Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Lækkert tøj og dum skole

Bliver nødt til at skrive til jer igen

Jeg er SÅ frustreret.

Men før vi kommer til det, så skal jeg koncentrere mig det, jeg er TAKNEMMELIG for i dag. Mit nye, økologiske tøj, som jeg har lovet jer at vise frem.

Det er en super eksklusiv øko-jakke fra det fede mærke FIN. Den har så smukt et snit og så flot en krave, at den føles som en festkjole. Støvlerne er fra Beyond Skin, og jeg har det hele fra www.palace-design.dk

Jeg føler mig SÅ fin i det tøj. Jeg kommer fra en fattig familie. Så jeg kan stadig ikke forstå, at jeg virkelig er nået dertil, hvor jeg kan vælge sådan noget flot tøj.

Da jeg var lille, havde vi ikke råd til en skid. Jeg havde to sæt tøj. Og min mor havde selv syet det. Hun lappede også mit tøj. Og jeg kan huske, at når der var pizza, havde vi ikke råd til ost på den.

Og her kommer så frustrationen. Og den har også med mad at gøre.

I dag, da Melvin kom hjem, fik jeg den vildeste følelse af at være en lorte-mor. Og jeg røg direkte i offerrolle og martyr-fælden.

Hvorfor?

Fordi Melvins skole på ingen måde er bevidst om sundhed. det er en gammeldags skole. Faktisk en gammel hippie-skole med frie rammer og masser af kreativitet. Det er en fed skole. Og i dag er jeg sur på den. Forklaring:

Imens folkeskolerne i Helsingør laver sundhedspolitik med motion hver dag, sukker-politik, forbud mod junkfood og rygning, sker der ingenting på vores (private) skole.

Det skal komme fra forældrene, når det er en privat skole. Jeg ved det. Lige i dag ville jeg bare ønske, det ikke var mig og Morten, der skal forsøge at få det indført.

Vi har gjort det I bertrams første vuggestue. Vi har gjort det i Melvins børnehave (hvor de fik te med sukker hver morgen af pædagogerne og kage hver uge, da han startede. Vi har gjort det med Bertrams Fritidshjem, hvor børnene inden sommerferien fik småkager til morgenmad. Jeg brugte hver morgen på at snitte frugt og grønt, så der var et alternativ. Nu er småkagerne væk. Men der er stadig en del hvide, hvide boller og raffineret mad uden næring. Jeg synes dog at fritidsklubben gør det godt. De er bevidste om det, og serverer også ofte sunde ting.

Melvins skole er en hygge-skole. Og for mange danskere er hygge stadig lig med hvide boller, hvidt snobrød, kager og kakao. Og Melvin synes, der er svært.

Det går ofte stærkt. Og både Melvin og lærerne glemmer, at han har sin egen kasse med guf, sit eget brød i fryseren, og sin egen kage og ghee.

Derfor har Melvin hele ugen og hver eneste dag fået noget, han ikke kunne tåle: Boller, snobrød, ostemad, chokoladepålægsmad (en gave fra en sød ven).

Der er flere ting i det:

Jeg er hamrende fordomsfuld i disse dage, kan jeg mærke. Jeg sidder og dømmer folk, der giver deres børn chokolademadder og mælkesnitte med i madkassen.

Hvorfor kan de dog ike tage ansvar for børnenes sundhed og lade dem inspirere hinanden.

Og så har vi min offerrolle:

Hvorfor er det stadig så specielt og særsyns-agtigt at være sund og sukkerfri?

NÅ.

Op på hesten igen.

Der lærer man, at fokusere på det der VIRKER, på drømme og visioner for fremtiden i stedet for at fokusere på PROBLEMER og PROBLEMløsning.

Det bliver PROBLEMERNE nemlig bare større af.

Tak for livet. Tak fordi jeg er rask. Tak fordi jeg er støttet. Tak.

Og hav nogle smukke dage her på bloggen. Kommer til at savne jer den næste uge.

Ninka

Kommentarer (26)

  1. Anette Opstrup på 22.11.2008
    Hej Marlene

    Du har ikke misset noget.
    Familien kernesund har bare rigtig travlt lige nu med julekogobog, forening og coaching. Så mist ikke håbet.....

    Vh Anette
  2. Marlene Bundgaard på 22.11.2008
    Hej

    På et tidspunkt skrev Ninka om at der ville komme en kernesund-sundhedsplejerske her på siden...nogen der kender til det? Har jeg misset noget eller venter vi stadig?

