Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Nej tak til Ghita Ben-Davids bog om tungmetal-afgiftning og DMSA herfra.

De 3 største misforståelser i bogen "Hjælp - en personlig beretning om kronisk tungmetalforgiftning…”

Min søn fik grå hår da han var 6 år gammel. Blandt andet på grund af tungmetalforgiftning.

Jeg og mine 3 drenge har haft kobber-forgiftning og vi har overvundet symptomer på ADHD, autisme, depression og angst med livsstilomlægning og udrensning. 

Så hvorfor er jeg ikke bare kæmpe fan af Ghita Ben-Davids bog om tungmetalforgiftning, kostomlægning og DMSA? Fordi hun har misforstået emnet, og fordi det kan give rigtigt alvorlige problemer at følge Ghitas eksempel. Også selv hun bakkes op af orthomolekylære læger. 

Lad mig gøre det HELT klart, at jeg er enig i, at vi skal spise giftfrit og økologisk.

Jeg er stor tilhænger af en ren, strålings-fri livsstil. Der hvor jeg ikke kan være med overhovedet, er symptombehandlings-tilgangen og det helt overdrevne fokus på tungmetalforgiftning.

Tungmetalforgiftning er et SYMPTOM.

At behandle symptomet er ikke min vej. Jeg er tilhænger af at finde ÅRSAGEN til at afgiftningssystemer i kroppen ikke fungerer. Og understøtter dem. I videoen nedenfor forklarer jeg om de største problemer med bogen, men her er de vigtigste i punktform:

FEJL #1: Kobber "forgiftning" skal ikke "renses ud" med DMSA

Dette er helt ny viden, som der selv i USA kun er en håndfuld læger, der ved og beskæftiger sig med. Men kobber overload hænger oftest sammen med Pyroluria.

Pyroluria skyldes en overproduktion af kryptopyrrol (biprodukt af hæmoglobin) som har en forkærlighed for Zink og B6.

Pyroulia dræner kroppen for Zink og B6 og kan lede til oxidativt stress, inflammation, OCD, ADHD, angst, scizofreni, sclerose, alzheimers og meget mere. Pyroluria forekommer oftest sammen med forhøjet kobber niveauer i kroppen. 

Metoden, de bedste læger i USA (blandt andet Albert Mensah fra www.mensahmedical.com) benytter er kosttilskudsprotokoller.

Zink og B6, magnesium og kæmpenatlysolie (ikke fiskeolie - for fiskeolie FORVÆRRER problemerne) balancerer både Pyroluria og forhøjet kobberniveau i kroppen.

DMSA som er en chelator (afgiftnings-agent) blev brugt til tungmetalafgiftning af autistiske børn i 90´erne og starten af 2000´erne.

Men de fleste læger er gået væk fra det igen, fordi det kan give nyreskader, skader på hjernen og FORVÆRREDE symptomer for mange af disse børn.

Det er en højrisiko metode. Mennesker med skandinaviske eller irske gener har større risiko for at være født med Pyroluria. 

Normale kvinder har høje niveauer af kobber i kroppen under graviditet, for at give bedre blodgennemstrømning til moderkagen. Det niveau falder normalt ved fødslen.

Men hos kvinder med dette problem genetisk kan det være problematisk at dumpe kobber efter fødsel. De bevarer et højt kobberniveau.

Og det kan føre til fødselsdepression, fødsels-psykose og angst. Derfor er det VIGTIGT at blive testet for Pyroluria og kobber ophobning.

At udrense tungmetallerne vil IKKE fixe årsagen (Pyroluria). 

Ghita forklarer selv, at hun efter fødslen af sit første barn fik psykiske udfordringer, hvilket er typisk for kobber-overload/Pyroluria. 

FEJL #2: Vi arver ikke "giftstoffer" fra vores mor - vi arver mitokondrie DNA og Pyroluria & metylerings-evne.

Vi arver mitokondrie DNA fra vores mødre. Mitokondrier er de energikilder, der sidder i alle celler og som er ansvarlige for stort set alle funktioner i kroppen. Vi arver Pyroluria fra vores forfædre (og skandinaver og mennesker med irsk afstamning er hårdest ramt).

