Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Mine børns sauna-rutine

Her er mine skønne drenge midt i deres sauna-rutine.

Gider de ikke, er jeg jo så heldig, at der er plads nok til at spille stratego derinde. Og så går jeg bare med. Eller - hura for glasruden. Så kan man stile en computer frem på en stol med en beroligende kvalitetsfilm på. Melvin går ud og køler af en gang imellem. Bertram er vild med varme.

Infra-saunaer renser kroppen meget mere effektivt end en almindelig sauna. Så jeg er lykkelig for min. Der er detox-klinikker i USA, som Umahro Cadogan har fortalt mig om, hvor personlaet bruger handsker og ikke må røre ved de håndklæder, som kunderne har siddet på i infra-saunaen. De er simpelthen så fyldt med giftstoffer, at det er farligt at røre ved dem.

Men hvis du ikke har en infra-sauna, kan du besøge en klinik, der har. Prøv at google på nettet. jeg kan anbefale www.kropsinstituttet.dk

Indehaveren er en skøn, sej og smuk ung mand, der selv er så usandsynligt sund, at han er en fornøjelse at være i nærheden af. Man giver detox-behandlinger i infra-sauna, body-sds-behandlinger og vejleder både professionelle idrætsfolk og os andre almindelige danskere.

Hvis du ikke har adgang til en og ikke har råd til at købe en, så brug den lokale svømmehal eller det lokale kursted. Smør din krop ind i epsom-salt og olie og sæt dig på en masse tykke håndklæder, så du ikke griser. Dampbad er godt. Sauna er godt. Det sviner heller ikke helt så meget.

God udrenser!

Kys

Ninka

Kommentarer (17)

  1. Kristin Sæter Sørensen på 27.10.2008
    Hej Vibe!!

    Må jeg spørge hvor du har købt de kulstave?

    På forhånd tak =)
  2. karen draslov på 27.10.2008
    Kære allesammen,

    Ja undskyld - men jeg tillader mig også at kaste mit spørgsmål til Therese her på Ninkas blog... for desværre har der ikke været nogen der længe....og jeg er en utålmodig sjjæl...

    Knus til jer alle og ha en skøn skøn solskinsdag :)

    Kære Therese,

    Jeg har gennem noget tid fulgt din blog og ved at du har fulgt Thorbjörgs udrensningsuger fra uge 5. Jeg startede selv på uge 5 i torsdags sammen med min mor (hun er 64 - så jeg er vældig stolt af at hun i mere end ½ år har levet kernesundt)...
    Der er et par ting jeg er i tvivl om - fordi jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tolke det..måske ved du det?
    Må man i uge 5 spise proteinshake på et tidspunkt i løbet af dagen...og er det f.eks en sexy morgensmoothie?
    Detox chokket - er det ikk kun på dag 3?
    Vi har planlagt det sådan at dag 3 starter en lørdag....husker du hvordan du havde det den første dag?
    Må man få tomater i uge 5... på listen står der kun bagte eller flåede tomater - men på side 175 "gode råd til ugerne 5-7" står der at man kan bygge sin egen salat..og i den indgår tomat...

    Fortsat rigtig god weekend :)
    Knus fra Karen
  3. Kristina Karkov på 26.10.2008
    Jeg vil bare lige anbefale Kapellangaarden i Køge mht infra-sauna, damp- og spabad! Et fantastisk sted for krop og sjæl ;o)
    http://www.kapellangaarden.dk/
  4. Adam Wested på 26.10.2008
    Hej alle. VI har en lille pige på 5 mdr og vi er ved
    at prøve os frem med at give hende grød. Spørgsmålet er nu hvilke slags fedtstoffer hun skal have.
    -hvor meget af hver slags?
    -og er der nogle mærker der er af særlig høj kvalitet?
    På forhånd tak
    Venlig hilsen Adam
  5. Tina munkesø på 25.10.2008
    Hej Ninka g Morten
    Jeg har bestilt madpakkeopskrifter og kan ikke få det til at virke. Skal jeg bruge nummeret jeg har fået og i så fald hvor ? Første gang troede jeg bare at det var fordi det ikke var gået igennem, så bestilte jeg det engang mere, men det var det samme ?? Så nu har jeg bestilt det 2 gange :-)
    Tina
  6. Vibe Smilla Wested på 24.10.2008
    Jeg har lige et spørgsmål ang. D-dråber og de små pus. Hvad er forskellen på det man kan købe på apotektet og det omtalte Biotic?

