Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Psyke og følelser, Kosttilskud og urter

Mit Angstanfald - og vejen ud med kosttilskud og.....

VIDEOBLOG: Undskyld hvis jeg forstyrrer julefreden. Angst? Er det nu særligt julet? For nogen er det. Depression ligeså. Derfor kan jeg ikke holde på den her. Jeg må bare hjælpe.
For mig skete det i for-sommeren. At jeg blev lagt ned med panik-angst. Og fik brug for Buddha og min indre ro.
Her er de remedier, jeg brugte, for at overkomme det. Og den teknik, jeg fandt til at samle mig selv op. Se videoen her og sig mig - har du eller nogen, du elsker prøvet noget lignende?

PS - Jeg køber den "GABA", jeg taler om i videoen hos www.vitanatural.net. . Jeg tager også Bach´s blomster rescue dråber som fås på apoteket. Og får jævnligt oxytocin (lykkehormon) massage hos gæstelærer på min uddannelse, Elene: www.softmassage.dk

 

 

Kommentarer (24)

 1. Maria på 08.01.2016
  Ved du, hvorvidt man kan tage Nervoheel når man er på antidepressiv medicin og andet. Jeg får Anafranil, Rivotril og Lyrica - alt sammen mod angst. Ved akutte anfald kan jeg tage en benzo (Alprazolam). Min psykiater er så hardcore en mediciner med stort M, at jeg end ikke tør spørge hende, om hun kender til Nervoheel. Tænker om det kunne erstatte nogle af benzoerne på sigt.
 2. Anja Ingerslev på 02.01.2014
  Kære Ninka
  Tak for dit indlæg og åbenheden. Det prøver jeg også selv at være, og det hjælper jo allerede en hel del. Her kommer en lang smøre:

  For 6 år siden ( da min mellemste søn var 2 år) gik jeg ned med depression og angst. Det var helt klart udløst af dårlig nattesøvn i over fire år (mine børn har altid sovet dårligt de første par år af deres liv). Herudover og nok også særligt som følge heraf var der forskellige personlige udfordringer (job, mand m.v). Jeg kunne i hvert fald se den klare sammenhæng. En lang og sej kamp (uden hverken lykkepiller eller kosttilskudshjælp overhovedet - kendte bare ikke noget til det dengang) på et par år senere begyndte jeg at få det bedre. Jeg gik hos en psykolog og begyndte at meditere. Lærte helt klart mig selv meget bedre at kende og kunne derfor lytte mere til mig selv - jeg troede ALDRIG det kunne ske for mig igen. MEN, nu er min yngste søn lige fyldt 2 år, og igen har dårlig nattesøvn og dermed en større afstand i parforholdet præget billedet. Fik for et par måneder siden pludselig flere akutte nakkehold/spændinger jeg slet ikke kunne slippe ud af og pludselig gyngede jorden under mig i en meget ukendt form for svimmelhed/usikkerhed på benene. Blev øjeblikkelig grebet af angst for at være ude af kontrol, være alvorlig syg m.v. Og så kørte angsttoget ellers igen. Ud over alle de lægelige undersøgelser for at udelukke alvorlige sygdomme, gik jeg denne gang direkte til heilpraktiker, som bl.a. gav mig nervoheel (som er det middel der har haft bedst virkning i akutte tilfælde), og diverse homøopatiske lægemidler (coffearon til at dæmpe akut hjertebanken og forskellige andre til at styrke og samle mig). Jeg har det bedre nu, og det er primært fordi jeg ikke længere bliver bange for svimmelheden, som stadig er der. Tror jeg har en spændingstilstand i kroppen, som følge af den heftige angst/chok-reaktion. Da jeg også har haft ekstrem dårlig nattesøvn (angst for at falde i søvn), har jeg taget øget tilskud af Magnesium, B-vitamin, fiskeolie, Zink. Magnesium tager jeg på din anbefaling efter aftensmaden eller lidt senere om aftenen inden sengetid. Mit spørgsmål til dig er: giver magnesium i så høje doser (tager "un" ca 600 mg hver aften) kvalme og diarre (altid om morgenen) og hvad skal man i givet fald så gøre? Kvalmen er jo angstprovokerende i sig selv....Skal man holde en pause for at se, om det er det der forårsager diarre, skære ned på dosis, blive ved, tage noget andet, fordele det over dagen, probiotika (i givet fald hvilken?). Tænker mere om fordelene ved magnesium er mindre end ulemperne ved diarre (er det tegn på at det og min øvrige kost slet ikke bliver optaget?) Håber du har lidt input til mig. Er fristet til at prøve SOFT og har udover Bodysds behandlinger også en tid hos en kranio sakral terapeut som også beskæftiger sig med biodynamics, som er en videreudvikling af kranio-sakral-terapi. Giver gerne tilbagemeldinger på sidstnævnte, hvis det har interesse. Kh Anja
 3. Mette Primdal Andersen på 31.12.2013
  Tak Ninka for dette indslag. Det er så dejligt at høre din "tilståelse", at selv du, powerkvinden, kan få nedture og at du tør dele det med os. Det gør det lettere at se på ens egne svagheder, når man ved at der er mange andre der ude som kæmper med det samme.
  Jeg vil ikke sige at jeg lider af angst, men depressionen har jeg prøvet og kan meget let genkende følelserne.
  Jeg glæder mig helt enormt til at lære mere om mig selv og lære at favne det grimme og det der gør ondt her i livet. 2014 bliver et dejligt år, hvor jeg starter på din uddannelse, og jeg glæder mig til at springe ud som sensitiv:)
 4. Gro Monsen på 20.12.2013
  Vitanatural.net som du skriver om her, leverer ikke til Norge, står det på deres hjemmeside.
 5. Nina Evensen på 18.12.2013
  Jeg prøvde å bestille GABA til Norge for et par måneder siden fra USA, men den ble stoppet i tollen. Så kom det et brev om at den er forbudt å importere til Norge og regnes som et legemiddel. Så der satt jeg...
 6. Hanna Hjelt på 17.12.2013
  Tack för din videoblogg, jag följer den med stort intresse. Du är den som bäst sätter ord på hur det är att vara en sensitiv kvinna, och du har redskap som är mycket spännande.