    Marlene
  3. Inger Andreasen på 22.11.2008
    Jeg synes at prisen for kurset hos Ninka er helt vild dyr, - 500kr. i timen for holdcoaching, der bliver jo ikke meget tid til hver enkelt.
    Til sammenligning, hvis man kigger på priserne hos de dyre terapeuter som har mange års uddannelse er prisen pr. time 900kr for en person.
    Ikke fordi jeg har spor imod at Ninka får en ordentlig løn for sit arbejde , men alligevel synes jeg det er overdrevet.
    Kh Inger
  4. Vibe Smilla Wested på 21.11.2008
    Saftpresser- nogle anbefalinger? :-)

    Vi har en magimix foodprocessor som man kan købe en presse del til- er der nogen der har sådan een, og kan fortælle om den er god?

    På forhånd tak :-D
  5. Maya Jacobsen på 21.11.2008
    Kære Karin!
    Jeg ved ikke noget om det, men kom til at tænke på, om organ-massage (a la Stanley Rosenberg) kunne være en mulighed ved spiserørsbrok?
    Håber du finder noget godt til hjælp!
    Kh, Maya
  6. Hanna R. på 21.11.2008
    Mange tak Tine, dem vil jeg straks anskaffe mig :o)
  7. Tine Lange på 21.11.2008
    Stofskiftetyper er beskrevet i Pernille Lunds bog "Spis efter dit stofskifte" og også i hendes bog "Sundhedshåndbogen".
    God læselyst, fra Tine
  8. Hanna R. på 21.11.2008
    Ihh Ninka, hvor lyder det kursus du holder hjemme i \'gemakkerne\' dog spændende -og lige som noget for mig :)
    Dog må jeg hellere tænke på min økonomi lige pt, -lever nemlig af SU Ü.

    Du skriver nogetmed stofskiftetype, hvordan ved man hvilken type man er? Er der noget læse-stof om det?
    Jeg har prøvet at tage en test på alun, men synes svaret ændrer sig alt efter hvad jeg har mest lyst til den dag :)
  9. Dorte Harcourt på 19.11.2008
    Hej mødre og fædre!
    Jeg ville elske at have jer som forældre til mine elever;0) Jeg er lærer og opfordrer mine elevers forældre til ikke at putte mælkesnitter, nutellamadder og andet grumt i børnenes madpakker. Det er nemlig mig og mine kolleger, der skal hente små hyperaktive piger og drenge ned fra loftet, når de er sukkerkulrede.
    Så hav tålmodighed, en skønne dag vil det gå op for jeres børns pædagoger og lærere, at det er ris til egen r.. at servere sukker med sukker på! ;0)

    PS: Ninka, en varm hilsen fra en tidligere coach-medstuderende! Jeg følger med og NYDER at se dig opfylde dine mål;0) Lurer flittigt med herinde, men dette er første gang, jeg ytrer mig -kunne bare ikke lade vær´;0) Kh og alt godt, Dorte
  10. karin thomsen på 19.11.2008
    Hejsa!

    Hvad kan man goere ved for megen mavesyre og evt. spiseroersbrok?

    Kaerlige hilsener Karin
  11. pernille thomsen på 19.11.2008
    Det ville være en ide vis jeg skrev min email add. :-) pernillebthomsen@gmail.com
    Håber at høre fra dig...

    Glemte helt at sige det var fedt at du kom ud at power gå!!
    jeg var også ude at løbe men min kondi er bare lig med nul :-) er startet op på en løbe trænings program, godt nok tænker jeg ikke så meget over hvad andre tænker om mig. Men når jeg tager ud for at løbe 2 min og gå 1 min og løbe to min og så var det den løbetur :-)
    Så tænker jeg da lidt ej ej ej det er en smule flovt det her:-)

    Men jeg skal nå mit mål at jeg vil deltage i et løb i aalborg og jeg skal nok nå dertil også selv om det tager lang tid!!!!
  12. pernille thomsen på 19.11.2008
    hej stina

    ja vi kan da starte over mail jeg tjekker min mail hver dag undetagen de dage hvor jeg er på arbejde.
    (arbejder 24 timer af gangen som handicap hjælper)
    men det er kun 7 dage om måneden.

