Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Nej tak til giftige bind og tamponer – ja tak til et sundere, billigere og meget nemmere alternativ!

Nej tak til giftige bind og tamponer – ja tak til et sundere, billigere og meget nemmere alternativ!  

Vidste du at bind og tamponer er fyldt med kemi, der belaster både dig og miljøet?
Og at der et meget sundere, billigere og ikke mindst meget nemmere alternativ?  

Giftige bind og tamponer der belaster både dig og miljøet! I Danmark bruger vi 1 million bind/tamponer - om dagen! Det belaster både miljøet, men også dig!
Bind og tamponer bliver typisk fremstillet af kunstige materialer som bleges med klor. En af restprodukterne ved blegningen, er dioxin; som er en cellegift der blandt andet er sat i forbindelse med nogle former for kræft og endometriose. Som med andre kemikalier der kommer ind i vores organisme, lagres det i fedt som deller og appelsinhud, som derefter bliver umuligt at komme af med uden hjælp.
Tamponer nøjes ikke med at absorbere menstruationsblod, men også den naturlige fugtighed i skeden, der er med til at sikre en sund bakterieflora og pH-værdi. Derfor opstår der øget risiko for svampeinfektioner eller TSS (Toxic Shock Syndrom).  

Men findes der alternativer!? Ja! Løsningen der både skåner miljøet, din sundhed, din pengepung OG sparer dig for en masse besvær er.. en menstruationskop! Og nej det er ikke et eller andet langhåret jeg har fundet på

Da jeg prøvede den for første gang for et par år siden, var jeg solgt! Det samme gælder for alle de kvinder jeg har introduceret den for! En menstruationskop er fremstillet af 100% ren medicinsk silikone, den er fri for kunstige stoffer og kan genbruges i mange år.  

Hvordan virker den? Koppen er blød, så du folder den blot sammen og sætter den op. Vejledning medfølger. Det kræver et par forsøg første gang, men så snart det er lært, er det nemt. I modsætning til en tampon, suger den ikke menstruationsblodet, men opsamler det. Du undgår at bløde igennem, undgår lugtgener og kan have den siddende i op til 12 timer. Du tager den blot ud, skyller og sætter den i igen. På den måde føler man sig ren hele dagen og natten, og mærker slet ikke at man har menstruation. Du kan endda også bruge den den dag du forventer at få din menstruation eller på dage hvor du ikke bløder ret meget. Den fungerer perfekt til sport og svømning.

Fordele:
-du sparer penge hver måned på bind/tamponer
-du undgår lugtgener, hyppige skift og snore der stikker ud..
-du undgår fedende og farlige kemikalier i kroppen
-du ungår at belaste miljøet med bind/tamponer
-du føler dig ren og lækker, og mærker ikke til at du har  menstruation
-du kan bruge den selv når du ikke bløder ret meget, eller når du forventer at få menstruation
-du ungår besvær/gener ved at have menstruation  

Vær opmærksom på at der er mange varianter på markedet, og ikke alle er lige gode. Den skal være fremstillet af 100 % ren medicinsk silikone.
Her er et par links:
worldcare.dk/produkt-kategori/divacup/

www.organicup.dk    

Hvilke erfaringer har du menstruationskoppen?

Kommentarer (4)

  1. Mette på 31.07.2016
    MeLuna menstruationskopper findes i mange størrelser og hårdheder, så 99% kan finde en kop der passer! - hvis du har problemer med lugt eller lækage fra din kop, eller har brug for hjælp til at finde den rette kop, så er der råd at hente på: www.kopperiet.dk ^_^
  2. Pia på 18.03.2013
    Jeg brugte min få gange, men synes hurtigt der opstår en skarp og ubehagelig lugt fra cup\'en, som ikke kan vaskes væk. Har læst alle steder at der ingen lugtgener er, men jeg kan ikke holde den lugt ud og føler mig uren når jeg bruger den. Når jeg bruger bind er der minimale lugtgener sammenlignet med cup\'en?!
  3. Henriette Simonsen på 13.03.2013
    Jeg var fuld af begejstring da jeg købte min, men det gav mig desværre aldrig rigtig det "ick" jeg havde troet.

    Jeg syntes den er besværelig at sætte op lige meget hvor meget og hvordan jeg forsøger og når den så endelig sidder der så slutter den ikke 100% tæt og syntes også jeg kan mærke den hele tiden.
    Så jeg har desværre været tvunget tilbage til bind
  4. Dona P på 13.03.2013
    Har brugt min Diva cup i næsten et år nu og kan ikke forstå hvordan jeg kunne klare mig uden den. Den er lækker og så nem at bruge!

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.