Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Lovely day på trods af presse og Praxis

Kære, dejlige mennesker.

Det eneste, der bekymrer mig i dag er:

At I nu skal forsvare jer endnu mere.

At det måske bliver ekstra udfordrende ude i børnehaver, skoler og verden derude at få lov til at leve blidt, spise sundt og træffe rene valg på sine børns vegne. De af jer, der har været i gang længe må støtte nybegynderne her på bloggen. Vi er her for hinanden. Nederst i denne blog er et udsnit af de kloge mails, jeg har fået fra mine venner i dag. Vi er hinandens venner i det KÆMPESTORE kernesunde netværk. Støt også den kernesunde familie på tv2s hjemmeside her.

Har I set indslaget med en af Danmarks bedste løbere nogensinde på TV2 Bornholm? (se forsiden). Han medvirker i vores bog og deltager gerne i debatten. I vores fitnessbog fortæller han, hvordan man kan styrke sit forhold til sine børn og give dem styrke, selvtillid og glæde ved at inspirere dem til træning. Du kan læse mere om ham her. Det betyder meget for mig, at have ham og stjerner som atleten Rasmus Henning i ryggen.

I går trænede jeg en time på crosstrainer i Fitness dk. I dag kørte en tur i bilen på min som altid rolige arbejdsdag.

Normalt træner og kører jeg i stilhed, men jeg kunne mærke, at jeg var ved at blive fanget i de spil, den kamp og negativitet, som pressen (mine gamle koleger) forsøger at trække os ned i. Derfor har jeg vde jeg brug for at blive afledt. Jeg tændte for radioen. Og først kom: "A lovely day", som løftede stemningen. Så kom "Nothing else Matters" med Metallica. På p4. Hvor usandsyligt er det? Jeg tror ikke på tilfædigheder, så de to sange ser jeg som beskeder til mig om at samle fokus om det, der betyder noget:

At jeg har hjertet med. At vi er ved at ændre Danmark - alle jer kernesunde danskere, læger, lægestuderende, sygeplejersker, jordemødre, sundhedsplejersker og diætister, der selv har mærket effekten af en blid kost, nærvær, motion og en kemifri livsstil.

Jeg ved, hvem jeg er, og hvad vi står for. And nothing else matters.

Heller ikke at Ekstra Bladet citerer mig for ting, jeg aldrig har sagt i går, så jeg lyder som en dum gås. Jeg sagde: 70 % af verdens befolkning lever fint uden komælk . Det blev til: "I Kina er der også mange der ikke drikker mælk". Jeg sagde: Per Brændgaard og Kim Fleicher er ikke de førende eksperter på autisme og cøliaki (intolerance overfor gluten). Alligevel er det dem, der råber højst. Og henviste til lægekolleger på Herlev Universitetshospital og Gentofte Hospital, der siger, at voksne ikke skal drikke mælk og at cøliaki er en folkesygdom. Det blev i Ekstra Bladet til et citat, hvor det er fremstillet som om, jeg siger, at Sundhedsstyrelsen og mine kritikere generelt ikke er førende forskere.

I går var jeg helt dårlig over det. I dag kan jeg mærke, at det ikke betyder noget. Der vil være mennesker, der læser det og blive lettede og tænke: "Pyha, godt de er nogen tosser. De er vanvittige. Så behøver jeg ikke læse den bog eller ændre mine kostvaner.".

Dem, som allerede er i gang, ved hvilken forskel det har gjort i deres liv og er 100 % ligeglade med Per Brændgaard og Kim Fleicher. Og så er der en stor gruppe af danskere, der vil blive endnu mere nysgerrige og få øjnene op for vores metode. Det er de danskere, der i forvejen har oplevet, at de kan spise og leve sig sunde og raske med mad, motion og kosttilskud. Desuden er der de danskere, der ikke kan fordrage at blive talt ned til, hader skræmmekampagner og løftede pegefingre, og måske af ren og skær protest vil købe bogen og prøve den af. Alt er godt. Alt er fint.

OG VI ER IKKE TIL AT STANDSE. I ER IKKE TIL AT STANDSE. Hverken med skræmmekampagner eller beskyldninger om vanvid, hysteri, fare, religion eller sygelighed.

