Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Allergier/intolerance, Tests & gener

Opdag din gluten intolerance med gentests og antistoffer - ny viden, din læge ikke kender til.

I videoen i dag opklarer jeg forvirringen. Kan du tåle gluten eller ej? Hvorfor er der stor uenighed? Og hvorfor kan du ikke stole på den test, du får hos lægen eller på hospitalet?

Selvom både læge, mave-tarmspecialister på hospitalet og tests påstår, at du sagtens kan spise gluten, er det LANGT FRA sikkert, at du kan uden konsekvenser.
Se video nedenfor og tag ansvaret for dit helbred med eller uden gentests.

Skjulte tegn på gluten intolerance er.
Lavt stofskifte.

Vægtøgning på grund af inflammation.

Træthed.

Irritabel tarm, fordøjelsesproblemer, oppustethed.

D
epression, angst, scizofreni, autisme, ADHD.
Uforklarlige smerter i led.
Hudlidelser og eksem
Slim, snot, forkølelsessymptomer og ørepine.
Ildelugtende afføring og dårlig ånde.

Her kan du læse mere om de tests, jeg taler om i videoen:

GENTEST FOR GLUTEN INTOLERANCE - INFO OG TEST HER

TEST FOR ANTISTOFFER MOD GLUTEN HER.


Her kan du læse mere om de mange studier på predictive autoimmunity,
.
Over 14.000 artikler indenfor det etablerede medicinske selskab, som din læge bør studere. Disse antistoffer forudsiger (modsat biopsi og priktests) sygdomme som cøliaki og andre autoimmune lidelser 7 - 10 år før sygdommen bryder ud, så du kan sætte ind med sund kost og anti-inflammatorisk livsstil og bremse degenerationen.

LÆS EN OVERSIGT OVER DE MANGE ARTIKLER HER:

God fornøjelse med videoen:

Kommentarer (33)

 1. Betina fjelsted på 16.01.2018
  Kære Ninka
  Følger dig og har lært så meget. Nu er jeg selv 95% glutenfri, på vej med mælk og sukker.
  Alle mine symptomer forsvinder stille og roligt efter 2 års sygemelding og 27 års sygdom.
  Er dog stadig udfordret! En søn med autisme og ADHD på 20, en datter på 17 med homonforstyrelser(mins 250 dage om året ca) og den yngste udviser ADHD syntomer - samt meget sensitiv. De er alle 3 ordblinde og kæmper (bruger nu withzin)
  Jeg er skilt og vi er meget uenige om kost og jeg har så meget brug for en lægelig dokumentation på at de har fødevareintolorence. Har været ved egen læge 1000 gange samt på sygehuset som griner af mine iagttagelser!
  (Har brug for en dansk dna test tænker jeg selv)

  - men, en. Mor ved bedst! - jeg kæmper videre
  Jeg holder dem glutenfri i 9 dage.. og derefter pandekager/pizza/toast i langebaner i 5 dage. De bliver manipuleret til at ikke at tro på mig (da pizza, pandekager jo smager fantastisk) og hvem skal man som barn stole på.
  Far hvor man har det godt (efter 9 dage glutenfri kost) eller hos mor hvor man altid er syg og dårlig (efter 5 dage med gluten)
  Jeg græder indvendig ved ikke hvordan jeg skal takle det!
  Hvordan kan jeg bevise det jeg ved!!
  Har du en ide til at jeg kan lave en øjenåbner hos deres far - som udviser alle symtomer for autisme selv!
  Høre fra dig
  Fra en knækket, men ikke falden mor (som kæmper videre)

  SVAR:
  Kære Betina
  Du har min dybeste medfølelse <3 Jeg vil invitere dig til at følge Ninka på hendes offentlige facebook profil: https://www.facebook.com/ninkabernadettemauritson/ Hun har lige netop i dag delt en video om autisme <3
  Knus Heidi / Ninkas Detox
 2. Lise-Lotte på 17.10.2017
  Hej Ninka
  Jeg kan heller ikke tåle gluten derfor lever jeg af proteindrik.I det hele taget kan jeg ikke tåle kornprodukter dvs de 4 kornsorter.I øjeblikket er jeg i gang med at tabe mig da jeg vejer for meget og har spist forkert i alt for mange år.Jeg vejer 58 kg og skal ned på de 50 kg da jeg er 160 høj.For at tabe mig løbetræner jeg, løber du stadig Ninka?Det gør jeg for at holde mig i form og jeg er 49 år.Så det er nu at man skal træne så man ikke ældes for hurtig og und gå sukker.Selvfølgelig også gluten da det ælder også.Din nye kærste ser sød ud ham englænderen.Jeg har prøvet at tage en gluten test men den viste ikke noget men jeg ved bare at jeg ikke kan tåle gluten.mvh Lise-Lotte ps jeg er vegetar.

