Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Stofskifte og binyrer

Lavt stofskifte, hårtab, elevatorvægt, trist? det er ikke normalt, selvom lægen siger, dine tal er det. Test & helbred dig selv.

Video om det, jeg ville ønske, jeg havde vidst om mig og mit lave stofskifte (og mine naturidentiske hormoner). Måske har du stresset og presset dig selv igennem dine 30´ere ligesom mig. Stress ødelægger stofskiftet.

Lider du af hårtab, vægttab, træthed, kolde fødder? Manglende livslyst, svedeture og manglende sexlyst? Siger lægen er alle tal er normale? Selvom du ikke føler dig normal? Hjælper medicinen eller den det naturlige stofskifte-hormon ikke efter hensigten?

Hør hvordan jeg løste problemerne og fik ungdom, krop og lyst tilbage. Ligesom pigerne på mit online hold. Du har måske Hashimotos. En autoimmun lidelse, hvor kroppen angriber sig selv og ødelægger stofskifte og dermed forbrænding.

Jeg har lavt stofskifte og den autoimmune, skjulte lidelse, som 90 % af alle med lavt stofskifte har. Uden at vide det. I denne video forklarer jeg dig det, lægen ikke siger. Og som din alternative behandler eller endokrinolog, der anbefaler naturidentisk stof-skiftehormon (armour eller Erfa) ikke siger.

Når du har set videoen ved du, hvad du skal med disse links:

En podcast om Hashimotos, som du skal lytte til, hvis min video gjorde dig nysgerrig.

Bogen, der forklarer dig, hvilke tests, du skal bede om hos lægen, og hvordan du tackler modstand og får det rigtige stofskiftehormon.

Mavesyren, der skal hjælpe din lever med at optage vitaminer og mineraler og dermed omsætte stofskiftehormon.

Vitaminpillen, jeg taler om i videoen.

Se min video herunder:

Kommentarer (49)

 1. Jeanette Nielsen på 04.11.2017
  Kære Ninka

  Tak for dit indslag om lavt stofskifte.
  Jeg blev diagnosticeret med lavt stofskifte kort før min 40 års fødselsdag (tal om at få lidt af en uventet fødselsdagsgave) og fik hurtigt ordineret Eltroxin, i begyndelsen to tabletter om dagen, men blev kort efter sat ned til 1 tablet om dagen, fordi min læge mente, at det var rigeligt for mig til at kunne fungere.

  Jeg har altid været kritisk overfor den medicin som vores læger kaster om sig med, hver gang vi har kørt sygesikringskortet gennem scanneren. Jeg tror ikke på, at vores krop kan kureres ved at proppe den med kemiske stoffer, som i mange tilfælde har enten ringe eller slet ingen virkning, men blot fastholder os i et pillemisbrug, som kan fortsætte i årtier. Jeg har personligt oplevet, hvordan en læges behandling af min mor, som har alverdens sygdomme, ligefra urinsyregigt, astma til sclerose og hjerteproblemer, ikke bare gjorde hende endnu mere syg, men også gjorde hende afhængig af medicin som hun først nu, omkring 30 år senere, er sluppet fri af, fordi nye læger kom til og fortalte hende, at den og den medicin skulle hun da aldrig have været begyndt på (!!!). Min mors behandling gjorde derfor, at jeg fra en tidlig alder modsagde mig medicinsk behandling, hvis det var muligt. Ikke en gang en simpel hovedpinepille røg indenbords. Meget hardcore men jeg ville ikke ende som min mor, som ikke kunne få et ben ud af sengen, uden at have taget 5-6 forskellige piller.
  Stor var min sorg derfor, da jeg få dage før min fødselsdag, fik den besked af lægen, at jeg fra nu af og resten af mig liv, skulle tage Eltroxin mod lavt stofskifte.

  I begyndelsen levede jeg med diagnosen, uden at stille spørgsmål, for den lillebitte tablet hjalp faktisk og jeg fik det bedre og kunne komme gennem dagen uden at skulle tage en “morfar” på 2-3 timer, når jeg kom hjem fra arbejde. Så medicinen måtte da være godt for noget. Men for et lille års tid begyndte mine symptomer at vende tilbage, de “gode gamle” velkendte symptomer på, at mit stofskifte var for lavt. Jeg var i syv sind og troede først, at det blot var tegn på en begyndende overgangsalder. Men det kunne ikke passe, så gammel var jeg jo heller ikke, eller var det alligevel sandt, var jeg bare 10 år tidligere på den, end min mor havde været, dengang hun gik i menopause. Dette kunne min læge dog afkræfte. Jeg var ikke i overgangsalderen, jeg skulle bare tage min tablet, så skulle alt nok gå, og desuden lå mine blodprøver jo indenfor de grænser de skulle, så der var ingen grund til bekymring.

  På et tidpunkt begyndte mine “minus dage” at blive oftere og oftere. Mine “minus dage” var de dage hvor jeg vågnede med kvalme og migræne og måtte ringe og melde mig syg fra jobbet. Det begyndte at gå ud over ikke bare mit arbejdsliv, men også mit familieliv. Jeg orkede ingenting og så kun frem til at kunne gå i seng kl. 21 og sove mig ud af det, troede jeg, for ofte hjalp en god lang nats søvn heller ikke på mine symptomer. Jeg fik taget blodprøver og fik for første gang målt mit D vitamin tal, som viste sig at være for lavt, så lægen sagde at jeg skulle have Kalcium og D vitamin. Efter nogen tid gik det faktisk bedre, men så vendte kvalmen og migrænen tilbage og igen var beskeden, at mine blodprøver så fine ud og at alt lå som det skulle.