Og vi fødes som enten overmetylerede, undermetylerede eller balancerede. 

Metylering er en vigtig mekanisme i kroppen, der handler om aktivering og de-aktivering af neurotransmittere, enzymer og hormoner.

Hvis man er undermetyleret har man store problemer med at afgifte i det hele taget.

Og man har store problemer med vegetarisk kost, grønne juices og smoothies som øger både risiko for depression, autisme, ADHD, OCD samt risikoen for at føde et barn med indlæringsvanskeligheder og autisme. 

For disse typer (hvilket man kan teste for at se om man hører til) eksponerer Folat/B9/Metylfolat både dårlige gener, øger celledelingen (heraf øget risiko for cancer) og forværrer de psykiske symptomer (som er mange af de symptomer, Ghita beskriver i sin bog).

Denne type ældes hurtigere, taber håret etc på "udrensende" vegetarisk kost.

Det tyder på, at vores evne til at håndtere og afgifte tungmetaller (også fra fisk) handler meget mere om vores mitokondriers sundhedstilstand end noget som helst andet.

Og som jeg har beskrevet før, tyder det endda på, at vi har misforstået hele kroppens energiproduktion og funktion, som handler meget mere om fysik end om biologi.

For eksempel er Doug Wallace´s arbejde og forskning i mitokondriers rolle i menneskers sundheds- eller sygdoms-tilstande banebrydende.

Hvis vi ikke kommer udenfor i solen og opholder os indenfor, udsættes for stråling fra mobiler og smartmeter samt blåt lys fra skærme hele dagen, ødelægger vi mitokondriernes funktion.

Det tyder også på, at rigtigt mange af de kroniske lidelser, som vi lige nu kender som autoimmune lidelser skyldes dehydrerede og ødelagte mitokondrier - og altså ikke tungmetaller og giftstoffer i sig selv.

Det betyder, at bogen i en rigtig god mening bliver alt for overfladisk og vildledende. Med fjendebilleder og løsninger, der ikke gavner hverken folkesundhed eller sagen.

FEJL #3: Man bliver ikke rask af at udrense. Man skal være rask for at udrense. Især tungmetaller.

Tungmetal forgiftning er noget, de mest veluddannede læger indenfor funktionel og komplementær medicin er meget, meget forsigtige med.

Det skyldes blandt andet, at det er ekstremt problematisk at sikre sig, at de giftstoffer, der frigives fra væv og ud i blodbanen, rent faktisk UDSKILLES fra kroppen.

I blodbanen er de endnu mere skadelige, end hvis de er deponeret i tænder eller væv. Hvilket vi i det alternative miljø for hjælp til børn med autisme har set forfærdelige eksempler på. 

Hvis lever, nyrer, mave-tarm system og lymfesystem ikke fungerer optimalt kan vi ikke udskille giftstoffer. Og desværre fungerer disse organer ikke optimalt med mindre man er super sund og velnæret.

Og desværre - og her er det, der ofte opstår vrede i vegetar-miljøet - er det et meget almindeligt problem for vegetarer, at afgiftningsprocesser især i leverens fase 1 og 2 ikke fungerer optimalt.

Især på grund af mangel på komplette aminosyrekæder, B12, jern mm. 

ISÆR hvis man er undermetyleret. OG at alle næringsstoffer findes i vegetariske former, betyder det IKKE at de samtidig er OPTAGELIGE for mennesker.

Og vi ser flere og flere (især kvinder og børn) med permanente skader på hormonbalance, søvn, hud, knogler, hårvækst etc. som følge af vegetar-kost.

Og det opstår typisk efter to eller 3 år på den kostretning. Hvilket desværre betyder, at vegetarer ikke kæder symptomer sammen med kosten. Som jo skulle være så sund. 

Du ser videoen herunder. 

