Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Ninka forelsket, klogere på din krop og KLAR

Kære kernesunde vidunderlige mennesker

Jeg er høj endnu. Og forelsket.

Tre dage. 27 timer. Og et nyt cerfitikat. Jeg er nu certificeret CHEK Nutrition and Lifestyle coach. Og manden, der har undervist mig og Morten, står her sammen med Morten her på billedet. Han hedder J.P. Sears, og er fra San Diego. Han er et af de mest fantastiske mennesker, jeg nogensinde har mødt. Og jeg har læst SÅ meget, som jeg slet ikke kan vente med at komme i gang med at undervise i. Ved siden af mig ser I Erdzan. En af de helt vidunderlige mennesker, jeg mødte på kurset. Og som elsker vores bøger. Erdzan kan nu for første gang i sit liv trække vejret igennem næsen, fordi bogen fik ham til at droppe komælk. Hans forvandlingshistorie har han lovet at give os her på siden snarest.

Tilbage til JP. Sears. En helt utroligt dygtig og blid ung mand. I kan læse mere om det kursus, jeg har været på og de kommende kurser på www.alun.dk. Eller www.chekinstitute.com. Manden bag dette er koncept er en flot, trænet og supersund ung mand ved navn Alun. Filosofien er stort set den samme som vores. Bortset fra, at jeg nu kan rådgive folk i at spise efter deres stofskifte-type og lave zone-træningsøvelser.

Derudover har han lært mig, hvordan jeg når meget længere i min kommunikation. Han var så åben, accepterende, kærlig og nærværende. Det var det, jeg blev forelsket i. Hans nærmest buddha-agtige måde at undervise på. Heldigvis er Morten lige så vild med ham som jeg. Der var så mange utroligt flotte, unge og meget, meget smukke og slanke mennesker i det Chek-system. Alle sammen på grund af en ren, mælkefri og glutenfri kost. Bare vent, venner. Der er så mange støtter til jer derude. Og de er veluddannede, veltrænede og allesammen lever det budskab, de spreder. 100 %.

Jeg vil råde ALLE, der vil have en oplevelse, en udvikling og en uddannelse, der går lige i hjertekulen og hjernen til at tage CHEK-coach-certificeringen, når JP kommer til Danmark igen.

Jeg har fået så mange rørende og spændende mails og kommentarer, imens jeg har været væk - også på bloggen. Jeg glæder mig til at svare på dem.

Og derudover:

Godnat, dejlige venner.

Sov godt.

 

Knus

 

Ninka

Kommentarer (22)

  1. Line Simonsen på 08.08.2010
    Hej Ninka!
    Tusind tak for en skøn hjemmeside, nogen fantastiske bøger og guider. Jeg har været fødevareintolerant siden jeg var 11 år og er i dag 21. Dengang var der ikke nogen som stod frem og kom med råd, tips, vejledning osv. Jeg var Palle alene i verden og var led og ked af, at mine klassekammerater anså mig for at være en særling, underlig og ikke mindst skrøbelig pga mine "sære behov" for at undgå gluten, sukker, gær og mælkeprodukter. I dag har jeg endelig fundet ud af, at jeg faktisk bare er sund, rask, fit for fight og sikkert stadig skide lækker om 30 år - takket være dig og Kernesund! Begynder på en uddannelse som heilpraktiker til januar - og kan ikke vente med at gøre min livsstil til et arbejde hvor jeg kan hjælpe andre!
    Når rosen er nået til tops skal jeg dog høre dig ad -
    Brunt rismel og alm. økologisk fulkornrismel - er det det samme eller to forskellige slags mel? Vil bage noget på brunt rismel, men har kun alm. fuldkornsrismel og aner ikke om det er et og samme produkt?
    Tusind knus fra Line, København
  2. Lone S på 01.11.2008
    Hej Maya!
    Tak for tippet om cellesalte, jeg er ved at undersøge det :-)

    Hej Lisbeth!
    Tak for tippet om morgengrød med brune ris. Selvom jeg nok ikke selv kan tåle ris, så vil jeg prøve at lave det til vores tilsammen 3 børn, som godt kan tåle ris, for det lyder rigtig lækkert:-). Ganske rart at få noget mere på repetoiret.

    Kram, Lone
  3. Sofie Rygård på 30.10.2008
    Kære Maya!

