Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas Detox tips og guides

LAAANG udsendelse om Ninka og Kernesund på P1

Kære kernesunde kolleger og kernesunde netværk

Jeg er rigtigt glad for den laaaaaaaaange udsendelse om Kernesund Familie og mig på Agenda.

Bortset fra introduktionen, der lyder som om, vi er et detox-koncept.

Men prøv at høre den. Debat-delen med Katrine Klinken er ret lang, men jeg vil påstå, at alle de argumenter og spørgsmål, vi kernesunde bliver mødt med bliver mødt med i verden, bliver berørt i denne udsendelse.

Så mangler du svar, mangler du overblik over, hvad kernesund går ud på, eller vil du bare høre mig svare på de spørgsmål, som jeres tanter, bedsteforældre og andre mennesker i jeres liv byder jer, så lyt udsendelsen på

www.dr.dk/agenda. Der er ikke billede af mig, men hvis i klikker på "seneste udsendelse" i højre side, så kommer der et installations-tilbud op, som I bare skal svare nej til. Så kan I høre udsendelsen.

Lav en kop te og sæt jer godt til rette i sofaen.

Jeg skal i sauna med min Morten nu. Og så i seng efter en fantastisk dag hos min søster Barbara. Vi lavede ristaffel og badede i havnen.

I morgen skal Bertram og Melvin løbe "Den grønne mil" i Sorgenfri. Jeg glæder mig.

Kys

Ninka

Kommentarer (23)

 1. maj-britt lorenzen på 20.08.2008
  ha ha nåååe den kommer foroven troede den kom fornede :-)))
 2. maj-britt lorenzen på 20.08.2008
  hvordan får jeg min besked ind her?
 3. Maj-Britt Lorenzen på 20.08.2008
  Jeg sys det er RIGTIG god sagt, at du ikek vil spise en kage ude for at gøre andre glade :-)) For det har hende du snakker med åbenbart lidt svært ved at forstå. Hun forkuserer på alle de ting man IKKE må, istedet for at forkusere hvad man MÅ!!!!!

  Og så bider jeg mærke i, at hun sir at det er i orden ikke at spise nogle ting hvis det er BEVIST at de ikke kan tåle det. Dvs hvis man kan mærke på sin krop man ikek kan tåle det så tæller dte ikek lige så meget ?? Hun er vist oz meget autoritetstro :-)))

  Lige nogle tanker fra mig i Århus

 4. Lise Hessel på 18.08.2008
  Hej Alle

  Jeg hørte også debatten på P1. Den gav mig ikke så meget nyt - men jeg ser det egentlig også som en stor styrke at du, Ninka, formår at gentage dig selv igen og igen. Nogle gange skal man bare høre noget mange gange for at overveje at beskeden også vedrører én selv.

  Jeg har 4½ år på bagen uden hvedemel og mælk. Jeg droppede netop de to ingredienser på grund af et tip og i ren desperation efter et halvt år med tiltagende hovedpine, hvoraf den sidste måned var én lang hovedpine uden ophold.

  Men jeg havde hørt det MANGE gange før uden at tillægge det nogen betydning for mig. Altså det med sukker, hvedemel og mælk - at det kan være problematisk for nogle mennesker.

  Tilbage til debatten. Jeg synes både Ninka og den hemmelige gæst havde mange fine pointer - bare to vidt forskellige indgangsvinkler.

  Jeg hæftede mig ved snakken om det sociale i at være sammen om mad, for det berører mig ret meget. Jeg føler mig nemlig ret handicappet nogle gange, fordi jeg ikke kan dele de mange af de madoplevelser mine venner har. Men det ændrer ikke ved det faktum at hvis jeg deler madoplevelserne, så koster det mig energien minimum et par dage + at jeg får bumser, ondt i maven og bliver gal i skralden over alt og alle...

  Jeg kan godt forstå at det lyder meget mærkeligt at man kan få det bedre uden mælk, gluten og sukker, når man ikke har prøvet det.

  Jeg har mærket det på min egen krop GANG PÅ GANG. Og har alligevel lagt det fra mig, fordi jeg ikke kunne forstå at "så lidt" kan gøre så meget.

  Jeg ved heller ikke om alle kan få det bedre. Men hvis man trænger til at få det bedre, så er det vel et forsøg værd?

  Det er bare vigtigt med debatten og ÅBENHEDEN. For jeg er ikke interesseret i at bllive en del af en lukket klub, der lever sundt. Jeg vil leve i et samfund, der tager den enkeltes sundhed mindst ligeså alvorligt som videnskabelige beviser. Et samfund, hvor vi tør hjælpe hinanden OG TØR SIGE DET, HVIS VI OPLEVER NOGET, SOM MÅSKE KAN HJÆLPE ANDRE i en lignende situation.

