Ninkas Detox - Detox dig slank
Inflammation + Autoimmune lidelser , Ninkas detox ritualer og livsstil

Lav Selv Detox Tandpasta & Guide Til Hvide, Sunde Og Stærke Tænder uden Fluor, Rodbehandlinger, tandsten og fyldninger.

For 8 år siden droppede jeg fluor og fik fjernet amalgam fyldningerne i mine tænder. I dag deler jeg mine tandpasta opskrifter, der holder mine tænder hvide uden kemi. Uden at ødelægge den naturlige balance i munden.

I dag vil jeg vise dig, hvordan du med olie-detox for din mund og natron kan holde munden tandstens-fri. Og jeg deler shoppe links og links til den nyeste viden om naturlig tandpleje med kalk, olier, essentielle oiler og ozon.  

Og en podcast om, hvordan vi kan re-mineralisere vores tænder (så de genopbygger sig selv).

Om du går kemifri og gør det samme for dine børn (det har jeg valgt), er op til dig. Traditionelle tandlæger og Sundhedsstyrelsen råber op om fare for huller i tænderne. Men i dag skal du høre meget mere om, hvordan fluor og kemi i munden netop nedbryder og kan skabe endnu flere problemer med svagt forsvar i munden. OG en masse andre problemer. Det er dig, der må træffe valget i sidste ende. jeg tager ikke ansvaret. jeg fortæller bare om mit valg. Og baggrunden for det. 

Til sidst får du en oversigt over, hvad de forskellige tænder repræsenterer følelsesmæssigt. Så du kan opdage, hvorfor lige netop DIN tand er angrebet. Og hvad der skal arbejdes med på det indre plan. 

Så her er din guide til, hvorfor du skal undgå kemi og overbehandling af de finde mekanismer i munden. 

Derfor bruger jeg ikke fluor og det gør jeg i stedet for. 

Fluor er gift. Ganske enkelt. De mest uhyggelige bivirkninger ved fluor er, at det forkalker pinealkirtlen  - vores center for dannelse af melatonin (søvnhormon) og center for intuition. Vores "3. øje". Det kan du læse mere om HER. Jeg bruger ALDRIG produkter, der indeholder fluor. Fluor siges også at skade vores skjoldbruskkirtel og have negativ indflydelse på stofskiftet. 

Opskrift på Kokos-natron olie detox til munden

Hver morgen laver jeg en Ayur Vedisk olie-detox af de giftstoffer, der ligger på tungen og slimhinder. Olien trækker dem til sig og det siges at holde lever og blod renst og sundt at lave en olie detox af munden hver dag. 
Natron fjerner plak og snavs. Og hæmmer svampevækst og forebygger tandsten. Du kan enten blande en tsk kokosolie med 1 tsk natron (uden stivelse og gluten - den fra supermarkedet i guld-beholder) og børste tænder og tunge med det. Det er ikke helt så effektivt som:

At tage en spsk kokosolie og lade den smelte i munden. Skyl nu mund, præcis som du ville have gjort med almindelig, kemisk mundskyl. Træk olien rundt i munden og imellem tænderne. gerne 5 minutter. spyt ud i toilettet - ikke håndvasken, for olien stivner og stopper afløbet. 
Bagefter tager du 1 tsk natron i et glad vand og rører rundt. Nu skyller du munden på samme måde som med kokos olien. Det forebygger tandsten og renser munden. 

En gang om ugen bruger jeg min hjemmelavede tandcreme til at fjerne belægninger

 

Opskrift på "buffer" til naturligt hvide tænder (må kun bruges 1 x om ugen)

6 tsk spisekisel fra Matas eller Helsekost
6 tsk kokosolie
Evt 1 tsk Brintoverilte 1 % (på eget ansvar - dette kan udelades. Jeg bruger det og Nadine i podcasten nedenfor ligeså. I DK fås kun 3 % blanding, så det skal du selv fortynde, så det bliver 1 %. 

Evt. 1 dråbe anti bakteriel, æterisk olie (kan give allergiske reaktioner). Jeg bruger eucalyptus eller pebermynte.

Jeg plejer at hælde buffer ud i hånden og så dyppe min fugtige tandbørste i pulveret. Og så børste tænderne med det. Jeg gnubber det ganske enkelt mod tænderne. Jeg dypper tandbørsten flere gange - og der kommer tydeligvis misfarvninger af. vandet skifter farve, når man skyller mund. Ad. Og hurra.  