    Tusind tak for dit råd mht vitaminpiller. Jeg har nu købt Omnimin;)

    Kærligst Sofie
  4. Anne Petersen på 30.10.2008
    Ja - det var jo ikke så godt med vandet på Amager.
    Men jeg kom i tanker om at jeg vist ikke lige havde fået vasket flasken, så måske er det ikke så slemt igen?

    Fandt Morten ud af hvad måledimsen hed og hvor man kan købe den?

    I dag bladrede jeg lidt i den slankebog Alain Messegue har skrevet - den med forord af Morten Grünwald - men da der stod aspartampulver i en af opskrifterne, sprang min kæde af!

    Shiatsu massage er SUPER!

    Kærlig hilsen
    Anne
  5. Merete Trolle på 29.10.2008
    Hej.
    Jeg har selv været inde at lure på Alun\'s hjemmeside, og finder meget nyttig viden der. Men hvad mener du, Ninka, om hans holdning til vitaminpiller? Se dette link: http://www.alun.dk/helse-Multivitaminer-Spild-af-penge.asp
    Du går jo netop ind for at tage vitaminer - Alun siger så godt nok, at man skal vælge de mest naturlige, hvis man endelig skal have nogen, men hvor finder jeg dem? Og hvor naturlige er dine favoritpiller?
    Mht. til frosne bær og bakterierisiko, svarede du tidligere, at det ikke havde nogen betydning, da ens mavetarmsystem på kernesund kost skulle være stærkt nok til at modstå bakterieangreb. Nu er mit spørgsmål så: Hvad med alle nybegynderne? Deres mavetarmsystem skal jo først til at opbygges - de vil vel være mere i farezonen end dem, som har kørt kernesundt i lang tid.
    En 3. ting, så er jeg ret bidt af alt det kernesunde, selvom jeg ikke er hardcore endnu, da jeg synes tiden og økonomien halter lidt. Dog styrer jeg som hovedregel langt uden om E-nr., kunstige farvestoffer, sukker, ødelagte olier, hvid pasta, hvide ris og lyst franskbrød. Jeg har læst om infrasauna og vandrensere, og jeg føler mig lettere frustreret over, at selvom jeg skulle leve kernesundt, så føler jeg, at det ikke godt nok, da vores vand tilsyneladende er mere eller mindre udrikkeligt, og at jeg derfor bliver nødt til at have f.eks. en vandrenser, for at det skal nytte noget.....jeg ved ikke, om du forstår, hvad jeg mener - altså, hvad hjælper det, jeg lever sundt, hvis det alligevel modarbejdes af det forurenede vand, jeg drikker - sådan 2 skridt frem og 1 tilbageagtigt.

    Hilsen
    Merete
  6. Anita Barslund på 29.10.2008
    Kære alle

    Er der nogen der ved hvor man kan komme i infrasauna i (øst)Jylland?? Jeg har forsøgt at finde noget på nettet, men uden held... ;O(

    Knus Anita
  7. Maya Jacobsen på 29.10.2008
    Hej Lone!

    Jeg faldt over en brochure i helsekosten om cellesalte. Et af præparaterne skulle være gode ved kolde fødder. Bare en tanke..

    :-) Maya
  8. Tina Vang på 29.10.2008
    SKRIG - nu har jeg læst og læst om mælkesyrebakterier og er bl.a. faldet over Lene Hanssons side, hvor man anbefaler Symbiolact i små dagsdosis-poser. Forklaringen skulle være følgende :

    "Problemet med kapsler eller pulver i dåse er, at levende mælkesyrebakterier er meget temperaturfølsomme (max 2 døgn i stuetemperatur) og i frysetørret tilstand (pulver) ekstremt sårbare overfor fugt. Hvis du har puttet en ske i, eller åbnet dåsen nok gange er der tit fugt nok til at bakterierne ”vågner op”. De vil herefter dø i løbet af et par dage. Det er jo spild af penge hvis den sidste halvdel af indholdet er uvirksomme døde bakterier. Dette problem er du udover hvis du tager en lille dagsdosis pose og hælder direkte i vand når de skal bruges."

    Så jeg er bare endnu mere i tvivl nu - bør jeg købe disse poser, Probiotic ILD (som jeg er blevet anbefalet af en biopat efter test) eller Solarays Multidophilus piller, som Ninka anbefalede mig ???

