Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Sådan får du børn til at tigge om broccoli

Jeg elsker forventning.

Jeg elsker at glæde mig.

Og denne gang kan jeg simpelthen næsten ikke vente med at sende nyhedsbrevet ud. Hold øje med din mailbox de næste par dage.

Du får den fedeste opskrift, jeg nogensinde har opfundet. Det er opskriften på, hvordan du får dit barn (og dig selv) til at spise 1 kg broccoli om dagen. Med glæde! Og avocado. To af klodens mest sunde fødevarer. Fyldt med vitaminer og mineraler (calcium blandt andet) og anti-age midler samt cancer-bekæmpende stoffer.

 

Derudover har Nina og jeg netop optaget videoen, hvor vi fortæller:

  • Hvorfor jeg har været træt og udbrændt og ked af det.
  • Hvordan jeg har fået det godt igen og redskaber til:
  • At blive ligeglad med, hvad andre tænker om livsstilen
  • få energi og glæden tilbage i sit liv.
  • At stoppe med at forsvare sig, når nogen er uenige med dig 8når vi forsvarer os og har behov for at forsvare vores valg, er det fordi vi er kommet ud af vores kerne og fundament.)
  • Hvordan du med simple øvelser kan ændre dit forsvarsmønster hjemme.
  • Om de homøopatiske midler, nina har givet mig til at understøtte processen.

Jeg blev SÅ lykkelig, da Nina afslørede mig. Og jeg er så glad for at være i behandling hos hende i klinikken.

Jeg kunne mærke, at jeg mistede gejsten, hver gang jeg gik ind på bloggen eller på TV for at forsvare det, jeg står for.

Det gør jeg ikke mere. Vil du lære, hvordan du slipper for at skulle forsvare din livsstil overfor venner og kolleger og familie, så hold øje med din mailbox. Og hvis du IKKE er tilmeldt nyhedsbrevet, får du ikke den uvurderlige viden (eller broccoli-hemmeligheden). Så tilmeld dig her, hvis du ikke har gjort det. Den video, du får adgang til, når du tilmelder dig nyhedsbrevet, er bare en bonus-video. Tillykke med den. Den rigtige video kommer i din mailbox.

FORRESTEN: Husk allesammen at sikre jer, at jeres udbyder ikke betragter nyhedsbreve fra os som SPAM, for så får I ikke tips fra os.

Tjek også jeres uønsket mail-box. Sæt vores mailadresse i jeres adressebog.

OG husk at trykke f5, hver gang I kommer ind på forsiden af vores website. Ellers går I glip af det spændende nye, der kommer på hele tiden.

Knus fra mig - og PS:

Sidste chance for at blive slund, slank og selvkørende sammen med mig på mit web-online kursus er lige om hjørnet. 8. juni er sidste chance for at gå på kursus hjemme hos dig selv med mig som underviser. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at tilbyde dette kursus igen. Læs mere her.

Kommentarer (23)

  1. scuba steve på 29.06.2009
    scuba steve was here...
    hey, undersøgelsen om "sukker" and nadinio was caught.
    jeg læste i en bog at for meget fruktose sætter sig i leveren.(farligt) alt med måde
  2. Linnea tox på 08.06.2009
    hejsa alle, jeg prøver meget at leve efter min stofskiftetype, og har taget testen på metabolictypingonline.com og udover at finde ud af hvilken type man er, så forslår de også en hel masse andet, bla, en masse kosttilskud som skulle uderstøtte sin type. Er det noget i andre følger osv.. ? jeg syntes det er meget begrænset hvad man kan spise, da jeg nu også skal udelukke alle soja produkter ifølge dem, de forslår også en masse smør og mælke-ost produkter til proteintyper men det kan jeeg jo ikke følge.. er det nogle som har nogle forslag til erstatning af soja produkter..tofu, bønnepostej osv? hvad er generalt jeres holding til jeres type og kan i mærke en forskel?
  3. Mette . på 07.06.2009
    Hejsa,
    Lige en bemærkning vedr. Sukrin og blodsukkeret: jeg er type 1 diabetiker og måler i den anledning mit blodsukker flere gange om dagen - derfor får jeg også et meget detaljeret indblik i, hvordan forskellige fødevarer påvirker blodsukkerniveauet. Min erfaring med Birkesød er, at det faktisk påvirker mit blodsukker ganske meget. Til gengæld ser Sukrin slet ikke ud til at have nogen effekt på blodsukkeret! :-) Det er jo gode nyheder, og jeg håber så bare, at der ikke med tiden dukker et eller andet forskningsresultat op, der viser at det alligevel er skadeligt på den ene eller den anden måde - det er jo desværre tilfældet med Stevia, der (i hvert fald ifølge nogle undersøgelser) har vist sig at være kræftfremkaldende.
  4. Anne Madsen på 04.06.2009
    Jeg så også din blog i går og pludselig var den væk. Hvad er det for noget? Var det det du mente med at man skal huske at trkke F5 hver gang mand inde på siden, da man ellers går glip af alt det nye på siden? Er det mon et tegn, at lige den blog kom til mig?
  5. stina sandström på 04.06.2009
    kære ninka