Jeg vil invitere jer til at læse denne tekst. Meget gerne med musikken i baggrunden her.

Den handler om det, I og vi står i lige nu. Og det er GODT. Alt er GODT. Knus Ninka

Hør musikken her, imens du læser teksten her

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters

Metallica

(hør i øvrigt deres sindssyge, nye plade. Vi flipper helt ud til den herhjemme.

 

Kommentarer (13)

  1. Bettina Christensen på 08.10.2008
    Hej Ninka og familie.

    Det er et fantastisk stykke arbejde i gør, på trods af al den modstand i får. Vi støtter også op om jer, fordi vi har mærket effekten af kernesund mad og motion. Håber og tror på i har styrke til at blive ved at kæmpe for den gode sag.
    Tak for det.
    Med Venlig Hilsen
    Bettina
  2. louise skov på 30.09.2008
    søde dejlige NInka
    Jeg er så taknemmelig for, at I tog springet og ændrede jeres liv, for nu har I ændret vores.
    Vi kører langt fra hard-core stilen, men gør som vi har lyst til og brug for, og det er bare så fantastisk.
    Jeg ænsede ikke hverken hjemmebags-fif eller økologi før og opførte mig mildest talt uansvarligt og egoistisk, hvad madvaner angik. Skulle have mest muligt for pengene, for kvantiteten talte højere end kvaliteten. Jeg kunne aldrig drømme om at fylde mig med pulverkagemix, sukker og krydderboller med smør og pålægschokolade nu, for jeg synes slet ikke det smager godt.
    Vi har fået den gladeste datter og som brillierer i børnehaven med sin glæde og intelligens, og jeg vil skrive under på, at det tildels skyldes at hun får ordentligt kost.

    Men jo, jeg har sørme skullet forsvare mig. Hvorfor drikker du ikke MÆLK? Det er sgu da mærkeligt. Vil du ikke have KAGE? Du er ellers så slank. har du BLOMKÅLSFRIKADELLER med? de kan da ikke smage godt! Ja, du kender jo de dumme kommentarer. Jeg fryder mig over, at nogle trods alt kan se fornuften i det, især når de kan se, hvor glade vi er og hvor godt min mand, min datter og jeg har fået det. Min hud stråler, mine øjne skinner, mit hår er blødt og sundt, min hud er superblød og skøn... Jeg føler mig attraktiv, smuk og sexet som aldrig før.
    Så, når folk stiller spørgsmål siger jeg bare: hvis det får mig til at have et godt liv og være lykkelig for det, er det vel bedre end hvis jeg ikke fulgte kernesund og havde det ad h... til med mig selv og lignede en hængt kat døgnet rundt og var evig træt? At metoderne er lidt alternative til danske madvaner, hvad så?

    Jeg er lærer og kæmper alt hvad jeg kan for at ændre skolebodens udvalg af toast og franske hotdogs. Har endeligt fået mine hjemmeopfundne spelt/græskar-foccaciaboller på menukortet, og det er da bedre end hvide boller selvom de ikke er helt gluten og mælkefri.

    Folk var for 30 år siden forargede over reagensglas-metoden. Nu er hvert 15. barn reagensglasbarn. I skaber også revolution med kernesund. Det tager måske bare mange årtier, før det anses som almindeligt at drikke smoothies til morgenmad og løbe en tur hver dag med sine børn.

    TAK Ninka
    Louise
  3. heidi hansen på 26.09.2008
    tak ninka.
    Jeg forsta hvad du mener, ja jeg fokosere nok for meget på det hele.
    jeg prøver at lave lidt om på vores kost, men jeg har spist sadan her maget lange. morgen smootes med guramin og lecithin, og kun frugt til kl 12, efter 12, tun, grønsager en pation havergyn eller æg eller en pandekage af grød. æggehvide med enten banan eller æbel i. aften kylling og grønsager (meget sæjlent ris,pasta,kafofler on kun i meget små mænger, det er ku n min mand og barn der for det, salvfølig fuldkorn). efter 20 en smootes eller et stykke frugt, spiser også en lille håndfuld nødder hver dag. men som sagt meget oppustet mave. men jeg vil prøve at lave om på det. (er orblin håber i kan læse hvad jeg skriver :O) ninka smil og rare tanker til dig..
  4. Nadia Buck-Arentsen på 25.09.2008
    Kære Ninka,

    Jeg synes det vil være dejligt, hvis du kunne prøve at besvare spørgsmålet fra Ina vedrørende Birkesød.