    Så du kan bare skrive en mail til mig. så kan vi jo starte der:-)

    mange hilsner Pernille
  13. Mia Høg på 19.11.2008
    Hej Ninka og Morten..
    Jeg ville bare lige gíve jer min støtte, efter en hård omgang praxis.. Jeg bliver så sur hver gang jeg ser det, for de bliver ved med kun at nævne "de dårlige ting". Med det mener jeg selvfølgelig de problemer familien havde med økonomien osv.. Men igår, blev jeg ekstra sur, fordi de nedgjorte alle os der troligt føler jer i kampen mod en sundre hverdag.. Specielt indslaget om kokosolie og Umaro.. Jeg følte at de latterlig gør os alle.. Hvorfor kan de dog ikke finde de positive ting.. Hvorfor spørg de ikke familien noget oftere om hvordan de har det??!!

    Så hermed min kæmpe støtte til jer, jeg syntes at i klare det fantastisk.. Og jeg glæder mig til hverdag at følge jer på bloggen.. Og specielt meget til de nye bøger der kommer.. :)
    Mia
  14. Karen-Margrethe Lund på 19.11.2008
    Hvor er det bare noget fedt tøj de har hos palace-design!!! Tænk, jeg har hele mit liv boet på Djursland eller i Århus, og så er det først efter næsten 4 måneder som Sjællænder jeg får kendskab til butikken i Jægergårdsgade.... Trist! God jeg skal hjem til Århus i weekenden!!!!!!
    :-)
    Karen.
  15. Stine Vejen på 19.11.2008
    Hej alle,
    Jeg er specialestuderende ved medievidenskab, Århus Universitet, og skriver om det kernesunde og medierne. I den forbindelse vil jeg gerne i kontakt med nogen, der lader sig inspirere af det kernesunde, og som kunne have lyst til at maile lidt med mig, da jeg har nogle spørgsmål, jeg gerne vil have svar på. :) Jeg har fulgt med på bloggen her nogen tid og kan se, at I er meget aktive herinde!
    Jeg har allerede fundet flere søde "hjælpere" på Facebook, hvor Morten også har skrevet til mig - tak for det - men vil bare lige høre, om nogen herinde også har lyst til at hjælpe.

    I kan fange mig på: Stinevejen@gmail.com

    På forhånd mange tak for jeres hjælp - og undskyld forstyrrelsen her; jeg vidste ikke helt, hvor jeg kunne annoncere herinde.

    Mange hilsner,
    Stine

    PS: I er selvfølgelig sikret fuld anonymitet i min opgave!
  16. stina sandström på 19.11.2008
    hej alexandra og pernille:)

    tak for jeres søde kommentare.

    jeg tror da faktisk det kunne være en super god støtte at være internet trænings venner..selvom det selvfølgelig kunne have været fantastsk at have mødtes og trænet sammen.
    men bare tanken om at der måske var nogen derude fik mig faktisk op af sofaen(tankens kraft what a wonder) og ud og power walke..det var bare en korter tur med hunden....men det fik pulsen op og fik min lyst til at lave min thai chi op igen...så jeg kan stolt sige hurra jeg tog mit første skridt mod den fysiske del af min sundhed.
    :)

    så ja lad os støtte hinanden i denne her proces.
    skal vi gøre det over vores mail adresser?

    kærlig hilsen stina
  17. Camilla Sørensen på 19.11.2008
    Hejsa,
    Vil bare lige sige at man sagtens kan lave lækker lasagne og tomatsuppe med soya cusine. Soyamadlavningsfløde og det smager rigtig godt. Jeg bruger det også til luksus som fx flødekartofler. Det smager dejligt.
    Klik på linket, der kan du læse om det.
    http://www.naturli-foods.dk/default.asp?Action=Details&Item=125

    Man kan købe det i kvickly, irma, bilka, føtex. I min helsekost kan man også købe det.

    Bare et tip:0)

    Kram fra Camilla
  18. pernille thomsen på 19.11.2008
    hej stina
    kender det alt for godt!!!!
    bor ude på landet og kender ikke rigtig nogle...
    det er så overvældende at tage afsted til et eller andet sport selv.
    Men måske skulle man bare kaste sig ud i det og tage afsted alene!!

    skam jeg ikke var i nærhenden af fyn eller omvendt. syntes også det kunne være rart med en der engang i mellem kunne rive mig op af sofaen så trist altid at skulle løbe alene:-)

    men jeg tror vi er masser herinde der gerne ville være med til en lille snak over internettet selv om det ikke er det samme....

    mange hilsner Pernille
  19. pernille thomsen på 19.11.2008
    hold da op!!!

    kender det godt fra børnehaven.... men med tanke på at du jo har snakket med dem om det så mange gange!!

    jeg syntes at det er VIRKELIG urespektfuld over for dig og melvin at de vælger at "bestemme" at han godt liiiiiige i dag må få en bolle eller hvad nu de servere!!
    Det er jo jeres valg og det skal de repektere!!

