Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Så grønne er vi - og mere positivt om Per Brændgaard

Kære venner

Farven på min top er emnet for min blog.

Jeg ved godt, at min forrige blog var meget tør. Denne bliver helt anderledes.

Jeg skal lige huske at fortælle, at der sidst i bloggen kommer et godt tip til at undgå for meget sukker i skolen og i børnehaven på en super sjov måde.

En ting er ved at gå op for mig:

Alt, hvad jeg står for og kæmper for er: GRØN, BLID LIVSSTIL. Det hele er ved at falde på plads. Det hele hænger sammen for mig. Vi har fået Bertram, som var så syg, at vi måtte lære at leve 100 % grønt, for at redde ham. PÅ den måde lærte vi, hvordan den blide, grønne livsstil reddede hele familien. Og det er så min livsopgave: At inspirere andre familier til at gøre det samme. Og på den måde redde vores udpinte klode samtidig.

Alt, hvad I sidder med derude: Ballonmaver, adfærdsproblemer, uforklarlige smerter og lidelser, astma, alzheimers, PCO, manglende evne til at blive gravide, vægtproblemer og allergier peger i samme retning.

MILJØ!

Derfor er løsningen enkel (ikke nødvendigvis let): Spis og lev blidt og grønt.

Jeg har lige slettet 5 hidsige sætninger om, hvad tungmetaller og pesticider gør ved de kroppe, I går og reparerer på derude. Men jeg har jo lovet jer at lade være i denne blog. Så jeg lyner det talende gebis inde bag mine tykke læber.

I stedet får I her vores måde at gøre det på. Husk nu - I kan vælge at lade jer inspirere til at gøre noget af det, vi gør. Vi siger ikke, at det er noget, som alle bør gøre.

Vi renser vores vand. Det er en engangsinvestering, som er lidt stor. Men hver enste dag, når jeg skænker helt rent, filtreret kildevand til min familie, er jeg lykkelig for den beslutning. Vi har valgt en af verdens bedste vandrenser-systemer. det fås blandt andet hos: www.detrenevand.dk

Vi lever økologisk. Vi køber ikke sprøjtet mad eller kød med medicinrester fra dyr, der ikke har spist det, de er beregnet til at æde i naturen (og som sikkert også er sprøjtet).

Vi lever giftfrit. Ajax og andre kemiske rengøringsmidler er flyttet ud for længst sammen med Loreál shampoos og hormonforstyrrende cremer og makeup.

Vi renser kroppen ud i infra sauna og epsom salt og tager kosttilskud, der styrker kroppens udrense-mekanismer.

Vi spiser hel mad, som kroppen genkender som mad. Altså mad, som findes i naturen, ikke er genmodificeret, fyldt med smagsstoffer, konserveringsmidler, farvestoffer og sukker.

Vi slukker for de elektriske apparater: Computer, radio, tv osv, når børnene kommer hjem. De er fyldt med bromerede flammehæmmere, der er lige så forstyrrende for vores og for børnenes kroppe, som kemi i miljøet.

Vi køber vores tøj i www.palace-design.dk, Sungifu, H & M eller andre, der har fokus på, at også tøjet skal være rent og grønt. OG super lækkert at se på.

Vi køber møbler i Ikea, som ikke fylder deres møbler med kemi, tungmetaller, bromerede flammehæmmere, der siver ud i dit hjem.

Det er økologi i nærmiljøet:

Dit hjem og din krop.

Om mødet med Per

Jeg ville lige kort fortælle, hvordan det var for mig at møde en af mine hårdeste kritikere på Q TV. Jeg havde egentlig været meget nervøs i dagene op til udsendelsen. Jeg følte mig forfulgt (offer-rolle) og var desperat for at få svaret ordentligt på alle de ting, jeg syntes, Per uretfærdigt havde beskyldt os for.

To dage før besluttede jeg mig for at slappe af og komme med det, vi står for, i stedet for at sidde og smide fakta, studier og videnskab i hovedet på Per. Det er jo for fanden ikke det, jeg kan eller skal. jeg er en mor, der repræsenterer de titusinde danskere, der har fået det bedre med kernesund kost.