  Jeg søgte på nettet og faldt over bogen Stop stofskiftevanviddet, som du nævner i videoen. Pludselig gav alt mening og jeg læste bogen på mindre end en uge. Jeg følte jeg havde fundet vejen ud ad mit eget private stofskiftevanvid og bestilte straks en tid i det lokale lægehus, hos den læge som jeg følte mest tillid til, og som jeg troede ville kunne hjælpe mig videre. Denne konsultation løb af stablen for ca. 1 1/2 uge siden. Vi fik en god snak, hun lod mig klage min nød, men da jeg var færdig med at tale, så hun bare på mig og sagde “Jeg kan ikke hjælpe dig, Jeanette”. Hun fortalte at man ikke brugte målinger på frit T3 og T4 herhjemme, fordi man ikke mente, at de havde noget at sige. De naturlige stofskifte hormoner som nævnes i bogen, kunne ikke fås i Danmark og behandling med tørret skjoldbruskkirtel fra svin var ikke en metode, som hun personligt ville sige god for. Hun fik endda sagt, at den bog som jeg havde læst, ikke var bygget på videnskabelige beviser, og faktisk gjorde mere skade end gavn i stofskifte behandlingen. Hun kunne ligeså godt have sagt, at jeg var godtroende og naiv, hvis jeg troede på den gang vås.

  Jeg har indset, at jeg ikke kan trænge igennem hos min egen læge, så nu går jeg en anden vej, for jeg giver ikke op. Tak for din åbenhed omkring dine egne stofskifte problemer. Antiflammatorisk kost lyder som en mulighed jeg skal se at få ind i min hverdag.

  Mange kærlige hilsner fra
  Jeanette

  ---------
  Kære Jeanette

  Tusinde tak for at fortælle din historie <3
  Jeg ønsker dig alt godt for fremtiden
  Knus og tanker Heidi / Team Ninkas Detox
 2. Jill på 27.09.2017
  Hej Nikita.
  Dejligt med et blogindlæg med masser af uddybelse og gode råd til håndtering af denne sygdom.
  Jeg fik i 1. G konstateret for lavt stofskifte, og det var efter mange års lægebesøg, hvor først min mor pointeret at jeg var meget træt og derefter mig selv, så har nok altid levet med det.
  Det gør derfor meget svært at finde ud af, hvad det egentlig vil sige at være "rask", for er jeg træt, fordi jeg ikke sover nok og hvordan føles det at være frisk og veloplagt? Og fejler jeg noget helt andet i forhold til at jeg aldrig rigtig har haft nogen sexlyst?
  Min største bekymring er fremtiden, hvordan kommer det så til at udvikle sig med denne sygdom i bagagen, kan man overhoved få børn osv?
  Som du kan læse, har jeg en masse spørgsmål og tanker om det, så vil høre on du kender nogle terapeuterog kostvejledning, som du kan anbefale?
  Mange hilsner herfra

  -----
  SVAR:
  Kære Jill
  De behandlere Ninka henviser til er:
  Walsh Research Institute
  Dr. Shalleen Barendse med base i UK

  Ønsker dig det bedste <3 Knus Heidi / Team Ninkas Detox
 3. Michele på 05.07.2017
  Tusind tak for dit indlæg. Der er så mange ting der giver mening og nye tiltag jeg kan forsøge mig med. Jeg har været ude for biluheld og en traumatisk fødsel der har ødelagt mit stofskifte. Jeg fik konstateret for lavt stofskifte liggende i den meget kritiske høje ende. Jeg er røget op eltroxin og har flittigt spist 50 mg. Dagligt i snart 1,5 år. Problemet er jeg er ramt af den autoimmune reaktion og jeg har dagligt smerter, elevator vægt på trods af jeg forsøger at træne og spise sundt. Jeg har pt. Problemer med mine tarme og har lige været indlagt. Jeg er simpelthen så ked af det. Jeg føler mig som en problematisk hypokonder både hos lægen og i hjemmet. Mit spørgsmål er egentlig... er det muligt at spise mælkeprodukter der er laktosefrie eller er det stadig skadeligt? Måske du ved det?

  Michele. Jeg føler med dig.
  Jeg er ikke læge, men jeg vil henvise dig videre, for der er så meget at gøre, så du kan få det bedre. For det første - nej til selv laktosefri mælk, som stadig krydsreagerer med gluten (hold dig fra det også) og kan trigge autoimmune reaktioner og forvære dem. De bedste steder at starte din selvhelbredelses rejse er:
  Bogen: "The Autoimmune Solution" af Amy Myers. https://www.harpercollins.co.uk/9780062347480/the-autoimmune-solution

  Bogen: The Autoimmune fix: https://www.amazon.co.uk/Autoimmune-Fix-Tom-OBryan/dp/162336700X

  Bogen "Stop Stofskiftevanviddet" http://hovedland.dk/bog/stop_stofskiftevanviddet_1.htm

  Denne udsendelse med Dr. Tom O Brian: https://www.facebook.com/NutritionalTherapyAssociation/videos/vb.221554851214496/1376406045729365/?type=2&theater