    Synd det er dig og morten der igen igen skal tage kampen op. forstår godt at i har masser andet at se til.

    Men altid husk på det er de stærke og dem med overskudet der kan tage sådan en kamp op!!

    og vis der er noget i har bevist for omverdenen er det at i er STÆRKE. jeg ved nogle gange at det kan være hårdt altid at være de stærke og dem der skal gå forrest....
    Tænk godt over om i gider tage denne kamp, vis i ikke har lyst så er det ikke jeres opgave, i kan kun tænke på at det er synd der er nogle der er så snerversynet at de ikke får muligheden for at prøve at mærke sin krop.
    og ligesom jer hvile så meget i sin egen krop og sind...

    I kan jo desværre ikke ænder hele verden og få dem til at forstå hvor godt der her er. så vælg de kampe der er værd at kæmpe

    Men under alle omstændighede skal børnehaven repektere jeres valg. det er ikke synd for melvin han ikke får hvidt brød!!! det er mærkeligt at verdenen med alle de livstils sygdomme der findes at man stadig kan tro alting går godt.... Synd at hygge er lig med at forgifte sin krop og sind med hvidt brød sukker ovs!!!!

    Men husk på hvor mange du og din famile har åbnet øjnene for. det kan i sku være stolte af at i har givet så mange familie glæde og fred i sindet.

    Det er de 80.000 solgte eksemplare du skal huske på!!!

    undskyld den lange kommentar, tror også lige jeg skulle rase lidt ud:-)

    venlig hilsen Pernille
  20. Alexandra w på 19.11.2008
    Kære Stina. Når du nu er på fyn, og jeg er i Sverige, bliver det nok lidt svært at lige hoppe i saunaen sammen rent fysisk : )
    Men jeg vil tilbyde dig mit venskab, for vi kan da sagtens gøre det sammen rent psykisk. Jeg kunne bestemt også godt bruge en til at læne mig op af.
    Så skal vi være pennevenner? Kunne det hjælpe lidt på vej? Kærlig hilsen Alexandra
  21. stina sandström på 19.11.2008
    hej alle

    idag vågnede jeg op og følte mig helt vanvittig ensom...???
    jeg aner ikke hvorfor..der er ikke sket noget umiddelbart nyt...
    jeg er os meget alene her på fyn..jeg kender jo ik nogen endnu herovre så det der med lige at poppe forbi til en gang hyggesnak det er ik en mulighed...altting foregår over tlf hvilket gør at jeg efterhånden føler det hele blir ret så upersonligt...
    normalt har det ikke gået mig på...jeg har tænkt at det nok skal komme...men lige idag går det mig rigtig meget på.

    det går stadig rigtig godt med det med kosten..
    bortset fra mælkeprodukter som jeg faktisk virkelig tåler ret skidt..men jeg aner simpelthen ikke hvordan jeg sal kunne lave en god lasagne UDEN revet ost? eller min famuse tomatsuppe UDEN fløden til at gøre den cremet og give den den der lækre smag?
    er der nogen der har nogle foreslag?

    jeg ville rigtig gerne igang med at dyrke noget motion i form af til at starte med power walking som senere ku udvikle sig til løb og så at svømme og gå i sauna...men jeg føler mig slet ikke motiveret når jeg skal gøre det alene...er der nogen der har lyst til at gøre det sammen med mig? måske blir det nemmere at komme igang hvis vi er to eller flere?

    jeg prøvede at finde noget på nettet hvor jeg kunne se de tv interwiews som morten og ninka har lavet..men ku intet finde andet end en masse negativt fra mennesker som stædigt holder fast i de gammeldagsoverbevisninger som de er vokset op med..
    jeg har fuld respekt for at andre ikke ønsker eller tør prøve noget nyt for at se om det virker.. men jeg mister altså respekten når de rakker ned på mennesker som godt tør..og nærmest bliver personlige..
    hvorfor mon det skræmmer andre så meget at gå udenom Normkassen?
    det kan da godt være det ikke ville gavne dem..men gør det virkelig noget hvis det gavner andre?
    hvis nu jeg er blevet gladere og mere aktiv..mindre allergisk..mindre hævet overalt..
    når nu det gør en forskel det ninka og morten siger hvad er så problemet??

    kærlighed fra stina
  22. Lise D på 19.11.2008
    Er SCD ikke bare det samme som detox-kost?
  23. luise . på 19.11.2008
    Ninka, du for lækker, lækker lækker lækker :)

    Er der nogler der har nogle gode råd til deodoranter, jeg har købt en øko rose duftende lækker deo fra lavera, øv, med det resultat at jeg lugter lidt af sved... Og jeg har aldrig haft sved problem før, så det er ikke fordi jeg sveder meget eller let.
    Nu er det nærmest resulteret i overdrevet brug, efter jeg har været i bad, efter jeg har cuklet til arbejde, efter træning i frokostpausen, lige en gang om eftermiddagen og så igen om aftenen når jeg skal ud.... lidt for øko deo til mine armhuler, for nu svir det...!

