Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Mine kernesunde venner

Det er så vigtigt, at vi kernesunde har hinanden.

Morten og jeg var en dag inde og handle i Egefeld Supermarked. jeg kunne godt se et ungt par stå og kigge lidt på os fra gaden ind gennem ruden.

Manden kom ind.

 

"Tak", sagde han.

Og jeg kunne allerede mærke følelserne nede i brystet. Hans taknemmelighed  matchede min. Min taknemmelighed kommer af den boblende glæde over at have det som arbejde at hjælpe andre familier til et bedre liv. Bare med mine ord og ved at beskrive mine egne oplevelser. hans takennemlighed var en anden.

"Tak fordi du har skrevet Kernesund familie - sådan. Den har reddet min familie."

Det viste sig, at hans datter på grund af kosten havde været fuldkommen uregerlig. det havde været så slemt, at der var naboklager over spektaklet. Jeg kender det jo fra Bertram. han dansede også på væggene.  Nu - hvor familien havde fået hjælp, blandt andet via vores bog, var livet forandret. datteren var forandret.

Moderen kom ind. Og hun havde tårer i øjnene. Vi stod bare lidt sammen.

Jeg kunne mærke alle deres følelser. Desperationen, der blev afløst af håb, kamp, lettelse og så al den sorg, der følger efter. Alt det, de havde været igennem, har jeg prøvet.

 

Lad os støtte hinanden.

Inde på det forum, som klubmedlemmerne her på siden  hjælper hinanden på, er samhørigheden lige så rørende. Og i dag, da jeg læste deltagerne fra LIVE-holdet hjælpe deltagerne på webholdet igennem udfordringer med stofskifte-diæt, sukkertrang, opskrifter, følte jeg en dyb følelse af lykke.

De mange, mange tusind kernesunde, der er gået i gang på egen hånd, behøver ikke længere at føle sig udenfor, anderledes og helse-fanatisk. Vi er nærmest en stor familie, der holder hinanden i hånden, deler ud af erfaringer og giver hinanden en følese af at HØRE TIL.

Senere på dagen modtog jeg en mail fra vores blogger Alexandra, som er en af de vildeste kernesunde kræfter i Norden. Hun er en af hovedarrangørerne af den succesfulde Kernesunde Kaffeklub, hvor kernesunde i KBH mødes og sludrer og hygger sig en gang om måneden.

Alexandra påtænker nu at melde sig som arrangør af en udvidelse af denne klub til en Kernesund Spiseklub.

Og det gør mig bare så glad. Når I støtter og nyder hinanden derude. helt på egen hånd, frivilligt og på eget initiativ.

Tak!

I dag har jeg holdt møder om vores fremtidige familiespa i solen sammen med en af vores allerbedste venner.

Ja, vi sætter vores super skønne, Kernesunde hus (hvor hele forvandlingen skete) til salg nu. Så hvis du er til Hornbæk livsstil med vandet 700 meter væk, skoven 200 meter væk, skønne restauranter, Nordsjællands bedste badestrand og søde naboer. Så er vores 171 m2 store, arkiteksttegnede træhus med 4 store værelser, to lækre badeværelser, walk in closet, vaskerum, stor træterasse, stor stue med ovenlys samt stort køkken-alrum til salg. Det er renoveret for et par år siden. Nyt fundament, ny stur-tilbygning, nye badeværelser.

For et år siden kostede det næsten 4 millioner. Men vi kunne ikke nænne at sælge det, for det er så skønt. Nu er det tættere på de 3 millioner. Man kan godt få møblerne med, for vi starter altid helt forfra, når vi flytter. Vi skal kun beholde 4 stole.

Nå, det var et sidespring. Vi har ikke sat det officielt til salg endnu. Men her kan man se huset, fra dengang, det var til salg sidst:

www.keybo.dk/detaljevisning.aspx

 

 

Kommentarer (22)

  1. Henriette Bekker på 06.05.2009
    Hej igen og tak for svar....

    Nej vi har ikke pollenallergi i familien og forkølelsen har været "ens" i alle ugerne så tror nok ikke det er pollen.