  Knus

  Ninka
 4. Birgit Torp på 01.07.2017
  For lavt stofgifte men inden for normalområdet ( i bunden ). Har prøver eltroxsin men kunne ikke tåle dem. Mister hår, muskelsmerter, træthed og kan ikke tabe mig

  Kram til dig. Læs "The autoimmune solution" by Amy Myers. Og måske "Stop Stofskiftevanviddet". Der er så meget hjælp at hente og mange kvinder i samme situation, der får det meget bedre.
  Bedste hilsner

  Ninka
 5. Maria på 25.10.2016
  Hej Ninka, Mange tak for en god blog og for råd! Kan du hjælpe mig med at gennemskue nogle ellers normale tal fra mine prøver? Jeg er meget ny inden for dette område. Er lige startet behandling for lavt stofskifte (Euthyrox) på kun 25 mg. da det eftersigende skulle hjælpe mig lidt på min ekstreme træthed (derudover har jeg alle symptomerne i en ret udtalt grad). Jeg vil rigtig gerne forstå mine tal bedre, så jeg kan diskutere dosis med min læge, da de som ofte har en tendens til at konkludere, at alt er som det skal være, hvor det oftest viser sig ikke at være helt rigtigt, hvis man kigger nærmere på tallene.

  Kærlig hilsen Maria

  Håber du kan forstå, hvad jeg skriver, selvom jeg ikke kan lave små ophøjet minusser og tal. På forhånd tusind tak.

  TSH: 1,30 x 10 (-3) lille tal og opløftet IU/L
  Normalområde: 0,35-4,00

  T4: 119 nmol/L
  Normalområde 60-160

  T3: 1,8 nmol/L
  Normalområde: 0,7-2,1

  CRP: 3 mg/L
  Normalområde: <10

  Thyroidperoxidase-Ab;P: 10 (p.d.e.)
  Normalområde: <35

  TRAB: <1,0 IU/L
  Normalområde: <1,0
 6. Sarah på 17.06.2016
  Hej, kære Ninka!
  FØRST og fremmest skal du virkelig have TAK for din viden og din klare og tydelige måde at udtrykke dig på!
  Jeg skriver ang. de multivitaminer du henviser til, og kan se, at der bla. er kål og broccoli i. Nu når jeg har lavt stofskifte, og er ikke på medicin, da jeg SLET IKKE kunne tåle den klassiske pille man altid får ordineret af lægen, som du også selv nævner - T4 medicinen Eltroxin.
  Jeg har været kastet rundt i systemet, også helt ude på OUH, men da de OGSÅ kun vil udlevere T4 medicinen, har det virkelig været en skrue uden ende for mig!
  Min læge forsøgte så at ordineret noget T3 (Lio.) medicin, men dette kunne jeg slet heller ikke tåle :-(
  Tror du jeg vil kunne tåle Erfa, som du får? Som jo desværre er sidste udvej for mig.
  Ja, min krop og sind er meget sensetiv. (Markedets medicin er desværre ikke lavet til min krop)
  Så jeg har måttet tage alt i egen hånd. Jeg er begyndt på noget Thyromine (som blot er et kosttilskud)
  Har ændret kost osv., med utrolig nok en lille bedring, men da mit stofskifte svinger LET, er det ikke til at sige hvornår det dykker. Det er VIRKELIG ulideligt at leve med!
  MEGET har jeg prøvet i mit liv, MEN at have lavt stofskifte, FØJ, der kaster jeg håndklædet i ring! :-(
  Der hvor jeg bliver påvirket mest af at have lavt stofskifte, er i min hjerne, i mit sind, det er så væmmeligt og uudholdeligt.
  Min hverdag fungere SLET ikke. Jeg har INTET overskud. Bare det at handle ind osv., er faktisk slet ikke til for mig..
  Da intet medicin har kunnet hjælpe mig, men kun gjort det hele værre for mig, render jeg ubehandlet rundt og lægerne og endokrinologerne vil nu ikke engang anerkende min sygdom, pga blodprøverne siger at "ALT ER FINT", på TRODS af at jeg nævner ALLE de væmmelige symptomer og mit kolesterol er også lidt for højt pga stofskiftet (det har lægerne ikke informeret mig om, har måttet finde ud af det selv, ved at kigge på min e-journal), og der er så mange ting det er gået udover pga stofskiftet ikke er optimalt.

  Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre efterhånden. Er så desperat at jeg er begyndt ved en homoøpat og har fået udleveret nogle dråber ved navn"Platinum" og "Spongia". Hun siger hun kan hjælpe mig med stofskiftet, men tvivler..

  Nå, det blev lige lidt en smøre, var bare meningen at jeg ville spørge indtil de multivitaminer.

  Håber at høre svar fra dig, og på forhånd mange tak!