    er det noget jeg har drømt eller var der ikke en helt fantastisk inspirerende blog fra dig igår?? som pludselig ikke er der længere?? jeg havde glædet mig til at læse den ordentligt igennem idag.. da jeg desværre ik ku nå det igår...kun skimme den.

    kærlig hilsen stina
  6. anja christensen på 03.06.2009
    Hvor blev dit nyeste blogindlæg af henne?
    Først forsvandt kommentarerne til det og nu er selve indlægget væk!

    anja
  7. Anna Møller på 02.06.2009
    Hej Anette.

    Jeg synes det kunne være interessant at høre mere om dine erfaringer, og andres, med sukrin.

    For mit vedkommende påvirker birke-xylitol min mave, ved bare et lille indtag. Her du nogle erfaringer med mave og sukrin?

    Dernæst så er der det med blodsukkeret... holder det? Her tænker jeg på mine drenge, der jo er udfordret, men også på mig selv, jeg har bedst af at mit blodsukker ermeget roligt:-)

    Lad høre, lad høre:-)

    Knus Anna
  8. Anna Møller på 02.06.2009

    Kære Linnea.

    Her er hvad sukrin.dk skrev til mig da jeg spurgte ind til produktet.

    Jeg har endnu ikke prøvet det, men overvejer. Pt afprøver jeg stevia, men har lidt svært ved at vænne mig til eftersmagen af lakrids... og jeg synes at stevia er svær at dosere, men måske er det bare begynder vanskeligheder.

    Men lad høre hvis du afprøver sukrin.

    Alt det bedste

    Anna



    Sukrin består af sukkeralkoholen erythritol. Denne forekommer i naturen i fx pærer og meloner. Erythritol kan også udvindes fra almindeligt druesukker (glukose), hvilket man gør i vores tilfælde.

    Fremgangsmåden er flg.: Man opløser druesukkeret i vand, tilsætter noget gær, der så omsætter druesukkeret til erythritol. Herefter renses det og tørres og til sidst lader man det udkrystallisere til selve produktet.

    Gæringsprocessen er mage til den, man bruger, når man laver ost og yoghurt af mælk og vin af druer. Man gærer også soyabønner og mange andre fødevarer.

    Posens indhold er altså rent erythritol.

    Fordelen ved erythritol frem for de andre sukkeralkoholer (som fx Birkesød) er, at Sukrin ikke indeholder kalorier - vi optager det, men kan ikke forbrænde det, og det udskilles uforandret i urinen - og Sukrin ikke giver fordøjelsesproblemer. Da Sukrin er en sukkeralkohol, skal det dog være mærket med beskeden \'overdreven brug kan virke afførende\'. Ved undersøgelser på mennesker har man dog kun fundet milde fordøjelsesproblemer ved indtag af 80 gram på én gang i vandig opløsning på tom mave. Og altså slet ikke ved almindeligt brug.

