Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Mine mælkebumser og al magt til Morten

Jeg har været på næstsidste modul af min procesleder-uddannelse. Næste måned er der eksamen.

Her ser I konsekvenserne.

Af en overnatning på Comwell i Roskilde i samme anledning.

Jeg tænkte, at det var på tide at afprøve, hvordan jeg nu reagerer på mælk og gluten.

Og det var sjovt at spise en hvedemad med tandsmør.

Og det bliver ALDRIG kedeligt at studere effekten bagefter. Her ser i nye bylde-bumser, som ligner dem, jeg levede med hver eneste dag til den dag, hvor jeg blev 33 år og kvittede mælken.

”Velkommen tilbage, gamle venner. Hyggeligt at hilse på jer igen.”

Få timer efter indtraf den psykiske effekt. Fornemmelsen af at sidde i en osteklokke. Vreden. Modløsheden.

Så er det om at holde tungen lige i munden de par dage, det tager. Før det er ude igen.

Hjemme igen tog jeg aktivt kul i tabletform (prøv at google ”active charcoal”) og gik tidligt i seng.

Der er meget at fordøje efter sådan en tur. Det gælder i øvrigt også uddannelsen, hvor vi lærte om persontyper. Her ser I min læremester, underviser på uddannelsen og mentor, Lars Borgmann.

Han er et af de mest fascinerende menneskser, og den dygtigste underviser i kommunikation, jeg nogensinde har mødt.

Det er lykkedes mig at lokke ham til at undervise i relationer og kommunikation for kernesunde i vores klinik. Glæd dig.

Mere om det senere.

 

Jeg skal pleje mine bumser med Traumeel og tænke over tilværelsen.

 

PS: Mine drenge vokser SINDSSYGT hurtigt disse dage.

Jeg skal snart vise jer et billede af dem…

 

Al Magt til Morten

Jeg må også lige indvie jer i noget, der er sket i vores parforhold.

Inspireret af sidste undervisningsgang, hvor vi talte meget om parfohold og mønstre, har jeg givet slip.

Fuldstændig slip.

Det er min teori, at jo mere, jeg mærker en tendens i mig til at kontrollere Morten, bestemme og styre, jo mere fjerner jeg mig fra mig selv. Og jo mere mandhaftig og ulykkelig bliver jeg.

Derfor har jeg kastet mig ud i et eksperiment, der minder lidt om en opgave, jeg giver nogle af mine kursister. Jeg har erklæret hjemmet en ”Al magt til Morten-zone” i en periode.

Det vil sige, at jeg nu slipper min over-kontrollerende personlighed på hold. Og hvad lavede den så i vores ellers kernesunde parfohold?

Den ville egenhændigt bestemme AT vi skal flytte. At det skal være NU. HVOR vi skal flytte hen. HVILKEN bil vi skal have og at det skal være NU.

Og jeg kunne mærke en sætning, der på et tidspunkt bliver sagt i ”The Secret” filmen, gav mening:

”Jo mere, jeg presser på, jo mere fjerner jeg mig fra mit mål.” Så jeg har givet slip.

Jeg har sagt til Morten, at jeg læner mig tilbage. Blid, blød og kvindelig og glæder mig til at se, hvor han bærer sin familie hen. Sådan som han er skabt til at gøre det.

Så nu er Morten leder-han, og jeg holder sommerferie fra mine kontrollant-gener. Det betyder, at jeg ikke ved, hvor vi skal flytte hen (kun at det bliver i nærheden af Hornbæk). Jeg ved ikke, hvornår, vi skal flytte. Og jeg ved ikke hvornår vi skal have bil. Og hvilken bil det bliver.

Det sjove er, at det har givet ham sådan en fed ro, styrke og selvtillid, at jeg ikker spiller mor for ham.

Det er faktisk også meget mere spændende på denne måde.

Og så er det afslappende.

Og så er det faktisk lækkert med en mand, der rent faktisk har den power, han gerne skal have. Og den indflydelse, der følger med.

Knus

Ninka 

Kommentarer (45)

  1. Henriette Bekker på 23.05.2009
    Hej Vibeke,

    Mht. vitaminmangel m.v. så kan du evt. tage ind hos Helsemin, der kan du få en gratis vitamin og mineraltest hos deres biopat. Du kan også overveje en vegatest - disse to tiltag er noget billigere end at kontakte Nordic clinic, så kan du jo se hvad det giver dig i første omgang.....

    Mvh


    Henriette
  2. Lone S på 16.05.2009
    Til Ann
    Du spurgte om hvorfor kernesund -skeptikere kan finde på at tilbringe meget tid på bloggen.
    Jeg er kommet til at tænke på, at f.eks. uøkologiske landmænd eller mejerister, som ikke har helbredsproblemer, måske kan være meget uforstående over for konceptet og eller endda opfatte det som en trussel. Eller nogle, der har en ægtefælle med et usynligt fødevareintolerance-handicap.
  3. vibeke nielsen på 16.05.2009
    Hej Ninka
    Ved du om at de på nordic kan teste mig
    for vitaminmangel.
    Kærlig Hilsen Vibeke
  4. Lone S på 16.05.2009
    Hej igen, David. Du har ret i at du ikke nævnte klovne. Hvad mente du så med at det handler om at træde op for kunderne?
    Jeg synes, at hvis man ser på familien kernesund som mere eller mindre handicappet, og hvordan de har hjulpet sig selv, så er deres sundhedskoncept sammenligneligt med en kørestol for folk med livsstilshandicaps.
    Jeg har i øvrigt hverken ondt af dem eller medlidenhed, men ja, jeg synes, de kæmper en smuk kamp.
    Man behøver i øvrigt ikke at betale den kernesunde familie en krone for at følge livsstilen, i det de lægger så meget ud gratis på nettet. Man kan så være enig eller uenig i deres råd, men hvis ikke man selv afprøver rådene på egen krop, kan det være svært at vurdere om det virker for én selv.