    Og forresten - hvad er det bedste Calcium/magnesium tilskud til børn ??? Hidtil har de fået nogle tyggetabletter, der hedder Mælkemineral, men er det mon de bedste ?

    Knus
    Tina (som er drønforvirret fra morgenstunden)
  9. Lone S på 28.10.2008
    Hej
    Jeg har i mange år haft tendens til at fryse fødderne næsten konstant. I de senere år selv i hedebølge. Selv efter motion kan jeg ofte stadig fryse eller hurtigt blive kold. Og jeg synes at det er begyndt at blive bedre, nu med kernesund kost. Men i dag spiste jeg for en gang skyld smoothie, jordbær- med banan, til morgenmad. Og hvor jeg frøs i formiddags. Og måske hænger det sammen. Så jeg har været frustreret i dag, fordi jeg har svært ved at finde ud af hvad jeg kan spise til morgenmad (uden gluten, sukker, mælk, majsmel, rismel, kartoffelmel) udover æg og bacon, og glutenfri havregrød, hvis det ikke er i huset og der heller ikke er rester fra aftensmaden, og jeg så heller ikke kan tåle ret meget frugtsmoothie. For jeg syntes pludselig ikke at der var så mange alternativer tilbage :( Men jeg ved jo godt at det er en illusion, for selvfølgelig er der det. Og jeg skal da også bare spise mad der varmer.. Så jeg skal vel til at spise varme grøntsager, kød o.lign. Til morgenmad.. Varme grøntsagssmoothies. Suppe.. Jeg synes bare jeg er ved at gå lidt i stå her.
    Mad, der varmer.. Er der nogle der har nogle gode erfaringer med det..
    Jeg fandt en akupunktør hjemmeside, med oversigt over yin og yang mad (kulde og varmedannende), og med kostanbefalinger ifht. organubalancer. http://www.ching.dk/ Det ser interessant ud. Men jeg ved ikke hvor jeg skal starte.
    Jeg er ikke vant til at spise rå grøntsager, højst en gulerod, og lidt salat. I morgen har jeg da heldigvis en rest lækker gryderet til morgenmad og frokost :-)
    Jeg har ikke fået bagt grødklatter eller andet på panden, har lige ødelagt belægningen på min sidste titaniumspande og skal have bestilt en rustfri pande. Har fundet ud af at man kan bestille denne her hjem fra Kop & Kande til ca. 429,- http://www.scanpan.dk/Produkter/Steel/Impact/Stegepander Håber den er god nok, har dårligt råd til en dyrere pande.
    Ps jeg har lige fået en bog der hedder Friskpressede juicer og smoothies, med frugt og grønt, http://www.borgen.dk/product.asp?product=3121, der er afsnit om afgiftende, vægtregulerende, hjerne og humørstyrkende m.m. smoothies/juice. Så det kunne godt være jeg skulle kaste mig ud i noget af det..
    Jeg kan dog højst tåle ca. 3 frugtsmoothies om ugen ellers får jeg oppustet mave.
    Jeg havde ikke regnet med at det var så svært at lave morgenmaden om, men jeg tror på at det lykkes :-)
    Er der nogle der har erfaring med honning, gedeost og tofu?
  10. Camilla Nilles på 28.10.2008
    Hej Ninka,
    Jeg har længe tænkt over min mave, som er blevet super god efter den ikke får mælk, gluten og sukker mere (siden februar). Alligevel er jeg i tvivl om den er så god som den kan være, da den til tider stadig kan være oppustet. (Jeg har fået diagnosen "Irritabel tyktarm"). Ville det hjælper mig at tage de der mælkesyrebakterier eller skal jeg kaste mig ud i en tarmrensning? Jeg kunne godt undvære luft i maven og at jeg lige taber 1-2 kg.
    Tak fordi du har hjulpet mig så langt,
    Kærligst,
    Camilla.
  11. Maya Jacobsen på 28.10.2008
    Kære Sofie!

    Jeg tror, at Omnimin kunne være et godt alternativ til Spektro - selvom de ikke er så stærke som de udenlandske fra fx Douglas Labs eller VitaViva.

    Maya
  12. Christina Pape på 28.10.2008
    Hej Ninka og alle I andre skønne kernesunde.

