Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas Detox tips og guides

Ninka svarer på jeres mange skønne spørgsmål

Denne blog handler kun om nogle af de mange spørgsmål, jeg har fået i denne uge. Det er umuligt at svare alle, men jeg har udvalgt nogle, der går igen. I må ikke blive skuffede, hvis jeg ikke svarer jer herinde på bloggen. Jeg gør, hvad jeg kan. Nederst i dokumentet en rugbrødsopskrift.

Kager, der ikke smager og børn, der kun vil ha´ Macdonalds shakes, ak ja. Ganske kort: Jeg er glad for, at vi fik børneorm, dengang for lang tid siden, da vi skulle lægge kosten om. For de lever af alt sødt. Og derfor fik vi det råd at udelukke selv frugt i 14 dage. Og ALT sukker og sødt. Jeg lover dig for, at ungerne satte pris på frugt (og dermed også frugtshakes) derefter. Det er radikalt, men det kan give dem smagen for naturens sødme tilbage.

Billedet her er af kakao-peanuts-baren, som er i "Kernesund Mad". Den laver vi (efter inspiration fra vores bloggere Søren og Carina som tærte. Altså op i en form med massen, i køleskab et par timer. Server med soyaflødeskum og flødeskum til dine "almindelige" gæster. Den er et rigtigt hit hos næsten alle.Tak til Julie Nilsson for den skønne opskrift på chokolade. Den finder I i kommentarerne til min blog i går. Prøv den.

SPARETIPS
Når det kniber med pengene, så drop kornprodukterne. Tag kun en multivitamin og olierne (Livets, Udos eller hørfrøolie eller hampeolie OG fiskeolie.)
Skær ned på guf.

SULTEN EFTER SHAKE OG PROTEINPULVER
Prøv at spise et æg til eller lav flere portioner. Det kan være nødvendigt med to store spsk. proteinpulver til voksne. Prøv også med mere olie. Hvis det ikke hjælper, så spis et æg til eller et stykke fisk, kylling, pølse eller andet protein. Der kan være forskel på familiemedlemmer. Nogle har det meget bedre og er længere mætte, hvis de spiser rester af aftensmaden fra i går til morgen. Hav respekt for dem, der hellere vil have bøf, kylling, chili con carne eller andet til morgenmad.
Man kan få risproteinpulver på www.greathealth.eu eller i vores netshop, der ikke smager slemt. Jeg leder stadig videre efter flere alternativer.

"UMULIGE" UNGER
Kære mor til den vilde 6-årige. Nu ved jeg jo ikke, præcist hvad I spiser, men selv en smule sukker gør det samme ved Melvin. En anden mulighed er, at det er hendes 6-års krise. Du får så meget forståelse og kærlighed til din lille umulius, hvis du læser kapitlet om den alder i Anna Wahlgrens bog "De kære børn". Tro mig, jeg kender til lysten til at sætte Melvin ud i hundehuset. Har I sorteret alle E-numre fra i jeres liv? De kan give hyperaktive unger.

Vitamix som eneste maskine?
Kan man bruge den til at lave kugler med? Det bedste er at spørge og kontakte www.reifwolff.dk .

Og til sidst: Nu skriver computeren pludselig med grøn, men hvad fanden, det er jo det, vi er. Så pyt. Her er en rugbrødsopskrift fra Lars, som jeg talte meget med, da jeg var til bryllup for nylig. Han lever kernesundt og elsker det. Dette rugbrød er en succes hjemme i hans lile familie. Så prøv den, hvis andre opskrifter er mislykkedes for jer. Det er en revideret udegave af det brød, vi bagte på den kernesunde camp.

INGERS GLUTENFRI BRØD:
25 gram gær
6 dl vand
15 opblødte blendede svesker
1 spsk birkesød
1 spsk salt
1 tsk koriander
1 tsk stødt fennikel
1 tsk stødt anis
100 gram knuste hørfrø
50 gram knuste sesamfrø
100 quinoamel
100 gram hirsemel eller en rest hirsegrød
100 gram majsmel
100 gram rismel
25 gram kartoffelmel
50 gram Maizena uden gluten, mælk. Eller Arrowroot.
40 gram (½ dl) Husk (loppefrøskaller)

500 gram forkogte kerner (en blanding af græskar, solsikke, quinoa, hel hirse, hel boghvede eller hvad man har lyst til – man koger kernerne i ca 10-15 min i vand der lige dækker og lader derefter køle af inden de blandes i. Man kan koge en stor portion kerner og fryse dem i passende portioner så man ikke skal koge hver gang)

Alle ingredienser røres sammen og fyldes i en stor form med bagepapir. Hæver 1 time. Bager 60-70 minutter ved 180 grader (varmluft 160 grader). "

 

Knus

Ninka

 

Kommentarer (65)