Gider eller vil du ingen af delene - så kan jeg anbefale denne totalt clean tandpasta uden fluor, triclosan, parabener og andre problematiske stoffer.

Den fås i helsekosten eller HER

 

Her er den tandpasta uden fluor, som jeg elsker

Og den kan du købe i helsekosten, Matas eller HER.  

 

Derfor fik jeg fjernet amalgam (sølvplomber) og hvad du SKAL vide, før du gør det samme. 

De mange farlige bivirkninger ved amalgam fyldninger kan du læse mere om her fra pionæren bag kritikken af amalgam , Hal Huggins - din tandlæge bør kende til ham og hans arbejde - ellers skal du ikke bruge ham. 

I DK har vi to tandlæger, som jeg står inde for i forhold til fjernelse af amalgam. Du må ALDRIG få fjernet amalgam hos andre, da du kan få permanente skader og ende med at blive meget, meget syg og forgiftet af denne nervegift, hvis du ikke er beskyttet med gummi i munden, kosttilskud, udluftning og altivt kul, alkohol og meget mere. Du kan læse mere om amalgam hos en af de tandlæger, jeg anbefaler HER.

Den anden hedder Johnny Bengtsson, og ham finder du HER. desværre kan jeg ikke anbefale andre, da selv de holistiske nogle gange får negative tilbagemeldinger. Så det er kun disse to, jeg ville turde bruge i DK.

 

Derfor skal jeg ALDRIG rodbehandles, og hvad jeg gør, hvis uheldet er ude i stedet for.
Nedenfor kan du høre en grundig forklaring på, hvorfor rodbehandling er så sindssygt farligt at rode med. En rodbehandling fjerner de levende dele, nervecentre og lymfesystem, der ellers holder tanden sund og i flow. Tilbage er et dødt hulrum, der ligner en tand, men er et perfekt rum for udvikling af destruktive bakterier. Som sammenkædes med kronisk inflammation i kroppen, senere hjertetilfælde og endda cancer. Ligesom alle andre former for kroniske inflammations-tilstnade. Kort sagt: Er din tand kanditat til en rodbehandling er et bedre alternativ at få den fjernet, hvis den sidder et sted, hvor det ikke kan ses.  


Podcast om den nyeste viden om naturlig genopbygning og selv helbredelse af tænder

Hvad kan du høre (på engelsk i denne podcast?

 • Hvad vil ozon terapi for munden sige?
 • Ozon og brintoverilte til naturligt hvide tænder og beskrivelse af de tandpastaer, jeg giver opskriften på her.
 • Når tandlæger snyder os. 
 • Hvorfor du ALDRIG skal vælge at få rodbehandling og det eneste alternativ (uanset hvad tandlægen siger).
 • Find den bedste tandlæge.
 • Fluor og de farlige bivirkninger.
 • Genopbygning af tænder uden fyldninger og boringer.

Klik på billedet. 

Hør det hele her. 

Sådan finder du en kompetent tandlæge og det SKAL du spørge ham om. 

Her kan du læse meget mere på engelsk om det.


Shopping:

Det komplette kit til sunde tænder for dig, der ikke gider at lave det selv. 


 

Og endelig...til slut: Her er din guide til, hvad alle dine tænder repræsenterer, så du kan tjekke årsagen bag de problemer, der er i dine tænder her og nu: 

Læs artiklen i Q her. 

 

Ps: Glæd dig til næste blog, hvor min 13 årige søn kommer med sine bud på, hvorfor det er en god ide for ham (og alle børn) at leve sundt og passe på sig selv. Også selvom du er forhindret af dårlig samvittighed. God at vise til andre børn også

Hvide smil til alle derude

Knus

Ninka

 

 

Kommentarer (31)

 1. Sisse på 13.06.2017
  Hej.
  Jeg kæmper selv med store tandproblemer, efter tvangsbehandling med psykofarmaca, for mange år siden. Jeg har, beskæftiget mig meget med sundhed, krop og psyke, kost, m.v.

  Det er så ærgerligt, når mennesker, står med to vidt forskellige indgangsvinkler til sundheds behandling , uden at kunne nærme sig hinanden, via fornuftig dialog.