    Og så har jeg et spørgsmål ang. vand- og vandrensning. Min mand og jeg har købt nogle vældig fikse (og flotte) kulstave man kan lægge i vand, der så renses for diverse uønskede stoffer- og vandet bare smager og dufter HELT fantastisk (det bliver desværre en smule svært at drikke alm. københavnervand bagefter). Ved du, Ninka, eller andre om det vand I får renset automatisk smager på samme lækre måde?
    På forhånd mange tak
    :-D
  7. stina sandström på 24.10.2008
    hej Ninka

    jeg gik ind på de hjemmesider du foreslog med coatch uddannelserne..det lyder helt fantastisk.
    det ville jeg gerne gå mere ind i hvis jeg en dag fik råd.
    pt ved jeg ik engang hvor dec regningerne skal betales fra da jeg slet intet held har haft med at finde et job nu hvor min nuværende arbejdsplads lukker.
    det er utrolig stressende.

    jeg har tilgængæld kontaktet en psykoterapout (krops og gestalt) som jeg fik foreslået af en bekendt..og var til første samtale igår..hun var utrolig sød og virkede virkelig dygtig...så vi aftalte at jeg kommer når der er indtægt til det. og så må vi udnytte tiden så godt vi kan.

    jeg syndes allerede jeg fik en del ud af det bare på den halvanden time igår..så jeg har fået tændt et lillebitte håb i mig.

    ninka kommer du til fyn og holder foredrag eller lignende på noget tidspunkt i nær fremtid?

    kærlig hilsen stina
  8. Elisa Olsen på 23.10.2008
    her er min mail-adr.

    elisa_malene@hotmail.com
  9. Elisa Olsen på 23.10.2008
    Kæreste Ninka.
    Jeg håber du læser dette! Jeg er en ung pige på 20 år og jeg er virkelig facineret af jer; jeres arbejde, den kernesunde livsstil og alt hvad den medfører...

    jeg har længe kigget aktivt med på bloggen og alt hvad der sker på hjemmesiden, og er også ved selv at indføre den kernesunde livsstil derhjemme, sammen med min kæreste/forlovede på 27 år.

    Jeg har selv lidt af svære depressioner, spiseforstyrrelser(anoreksi, bulimi og EDNOS), astma, allergi osv.. og jeg har i lang tid måtte gå sygemeldt pga mine psykiske handicaps.. men vi prøver nu selv at tage kamen op mod disse sygdomme, så jeg igen kan få et normalt fungerende liv.. jeg er overbevist om at jeg kan spise mig rask ved kernesund mad, uden sukker mælk og gluten!

    Min kæreste som altid har spist alt alt for meget sukker og usund mad, er simpelthen blevet "omvendt", og står nu selv og laver shakes, æg og bacon, og friskpressede grøntsagsjuicer.. senest er han begyndt i samme fitnesscenter som mig og er nu helt bidt af det..
    Jeg mistænker ham for at være intolerant overfor gluten da han altid har haft en struttende rund mave, selvom han har været normalvægtig, så vores næste mål er at udelukke gluten 100%.

    Jeg er bare så lykkelig for denne udvikling,det er så fantastisk at mærke hans interesse for vores sundhed og mad. han brænder virkleig for det nu, ligesom jeg selv gør..... og kan også mærke på mig selv at jeg får det bedre og bedre..

    jeg har helt sikkert selv et problem med sukker! men i skrivende stund har jeg nu været helt og aldeles sukkerfri i 6 dage.! og det fortsætter :)

    den egentlig grund til jeg skriver herinde, er faktisk at vi, som et led i vores nye kernesunde liv, rigtig gerne vil blogge herinde på siden. så vi kan få lov til at inspirere andre, men også for at fastholde os selv i hvorfor vi har valgt at leve som vi nu gør!

    Mange kærlige og kernesunde hilsner
    fra Elisa

    P.S Jeg synes det er SÅ SEJT det I gør for sundheden her i danmark! Jeg håber selv jeg en dag kan være med til at gøre en forskel for fysisk og psykisk sundhed. Det brænder jeg for! Du er helt sikkert et forbillede og en stor inspiration!

  10. Anna Sørensen på 23.10.2008

    Hov! Min mailadresse er annabach87@hotmail.com

    Det må I undskylde ...

    Ps. Det er altså ikke for at lave en profit-markedshandel her på bloggen, men tænkte at os der læser bloggen nok er dem, der kan få mest glæde af mit overforbrugs-fejlkøb. Så håber det er i orden.
  11. Anna Sørensen på 23.10.2008

    Hej alle I seje kernesunde!

    Jeg er kommet til at købe alt for meget proteinpulver (RenewPro), som jeg meget gerne vil sælge videre, så andre kan få glæde af det.
    Jeg har to-tre dåser, jeg gerne vil af med.

    Skriv til mig på min mail, så finder vi ud af det!