    Jeg har også haft en tendens til at dømme folk mht kost, jeg må bare huske mig selv på at de gør hvad de har lært, tror og ved, hvis de selv spørger, så fortæller jeg hvad jeg nu har lært, tror på og nu ved.

    Kram.
  24. Lone S på 18.11.2008
    I min søns klasse var der for nogle måneder siden et forældremøde, med forslag om at eleverne skulle skiftes til at have kage med, hver uge, i klassens tid. Læreren spurgte om alle var enige. Ingen sagde noget. Jeg rakte hånden op, og og hørte mig selv sige højt og tydeligt, NEJ. (er ellers ikke meget for at sige noget i en forsamling, men det er begyndt at ændre sig.) Derefter var der debat om, at det ikke var så dyrt endda, og at det ikke var så tit at hver enkelt skulle bage!
    Så foreslog jeg et kompromis, da der ikke var andre der var med på det, og det var, at så kunne de få kage hver anden uge. Læreren foreslog frugt i stedet! Så var der nogen, der foreslog at man selv kunne bestemme hvad man ville give med, kage eller frugt. Det var der nogen der ikke ville gå med til, for så ville det måske være synd for dem, der kom med frugt. Heldigvis var der en lærer, der foreslog, at så kunne de gå frem efter klasselisten og på forhånd afgøre, at hveranden skulle have kage med, og hveranden frugt med.

    Min datter siger, at hun er så glad for, at hun nu har den bedste (og mest varierede) eftermiddagsmad med i klassen :-D
    Desværre bytter hun nogle gange med nogle andre, og får hvide boller med ost, osv. Eller giver mad væk, så hun selv bliver tidligere sulten. Der er en anden pige i klassen, som ikke må give noget af sin eftermiddagsmad mad til andre. Det respekterer hun.
    Jeg har nu taget konsekvensen, og sagt til min datter at hun ikke må tage imod mad fra de andre. Hun synes, at det er sjovt. Hun er glad for, at jeg har sagt det, for så er det nemmere for hende at sige nej. Og hun har sagt, at hun kun vil give sin mad til andre, hvis der er nogen der f.eks. har glemt sin mad, eller hvis det er meget lidt. Til gengæld giver jeg hende af og til f.eks. små riskager med chokolade og anden god chokolade, og næsten altid 3 forskellige slags mad med i frugtposen. Nogle gange giver jeg hende endda noget med, som hun godt må dele lidt ud af.
  25. Heidi Sørensen på 18.11.2008
    Hej

    Ja, nogle dage har jeg det også sådan at jeg næsten ikke orker at kæmpe mere, og har lyst til bare at lukke øjnene og lade min søn spise hvad som helst - er heldigvis ikke slemt endnu da han kun er 19 mdr. Men jeg kan godt forestille mig hvordan det bliver når han er ældre. Men jeg synes alligevel at kunne spore at flere og flere tænker over at det skal være fuldkorn i stedet for hvidt brød osv.

    Så lige praksis - i aften var det så kokosolie og hørfrø de angreb, tsk tsk. Synes det er ærgerligt når hele hostorien ikke kommer frem. Det er altid det negative.

    Flot tøj i øvrigt. Glæder mig til den dag jeg har råd og overskud til at komme så langt. Jeg er ved at udskifte make-up. Det næste på listen er hårprodukter og en øko-frisør :o)

    Vh Heidi
  26. Nina Kirkegaard på 18.11.2008
    åhh...hvor jeg kender det. Både fra min datters skole og fra min arbejdsplads (også en skole). Jeg øver mig hver dag på at glæde mig over de gulerødder og frugter der sniger sig ind mellem toast og mælkesnitter. Tror også der er noget i gang, men må nok acceptere at det er små skridt. Mønsterbrud starter for de fleste vel også med små tanker der gære over tid, det er vel bare svært at forstå hvis man selv er et menneske der ikke har langt fra tanke til handling.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.