I virkeligheden ville jeg jo allerhelst have, at vi kunne mødes og bruge hinandens meget forskellige kompetancer til at hjælpe så mange danskere, som overhovedet muligt.

Da jeg kom i studiet, kunne jeg mærke min desperation igen. jeg begyndte at sidde og råbe (helt ærligt, Ninka), for at få taletid og forsvare mig (helt ærligt, Ninka). Og her begyndte jeg for alvor at få respekt for den mand, jeg egentlig havde udnævnt til at være en fjende. For han bevarede roen, var saglig, fattet og anerkendende. Derudover havde han selvironi og humor. Det syntes jeg vidnede om et stort overskud.

Et par dage før udsendelsen havde jeg læst en artikel, hvor han desuden sagde, at mælk ikke er en livsnødvendighed for voksne. Han levede i virkeligheden slet ikke op til de fordomme, jeg længe havde haft. I virkeligheden kunne jeg se, at han er en del af den nye generations sundhedseksperter. Der ryster støvet, pegepinden og den stive lænen sig op ad støvede institutioner af sig. Og mens jeg sad der og galpede op, kom jeg tilbage på sporet og fik lagt op til (sammen med Morten, der var med i studiet), at vi mødtes over en soya latte og nærmede os en dialog. 

Den invitation tog han imod.

Og det gør mig virklig optimistisk. Så hvis du læser med her, Per, så skal du vide, at jegt også glæder mig. Send mig en mail på: ninka@kernesundfamilie.dk så vi kan komme i gang.

Kærlige, grønne hilsner

Ninka

Kommentarer (27)

  1. Heidi Sørensen på 13.10.2008
    Jeg sætter pris på "reklamerne" - det gør det jo nemmere for os andre hvis vi har lyst til at invistere ;o)

    Heidi
  2. k k på 10.10.2008
    så kom der lige et par reklamebloks på igen...ikke en tekst eller et indlæg uden reklamer...godt gået...pengemaskinen ruller..

    kan ikke bare nøjes med at lægge sundheden ud på nettet istedet for at det hele skal gøres op i penge???
  3. Ina Vestrup på 10.10.2008
    Tina Hansen: Kan du evt. søde med dadler i stedet for, det virker i nogle opskrifter.
    Jeg vil rigtig gerne høre hvis du finder en god opskrift :o)

    Mange kærlige hilsner fra Ina.
  4. Marianne Krogstrup på 09.10.2008
    Hej Tina Hansen.
    prøv evt. denne æble"age":
    Skær en masse skrællede æbler ud i tynde både, læg dem i et smurt fad, drys med masser af kanel, en smule birkesød og dæk dem med en blanding af havregryn, kværnede mandler, grofthakkede hasselnødder og nogle klatter smør. Bag i ovnen i ca. 30min. Server med sojaflødeskum eller alm. flødeskum til gæsterne.
    Mine døtre på 5 og 7 elsker den.
    Mvh. Marianne
  5. Helle F på 09.10.2008
    Hej Ninka

    Vil bare lige kommentere det smukke billede, som du har sat ind af dig selv. -Hvor ser du bare fantastisk smuk ud. Den grønne farve er virkelig skøn til dig...
    H
  6. Maya Jacobsen på 09.10.2008
    Mht. blendere...
    Jeg bruger selv stavblender til smoothies.
    Det er nemmest ved mindre portioner, synes jeg - ingen klumper og let rengøring.
    Når jeg får brug for en ny, overvejer jeg at investere i en Bamix stavblender, som Gordon Ramsey anbefaler. Den skulle have stor kraft og en tilhørende minihakker - kan lave nøddemel og kværne hørfrø fx. Mon ikke den også kan klare dadler. Og så fylder den jo ikke så meget som en almindelig blender. Men den er ret dyr!