  Jeg tænker, at ordvalg, kan støde nogle mennesker væk, fordi , når vi selv har personlige erfaringer, ønsker vi virkelig også det bedste for alle andre.
  Men nogle gange, er det bare noget andet der skal til, for den enkelte, og sætninger som f.eks: " Du skal aldrig gøre sådan og sådan ", eller vedr. tandlæger i Dk, påstanden om, at der kun findes to tandlæger, som kan gøre det rigtigt i Dk.
  Jeg fik fjernet amalgamfyldninger, uden dække, kul m.v., og jeg kan fortælle, at jeg oplevede en øjeblikkelig positiv virkning i min krop, og det er kun gået fremad siden.
  Her er det virkelig sørgeligt, at så mange tandlæger, selv en underviser på Tandlægeskolen, ikke lægger kraftigt afstand til fyldninger med amalgam.
  Men de har jo også fyldt utallige personers tænder, med det giftige materiale.
  Jeg er stadig bekymret over plastfyldninger, og den ildelugtende lim der bruges for at få fyldningerne til at holde fast.
 2. Marlene Sørensen på 09.05.2017
  Jeg er i tvivl om hvilken Kokosolie man skal bruge til børstning af tænderne. Vil hel klart købe tandpastaen du anbefalede, men vil også gerne bruge Kokosolie til mig og min datter. Hvilken en kokosolie skal man bruge...?

  SVAR:
  Brug økologisk ekstra jomfru koldpresset kokosolie med smag <3
 3. Birgitte på 22.11.2016
  Hej Ninka
  Det jeg skriver her har ikke noget med mundhygiegne at gere, men jeg ville bare rigtig gerne vide noget om hvilken shampoo du kan anbefale og som er godt til problematisk hovrdbund? Kan man selv lave en?
  Mvh. Birgitte
 4. Line på 21.07.2016
  Hej Ninka. Jeg faldt tilfældigt over dit opslag da jeg var på nettet for at søge om hjælp til min fortand.
  Min situation er den at jeg for en del år tilbage har haft bøjle på. Dette har resulteret i at tandlægerne har rykket mine tænder for hurtigt og der med beskadiget nerven i fortanden så den nu er meget mørkere end alle min andre tænder. Jeg har i forvejen gule tænder hvilket jeg er så ked af men dette gør mig endnu mere ked af det og påvirker min hverdag. Jeg ved dette er et lidt ældre opslag, men jeg håber virkelig du vil svare og evt kan hjælpe mig til at få en måske mere normale og pæn fortand.
  På forhånd tusinde tak mvh Line
 5. Susanne på 08.07.2016
  Hvem af de to tandlæger på klinikken i Horsens er det du anbefaler ?
 6. Birgit Klein på 20.06.2016
  Jeg har i årevis været sundhedsbevidst og valgt fluor-tandpasta fra. Har brugt en tandpasta fra dr.Organic med tetræsolie, som jeg syntes har virket godt. Desværre har jeg i de sidste par år fået den - kan jeg se nu vanvittige - ide at sutte på en lille pastil med sukker i om natten,(jeg kan heller ikke tåle kunstige sødestoffer)- da jeg syntes jeg fik dårlig smag i munden. Da jeg i rigtig mange år har haft sunde og gode tænder - er fyldt 70 - tænkte jeg ikke på, at det kunne give mig problemer. Men her efter 2½ år uden tandlægebesøg har jeg netop fået konstateret 3 karieshuller og besked på at begynde på fluortandpasta igen. Det gjorde jeg så straks, da jeg kom hjem, hvilket resulterede i hovedpine, som også var grunden til, at jeg valgte det fra. Ikke blot hører man, at det er giftigt, det virker også direkte som gift for mig, så det kan jeg slet ikke have mere. Jeg er for nylig begyndt at bruge en blanding af kokosolie og natron, men hvad er optimalt for mig, som åbenbart nu skal til reparere nogle huller (i disse uger inden jeg skal have fyldninger i) og forebygge, at jeg får flere (ud over selvfølgelig at stoppe den fikse ide med at sutte på noget sukkerholdigt om natten!!) Har ikke set denne fine hjemmeside før, men vil kigge nærmere på den. Den tandpasta der anbefales, er den også antibakteriel, som den tetræstandpasta, jeg er blevet så glad for?
  Glade giftfri hilsener - Birgit
 7. Kamma på 16.04.2016
  Jeg bliver nødt til at sætte fokus på, hvorfor det er, at man anvender fluor i tandpasta. Tandemaljen består af hydroxyapatit, som tager skade, når dagligdagens syrer og baser rammer på. Med fluor bliver tandemaljen stærkere, da hydroxygruppen erstattes med fluorid. Hvis man f.eks. ser på hajers tænder, de består udelukkende af fluorapatet, og deres tænder er selvrensende.
  Derudover går fluorid ind og dræber caries, hvorimod aloe vera tandpasta faktisk går ind og lader caries vokse endnu mere.
  Det gør ondt helt ind i mit kemiker hjerte, at der er folk, som tror, at man dør eller bliver hundesyg af at anvende flourholdigt tandpasta. Den dødelige mængde er 2.5mg pr. kg kropsvægt. og én tandpasta tube indeholder max 1.5mg. Så i skal spise MEGET tandpasta på én gang, før i dør. Kemi er ikke farligt. Det er nødvendigt.
  Derfor er det også, at alle tandlæger anbefaler fluor.
  Hvis man skal se skeptisk på tandpasta, så er det måske de 20 andre kemiske komponenter, man skal kigge på.
 8. trine på 25.03.2016
  Tandpasta med glycerin lægger sig som en film uden på tænderne og hindrer vedligeholdelse af emaljen. Biorepair indeholder glycerin.
 9. Charlotte på 20.11.2015
  Hej Ninka