 1. Stuartreat StuartreatDH på 03.02.2014
  z Tadapox online pharmacy medications
 2. pernille pedersen på 01.09.2008
  Kære Ninka og alle i andre.
  Jeg vil lige spørge om det med børneorm, Ninka har skrevet sin vejledning på hvordan man slipper af med børneorm, skal man gøre det samtidig med man tager ormekur? Hvor længe skal man gøre det og hvad skal man gøre ved en baby på 8 måneder, barn på 3 og barn på 4 år??
  Er det kun de voksne der skal lave tarmskylninger og hvordan laver man en tarmskylning??
  Mvh Pernille
 3. Pernille Pedersen på 01.09.2008
  Kære Ninke:)
  Vi er en familie på 5, 2 voksne og 3 børn i aldrende fra 8 måneder til 4½ år. Vi er rigtig tit syge enten med forkølelse eller roskildesyge. Og det der roskildesyge kán jeg bare ikke holde ud, jeg er virkelig panisk og gør rent og desinficerer i største stil. Ellers har mine børn kronisk forkølelse, falsk strubehoste og astmatisk bronkitis. Vi er gået igang med at ændre vores livsstil til at være "erne sunde" for vi er enormt trætte af alt det sygdom. Men det er rasende dyrt og vi har ikke ret mange penge da min mand er på skod soldater løn og jeg selv er på skod su. Mine spørgsmål er:
  At ændre livsstilen vil det holde roskildesygen fra dørene? Og hva kan vi gøre for at undgå roskildesygen som smitter ad pommerens til?
  Har du gode ideer med hensyn til det økonomiske??
  Mvh Pernille
 4. Inger Andreasen på 31.08.2008
  Hej Gitte
  Har du fået undersøgt eller selv overvejet om du måske har en depression. Det er jo ikke sikkert at det kun er kosten der er problemet.
  Husker du at spise mellemmåltider, så din blodsukkerbalance er stabil i løbet af dagen.
  Hvis det ikke ændrer sig synes jeg at du skal prøve at gå til en ernæringsterapeut hvis du har mulighed for det, så kan du få at vide lige præcis hvilke kosttilskud du kan have gavn af.
  Kh Inger
 5. Gitte Grand på 29.08.2008
  Hej Ninka og alle andre.
  Jeg begyndte på den kernesunde livsstil for 5 uger siden, efter at have været total sukker afhængig i mange år. Jeg er slank og har aldrig taget på af den måde jeg levede på, men har altid været ENORMT træt og haft depressive tendenser.
  Nu efter de 5 uger uden sukker overhovedet er mit humør dalet enormt. Jeg er virkelig sur og kan næsten ikke holde ud af være sammen med andre mennesker. Jeg føler mig irriteret på alt og alle (næsten) min kæreste især, stakkels mand.
  Mit spørgsmål er så, er det helt normalt efter sukkerafvænding eller må det være noget andet i mit liv, der påvirker mig lige i øjeblikket?

  Mvh Gitte
 6. Maiken Vibede på 28.08.2008
  Jeg forsøger så godt jeg kan at være kernesund, men nu jeg er flyttet til USA er det svært at finde ingredienser og butikker. Jeg ved du har lavet så meget reserch - kan du ikke anbefale nogle websites eller bøger med samme tankegang som dig?
  Tusind tak for den store forskel din bog har gjort for os.
  Maiken
 7. maj schou på 26.08.2008
  Hejsa

  Tænkte lige på om man egentlig godt må spise kokosmælk i maden?! Eller er der tilsat al muligt??

  Mange varme hilsner
  Maj
  x x x
 8. Pia H på 25.08.2008
  STEVIA
  Jeg køber Stevia i Sverige eller Tyskland - se www.stevia.de.

  I alt hvor jeg kan bruger jeg de grønne tørrede blade. Hvis jeg laver cacao bruger jeg deres søde-tabletter.
  Jeg har lavet hyldeblomstdrik med steviablade. Jeg ved det ikke er lovligt i DK til fødevarer - men man kan købe det til dyrefoder - hvis misser bedst kan lide sød mad ?? - og til brug i ansigtsmasker.
  I Japan bruger de Stevia til næsten alt - og som jeg har kunnet læse det, så er der aldrig rapporteret nogen bivirkninger.
  Men jeg ville absolut ikke købe med fructose i. Sødetabletterne fra tyskland er ikke så store som de svenske - jeg synes de har en mere passende størrelse til mig, man kan jo bruge 2 i stedet for.
  KH Pia
 9. Iben Wistrup Andresen på 24.08.2008
  Undskyld, 30 gange sødere end sukker, ikke 300 :-)
 10. Iben Wistrup Andresen på 24.08.2008
  Ang STEVIA

  Efter vi købte Ninkas bog gik min (meeeget grundige) mand på nettet og undersøgte Birkesød - og fandt så endelig frem til STEVIA. Ingen bivirkninger, ingen kalorier og 300 gange så sødt som sukker.
  Han har så købt det på internettet fra Brasilien. Der kom en stor pose hvidt pulver og det bruger vi i bagning mm. Det har en anelse lakrids-agtig smag, men der er desværre også Fruktose i det vi har fået, så vi bruger det meget med omhu. Det koster ret meget, men er MEGET drøjt i brug. Nu ved jeg ikke om man "må" købe sådan noget når man bor i Danmark, men vi bor i Italien og havde ingen problemer.
  Rygtet siger at Coca Cola også er ved at teste det (istedet for aspatam), men det var da også Nutrasweet og co. i usa der fra starten af fik sat en stopper for Stevia - selvfølgelig, bad for business....