    Med hensyn til ”censur”, så er det meget almindeligt på nettet at moderere et forum, alternativet er at forummet bliver oversvømmet med irrelevante, negative indlæg, og ofte har det den konsekvens at de oprigtigt interesserede ikke gider at deltage længere.
  5. Lars H på 16.05.2009
    Fair nok, du mener at det er på grund af et evt. handicap at vi har sympati med dem. Det kan jeg så afvise, min sympati ligger i at de har modet til at stå frem med synspunkter som er meget anderledes end "de officielle", men som efter min egen erfaring, og adskillige forskeres erfaring, ikke desto mindre er fornuftige.

    Jeg var grundlæggende også imod diagnoser, indtil jeg fik brug for hjælp fra det offentlige Der erfarede jeg at det kan være temmelig svært at få hjælp uden en eller flere diagnoser, så nu har jeg en mere praktisk holdning til det spørgsmål :)

    Jeg tænkte nok at du ville sige det om Wikipedia :) Det var udelukkende for ikke at bruge for meget tid på at finde en bedre definition, den fra Wikipedia er mangelfuld, men god nok til min pointe i det her tilfælde.
  6. David Petterson på 16.05.2009
    Ja Lars, hvis du lige gider læse mit indlæg ordentlig så "forklares" der i første sektion af det sidste indlæg. Og Lone "at træde op" gøres også af andre end klovne...nævnte jeg klovne? Er det jeres egne latente modreaktion på kernesund der kommer til udtryk eller?

    Jeg er ikke for diverse diagnoser, det placerer bare folk i "asser" og gør dem anderledes. På den måde skaber vi en masse ofre som det er synd for.

    Wikipedia er forhåbentlig ikke din foretrukne videnskabelige kilde til info?
  7. Lars H på 16.05.2009
    David, Ja, det var hende der sagde handicap, og det var dig der sagde "at det forklarer jo så meget." Så hvad er det mere præcist at det forklarer? Havde du en dybere mening med at skrive det? Det er svært at diskutere med nogen der bare slynger vage bemærkninger omkring sig, uden at være villig til at forklare hvad der ligger bag bemærkningen.

    Mit indlæg gik på at jeg bestemt ikke ser nogen svaghed i at være handicappet, snarere tværtimod. Det var ikke for at høste sympati, det har jeg ikke brug for, det er jeg ude over.

    Sakset fra Wikipedia:

    Et handicap er en permanent fysisk eller psykisk sygdom.

    Et handicap defineres som en person med funktionsnedsættelser, der har konsekvenser for livsførelsen. Det skal altså være en funktionsnedsættelse, der ikke kan kompenseres helt for og som dermed giver barrierer i samfundet.

    Ca. hver femte dansker har en eller anden type funktionsnedsættelse. Man taler normalt om fysiske (mobilitetsproblemer) og psykiske handicap (kognitive eller psykiske lidelser).

    ---

    Når det nu er så svært, og dyrt, at undgå gluten, laktose og sukker i vores samfund, mener jeg at man kan betragte de nævnte allergier som handicaps.

    Iøvrigt er jeg ikke i "ernesund universet" som du beskriver det, jeg hælder mere til stenalderkost, men jeg synes at Ninka og co. gør en god indsats for at hive folk ud af vanetænkningen, hvilket er temmeligt fedt.

    Placebo effekten er jeg meget opmærksom på, det kan man desværre ikke sige om vores læger, når de gang på gang udskriver medicin som kun har skadelige virkninger og ellers udelukkende placebo effekt.
  8. David Petterson på 16.05.2009
    Nu var det så din kone/kæreste der kaldte kernesund for handicappet, ikke mig, men det forklarer måske hvorfor I og alle andre synes de er så fantastiske...fordi I har ondt af dem, medlidenhed med dem og synes de kæmper en smuk kamp for alverden.

    Det synes jeg så er et utrolig naivt synspunkt. Og jeg mener langtfra kernesund er funderet i videnskabelighed, men blot "fornemmelser og oplevelser". Modsat dig ser jeg i øvrigt ikke mælke- og glutenallergi som et handicap; det ville være at trække al betydning ud af ordet. De fleste er i øvrigt ikke testede for gluten eller mælkeallergi; de påstår nærmest at de bliver det nægtet af det gængse system - som jo ikke forstår dem.

    Men pyt, man kan jo mærke hvad der er rigtig. Og placebo-effekten gælder vel ikke i jeres univers?