  Kære Lise-Lotte

  Tak for dine mange input Lise-Lotte <3 Ønsker dig det bedste og en skøn dag.
  Kærlig hilsen Heidi / Ninkas Detox
 3. Louise Werge på 25.08.2017
  Undskyld mig. Nu har jeg lyttet din video igennem, og så rystes jeg af, at du oversætter forøget risiko på 100 til "at man 100% sikkert får cøliaki". Hvis risikoen for at udvikle cøliaki i befolkningen fx er 0,2 % (bare et tilfældigt bud), så er en forøget risiko på 100 det samme som IKKE 100 % sikkert, men en risiko på 0,4 % i stedet for de 0,2 %!!!! Det er ganske useriøst at formidle så forkert, og sende folk på vildspor.
  Bedste hilsner
  Louise
 4. rebeca eriksen på 21.02.2017
  Hej Ninka, super fedt at se din blog! Jeg ved godt jeg er lidt sent paa den :-)

  Jeg har arbejdet som en diaetist i mange aar og ved udemaerket godt hvor mange fejlmeldeleser der er der ude!

  Gentesting indenfor madintolerancer er helt klart fremtiden saa vi kan fange det inden det skader vores krop.

  Her er et dansk gentestning firma New Life Genetics hvor man selv kan teste sig selv og sine boern for risiko for disse intolerancer:
  http://newlifegenetics.com/dna-baby-genetics-test/
 5. Milene på 29.01.2016
  Dejligt med en som er så klar i spyttet!
  Både min mand og jeg har banebrydende resultater på 20 og 30 års kronisk sygdom ved at undlade de 3 hårde hvidevarer (gluten, mælk og sukker). Først da vi så det sort på hvidt: gluten og mælk (kasein og ikke laktose) begyndte det at gå det rigtige vej, og det var bare på en prik i fingeren for en fødevare intolerancetest som vi selv betalte! Hos lægen havde vi forud fået taget tusindvis af blodprøver, scanninger og undersøgelser, gået hos de dygtigste professorer og speciallæger (også Rigshospitalet) alle med negative svar. Og nu hvor vi har svar, så "underkender" lægerne resultatet! Min mand fik både hjertestop og nyresvigt fordi det ikke blev opdaget i tide, jeg er faktisk så gal så jeg kunne finde på at gå i TV med det! Er det os eller lægerne som er dumme? (jeg føler mig hvertfald dum fordi jeg troede på dem i 30 år)!
 6. Marinela Bendz på 10.07.2015
  Hej, jeg lider af akne og min hømopat sagde at det var pga gluten. Så jeg stoppede med at spise gluten men jeg har altså stadig akne :( Nogen der kender en god hømopat som kan hjælpe mig?
  Mvh
  Marinela
 7. Jette Jul på 24.06.2015
  Kære Ninka
  Kan du nuancere mit blik på øl ift. gluten? Jeg har levet glutenfri i flere måneder - på nær når jeg har drukket øl. Er det lige så skadelig som den gluten der er i brød?
  http://www.dagens.dk/sundhed/10-videnskabelige-grunde-til-%C3%B8l-er-godt-dig
  De allerbedste hilsner
  Jette
 8. Jette Jul på 03.06.2015
  Kære Ninka
  Mange tak for dit svar. Jeg følger fortsat med stor glæde din blog, og jeg glæder mig altid til at åbne dine mails.
  Jeg tager allerede D vitamin af god kvalitet, og jeg ser også frem til næste blodprøve. Jeg tager ikke fiskeolie, men 2 spsk. hørfrøolie i min morgensmoothie. Gør det en stor forskel?
  Med hensyn til juice er jeg ikke bekymret. Det er grøntsagsjuice presset i slowjuicer, med twist af bær, æbler, citrusfrugt og urter.
  De bedste hilsner Jette
 9. Jette Jul på 02.06.2015
  Kære Ninka
  Tak for dine altid informative og brugbare videoer. Jeg har været på miniforløbet. Jeg starter min dag med kosttilskud sammen med citronsaft. Her efter tager jeg en smoothie (jeg har opskriften her fra din blog) eller friskpresset juice (fra slowjuicer). Jeg undgår gluten, sukker og de fleste mælkeprodukter. Jeg kan ikke kende mig selv i detoxtyperne, men jeg håber, det har en positiv virkning på forhøjet blodtryk. Mit blodtryk er forhøjet pga. ubalance i hormonsystemet. Har du erfaringer med forhøjet blodtryk og kost uden gluten, sukker og mælk?
  De bedste hilsner Jette
 10. Hege Anita Øvrebø på 01.06.2015
  Hei Ninka!
  Kan man leve på glutenfri stenalderkost når man er vegetarianer? Jeg har lavt stofskifte og adhd, og vil gjerne prøve at få orden på min mave..