  Knus Iben
 11. Tine Lange på 24.08.2008
  Ang. slim vil jeg bare huske på/oplyse om at for meget slimfølsomme mennesker er bananer altså også "forbudt". Tænk bare på hvordan mundens spyt bliver langt og sejt efter at have spist en banan.
  Rosa, du er velkommen til at maile.

  Tine
 12. Karen Andersen på 24.08.2008
  Til Jeannie vedr STEVIA

  Her er årsagen til, at der ikke må indtages/anbefales stevia....Desværre :-(

  http://www.webwitch.info/Kost/stevia_-_den_sode_urt.htm


  Endnu et trist eksempel på lobbyisme
 13. Marlene Bundgaard på 24.08.2008
  Hej igen.

  Jeg læste i bladet Naturli om pillerne Mulberry. (Morbær)

  Morbær kan hjælpe med at bibeholde en sund balance i blodsukkerniveauet efter et måltid. Morbær er kendt for at kunne forhindre sukker og stivelse i at blive omdannet til glukose.

  Der er en nærmere forklaring i bladet som kan læses online på www.naturli.dk. Det er på side 67 i bladet.

  Marlene
 14. Marlene Bundgaard på 24.08.2008
  Hej

  Godt være det er et dumt spørgsmål, men kan man ha orm uden at opdage det?? Eller undgår man bare ikke at opdage det??

  Marlene
 15. lisa g på 24.08.2008
  Apropos mælk:
  Jeg har lige set et engelsk program på TVdanmark, sådan et sundhedsprogram hvor to kloge damer giver diverse sundhedsråd. Der blev lavet et forsøg hvor en sund og veltrænet mand skulle spise et halvt kilo ost hver dag (okay lidt ekstremt). Og så fulgte de hvad der skete med hans helbred . På 14 dage faldt hans lungefunktion med 20 %, de forklarede det med slimdannelse.....interessant
 16. rosa callesen på 24.08.2008

  Hej

  Tak for alle jeres råd, jeg sad med hammer mave pine igår og i dag er det ikke gået meget bedre, er kommet til at spise 3 rundstykker med smørog chokolade EFTER jeg fik min smothie, og inat har jeg næsten ikke sovet. Ja jeg skal have rodet det ud ang praktik, men det er lidt kompliceret. Jeg vil faktisk spørge Tina lange om jeg måske må maile til dig med mit problem og du måske kunne komme et et fif til hvordan jeg klare det. Det handler kort om at min mor er psykisk syg og jeg skal i psykiatrik praktik den 22 sept. Den ene medarbejder kender min mor og har nu meldt ud til ledelsen at jeg måske for svært ved at klare min pratik med den baggrund jeg har og det ikke er hensigtsmæssig jeg kommer derhen. Derfor her de flytte mig, hvad jeg ikke var tilfreds med, derfor er jeg nu ikke flyttet aligevel, men skal nu møde den person som har dømt mig på forhånd og arbejde tæt med hende i 3 mdr. Det ved jeg ikke om jeg kan. Og bliver edder rasende når folk dømmer mig.
  Ja jeg spiser sikkert på mine følelser.

  Ninka vil da gerne høre hvordan det går om du kommer til at løbe igen??
 17. Christin Halle på 24.08.2008
  Hej Ninka :-)

  Hvordan bliver man blogger her ?

  Hvordan og hvornår kan har man mulighed får at købe ind i jeres shop ?

  Jeg håber det går ok med den nerve du har i klemme ?
  Kender du Ole Kåre Føli ? Han er krops terapeut, med en lang venteliste men flere udd. terapeuter. De vil ku hjælpe dig, er jeg overbevist om :-) Ellers en healer.
  Jeg har selv healet min mand da han havde en nerve i klemme, det forsvandt lige så stille :-)
  Held og lykke :-)
  En stor hilsen
  Christin :-)

 18. Inger Andreasen på 24.08.2008
  Hej Rosa
  Jeg vil råde dig til at få snakket med dit praktiksted og evt. med dit uddannelsessted så du kan få ro på den situation. Det er da klart at du bliver stresset og ked af det hvis du er bange for at dumpe i din praktik.
  Du gør nok det som mange andre at du spiser på dine følelser, jeg kender det alt for godt, så ryger man lynhurtigt tilbage i de gamle dårlige vaner. Der er ikke andet at gøre end at tage kampen op og komme igang igen med den sunde mad hurtigst muligt, måske kan det hjælpe at tænke på hvordan du kom ud af sukkertrangen da du startede på kernesund. Du kan også kigge under Emilys blog der er en masse gode råd om hvordan man for styr på sukkertrangen.
  Kh Inger
 19. karin thomsen på 24.08.2008
  Hej Rosa!