    Bare en idé :-)
    Maya
  7. Tina Hansen på 09.10.2008

    torsdag, 09-10-08 17:07
    Hej

    Jeg forsøger at leve kernesundt, men med opskrifter der er omskrevet fra de gamle til "nye" opskrifter udskiftet med sunde ingredienser, så familien bedre kan acceptere det, for for mange nye opskrifter af gangen kan ikke accepteres i familien - nu skal vi have gæster og vil gerne lave en tærte med havens æbler, rå marcipan, æg og mel og sukker - er der nogen der ved hvad man erstatter sukkeret med i kager for at de stadig virker "søde" - der skal 400 gr. i og det er for meget at erstatte med birkesød - Hilsen Tina
  8. Sophie Andersen på 09.10.2008
    Hej Ninka!
    Vil du give nogle råd til naturlægemidler mod de klassiske vinter sygdomme: forkølelse, influenza, feber, ondt i halsen osv.?

    Selvom jeg håber vitaminer og min sunde livsstil forbliver i top-form hele vinteren :)
    Efterårs kram til dig!
  9. Kerne Sund på 09.10.2008
    Det er intet mindre end fantastisk, men dog også bare en videreførelse af stenalderdiæten, ideen om at spise naturligt og uforarbejdet mad; kød, bær, nødder, frugt, grønt, sundt fedt. Det er jo ikke rocket science. Men applaus til jer for at have udbredt det gode, men trods alt meget grundlæggende, råd om at spise sundt og uraffineret. Held og lykke med det hele.
  10. Anja Christensen på 09.10.2008
    Jeg er også lige med på en lytter, hvis nogen kan anbefale diverse køkkenmaskiner til at lave kugler og kager i da jeg lige har været nede og bytte blender nr 2 jeg futtede af....... så har jeg ihvertfald lært ikke at gøre det med en halvbillig stavblender mere.......

    knus
    Anja
  11. l sofie v på 09.10.2008
    Hej Ninka! Jeg elsker dine blogs, jeg bliver så glad hver gang du dukker op med nye tanker og gaver til os!!
    Tak for det! -det lyder så lidt, men jeg mener det helt nede fra maven!
    Jeg lever et 100% lykkeligt liv i harmoni nu!

    Jeg har et spørgsmål til de hud produkter i sælger i shoppen: Happy Heart-serien, kan man købe den i nogle forretninger, for jeg kan ikke finde den nogle steder? har du evt. en forhandler liste... Jeg bor nemlig i stockholm, så derfor bestiller jeg ikke på shoppen!
    Kram til dig og din smækre familie!
  12. luise l på 09.10.2008
    Kære Alle!
    Jeg har brændt ALLE mine køkkenmaskiner af... i frosne bær og en masse dadel kager... :) så nu må jeg købe mig en smoothie om morgenen på vej til job, det er dyrt, men der er dog både ærteprotein, hørfrøolie og en masse andet godt i, så jeg får hvad jeg skal have!
    -MEN nu er det tid til at købe en super maskine!
    Hvad er den bedste blender til den bedste pris??
    Kernesunde kram!
  13. stina sandström på 09.10.2008
    Hej ninka

    ja i lever sundt...men 100% fri for usunde ting kan i jo desværre ikke blive..da jorden nu er så forgiftet at alt der blir puttet i jorden også får det i sig..selvfølgelig ikke i ligeså stor grad som hvis vi selv propper mere gift i grøntsagerne..
    luften er heller ik ligeså ren længere og slet ikke i de større byer,,,
    min kærestes gamle lejlighed lå lige ud til tagensvej i kbh...loftet var sort i køkkenet trods grundigt rengøring pgr af bil os...og det var ik til at få af...jeg tænker på min kærestes lunger som må se ligesådan ud....
    (vi er nu flyttet på landet på fyn og nyder den mere friske luft og de store smukke dale,hvilket også inspirere mig til at leve et sundere liv så tak fyn for det):)

    det er trist at vi mennesker ikke formår at passe ligeså godt på den jord som brødføder os,på de dyr som vi lever af samt bruger til andre praktiske ting.træerne som giver os ilt,papir og noglegange varme samt andet godt...Havet og grundvandet som gir os livsvæske..som vores eksempelvis biler...nøj de blir pudset om og repareret...imedens vi smider om os med affald...forbruger som levede vi kun idag..
    jeg blir trist over at mennesker er grådige og ikke respektere det og dem vi bare forbruger af.
    det ville være dejligt hvis vi kunne ændre det hele og ikke kun brøkdele af det..men det er en drøm...for man kan ikke ændre andre kun sig selv..og måske være en inspiration.

