Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Ninkas lækre hår og simpel mad

Skønne kernesunde venner

Bertram har taget et billede af mig i dag. Jeg får så mange mails og forespørgsler på mit hår. Hvem klipper dig? Hvor får du det farvet? Så her kommer alle hemmelighederne.

Min yndlings-frisør rent farvemæssigt er www.zenz.dk. Det er en øko-kæde, der ligger tre steder i København. De har styr på deres Henna, de damer. Det kan jeg godt love jer. De har så også klippet mig indtil for nylig. Det er de også gode til.

MEN. Jeg kom så forfærdeligt til at savne min gode, gamle, skøre frisør, Kamilla Egenfeldt. Hun er også stylist, og det er hende, der har gjort os smukke på forsiden af "Kernesund Familiefitness". Hun er magisk med en saks, og jeg burde ikke sige det. For der er flere måneders ventetid på at bliove klippet af hende hos "Frisøsen" i Peder Hvidtfeldststræde i KBH.

Og så er der det med farven. Det skal jo være Henna. Men jeg gider simpelthen ikke blive farvet det ene sted og klippet det andet. Så det er Kamillas henna, jeg har i håret nu. Undtagen i bunden. For jeg har nogle psyko tykke, meget underlige, grå hår, der bare ikke kan dækkes med henna. Så jeg får en naturlig, ammoniakfri farve i hårbunden, når jeg bliver klippet hos Kamilla.

Jeg elsker mit hår. Efter det er blevet så gennemsundt af henna, er det så nemt, blødt og fyldigt. Når jeg har vasket mit hår i zenz-shampoo (jeg nægter at hælde et hav af parabener, tilsætningsstoffer og parfume i hovedet hver anden dag), frotterer jeg det let. derefter sprayer jeg Sexy Beach Mandarin tang-spray med saltvandseffekt i håret fra zenz også. Og så en lille smule zenz Therapy balsam i håret, inden det får lov til at lufttørre. Thats it! Jeg fatter ikke, at jeg har forurenet mig selv, miljøet og mine næsebor med en hel hær kemikalier fra i øvrigt nok så dyre mærker, som jeg før købte hos frisøren.

Det er en fryd at skumme sit hår med æteriske olier, der dufter af en blanding af frugter og tyggegummi af RENE økologiske råvarer. Og at spraye håret med produkter, der er lige så rene. Altså i gamle dage kunne jeg være helt skæv af hårlak, skum og voks, der dunstede mig i hovedet hele dagen.

Det var dagens beauty-tip.

I dag har jeg været sløj hele natten og sovet skidt, og Bertram har været små-skidt også hele dagen. Så det skulle være nemt med maden. Vi juicede i morges. Åh pressede æbler og ingefær blendet bagefter med mynte og lime. Så lidt torskerogn på panden, olie og kosttilskud.

Frokosten blev den færdige falafel-blanding fra Brugsen i blå pakke (vi har den også i shoppen). Og i morges satte jeg en øko-kylling i ovnen ved 130 grader. Den var langtids-lækker klokken 17.00. Dertil 10-minutters ris fra Funkisfood og røde peber.

Dagen gik med at holde i hånd med drengene og se "Kiki den lille heks" og "Det levende slot" på computer-dvd. Åh, det univers er guddommeligt! Jeg vil ind i det eventyr, så meget elsker jeg det!

Vi har lige været ude at gå en aftentur. Ungerne sover.

Knus fra Ninka. Har du sikret dig vores nye web-madpakke-opskrifter? de er kreeret af en top-dygtig kernesund kogekone, der brænder for sagen. Læs mere her

 

 

 

Kommentarer (15)

  1. Joan Nielsen på 22.10.2008
    Kære Melanie

    Du spurgte godt nok Ninka, men jeg svarer alligevel.
    I Pureshop i Kbh. kan du købe hårfarve, som godt nok er Henna-farver, men uden de skadelige kemikalier/ingredienser.
    Se mere om det på deres hjemmeside www.pureshop.dk
  2. Marianne Schacht på 21.10.2008
    Kære Helle
    Du må love mig at søge om diættilskud. Ved der er flere kommuner, der giver! Og jo flere, der søger, jo mere bliver der forhåbentligt fokus på det!
    Og lad os endelig trække på hinanden i kampen!

