Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Motion, stresshormoner og fødselsdag uden sukker

Jeg har fundet ud af, at den magiske grænse for motion går ved 1 time. Det er så meget, Bertram helst skal røre sig pr. dag.

Forleden var han i dårligt humør og lidt råbende, så Morten hentede ham i skolen på cykel. Og Bertram løb hjem. 1 time og 15 minutter tog det. Det løsnede ham op på magisk vis. Undervejs græd han, fordi han var ulykkelig over at have skældt mor og far ud i forriige uge. Hvor han jo var syg og derfor ikke kunne løbe. Da han kom hjem, var han blid som et lam. Den optimale træning pr. dag er: Løb. Stå på hovedet eller på hænder og kravleøvelser på måtte. Derudover armgang i et stativ, vi har i haven. Bertram er så muskuløs, at han ligner en topatlet. Selvom han er noget tynd i det.

Jeg talte med Oscar Umahro Cadogan, som er kostvejleder og ekspert i disse børn om motionen. Han arbejder meget med disse børn og omlægning af deres kost til gluten-mælke og sukkerfri diæt. Han siger, at det går mere og mere op for ham, at kosten ikke kan stå alene. Og at motionen er livsnødvendig for adfærds-udfordrede børn.

Han siger, at de har så mange stress-hormoner i kroppen. Og ved motion udskiller kroppen dem. Det er blandt andet derfor, at meget stressede mennekser (blandt andet landets nationalbank-direktør) skal løbe for at kunne tackle dagens stress. han har løbetøj med sig overalt, hvor han rejser hen.

Fødselsdag

Bertram var til fødselsdag i weekenden. Jeg talte med ham inden om, at han jo nu er stor og færdes steder, hvor folk ikke ved, hvad han kan tåle. Han svarede klogt, at det ved han jo selv. Og "så siger jeg jo bare nej tak, mor". Til fødselsdagen havde han hjemmebagte chokolademuffins med bagt på dadler, hasselnødder, kakao og mælk. De smagte guddommeligt. Og danskvand fik han at drikke. Han havde det rigtigt sjovt. Børnene spillede Magic cards. Jeg oplever, at andre børn fuldt ud respekterer Bertrams anderledes kost.

Knus fra NInka

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.