  En efterhånden desperat og ulykkelig pige på blot 25 år.
 7. Jette på 19.11.2015
  Åh har ledt og ledt. Kan Ingen steder finde et link eller at du skriver, hvad pillerne mod lavt stofskifte hedder, som du nævner i videoen :-)
 8. Milly på 12.10.2015
  Jeg har brugt TRX2 i over et år. Ved første der ikke skete noget, men efter ca et halvt år, jeg holdt op med at tabe håret.
 9. semine nielsen på 11.07.2015
  hej ninka
  jeg har været inde og vil bestille de vitaminer du anbefaler jeg kan se at indholdet/styrke er meget forskelligt selvom de hedder det samme nogen er stærke og har 500mg calcium og magnesium 17,500iu avitamin og andre kun det halve selvom om mængden af tabs er det samme hvor meget er dine på for blir lidt forvirret
 10. Jeanette Christensen på 27.06.2015
  Kære Ninka
  Tror du er min sidste livline.
  Jeg er 50 år og fik for 3år siden hashimotos.
  Jeg er på Thyreoid. Jeg har 30 kg jeg skal ha tabt men uanset hvad jeg har prøver taber jeg INTET.
  Jeg er vegetar og spiser sundt og økologisk. Jeg spiser selen, Q10. Magnesium, B-vitamin compleks, D3 vitamin, jern.og mælkesyrebakterier. Jeg drikker ikke mælk og undgår mælkeprodukter . Jeg spiser ikke pasta og Hvidt brød og prøver at undgå gluten. Jeg er så trist og ked af, ar intet hjælper. Det er så slemt nu at jeg ofte får nogle gevaldige tude og nedture. Det er så hårdt og frustrerende. Jeg lider også af slem angst og har i 17 år fået Zoloft. Jeg har været stoppet et par gange men bliver så så syg, at jeg intet kan foretage mig.
  Kan du hjælpe mig ? Er det "un" kurser du har
  eller kan jeg komme til en konsultation hos dig ?
  Mange kærlige hilsner
  Jeanette
 11. Lærke Sølling på 13.06.2015
  Kæreste Ninka

  Der er noget der er ramlet for mig, og det er at jeg muligvis har lavt stofskifte. Jeg er 21 år og har meget af mit liv kæmpet med angst og depression. Til sidst fik jeg anoreksi (hvilket jeg overvejer kan have tricket det lave stofskifte). Det er nu alt ovre, men angsten er der stadig. Alle beskrivelserne på lavt stofskifte passer på mig.
  Jeg fik for nogen måneder siden en lady-comp, som er en maskine jeg bruger som prævention, der måler ens basale krops temperatur. Jeg lod mærke til at min temperatur var lav, meget lav, hele tiden. Jeg slog det op på nettet og vupti, alt sagde lavt stofskifte. Jeg føler mig bare så overvældet, for jeg har haft ondt i kroppen så mange år, men fået at vide at der ikke var noget galt med mig, og så pludselig giver det hele mening.
  Jeg er bare lidt bange, jeg ved ikke hvor jeg skal begynde. Og om det betyder at jeg skal tage medicin hele mit liv. Jeg har også svært ved at forstå hvad Hashimotos er, og om hvis man har det, om det så betyder at man slet ikke har lavt stofskifte?
  Jeg ved godt at det var meget :)
  Jeg er super taknemmelig for at du deler ud af din viden, og det varmer mig gang på gang at se hvordan du rækker ud til andre

  Kærlig hilsen
  Lærke
 12. Lone Bundesen på 19.05.2015
  Hej Ninka

  Du har sikkert været omkring dette andetsteds, men jeg har endnu ikke kunnet finde svar i dine mange tråde:-) Så derfor lige et par spm til binyre detox typen, hvor du skriver at gluten og korn er No Go, men hirse (er vel en slags korn) og qinoa, glutenfrie havregryn... Hvordan med det? Altså er det kun gluten der er skidt eller også andre øvrige korn, kerner, og frø??

  Og mælkeprodukter... Gælde det alt der har haft udgangspunkt fra en ko?? A38 - skyr - Kefir??

  Og slutteligt... Kender du til de anbefalede kosttilskud af James L Wilson, og i givet fald... Er de af anbefalelsesværdig kvalitet?? (Har allerede bestilt dem fra USA) Jeg synes kosttilskud er en verden for sig hvad angår kvalitet, sammensætning m.m. Og tænk om min organisme i virkeligheden er så hårdt medtaget, at den i virkeligheden slet ikke kan omsætte og optage disse tilskud. Ja jeg er virkelig frustreret over min situation og ved slet ikke hvor jeg skal sætte ind. Men kosten er nok det nemmeste, hvis bare jeg ved hvad jeg skal vælge til og fra :-)
  På forhånd tak for svar på mine mange spørgsmål :-)
  I sundhedens tegn og af hjertet tak for dit engagement:-)
  Lone :-)

 13. Pauletta Kähler på 20.04.2015
  Kære Ninka,

  Tusind tak for din video! Det altid dejlig inspirerende :)

  Den multivitamin du viser i videoen er Vitaspectrum (til børn med ADHD). Jeg tænker den er vel også god til børn uden ADHD? Jeg synes, at det er nemlig rigtig svært at finde multivitaminer til børn med den aktive folat og methylcobalamin (B12). Tager du Ulta preventative X eller Multi Thera? Jeg synes at Ultra preventative X er virkelig dyr for det løber op til DKK 1000 om måneden...