    Sukrin har i øvrigt den fordel, at det ikke påvirker blodsukkeret.
  9. linnea olesen på 01.06.2009
    hejsa, jeg tænkte på hvad i andre tænker om det nye sødemiddel SUKRIN? det skulle også være udvundet af frugter osv og har ingen kcal og ingen invirkning på boldsukkeret.. ummiddelbart virker det bedre end birkesød.. er der noget jeg ikke ved, eller kan jeg begynde at bruge det istedet?
  10. Morten Mauritson på 31.05.2009
    Kære Alle
    Det har desværre vist sig, at der er mange, der ikke har fået de sidste 2 nyhedsbreve - det skyldes, at vi har flyttet server. Vores programmører lover, at det ikke sker igen.
    De 2 manglende nyhedsbreve kan ses her:

    www.kernesundfamilie.dk/index.php?id=439

    og

    www.kernesundfamilie.dk/index.php?id=435

    Jeg håber, I finder det, I søger. Fortsat god Pinse til jer alle:-D

    /M
  11. Helena Nielsen på 29.05.2009
    Lone, det var lidt af en smøre ;) Tusind tak for det :)
  12. Lone S på 29.05.2009
    Der kom to ens links med, her er det rigtige link nr. 2.
    Sukker – 57 flere grunde til ikke at spise det.
    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1435/sprog=1/grp=9/menu=13/

    Jeg har endnu ikke modtaget nyhedsbrevet, selvom jeg er tilmeldt listen, min mailbox er indstillet til at lade næsten alt gå igennem. Jeg har aldrig haft problemer med det før:-)
  13. Lone S på 29.05.2009
    Hej Helena, og andre, som læser med

    Ja, det er ikke ligefrem tre hvide duer, vi taler om, det er nærmere tre ulve i fåreklæder.

    Nu er det jo ikke sandsynligt, at hvis man ikke har nogen særlige symptomer, og udelukker gluten, mælk og sukker, at man så jubler, juhu jeg kan mærke jeg forebygger kræft, jeg forebygger åreforkalkning og jeg kan mærke at nu slipper jeg alligevel for gigt!

    Det kan jo være skjult, men det er ikke desto mindre muligt, at det er, hvad der sker. Medmindre man opdager, at der var nogle symptomer, man nærmest havde affundet sig med, som pludselig forsvinder, for så får man jo umiddelbart (delvist) syn for sagen.(som Monica)

    Jeg kom til at tænke på, at man kan få et fingerpeg, om hvad det er, man forebygger, hvis man lægger mærke til, hvilke livsstilsygdomme der er i familien.

    Hvis man laver en liste over de livsstilssygdomme, som i forskning hyppigst forbindes med mælk, sukker og gluten, og sammenligner den med de hyppigste livsstilsygdomme, (hvilke er det egentlig?) og evt. de hyppigste dødsårsager, så har man et generelt svar på dit spørgsmål, omkring hvilken forskel det gør for sundheden. Det er så bare et spørgsmål om hvornår, effekten kan mærkes.

    Der er info om mælk på http://www.komælk.dk/
    Tjek lige hvem der blogger der :-)

    Ang. gluten.
    Loren Cordain, forfatter til bogen Stenalderkost, forbinder lektin-holdig kost med bl.a. fordøjelsesproblemer, fedme og gigt samt lidelser som epilepsi og skizofreni. Der er lektiner i korn, især hvede, og bælgfrugter.
    Lektiner er en blanding mellem proteiner og kulhydrater, som er beregnet til at jage insekter væk. De bliver ikke fordøjet og nedbrudt, i stedet sætter de sig på tarmcellerne og øger gennemtrængeligheden i tarmene, og forringer immunsystemets evne til at bekæmpe bakterier og føderester, som strømmer ud i blodbanen. (kort fortalt fra side 93 i bogen)
    bare for at nævne nogle få grunde til at skære ned på kornprodukter.
    Citat:

    Korn egner sig bedst til fuglefoder

    Ifølge Peter D\'Adam, i Lav mad efter din blodtype kogebogen, findes der i hundredvis af videnskabelige afhandlinger om lektiner og deres virkning ( s. 23.)
    Gluten er det mest fremtrædende lektin i hvede, og det har sammenklistrende egenskaber. Gluten binder sig til slimhinden i tyndtarmen og kan give en temmelig kraftig inflammation og en smertelig irritationstilstand, s. 23-24.