Læs mere om Pyrrole Disorder HER 

Læs mere om Pyrrole Disorder og Kobber forgiftning HER

Læs mere om undermetylering og faren ved at leve vegetarisk for disse typer HER

Knus,

N

Kommentarer (9)

 1. ulla på 08.01.2019
  Kære Ninka,
  Ad omveje faldt jeg over dette skriv og jeg skal love for jeg blev nysgerrig. Der er en vis logik i det du skriver, som gik lige ind.
  Jeg er nu ved at lytte til videoen med Dr. Mensah for anden gang.
  Wow. skal lige fordøje det hele lidt.
  Men tænker seriøst på at drage til Chicago.

  Tusind tak for at dele. Ulla

  Kære Ulla

  Det er jeg glad for at høre. Tak for dine søde ord.

  Ønsker held og lykke
 2. Trine på 30.08.2018
  TAK for yderst nødvendig info
 3. Ulla Naya på 27.08.2018
  Tak for grundig viden og info.

  Det er flot og dejlig og bekræfte
  igen-igen. Det er på kroppens betingelser med tålmodighed :)

  En gammel sjæl taler ...;)
  Jeg har mærket den på egen krop og sjæl med bedre og bedre resultat med sund fornuft og indsigt.

  Alle de mange selvudviklingsbøger
  er en skrue uden ende,der fortæller os
  'at vi ikke er gode nok',aldrig bliver helt
  tilfredse med den vi er!
  Vi kan blive bedre,bedre,hvis nu vi
  slutter os den kur,og så den sidste nye,osv.
  Vælg det mere enkle ...
  Ayurveda er vejen for mig-følg din puls
  og hjerte. Ikke det sidste trend,for og være smart og være med på noderne,
  og betale en kæmpe formue.

  Kosttilskud er endnu mere uoverskuelige og en jungle!
  -Alt med måde :))

  Det skal ikke altid styre vores liv!

  Tak for visdomsord
 4. Sarah på 26.08.2018
  Hej Ninka, du skriver i dit svar til Ole, at rapsolie er dårligt. Hvorfor er rapsolie med i den katagori? Spørger fordi det er en af de olier jeg selv bruger, netop fordi jeg troede den var god.
 5. Poul Erik Bendtsen på 24.08.2018
  homeopatisk medicin er ogse en moede at hjealpe kroppen paa
 6. Ninka på 23.08.2018
  Hej alle

  Ole: den historie om kokosolie kommer op hvert 2. År. Det er jo helt skørt. Jeg får lange boller af det, men det er den sædvanlige skræmmekampagne der beskriver alt mættet fedt som farligt og over en kam. Kokosolie er fint, ligesom smør, i moderate mængder. Det farlige fedt er palmin, vinduekerneolie, majsolie, rapsolie og margarine. Prøv at google greenmedinfo og coconut oil ( bedste database med lødig videnskab samlet)

  Navina: I LOVE YOU TOO

  Dorthe: Det er normalt at få det bedre i starten af at droppe kød. Konsekvenserne kommer senere. Du kan få samme positive effekt af at spise mere fibre (resistente også), mere fisk, kylling og æg end rødt kød. Læs bøgerne “ The vegetarian myth” og “ Beyond Broccoli”.

  Methylering: svært at finde nogen i DK der er gode til at spore både iver/undermetylering. Nutrigenomic Medicine i UK og www.mensahmedical.com er erdens bedste.

  Kys

  Ninka
 7. Ole R Nielsen på 23.08.2018
  Har fulgt dig i mange år Ninka og syntes du gør det godt for os alle. Har du nogen kommentarer til den sidste nye udmelding omkring" Kokos Olie er den rene gift"...håber det er ok at komme med det her spørgsmål her. Hvis ikke må du undskylde mange gange. På forhånd tak for dit store arbejde for os alle. De bedste hilsner Ole
 8. Navina på 23.08.2018
  Thanks Ninka, I freaking love you!
 9. Dorthe på 23.08.2018
  Hej Ninka
  Yderst interessant skriv.
  Jeg er selv vegetar og har fået det bedre i fordøjelsen efter at have droppet kød... Men har et trægt lymfesystem og bly forgiftning. Hvorledes tager man testen for metylering... Er det en købe test eller noget man kan teste sig selv for :-)
  God dag.
  Kh Dorthe

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.