    Hvorfor skulle folk i øvrigt vide at du var multihandicappet? Spiller det nogen rolle i diskussionen eller skal det blot skabe sympati og forvride fokus på kernesunds hokus-pokus?
  9. Lone S på 16.05.2009
    Hej David, jeg beklager hvis jeg ikke fik udtrykt mig korrekt, at dit indlæg skulle være provokerende er måske ikke det rette udtryk. Det jeg tænkte på var især at du skrev at at det handlede om ”at træde op”, for kunderne, som om hun var en cirkusklovn:o) Faktisk så synes jeg at din kommentar om væggelus er ok. Jeg synes også at det er et sympatisk træk af dig at du læser med her i forumet. Og jeg synes at det er endnu bedre, at du er engageret i debatten, uanset din synsvinkel. Grunden til at dit første indlæg blev slettet var formentlig, at det også indeholdt noget omkring konceptet og omkring kønsroller, som kunne virke provokerende og nedladende. Hvis du havde nøjedes med at kommentere at det kunne ligne væggelus, så var der ingen, der havde hævet et øjenbryn.
  10. Helena Nielsen på 16.05.2009
    Det eneste hånlige indlæg der er (og har været) i denne blog, er Ninkas indlæg om væggelus. Resten er (og har været) en fornuftig debat.
  11. Lars H på 16.05.2009
    David, mit ven :) Der er såmænd ingen på denne side af skærmen der er rasende over dit indlæg. Dit svar virker mest af alt som en god gang projektion.

    Jeg bliver nødt til at spørge: Er man, i dine øjne, mindre egnet til at tænke selvstændige og fornuftige tanker, hvis man er handicappet? Jeg er multi-handicappet, og på trods af det har jeg en IQ som overgår de flestes fantasi, det er bestemt ikke hovedet det er galt med :)
    David, hvad er det så det forklarer at familien er mere eller mindre handicappede?

    Ja, gid fanden havde biblen, den er ihvertfald fuld af fejl :)

    Slap nu af David, der er ingen af os der forsøger at skade dig, men jeg må erkende, som så ofte før, at tekst i et forum kan fejltolkes meget let :)
  12. David Petterson på 16.05.2009
    Hej Lone S.
    Du trænger til en ordentlig gang infrarød-i-hovedet-af-raseri detox. Du ser provokationer, hvor der ingen er, men det er jo klart når du er igang med noget så spændende som en frihedskamp. Oprindeligt nævnte jeg blot et alternativ til forklaringen om mælk - hvorefter I flipper helt ud og man sletter mit indlæg. Men tak fordi du gør opmærksom på at kernesund familien er "mere eller mindre handicappede" - det forklarer jo så meget. Når man læser dit indlæg bekræftes man jo bare endnu engang i at kun de "rette" må være uforskammede. Du læser folks indlæg som fanden læser biblen.
  13. Lone S på 16.05.2009
    David, vi synes, det er provokerende, at du nedgør Ninka for at vise sine symptomer på et mindre handicap som mælkeintolerance. Og antyde, at hun skulle være en fupmager eller mindre intelligent og ufølsom over for sit handicap (at det muligvis bare er kløende væggelus-bid), hvorpå du spørger om hun er sart.
    Hele grundlaget for deres koncept er at de er mere eller mindre højsensitive, og har mere eller mindre alvorlige handicaps.
    Ikke let i en kultur hvor det hvide ko-blod er et af grundelementerne i kosten og en hellig ko blandt de såkaldte officielle eksperter.
    Provokator, kald det hvad du vil. Det er typisk at man i vores kultur bliver nedgjort og latterliggjort, hvis man på den ene eller den anden måde skiller sig ud fra mængden og vover at tænke selv. Al magt til egoet, ikke David?
    Vi håber i hvertfald at det lykkes for dem at få anerkendt de forskellige handicaps.
    Vi tror ikke det er for sjov, at hun fremviser sit handicap.
    Vi anser det som frihedskamp.

    Obs, til Ina, den officielle lægetest for fødevareallergi kan godt vise falsk negativ, især hvis man ikke er direkte allergisk men ”kun” intolerant. Fødevareintolerance kan dog være et ligeså stort handicap som allergi.

    Den officielle lægetest for fødevareintolerance, som vi pt. har i Danmart, medfører derfor forskelsbehandling af handicappede, samtidig med at informationsniveauet omkring kostens betydning ofte ligger på et meget lavt niveau.

    Dét er da provokerende, undertrykkende, og nedgørende.