  Jeg tror det vigtigste er at have nogle sunde snacks med i tasken, som f.eks. tørrede abrikoser, nøddeblanding, sukkerfri chokolade etc. Så når "de andre" hiver wienerbrødet frem kan du sidde og guffe sundt og måske samtidig tænke på din flotte figur og dit gode helbred. Var det en ide du kunne bruge?
  Kh. Karin
 20. Tine Lange på 23.08.2008
  Kære Rosa.
  Jeg har solid erfaring i at undervise dine "olleger" ( i en anden kommune) i at have det godt på mange leder og kanter.
  Jeg tror du er sulten! Jeg har oplevet så mange der får for lidt MAD i forhold til hvor meget energi jeres arbejde kræver. Prøv med gode (mellem)måltider, ikke kun frugt men også sundt brød (hvis du kan tåle rugbrød).
  Jeg håber det kan hjælpe dig, for det er da fantastisk som du har tabt dig. Til lykke med det.
  Tine
 21. rosa callesen på 23.08.2008

  HJÆLP

  Jeg søger panisk hjælp. Jeg har levet kernesund siden januar, og tabt 22kg og har det super godt indtil i går hvor der skete noget uheldig ang min praktik, er i gang som SOSU- assistent. Jeg kan lige pludselig ikke styre min sukker trang og har spist alt forbudt, kage,wienerbrød,is med mælk,chokolade M sukker og nu sidder jeg her med mavepine for tredje gang på et døgn, hvad gør jeg for at komme ud af det her. Det der skete ang min udd gjorde mig dybt dybt ked af det og samtidig frustreret over om jeg består denne praktik del.

  Please kom nogle råd....

  Hilsen ROsa
 22. Anne Gershardt på 23.08.2008
  Hej Charlotte H.H

  Olieshot er olie opløst i lidt væske, som soyamælk eller juice.. Det er super lidt at blive ordenlig mæt. Jeg tager også gerne et olieshot, hvis jeg er meget sukkertrængende -det tager trængen..

  Venligst Anne
 23. Marlene Bundgaard på 23.08.2008
  Hej Lone

  Ang køkkenudstyr - se her : http://www.alun.dk/livsstil-Vaelg-Rigtige-Koekkenudstyr.asp

  Marlene
 24. Heidi Dalsgåed på 23.08.2008
  Hej Iben.

  Når nogen har tvivlet på vores valg med hensyn til mælken, har jeg fortalt om hjemmesiden der hedder ,
  www.komaelk.dk
  Endnu engang kan læse om mælkens dårlige sider..
  Venlig Hilsen Heidi

 25. Charlotte H.H. på 23.08.2008
  Vedr. olieshots

  Hej

  Hvad er olieshots helt præcist? Er det de 2 spsk. fulde i anbefaler af Udo\'s Choice, Livets Olie eller hørfrøolie eller?

  Mvh. Charlotte
 26. Marianne Krogstrup på 23.08.2008
  Hej alle.
  Efter at min mand er holdt op med at drikke mælk er han helt holdt op med at snorke. SKØNT.
  Er der andre der har oplevet det samme?
  mvh. Marianne
 27. Iben Andresen på 23.08.2008
  Kære Ninka og andre

  Nu har jeg siddet en time og søgt på "mælk Slimdannende" på google, for at overbevise min far. Han siger at han ikke rigtig tror på det før han har læst hvor det kommer fra. Alle steder står der bare "mælk er slimdannende"; men ingenting om HVORFOR eller HVORDAN!
  Jeg er sikker på at mælk er til kalve og har ikke drukket mælk i 5 år, men når man nu gerne vil argumentere, er det meget frustrerende ikke at kunne dokumentere noget... er der nogen der kan hjælpe med en kilde?

  Knus Iben
 28. Helle Nielsen på 22.08.2008
  BØRNEORM!

  Ja, en hæslig ting at have!!!

  Én af de ting, jeg gjorde allermest ud af var netop renligheden.
  Ikke fordi vi ikke var renlige nok, inden vi fik børneorm - men jeg var ekstra hysterisk i den periode!
  Skiftede simpelthen sengetøj (incl rullemadras) HVER DAG, vaskede det på højeste temperatur, skiftede ALLE håndklæder, tøj, undertøj osv HVER ENESTE DAG.
  Af "behandling" sørgede vi for at drikke en MASSE vand, ingen sukker og gluten overhovedet og så undgik vi at dele noget med hinanden - flasker, drikkedunk osv.
  Også forsøge at begrænse/undgå kontakt med hunde/katte i en periode.

  Men hvis det gentager sig, vil jeg søge læge.

