Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Nyt kernesundt superår (og Melvins kviksølvforgiftning)

2 ugers ferie er godt nok lykken. Her er jeg i fin stil på vej ned ad bjerget med mine unger efter mig.

2 uger inden var vi på skift syge. Så vi har haft vidunderligt meget tid sammen.

Der er så meget, jeg vil dele med jer. Hvor skal jeg begynde?

Jeg håber alle har haft en fantastisk jul.

Vi holdt den 100 % kernesund og endda uden stivelse. Vi fik mad med fra hotellet til turen, og havde booket et hotel i Tyskland, som vi kørt ind på på vejen hjem, som kunne lave mad til os.

Eller det vil sige: Søren og Carina fra bloggen havde fundet det til os. Søren har rejsebureau, og jeg er ved at prøve at overtale ham til at lave et kernesundt rejsebureau. TAk, dejlige Søren.

Og hvad gør jeg så? Jeg tænker: Nu har jeg levet uden sukker, stivelse og gluten i snart et år. Uden nogen test-dage. Jeg tror, jeg vil prøve (og nyde) en Rittersport med nødder og en pose chips.

Som sagt, så gjort. Chipsene var de der junkfood-nogen der er lavet af kartoffelpulver. De smagte godt med medbgraft guacemole fra hotellet. Rittersporten var ALT for sød.

Hvad skete der?

Fra det øjeblik, maden ramte min mave, kunne jeg mærke, hvordan det syrede dernede. Det var som om, min krop råbte "HVAD?" "Hvad laver du?". Og så blev jeg SYG. Jeg fik den vildeste kvalme og jeg var på toilettet hele natten. Min krop valgte den lange udskillelsesmetode. Så det blev til mange toiletbesøg. Og det, der kom ud, lignede ikke noget, jeg havde set før. Hvidt, underligt, klamt.

Bagefter var jeg SÅ taknemmelig over den lektie. Almindeligt slik har nu vær4et så længe ude af mit liv, at det ikke kan komme på besøg mere. Når jeg skal nyde sødt, skal det være 70 % sukkerfri Valrhona. Har I prøvet den? Mums. Jeg er så glad fordi det chokolade, der engng var min favorit, nu helt har mistet sin glans. Jeg synes, det er så vigtigt at prøve det af. I stedet for bare at fornægte for evigt og have chokoladen som et længelsfuldt minde, der SLET ikke har hold i virkeligheden.

Kviksølvforgiftet af dåsetun

Vi har talt lidt frem og tilbage på bloggen om to ting, som er meget vigtige for mig at dele med jer her og nu:

Tun

Hvorfor det er vigtigt, at hele familien lever sundt

Tun først. Vi får jævnligt lavet tests af Bertram, så vi kan se, hvordan det går med ham. For et par år siden havde han intolerancer (antistoffer mod) stort set alle fødevarer. I dag er det eneste, han har antistoffer imod tomat og græskar. Hans tarm og fedtforbrænding samt optagelse af vitaminer og mineraler, der før var helt ude af funktion, fungerer nu smukt. Alle tal er fine. Vi får lavet tests hos Nordic Clinic og på Laboratorie Phillipe Auguste via vores amerikanske læge, Jeff Bradstreet.

Men det sidste år, har jeg været bekymret for Melvin. Sorte rander under øjnene, træthed og udslæt rundt om Melvins mund, når han spiste brød eller frugt var bare nogle af tegnene.

Hvorfor var jeg bekymret? Fordi, jo mere, jeg kigger på litteratur og forskning indenfor område med autisme, ADHD og lignende, jo mere står en ting klart: De familier, der har et særligt barn, har ofte genetisk dårligt immunforsvar, afgiftning og mave-tarm-funktion. Ligesom deres forældre, mormødre og oldemødre ofte har døjet med allergier, gigtlidelser, mave-tarm-problemer.astma, gentagne infektioner osv. Hvad betyder det?

Det ebtyder, at Melvin er født med et svagt immunforsvar, tendens til mave-tarmproblemer, dårlig afgiftning og alle de ting, som Bertram også er født med. Hos Bertram udartede det sig til autistiske træk. Bertram har været i massiv behandling med næring og kosttilskud samt udrensning. Melvin har vi taget lidt lettere på. Han var jo ikke syg. Så han fik ofte lov til at spise det samme som alle andre, og altid, når han var ude. Det begyndte at vise sig at være en dårlig ide.

Og ja. PÅ både Mortens og min side, er de lidelser noget, der er arvet. 

Vi fik lavet tests, der viste, at Melvin har en bakterie, der hedder Clostridia. Den er meget almindelig og svær at komme af med, ligesom gærsvamp. Og den suger næring, laver ro i fordøjelsen og giver dårligt helbred. Derudover har Melvin kviksølv og andre tungmetaller i kroppen i alt for høje mængder (det har ingen af os andre). Og hvad har Melvin spist i meget store mængder. hver uge? Dåsetun.