  Jag får ångest av julen. Av att jag i år igen har lovat fira julen med min släkt, "för barnens skull" och för att det antagligen nu är sista julen som mina morföräldrar är i livet. Jag är skild, har två barn i åldern 3 och 8, den äldre har adhd-liknande symptom. Jag är utmattad och har inte ännu den ekonomi jag vill ha, så jag känner att jag inte kan skapa den jul jag vill ensam, utan att barnen skulle bli utan en "riktig" jul.

  Men mina föräldrar ifrågasätter så mycket av det som är viktigt för mig. Vår kost, närheten som jag har med mina barn, de tips och trick som jag tar till för att mina sensitiva barn ska klara sig i vardagen. Och jag känner mig inte sedd, älskad eller respekterad av min släkt, även om jag vet att de nog tycker om mig. De ser bara mina livsval som kritik mot dem själva och deras livsval.

  Jag ser fram emot att fira nyår på mitt eget sätt, med bara mina barn, och jag försöker jobba fram energi för att skapa egna små ritualer som fungerar i vår familj. Med jordförbindelse, med magiska stunder med tacksamhet och att skriva ner det vi önskar till universum.

  Men julen. En middag där jag känner mig ensam fast jag sitter i ett sällskap med människor som "borde" vara mina närmaste. Men om jag satt hemma ensam så skulle jag också känna mig utanför...

  Hur gör man?
 7. Bettina Carlsen på 13.12.2013
  Hej kære søde Ninka !
  Tak fordi du deler og er hudløs ærlig - stor respekt.
  Jeg har selv været der. Jeg blev for år tilbage total overrumplet af panikangst. Jeg anede ikke hvad der skete for mig. Som du beskriver det blev mange ting i hverdagen total uoverskueligt - vejrtrækningen var ikke længere en refleks...jeg var i total kamp flygt tilstand.
  Jeg fik lykkepiller - ikke en optimal løsning , men jeg tror på det tidspunkt at det reddede mit liv. Af lægen fik jeg at vide at jeg skulle tage disse piller resten af mit liv. Jeg fik ro på - men efter et par måneder skulle jeg have større dosis for at opnå en effekt ... Og større og større dosis.....
  Så vågnede jeg op ... Mit mål var at komme af med lykke pillerne - det var en laaaaang og sej kamp. Jeg fik tilbagefald og voldsomme eftervirkninger fra pillerne i aftrapningen. Men jeg var vedholdende og stædig - bla. ved hjælp af de samme tilskud som du tager og en dygtig heilpraktiker/irisanalytiker er jeg fri for pillerne. yes!
  Jeg kæmper indimellem med angsten for angsten ! - kender i det ? Øv ! Men jeg vil ikke lade angsten styre mit liv - i disse situationer har jeg stor hjælp fra resque sprayen.
  Mange varme hilsner til jer alle derude - knus herfra
 8. ninka mauritson på 13.12.2013
  Kirsten - Tak for dit spørgsmål. jeg ville konferere med en læge, hvis jeg var dig - inden du tager GABA. derudover er der ved sart tarm ofte svækket optagelsighed. Og det kan være en ide at tænke genopbygning med probiotika (det får du sikkert), Mavesyre (hcl) som du kan købe på nettet og fordøjelses-enzymer. En klassisk fejl er at symptombehandle med en masse kosttilskud, som man ikke engang kan optage. Og så er det spils af penge. God sundheds-rejse fortsat - håber vi høres ved herinde...