    Mht. mit indtag, så spiser jeg gluten, jeg holder mig helt fra hvedemel, og de melsorter jeg indtager er primært havre, rug og groft speltmel - vi spiser overvejende økologisk, men tilsætningstoffer undgår vi ikke helt.

    Mht. vacciner har han ikke fået nogle endnu. Hvis der er nogle derude der kan give gode råd om styrkelse af immunforsvaret, evt homøopati vil jeg være meget glad

    Mvh


    Henriette
  2. Doreen Møller Holmquist på 06.05.2009
    Kære Henriette
    De sidste 4 uger har pollentallene været meget høje, måske kan han ikke tåle detisær Birk). De to sidste dage har de faktisk været lave på grund af regnen osv, har han haft det lidt bedre der? Har I pollenallagi i familien, især tænker jeg på nogle af jeres egne forældre , da pollenallagi tit springer et led over?
    Hvis du ammer skulle din modermælk være nok til at styrke hans imunforsvar, det lille pus, altså hvis du spiser så sundt og rendt som du kan.

    MVh Doreen
  3. Henriette Bekker på 06.05.2009
    Råd ifbm. forkølet baby....

    Jeg fik en lille dreng for godt 8 uger siden. Han har været forkølet stortset siden han blev født. I starten havde han også langt mellem afføring og meget luft imaven - der kunne godt gå 4 dage imellem han havde afføring, efter råd fra min akupunktør giver jeg ham nu probiotika og Tummy Tamer (kinesiske dråber). Det har hjulpet på frekvensen og han har mindre mavekneb, men stadig luft i maven. Er der nogen der ved om de to ting (forkølelsen og maven) hænger sammen. Og er der nogle der kan give gode råd om styrkelse af hans immunforsvar? Kan han være allergisk? Jeg indtager stortset ikke mælkeprodukter...Så hvad kan ellers danne slim???

    Mvh


    Henriette
  4. M A på 06.05.2009
    Hej Doreen

    Der var en spiseklub i København for laaaang tid tilbage - måske er det et år siden?!
    Den kom aldrig op at stå, da der var for få, der ønskede at deltage....
    Vi arrangerede det dengang sådan, at vi lejede et GRATIS lokale, lavede ta-selv-bord med MEDBRAGT mad samt kunne sætte opvasken i opvaskemaskinen uden at skulle tømme den...
    Det var rigtig hyggeligt, men der var for få, der deltog - desværre.

    Mvh Maja
  5. Doreen Møller Holmquist på 06.05.2009
    Nu bliver jeg forvirret, bare en gang man ikke har været i den kernesunde kaffeklub, siden den startede. Er ksk klubben ved at gå ned til fordel for en spiseklub?Var det ikke netop det vi ikke ville ? jeg mener leje lokale, stå for oprydning, stå og lave mad, det var for omstændigt sagde vi da vi startede?
    Og hvad mener I med at genoplive spiseklubben, har der været et før?

    Eller er kskklubben i København ved at dele sig i to?Hvem er med I den ene og hvem er med I den anden?Eller er det bare de samme mennesker der har tid til at løbe til to ting nu?

    Kh Doreen
  6. Anne .. på 05.05.2009
    Hej Anja.

    Der er masser af \'kernesunde\' spisesteder i Berlin - Jeg var i Berlin for 2 år siden, hvor jeg ikke nødvendigvis søgte præcise kernesunde spisesteder, men kom tilfældigvis til bords til brunch, hvor der på menukortet kun stod biodynamisk mad til servering - orgier af lækre frugtsalater fyldt med gode bær og andet godt.. -Jeg har ikke nogle præsice navne eller adresser, men jeg tror ikke du behøver at lede længe. Desuden findes der store rene øko. supermakeder, hvis du har muligheder for at shoppe varer med hjem.. Du kan finde deres hjemmesider og adresser på nettet hjemmefra.

    Go\' tur,
    Anne
  7. Færø Anja på 05.05.2009
    Hei alle kjernesunne!
    Jeg skal snart feriere i Berlin. Er det noen som kjenner til kjernesunne spisesteder der? - restauranter, smoothiebarer,... what ever.

