Ninkas Detox - Detox dig slank
Lydfiler og webinarer

Sådan får du børn til at meditere & elske sund mad (og dig)

Mine børn mediterer, skriver taknemmeligheds-dagbog og spiser sund mad. De skriver kærligheds-erklæringer til mig på sms hver dag. Vi taler kærligt til hinanden. Selvom de er store, seje og street. De har sindssygt god krops-fornemmelse og selvtillid.

Kunne du tænke dig, at dine små eller store børn gjorde det samme? Af sig selv og uden kamp?Det kan du lære UDEN at bruge en masse tid på det eller ændre din hverdag synderligt. Hvis du bliver inspireret af det, du læser, kan du høre hvordan du gør i mit
GRATIS webinar OM SENSITIVITET, ZEN OG NERVESYSTEM FOR KVINDER OG BØRN PÅ FREDAG 20.30  - TILMELD DIG HER:

Her er hemmeligheden bag sundhed, ingen fortæller dig om
Jeg er nødt til at tale med store bogstaver:
HVIS DU VIL HAVE SUNDE, SELVSIKRE BØRN FYLDT MED SELVTILLID OG KREATIVITET OG DU SELV VIL VÆRE SUND, STÆRK OG LYKKELIG, SKAL DER RO PÅ DIT OG BØRNENES NERVESYSTEM. DER ER INGEN VEJ UDENOM......(siger jeg af bitter, stresset erfaring). Min erfaring er, at det bedst lykkes med daglige ritualer.

Fra konflikt og kamp til sundhed og meditation
Jeg kan huske, da det ikke var sådan herhjemme. Og jeg råbte ad mine børn, fordi jeg var over-stimuleret, stresset og udmattet. Det gjorde mig ulykkelig. Og det gjorde dem kede af det. Mit nervesystem var i kamp-flugt beredskab. Og man kan ikke være en afbalanceret overskuds-mor når kroppen tror, der er en bjørn, der er ved at æde dig.

Lær ritualer, der gør jer sensitive og sunde igen
Mine børn havde en periode, hvor de ikke gad min dumme, sunde mad. Og de skændtes, råbte og var ukoncentrerede i skolen, fordi de var over-stimulerede af for meget larm, for meget fjernsyn, computer-spil og for lidt hvile og krops-kontakt i en travl hverdag. Deres nervesystem var OGSÅ i kamp-flugt og i den tilstand er det krybdyrs-hjernen, der slår til. Hvor det handler om overlevelse. Man bider fra sig. Og blodsukkeret går i koks. Men nervesystemet kan reguleres med simple ritualer, som jeg gerne vil lære dig.

Nervesystemet - nøglen til ro & sundhed
Nervesystemet styrer hjerne-kemi, humør, immunforsvar, forbrænding, afgiftning hos børn og voksne. Uden nøglen til et roligt nervesystem, kan det ikke lade sig gøre at blive sund og rolig. Men med mine daglige familie-ritualer er det lykkedes for mig. Derfor MÅ jeg bare dele ud af dem nu. For nu er der kærlig, opmærksom, empatisk kontakt herhjemme uanset hvor travlt, jeg har det.
Mine børn hviler i sig selv, er sunde, spiser sundt af sig selv og uden kamp. De er også høje, tålmodige og kreative. Det skyldes 1 ting, som du kan lære (og give dine børn). RO I NERVESYSTEMET.

(HUSK GRATIS WEBINAR OM SENSITIVITET, ZEN OG NERVESYSTEM FOR KVINDER OG BØRN PÅ FREDAG 20.30  - TILMELD DIG HER:


4 årsager til at du og børnene er stressede og usunde

# 1: For meget larm og for mange lyde fra morgen-fjernsyn, tegnefilm, computer- og mobil-spil sætter nervesystmet i konstant kamp-flugt. Der hæver blodsukker og får kroppen til at lagre fedt og kalde på sødt og sukker. Så kan du glemme alt om at få børn til at spise sundt.

# 2: For lidt og for sen og for dårlig søvn. Clock-radier, lyd fra gaden eller månen forstyrrer kroppens produktion af melatonin. Det skaber ubalancer i hormonerne og en øget tendens til at gå efter søde sager og konfklikter. Kroppen mangler de lykke-hormoner, der giver fred, smil og kærlighed.

# 3: For lidt krops-kontakt. Jeg er ked af at sige det. Men kvinder og børn lever efter min mening helt ude af trit med egen natur og instinkt. Nervesystemet har brug for kropskontakt, lange kram, øjen-kontakt, berøring. Det beroliger og harmoniserer forbrænding, stofskifte, hjerne-kemi. Og der er FOR LIDT AF DET. Vi afleverer børn i institution og skole og overlader dem til fremmede det meste af deres liv. Vi afleverer i travlhed og henter i travlhed. Der er for lidt tid til bare at VÆRE. At se. At kigge. At holde i hånden. Det protesterer vores kroppe imod med kamp-flugt tilstand i nervesystemet. Og børnene protesterer med adfærd, manglende koncentration og sygdomme i immunsystemet.