  Så en opfordring til at kæmpe videre - men også til ikke at kæmpe for at vinde OVER det etablerede sundhedssystem, madkultur og gængse opfattelse af sundhed, men at forsøge at vinde SAMMEN MED.

  Lad os øve os i at forstå hinanden.
  /Lise
 5. Helle Christensen på 18.08.2008
  Det er netop kommet frem at man regner med at halvdelen af befolkningen menes at være bære af det gen, der giver diabetes (TV2s hjemmeside 18/8), -blot endnu en grund til at tage kost og motion seriøst.

  Må jeg undre mig? Her på siden er der positiv og negativ kritik af den Kernesunde livsstil. Og efter min mening skal der være plads til det hele. Men jeg undrer mig, når man giver negativ kritik og ikke står frem med navn. Det virker ikke troværdigt hos mig.

  Tak til Nikna og familie, for dagligt at give mig modet til at leve mit liv som jeg ønsker det, og som min krop behøver det.

  De bedste hilsner Helle
 6. Christin Halle på 18.08.2008

  Det sværeste i Danmark det er, at være forud for sin tid - det er janteloven stadig for stærk til-
  Du Ninka er forud for din tid og HURRA for det
  :-)
  Rigtig god dag til dig og din familie Ninka :-)
 7. En bekymret dansker på 17.08.2008
  Man hører vidst hvad man gerne vil høre, synes jeg det lyder til. Jeg synes ikke Ninka formår at svare konkret på de ting hun bliver surgt om.
  Jeg synes den hemmelige gæst havde bedre pointer i hende argumenter.

  Kernesund idoldyrkelse ;)
 8. jane weiss på 17.08.2008
  hej alle kernesunde

  Har lige været en uge i Grækenland og havde en dejlig ferie. I dette land findes der åbenbart kun hvidt brød, hvide ris og hvid pasta. Jeg har levet kernesund siden november sidste år og har bare haft det så godt lige siden. jeg er lige blevet sparket tilbage igen efter kun i uge med " hvidt mad". For ikke at drive min mand til vanvid spiste jeg hvad der var at vælge imellem . Nu sidder jeg så her igen med en mave der ligner en ballon og nogle grimme udslet. Det har kun taget en uge at tage over to kilo på. Jeg har spist en del af al det hvide brød, ris og pasta. Jeg er meget overrasket over hvad det har gjort ved min krop og mit humør. Jeg har så fundet ud af, at jeg var på rette vej med kernesund, mere end nogensinde. Det var en uge hvor jeg tænkte, nu må det komme an på en prøve hvad jeg kan tåle. Jeg er ikke det mindste i tvivl om det nu. Tak til kernesund familie, for den viden i har givet mig. Nogle gange skal man åbenbart lige ned og dykke en gang, før man kan føle hvad der er rigtigt og forkert. Jeg skal aldrig mere udsætte mit krop for det jeg gjorde i den uge, det er helt sikkert. Må jeg be om kernesund livsstil for fremtiden, uanset hvor jeg befinder mig.

  Kærlig hilsen
  Jane

 9. Camilla Buus Nørhave på 17.08.2008
  Hej Skønne Ninka.

  Om du så var leder af en religiøs sekt - ville vi følge dig :-) STORT SMIL.

  Glæder mig meget til at høre indlægget.

  Al mulig opbakning her fra - også os der ikke har adfærdsvanskelige børn eller vanskelige diagnoser - har det super med Kernesund.
  ......og måske vi får bugt med Lasse\'s og Noah\'s allerig HURRA for dig og Kernesund.

  Store knus Camilla & Familie (Camp\'en 08)
 10. Christin Halle på 17.08.2008
  Hej Ninka og alle jer andre:-)
  Rigtig god løbetur i Sorgenfri :-)
  Det er min gamle by, der kommer jeg fra, har boet der i herrens mange år, der er rigtig skønt :-)
  Nu bor jeg i dejlige jylland her er også bare skønt og smukt og bakket :-)
  Jeg har levet helt uden gluten i over 14 dage, hvilket gør jeg ikke rømmer mig, har ikke oppustet mave, ikke ondt i maven og ikke ondt i hovedet som jeg kan få ved overindtag af fx. hvede boller.
  Lever ellers uden sukker, mælk og svinekød.
  Så til aften havde min dejlige mand lavet skønne frikadeller, altid med rismælk og spelt mel. Ja for han vil meget gerne møde mig. Vi startede nemlig med at skifte andre melsorter ud med spelt for nogle år siden. I troen på at det var bedre.
  Jeg tænkte pyt skidt, jeg spiste 2 deller - vupti nu har jeg opustet mave, trykken for maven og en slags ondt i hovedet.
  Egentlig er jeg glad for at have spist det. Fordi nu kan jeg jo virkelig mærke hvad bare lidt gluten gør ved min krop.
  I går lavede jeg banan bomper de smagte dejligt med frugt, men endnu bedre med Hanegals leverpostej :-) Det smagte næsten af Magasin`s sandwish med leverpostej, som jeg elskede i gamle dage.