    Mvh. Lone og Lars
  14. Ina Thomsen på 16.05.2009
    Teorien med væggelus er ikke helt hen i vejret. Du slutter fra det specifikke til det generelle - du har udslæt, ergo er det mælkens skyld. Men den regel behøver jo ikke gælde for alle. Selvom dine fans altid "føler med dig". Hvis man er testet for mælkeallergi - hvilket jeg regnede med at du var, giver "eksperimentet" i øvrigt ikke megen mening.
  15. David Petterson på 15.05.2009
    Så "Indlæg, der er fordømmende, misundelige, nedladende og person-fornærmende" fjernes...så tror jeg da egentlig dit sidste indlæg Ninak bør fjernes, da den nedladende tone sikkert vil støde mange. Du bør stå ved at du er en provokatør; du sætter ting i gang og censurerer så reaktionerne efter hvad du kan klare den dag. I virkeligheden handler det jo om nødvendigheden af "at træde op" foran kunderne. Vær du glad for kritikken (hvis det er kritik at nævne muligheden for væggelus). Er I ikke lidt sarte?
  16. Marianne Krogstrup på 15.05.2009
    Hej David.
    At du mener at kejseren ikke har nogen klæder på, må være fordi du ikke selv har oplevet fordelene ved at følge nogle af de kernesunde råd. Ninka opfordrer jo gang på gang til at man skal være sin egen specialist og det er kun på egen krop at man kan mærke om det er noget der virker.
    Og i min og mange andre familier har udelukkelsen af mælk i hvert tilfælde haft mange gavnlige effekter. Ligeledes har vi reduceret sukker meget og for mit eget vedkommende har jeg også fundet ud af at udelukkelse af hvidt mel i alle former afhjælper smerter i mine knæ.
    Man har jo lov til at vælge og vrage i rådene og personligt er det omkring kosten at jeg følger deres ideer. Meget af det andet passer ikke ind i min boldgade, men det lader jeg jo så bare med at følge. Men jeg vil ikke kritisere dem, de skal da have lov til at gøre tingene på deres måde.
    Mvh. Marianne
  17. David Petterson på 15.05.2009
    Sjovt at man prædiker "groft, grønt og personlig udvikling" mens man i flæng sletter al tekst som kan give lidt modspil og mentalt modspil. I er godt i gang med at etablere et drivhus, hvor det kunstige og indelukkede trives - og solen skinner fint igennem ruden. Kan man leve længe i den isolerede verden? Tror det ikke...og Ann, grunden til at mange skeptikere skriver herinde er at man måske kan hjælpe til at nuancere debatten og få folk til at se at kejseren sgu ikke har noget tøj på. At mine indlæg bliver slettet bekræfter mig bare i mine antagelser om at dette er en usund livstil med indbygget tankepoliti.
  18. Henriette Bekker på 15.05.2009
    Til Pia Lerager,

    Du skal helt klart få hjælp til det I tumler med. Jeg tænker ud fra det du skriver at der også kan være candida svamp inde i billedet - når man har hang til ost er det ofte tilfældet - candida svamp lever af alt det hvide, incl. mælkeprodukter. Det bedste du kan gøre for dit ufødte barn fordi du ikke må udrense er, at tage probiotika som du skriver og så ruste op med vitaminer og mineraler - gerne i større doser end der står på pakkerne - du kan evt. tage dr. Wallachs idet de optages næsten 100% - du skal have fat i Livskilde 2 og i calciumblandingen. Det blev min datter ihvertfald supersund af...

    mvh


    Henriette
  19. Lone S på 15.05.2009
    Vi synes, det er stærkt gjort af Morten, at han har valgt at indføre blog politik. Det er bedre at være her på bloggene, nu hvor de mest useriøse og personligt nedladende indlæg bliver fjernet. Selv i den økologiske have er der rarere at være, når tidslerne bliver fjernet.
    Det kan ovenikøbet være en fordel for dem, der har sendt dem. Det kan man så glæde sig over, eller i stedet skrive sin personlige nedladende kommentar til eb.dk, som Ninka har foreslået.
    Især hvis man også ved nærmere eftertanke synes, den har relevans som evident sundhedsfagligt materiale.

    Ja, Ann, såvidt jeg kan se, så skulle det være den eneste grund til at gøre det, medmindre man ligefrem er afhængig af at nedgøre andre. Nogle er sukkernarkomaner, nogle er brokkenarkomaner.
    Hvad er kuren for brokkenarkomani? Min kæreste har et bud: at praktisere tilgivelse.

    Jeg glemte i øvrigt at skrive, at grunden til, at han ikke vil have reklameblade i julen, er at selvom de lokker med gode tilbud, så giver de en forøget risiko for at jeg laver unødvendige impulskøb, og det gider han ikke.
  20. Ann Daugaard på 15.05.2009
    Hej

    Jeg må altså indrømme at jeg synes det er meget underligt, at alle dem der er så meget skeptikere overfor kernesund, bruger så meget tid her på bloggen.
    Hvad får man/I ud af det?

    Jeg synes det er helt fint at man er uenig - selvfølgelig er det ok - det ville ikke være sjovt hvis vi alle mente det samme, men når nu man slet ikke er til dette kernesunde univers hvorfor bruger man så sin tid herinde? Tiden kan da bruges meget bedre hvis man læser og involverer sig i de ting man selv har en interesse i og synes er spændende.

    Jeg forstår det simpelthen ikke!

    Jeg bruger da heller ikke tid på at skrive indlæg på f.eks. en blog for vægtløftere og fortæller hvor forkert jeg synes det er at belaste sin krop på den måde...dette er bare et eksempel..

    Vil nogen oplyse mig?