Ifølge min læge, Jeff Bradstreet i USA, er det derfor. Han siger også, at Melvin skal have renset det ud. Og jeg er ved at finde ud af, hvordan jeg får det offentlige system til at hjælpe mig. For her er tale om en kviksølv forgiftning. 

Her er mit budskab til jer: Lad være med at spise tun. Jeg troede egentlig på det, når Sundhedsstrelsen sagde, at de mængder, der er i, er ufarlige. Det var selvfølgelig dumt af mig at give ham så meget tun, men jeg tænkte: For fanden, det er i det mindste sundere end aæt det andet crap, børn ellers beder om.

Det er det ikke. Som Jeff Bradstreet formulerer det:

"I Skandinavien tager I for let på det med at spise fisk. I mine øjne er det ok at spise fisk, hvis man sørger for at blive udrenset for tungmetaller jævnligt. "

Problemet er, at det kan man ikke blive i DK, sådan somm man kan på klinikker i USA. Og det er heller ikke ufarligt. Udrensningen hedder "kelering". Og det er en væske, der binder tungmetaller (men også andre mineraler) og trækker dem ud af kroppen.

For børn med underskud af mineraler, kan det være et stort problem, så de skal måles og testes og suppleres med mineraler af en erfaren behandler i processen. desuden er der en tendens til, at bakterier og gærsvampe blusser op, så derfor skal der HELT være kontrol på tarmsystemet, som skal fungere INDEN.

Jeg ved godt, at der er opskrifter på tun i de bøger, jeg allerede har skrevet. Også i den, der er på vej i handlen til foråret.

Jeg skal kontakte forlaget og snakke med dem om, hvad vi gør nu.

Kære venner. Der er meget mere at fortælle. Lige nu skal jeg sidde og forberede at jeg på lørdag får en flok fantastiske kernesunde kvinder herhjem til mig. de skal på 6 måneder igennem en forvandlingsproces, som blivr så spændende. Og jeg glæder mig til den rejse, vi skal på sammen.

Hav en vidunderlig dag.

Lad mig høre, hvordan I har haft det i julen.

Knu

Ninka

 

 

 

Kommentarer (43)

  1. Elizabeth Patrick på 04.08.2014
    Leder du efter et lån? Eller var du afvist et lån fra en bank eller en finansiel institution for en eller flere grunde? Du har det rigtige sted for dit lån løsninger lige her! Elizabeth Global Finance Limited giver lån til virksomheder og enkeltpersoner på en lav og overkommelig rente på 2%. Venligst kontakt os via e-mail i dag via elizabethp111@live.co.uk

    ANSØGER DATA:

      1) Fulde navn:
      2) Land:
      3) Adresse:
      4) Stat:
      5) Køn:
      6) Civilstand:
      7) Beskæftigelse:
      8) Telefonnummer:
      9) positionere øjeblikket i stedet for arbejdet:
      10) Månedlig indkomst:
      11) Lånebeløb Needed:
      12) Lån Varighed:
      13) Formål med Lån:
      14) Religion:
      15) Har du søgt før;
      16) fødselsdato
      tak,
    Fru Elizabeth Patrick
  2. Caroline Frandsen på 10.01.2009
    Hej Sofie.

    Jeg går hos en kostvejleder og det er super-duper. Kan kun anbefale. Hun bor i Århus og har vist pt. lukket for nye klienter. Prøv at søg på www.fadk.dk. Det var her jeg selv søgte.
    Skriv til mig privat hvis du vil have mere specifikke oplysninger.

    Kærligst Caroline
  3. sofie hess på 09.01.2009
    Hej igen
    Tusind tak, Caroline og Maja for input og råd. Hvilken slags behandler (er der nogen, der kan anbefale nogle specifikke?) vi bør opsøge? Er det mon en homøopat, biopat, nordic clinics behandlere, diætist eller? Er det en diætist du er blevet behandlet hos Caroline?
    Kh Sofie
  4. Caroline Frandsen på 09.01.2009
    Hej Sofie.

    Ja, jeg kan anbefale en anden vej end binyrebakhormon.

    Din mand kan højst sandsynligt komme det kvit gennem kosten. Så jeg anbefale en kostvejleder, som hjælper gennem mad og kosttilskud.

    Jeg har selv fantastiske erfaringer med det.
    Efter ca. 4 måneder inde i mit forløb hos min kostvejleder forsvandt mit eksem, som jeg havde set på i mit ansigt i 10-15 år.

    Jeg havde også fået binyrebakhormoncreme. Efter noget tids brug blev jeg så irriteret i huden, som kløe, tørhed og udefinerbar irritation, specielt i øjnene.

    Jeg havde mange årsager til at gå til min kostvejleder (blærebetændelser hver måned, svamp, herpesudbrud, eksem, svag menstruation) og NU er jeg næsten alt kvit. Og det er altså en kæmpe lykke.

    Jeg kan kun forestille mig det også kan lykkes for din mand.