    da jeg boede i kbh kom jeg med et foreslag på en skole jeg gik på om at tage en dag og gå ud og samle skrald i kbhs gader...jeg tog for gvet at alle i klassen ville syndes det var en fantastisk ide da alle udtrykte hvilke svineri det var...men nej..klassen delte sig som da jesus delte vandende...den ene halvdel var straks med på det og vi hyggede os og fik det bedste ud af den dag..masser af grin og ros fra beboerne i de områder vi gik i..
    den anden halvdel gik i et slags vredes mode...det var da for ulækkert og hvorfor skulle dog gå og samle andre menneskers skrald op...det gad de faneme ik osv...jeg var helt chokeret over den voldsommme reaktion..
    for nej det er ikke VORES skrald..
    men det er VORES jord som vi lystigt endten sviner til eller ser på andre svine til..og som jeg ser det er vi en stor familie som bør hjælpes ad med at tage vare på hinanden og på jorden med hvad alt det indebære.

    kærlig hilsen stina


  14. Kristine A. på 09.10.2008
    Hej alle,
    er der nogen, der kan anbefale en grøn/øko kosmetolog? Jeg kan huske, Ninka har nævnt hende, hun går hos, men jeg kan ikke finde det nogen steder!
    Kh. Kristine
  15. Anja Christensen på 09.10.2008
    Hej Ninka og Morten,

    Jeg siger endnu engang tak for det vidunderlige foredrag i Lyngby igår, jeg blev så rørt så da jeg skulle sige tak til Ninka forvandlede jeg mig til en snakkemaskine med en underlig stemme jeg ikke helt selv genkendte haha.

    Keep up the good work!

    knus
    Anja
  16. Lone Andersen på 08.10.2008
    Hej

    Yes yes yes det her bliver jeg nød til at dele med nogen. Min datter er autist og går i en specialskole for autister. Vi har levet mælke og glutenfrit i et stykke tid, men hun fik lov til at spise lidt i skolen og lidt hos farmor. Jeg har så lige været på hjernemadkursus hos umahro, hvor vi fik at vide, at det var utrolig vigtig at det var 100%, Så vi talte med skolen og farmor, og fik opbakning til projektet begge steder, dog med en skjult skepsis. Først kom farmor på banen, og sagde at M.... havde talt med naboen!!!!! Idag da jeg afleverede hende i skolen, kom en fra hendes gruppe, og trak mig til side og sagde" det er simpelthen utroligt hvad der er sket med M...., hun er åben, hun taler, og hun svarer i lange sætninger, og hun er bare superglad, ja vi får helt kuldegysninger". Tror i lige at jeg var glad og kunne svæve derfra. Man er jo super meget i tvivl, når man nu skal ændre kosten så radikalt, Man vil jo det bedste for ens børn, og man vil jo ikke gøre noget der kan skade dem. Så jubiiiiii. Ninka og hele Kernesundkonceptet bliv bare ved, der er nok flere der får øjnene op, med alle de solstrålehistorier der begynder at piple frem. Mvh Lone
  17. Nadia Buck-Arentsen på 08.10.2008
    Undgå for meget sukker i skolen og børnehaven - på en sjov måde - HVOR BLEV DET AF? (\'Er det bare mig der ikke kan finde det i slutningen af bloggen eller hvad?)
  18. Britt Sønderhave på 08.10.2008
    Kære Morten & Ninka
    Tusind tak for en fantastisk aften i selskab med jer i Lyngby. Jeres humor, varme smil og fede måde at gribe tingene an på er helt fantastisk... Rart at blive bekræftet i at man ikke er alene med ballonmave, bumser, depressioner og faktisk Ninka, er det rart at du har været Så langt ude at skide (får marerdit om dine orme i numsen i nat) og så du bare står der nu og ser så fantastisk glad og harmonisk ud... også glad for at høre at du trods alt ser Nørd med din søn.. dog på computer istedet for på TV :-) det fik mig til at tænke over at det er os/mig der får vendt det om til hvad i siger vi "skal" hvor det i siger er "hvis i har lyst".... selvom rejsen er lang ved jeg nu at jeg skal blive på toget for det kører i den rigitge retning...TAK!
    Jeg håber at se jer en igen... havde sådan lyst til at give jer begge et kram for hold kæft hvor er i seje..
    Knus og godnat fra Britt
  19. Lone S på 08.10.2008
    Angående oversættelse af engelske tekster, så findes der en hjemmeside, der straks kan oversætte tekster eller hjemmesider til dansk, den kan findes ved søgning på Google translator.
    http://translate.google.com/translate_t?hl=da#