  Knus

  Ninka
 9. ninka mauritson på 13.12.2013
  Kære Gro - ja en sensitivitet er en gave. Og en måde at lære sig selv at kende på. der er budskaber i den. Og jeg tror, alle mennesker har den gave, men nogen er bedre til at respektere og lytte til den. Uden den evne, er det et mareridt at have adgang til sjælens bløde sider og et følsomt nervesystem i en moderne verden...

  Knus og stor taknemmelighed og ydmyghed over din tilstedeværesle på bloggen.
 10. ninka mauritson på 13.12.2013
  Kirsten - Tak for dit spørgsmål. jeg ville konferere med en læge, hvis jeg var dig - inden du tager GABA. derudover er der ved sart tarm ofte svækket optagelsighed. Og det kan være en ide at tænke genopbygning med probiotika (det får du sikkert), Mavesyre (hcl) som du kan købe på nettet og fordøjelses-enzymer. En klassisk fejl er at symptombehandle med en masse kosttilskud, som man ikke engang kan optage. Og så er det spils af penge. God sundheds-rejse fortsat - håber vi høres ved herinde...

  Knus

  Ninka
 11. ninka mauritson på 13.12.2013
  Bashir - Tak - life is like that....

  Keep up the good work i Norge - ved du selv er ekspert på sundheds-området.

  Knus

  Ninka
 12. Karin Thygesen på 12.12.2013
  Jeg kan også anbefale grøn te da det indeholder GABA stimulerede substanser, og hvis man drikker det kan man skære ned på Gaba piller :)
 13. Gro Monsen på 12.12.2013
  Tusen takk for at du deler dette med oss Ninka. Jeg har også opplevet det samme. En av årsakene for min del er at jeg inntil for tre år siden ikke visste at det var noe som het å være særlig sensitiv (HSP). Jeg trodde selvsagt at det var noe galt med meg og det førte til at jeg stadig presset og presset og presset meg selv hardt på alle mulige måter for å klare like mye som "alle andre". Det gikk selvsagt galt til slutt og jeg har vært ute av arbeidslivet i flere år nå pga depressjon, angst og stress :-(. Jeg hørte første gang om HSP her på bloggen hos DEG, og jeg har vært deg evig taknemlig for dette siden. Jeg er nå 50 år, har nå lært meg å leve livet som særlig sensitiv, lærer stadig vekk å passe bedre på meg selv, lever sundt og prøver meg tilbake i arbeidslivet med små skritt.
  Jeg har fulgt deg siden du ga ut din første bok og finner stadig vekk inspirasjon hos deg til å følge den kernesunde vei :-)
  Klem fra Oslo
 14. ninka mauritson på 12.12.2013
  Kære Susan
  Jeg tror ikke, det er meningen, at du skal høre, hvad jeg siger lige nu :-) Inde i Detox er lyden optaget rigtigt højt, og med en helt anden mikrofon på ipad. Og der kan man slet ikke komme ind uden at have købt adgang først. Gad vide, om du mener klubben?
  Uanset hvad - tak fordi du lytter med. Jeg tror ikke, at noget er tilfældigt, og tænker, at det ikke er mig, du skal lytte til, når teknikken ikke er med os :-) Knus Ninka
 15. Karin Thygesen på 11.12.2013
 16. susan petersen på 11.12.2013
  Øv nu troede jeg at det med for lav lyd på din videoer, var fortid, denne video her kan jeg godt høre. var så inde på dit detox forløb som jeg er interesseret i , men der kan jeg stadigvæk ikke høre hvad der bliver sagt på den. øv.
 17. susan petersen på 11.12.2013
  Juhu endelig kan jeg høre hvad der bliver sagt på jeres videoer. Har hele tiden troet det var min comp. der fuckede up. men da min voksne datter fik tjekket den, fandt hun ud af det kun var jeres videoer der ikek kunne høres, så skrev til jer om det. og juhu........nu kan endelig følge med i alle dine videoer. Tusind tak.
 18. ninka mauritson på 11.12.2013
  Kæreste Karin - tak for dit tip. Serenety er produceret af en af de mest sikre producenter i verden plus i USA, så det er nok ok. Jeg er ret tilfreds med min GABA, som virkelig giver en fantastisk, rolig nat - men jeg har heller ikke angst mere. Noget andet, som kan give angst er for højt stofskfte - blandt andet når man tager naturligt thyroid. Det med skammen giver SÅ god mening, Kærlighed og taknemmelighed for dit modige bidrag. Ninka
 19. ninka mauritson på 11.12.2013
  Trine
  Jeg føler med dig. det er så godt at være ude på den anden side, hvor jeg har været siden sensommeren. Usikkerheden har jeg lært at lege med. Og lægge den over i kategorien eventyr.
  Hvis vi ikke har usikkerheden, mister livet sin magi.
  Men det er samtidig vigtigt at slå rødder og have jordforbindelse, synes jeg. Store kram til dig.. Ninka
 20. ninka mauritson på 11.12.2013
  Susanne - hvor er det sændende at læse din kommentar. TAK. Ja, det er så sindssygt vigtigt at LEVE og sprudle. kender godt de der overlevelses-perioder...