    Mvh. Ann
  21. Helena Nielsen på 15.05.2009
    David: De ønsker skam masser af respons, men kun hvis den er kærlig, konstruktiv og positiv. Alt andet bliver slettet. Sådan er reglerne på deres blog.
  22. David Petterson på 15.05.2009
    Bare for en god ordens skyld; det billede kan lige så godt illustrere bid fra væggelus, en meget almindelig plage på hoteller. De bider på fødder, hænder og i ansigtet. Så at det er mælk der bærer skylden er langt fra sikkert. Jeg forstår ikke formålet med en blog hvis ophavsmanden lægger ting ud, uden at ønske respons. Må jeg foreslå at bloggen her istedet helt droppes? Så kan man sende nyhedsbreve til de særligt indviede. Kontrollere den slags kan og skal man ikke.
  23. LINNEA OLESEN på 15.05.2009
    hej Ninka, du snakker om aktivt kul, har googlet det men hvor skal man køb det som du tager? det skulle kunne hjælpe med at udrense for tungmetaller, som jeg tror jeg har for meget af bla. pga tun som jeg har spist rigtig meget af indtil jeg læste om din søns tungmetalforgiftning!
    er der andre der ved det?
    kh linnea
  24. Lone S på 14.05.2009
    Jeg kom til at tænke på, at jeg synes, det er et kontroltrip at holde reklamer!

    I årevis sad jeg og bladrede efter de bedste tilbud på de bedste ditten og datten, og ofte kom tilbuddene når det passede mig mindst at køre efter dem.
    Det var et stressmoment!
    Nu har vi ikke holdt reklamer i flere år, og ofte finder vi alligevel brugbare tilbud, hvor vi kommer;)
    Nogle gange har jeg endda en følelse af at nu har jeg lyst til at tage i Kvickly el. lign. Det er meget mere tilfredsstillende, når der så er noget dér, man kan bruge. Eller jeg tjekker reklameavisen ved indgangen. Evt på nettet, obs, ærgerligt at de store kæder, jeg har set, der har reklameaviser på nettet, fuldstændig har misforstået mediet og lavet en direkte kopi af de trykte reklamer.
    Skønt at være fri for alt det papir, som er lige til at smide ud!
    Dynger og atter dynger af papir, som nok ikke alt sammen er super for vores miljø, som bare er en bekræftelse på, hvor bange man er for at tabe penge på oversete tilbud, gå glip af noget eller for bare ikke at være god nok..
    En ny dynge, hver uge, der ligger og griner, haha du er bange, hvorefter man bruger tid på at smide den ud.
    Dejligt med det lille skilt!
    Jeg havde egentlig planlagt at få reklamer omkring julemåneden, men min kæreste gik imod :). Det er ham der sidder på kassen og mit dankort, hvilket jeg er meget heldig med, må jeg indrømme.
    Han har i øvrigt købt sine egne fødselsdagsgaver på forhånd, han fylder snart 40, den ene er en Wii Fit, og han er begyndt at træne i dag!:-)
  25. David Petterson på 14.05.2009
    Hej Janni
    Jepper, dér kom censuren - desværre er man jo så nok også nødt til at slette alt det andet, reaktionerne på det skrevne mv. Men det viser jo bare at kernesund hverken tolererer kritik endsige kommentarer. Svagt koncept, svaaaaagt koncept - men hvad gør det når man scorer kassen ;-)
  26. Janni Jensen på 14.05.2009
    Hvor er det en kæmpe falliterklæring at der bliver slettet indlæg fra folk, der helt rigtigt påpeger det opstyltede ved "al magt til mændene" (nærmere bestemt David og Lisbeth).
    Det er en debat udelukkende på dine præmisser Ninka, den der vover at trodse dig, bliver slettet med benhård hånd.
    Der er blevet sagt at indlæg vil blive slettet hvis de er "ukærlige". De omtalte indlæg var på ingen måde hverken ukærlige, uforskammede el. lign. De var bare uenige... Det er ikke ret blidt, blødt og kvindeligt i mine øjne...
    I kernesunde damer har så meget bukserne på, det tror jeg også jeres mænd/kærester kan se, men for at bevare en sidste rest af mandighed, er de selvfølgelig nødt til at spille med på spillet om at "de bærer deres familie, sådan som de er skabt til at gøre det".
    Hvis de havde lidt balls havde de meldt sig ud af det vanvid for lang tid siden.
  27. Anna Møller på 14.05.2009
    Kære Pia.

    Jeg er på ingen måde læge og kan kun berette ud fra egne oplevelser.

    Begge mine drenge var altid forkølede, inden vi tog mælk og gluten fra dem. 14 dage efter mælke og gluten stop, var det væk.

    Min meget nære veninde har en søn, der er et par år yngre end mine drenge.
    Fra fødslen havde han astma, et hav af mellemørebetændelser, konstant feber og dårlig mave. De fik ham testet og det viste sig at han ikke kunne tåle mælk. De fjernede så AL mælk fra ham, og inden 1 måned var han feberfri og uden astma medicin. Der er heller ikke flere mellemørebetændelser og slut med dårlig mave.

    Jeg fra os selv, at vi er nødt til at være 100% fri af mælk og gluten for at opretholde de gode resultater. Bare den mindste smule og vi har problemer igen.
    Hos os virker soya på samme måde som mælk, så det kan måske være værd at tænke over også.

    Hvis jeg havde haft pengene til det, havde jeg fået mine drenge testet på Nordic, for at få et helt tydeligt billede af deres mælke, gluten og fødevare intolerence.

    Måske kan det være en vej frem for Jer.