  Tak for svar. :)

  Venlig hilsen Hege Anita
 11. Anette Kjærgaard på 01.06.2015
  Kære Ninka,

  Tusinde tak for dit grundige, seriøse og virkelig brugbare svar.

  Jeg brænder også for det budskab, du ridser op.

  Hvorfor og hvad jeg tænker, vil jeg rigtig gerne snakke med dig om. Den tilskyndelse har jeg længe haft.

  Jeg er selv journalist, coach og mentor og har en søn på 22 år med autisme.

  Så hvis du på nogen måder har lyst og tid til en snak, må du meget gerne skrive til mig på den mailadresse, jeg har opgivet her i dit system.

  Kh. Anette
 12. Anette K på 30.05.2015
  Hej igen Ninka,

  Jeg kiggede lige på Nordic Clinics og Gluten Free Societys hjemmeside.

  Anbefaler du gentesten fremfor Nordic Clinics glutenintolerance analyse?

  Kh. Anette
 13. Anette Kjærgaard på 30.05.2015
  Kære Ninka,

  Tak for din informative video.
  Jeg er nysgerrig efter at vide mere om sammenhængen mellem glutenintolerance og autisme.
  Hvad ved du om det?

  Kh. Anette
 14. Laila Bech Andersen på 30.05.2015
  TAK Ninka
 15. Laila Bech Andersen på 30.05.2015
  TAK Ninka
 16. Marianne danielsen på 30.05.2015
  hej Ninka

  Jeg er i tvivl når jeg køber glutenfri produkter om det er glutenfri eller der godt må være lidt gluten i og alligevel må de kalde det glutenfri. Har du erfaring med det? Eller skal man bare undlad glutenfri hvede. Vh Marianne danielsen
 17. Marianne danielsen på 30.05.2015
  hej Ninka

  Jeg er i tvivl når jeg køber glutenfri produkter om det er glutenfri eller der godt må være lidt gluten i og alligevel må de kalde det glutenfri. Har du erfaring med det? Eller skal man bare undlad glutenfri hvede. Vh Marianne danielsen
 18. G Søgaard på 28.05.2015
  Tusind tak for info. Ved du om man stadig ville have gavn af/"slå ud på" disse gentests, hvis man har levet uden gluten gennem flere år?
 19. Lone Rud Appel på 28.05.2015

  Kære Ninka.
  Jeg har endelig fået svar! Jeg fulgte dit link til Nordic Clinic og blev for første gang hørt angående min dreng. Der er blevet aftalt en konsultation og skitseret et muligt forløb. Uden dit indlæg og dit link ville vi stadig blive skubbet rundt i det offentlige uden mål og med. Af hjertet tak!
 20. Lone Rud Appel på 28.05.2015