# 4: For lidt tid til refleksion og bare VÆRE. I stilhed findes alle svar. Og nøglen til dit og dit barns sundhed og kreativitet. Hvor er der i et moderne liv plads til bare at vende dagens oplevelser og mærke efter i krop og sjæl? Eller bare sidde uden ord og larm, mobiler eller facebook? Samtaler, højtlæsning eller bare ren og skær VÆREN er den mangel-vare, som vores forfædre og alle oprindelige folk brugte til at fordøje indtryk og udvikle hjernen samt berolige nervesystemet samtidig.

SPØRGSMÅL:
Hvad er din største udfordring i forhold til at introducere ro og sundhed hjemme hos dig?

Vil du høre hvorfor jeg har daglige ritualer og dyrker sensitiviteten i mig selv og mine børn - for sundhedens og kreativitetens skyld? (HUSK GRATIS WEBINAR OM SENSITIVITET, ZEN OG NERVESYSTEM FOR KVINDER OG BØRN PÅ FREDAG 20.30  - TILMELD DIG HER:  

Kommentarer (9)

 1. Eirin Solberg på 11.05.2013
  God morgen Ninka.
  Jeg er litt lei meg idag da jeg grunnet min stessede hjerne klarte å glemme ditt webinar i går. Jeg vet helt sikkert at dette er et stort problem i vår familie og vi trenger sårt dine gode råd. Jeg håper denne lydfilen vil bli tilgjengelig nå i etterkant også.
  En fin helg til deg og din familie.

  Mvh Eirin
 2. Randi Lykkebo på 09.05.2013
  Kære Ninka.
  Hvor er det dejligt at høre om dit og drengenes forhold. Jeg bliver så glad, hver gang du skriver om det.
  Mine drenge er flyttet hjemmefra, og jeg gør mit bedste, for at få reetableret efter nogle svære teenageår. Synes det går helt godt. :)
  Knus og kærlige tanker til dig og dine skønne drenge.
 3. Stine Madsen på 08.05.2013
  Hej Ninka
  Jeg har heller ikke mulighed for at være med fredag, men ønsker virkelig at høre mere på webinaret. Skal jeg så tilmelde mig?
  Knus Stine
 4. Rebecca Danielsen på 07.05.2013
  Hei. Jeg har meldt meg på, men jeg får nok ikke kjangs til å være med på dette klokkeslettet. Håper vi kan gå inn en plass å høre på det etterpå. Har virkelig tro på det du snakker om her.
 5. Anna Møller på 07.05.2013
  Tak
 6. ninka mauritson på 07.05.2013
  Hey Anna - bare du tilmelder, så kan jeg forsøge at lægge det til download et par dage efter....KNUS...
 7. Anna Møller på 07.05.2013
  Ninka, os der ikke har mulighed for at være med på fredag ( :-/ ) kan vi downloade webinaret senere?
  Knus
 8. ninka mauritson på 07.05.2013
  Jane - hvor er det vidunderligt at høre, at I har de stunder sammen. Jeg oplever også, at mine børn er langt foran mig. Og det er nok fordi de har mindre moderne liv og færre lag, der blokerer for den oprindelige sundhed og harmoni, vi alle fødes med. jeg oplever, at vores daglige ritualer med krops-kontakt, refleksion og stilhed, meditation og taknemmelighed giver adgang til den visdom. Og gør os rolige, kærlige, sunde og velafbalancerede. Også når det buldrer og brager i vores liv. Også når vi er travle og stressede. Derfor kommer skæld ud meget meget sjældent på banen. Det er vi i for dyb kontakt og respekt til...KNUS. Ninka
 9. Jane Høyer på 07.05.2013
  Hej Ninka
  Fint blogindlæg :-)

  Dog, synes jeg på ingen måde, der er grund til at skamme sig over, eller at kvinder skal få følelsen af skyld over at skælde ud, reagere eller være stressede.
  For de ved ikke bedre - endnu.

  Jeg har en fantastisk søn på 12 år. Han er af en eller anden for mig ukendt årsag meget mere i balance end jeg er.
  Dog er han utrolig sårbar samtidig med.

  Derfor blev jeg glad over at læse dit blogindlæg omkring kropsberøring her. For min søn vil meget gerne krammes, sidde hos mig i sofaen, holde i hånd og fortæller dagligt hvor meget han elsker mig - og gerne mange gange om dagen.
  Og det er gengældt.
  Jeg oplever ingen af hans kammerater være på samme vis. Og det gør mig varm inden i, at han i den alder ikke synes, det er klamt eller mærkeligt. Men, at det bare er naturligt.

  Tak for et dejligt blogindlæg, jeg ser frem til at lytte til webinaret.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.