Ninkas Detox - Detox dig slank
Psyke og følelser

Sådan tackler du andres (negative) mening om dig

Jeg sætter min hat som jeg vil.

Folk sladrer. Kritiserer. Holder nede og holder hinanden udenfor. Sådan er det at være menneskelig.
Meninger og domme og vurderinger kommer i mange former.

"Jeg er ikke den eneste, der synes, at du er..." (bagtaleri)
"Du er for ekstrem, har facade på, er for meget, for lidt..." (meninger)
"Det kan du ikke være bekendt (efter alt hvad jeg har gjort for dig" (offer)
"Du burde, kunne, skulle...og så videre"
"Så er det altså rigtigt, hvad folk siger om dig. DET havde jeg ikke troet"

Faktum er, at vi alle er ALT. Dumme, grimme, overfladiske, smukke, skønne, perfekte, uperfekte, uretfærdige, falske, dominerende, lækre, forstående, kærlige, voldelige HVADSOMHELST.

Alligevel bliver vi kede af det, bange og føler os skidt tilpas, når andre hellere vil pege på det, vi er, end arbejde med sine egne smukke og sorte sider.

Høj bevidsthed = mindre tale og færre meninger
det at skrive denne blog er i sig selv et vidne om lav bevidsthed fra min side. JO mere vi taler, jo lavere er vi i bevidsthed. Jo mere, vi forsvarer vores synspunkter, afslører vi, at vi forsøger at overbevise os selv. Der er jeg ikke helt endnu. Og det, der giver frihed er at afsløre sig selv. Det giver højere bevidsthed i sig selv.

Jo højere bevidsthed, jeg øver mig i at have, jo færre meninger har jeg lagt mærke til, at jeg har om andre. Jo mindre taler jeg om andre bag deres ryg.

Og jo mere overbærende er jeg overfor mine egne svage, grimme, klamme sider ( som vi alle har og tror er værre and andres).

Hvorfor? Fordi jeg ved, at lige så snart jeg har en mening om et andet menneske, er det fordi jeg trænger til at gå dybere ind i mig selv og åbne mit hjerte.

Der er kun to muligheder: Kærlighed eller afstand. Og lige så snart vi peger fingre ad andre, har vi fjernet os fra kærligheden. Og det er ikke den, der bliver vurderet, dømt eller holdt udenfor, der lider. Det er den, der peger fingre, der lider. For afstand er afsindig smertefuld.

Vi kan ikke have afstand, vurderinger og domme om andre mennesker, uden at lægge afstand til os selv. For vores formål er samhørighed. Vores lykke afhænger af vores evne til at elske og se indad i enhver situation. Og lære af enhver følelse, andre tricker hos os. 

I stedet for at belære - lære af det selv....

Når kvinder sladrer om hinanden
Jeg har været på forsiden af Ekstra Bladet og BT som den skøre sundheds-tosse, og jeg har været på forsiden af samtlige kvindeblad som hende den fantastiske. Jeg er den samme, uanset hvilken historie, der fortælles om mig. Det er de følelser og fortællinger, andre lægger i hende Ninka, der afgør, hvordan du ser mig. Med kærlighed eller afstand.

Vi er flokdyr. Vi har brug for at blive elsket, holdt om og inkluderet i flokken.Biologisk er vi indrettet sådan, at hvis vi skaber afstand til andre, reagerer vores krop på det som om vi er i livsfare. Den kan simpelthen ikke tåle det.
Den kan ikke skelne imellem at være udenfor flokken på savannen og i fare for at blive ædt af et vildt dyr og det at sætte sig udenfor flokken ved at pege fingre og sladre om andre.
Det skaber massivt kortisol stress i kroppen. Som skader både immunforsvar, forbrænding, fordøjelse og psyke.

6 tips til at komme videre, når andre kritiserer

1. Husk at det der foregår udenfor, spejler det, der sker indeni. Jo hårdere og jo mere kynisk en person er overfor dig, jo hårdere behandler hun sig selv. Se den lille, forslåede person bag alle anklagerne og elsk hende i dit stille sind.

2. Undgå at lade dig smigre af mennesker, der tilbeder og forguder dig som udgangspunkt. Det er det samme som had: Lav bevidsthed og manglende kontakt til eget potentiale eller skygger. PÅ et tidspunkt vil tilbedelse vende sig til had. Det er min erfaring. Og jeg tror det skyldes bitterhed over at have lagt sit eget lys over på en anden i stedet for at træde ind i det selv.

3. Andres meninger siger ikke noget om dig. Det er heller ikke virkeligheden. Men et spejlkabinet af forvrængede billeder, som vi i stedet kunne studere og undres over og hæve vores bevidsthed, overbærenhed og kærlighed ved at tage hjem. Orker andre ikke det, fordi de hellere vil pege på dine fejl og mangler, er det ikke dit problem.

4. Projektioner (at overføre egne problemer, skygger og issues på andre) er drænende, uanset hvor uvirkelige, de er. Sørg for at rense din sjæl og dit energifelt ved at forestille dig, at du skærer alle de tråde, der er knyttet af angst og negativ energi til andre, over. Du kan også lytte til en beskyttende, rensende visualisering, som min healer-veninde. Mariakaisa har lavet  HER.

5. Rens ud, bliv klar og ren, ryst det af dig. Lad dem snakke, elsk dem, elsk dig og brug mantraet fra Zero Limits (en af de bedste bøger om emnet) som går sådan her: "I love you, thank you, I am sorry, please forgive me".

6. Spørg dig selv med Byron Katies ord: "Er det sandt, det jeg mener"? "Hvordan kan jeg vide, at det er sandt"? "Hvem bliver jeg ved at holde fast i den historie?". "Hvem ville jeg være uden?"

Ps: Hvornår har du sidst været påvirket af andres mening? Hvad lærte du af det?

Kommentarer (6)

 1. Ninka Mauritson på 02.07.2013
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
 2. Ninka Mauritson på 02.07.2013
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
 3. ninka mauritson på 01.07.2013
  Lad os rykkje sammen i stedet for væk fra hinanden (og os selv)
  ER stolt over at have kvinder som jer i på min blog.

  Ninka
 4. Sanne Lindhardt på 01.07.2013
  Mange tak, kære Ninka. Står midt i en hård skilsmisse og så ringer du på med denne blog. Ja, jeg er ALT Og det har jeg lov til at være. Og lige så med min ekskæreste!! Jeg havde bare så meget brug for at blive mindet om at det er sådan det er. Kram til dig
 5. Betina Ovesen på 01.07.2013
  Jeg hører dig igen :)
 6. Yara Rasmussen på 01.07.2013
  Meget passende til min dag idag hvor der har været en del sladder og negative energi på mit arbejdsplads og jeg valgte bevidste at stå udenfor.
  Jeg lever efter princippet om at, hvis man ikke har noget positiv at sige om andre, skal man lade være med sige noget som helst :)
  Tak mange gange.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.