    Samtidig vil jeg sende mange varme og gode tanker til dig. Da jeg så forsiden af EB tænkte jeg så nu tænker alle modstanderne af kernesund i min omgangskreds at: der kan hun (læs: Nadia) selv se hvad det er for noget pjat med alt det kernesund og det irrerterede mig voldsomt, jeg tør slet ikke tænke på hvor stor en knude du måtte have følt i maven den dag. Når det er sagt vil jeg sige at jeg hurtigt selv blot ved at læse forsideoverskriften tænkte, dem der står bag den journalistik har ikke gjort deres arbejde godt nok; Kernesund sådan er da alt andet end en slankebog!

    Til Anna´s indlæg vil jeg sige vi har levet økologisk og meget sundt i rigtig mange år med masser af frugt og grønt og ingen sukker, men alligevel har der været meget inspiration at hente i Kernesund og udgivelsen har været med til rundt omkring at sætte fokus på ikke blot hvad vi propper i munden på vores børn men i særdeleshed også hvor svækket tilliden er blevet for mange til det etablerede sundhedsvæsen herunder læger og medicin. Jeg håber personligt på at denne bølge kommer til at rykke rigtig meget ved de gængse normer på sigt og helst lidt hurtigere :-)
  5. Mette Schopzinsky på 25.09.2008
    Hej Ninka og alle jer andre.
    Dejligt at laese at I trods alt holder hovedet hoejt og kaemper videre. Jeg blev saa sur da jeg laeste artiklen i EB forleden at jeg faktisk skrev en mail til dem om at tjekke bloggene her paa siden ud og proeve at skrive enartikel set fra nogle af de mange Kernesund familier i DK!

    Det lyder spaendene med den nye hjemmeside. jeg har lige en lille boen. Var det ikke muligt at faa en anden skrifttype og saa lidt stoerre. Jeg synes det er meget svaert at sidde og laese i laengere tid ad gangen som det er nu.
    Jeg synes ogsaa et forum ville vaere rigtig dejligt. Et sted hvor man kunne stiole spoergsmaal, komme med tip og opskrifter osv. Paa hjemmesiden 24.dk er vi nogle stykker der skriver i et forum om Kernesund. Gruppen hedder kernesundlivsstil.

    Go dag til alle,
    Mette
  6. Ina F. på 25.09.2008
    Hejsa,

    Jeg er også stor tilhænger af den kernesunde livsstil og har fulgt de fleste af principperne i snart et år.
    Og så læser man pludselige Politiken omkring Birkesød:
    »Birkesød er et tilsætningsstof, E967, der er kunstigt og industrielt fremstillet. Det er ikke et naturprodukt, sådan som det markedsføres"
    Hvad siger i andre til det ?
    Ikke fordi vi har brugt det i overflod hos os, men vi bruger det da, når vi bager osv. Og så er det da lidt skuffende at læse, når man går og tror, at det er et naturprodukt.