    Jeg håber at I under alle omstændigheder finder en vej der passer for Jer, så din lille pige kan få det godt.

    Alt det bedste til Jer alle

    Anna
  28. Anemona Pedersen på 13.05.2009
    Kære Ninka, Inger og Kirsten,

    Jeg er så glad for jeres kogebog! Jeg har lige fået den og den er meget spændende! Idag fik vi hokkaidosuppen derfra. Jeg elsker hokkaido!

    Min datter på 4 år spurgte så hvad vi skulle have til middag og hun synes ikke om retten. Og da hun så ned i gryden, der simre med alle de grønsager i mange farver, blev hun virkelig skuffet! Hun er klart mest til rå grønsager...

    Vi satte os til bords, kaldte suppen heksesuppe med tudseslim, og hun spiste og spiste! Pludselig spurgte hun:" mor, hvor er alle grønsagerne?" Hvortil jeg svarede at de var i og blendet ligesom en smoothie.

    Sådan var den klaret! Og jeg får min hokkaidosuppe! Farmand synes også godt om den, selvom han mest er til klare supper...

    Tak, de damer!
    Smil Anemona.
  29. Lone S på 13.05.2009
    Hej Lisbeth
    Han har ikke lyst til at gå ind i en diskussion med dig, han sagde, at hvis jeg endelig skulle skrive noget så var det Du har ret til at være uenig, fint nok.
    Jeg kan godt forstå, hvis du tror at han har mig under tøflen, og fred være med det :-) Vi er underlige. Jeg kan nævne at han vandt i en diskussion om, hvorvidt han skulle vaske sit eget tøj. Jeg havde svært ved at bøje mig, for jeg mente, jeg var den bedste til det. Men det er i grunden rart at være fri for det!
    Han er en guds gave i børneopdragelsen. Han hjælper og støtter mig utroligt meget i lange og dybe samtaler, når jeg har behov. Jeg kunne græde af glæde. Aftensmaden?
    Han er interesseret i sund mad generelt, ikke specielt kernesund.
    Vi deles halvt og halvt om at bestemme og lave aftensmaden. Jeg har bestemt aftensmaden i aften.

    Hav en fortsat god dag :-)
    Kærlig hilsen Lone

    ps til dem der er utilfredse med temaet, jeg synes at den åndelige føde er mindst ligeså essentiel som den fysiske føde.
  30. Anne .. på 13.05.2009
    SKØNT, med et indlæg fra en mand.. - Tak, Lars!
  31. Henriette Brinch på 13.05.2009
    Jeg er enig med dig Tina Munkesø Jensen, det er efterhånden ved at blive en stor gang mudderkastning og det er vel ikke meningen med konceptet eller bloggen.

    Henriette
  32. Lone S på 13.05.2009
    Hej Lisbeth
    Jeg synes ikke at jeg har et særligt stort kontrolproblem. Jeg har af livet efterhånden lært at slippe kontrol på mange punkter. Eller måske har jeg. Jeg er ikke særlig interesseret i det. Jeg har andet at gå op i.
    Spille blid og blød?? ”Spille” er jeg egentlig ikke blid og blød, spørger jeg mig selv?
    Hvad skulle jeg ellers være? Jeg er både blid, blød, skrap og hård. Jeg tillader mig selv at vær det hele. Når det passer mig.
    Opdrage mændene til at træde i karakter, jeg ved ikke om jeg skal grine, eller ignorere det du skriver der, jeg har da absolut intet behov for at oplære min alfa-leder-han til at træde i karakter. Der er ikke andre muligheder, end at lade ham være sig selv. Ellers ville han da skride!
    Jeg ved sådan set bare, at jeg er meget godt tilfreds, og at jeg har svært ved at få smilet fra mine læber over min dejlige han.
    Her har du ham i røret, mvh. Lone

    Egentligt havde jeg tænkt mig at lade det ligge, jeg havde sådan set givet et fingerpeg igennem forslag om at læse en bog der berører emnet kønsroller, i øvrigt skrevet af en spirituel kvinde, men Lone overtalte mig :)
    Ret mig hvis jeg tager fejl, du virker vred i dine indlæg, og vrede er altid et råb om hjælp, så jeg vil forsøge...
    Der er, eller burde ikke være, tale om at gå tilbage til de gamle kønsroller, hvor kvinder reelt var undertrykte. Problemet med kønsrollerne i dag er at kvinder, generelt, er alt for maskuline. Det forstyrrer balancen mellem mænd og kvinder, og i øvrigt også tiltrækningen. Det er muligt at være feminin med styrke, og uden at være undertrykt. Det er dét vi gerne skulle frem til. Kontroltrip er altid et udtryk for angst, og det at fuldstændig slippe al kontrol i en periode, er nok den bedste medicin. På den måde kan man indse at frygten var irrationel. Når pendulet har været i den ene yderlighed, svinger det altid over i den anden yderlighed, før det kan stabilisere sig på midten.
    Med hensyn til kønsroller, i enhver familie bør der være én og kun én leder, for mange kokke fordærver maden. I den henseende er manden fra naturens side som regel det bedste valg. Det at være leder er faktisk et hårdt arbejde med stort ansvar, hvis man vel at mærke er en såkaldt god leder. Det er ikke noget at stræbe efter, det er meget mere afslappende ikke at påtage sig den rolle. En god leder tager overblikket, uddelegerer ansvar og sørger for at alles behov bliver opfyldt på bedste vis, det er ikke én som bestemmer alt i mindste detalje. Faktisk er en person med kontroltrip altid et dårligt valg som leder, se bare på Hitler, Stalin, osv...
    Mvh Lars
  33. Tina Munkesø Jensen på 13.05.2009
    Hej

    Jeg er selv kernesund på 2 år og det der i sin tid, gav mig lyst til at gå ind på blogne her, var de gode kostråd og hjælpen jeg kunne få, hvis jeg var i tvivl om noget omkring kost og madvarer. Jeg vil sige at jeg savner nogle af de gode gamle indlæg.