  3. Maya Jacobsen på 21.10.2008
    Apropos mønsterbrud ;-)

    http://politiken.dk/wm (21.10.08)

    Maya
  4. helle nielsen på 20.10.2008
    Hej Marianne

    Har lige læst din nedslående kommentar om hvor svært det er at søge diættilskud til autismeramte. Vi står i øjeblikket også lige overfor at skulle søge, men man har jo næsten lyst til at opgive på forhånd. På den anden side vil jeg heller ikke undlade at forsøge, da jeg virkelig synes, at det er en bekostelig affære. Vi kan ikke tillade os noget ud over det sædvanlige, da mad og kosttilskud æder hele budgettet op, og det er bare ikke rimeligt. Tænk på hvad vi kan spare samfundet for i nedlæggelser af specialpladser, når alle disse børn på sigt vil få det bedre. Utroligt at der er så lidt holistisk tankevirksomhed hos disse folk, som skal forestille at samarbejde med os! Håber alligevel trods alt, at du får medhold og bliver bevilliget den støtte du/vi er SÅ berettiget til.

    Kh en medsøster som kæmper samme sag
  5. Mette Foged på 20.10.2008
    Puha hvor har jeg haft en skidt dag! Sådan lidt lige som om at jeg har tømmermænd.. Og hvad skyldes det så?? Jo ser I: først babyshower for en veninde hvor der både var kage, sodavand og slik.. Og derefter 6x2års fødselsdag i mødregruppen med hvide boller, kagemand og havregrynskugler af den gammeldags slags.. Og min selvdisiplin er som en hullet si når det kommer til sådan noget! I hverdagen er det ikke noget problem at leve mere eller mindre kernesund men når jeg er ude kan jeg virkelig ikke styre mig.. Hvis jeg ikke skal have en jul fyldt med hovedpine, træthed og surhed skal jeg vist til at træne! Både min selvdisiplin og min kunnen ud i kernesund guf..
    Ville bare lige dele mine tanker med jer andre. Har andre oplevet at ens "abstinenser" og symtomper er blevet værre efter I er startet på kernesund?? Eller er det bare fordi man er blvet mere opmærksom??
    Mette
  6. Camilla Hansen på 20.10.2008
    Hej alle, jeg vil bare lige fortælle jer allesammen om en side jeg har fundet som laver og forhandler soya lys - også fyrfadslys:-) jeg har længe ledt efter soyalys, og har ellers kun fundet soya duftlys (Kindles dufter såå godt). Men nu har jeg altså fundet den her side, og tænkte der var andre der sikkert syns det ville være rart med nogle lys der ikke forurener nu her i den mørke tid:-)
    siden hedder www.magickmoonsoycandles.com (det er en dansk side sevom det ikke lyder sådan).

    Hvis der er nogen der kender andre steder man kan købe skønne soyalys, ville det være dejligt med et link:-)

    Fortsat rigtig dejlig oktober!!
    Knus, Camilla
  7. Marianne Schacht på 20.10.2008
    øv øv, har netop erfaret, at Sundhedsstyrelsen advarer mod at man giver adfærdsudfordrede kost uden mælk og gluten (ved godt de ikke mener, at nogen "normal" dansker bør undvære tandsmør og peachmelba, men hidtil har autisme-ramte været fredet i debatten). Men næ nej, Sundhedsstyrelsen ligefrem advarer mod diæt overfor autisme-ramte. Jeg er midt i en klagesag i fht at få anerkendt min søns behov for diæt (har testresultat og lægeerklæring fra Nordic, men den tæller ikke!) - min søn har aspergers. Hvis nogen har kendskab til videnskabelig dokumentation, som vel at mærke kunne tænkes at blive accepteret af Sundhedsstyrelsen, så tager jeg imod med kyshånd! Måske skulle vi sende Styrelsen en invitation til foredraget m Reichelt! Kan se, at der er gratis adgang for lægestuderende til sessionen på Panum. Fantastisk hvis den nye lægegeneration er mere lydhør overfor det, der er både fakta og evidens...Varme tanker til jer alle!
  8. Tina Vang på 20.10.2008
    Kæreste Ninka !

    Jeg vil bare lige smide en kort kommentar til overskriften. Hold da op, hvor er jeg vild med, at du totalt bryder med Janteloven og beskriver dig selv, dit hår osv. som lækker, smuk osv. !!!
    Det er noget, jeg selv altid har forsøgt at gøre, selvom den tåbelige \'lov\' alligevel får taget i mig af og til. Så det glæder mig for vildt, når nogen tør gøre op med den og så endda gør det så offentligt, som du gør.
    Masser af positive tanker og knus
    Tina
    (som er en sløv blogger med gode idéer og for mange jern i ilden...)
  9. Cecilie Hübner på 20.10.2008
    Hej Ninka.
    Jeg har stor glæde af at følge de forsk. bloggere herinde på siden. Jeg kunne derfor også selv rigtig godt tænke mig at blogge herinde - men jeg ved ikke lige hvordan man kommer igang. Synes jeg har læst at man skal sende dig en mail om hvorfor man gerne vil og hvem man er. Men jeg kan ikke finde nogen mailadresse. Håber du får tid til at give et hint med på vejen,
    Venligst Cecilie :)
  10. Lena Jensen på 20.10.2008
    Hej Ninka. Er der mulighed for at få opskrift på rødbede muffinsen?? Jeg lever rimlig hardcore, og manlger lidt hardcore sweets ;) ...
  11. Louise Levinsen på 20.10.2008