    Ina
  7. Kamilla Iversen på 24.09.2008
    Ninka og Morten, tak for det i gør for så mange mennesker! I er inspirerende og modige, hold ud.
    kærlige hilsner Kamilla
  8. anna jørgensen på 24.09.2008
    Kære alle \'Kernesunde\'
    Jeg ser mig selv som et menneske, der generelt bestræber mig på at være åben og ikke-fordomsfuld. Når det er sagt, er jeg også en person, der forholder mig kritisk til den malmstrøm af information man konstant bombarderes med i det offentlige rum. Det være sig information fra de såkaldte etablerede offentlige instanser og fra de mere \'alternative\'.
    Jeg kender personligt flere i min omgangskreds, der lever mere eller mindre efter retningslinjerne i \'Kernesund\'. Nogle er begejstrede andre synes ikke det fungerer.
    Der er en ting jeg undrer mig over og som jeg godt kunne tænke mig \'Jeres\' vinkel på:
    Når man hører om Ninka og andres omlægning af kost og livsstil og den deraf følgende fantastiske effekt, så synes jeg næsten altid tingene er sat på spidsen forstået på den måde, at der er et FØR (franskbrød, chips, junkfood, sukker, sofa og ladhed) og et EFTER(økologi, frugt, grønt, aktivitet, sunde olier, minus sukker, mælk og gluten).
    Jeg synes der er så meget rigtigt i at droppe hvidt brød, sukker, junk og inaktivitet. Det kan vi vist alle være enige om er noget skidt. Men hvis man nu skiftede al det ud med en varieret kost bestående af grønt, groft, økologisk, magert kød, magre mælkeprodukter og rigelig motion, så er det mit gæt, at 9 ud af 10 ville opnå den samme gode effekt. Og det uden brug for alskens granulater, proteinpulver osv. I min verden strider det helt klart imod det \'naturlige\' som jeg ellers opfatter at de fleste herínde er fortalere for.
    Hvad er Jeres holdning til det?
    Jeg synes det er ærgeligt at tingene skal sættes på spidsen og at der dannes to fløje. Det er ikke i nogens interesse.

  9. heidi hansen på 24.09.2008
    kæer ninka..
    Du bliver nød til at fortelle mig hvor længe man skal spise guarmin og lecithin, har nu spist det i meget lang tid spist det to gange om dagen, skal det være for altid? og hvad med grøn te ektrakt piller er det også altid? slvom jeg hverken har tabt mig eller kunne mærke forskæl, vil jeg forsætte og så kun sspise en smoothis om dagen, spiser nu hleer ikke de søde sager, men det er jo nok også lidt mere motion der skal til.. håber virkelig du vil du vil svare mig.. hov også med findsal savlen hvor længe må man bruge den? Jeg støtter dig 100% du prøver jo bare at hjælpe.. du for et stort knus herfra og husk at se fremad og bliv ved med at tro på dig selv, for der er mange der tro på dig..
  10. Mette Petersen på 24.09.2008
    Hej folkens - jeg tror at det skeptiske folk ofte reagerer negativt på er retorikken som præger kernesund. Det lyder ofte nærmest religiøst når man læser det som skrives på denne blog. Og ekskluderende a la \'dem og os\' - de andre vil tage vores projekt fra os/de andre forstår os ikke/hvorfor ikke være ren, sund og rigtig sammen med os... Kernesund har da stor gavn af pressehetz - det giver opmærksomhed. Men man fristes til at spørge: hvorfor gøre projektet til noget odiøst og fremmedartet med dertilhørende bibel (oplagt fordi det så er nemmere at tjene penge på det) - men dybest set er der jo blot tale om sund fornuft og tilbage til rødderne tænkning - krydret med tarmrens og detox tænkning.
  11. Anna Madsen på 24.09.2008
    Hej Ninka!
    Jeg er taknemmelig for jer. Tak fordi i står fast og er så fattede mht den kernesunde livsstil.
    Tak for sangen. Lige hvad jeg behøvede idag.
    Jeg spiste hirsegrød imorges, tun til frokost. Jeg synes ikke det er særlig farligt, og min krop har haft det dejligt idag.
    Hvis ikke det var for jer, havde jeg været så lost fordi jeg ikke vidste noget om op og ned mht. mad. Nu ved jeg en hel masse. Tak. Det kan godt være svært, men bare det vide at der er en vej ud, betyder så meget.
    Rock\'n roll!
    Anna
  12. Hanne E. på 24.09.2008
    Kære Ninka

    Åhhhh... hvor er det en dejlig blog :-)

    Det er så rigtigt, så rigtigt.... nothing else matters!! Vi har svar på alle spørgsmål - blot hvis vi spørger os selv :-)

    Kærlige hilsner fra
    Hanne
  13. Mette Knudsen på 24.09.2008
    Kære Ninka!
    Jeg har endnu ikke læst jeres bog, men vil nu købe den for at se hvad alt den snak handler om. Jeg følger med i Praksis om kernesund kuren og er som du selv nævner, blevet mere nysgerrig omkring denne metode at ligge sit liv om på. Jeg vil nu cykle ned og købe den og komme i gang med mit kernesunde liv! På trods af alle de foredomme og skræmmekampagner!
    Tak

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.