  KH Pauletta
 14. Jannie hansen på 17.04.2015
  kære Ninka.
  SÅ inspirerende artikel. 1000 tak!
  Jeg har et spørgsmål.
  Hvad gør man når man i årevis altid får testet at stoftskiftet er helt fint, og der aldrig er noget at se på nogle prøver,
  Hvis man egentlig selv ved inderst inde at der må være noget galt ?
  Jeg får kvalme hver dag når jeg er begyndt at spise, jeg kan ikke spise megen fed mad, slik og søde sager samt Banan og Æg uden at jeg får kvalme 20 sek efter! (Jeg gør det dog alligevel 😔)
  Alt er tjekket jeg fejler ingen ting!
  Jeg har svært ved at tabe mig, uanset hvad jeg gør, tager jeg nærmest på istedet for at tabe mig, og dette til trods for at jeg i perioder kalorier!
  Det er op af bakke, og jeg er magtesløs!
  Har du ideer til hvordan jeg kan komme videre.
  Ting som også skal nævnes er : tristhed, hårtab i perioder samt mindre sexlyst er bestemt også på min liste!

  Håber at du har tid til at svare mig 😄😄

  Mvh Jannie
 15. Suzi Olsen på 16.04.2015
  Kære Ninka.

  Tusinde tak fordi du deler ud af din viden. Jeg er én af dem der er meget taknemmelig for al viden inden for forhøjet tpo. Det er jo et kæmpe område som er meget svært at gennemskue, måske derfor vi får så ringe hjælp fra læger.

  Jeg er i den situation at jeg er overbevist om at mine to døtre (17 og 22) også har Hashimoto. Jeg er selv diagnosticeret i 2010 og får nu Levaxin som har hjulpet gevaldigt på mit velbefindende. Men i årene dertil har jeg levet rundt regnet 30 år med manglende overskud, enorm træthed, usædvanlig svingende humør, vægtforøgning efter 2. fødsel som jeg absolut ikke har været i stand til at komme af med igen. Før dette var jeg slank altid. Og jeg kunne blive ved med at remse op i rækken af dårligdomme, som endte med at sende mig på en førtidspension. Jeg kan huske at jeg som 15 årig, pludselig en dag, havde en følelse af at min krop ændrede sig på en sådan måde at jeg syntes ikke jeg havde det så godt, og den følelse slap aldrig før jeg som 50 årig fik levaxin. Jeg har det ok i dag, men har en drøm om at gå over på Erfa, skal bare lige tage mod til mig.
  Det var om mig. Der hvor jeg er magtesløs er mine to døtre. De har nøjagtig de samme symptoner som mig. De har begge forhøjet tpo, den ene med Vitiligo i svær grad, den anden med usædvanlig træthed og kronisk stress som giver angst anfald og tåge hjerne. Ingen læger vil overhovedet høre tale om min teori om at en forhøjet tpo giver disse symptoner. Vi støder hovedet mod en mur alle vegne. Jeg ville ønske vi havde penge til at tage til Belgien, og jeg skal nok få sparet dem op !!!!!
  Jeg så nu din side her og høre hvad du siger, og ALT giver fuldstændig mening for mig.
  Det jeg vil spørge dig om er om du ved om der findes læger i DK som tager dette alvorligt og i så fald hvem og hvor de er ????
  Jeg tænker også Lyngby lægerne, men ved ikke helt om de kan tage de samme blodprøver som i Belgien ????
  Hvad tænker du ???
  Mange kærlige tanker
  Suzi
 16. Heidi feldborg jensen på 15.04.2015
  det okey men aldrig super. Har Været til speciallæge på ouh uden held. Det hele ser jo fint ud som de siger. Er det okey og ta de vitaminer og det for leveren samtidig med vores medicin? Jeg døjer meget med oppustet mave og halsbrand. Kan det ha noget med sukkerindtag og Gøre? Kh. Heidi
 17. Christina Petersen på 14.04.2015
  Kære Ninka.

  Tak for et inspirerende indlæg:-)

  Jeg har været inde og læse om vitaminpillen du anbefaler og kan se at den daglige dosis er 8 stk.

  Da jeg har svært ved at synke piller (de sætter sig fast og til tider kan jeg ikke få dem ned -og må så stikke en finger i halsen) kan du så anbefale et andet mærke, hvor jeg ikke skal tage så mange?

  På forhånd tak.

  Hilsen
  Christina
 18. Stine Villumsen på 14.04.2015
  Hej Ninka

  Er pt i behandling med mavesyrehæmmere som forsøg på at fjerne svie irritation og brænden i munden. Synes nu ikke efter 5 dage at det er væk. Tror selv jeg mangler mavesyre men det går lægen jo ikke ind i.
  Hvis jeg skulle prøve mavesyrepillen, hvor meget tager jeg så? Hvis jeg får svie i maven er det vel et tegn på at jeg ikke skal tage det eller hvordan ved man det? Mvh Stine
 19. Malene Dalinum på 14.04.2015
  Jeg havde SÅ håbet at jeg ville være med den næste detox, men jeg ammer, så det må vente. Hvornår bliver det igen?
  Har testet mig til at være stofskiftetypen... jeg har så meget brug for hjælp. Vores ældre knap 3 årige lider af svær eksem fra vaccine. Har prøvet ALT, orker ikke mere.
  Kan ikke synge med radioen, uden at tude... så indebrændt. :(
 20. Eva Jegtnes på 14.04.2015
  Jeg fik konstater lavt stofskifte da jeg var 14 og operation da jeg var 18, ingen medicin efter det. Ung og ikke vidende, fortsatte livet med en del flytning, og da vi en periode boede i Belgien, ser lægen at der er et ar og så setter de igang, ender med eltoxin og det hvad jeg har fået siden. kontroller siger at det er fint, men mit spørgsmål er i forhold til hvad? læge siger det er ok og det må man leve med .?????????? Når jeg har gået 25 år uden medicin og "bare" får ny recept er det fustrende. Kan tænke mig at prøve det du siger i vidion kan du skrive det ned til mig navnene på vitaminer osv. Venligst Eva.
 21. Semine Nielsen på 14.04.2015
  Hvilke jern vil du anbefale ? Biosyms vitaminer er de ikke lige så gode som dem du anbefaler hvad er forskellen ?
 22. Lærke Rasmussen på 13.04.2015
  Hej Ninks.