    Kærlig hilsen
    Caroline
  5. Marlene Bundgaard på 09.01.2009
    Tak for svaret Linda :-)
  6. linda B. på 09.01.2009
    Hej
    Ja vi laver altid en ekstra portion af kagen og fryser ned, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
    Hilsen Linda
  7. Jane Weiss på 09.01.2009
    Hej malou

    Jeg har selv døjet med appelsinhud i mange år.
    Efter jeg er begyndt på kernesund er det nu helt forsvundet. Der gik ca 1/2 år fra jeg startede på kernesund til det var helt væk.
    Jeg har brugt mange penge på div. cremer uden at det hjalp.
    Held og lykke

    Hilsen jane
  8. sofie Hess på 08.01.2009
    Hej alle, - måske særligt ninka.
    Min mand har i årevis døjet med skæl og eksem i ansigtet, og har nu omsider været til en hudlæge. Lægen har diagnosticeret det som "skæleksem" (surprise!) og ordineret en svampebekæmpende creme og binyrebarkhormoncreme til "når det er værst". Jeg, vi, er ikke meget for binyrebarkhormon og i det hele taget imod bare at behandle uden at lede efter årsagen. Er der nogen, der kan anbefale en alternativ behandlingsform og/eller behandler??
    Vi overvejer at gå til en biopat eller lign. som måske kan sige noget om, hvad min mand kan prøve at udelukke fra kosten ( og ja, det bliver sikkert sukker, gluten og mælk). Vi er (endnu) ikke kernesunde, men tror fast og holdent på, at eksemen ikke blot skal holdes nede og behandles, men årsagsbstemmes. Er der nogen, der kan hjælpe?
    Kh Sofie
  9. Marlene Bundgaard på 08.01.2009
    Hej
    Er der nogen der ved om mandel-dadel-appelsin kagen kan fryses?

    Marlene.
  10. Anna Madsen på 08.01.2009
    Mange tak for svar! Tænkte det nok, så bodyshop er hermed droppet:)
  11. Malou Karlsen på 08.01.2009
    Jeg er en ung pige i 20\'erne, der døjer med appelsinhud. Jeg er ikke overvægtig og spiser kernesundt og dyrker motion. Er det bare et vilkår, man skal acceptere, eller er der nogen, der har erfaringer med at få bugt med de lidt ucharmerende "deller" på lårene?

    Jeg har tidligere eksperimenteret med diverse pulverkure og fedtfattige diæter med den følge, at min menstruation udeblev. Tror I, at en kontinuerlig fastholdelse i kernesund-livsstilen med masser af sundt fedt vil kunne bekæmpe appelsinhuden - eller er der andre gode råd?

    Mvh. Malou
  12. Marlene Bundgaard på 08.01.2009
    Hej Alle

    Jeg vil lige anbefale en netbutik der handler med øko og giftfrie ting til børn. Og lidt til mor og far.

    wwww.oekologik.dk

    I går havde jeg dem til home-party, og deres produkter er virkelig lækre og jeg kan varmt anbefale dem!!

    Marlene
  13. Julie Andersen-Høyer på 07.01.2009
    Hej Allesammen og GODT NYTÅR:-)

    GOD NYHED til dem der gerne vil have en infra sauna men ikke har råd og plads.

    Jeg har hørt at den er lavet som en SOVEPOSE og at den ca. koster 4000 kr. (det må i ikke hænge mig op på:-) men er det ikke fedt? Ok jeg har ikke lige tjekket stedet ud men jeg overvejer at få fat i en og så skal jeg gi den videre.

    Knus Julie
  14. Eva la Cour på 07.01.2009
    Hej Ninka!
    Tak for dit hurtige svar! Jeg har allerede bestilt tid på Nordic Clinic - har længe tænkt på at konsultere dem, men manglede bare lige det sidste skub for at få det gjort.

    Lone - da jeg var gravid, havde jeg stor gavn af ingefær mod kvalme!

    Hilsen Eva
  15. Tine Lange på 07.01.2009
    Lone: Min gode veninde fik hjælp fra en akupunktør. Hun havde i forvejen to børn hvor hun havde haft kvalme det meste af de 9 mdr. men 3. gang kunne hun ikke overskue at være dårlig. Efter 1. behandling kunne hun samme aften, sidde op og spise aftenmad. Hun fik sat en permanål i og havde det smadder fint.

    Ninka: At pædagoger skal bestemme hvad vores børn skal spise/ikke spise det forstår jeg simpelthen ikke et suk af. Er det overhovedet "lovligt"? (Jeg forstiller mig at pædagogerne siger at de ved gud ikke kan holde styr på 25 forskellige "diæter" til 25 forskellige børn, men er det overhovedet så mange det reelt drejer sig om? Er det ikke for firkantet en tankegang? Nej, nu skriver jeg ikke mere for det gør mig gal i skralden.)
    Nyd resten af denne smukke dag med den klareste blå himmel.
  16. Inger Andreasen på 07.01.2009
    Hej Lone

    For mig hjalp det på kvalmen at spise æbler.
    Hilsen Inger
  17. Marlene Bundgaard på 07.01.2009
    Hej Lone

    Tillykke:-)

    Stakkels dig!! Føler med dig og kvalmen. Jeg har selv lige været igennem det. Min kvalme begyndte at fortage sig omkring uge 17.
    Det er SÅ forfærdelig så længe det står på. Helt ubeskriveligt!!