  God bedring.
 29. Signe Lund på 22.08.2008
  Hej Ninka.

  Jeg skriver fordi jeg er ved at gå op i linningen... Jeg har fået børneorm endnu engang. Det er 3. gang inden for 1 år, og jeg kan næsten ikke klare det mere. jeg har købt jeres bog, og læst at jeres kostvaner, hjalp. Jeg ønsker et hudløst ærligt svar, HVAD HJÆLPER LIGE PRÆCIS? KAN DE KOMMES TIL LIVS?? Og HAR I GARANTIER FOR AT DET VIRKER! Jeg gider dem jo bare ikke mere!!! (Føler mig ikke særlig dejlig!!)

  Tak, Ninka. Din bog er så skøn!

  Mvh, Signe.
 30. karen høng på 22.08.2008
  Til dem der savner Lis meget, så er hun blevet blogger på Urtekram.dk.
 31. Lone Juul på 22.08.2008
  jeg skal investere i en ny pande og jeg tænkte om der var nogen der junne anbefale en som ikke afgiver nogle dårlige ting.

  mvh Lone
 32. L H på 22.08.2008

  Sorry Pia beskeden om chokoladekagen var til Karin:-)
 33. L H på 22.08.2008

  Hej Pia opskriften på kagen kan du finde i Ninkas sidstudkomne opskriftsbog kernesund mad sådan
  KH LH
 34. Mette Foged på 22.08.2008
  Vil bare lige komme med en anbefaling af kogebogen; suverænt sundt af Sonja Bock og Tina Scheftekiwitz. Den er ikke kernesund men bruger mange af de samme principper og det er let selv at lave mange af retterne kernesunde. Dog skal man være opmærksomme på at de er lidt fedt-forskrækkede men det er jo bare at fylde på med de god olier og mayonaise når man synes det passer.
  Men den er bare smækfyldt med lækre opskrifter og den er på tilbud i Netto til 65kr i disse dage
  Mette
 35. Tina Vang på 22.08.2008
  Hej Pia H. !

  Tak for et godt grin her til morgen - jeg fik billeder i mit hoved, det nok bliver svært lige at slippe af med. Så måske kommer jeg til at gå og smågrine for mig selv resten af dagen !!! ;o)

  Knus Tina
 36. Pia H på 22.08.2008
  Ang. Svamp

  Tetree-olie skulle være godt også - lav et såkaldt "sædebad" med dråber af olien i og sæt dig i det i noget tid.

  Men det er da vigtigt, at din partner også bliver behandlet - jeg ved ikke om han kan få snørret hvidløg rundt om den natten over :) hehe. Det er faktisk tit mændene der smitter os igen og igen. De har ingen gener, men det smitter det skidt. Man kan få hvidløgsspray - ved godt nok ikke om det svier. Og det er ikke altid de er lige villige til at afprøve forskellige ting der har med deres meget følsomme ædlere dele at gøre...

  Tranebær skulle være godt ved blærebetændelse - om det virker mod svamp ved jeg ikke.

  Kh Pia
 37. marianne rasmussen på 21.08.2008
  Hej Alle.

  Den peanut ting ser så lækker ud. Har også bogen med opskriften, og har også undret mig over om det er saltede eller usaltede peanuts der skal bruges. umiddelbart tænker jeg det er usaltede, men hvis det er, hvor køber man så dem henne.

  Knus Marianne
 38. karin thomsen på 21.08.2008
  Kære Marie!

  Jeg har før haft svamp og ih hvor er det dog ækelt. Har også prøvet kure der bare ikke virkede indtil så min massageterapeut gav mig det gode og aldeles effektive råd. Du piller den fine naturlige film af et fed hvidløg og vikler det ind i tætvævet gagebind og putter det op i skeden lige efter vandladning før du ligger dig til at sove. Kan du ikke vente med at tisse til før om morgenen, må du putte det op igen efter at du evt. har tisset midt om natten. Det er lidt barsk, men så er det slut med det. Selvfølgelig skal du undgå sukker og alkohol ligeså for at holde de fæle bacciller væk. Held og lykke!
  Karin Thomsen
 39. karin thomsen på 21.08.2008
  Hvor frækt at vise en chokoladekage og så vedhæfte en rugbrøds opskrift. Det kan vi li´!!!

  Lige et spørgsmål til alle ang. giftstoffer dvs. økologisk v. traditionelt.... Hvad med nødder eller f.eks oliven. Hvor meget sprøjtes der mon egentligt i en olivenplantage? Er der nogen der har lavet undersøgelser af nogen art for at vide hvor mange giftstoffer der er tilbage i mandler der ikke er økologiske. Ved jo godt at det hele er bedst biodynamisk, men har bare ikke råd til alt, så vil spare der hvor det giver mest mening. Kan nogen mon hjælpe? På forhånd tak! Karin Thomsen
  Kærlig hilsen Karin
 40. Lise Visnek på 21.08.2008
  Er lige hjemkommet efter et par dage i Jylland med møder hos kunder. Jeg frygtede lidt turen mht maden, men til min overraskelse så tilbyder Scandic hotellerne Glutenfrit brød til morgenmad hvis man husker at spørge. Super skønt.