  Jeg vil blot sige - hvor ser du dog blændende og strålende smuk ud! Din hud er så fin, meget mere ungdommelig end min selvom jeg er 15 år yngre :)
  Jeg ved godt, at det sikkert er kosten der gør det meste. Men har du lyst til at dele hvordan du ellers holder den så fin? :)
  Udover måske zink og kæmpenatlysolie?

  Er med på Detox dig smuk igen, og glæder mig rigtig meget til at komme i gang.
  Knus, Lærke
 23. Bente L på 13.04.2015
  Kære Ninka
  Masse stress i min kropp nå . . . Jeg får ikke åpnet linkene i mailen jeg har mottatt vedr detox start.

  Bente
 24. Camilla P på 13.04.2015
  Hej fine Ninka . Kan du stadigvæk anbefale Omnimin Pure som en god multi vitamin? Eller kan du anbefale en anden multi som sparker røv:) ( måske den som du har linket til: ultra preventiverx) kærlige hilsner
 25. Stine Villumsen på 13.04.2015
  Hej Ninka

  1000 tak for dejligt oplysende side. Det fiskeolie og levertran du taler om, er det muligt at få i helsekosten eller matas?

  Jeg har haft hashimoto i 5 år og er først nu blevet gjort opmærksom på problematikkerne i fb med denne sygdom. Så vidt min læge siger ligger mine tal pænt. Har slet ikke selv styr på det;-) Men selvom man er velreguleret, er det vel godt i det lange løb at skifte til de naturlige hormoner?

  Tak for at booste min motivation til bedre sundhed!!!

  Mvh Stine

 26. Maria Thomsen på 13.04.2015
  Hej Ninka, jeg har fået konstateret for lavt stofskifte efter fødslen da immunforsvaret angriber min skjoldbruskkirtel og er derfor på 100 mg eltroxin pr. dag. Jeg lever på lchf og har gjort det før under og efter graviditeten og med stor succes. Føler mig sund, stabil og mæt og er ikke overvægtig. Kan mine spisevaner have noget at gøre med min lidelse? Vil så nødigt opgive lchf da det har reddet mig fra en spiseforstyrrelse og oplever for første gang stor ro omkring mit forhold til mad (kroppen er stadig et mere øm punkt desværre)...

  Og et mindre betydeligt spørgsmål: Skær ned på kaffe - kan koffeinfri kaffe bruges eller er det ikk koffeinen der er synderen?
 27. Tanja Scheel på 13.04.2015
  Øv hvorfor kommer hele min kommentar ikke med??? :-)
 28. Tanja Scheel på 13.04.2015
  Kære Ninka tak for hurtigt svar!
 29. Tanja Regitze Scheel på 13.04.2015
  Tak kære Ninka for hurtigt svar!
 30. helle kaubak på 13.04.2015
  Jeg har et spørgsmål til D-vitamin.
  Mit D-vitamin-niveau er lige målt til 47. Det ligger altid mellem 27 og 47 uanset hvad jeg stiller op. Solskin, vitamin i kapsler ca. 90ug dgl og masser af fisk i kosten har ingen effekt. Jeg får det målt ved lægen ofte og hun synes det er underligt at det ikke er højere, men fortæller mig at der er mange der har et lavere tal. Jeg har mange gener der kan stamme fra lavt D-vitamin-niveau, smerter/stivhed/vægtstagnation/nældefeber/meget ødem m.m. Hvad kan du råde mig til mht D-vitamin?
 31. Mette Voss Kjærgaard på 13.04.2015
  Hej igen Ninka
  Undskyld - jeg glemte at skrive at mine drenge er sunde og raske, så jeg savner blot en anbefaling til en god multi vitamin og D-vitamin.
  Venlig hilsen
  Mette
 32. Mette Voss Kjærgaard på 13.04.2015
  Hej Ninka
  Tak for dit interessante indlæg om stofskifte.
  Jeg er helt sikkert forsøge med dine anbefalinger og skifte mine vitaminer ud for at få det bedre.
  Er på kombinationsbehandling med euthyrox og Lio. Spiser B-stress, selen, d-Pearls, multivitamin Omni, Q10, magnesium, C og Marietidsel.
  Er der ingen problem med at få det hjem fra England og hvilke vil du anbefale til mine drenge på 6 og 10 år?
  Kærlig hilsen
  Mette
  Mette
 33. Camilla valentins på 13.04.2015
  B12 kan man få naturligt på spray man sprayer ind i munden. R det ik os godt ?
 34. Anne Maria Bartholin på 12.04.2015
  Jeg får Eltroksin 100 Mg pr dag, er ikke tilfreds med virkningen, lever meget sundt med masser af motion, men vægten flytter sig ikke.
  Har altid før været til den tynde side.
  Vil prøve nogle af dine tips.
  Mvh
  Anne Maria
 35. Vipse Gadeberg på 12.04.2015
  Kære Ninka
  Jeg har tilmeldt mig dette kursus som starter nu, jeg var på et af de første , og kan se meget er sket siden . Så glæder mig meget. Grunden til jeg har tilmeldt mig igen , er at jeg har døjet med hovedpine hver dag længe , men tåler ikke noget , hverken vitamin eller medicin . Så bliver det en forgiftnings hovedpine . Jeg har fået konstateret vandcyster i både lever og galdeblære 3cm i leveren. De vil holde øje med det en gang om året , da længere mener det ikke er ualmindeligt at vi udvikler vandcyster. Jeg er ofte meget træt og kan ikke komme igang med noget , heldigvis har jeg fået en førtidspension pga skade i ryg og højre arm og ikke tåler medicin. Nu læser jeg en del jer på siden om lavt og højt stofskifte , ved ikke om det er noget jeg lider af??? Men har en fornemmelse da jeg syntes min appetit flyver , før spiste jeg kun en gang om dagen . Ønsker virkligt dette giver mig mod på livet igen . Kh vipse
 36. Bente L på 12.04.2015
  Takk for svar, Ninka :). Jeg møtte deg på Kernesund workshop i Oslo i februar 2012 (?). Gleder meg MASSE til å dele tid med deg igjen
 37. Tanja Scheel på 12.04.2015
  Hej igen 😀