    Jeg prøvede alle de gode råd af, intet hjalp fuldstændigt, desværre. Men derfor kan det jo være det kan hjælpe dig.

    Prøv at google Umeboshi puré. Der er fine forklaringer på hvordan det kan hjælpe mod graviditetskvalme. Bla. fordi syre/base balancen skal genoprettes.
    Skyl hurtigt efter med koldt vand, for det smager ikke godt. Kan købes i helsekostforretninger både fysisk og på nettet.

    Ellers er der jo rådene med ingefær, kiks osv. Der er masser af læsning på nettet-hvis du overhovedet orker at søge :-(

    Jeg endte med at leve af riskiks med peanutbutter og friskpreset appelsinjuice.
    Det kunne jeg lige få ned.
    Jeg gik til akupunktør hver uge. Jeg tør ikke tænke på hvor dårligt jeg ville have haft det hvis jeg ikke havde gjort det.
    Hos ham fik jeg også magneter på håndleddene som jeg gik med hele tiden.
    Du kan også købe kvalmearmbånd i matas og på nettet.

    Men der sker jo så mange hormonelle forandringer under en graviditet. De er ikke til at tæmme. Ikke noget under at hormoner rimer på dæmoner ;-)

    Held og lykke og mist ikke håbet og modet..(nemmere sagt end gjort)...-det skal nok gå over igen!!

    Venligst Marlene.
  18. Mia Høf på 07.01.2009
    Hej Ninka..
    Velkommen hjem fra juleferien..
    Jeg har et spørgsmål til jeres løbeprogram til 5 og 10 km..
    Jeg er ved at være færdig med det første 12 ugers løbeprogram, hvor man kan løbe 30 min i træk og vil starte på det næste program derefter..
    Der står i løbeprogammet at man skal løbe tempofart: 10, 5 km/t.. Jeg fortår ikke helt hvad det betyder? Hvis det betyder at man skal løbe 10, 5 km/t, hvordan ved man så om man løber så stærkt?
    Forøvrigt er jeres løbeprogram virkelig fantastisk, det har holdt mig på pinden.. hvilket jeg ellers troede var umuligt, for før havde jeg en masse gode undskyldninger :)
    Mia
  19. Marlene Bundgaard på 07.01.2009
    Ps NINKA

    Jeg har heller ikke sagt det er dig der siger det
    :-)

    Marlene
  20. Marlene Bundgaard på 07.01.2009
    Hej Ninka

    Tak for dit svar. Du skal ikke være ked af det :-) Jeg er glad for din ærlige mening.

    Venligst Marlene
  21. Maya Jacobsen på 07.01.2009
    Kære Lone!
    Jeg ved ikke med Epsom-salt-bade, men generelt siger man, at man ikke skal \'detoxe\' kraftigt under graviditet, da de frigjorte giftstoffer måske kan skade barnet.

    Ingefær skulle være godt mod kvalme.
    Prøv fx at lave ingefærsaft a la Umahro:
    Blend frisk ingefær med vand og si det.
    Kan fx tilsættes kogende vand, evt. sammen med citronsaft. Så har du ingefær-the!

    Synes også jeg har hørt at nogle er glade for kiks. I stedet for Marie, kan du måske bruge nogle af Ninkas opskrifter på kiks af nødder?

    God bedring med kvalmen! Og TIL LYKKE!! :-D
    Maya
  22. Lone Hansen på 07.01.2009
    Hej,

    jeg er gravid og vil høre om nogle af jer ved om man kan tage epsom bade/fodbade når man er gravid? Har svært ved at finde information om det.

    Derudover vil jeg høre om nogle har ideer til noget godt man kan spise når lysten til mad er væk og man har kvalme?

    VH kommende mor
  23. Ann Daugaard på 07.01.2009
    Hej igen - og tak for svar.

    Mht. min datter så kommer hun kun i bad 2 gange om ugen for at undgå at tørre huden endnu mere ud. Jeg vasker hende kun med vand og ikke andet. Indtil for et par dage siden har jeg heller ikke smurt hende, men er nu begyndt at smøre de tørre steder med Traumeel og det er allerede blevet bedre - heldigvis:-)

    Mht. mig selv så spiser jeg gluten. Mælken hatr jeg ikke drukket i snart tre år, men må indrømme at der ryger lidt økologisk smør ned ind imellem og over julen er der også røget noget flødeis ned, men nu er resten smidt ud og det skal være helt slut med mælken. Gluten er jo lidt sværere at komme uden om, men hvis det andet ikke hjælper må det prøves:-)

    Det lyder til at det ville være ok at give hende torskelevertran så det vil jeg starte på. Er der nogen der har erfaringer med probiotics til de helt små? Mon det var en ide også?