  Jeg børster tænder i biorepair, men er også begyndt at børste i kokos, natron og pebermynteolie. Mit spørgsmål er om det er ok en gang om ugen at børste i ren natron (det gør jeg) for at rense og få ekstra hvide tænder. Jeg synes det virker fantastisk, men er bange for om det er for hårdt for tænderne??
  Kh Charlotte
 10. Maj på 17.11.2015
  Hej, hvor længe kan "bufferen" opbevare sig efter den er lavet? regner med der er til mere en en gang i din opskrift :-)
  På forhånd tak for svaret.
  Kh
  Maj
 11. Bianca S. på 08.11.2015
  Det er SÅ interessandt det her.. : ) (Har lige haft brok fra x-svigerfamilien pga. min kokosolie-tandpasta. Aproppo. De opsnappede ordet `hjemmelavet´tandpasta.. Oh God!
 12. Anne Kirstine Jensen på 26.10.2015
  Hej Ninka
  Jeg skyller også i kokosolie og nogle dage i solsikkeolie om morgenen. Mine tænder og paradentose har aldrig haft det bedre.
  Men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal børste tænderne bagefter?
 13. Kammilla på 24.10.2015
  Kæreste Ninka.
  Tillykke med den fineste blog og tak for tip relevante emner. Jeg er pt. Ude at rejse og har fået skaffet kokosolie og "Baking soda" men grundet temperaturen er olien flydende, så det er svært at få på tandbørsten - kan jeg hælde det i munden og børste derfra.
  Er det rigtig forstået at du starter med at skylde og derefter børster med blandningen morgen og aften?
  Kys
 14. Ninka på 23.10.2015
  Kære Karina. Der er buffer i det ene glas og kokos-natron blanding i det andet. Olieskyl er FØR tandbørstning. Buffer kun 1 x ugl.

  Knus

  Ninka
 15. Ninka på 23.10.2015
  Kære Amalie. Du kan få testet om du har forhøjede tal for inflammation hos nordic clinic i København. Men det kan være sneaky at opdage. Ellers termografi ( som afslører varme også i tænder, få det lavet hos bodyandbreastcare.dk. Turmeric ( fra Solaray) og frisk gurkemeje er inflammations hæmmende. Men sidste udvej er at få den trukket ud
 16. Karina på 22.10.2015
  Og er detox olie skyl istedet for at børste tænder med tandpasta?
 17. Karina på 22.10.2015
  Hej ninka
  Har et spørgsmål angående bufferen. Der er 2 glas på billedet så hvilke ingredienser bland man sammen i hvilket glas?
  Mvh
  Karina
 18. Amalie på 22.10.2015
  Kære Ninka!
  Spændende indlæg! Og smuk, smuk ny blog ❤️
  Hvis man nu, som jeg, for år tilbage fik rodbehandlet den ene fortand, er der så noget, man kan gøre "med tilbagevirkende effekt" eller for at rette op på det? Det lyder jo som nogle ret grusomme udsigter mht. følgevirkningerne.
  Knus!
 19. ninka på 22.10.2015
  Her er mine svar til de spørgsmål, der er kommet nedenfor fra Danmarks lækreste læsere:

  For det første: Jeg har nu skiftet til det danske link i bloggen, så man kan købe tandplejen uden told.