    Der skulle nødig gå for meget hokos pokos i det.

    Kh Tina

  34. Pia Lerager på 13.05.2009
    Hej Ninka og alle andre der kan hjælpe... ;)

    Jeg har brug for hjælp og råd - håber du/I kan hjælpe!

    Min datter på snart 2år døjer meget af opkast, diarré, forkølelse og mellemørebetændelse. Hendes kost herhjemme består næsten ikke af mælk eller mælkeprodukter - hun får en sjælden gang smør på brødet, ost (som hun plager om HVER dag) og syrnede mælkeprodukter i form af tykmælk og A-38. Hun får mælk i vuggestuen, da det indgår i maden.

    Lidt forhistorie:
    Sidst i min graviditet udviklede jeg streptokokker og nåede ikke at blive behandlet mod dette inden fødslen, da hun kom ti dage før tid og meget hurtigt.
    Hendes infektionstal var lidt forhøjede i den første uges tid - tænker at hun blev \'smittet\' at min dårlige bakterieflora.

    De første mange måneder skreg hun meget og det virkede somom hun havde mavekneb.

    Da hun var 6 måneder fik hun en lille bitte smule mælkeerstatning - som hun reagerede ret kraftigt på ved at kaste op til maven var helt tom. Lægen tog det ikke særlig seriøst og ville ikke undersøge hende for mælkeallergi. Hun sagde at vi selv kunne prøve os frem. Vi prøvede 2 gange mere, hvor hun reagerede på samme måde. Hun mistede fuldstændig interessen for mad så jeg ammede hende fuldt til hun var 9-10 mdr og stoppede helt da hun var 1 år. Hun gad ikke mere - suttede indtil mælken løb til og så gav hun slip og jeg stod med mælk ud over det hele...

    Hun havde stort set ikke fået mælk før hun startede i vuggestue i august 2008, der var 15mdr. Men siden hun startede har hun gang på gang været syg med opkast, diarre og snot.

    Jeg har brug for gode råd og hjælp til hvad jeg skal stille op.

    Hun får dagligt vitaminpille og mælkesyrebakterier NDS Panda 7. Kan du anbefale andre produkter, der evt. er stærkere? Hvor kan de købes?

    Så får hun Eskimo-3 kids fiskeolie.

    Da hun var mindre fik hun altid hørfrø- og kokosolie i havregrøden - måske jeg skulle begynde på det igen.

    Håber på gode råd.

    Jeg har yderligere et spørgsmål vedr. min lille ufødte datter. Jeg er gravid igen og har termin 03.06.09, så det er jo snart.
    Jeg har igen fået streptokokker og vil høre om der er nogle mælkesyrebakterier jeg kan give den lille for at styrke hendes tarmflora, så hun ikke også skal igennem mange sygdomsforløb?

    Venligst Pia
  35. Jane Weiss på 13.05.2009
    Jeg vil heller ikke kalde det underkastelse, men at slippe kontrollen som mange af os kvinder er slemme til at vil have. Der er stor forskel på de to ord. Jeg siger også nej til bumser. Har jeg bumser føler jeg mig usund og ikke godt tilpas.

    Hilsen Jane
  36. Lone S på 12.05.2009
    Til Lisbeth, min kæreste siger, underkastelse, overhovedet ikke, der er noget, du har misforstået.
    Jeg siger, bumser, nej tak!
  37. Lone S på 12.05.2009
    Jeg viste det her angående kønsroller og halvtredser -livsstilen til min kæreste, det her er hvad han svarede: Der er en grund til at halvtredserlivsstilen virker tiltrækkende, det er fordi det er naturligt. Det maskuline, det er et tage styringen, og det feminine, det er at drage omsorg. Der kan også findes styrke i at slippe kontrollen, og servicere sin mand. Han siger til mig at han har en bog jeg bør læse, det er Seksualitet, selvudvikling og tantra, en vestlig vej, af Neel Fasting. http://www.borgen.dk/product.asp?product=475 Han er i øvrigt selv totalt umulig at kontrollere, for han plejer som regel at have ret:-D
    Tak for tippet med Traumeel til bumser. Dvs bumser er måske ikke den korrekte betegnelse her, for hvis jeg spiser lidt for meget usundt, så får jeg ikke alene hudorme og bumser, men også nærmest bylder. Det kan jeg så vælge at betragte som en gave, for det er med til at motivere mig til at holde mig på måtten :-D
  38. Elisabeth Hejl Prudholm på 12.05.2009
    At give slip på kontrolen over sine elskede er at give slip på sine indre krav til sig selv. Vi er opvokset med med indre forventninger vi giver videre og afspejler i vores mand/ børn.
    Jeg har opdaget ved stress og pres går jeg ind og tager kontrolen igen, intet godt kommer der ud af det. Så ja Ninka vejen til et sundt parforhold er at vi tør give slip og give ham al tillid. Og tak for dine gode aha oplevelser for de vækker så meget godt i mig:-)