    Hejsa :-)

    Ville lige høre om der er nogen derude, der har haft problemer med sin Magimix Foodprocessor - ELLER erfaringer mht. reparation (på garantien) af ting købt over web shop?

    Har købt min for 3 mdr. siden i Juiceland (England). Desværre har kniven nu sat sig fast, så den hverken kan skilles ad, rengøres eller udskifte funktioner...

    Gode råd er velkomne - vi fejrer børnesødselsdag på torsdag :/

    Hilsen Louise
  12. Lone S på 19.10.2008
    Kære Ninka
    Tusind tak for dit svar, og dit forslag om at komme til foredrag.
    Det er jeg ked af, men det kan jeg ikke. Begge mine børn har fødselsdag kort tid efter, og det pljer at være temmelig krævende. Heldigvis kan jeg trøste mig med at jeg skal til et foredrag af Irma Lauridsen på tirsdag, om tankens kraft. Det er da altid noget:-)
    K.h. Lone
  13. Lone S på 19.10.2008
    Kære Ninka
    Jeg kan prøve.
    Jeg har taget Motiron (Ritalin) i 10 dage, 10 mg til morgenmaden og skulle så tage 10 mg efter 3 timer, men det har været lidt uregelmæssigt. Jeg får tabletterne for ADHD af den type, der tidligere kaldtes ADD, Attention Deficit Disorder, med bl.a. opmærksomhedsforstyrrelser. Jeg vejer 52 kilo.
    Det første, jeg mærkede efter at have taget en tablet, det er at efter ca. en halv time, så fik jeg en varm følelse i baghovedet, der bredte sig og forsvandt. Den første dag havde jeg enkelte lette isninger i hovedet. Ellers synes jeg ikke der har været så meget i starten. Jo, en forøget tissetrang. Og ja, en lettere nedsat appetit.
    Forresten var der en dag hvor jeg følte at jeg var tæt på at besvime, jeg kan huske det fordi jeg var på toilettet på arbejdet (jobprøvningscenter) og jeg låste døren op, inden jeg vaskede hænder, i tilfælde af at jeg skulle falde om på gulvet.
    Desuden har jeg haft en fornemmelse af, at min fysiske formåen på cykeltur til arbejde var lettere forringet. Og en mere udefinerbar følelse af, at jeg ikke på samme måde kunne komme af med varmen under cykling, og der overvejede jeg at holde med tabletterne, hvis det fortsatte.
    Forresten har jeg oplevet koncentrationsvanskeligheder ved at læse på computerskærm, betydeligt flere tastefejl end ellers, mindre overskud til overhovedet at læse i en bog. Lidt hovedpine. Og lidt synsforstyrrelser.