    Så altså gluten er god til at klæbe brødet sammen (glue~ lim på engelsk), desværre har det så også en tendens til at klæbe sig fast inde i kroppen, samtidig med at det stimulerer slimproduktionen (i luftvejene) og påvirker insulinproduktionen.

    Jeg har i øvrigt engang set et link om at der måske kan være gluten i lim på nogle frimærker eller konvolutter, men jeg kan ikke finde det.

    Sukker, 107 grunde til ikke at spise det:
    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1434/sprog=1/grp=9/menu=13/

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1434/sprog=1/grp=9/menu=13/

    Det ville nok være for meget at forlange, at virkningen skulle fremgå af produktnavne og slogans, selvom det nok ville få en effekt:-)

    Eks.
    Rollator Mælk, nu med flere pesticier
    Gigt Mel, forstyrrer også næringsoptagelsen
    WannabeNarko Sukker, styrker den onde kolesterol

    Det er ikke desto mindre den taktik, der benyttes nu, blot med modsat fortegn, til fordel for producenterne og til ulempe for kunderne. Som derefter betaler både fysisk, via helbredskontoen, og økonomisk via skatten, for at behandle de mange som får brug for hjælp fra det offentlige sundhedsvæsen. Formentlig pga manglende information, og så de skæve priser.

    Tænk, hvis der i lighed med mærkningen på cigaretpakkerne, var et lovkrav, om mærkning af de nævnte hvide varer.

    Eks.
    Mælk medfører risiko for knogleskørhed, kræft og adfærdsforstyrrelser
    Gluten kan medføre fedme, astma og gigt, og desuden hæmmer det immunforsvaret.
    Sukker har virkninger, der minder om narko, og kan medføre psykiske forstyrrelser, diabetes og aldring før tid.

    Det må da være relevant i betragtning af, den store målgruppe, i modsætning til rygerne, der er færre, især fordi de hvide varer er langt nemmere at erstatte end cigaretter! Hvis de sundere alternativer så også er nævnt på pakkerne/kartonerne, vil det være nemmere for folk at overskue at leve sundt.

    Et andet alternativ kunne være at placere en informativ folder a\' la en forkortelse af Kernesund Familie – Sådan!, på strategiske steder, f.eks. i lægeventeværelser, dermed ville man spare ja, jeg kan ikke engang sætte ord på.

    Det ville ikke være gratis, men i hvertfald forholdsvist billigt, at sætte informationsniveauet op.

    Jeg føler mig trods alt privilegeret over at leve i en tid, hvor der er kommet et stort fokus på sundhed, information og forebyggelse i modsætning til, hvordan tidligere generationer har haft det.
    Mvh. Lone
  14. Grete Askjær på 29.05.2009
    - og lige et spørgsmål til videoen. Jeg har modtaget nyhedsbrevet, men kan da ikke komme ind på nogen video.
  15. Mette K på 28.05.2009
    og lige et spørgsmål til opskriften....hvor indgår advokadoen?
  16. Mette K på 28.05.2009
    Hejsa
    Jeg har lige købt udo´s infant probiotic til min 3årige søn (har lige opbrugt NDS Panda)....men nu ser jeg at der står at det kan indeholde spor af mælk og soja. Er Udos så ikke god?
    Mvh Mette
  17. Maj Schou på 28.05.2009
    Kære søde Ninka

    Jeg er blogger herinde, men har i al min travlhed kommet til at slette mailen jeg skal sende min blogs til?! Upsi. Kan du hjælpe?