    Nu starter jeg snart med skemad - tænker jeg starter med grøntsagsmos og så venter lidt med grød. Hvis der er nogen der har erfaringer med den første skemad må I meget gerne skrive - enten her eller på min mail.

    Knus Ann
  24. Marlene Bundgaard på 06.01.2009
    Hej Ninka-velkommen hjem!!! :-)

    Du skrev fornylig at du ikke ville anbefale Rømer hørfrøolien.. jeg har forhørt mig hos dem hvordan den behandles og fik dette svar:

    "Der er ikke den store forskel på koldpresset hørfrøolie. Frøene presses, olien filtreres og tappes, og det er sådan set det.

    Hørfrø kan kun presses 1 gang, så der er ikke forskel på kvaliteten af f.eks. en 1 eller 2 gangs presning (som ved f.eks. presning af oliven).

    Der kan være kvalitetsforskel på koldpresset og raffineret hørfrøolie. Den raffinerede olie er oftest af dårligere kvalitet fordi olien opvarmes og dermed kan den miste nogle næringsstoffer. Men denne metode er nemmere og billigere at anvende til produktion af større mængder.

    Alt vores hørfrøolie er koldpresset. Vi sælger ikke raffineret olie overhovedet.

    Det skal nævnes at der fra naturens side kan være forskel på bitterheden i de enkle frø. Det kan også betyde at smagen af koldpresset hørfrøolie kan variere fra neutral til let bitter. Du kender det fra f.eks. mandler, eller når du spiser brød fra bageren der indeholder hele hørfrø.

    Så mit svar til dig må være: Nej, der er ikke noget galt med vores hørfrøolie. Det kan tænkes at din kilde har fået koldpresset hørfrøolie fra en anden leverandør/produktion, som har været neutral i smagen, og så herefter har fået en, som har været let bitter i smagen, og derfor denne reaktion.

    Det er naturens orden og det skal vi ikke lave om på."

    Hvad mener du Ninka? Hvorfor er det du mener den er dårligere? Jeg vil meget gerne høre dit svar også :-)

    Marlene
  25. L. K. Larsen på 06.01.2009
    God info om kviksølforgiftning.
    http://www.holistic-medicine.dk/artikler/amalgam.htm
  26. Britt Sønderhave på 06.01.2009
    Kære skønne familie
    Velkommen hjem. Danmark har savnet jer.. her er lidt mere fantastisk når i er i landet..
    Ked af at høre med Melvin... og øv med tun.. det er jo nemt på jobbet med en tunsalat!! Hmn.. hvorfor er DK bare sådan et u-land på sundhedsfronten nogle gange.. jeg håber i finder en løsning..
    Jeg er på total kernesund igen efter en lidt usel jul med lidt for meget chokolade og vin.. MEN jeg har været cola fri siden 1.4. og det er takket være jer.. og spiser heller ikke klamt e-numre slik mere.. men øv der røg sgu lidt lade i julen.. blev så glad for at læse om din rittersport og dine chips.. vi er på rette vej men nogen gange sker der en upser..
    tænk mine børn sagde nej tak til sodavand og bad om vand i julen.. William på 5 kan bare ikke lide det mere.. blevet så vandt til vand.. selv lagkage sagde han nej til.. han ville gerne have et æble.. YES har man lyst til at råbe!!!

    Nå, nu vil jeg ligge mig op og læse i min bog og lukke mine øjne tidligt.. har brug for lidt ekstra søvn..

    Knus til jer alle, britt
  27. Eva la Cour på 06.01.2009
    Hej Ninka

    Jeg låner hermed lidt af din blog til at stille nogle spørgsmål, som jeg ellers ikke ved, hvordan jeg skal få svar på…

    Jeg er en frustreret mor til en dreng på 13 måneder, der siden vuggestuestart i november har haft skoldkopper, lungebetændelse og 3 mellemørebetændelser – to gange har han været indlagt med et skyhøjt infektionstal og efterfølgende meget lavt antal hvide blodlegemer. Senest var han indlagt 26.-31.dec. med skoldkopper i luftvejene, mellemørebetændelse og viral lungebetændelse. Jeg ved, at det er normalt at være meget syg, når man lige er startet i vuggestue, men jeg synes, at det er meget voldsomt i hans tilfælde, og jeg er bekymret over, at hans hvide blodlegeme-tal tilsyneladende er meget lavt og også meget lang tid om at stige igen efter sygdom – det virker, som om han er meget modtagelig over for infektioner og har svært ved at bekæmpe dem selv.