  Så mangler vi bare at motorvejscafeerne har en ordentlig salt eller andet Kernesundt til os som ligger på landevejene i utide. For det kan være lidt svært at have mad med til flere dage når man har flere dages kundemøder i Jylland.

  Hvis der er nogen som har gode ideer - så kom endelig med dem :)

  Lise
 41. Maya Jacobsen på 21.08.2008
  Hej Marie!
  Jeg har på fornemmelsen at det også kan hjælpe at vaske undertøj på 60 grader.
  God bedring! :-)
  Maya
 42. marie sørensen på 21.08.2008
  Kære Ninka.

  Jeg vil bare sige 1000 tak for dit superhurtige svar vedr SVAMP!!

  Det er rigtig flot, og tak fordi du tager dig tid til det.

  Jeg vil straks gennemgå mit køkkenskab, og prøve at være endnu mere påpasselig med hvad jeg spiser.
  Frugt ved jeg i alt fald, der er røget en masse ned af.

  Dog har jeg hørt, at tranebær skulle have en god effekt - mon du/I ved noget om det??
  (dem kan jeg nemlig ret godt lide..)

  Tusind tak endnu en gang.

  Kh, Marie.
 43. Charlotte H.H. på 21.08.2008
  Hej Ninka

  Har nogle spørgsmål. Vi har lige købt Organic Food barerne i jeres shop og har set der er ahorn sirup og rørsukkerjuice i den bar der hedder Active Greens. Men i Kernesund-Sådan bogen, står der jo, at alle former for sirup (ahorn, agave osv.), virker som sukker i kroppen. Så nu bliver min mand og jeg forvirrede og utrygge ved at spise barerne, da vi ikke spiser sukker overhovedet, hverken tilsat i mad eller i raffineret form af nogen slags.

  Kan du opklare dette for os eller? Og hvad med rørsukkerjuicen? Vi undrer os meget, da i netop skriver på forsiden af shoppen, at i står inde for alle varer i shoppen...? :o)

  Der er også agave nektar i dem, men det kan jeg forstå har et lavt glykæmisk indeks, så det ikke skulle påvirke vores blodsukker voldsomt, hvilket vi jo bestemt heller ikke er interesserede i.

  Mvh. Charlotte :o)
 44. L H på 21.08.2008
  Og synes det er så fedt når vi herinde kan blive inspirerede af hinandens opskrifter og ideer.
  Så del endelig ud allesammen
  KH LH
 45. L H på 21.08.2008
  Hahahaha tak for det men tror nu ikke det er nok til at lave en kogebog af. Det er jo bare opskrifter fra amatør køkkened;-)
  Men brødet er kanon lækkert.
 46. Inger Inger på 21.08.2008
  Hej LH
  Jeg har lige købt ind til brødet, så det er jeg spændt på at lave. Hvornår udkommer din kogebog?????
  Kh Inger
 47. L H på 21.08.2008

  tilbehør til kyllingebrysterne.

  Grillstegte svampe.

  10-12 store portobellosvampe eller evt en blanding af forskellige svampe.

  kokosolie
  urtesalt
  citron
  persille

  Rens svampene. Varm kokosolie på panden og steg svampene til de har afgivet væde. Drys rundhåndet med salt, persille og revet citronskal.

  Ønsker man en mere stuvet variant, kan man hælde sojafløde ved og lidt sennep og lige give det et hurtigt opkog. Det er rigtig lækkert

  KH LH
 48. L H på 21.08.2008

  Sprøde kylllingefileter med tomat fyld:

  Køb flotte store kyllingebryster og skær en stor lomme i dem. Læg soltørrede tomater og masser af finthakkede krydderurter i lommerne. Alle de slags i kan finde i haven eller i grøntafdelingen i supermarkedet.

  Svøb øko bacon omkring kyllingestykkerne og steg dem i ovnen eller på panden til de er møre
 49. L H på 21.08.2008
  Hihihi er lige kommet ind i en stime af opskrifter jeg gerne vil dele ud af.

  Tigerrejer med mango sauce

  1/2 kg friske tigerrejer
  2 ss kokos fedt
  2 avocadoer
  saft af en 1 citron
  saft og revet skal af en lime

  sauce

  11/2 dl kokosmælk
  1 mango
  saft af en lime

  Rist rejerne i kokosfedt. Skær avocadoerne igennem og fjern stenen. Hæld citron saft over avocado kødet så det ikke blir brunt. Lav avocadokugler med en ske og bland dem med rejerne. Tilsæt saft og skal af en lime. Blend aller ingredienserne til saucen, til konsistensen er passende. Hæld den op i en flot skål og pynt med frisk mynte, citronmelisse og revet limeskal.
 50. L H på 21.08.2008

  Hej Inger.
  Det kan man gøre men jeg plejer at riste dem i bunden af gryden inden jeg hælder vand ved. Det giver en nøddeagtig smag. Grunden til de skal skylles eller ristes er fordi de har en bitter smag ellers.