  Hej Ninka, tak for din redegørelse og dit engagement. Min dreng har absence epilepsi og han får Zarondan. Jeg har før han fik konstateret sin sygdom fået testet ham for bla. mælkeallergi. han fik lavet en blodprøve og priktest og slog ikke ud på noget af de det testede for. Efter han i september begyndte på sin medicin har han haft tynd mave. Han får vitaminer oralt så de optages i slimhinderne i munden fordi hans mave ikke fungerer. Jeg vil gerne hjælpe ham, men også skåne ham for for mange tests, da han ikke skal føle sig sygeliggjort mere end nødvendigt. Og nu kommer spørgsmålet så: Hvordan kan jeg få ham undersøgt for glutenintolerance skånsomt, og er det overhovedet muligt at han er intolerant når jeg tåler både mælk og gluten? Og sidst men ikke mindst, er soyamælk dårligt som mælkeerstatning for en dreng pga hormonforstyrrelser (og generel fordøjelse)? Jeg håber du har tid til at svare, da jeg ikke synes at få svar andre steder fra. Dbh Lone
 21. Jeanette Rehfeld på 27.05.2015
  Jeg har lave værdier af Transglutaminase-Ab(IgA) som kun er 1,0
  .....og Transglutaminase-Ab(IgG) som kun er 0,6.

  Alligevel har jeg det MEGET bedre uden gluten.
 22. Lisa Tjalve på 27.05.2015
  Hej Ninka!
  Dejligt at følge dig. Jeg fik taget en vegatest for 2 måneder siden som viste at jeg reagerede kraftigt imod Gluten og laktose. Jeg har siden på bedste vis levet gluten og laktosefrit. Jeg har det uendelig meget bedre. Mine slimhinder er stadig ikke iorden, og jeg nyser stadig en del og får nemt forkølelser. Men osteklokken er væk. Det går langsomt fremad....det har været nogle drøje måneder....jeg håber at genvinde energi snarest sammen med de kosttilskud jeg tager. Mvh
 23. Lis Nordkvist på 27.05.2015
  hej Ninka.
  Har lige fået svar fra blodprøver og reagere på gluten. Hun ville sende mig videre til en undersøgelse af tarmen..Jeg har sagt nej tak..
  Jeg er helt ny i dette og prøver at finde rundt i hvad der er gluten i.. Jeg arb selv på mave-tarm kirurgisk afd. Jeg er rigtig glad for at følge dig her.
 24. Mianne Andersen på 27.05.2015
  TAK Ninka!!!
  Hvor er det sørgeligt at nogle der skulle være eksperter i vores sundhed, ikke sætter sig ind i "stoffet" før de udtaler sig, eller endnu værre misinformerer befolkningen af en eller anden grund. Det kan man jo selv gisne om hvorfor.Jeg har selv fundet ud af for nogle år siden at jeg har allergi over for gluten , og har netop mange af de symptomer du omtaler.
 25. helle kaubak på 27.05.2015
  kan ikke sende mere end 2 linier - øv. Men bp-svar er 1,0 trods reaktioner
 26. helle kaubak på 27.05.2015

  Transglutaminase-Ab(IgA) [tTG];P
  10E3arb.e./L

 27. Helle Kaubak på 27.05.2015

  Lige fået målt: Transglutaminase-Ab(IgA) [tTG];P
  10E3arb.e./L og svaret var:
 28. Tine Mørch på 27.05.2015
  Udfra en mistanke om at jeg er intollerant overfor gluten, spurgte jeg min læge om jeg ikke kunne få lavet de nødvendige test. Hendes svar var, at det var nogle dyre test, så det gjorde man ikke bare....og hvis man var intollerant ville man være en tynd person, og det kunne hun jo se ikke var tilfældet for mig....
  Så fik jeg den :-(
 29. Hanne Michaelsen på 27.05.2015
  Hvor er du bare et fantastisk menneske der vil gøre en forskel . Ærlig søgende sjæl. Tak 😊
 30. Ditte Fribert på 27.05.2015
  Kære Ninka ❤️ Af hjertet tak for den sobre og grundige forklaring. Vidste det meste i forvejen, men du får det sagt, så klart, enkelt og forståeligt ❗️ Også tak for remindren ang. gluten og knogleskørhed: Så herfra nu: NUL gluten igen igen (falder lidt for ofte i) kh. Ditte
 31. winnie nielsen på 27.05.2015
  käre Ninka
  vil bare oplyse om at wheat Belly findes på Svensk.
  Winnie
 32. Ninka Mauritson på 27.05.2015
  Kære Marianne. Ikke så vidt jeg ved, nej. Desværre. Hvis du læser bøger på engelsk er "Wheat Belly" også god.

  ❤️

  Ninka
 33. Marianne Krogstrup på 26.05.2015
  Hej Ninka.
  Ved du om man kan købe No grain no pain bogen på dansk?
  mvh. Marianne

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.