    Jeg har fundet ud af at der er en sammenhæng mellem mælkesyrebakterier og immunforsvar, og på en gammel blog herinde har jeg læst om NDS Probiotic og Udo\'s choice infant\'s blend, som jeg har købt. Men der må være mere jeg kan gøre for ham, og det er en jungle at finde ud af, hvad der er det rigtige... Og selvom jeg forsøger at tilbyde ham den rigtige kost, kan jeg jo ikke proppe maden ned i halsen på ham, og nogle gange vil en et-årig bare ikke spise den mad, som mor har fundet på, og så kommer aftensmaden til at bestå af pastaskruer og ikke andet…

    Indtil vuggestuestart har han været kernesund, og jeg har ammet indtil for en uge siden. I vuggestuen får han efter mit ønske ingen ”rene” mælkeprodukter, (ost, smør, yoghurt, mælk at drikke til maden), men uden lægeerklæring kan de ikke give ham specialkost, så han får fx leverpostej med op til 30 % mælk i. Gluten får han også i lange baner, men jeg har bagt grovboller, som han kan få, når de andre spiser kage/is til fødselsdag. På sukkerfronten er de nogenlunde fornuftige. Hjemme får han så mange grøntsager, jeg kan få i ham, samt kylling og fisk, brune ris, majspasta og quinoa og masser af frugt. Han får dagligt en tsk fiskeolie (cod liver oil fra nordic naturals) og en tsk udo’s choice.
    Jeg synes selv, at han er ret sund i forhold til, hvad jeg ved, at mange andre børn spiser – men det er jo åbenbart ikke nok, for så ville han vel ikke blive så syg? Jeg overvejer at konsultere en ernæringsterapeut, selvom min kæreste synes, at det er overdrevet. Jeg har fået anbefalet Mia Damhus – er der nogen, der kender hende?

    Min søn blev undersøgt af en ørelæge før jul (efter anden omgang mellemørebetændelse), og hans vurdering var, at hvis det blev ved, skulle han have dræn. På hospitalet siger de, at man først får dræn, når man har haft 6 gange mellemørebetændelse på et år. Nogle erfaringer med dræn? Er det noget, vi skal stille os tilfredse med?

    Han har også en anden ”ting”: Siden august har han ca. hver tredje uge kastet voldsomt op, oftest efter sengetid. Det varer 1-2 timer, og så er det overstået. Som regel sover han indimellem opkastningerne, i løbet af natten får han lidt feber, men næste morgen er han frisk igen. Han har haft problemer med fordøjelsen, og vi har i en periode givet ham en sveske til hvert måltid, ellers havde han tydelige smerter i forbindelse med afføring. Vores egen læge mener, at det skyldes ophobning af afføring i tarmen, som så til sidst resulterer i, at maden kommer retur, og hun foreslog os at give ham movicol, og det har han så fået i 1½ måned, hvor han ikke har kastet op. Det er jo planen, at vi så skal stoppe med at give ham det, men her hvor han har haft alle de andre sygdomme, har vi bare ikke orket, hvis han også skulle til at have hård mave og evt. opkastninger oveni. Men kan der være en forbindelse mellem den dårlige fordøjelse og det dårlige immunforsvar/det lave antal hvide blodlegemer, eller er det bare et tilfælde? Og er der nogen, der har erfaring med Movicol?

    Tusind tak, hvis du har læst med hertil - jeg ved godt, at det var en lang smøre...! Jeg håber, at der er nogen, der har erfaring med og evt. kan give et godt råd om noget af ovenstående. Det er bare så hårdt at have et sygt barn, og han er jo så lille, at han ikke selv kan sige, hvor han har ondt. Lægerne (både hospitalet og vores egen) tager vores bekymringer og hans forskellige sygdomme alvorligt nok, men de er mest fokuserede på, hvilken penicillin han skal have (seneste omgang har han fået 5 forskellige slags!), mens jeg er mere interesseret i, hvorfor han bliver syg, og hvordan jeg kan forebygge, at han bliver syg igen…

    Mange hilsner,
    Eva
  28. Louise Pedersen på 06.01.2009
    Hej!

    Jeg ville bare lige sige at Bodyshops produkter IKKE er okay.. Jeg har også selv brugt dem engang, men stoppede hurtigt da jeg tjekkede indholdslisten.. der er diverse kræftfremkaldende stoffer i..

    Mvh Louise
  29. Louise Hansen på 06.01.2009
    Hej
    Jeg er ikke 100% kernesund, men har taget jeres principper med protein og olie indtag ved hvert måltid. Super med smoothies om morgenen. Jeg spiser mange grøntsager og ganske lidt brød/pasta/ris mm.
    Det mærkelige er at jeg efter 3 uger er begyndt at have ekstremt meget luft i maven (æggeprutter) - uden at jeg spiser æg.
    Jeg drikker ikke komælk og ikke gjort det meget lang tid. Har I erfaring med evt. sojamælk, guarmin som kunne være årsagen??? Eller andre ideer??? Jeg har udelukket sojamælk i to døgn nu men ingen bedring,

    Mvh Louise
  30. Louise Levinsen på 06.01.2009
    Hejsa!