    Bor du i Kbh.-området, vil jeg meget gerne komme ud med det til dig - så får jeg også en cykeltur ud af det :-)

    Kh, Anna
  12. Anita Jensen på 23.10.2008
    Hej Ninka eller den "madpakkebogsansvarlige"..

    Vil bare lige høre hvor meget gær der skal i burgerbollerne?

    Sikke nogle lækre fotos, mums;-)

    Anita
  13. Mette Kofod på 22.10.2008
    Ja infrasauna er en genial opfindelse.

    Jeg kan anbefale den de har i Lyngby svømmehal. Den koster kun 20 kr for 25 min.

    Hvis man ikke har plads til en infrasauna derhjemme så kan jeg anbefale en solo sauna fra http://www.reifwolff.dk/categories/infrarod-sauna-solocarbon-.html
    Jeg har min stående i et skab. Den fylder 1 m i et skab på 100 * 60 cm
    Den er fantastisk

    Venlig hilsen Mette
  14. Luise . på 22.10.2008
    Jeg har brugt infra sauna flere gange om ugen en hel vinter i min dengang lokale svømmehal, og jeg elskede det, man kan mærke forskel med det samme. jeg blev helt rolig og samtidig fyldt med energi, min ømme overanstrengte skulder og nakke muskler blev næsten kurreret! og jeg følte mig ren!!! Prøv det, jeg savner det rigtig meget!!
    Kram!
  15. Thilde Kristensen på 22.10.2008
    1000 tak for dit svar, Ninka!
    - skønt, med denne hjemmeside, hvor der altid er gode råd at hente! :-)

    Jeg må ha´ rodet noget sammen ift. phenylalanin - troede det var et kunstigt sødestof... :-) ;-) Hi hi, som det kan gå, når man er "ny" i denne verden!


  16. Thilde Kristensen på 22.10.2008
    Hej Ninka!

    Hvor lyder det bare lækkert med jeres sauna! - elsker det også selv, men må nøjes med at dele med alle de andre i svømmeren"... :-)

    Har et par spørgsmål, efter at jeg nu har været "hardcore" i næsten en måned... - skulderklap til mig!!! :-)

    Er meget sukker afhængig og den hardcore levevis har stor og positiv indvirkning på mit liv, hvilket er helt fantasrisk!

    I denne uge har jeg fået sukker 2 gange og begge gange har jeg fået en dundrende hovedpine... Skal jeg for altid fortsætte på "hardcore" vis, eller vil min krop på et tidspunkt tåle sukker igen?

    Ved at jeg fra Biotic kan få d-dråber til min datter på 5 måneder, men så vidt jeg kan se på deres hjemmeside, sælger de kun til etablederede behndlere. Så hvordan får jeg fat i dem?

    Jeg har købt den valleprotein fra Helsebasen som du anbefaler i Kernesund - sådan. Men så vidt jeg kan læse på bøtten, indeholder det phenylalanin - og det er vel ikke så godt?!

    Og sidst, (men ikke mindst) vil jeg spørge om opskrifterne i Kernesund mad egner sig til hardcore "afvænning"?

    Tak for det I gør med denne bog - og debat!
    Er meget interesseret, både personligt men også fagligt, da jeg til daglig arbejder som pædagog på en specialskole for opmærksomhedsforstyrrede børn... - og der er bestemt ikke enighed/åbenhed om hvad maden gør for og ved ungerne - desværre og øv!!!

    Hils Morten og sig, at han gjorde det fantastisk i Praxis i går! :-)

    Thilde
  17. Nadia Buck-Arentsen på 22.10.2008
    Kære Ninka,

    Det lyder godt med sådan en sauna hjemme :-)
    spgsm. 1
    Hvad er egentlig forskellen på en alm. sauna og sådan en infra-sauna og hvad er forskelseffekten?

    Spgsm. 2
    Vi har brugt ecover opvasketabletter fra urtekram, men det virker som om vores opvaskemaskine ikke er så glad for dem, er der nogen der har gode erfaringer med at bruge naturlige opvasketabletter?

    Spgsm 3.
    Jeg har tit tænkt over hvordan det kan være at I spiser og anbefaler eksempelvis tun. Er I ikke bekymret for indholdet af tungmetaller?

    Dåsemad i det hele taget har jeg tit hørt at man bør holde sig fra?

    Spgsm 4.
    Birkesød igen igen, kender I til at der skulle være et xylitol fra et firma der hedder now, der skulle være bedre end birkesød fra Naturdrogeriet og jeg har også hørt at sidstnævnte bliver produceret i Kina, ved I om det er korrekt?

    Venlig hilsen - Nadia

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.