    Hilsen Anja
  8. Maria Kastrupsen på 05.05.2009
    Kære Ninka,
    Du gav i en tidligere blog dine råd om pleje af håret videre. Dem tog jeg til mig og nøj det var skønt. Er blevet helt vild med Zenz hårprodukter. Ville høre om du evt. ville fortælle lidt om dine hudpleje rutiner? Du ser så fantastisk velplejet ud. Har set der er noget creme i shoppen under dine favoritter, men hvad bruger du ellers?
    På forhånd tak:-)
  9. anja christensen på 04.05.2009
    Hej Ninka,

    Ved du hvorhenne jeg kan læse om mælk/casein og depression, eller hvad man evt kan søge på på google.
    Jeg er endnu ikke så ferm til at forstå at søge i databaser som Pubmed, så hvis du havde nogle links eller lignende ?

    knus
    Anja
  10. Alexandra w på 04.05.2009
    Kæreste Ninka ven.

    Tak for de søde ord, jeg har levet højt på dem hele weekenden!

    Jeg talte med de andre kernesunde væsener, og jeg tror bestemt at der er stemning for at genoplive spiseklubben, og næste projekt bliver nok en picnic hvor alle er velkomne til at komme forbi med en ret.

    Lyder det interessant, så mail mig på spiseude@gmail.com så får I mere info, når jeg har styr på hvor og hvornår.

    -Dorthe er studerende på syddansk universitet og er ved at skrive sin afhandling om general sundhed, og har i den forbindelse valgt at skrive speciale inden for mælk kontra ikke mælk, og spurgte om jeg ville give mit besyv med i undersøgelsen.

    Kære Heidi Nielsen.

    Livet er ikke en gratisavis, hvis du vil nyde så må du yde, så host op med klejnerne, hvis du vil have opskrifter og andet.... Og nej du bliver ikke censureret, du virker bare mavesur, og hvad er så værst??

    Kernesunde hilsner Alexandra.
  11. Luise Immerkjær på 04.05.2009
    Hej Ninka.
    Allerførst tak for dine bøger og din historie. Jeg er blevet inspireret igen efter en længere pause fra kernesund mad. Nu er det blevet tiden til virkelig at gøre noget ved madlavningen her i huset og jeg vil derfor gerne bage det rugbrød du giver opskriften på i kernsund mad bogen, men jeg synes der mangler noget som kan få brødet til at hæve. Kan det passe og er der evt. lavet en rettelse til bogen som jeg kan få fingrene i et sted?

    på forhånd tak

    Knus Luise
  12. Lone S på 03.05.2009
    Igår blev jeg sendt til tælling af en dåse kippers. Jeg spiste indholdet som et mellemmåltid om formiddagen, uden andet til. Efter et stykke tid begyndte jeg at føle mig småsyg. Da jeg lagde affaldsposen i skraldespande,skar jeg mig i tommelfingeren på konservesdåsen. Da jeg havde renset flængen, var jeg ved at dejse om på gulvet pga chokket. Den var dog ikke så dyb, men alligevel, hæhæ. Derefer måtte jeg ligge ned i 3 timer, og kastede op hver gang, jeg prøvede at rejse mig.
    Hvad kan jeg lære af det? Var det mon pga chokket, kippers\'en (plejer aldrig at spise så meget på én gang), eller kan der have været aluminium i? Fandt noget om indpakning af mad.
    http://www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=11836
    http://www.uk.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2001103/Rapport.htm
    se evt. punkt 7,7
    Sarte, måske hysteriske hilsner, Lone :-)
  13. Heidi Nielsen på 03.05.2009
    Hej Linnea.

    Over på det forum der koster penge vil jeg tro. For os gratister skal ikke have den.
    Nu bliver jeg nok cencureret...........
  14. L. Larsen på 03.05.2009
    Hej Ninka.
    Hvilket forum har du lagt opskriften ind på?
    Mvh.
    Linnea
  15. Cecilie Madsen på 03.05.2009
    Fedt at møde ligesindede :)

    Jeg har lige en opskrift på noget smørepålæg/pesto/dip som jeg blir nødt til at dele:

    En pose valnødder (150 g)
    1/2 - 1 rød peberfrugt, grillet til den bliver sort og flået
    lidt hvidløg
    salt
    olivenolie til konsistensen er god

    Det hele blendes og smøres fx på et stykke ristet brød. Det har en rigtig cremet og lækker smag. Andre slags nødder kan sikkert også bruges.