  Jeg har lagt linket til den artikel, hvor man kan se, hvilke indre problematikker, hver tand repræsenterer.

  Jeg er gået væk fra 20 minutters mundskyl, fordi det øger risikoen for, at man genoptager giftstofferne via munden.

  Og jeg har skrevet direkte i bloggen, hvordan man bruger "bufferen". Og ja, man børster tænder med den.

  Elsker jeres geniale spørgsmål.

  Knus

  Ninka
 20. Christina på 21.10.2015
  Hej Ninka, tak for en fantastisk blog! Jeg synes ikke jeg kan finde listen over hvad tænderne repræsenterer følelsesmæssigt. Hvor gemmer den sig henne?
 21. S på 21.10.2015
  Vil bare gerne anbefale, at man ikke spytter olien i toilettet, den stivner også i afløbet eller kloakken. Spyt i skraldespanden!
 22. Mianne M. Andersen på 21.10.2015
  !000 tak Ninka, jeg forstår ikke hvordan det stadigvæk kan være at tandlægerne m.m kan blive ved med at anbefale flour, når man læser allevegne at det er så giftigt!
  Tak fordi du sætter focus på tænderne, og det vi bruger til at rense dem med.
  kærlig hilsen Mianne
 23. Maria på 21.10.2015
  Hvorfor er du gået ned til 5 min mundskyld og ikke 20 min som du altid har sagt...?
 24. Birgit på 21.10.2015
  Tak Ninka!!
  En dygtig 'tand-læser' er tandlæge Dorte Bredgaard som også har skrevet bogen "Kan man bide fra sig - uden tænder?" - både hun og hendes bogside er på Facebook!
  Hun går netop bag de følelsesmæssige og psykiske ubalancer som manifesterer sig i tænderne!
  MEGET SPÆNDENDE!
  Kh
  Birgit
 25. Trine på 21.10.2015
  Produkterne fra Healthy Gum fås også hos www.rawandmore.dk, så slipper du told afgifterne - bare et tip
 26. Stine på 21.10.2015
  Takk for tips:) jeg lager tannkremen vi har fått tips om tidligere, av 3 SS kokosolje, 1ts natron+ 20 dråper eterisk peppermynteolje. Denne er den eneste som klarer å holde tannsten borte for meg. Brukes daglig, håper den fremdeles er ok? Ikke for sterk slitasje på emaljen?

  Stor klem
 27. Anne Mette på 21.10.2015
  Skønt med fokus på tænderne... Jeg kan fra hjertet varmt anbefale tandlægerne i Horsens. Jeg fik fjernet mine fyldninger for 6 år siden og enda uden bedøvelse, for det skulle bare være den rene vej. Jeg fortsatte hos dem som fast tandlæge og kører gerne turen fra Aalborg til Horsens. Kærligst Anne Mette
 28. Linnea på 21.10.2015
  Hej Ninka,
  Hvordan bruger man "bufferen" til hvide tænder. Smører man den blot på og lader sidde, eller børster man med den?
  Tak for altid fine tips!
 29. Iben på 21.10.2015
  Så dejligt med fokus på tænderne. Jeg har brugt Ionic tandbørste de sidste to måneder og har nu også købt til mine børn - vi bruger slet ikke tandpasta mere og mine tænder har aldrig været renere og hvidere :-) Jeg bruger også "healthy Gum Drops".
  Tandbørsten, og de forskellige "mund" dråber der nævnes i den canadiske shop, kan købes på www.rawandmore.dk - kan varmt anbefales :-)
  Jeg glæder mig også til næste uges blog ;-DD
  Knus Iben
 30. Iben på 21.10.2015
  Så dejligt med fokus på tænderne. Jeg har brugt Ionic tandbørste de sidste to måneder og har nu også købt til mine børn - vi bruger slet ikke tandpasta mere og mine tænder har aldrig været renere og hvidere :-) Jeg bruger også "healthy Gum Drops".
  Tandbørsten, og de forskellige "mund" dråber der nævnes i den canadiske shop, kan købes på www.rawandmore.dk - kan varmt anbefales :-)
  Jeg glæder mig også til næste uges blog ;-DD
  Knus Iben
 31. Bianca på 21.10.2015
  Glæder mmig sindsygt meget til at se og vise bloggen med din søn til mine børn. Cool.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.