    knus fra Elisabeth
  39. David Petterson på 12.05.2009
    Marianne, læs det lige igen - det er vist det hele han får lov at bestemme :-) Fremragende. Tænk sig at sælge 50-livsstil til kvinder i 2009 - og det virker. I elsker det jo! Man skal lave mad til sin mand, være lækker, blid og blød og lade manden bestemme...Fantastisk!

  40. Marianne Syhler på 11.05.2009
    David: Ninkas beslutning om at nedtone den kontrollerende side af sig selv i parforholdet og lade Morten bestemme mere, opfatter jeg ikke som en angst. Efter min mening kan det netop være en styrke, at erkende at man skal give mere slip og ikke kontrollere.
  41. jane weiss på 10.05.2009
    Ja man finder hurtigt ud af hvad kroppen ikke vil have.
    Sidste weekend skulle jeg prøve at spise slik og den fik ikke for lidt. Det endte med at jeg måtte gå i seng. fik så ondt i hovedet at jeg troede det ville sprænge.
    Hele næste dag havde jeg det bare underligt, var nærmest deprimeret og ville bare være i fred.
    Det kan man da kalde sukkerchok. Den hopper jeg ikke på igen.

    Det med at slippe kontrollen, tror jeg også jeg skal prøve. Jeg kan virkelig være bestemmende og blande mig i alt. Jeg skal også helst vide alt. F.eks hvad laver du, hvad skal du med den, hvorfor har du taget den bluse på, hvorfor har du ikke barberet dig. Jeg kan godt høre det er helt forkert når jeg har sagt det. Det må kræve meget øvelse at give slip. Jeg må bare tage mig sammen.
    Kære Ninka, har du et godt råd til, hvordan man giver slip og hvad man kan sig til sig selv.

    Kærlig hilsen

    Jane
  42. Anna Møller på 09.05.2009
    Hej Søde Ninka.

    Super initiativ i parforholdet, en af de ting jeg selv gør mit yderste for at leve i pagt med, og jeg må desværre indrømme at det ikke er let.

    Den mælk der! Nu ved jeg jo ikke med 100% sikkerhed om det er dét, eller stress eller noget helt tredje der har gjort sig gældende, men de to gange jeg har forsøgt mig med mælk, efter mit mælkestop i november 08, har jeg få dage senere fået forkølelsessår!

    Tankevækkende er det under alle omstændigheder, og jeg har besluttet ikke at tjekke om det nu virkelig er mælken, før jeg er sikker på at jeg har en lille uge hvor jeg synes jeg vil gå rundt og være belastet af et sår.

    Alt det bedste til Jer alle

    Anna
  43. Tina Munkesø Jensen på 09.05.2009
    Hej Ninka

    Jeg søger nogle priser på jeres kernesunde klinik, kunne også tænke mig at vide lidt om fremgangen i behandlingerne.

    Jeg vil helst ikke springe ud i noget før jeg kender prisen.

    På forhånd tak
    Tina
  44. L. Larsen på 08.05.2009
    Hej Ninka.
    Du skriver: "Jeg har sagt til Morten, at jeg læner mig tilbage. Blid, blød og kvindelig og glæder mig til at se, hvor han bærer sin familie hen. Sådan som han er skabt til at gøre det." Mener du at fordi han er mand, så er det ham der er skabt til at bære familien, eller mener du at det nu hans tur, fordi i er 2 om at bære familien og skal skiftes til det?
    Mvh.
    Linnea
  45. Lene Mortensen på 08.05.2009
    Hej Ninka

    Ja, men hold op, hvor er det svært at give slip!! Jeg er verdens største mor for min kæreste, og jeg er SÅ træt af at være det... Mine forsøg på at slappe helt af og stole fuldt og fast på, at hans beslutninger er de rigtige, forpurres i det sekund, han siger noget, jeg ikke er helt enig i - så er mor tilbage, og HUN BESTEMMER. Det er som om, jeg slet ikke har kontrol over mig selv - det sker så automatisk, at jeg knapt opdager det. Suk; jeg er sikker på, det er noget, man skal træne i mange år, før det lykkes. Godt gået, at du kan - jeg er sikker på, din kamp med dig selv ikke har været mindre, end min bliver :-)

    Jeg sidder med en kæmpe gang forkølelse og i eftermiddag var det eneste, jeg havde lyst til: frugtyoghurt. Jeg var tilstrækkeligt ynkelig, så efter godt et år uden mælk, gik jeg i brugsen efter en liter Thise letmælkyoghurt med hindbær og rabarber. Uhm, den smager dejligt. Men i det sekund, den sidste skefuld er sunket melder den sure smag af mælk sig i munden. Så der røg godt en halv liter ud i vasken. Det behøver jeg ikke prøve igen; en udmærket lektie at lære.

    Go\' weekend. Lene M

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.