  Når du skriver minus sukker gælder det så også honning, ahornsirup, dadler og andet tørret frugt?

  Kh. Tanja
 38. Louise Larsen på 12.04.2015
  Kære Ninka,
  Er på Eltroxin og er i en Down periode:-(

  Hvilket jern tilskud kan du anbefale, jeg famler i blinde efter samtale med læge!
  Vil så gerne på et af dine hold snart, hvornår er næste opstart? L
 39. Jette Henriksen på 12.04.2015
  Kære Ninka,

  Wauw du ser hel Fantastisk ud :o)
  Glæder mig til at starte på DetoxDigSmuk i næste uge
 40. Tanja Scheel på 12.04.2015
  Hej Ninka

  Jeg har også mistanke om at jeg har for lavt stofskifte. Min læge vil ikke teste for frit T3 og T 4 mm.. Jeg er altid træt og udmattet og jeg har muskelsmerter uden grund - især i armene ( kan det have noget med stofskiftet at gøre?). Jeg er vegetar - kan man spise vegetariske stenalderkost? Spiser dig fisk og æg... Tror mit jernniveau er for lavt - hvilket jerntilskud kan du anbefale? Jeg er udfordret med forstoppelse når jeg tager jerntilskud... Synes jeg har hørt om et sted i Danmark hvor man kan få testet alle sine stofskifteværdier mod en beskeden selvbetaling? Jeg tager Omnivegan multivitamin og Solsray B-stress - bør jeg skifte dem ud??

  Kh. Tanja
 41. Maja Haahr på 12.04.2015
  Hej Ninka
  Tak for et dejligt forløb de sidste 3 måneder. Det har været en fornøjelse.
  Jeg ville lige høre dig med hensyn til et specfikt kosttilskud. Jeg benytter selv Pure Encapsulations. Har du nogen erfaring med dette mærke? Har indsat en link. Både B9+B12 er metyl. Men ved ikke hvordan jeg ser om vitaminer er syntestiske eller ej.

  Håber du har tid til at tage et kig.

  http://www.pureencapsulations.com/products/shop-by-product-category/multivitamins/nutrient-950r.html

  Kh Maja
 42. L-L E på 12.04.2015
  Hej Ninka

  Jeg er selv i gang med at uddanne mig da jeg har hashimotos. Har lånt og købt
  Stop stofskiftevanviddet
  Få livet tilbage
  Naturlig Hormon terapi
  Livets Hormoner og
  Binyretræthed bogen
  Og veksler lidt i mellem dem. Jeg er så usandsynligt træt og har svært ved at koncentrere mig og har den der hjernetåge som de snakker om på agirlswaytohashimotos.com
  Jeg har fået checket Tsh frit T3 & Frit T4 [4,2 & 13,5] de var "normale"?men mine antistoffer vise jeg har hashimotos [1300]
  Hvor meget skal ens jern depoter ligge på? Er det det bindende jern vi snakker om vi skal have nok af ?

  Jeg suger til mig af al din viden, tak for dit pioneer arbejde Ninka :-x
 43. birthe walther på 12.04.2015
  Hej, jeg har lige et spørgsmål, nu et det sådan at min skjoldbruskkirtlen er meget for stor med kolde knuder, den er ca 8 cm normal er 5 cm, jeg skal have den fjernet hvilket jo så resultere i at jeg mister mit stofskifte helt. Jeg vejer nok omkring 10 kg for meget. Jeg har fået lov til at være afventende med operation i et halvt år, så tænker at det halve år vil jeg bruge på at få tabt mig og få gode vaner ind. Gælder de samme råd som dem du snakker om i videoen? Altså er det stenalder kost jeg skal og hvordan med vitaminer og div tilskud? Håber lidt at du har et godt råd. Tak
  Mvh Birthe
 44. Bente L på 12.04.2015
  Kære Ninka, jeg venter spent på detox start i morgen. Vil vi motta manualer etc først i morgen? Og hva med den lukkede Facebook-gruppe?
 45. Bettina Knudsen på 12.04.2015
  til nedenstående oplæg: ved gennemlæsning, kan jeg se at min iPad har lavet nogle helt vildt underlige autocorrect i teksten... Jeg håber du får mening ud af den alligevel :)
 46. Bettina Knudsen på 12.04.2015
  Hej Nikita

  Jeg har først lige opdaget dig og din blog her. Og du fangede med det samme min opmærksomhed fordi du har så stort et fokus på folk med stofskiftesygdomme.