  KYS

  Ninka
 21. ninka mauritson på 11.12.2013
  Kæreste Karin - tak for dit tip. Serenety er produceret af en af de mest sikre producenter i verden plus i USA, så det er nok ok. Jeg er ret tilfreds med min GABA, som virkelig giver en fantastisk, rolig nat - men jeg har heller ikke angst mere. Noget andet, som kan give angst er for højt stofskfte - blandt andet når man tager naturligt thyroid. Det med skammen giver SÅ god mening, Kærlighed og taknemmelighed for dit modige bidrag. Ninka
 22. Susanne Hjøllund på 11.12.2013
  Kære Ninka!
  Jeg elsker dit mod til at være autentisk. Og jeg mener, at du har helt ret, i at det er vigtigt selv at tage hånd om ting. Jeg har også haft angst, da mine børn var små og jeg næsten ingen søvn fik. Jeg glemte at nære mig selv og havde det aldrig sjovt. Livet var bare en overlevelse og jeg værdsatte det ikke. Desuden forsøgte jeg at leve op til alle andres forventninger uden at mærke min egen kerne. Faktisk gik jeg også glutenfri for 12 år siden og blev glad, da du udkom med Kernesund Familie.

  I dag har jeg fundet modet til at være mig og omgiver mig med mennesker, som afspejler mine værdier. Det giver indre fred. Min heilpraktiker gav mig desuden Basica Compact (basedannende mineraler), mod det sure miljø stressen havde skabt i min trætte krop.

  Rigtig glædelig jul!
  Namaste!
 23. Trine Christensen på 11.12.2013
  Hej Ninka
  Ååå mange tak for et skønt indslag :)
  Jeg har døjet med panikangst i en del år efterhånden og noget som har kureret det var nemlig det at tag ansvar overfor nogle ting i mit liv. Jeg har siden jeg var lille stammet rigtig meget, men gør det faktisk næsten aldrig mere, men dengang i folkeskolen blev jeg meget mobbet og ingen ville være min ven eller hvis jeg fik en ven så bagtalte personen mig. Da jeg så blev ældre kunne jeg godt se at jeg havde ladt andre bestemme over min lykke og om jeg generelt var glad, så jeg begyndte at mærke efter hvad der var godt for mig, som resulteret i at jeg sagde farvel til en del venner og blev nød til ikke at ha kontakt til min psykisk syg mor, som jeg har været psykolog for siden jeg var 10. Det var en hård periode, men min panikangst forsvandt på mange områder, der er stadig nogle områder i mit liv hvor jeg stadig lægger ansvaret over på andre og jeg arbejder meget med det. Jeg kurerede næsten mit stammen ved at kaste mig ud i et job som yoga instruktør som 18 årig ;) og har gjort det i snart 13 år ;) SÅ fantastisk.
  Lige nu får jeg panikangst pga uvisheden, hvad fremtiden bringer og hvad jeg dog skal arbejde med. Er sygemeldt med stress. Så når jeg begynder og tænke på at sku søge job, får jeg det så skidt og får panikangst. Men ja, jeg ved sådan ca. Hvad jeg skal gøre, lige nu har jeg bare ik overskuddet til det, men det bliver bedre for hver dag der går :D
 24. Karin Thygesen på 11.12.2013
  hej ninka,
  jeg har også selv problemer med angst og tager mange af de samme kosttilskud som dig. Dog tager jeg istedet for Gaba l-theanin som vist bliver bedre optaget i kroppen end Gaba. Jeg var lige inde og tjekke Serenity og kan se der er Dong Quai i, som jeg har hørt man skal passe meget på med da det kan give allergi...
  Udover kosttilskud arbejder jeg også meget med at mærke når jeg bliver vred. Ikke. nødvendigvis at lade det gå ud over andre men virkelig mærke og rumme en nogen gange kraftig vrede. jeg har lagt mærke til at min angst ofte kommer hvis der har været en episode hvor jeg ikke har mærket den vrede eller måske ligefrem skammet mig over det.
  kh Karin

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.