    Forsøger at få overblik over hvilke vitaminer og tilskud vi skal tage i vores familie. Jeg vil jo nødig bruge penge på produkter, som jeg ikke får det optimale ud af. VI er undertegnede kvinde på 32 - træt, irritabel, grå og udmattet. Tør hud, sjælden syg men døjer med spændings hovedpine i perioder. Mand på 31 - træt, ofte syg med snot, øjenbetændelse, hals og hoste. Får nogle gange sår der ikke vil hele igen. Ingen af os er overvægtige, men jeg føler mig nu ikke sund af den grund. Så er der vores søn på 1½ år. Glad og frisk dreng - sjælden syg men hvis han er, er det som farmand. Vores dreng spiser ikke alt det hans mor gerne ville, han spiste, men er glad for frugt både frisk og tørret. Vi spiser ikke meget sukker - dog i perioder synes jeg, det tager overhånd og jeg har en plan om, at vi skal være sukkerfrie i min 2 mdr snarest. Ellers spiser vi relativt sundt. Starter med smothies med valleprotein, frosne bær, avocado, hørfrøolie, C + med calcium og magnesium og husk fiber (de to sidste ting dog kun til de voksne). Vores søn får alm. vitaminpille, fiskeolie tabl og koral kalk tilskud da han ikke får mælk eller ost. (det er der ingen af os der gør) Spiser kun fuldkornsprodukter og fisk og fjærkræ. Vi er meget åbne over for "alternative" produkter og prøver lidt hist og her.

    Så vi "leger lidt" med det kernesunde :-) Men altså tilbage til spørgsmålet: Er der nogen, der kan give mig et overblik over, hvilke vitaminer mm vi skal tage i familien?

    Tak for en SKØN verden....
    Kærligst Christina
  13. Tina Vang på 28.10.2008
    Hej Ninka !

    Igen - tak for svar på flere spørgsmål. Ved det godt - der er gået spørge-Tina i det her, men jeg er meget interesseret i at gøre det rette for at slippe af med min bobbelmave... Men det er jo en ren videnskab.
    Hvad er calciumascorbat ? Kan ikke lige finde det nogen steder.

    Og hvor på Bio-kults side står der, hvordan man trapper op ? Kan heller ikke finde det. Der står bare noget om 1-2 eller 4 piller pr. dag...

    Alt i alt er det jo en jungle at finde rundt i. Håber fx. ikke, at man helst skal skifte mellem sine alm. vitaminpiller, for vi har Solaray muli-vita-min til flere måneder til os begge.

    Tak for dine svar. Tror du har ret i, at jeg skal tale med en ernæringsterapeut. Det er jo mange års sukkermisbrug samt meget andet skidt, min krop er blevet udsat for.

    Knus Tina
  14. Sofie Rygård på 28.10.2008
    Hej Ninka og andre:)

    Jeg har ladet mig fortælle, at man skal skifte mellem de multivitaminpiller man tager. Jeg har snart tømt mit glas Spektro fra Solaray, og skal til at købe nogle nye. Jeg vil derfor høre, om du tager multivitaminpiller, og om du kan anbefale et mærke?

    Kærligst Sofie
  15. Tina Vang på 28.10.2008
    Og sørme om jeg ikke også tager Coenzym Q10 fra Biosym... Altsammen på baggrund af en test hos en Biopat her i byen.

    Vil også lige nævne, at det jo er super godt at købe hjem fra England lige nu (apropos den nævnte hjemmeside), for pundet ligger stadig under 10 kr. !

    Knus Tina
  16. Tina Vang på 28.10.2008
    Kære Ninka !

    Tusinde tak for svaret. Det med søvn har jeg altid været rigtig dårlig til, men jeg kan godt mærke, at jeg er ekstra træt i disse dage, så jeg vil forsøge at oppe mig og gå i seng...

    Mht. probiotika så tager jeg i forvejen Probiotic I.L.D. fra NDS, men det har tydeligvis ikke været nok i disse dage, for min mave buler ud som aldrig før. Så det giver meget mening med din forklaring vedr. narkosens virkning...
    Jeg vil straks se nærmere på de piller, du nævner.

    Vitaminer tager jeg en del af allerede - Spektro fra Solaray, Multi-B samt Dol-C-Min fra Biosym. Håber dette kan gøre det foreløbig, for jeg har nok liggende til den næste måneds tid.

    Mht. at erstatte Jyttemel blandingen i jeres pebernødde-opskrift så er jeg lidt i tvivl, om man kommer til at mangle noget, hvis man selv blander mel sammen - for der er jo også nogle specielle ingredienser i Jyttemel ???