  20. Jette Amorsen på 08.10.2008
    Hej Ina og Jazmin
    Man kan få noget risprotein (på brune ris) fra Nutribiotics som absolut ikke smager grimt - tværtimod! Man kan få det med forskellig smag af bl.a Vanilje eller chokolade, som er de varianter jeg har prøvet. Desværre har jeg ikke set det i Danmark, men har bestilt det over nettet gennem vitaminshoppe, hvor portoen faktisk er dyrere end selve proteinpulveret. Til gengæld synes jeg bestemt det er pengene værd.

    Jette
  21. Maya Jacobsen på 08.10.2008
    Kære Ninka!

    Super, super cool at du vedkender dig, at du forsvarede dig mere end at lytte, og anerkender Per B\'s åbenhed! Dejligt, dejligt! Mer af det i verden! :-)

    Godnat - sov blidt og sødt!
    Maya
  22. Maya Jacobsen på 08.10.2008
    Ang. vandrensning: se også:

    http://www.living-water.dk/aquasana.htm

    Venligst
    Maya :-)
  23. jazmin needham på 08.10.2008
    Hej Ina.
    jeg kan heller ikke tåle valleprotein. Jeg bruger ærteprotein og det er rigtigt godt, og det smager ikk grimt som risprotein:)
    håber det hjalp dig.
  24. Peter Grønningsen på 08.10.2008
    "Og det er så min livsopgave: At inspirere andre familier til at gøre det samme. Og på den måde redde vores udpinte klode samtidig".

    Gud ér stor...her gik man og troede han var død, men så var han en kvinde som skriver bøger...


  25. Merete Trolle på 08.10.2008
    Hvad er det for et af vandrensningssystemerne I har, Ninka? Hvad koster det? Der er jo mange at vælge imellem på den hjemmeside, du refererer til. Kan man så vide sig sikker på, at de materialer, som rensningsanlægget er lavet af, ikke afgiver diverse uønskede stoffer.....tænker bl.a. på, at der var en udsendelse i tv om vandhaner, som blev lavet i østen af forskelligt skrottet metal.
    Så har jeg et forslag/ønske: De artikler eller bøger af udenlandske forskere, du af og til henviser til - var det ikke muligt, at få nogen til at oversætte dem, eller bare de vigtigste - det er ret uoverskueligt, at skulle pløje sig igennem en videnskabelig tekst samt at ikke alle er lige gode til engelsk.

    Hilsen
    Merete
  26. Ina Vestrup på 08.10.2008
    Hejsa.

    Jeg har lige et spørgsmål ang. protein pulver.

    Jeg kan ikke tåle mælk og dermed heller ikke valleprotein. Jeg har hørt at ris protein smager rigtig grimt, og nu har jeg fundet noget der hedder ærte protein. Kan jeg bruge det i stedet for valleproteinen?

    Mange hilnsner fra Ina.
  27. Marlene Bundgaard på 08.10.2008
    Og jeg er grøn af misundelse ;-)

    Hej.

    Hvem ved om MOLKOSAN går an? Det er jo osteløbe....men??

    Marlene

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.