    Til dem, der søger kernesunde hoteller, vil jeg anbefale en tysk side:

    www.biohotels.info

    den er genial, idet man kan søge sig frem til adskillige skønne hoteller, der alle har med økologi og/eller wellness at gøre.
    Rigitg mange af dem kører med økologisk/vegetarisk og til sågar glutenfri kost (generelt allergikerkost...), og er det ikke i forvejen på programmet, er de som regel meget hjælpsomme og fleksible.

    Held og lykke....

    /Louise
  31. Christina Pape på 06.01.2009
    Hej Ninka.
    Første juleaften i mange år, hvor jeg ikke gik i seng med ondt i maven og efterfølgende sukkertrang og boblemave... havde lavet lækkert kernesundt konfekt og havde det med juleaften hos familien. Det var eftertragtet - især min søn på 2 år er vild med julekuglerne og DET ER SÅ FEDT, at der er et alternativ til sukker, margarine osv..... Da jeg liige skulle smage min mors marcian med nougat, synes jeg det var alt for sødt... det er ellers noget, jeg altid spise rigtig meget af...
    Så tak for det og for jeres spændede arbejde med sundheden i Danmark... :-)
    Kh Christina
    p.s. Kernesunde rejser.. Det kunne være FANTASTISK!
  32. Louise Hansen på 06.01.2009
    Hej Ann.
    Så vidt jeg har forstået, fraråder man levertran til spædbørn, pga. usikkerhed omkring A-vitamin indholdet, og risikoen ved forgiftning ved for meget A-vitamin
  33. Tine Lange på 06.01.2009
    Anna, jeg har også læst på ingredienerne på Body Shops ting og har valgt det fra fordi jeg var i tvivl.
    Der er foruden rigtig nemt og rigtig sjovt at lave cremer selv. De er så rene at de kan spises (selvom jeg ikke har gjort det :-)
  34. Kristin Sæter Sørensen på 06.01.2009
    ANG. LEVETRAN TIL BØRN!!

    Hej Ann! Jeg er nordmand, og i Norge får børn levertran fra de er 2 uger gamle. Jeg har selv en datter på 2 år nu, og hun har fået både leveretran+ livets olie, uden problemer. I levertran er der jo dessuden d-vitamin, så du skal lige tjekke mængde hvis du allerede giver din datter d-dråber.
    Jeg er jo ingen kostekspert, men har overhodet ingen dårlig erfaring med at små børn får levertran.

    Mvh Kristin
  35. Camilla E på 06.01.2009
    Ann - Jeg ville ikke have skrupler ved det - der skal jo ikke så meget til.
    Hvor tit kommer hun i bad? og hvad vasker og smører du med?
  36. lene Hansen på 06.01.2009
    Jeg kunne godt tænke mig at få nogle links til kernesunde hoteller.
    Så vidt jeg husker omtalte Ninka et tysk hotel der hed arosa el ligende.
    Endvidere kunne jeg godt tænke mig et link til det hotel hvor Ninka og familien fejrede jul og nytår.
    På forhånd tak
  37. Ann Daugaard på 06.01.2009
    Hej alle.

    Håber der er nogen der kan hjælpe. Min datter på 5 mdr bliver 100 % ammet. Hun er desværre meget tør i huden og jeg har prøvet at højne mit olieindtag - dog uden ændringer i huden. Jeg tænker lidt på at give hende torskelevertran fra Nordic Naturals, men er der nogen der ved om man allerede må give det nu?
    Andre råd er også meget velkomne, da huden bliver mere og mere tør og er begyndt at klø. Jeg frygter sådan at det kan være børneeksem:-(

    Knus Ann
  38. Anna Madsen på 06.01.2009
    Kære Ninka!

    Tak for et super inspirerende indlæg.
    Så sent som imorges spiste jeg en halv dåse tun og da jeg egentlig godt har hørt det med at der er lidt kviksølv i, har jeg altid været lidt i tvivl om det nu også var en god ide at spise. Og det er egentlig en lettelse at få at vide at man bare helt skal holde sig fra det.
    Til jul fik jeg en del bodyshop produkter og jeg er faktisk meget i tvivl om de nu også er gode at bruge, for synes godt nok at der er MANGE mystiske ting i. Ved du om de er "sikre"??