  Jeg er en af dem. Jeg har Graves (altså for højt stofskifte) og får dagligt en kombinationen af både Eltroxin og thycapsol. Det har jeg gjort siden jeg var 11 år gammel og kan i år fejre det deprimerende jubilæum med 18år på medicin.

  Grunden til at jeg skriver er, at jeg siden start tyverne ikke har kunne tabe mig... Hvd fanden jeg end gør... En stressende tid på universitetet gav mig også 20 kg ekstra på sidebenet og det bliver der... Stædigt! Jeg har i en periode trænet meget aktivt... (4 gange ugentligt med både styrke og dans) Der tabte jeg mig i alt to kilo på 9 måneder (her ved jeg godt at det formentlig var mere og at jeg blot havde fået en god stor muskelmasse).

  Jeg har mange gangs forsagt at spørge min læge, om det ikke har noget at gøre med stofskiftets, at jeg bare ikke kan tabe mig, men svaret er hvergang, at det har detimens. Jeg har samme forudsætninger som en rask person. Det kan jeg så bare ikke forstå, da jeg jo på ingen måde har de samme forudsætninger, med en krop der angriber mit stofskifte hormon og et stort dagligt pille indtag, for at få min krop til at fungere ordenligt. Men lige meget hvor meget jeg argumentere, har jeg endnu ikke fået et eneste \'ærligt\' svar ud af dem... Og jeg er for at sige det pænt, ved at være godt træt af at være kvabset og konstant må tælle kalorier.

  Jeg tror selv... At jeg har et lavtstofskifte nu.. Selvom mine tal ligger rigtigt. Jeg tror, at jeg ikke har fordele af træning til at provokere mit stofskifte som raske men elsker og ja jeg tror, at det faktum, at jeg indtager store mængder af kunstigt stofskifte igennem medicin gør... At jeg har umådeligt svært ved at tabe mig.

  Det var klagen. Nu kommer problemet. Se... Jeg tror ikke så meget på alt det her med at kosten og naturmedicin kan hjælpe... Når det så er sagt, kan jeg stadig godt ligge genkende til mange af de ting du siger i videoen og i teksten ovenfor.

  Jeg er normalt ikke typen der går på jagt efter løsninger selv omkring mit helbred... Jeg er opdraget til at tro på autoriteter som læger... Men, jeg er også i tugtig og sensitiv og mener, at jeg kan mærke ting med min krop, som lægerne ikke vil anerkende... Fordi jeg i bund og grund tror, at de er bange for at jeg vil nægte at tage min livsvigtige medicin ( hvilket jeg jo aldrig ville kunne finde på.. Det ville jo have alt for store konsekvenser).

  Men grunden tilføjet skriver er, at jeg er ny i denne verden.. I denne tankegang og jeg ved ikke hvor jeg skal starte.. Men jeg vil gerne gøre noget, for for mig lyder dethelt vildt logisk, at der skulle være nok stofskifte hormon i kroppen på mig.. Som lægerne tester efter, men at min krop ikke kan anvende det, som lægerne jo ikke tager sig af.. Det er præcis den følelse jeg har.

  Hvor starter jeg?

  Hilsen Bettina

 47. Stine Madsen på 12.04.2015
  Kære Ninka
  Tak for altid inspirerende info. Jeg ville høre om biosyms multivitamin også kan bruges? Synes også du engang har fortalt at den indeholder methyleret b-vitaminer.
  Rigtig god søndag til dig
  Kh Stine
 48. Louise tybo på 11.04.2015
  kære Pia.

  Prøv at få en tid hos Åge Winther i Hørshom. Han er speciallæge i almen medicin, og arbejder meget med naturlige kosttilskud. Har selv lavt stofskifte og taget Euthyrox, men får nu Thyroid og er nu næsten rask, efter at jeg er startet hos ham. Han er helt fantastisk. God bedring til din søn.
  Kh Louise Tybo
 49. Pia Åberg på 11.04.2015
  jeg har en søn på 2 år som er født med lavt stofskifte. Hans tal svinger usandsynlig meget. Han er til tider påvirket andre ikke. Vi giver ham økologisk mad, vitaminer. Han får euthyrox.
  Kan du evt hjælpe os, hvad kan vi gøre for at hjælpe ham. Lægerne går kun op i hans tal. De er sådan set ligeglade med alt andet hvis bare tallene er ok. Jeg tog selen da jeg ammede ham og det gjorde faktisk en forskel, men det vil lægerne ikke høre snak om. Vi har så meget behov for at tale med nogen andre end læger om den her dumme sygdom. Håber du vil svare og evt komme med gode råd
  Mvh Pia

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.