  Mvh LH
 51. Inger Andreasen på 21.08.2008
  Til Helle
  Jeg har paneret kyllinge nuggets som der står i opskriften, det fungerer fint og de er rigtig gode.
  Til LH
  Skal quinoafrøene skylles inden, det har jeg hørt noget om at de skal?
  Kh Inger
 52. L H på 21.08.2008

  Tillæg til totilliaer de qiunua

  Skaldyrssalat:

  rejer, krebsehaler og krabbekød blandes med enten, hjemmelavet mayo eller den økologiske man kan købe.
  Smøres på tortilliarne men er osse rigtig lækkert på et blad hjertesalat som en lille apperitif før middagen.
 53. L H på 21.08.2008

  Hej her kommer lige en opskrift mere på noget der kan bruges, som brød ellers vil blive brugt. Jeg kommer pålæg og salater (æggesalat, skaldyrssalat) og leverpostej, eller hvad jeg lige har, på og det minder mig lidt om boller med fyldTortillias de quinua
  (ca. 15 stk.)

  100 g quinuafrø
  5 dl vand
  1 stort æg
  4 spk. boghvedemel
  1/2 dl rismælk
  1 knsp salt
  1/2 tsk stødt kanel
  flydende honning (akacie eller eucalyptus) kan evt udelades

  Quinuafrøene hældes i kogende vand og koges til de brister og herefter hældes der resterende vand fra.
  Rør eller pisk quinuagrøden med æg og tilsæt herefter mel, mælk, salt og kanel.
  Dejen bages til små pandekager - en stor spsk. til hver - i kokosolie på en pande

 54. marie sørensen på 21.08.2008
  Hej.

  Ja, for det første ved jeg ikke rigtig om det er på denne blog jeg skal stille spørgsmålet - for det andet er det et ret prekært emne.

  Jeg stiller det alligevel.
  Og har valgt din blog, Ninka, fordi du ved en masse - og det samme gør en masse af I andre - og denne gang handler det jo netop om "svar på spørgsmål" ... meget aktuelt!!

  MIT STORE PROBLEM:

  Jeg har fået svamp i skeden (eller det regner jeg med det er), en del udflåd, som dog er hvidt og neutraltlugtende, lidt rødt og til tider kløe.

  Jeg er forholdsvis sikker, eftersom jeg har haft lignende symptomer tidligere.
  Kunne jo gå til min læge - men da jeg tidligere var dét, fik jeg nogle enormt ubehagelige stikpiller som gav mig 10 gange så meget udflåd og jeg har fornemmelsen af de indeholder en masse ikke-sunde-ting!

  HAR NOGEN PRØVET NOGET LIGNENDE??

  FORSLAG TIL, HVAD JEG KAN GØRE??

  Synes, jeg lever ret sundt, dog ikke 100% "ernesund" - der ryger både lidt sukker og gluten indebords af og til.
  ... Jeg har en idé om, det måske kunne være mit vaskepulver - nogen bud på dét??

  Ja, jeg ved det er et tabu-belagt emne, men jeg har før hørt Ninka tale om udflåd osv, så jeg håber at få nogle gode råd, da jeg gerne vil behandles på en måde som er sund for min krop uden hormoner, penicilin el.lgn.

  Tak og fortsat god dag.
  Marie.
 55. Maya Jacobsen på 21.08.2008
  Dejligt med chokoladeopskrift og blender/foodprocessor-vejledning! Tak :-)
  Maya
 56. Helle Helle på 21.08.2008
  Hej alle,
  bruger i andre æg til at panere nuggets med?
  eller følger i opskriften i bogen?

  Hilsen Helle
 57. Anne Gershardt på 21.08.2008
  Hej L H.

  Tusind tak for den lækre brødopskrift - jeg har netop bagt det og det er jo SÅ lækkert...
 58. Julie Nilsson på 21.08.2008
  Svarer lige på "chokolade"-spørgsmål her:

  Ja man kan godt bruge kokosfedt i stedet for kokossmør. Jeg endte med at bruge:

  4 tsk kakaosmør (fås fra urtegaarden, jeg fandt min i min naturkost - ved at helsemin IKKE har det)
  1 dl smeltet kokosolie
  1 dl kakao eller carob (tror det er bedst med ren kakao eller 3/1 forhold mellem kakao og carob - jeg laver med hel kakao)
  En smule birkesød eller lidt honning - smag selv til
  Lidt vanille - ca. ½ tsk

  Det hele blendes, og der kommes 2 håndfulde grofthakkede mandler og ca. 1 håndfuld rosiner i. Kommes i fad belagt med bagepapir og sættes i fryseren. Når det er stivnet kan det skæres i små barer eller stykker, og det smager så skønt! Ligesom mandel/rosin chokolade!