    Venlige hilsner Anna
  39. Marianne Krogstrup på 06.01.2009
    Hej alle.
    En kommentar herfra ang. syge/raske børn.
    Sidste år havde min datter på 7år (dengang 6 år) 29 sygedage i 0.klasse (hovedsagligt p.g.a gentagne halsbetændelser plus lidt andet.)
    Vi holdt helt op med mælk i foråret ( og skar ned på sukker og gluten) og siden har hun ikke haft en eneste infektion. 7-9-13 håber at det varer ved!!!
    Hendes lillesøster på nu 5år har heller ikke haft feber/infektion eller andet siden. Det er bare så skønt!
    Mvh. Marianne
  40. Dorte Kjær på 06.01.2009
    Hej Ninka.
    Kan infra-saunaen ikke hjælpe med at få kviksølv ud af kroppen?
    Det synes jeg da, at have læst mig frem til.
    Det er også en af grundende til vi vil købe en snart. :-)
    Kærligst Dorte
  41. Mette Foged på 06.01.2009
    Ja det er sjovt hvordan kroppen nu reagerer på ting som vi før spiste alt for meget af! Jeg har ihvert fald også mærket det på min krop her i julen hvor jeg indtog lidt for meget (læs alt for meget!!) sukker i form af slik og konfekt... Jeg kan virkelig ikke lade det være når det står der!!

    Jeg har også lært på den hårde måde at jeg ikke tåle Birkesød særlig godt (tror ihvert fald at det var det).. Lavede de vaniljekranse her fra siden og en dag hvor jeg var lidt for sent på den med maden kom jeg til at spise en 8-10 stykker ret hurtigt efter hinanden.. Men nøj hvor det hævnede sig! Fik simpelthen så meget luft i maven og rumlen på en underlig måde... Så nu indtager jeg kun birkesød i meget små mængder og ikke særlig tit...

    I søndags holdt jeg så fødselsdag for hele familien og de fik speltboller, Uhmaros fantastiske daddel-appelsinkage og nogle rigtig gode småkager af daddel, nødder og kokosmel! Det var et stort hit. Vi lavede også lækker juice på den juicer jeg fik i julegaver og spiste soltørret mango fra urtekram.. Plus en masse god urtethe. Så det var rigtig dejligt og alle syntes det var lækkert!
    I fødselsdagsgave fik jeg så en sodastreamer så nu skal der også laves frisk dansk vand til især grøn the ekstrakt sodvand som er en helt fantastisk energi-drik. Især her i eksamenstiden..

    Jeg er også nød til at fortælle kort om min søn som sidste år var syg fra sidst i oktober til engang efter påske med alt lige fra mellemørebetændelse til lungebetændelse. Denne vinter har han stort set ikke været syg! Kun med en maveomgang og det er jo næsten umuligt at undgå i en institution.. Et par gange har der ligesom været noget under opsejling men hver gang har vi kunnet tage det i opløbet med C-vitamin og ekstra olie! Det er virkelig skønt..
    Hver morgen når vi spiser grød og skal have olie på så får han først hørfrøolie på en ske som han hælder ud på grøden og bagefter beder han om mere til at putte i munden:) Efterfulgt af fiskeolie som han spiser uden at kny -det er mere end man kan sige om hans mor.. Kan simpelthen ikke få det ned!!!

    Lige en sidste ting: nogen fra Århus som skal med på sundhedsrevolutionens hjælp til selvhjælp -kronisk tarmsygdom??

    Mette
  42. Hanne Eriksen på 06.01.2009
    Kære Ninka og familie

    Velkommen hjem til DK. Tak for en dejlig blog.

    Jeg er super ked af det med tunen... øv! Jeg spiser meget tun - og elsker det!! Øv! Skræmmende, at det ikke engang er muligt at få udrensningen i DK.

    Til Søren: Ja tak til kernesund rejsebureau!! Genial idé!!!

    Kh. Hanne
  43. stina sandström på 06.01.2009
    kære ninka morten,melvin og bertram

    velkommen hjem fra jeres skiferie:)

    hold da op julen har også været lærerig for jer hva.
    det er fantastisk..
    jeg lære også hele tiden...jeg blir ved med at komme fløde i maden trods at jeg hver gang reagere voldsomt...jeg reagere nu med at hvis jeg får mælkeprodukter mere end 2 dage i træk så får jeg kæbehulebetændelse..og en dag er nok til mavepine og så meget slim i mit indre at jeg næsten ikke kan trække vejret..det er faneme ulækkert.

    jeg ved ikke om jeg reagere ekstra voldsomt nu fordi jeg ellers holder mig væk fra det.?

    det er lidt ligesom med sukkeret i starten...min hjerne kunne overbevise mig om at det nok ikke var så slemt...og så gentog jeg ellers min selvskadende handling.
    nu har jeg dog ingen trang til sukker længere..
    hvis jeg får noget fks syltetøj med rørsukker puha det er aaalt for sødt nu..jeg kan simpelthen ik lide det..tænk at jeg kunne komme til et punkt hvor nget var FOR sødt???? :)

    så for første gang i mit liv savner jeg ikke søde sager..

    jeg glæder mig til at jeg heller ik savner ost og flødesovser længer.

    hvor er det skræmmende det med tunen...er det i selve fisken?? eller er det pgr af den dåse som tunen kommer i?
    er det alle fisk det gælder hvis nu det ikke er dåsens indvirkning?

    kærlig hilsen stina

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.