    Knus og tanker
    Maj :o)
  18. monica nielsen på 28.05.2009
    Hei Helena og Anne!
    Jeg har kuttet ut gluten,melk og spiser minimalt med sukker, som et forsøk, selv om jeg ikke i utgangspunktet var allergisk eller hadde store problemer med det (trodde jeg)..
    - og jeg synes allerede etter en liten måned at både min kropp og min sjel har det SÅ mye bedre!;-) Jeg merker foreløpig en stor forskjell på humør og overskudd, er mye mer nærværende og "lar" i hodet. Fysisk har jeg fått en mye bedre fordøyelse, borte er "ballongmave" og og den "tunge" følelsen i maven utover dagen etter måltider. Min mave er nå like flat og fornøyd når jeg går til sengs som når jeg står opp om morgenen! Dette har gitt meg motivasjonen jeg trenger til å fortsette videre og jeg gleder meg til å stelle godt med meg selv og min kropp fremover, og kjenne de fantastiske resultater jeg nå vet det vil gi meg tilbake!
    Anbefaler deg å prøve en måneds tid for å se hva det vil gjøre for deg, så kan du jo gradvis innføre ting i små mengder igjen for å evt se hvordan kroppen din reagerer?
    Lykke til!
    Monica
  19. Anne K på 28.05.2009
    Hej igen Helena.

    Ja ok - så er jeg med! Ja, men det er jo skønt med din vægt - og mon ikke det er koblet til et mere stabilt blodsukker(?). Lad os høre om der ikke er andre gode historier fra folk, som bare får det bedre, men ikke decideret får udslet, slim og oppustet mave af sukker, mel og mælk - det er der helt sikkert!!

    Mange hilsner og god dag!
    Anne
  20. Helena Nielsen på 28.05.2009
    Anne: Tusind tak for dit svar.

    Jeg ville sådan set bare høre, om de der IKKE har allergier/intolerancer også undgår gluten, mælk og sukker, og om de kan mærke en forskel i sundheden?

    Jeg selv kan f.eks. tåle det hele, og får ingen symptomer af at spise det, men jeg synes det er MEGET nemmere at holde vægten, når man skærer ned på kornprodukter, mejeriprodukter og sukker.
  21. Anne K på 28.05.2009
    Hej Helena
    Jeg lever ikke efter kernesundbøgerne, men spiser en meget restriktiv kost for at holde mit blodsukker jævnt. Og det er jo netop en af fordelene ved at undgå mad med sukker og gluten ( har jo også ofte højt kulhydratsindhold) - at man kan få et stabilt blodsukker - og det er jo noget som er supergodt for alle, hele livet! Når det nu er sagt så indeholder den kernesundekost alt for meget sukker til at jeg kan være med. De dadler er for eksempel det rene gift, hvis man har blodsukkerproblemer... Men andre kan måske fint klare det. Det hele handler vel om at mærke efter hvad der er godt for dig! Fidusen er jo at forstå hvad ens krop vil have - og hvad den ikke vil have. Men et stabilt blodsukker vil jeg mene at de fleste har gavn af ;-). Jeg kender også rigtigt mange som er blevet glade for at leve uden mælk da dette har mindsket bl a udslet og slimdannelse (bihulebetændelse etc), men jeg kan selv klare lidt mælk uden at blive snottet (men kan til gengæld tydelig mærke når jeg skal skære ned på yoghurten ;-)). Så hvis man er følsom mht slim er det vel nok en god idé at lade være - men jeg ved ikke helt om det var det du mente, da du spurgte(?). Det lyder måske lidt som at du er ude på at få en liste eller regelsæt, i retning af de officielle kostråd, men det tror jeg ikke du får af nogen herinde, da udgangspunktet jo ligesom er at det er individuelt hvad man kan tåle at putte i munden og kroppen.

    Mange hilsner
    Anne
  22. Helena Nielsen på 27.05.2009
    Et spørgsmål vedr. kernesund konceptet og kosten:

    Vil du Ninka (eller I andre kernesunde) anbefale at man spiser sukker-, mælke- og glutenfri kost, selvom man ikke har allergier/intolerancer?

    Er der sundhedsmæssige fordele ved at undvære disse fødevarer, hvis man ikke har allergier/intolerancer?
  23. Lotte J på 27.05.2009
    Hej Ninka
    Stopper du med at lave webkurser?Jeg troet at det skulle blive ved med at køre fremover...

    Knus
    Lotte

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.