  Og strengt taget tror jeg ikke det gør noget hvis man udelader kakaosmørret, det giver nok bare en lidt mere chokoladeagtig smag. Grunden til at jeg ville bruge kokossmør var at jeg fandt flere forskellige opskrifter på nettet, men endte med at lave min egen opskrift, da ingen af dem virkede helt optimale og indeholdt alt det jeg ville have i - eller kun det jeg ville have i!

  Sov godt!

  Julie
 59. Jeannie Hansen på 21.08.2008
  Hej Ninka...

  Først en tak for en god og meget inspirerende bog :-) - Jeg er i fuld gang med at læse den. Hjemme hos os spiser vi udelukkende økologisk. Selv om vores sukkerforbrug er meget begrænset, så vil vi godt helt af med det.
  Jeg har lagt mærke til, at I bruger "Birkesød", og mit spørgsmål går på, om der er en dybere årsag til, at det er "Birkesød", og ikke det produkt der hedder "Stevia", I benytter? Og ved du, om det kan fås i økologisk form?

  Jeg håber på at høre et svar fra dig :-)

  På forhånd tak

  Hilsen Jeannie
 60. Sidsel Rosing Mygh på 20.08.2008
  Kære Malene.
  Med hensyn til fødselsdagskagen fra sidste blog. Jeg lavede den til min søns 9 års fødselsdag i torsdags og vi var alle enige om at vi heller aldrig smagsmæssigt, ville kunne vende tilbage til den gamle model med købebunde og creme. Jeg har aldrig smagt noget så lækkert eller set en kage så flot (vi skar den godtnok igennem og puttede flødeskum med hindbær i, så vi alle fik dårlig mave og min yngste på 3 har væres snottet siden, men det var det hele værd:o))
  Det jeg tænker der kan være gået galt er: 1. at du har brugt skallen fra ikke-øko appelsiner eller 2. at du har en bog fra det første oplag, hvor man godt kan blive i tvivl om man skal bruge dadler eller rosiner da der står begge dele, for man skal nemlig bruge dadler.
  Kan det være det??

  Kære Ninka.
  Puh det lyder grimt, med den nerve i klemme. Hvis nu kiropraktoren ikke kan hjælpe, kan jeg varmt anbefale et besøg hos en kaniosakral-terapeut. Min yngste søn blev født med piskesmeld i nakken og da kiropraktoren gav op, hjalp dèt helt fantastisk. Det er den blideste form for behandling man kan tænke sig og der sker underværker i ens krop, man aldrig havde drømt om.
  Mange hilsener og forsat tusinde tak. Kys dig selv og hele din skønne familie. I redder "røve" derude...
  Nu vil jeg tage den kop the og høre den radio-udsendelse.
  Søster-gudinde-kram til alle.
 61. mette kjelstrom på 20.08.2008
  Hejsa, jeg sidder dagligt og oversaetter denne dejlige bog ord for ord, til mine engelske veninder. Er den allerede oversat til engelsk, eller har i planer om at goere det?
  Vi er alle enige om hvor stor en hjaelp den er, da een af os har et ADHA-barn og vi andre bare gerne vil leve sundt...

  mvh, mette
 62. Birgitte - på 20.08.2008
  Hvordan ved man at man ikke er afhængig af sukker mere?
  Har i andre oplevet nogle tegn? eller har i blot prøvet sukkeret af..?
 63. Marianne Krogstrup på 20.08.2008
  Hej Ninka.
  Er det ristede saltede eller usaltede peanuts I bruger til kakao-peanuts-baren?
  mvh. Marianne
 64. L H på 20.08.2008

  Hej Kristina. Dette brød er vi totalt vilde med hjemme hos os. Prøv det.

  opskrift på glutenfri rugbrød:

  100g solsikkekerner
  100g sesamfrø
  100g hørfrø
  100g mandler
  50g andre nødder (valnødder,hasselnødder eller cashewnødder)
  1tsk. havsalt
  1 dl. olivenolie
  6 æg

  Mandler males til mel, de andre nødder hakkes groft. Af solsikkekerner,
  hørfrø og sesamfrø maler jeg ca. halvdelen til mel,
  resten må gerne være hele.

  Det hele blandes med salt, olie og æg. Rør godt rundt,
  put det i en brødform beklædt med bagepapir, drys evt. med sesamfrø eller græskarkerner (el. lign.)
  og bag 1 time ved 160grader.

  Det er lidt rugbrødsagtigt og kan spises med stort set alt pålæg.
  Er også rigtigt lækkert med et tykt lag peanutbutter
 65. Kristina riisborg på 20.08.2008
  Hej Ninka,

  Tak for alle dine svar! :o)

  Jeg har et enkelt spørgsmål - har nogle af jer evt. opskrifter på sundt brød uden gær ? Evt brød, som bages med bagepulver e.l ?

  Mvh Kristina

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.