt fordi jeg virkelig kan bruge det du skriver, men også fordi jeg har brug for reminderen om hvor rigtigt det er, at jeg har meldt mig til detoxforløbet. Jeg har glædet mig til forløbet i flere måneder og som tiden nærmer sig mærker jeg en snigende angst for det nye og ikke mindst det ukendte. Jeg har efterhånden læst alt hvad der er at læse, men har ikke rigtig turdet at begynde alene før d. 7 sep. De sidste par dage er jeg begyndt at få tanker som: "jamen hvor bliver jeg så af, når jeg nu ikke kan være sådan el sådan?..." Det er sgu svært at forestille sig et liv hvor man/jeg rent faktisk ikke bekymrer mig om hvad mine venner, kollegaer og familie mener eller synes om mig og mit liv osv. Jeg kan mærke noget stort er på vej og i det sekund hvor jeg tænker det eller ex. skriver det nu, så bliver jeg bange og tænker " aarh! så er det heller ikke vildere"
  Ift bolig, arbejde osv så kan jeg også mærke at jeg får fornemmelser i retning af "læn dig tilbage og nyd dit detoxforløb snart, så skal det hele nok løse sig" Jeg ville spørge om flere ting, men kan ikke huske dem nu.. men jeg håber noget gav mening?
  Kærlig hilsen Janaki ☺️
 16. Lærke Zimakoff på 20.08.2015
  Fantastisk indlæg Ninka 🙌
  MAN hvor er jeg taknemmelig for at du leder mig på rette vej. En gang med detox og stressen er pistvæk. Glæder mig til at få kigget nærmere på stofskifte og dulme trang på næste forløb til september 💕🌼💕🌼💕
 17. Lærke Zimakoff på 20.08.2015
  Fantastisk indlæg Ninka 🙌
  MAN hvor er jeg taknemmelig for at du leder mig på rette vej. En gang med detox og stressen er pistvæk. Glæder mig til at få kigget nærmere på stofskifte og dulme trang på næste forløb til september 💕🌼💕🌼💕

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.