    VH Cecilie
  16. Maja Gertsen på 01.05.2009
    Håber I får solgt jeres hus, hvor skal I så bo henne? Jeg hsuker at du nød at bo i Hornbæk fra en anden bo.
    Held og lykke med det hele.
  17. Amalie Svendsen på 01.05.2009
    Hej Ninka!
    Smukt indlæg.
    Jeg bliver helt rørt over det. Sikke et smukt billede jeg fik i mit hovede da jeg læste den første del.

    Dejligt at jeg nu kan læse alle dine blogs igen. Hav en god energi! Venligst Amalie
  18. anja christensen på 01.05.2009
    glad for at kunne hjælpe ;-)

    Ninka, fremtidig familiespa i solen ? nu er jeg blevet nysgerrig, håber du på et tidspunkt kan fortælle mere om det :-)

    knus
    Anja
  19. Karen Lund på 01.05.2009
    TUSIND TAK ANJA!!
    Det var lige præcis den!

    God Weekend :-)
  20. anja christensen på 01.05.2009
    Brownies indsendt af Birgitte Schouenborg
    500 g tørrede dadler.
    2 1/2 dl vand.
    1 1/2 dl peanutbutter. (Gerne den crunchy udgave..)
    1 dl kokosolie.
    2 store spsk. knus/malet hørfrø. (Jeg bruger en kaffekværn.)
    1 tsk vaniliepulver eller kanel.
    4 spsk.kakaopulver.
    2 tsk. bagepulver.
    1/4 tsk. salt.
    1 1/4 dl hirsemel. (Eller hvis man tåler gluten, grahamsmel.)
    1 håndfuld hakkede valnødder eller pecannødder.
    Kog dadlerne i ca.10 min eller indtil de er møre.
    Mos dem grundig sammen med vandet. Hvis det virker for tørt tilsæt mere vand.
    Rør peanutbutter, vaniljepulver/kanel, kokosolie, knust hørfrø, kakao og dadler sammen.
    Bland mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt dadelmassen.
    Tilsæt nødderne og rør grundigt.
    Fordel dejen i en bradepande med bagepapir ca. 30x40 og bag 30-40 min. ved 175C.
    Kan evt. pyntes med lidt 70-80% mørk chokolade og nødder.
    Skæres ud i ca. 20 stykker.


    er det denne du leder efter? Karen ?
  21. Helena Nielsen på 01.05.2009
    Ja, der er vel efterhånden blevet råd til et minislot på strandvejen.

    Held og lykke med boligsalg/boligkøb :)
  22. Karen Lund på 01.05.2009
    Kære Ninka!
    Fantastisk oplevelse!! Det må være dejligt når det går dén vej i stedet for den negative... Jeg møder stadig stor skepsis fra venner og familie, men det er historier som denne og andre, der gør mig motiveret til en livsstilsændring! Jeg må tage tingene lidt ad gangen, og bare få ind i mit hovede, at det IKKE nytter kun at leve uden sukker i en uge eller sulte sig selv. Jeg er en af dem der er totalt junkie!! Elsker cola, og kan nemt drikke 1 1/2 liter selv, og lige kværne en plade chokolade oveni... Så der er lang vej for mig. Men så er det netop, at det er så godt at læse herinde og høre om de gode oplevelser og de fremskridt folk oplever. Når jeg læser herinde tænker jeg: Hvorfor er det lige du ikke er gået igang for længe siden?! Jeg håber i alle for en dejlig weekend, og til sidst vil jeg høre, om der er en af jer herinde, der har opskrifter fra shoppen liggende? Jeg søger en opskrift på brownies med dadler, peanuttbutter, valnødder og masser af kakao. Er der en klokke der ringer et sted??

    Knus fra Karen.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.