    Tusinde tak igen for, at du tog dig tid til at svare mig.

    Knus Tina
  17. Tina Vang på 28.10.2008
    Hej Ninka !

    Det lyder bare spændende med det kursus - tillykke med den nye titel !
    Selv sidder jeg her med en nyopereret navlebrok og har lidt ondt af mig selv - især fordi jeg ikke kan løbe i flere uger... og min motion har altid været meget vigtig for mig.

    Så jeg er sygemeldt i denne uge, og derfor har jeg dels fået lidt tid til at skrive herinde, og dels sidder jeg med et par spørgsmål, som jeg lige smider af her :

    Hvordan kan det være, at I nu anbefaler en margerine fra Nutana ? Er olierne deri bedre nu end tidligere ?

    Hvor meget gær skal der i de lækre burgerboller i den nye (og vildt inspirerende) madpakke-opskriftsbog ? (Puttede 25 g. i men der stod altså ikke noget...)

    Kan man ikke selv lave et mix omtrent svarende til Jyttemel, som står i nogle af jeres opskrifter ? Det er nemlig ret svært at opdrive i det daglige...

    Eller kan man mon bruge noget andet i pebernødderne ? Dem ville jeg bare så gerne overraske ungerne med snart.

    Er der mon noget specielt, jeg burde tage eller gøre i forbindelse med, at min krop lige har været udsat for en fuld narkose ? Mon Epsom-salt fodbad vil være godt eller er det mon for kraftigt endnu ? Blev opereret i torsdags.

    Så stopper jeg for nu - skal jo lige have tid til at skrive den næste blog om indre motivation også...

    Knus
    Tina
  18. stina sandström på 28.10.2008
    hej alle

    efter min første terapi time hos psykterapeuten Tina eriksen i odense (krops og gestalt-blandt andet) har jeg mærket at et lys er blevet tændt indeni mig...
    og jeg mærker at der er sat gang i noget...tænk at en gang kan gøre det...det har jeg ik prøvet før...
    tænk hvad coatching ik ville kunne gøre ved mig så..
    mange tanker om hvem jeg egentlig er er dukket op..og jeg ved det stadig ik.. og jeg er stadig alvorlig og tavs....men jeg har allerede flere gange formået at sige fra på en kærlig men bestemt måde når min grænse er blevet overtrådt eller jeg er blevet urimligt kritiseret en hel aften.
    jeg er på vej..helt bestemt.. og jeg er så taknemmelig for at jeg kan skrive til jer herinde...
    måske er det ik det dette forrum er til...
    men tak fordi jeg får lov alligevel.

    kærlig hilsen stina
  19. Lone H på 28.10.2008
    hej Ninka. tillykke med forelskelsen;0)
    Jeg har lige modtaget kogebogen og synes den er fin.
    Synes dog det altid handler om madpakker og hurtig mad til børnefamilier. Vi er nogle stykker der gerne vil leve kernesundt men stadig have en god kulinarisk oplevelse oveni og som ikke behøver tænke på børnene da vi er så "gamle" at børnene er flyttet hjemmefra. Kunne i måske forestille jer at lave en lidt mere fest præget kogebog? Måske med små tapas ideer og virkeligt lækre menuer. Fiskepinde og lasagne er jo perfekt børne familiemad men måske ikke lige det jeg søger til en venneaften. Et forslag i kan overveje. Tak
  20. Vibe Smilla Wested på 27.10.2008
    Hej.
    Lige et svar samt et respons fra Ninkas tidligere blog:
    Kulstaven købte jeg i en økobiks ved navn Ukrudt på Fælledved på Nørrebro.
    Og tak for tippet ang en Anna-kande.

    Er der nogen der har viden og/eller erfaringer ang homeoprofylakse som alternativ til den almindelige vaccine?

  21. karen johannesen på 27.10.2008
    Hej Ninka

    Jeg har også selv modtaget undervisning af JP. Han er super! :-)

    Er det level 1 du har taget, og vil du tage alle levels?
  22. Anne Petersen på 27.10.2008
    Hej Ninka

    Det var bare en super weekend!
    JP var dejlig - og det var alle de andre på kurset også.

    Og nu skal jeg igang med en masse - dog ikke tidligt i seng i dag og i morgen :-(

    Kærlig hilsen
    Anne

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.