    I torsdags fik jeg sat min dosis op, fordi jeg har haft en række positive effekter af pillerne. Større indre ro, større evne til at springe med fokus fra et emne til et andet og holde koncentrationen, større nærvær, større overblik, bedre evne til at håndtere og guide mine børn, det føltes som om de hyperaktive tanker blev støvsuget væk. Desuden var jeg ikke vred, som jeg ofte plejer i en eller anden grad, især om aftenen, større tålmodighed, mindre nervøsitet, Og (også) til min overraskelse oplevede jeg ikke som jeg åbenbart plejer, især om aftenen eller hvis jeg er stresset, at lyde, f.eks. fra nogen der taler til mig imens jeg laver noget andet, føles som smerte! En klart forøget mental og følelsesmæssig kapacitet og rummelighed.
    Så jeg fik dosis sat op til 40 mg om dagen og kunne så prøve mig lidt frem med tidspunkterne. Da jeg kom hjem togså jeg en 10 mg pille hen på eftermiddagen, efter de 2 x 10 mg, om dagen. Da føltes det, som om jeg havde spist en masse sukker, og jeg fik en kold fornemmelse i spiserør/luftrør, som om jeg havde spist et stærkt mentolbolche. Desuden oplevede jeg det som om der var en energi, der bevægede sig rundt i kroppen på mig, som om jeg var opstemt. Jeg fik tics i venstre øje, i øverste og nederste øjenlåg. Koncentrationsproblmerne tog til. Energien fortsatte nærmest i hele kroppen, et godt stykke tid efter de 3 timer var gået. Jeg havde også en fornemmelse som om at det prikkede i underansigtet.
    Næste dag tog jeg kun 10 mg om morgenen, i stedet for de 20. og jeg tog kun en mere på 10 mg efter 3 timer og ingen om aftenen. Alligevel havde jeg den samme menthol-agtige fornemmelse i struben og ned. Jeg begyndte samtidig at føle at mit immunforsvar var blevet lettere nedsat og at jeg skulle passe på ikke at blive syg. Jeg kunne mærke sammentrækninger/prikken i urinrøret, som om at jeg måske skulle have blærebetændelse, som jeg aldrig har haft. I øvrigt forøget isnen omkring nogle tandhalse, som om jeg skulle have tandkødsbetændelse/paradentose, som jeg tidligere har haft. Det mærkede jeg forresten også i starten.
    Men så i går da jeg havde taget en pille og der var gået noget tid, følte jeg mig endnu mere som om at jeg var ved at blive syg. Desuden fik jeg kvalme og opkastningsfornemmelser. Jeg havde en metalagtig smag i munden. Jeg fik ømhed i mave/tarmområdet. Depressive fornemmelser. Jeg begyndte til sidst at græde og måtte gå frem og tilbage med hænderne på struben, og da besluttede jeg at stoppe.
    Desuden har der været nogle psykiske tilvænningsproblemer, fordi jeg skiftede fra, i løbet af ca. 1- 1,5 time, at opleve verden på en måde, og så til en anden, samtidig med at jeg skiftede adfærd fra at falde i staver, glemme ting m.m. til at fungere fokuseret, flere gange om dagen, med 2 dertilhørende kropsfornemmelser. Det gav mig en følelse af, at jeg havde svært ved at afgøre hvilken af de to udgaver, jeg kunne stole på.
    I øvrigt en underlig fornemmelse at når virkningen ophørte om aftenen, så kom mit gamle, og mere febrilske tanke-handlemønster forstærket tilbage, men måske oplevedes det bare sådan pga kontrasten.
    I aftes havde jeg prikken på venstre side af tungen, som trak lidt til den ene side. Siden gik det ud på spidsen af tungen.
    Forresten, så imens det var værst, med den første aftenpille, da måtte jeg hyperventilere, som jeg har lært til smertelindring af veer, mange gange over et godt stykke tid, for at holde det ud. Og det gjorde jeg også i går aftes hvor jeg stadig havde lidt hovedpine.
    Forresten så oplevede jeg et forøget behov for motion, som om at hvis jeg ikke løb eller dansede i højt tempo ret ofte, så ville der blive brændt noget energi af i min krop.
    Min kæreste har foreslået at jeg evt. prøver dem igen senere, som en ekstra undersøgelse af virkningerne. Det er muligt, at der er andre ting, der også har spillet ind.
    Ja, jeg har taget fiskeolie i flere år, dog ikke levertran:-)
    K.h. Lone
  14. Anja Christensen på 19.10.2008
    Hej Ninka,

    tak fordi du ville dele dine hårtips med os, nu spørger jeg lige for at være helt sikker; når du putter lidt balsam i håret efter sprayen er det så i hele håret ? eller bare spidserne ?

    knus
    Anja som virkelig trænger til at få klippet hår så den der evindelige hestehale kan komme lidt på ferie.
  15. Lone S på 18.10.2008
    Som tidligere nævnt, er jeg for lidt over en uge siden begyndt at tage ritalin pga ADHD symptomer. Nu er jeg altså lige stoppet med det i dag, pga fysisk ubehag.
    Da Ninka og Umahro formyligt skrev om majsmel, droppede jeg majsmel, rismel og kartoffelstivelse, udover gluten. Jeg kan mildest talt ikke tåle kartofler, og formentlig heller ikke ris. Så det er også på tide. Jeg har faktisk også droppet sukker. Og så er jeg forresten begyndt at tage Livets Olie. Jeg gad vide, om det kan spille en rolle mht. hvordan det føles at tage medicinen.
    Jeg er i øvrigt begyndt med traveture og lidt dans (høj tempo musik), og har også været ude at løbe/ gå en tur, da det føltes som en nødvendighed. Jeg har egentlig et stort behov for motion, men har ikke løbet eller trænet særlig meget i flere år. Det forekom uoverskueligt, bl.a pga behovets størrelse. Så nu håber jeg virkelig, at jeg kan holde motivationen oppe og komme i god form!

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.