  Kære Ninka :-) jeg er så glad for mine bøger og kigger ofte i dem :-) Det gjorde jeg så også i går, mens jeg sad og nød min banan bomper og te. Men pludselig opdagede jeg , at du har valgt at tage en af mine udtalelser med i bogen :-) Det blev jeg da rigtig glad for tak for det :-) og nu har jeg haft bogen lige siden den udkom. Så der er altid noget nyt at finde :-)
  Jeg glæder mig rigtig meget til den næste her i september. Vi løber nemlig også. Er oppe på 4 km hver anden dag. Det er skøøøønt :-)
  Go aften nu vil jeg nemlig gå ind og nyde en god film med Mary Streep :-)
  Knus Christin
 11. Nanna Bork på 17.08.2008
  Hej Ninka

  Vedr. almagan: Jeg har snakket med klinikken hos Annemarie powderly, og de mener at idet skoletandplejen vil benytte Kofferdam (som ikke normalt anvendes i skoletandplejen, men fordi jeg har drøftet risiko med dem), at så kan de ikke gøre det meget bedre selv, hvorfor de siger at de synes jeg skal gøre brug af det tilbud. Men så selvfølgelig give kultabletter og c vitamin.
  Men så må jeg ringe til klinikken og drøfte dosis med dem.
  Hilsner Nanna
 12. Kari Engell på 17.08.2008
  Hej Ninka

  Jeg har lige hørt radioudsendelsen. Og hvor kunne jeg rive mig i håret nogen gange. Hende du talte med var abselut ikke målgrupen for dine bøger. Hendes børn, familie og venner må jo havde det guddomeligt hvis ikke hun kender til at rigtig mange familier lever med diverse sygedomme og og andre små skavanger. BARE DET VAR MIG!. Jeg kan ikke nævne en familie fra vores vennekreds som ikke umidbart kunne få det bedre, ved at lave om på deres kost og være mere sammen socialt uden brug af tv, coputer, slik og sodavand.
  Jeg kan ikke forstå hvorfor at dine modstander er så ops på at din bøger ikke hendveder sig til alle fordi at "alle" ikke har nogen problemer. Nej og hvor er det bare dejligt for dem. Hvorfor læser de så bogen, de har jo helt klart ikke noget at bruge den til. Jeg læser skuda (undskyld) heller ikke en bog om hvordan man udryder dræber snegle i haven når jeg ikke har nogen!!!!!!!!!!

  Ninka luk ørene for dem ( det er jeg nu også sikker på du gør). Og brug enegien på at skrive flere koge bøger for os der har fået et meget bedre liv, takket være dig :o) Jeg ved du ikke vil tag eren for det hele men du har været super god til at fange os og åbne vores øjne for hvordan vi kunne få det bedre med os selv og hinanden.

  Mange venlige hilsner fra
  Kari
 13. Nanna Bork på 17.08.2008
  Fjernelse af amalgan fyldning hos børn?

  Kære Ninka eller andre der evt. kan hjælpe med det.

  På tirsdag skal min søn på 10 år have fjernet en almagan fyldning han fik i (ved en KÆMPE og meget ærgelig fejltagelse) for ca to år siden.
  Jeg har været i kontakt med forskellige alternative tandlæger samt skoletandplejen og har i samråd med begge steder fundet frem til, at skoletandplejen kan fjerne den, da de gerne vil benytte den særlige beskyttelse i fht. kviksølvet - kofferdam hedder det vist.
  De alternative tandlæger jeg har talt med, mener at det tilbud er "sikkert" nok, hvis jeg selv sørger for at give min søn kultabletter og ekstra c vitaminer.

  Mit spørgsmål er så, om der er nogen derude der ved, hvor meget man skal give af kultabletter og c vitaminer når det er til et barn?

  Håber nogen kan være behjælpelig.

  Tak og mange hilsner

  Nanna
 14. Heidi Sørensen på 17.08.2008
  Hej

  Så fik jeg hørt udsendelsen - hvor er det godt gået Ninka - som sædvanlig klog at høre på, velformuleret og altid klar med et godt svar.

  Der blev talt meget om at man gik glip af noget ved at undgå sukker, hvidt brød osv. men at det selvfølgelig var i orden hvis man virkelig VAR allergiker....men hvorfor er det ikke okay at sige nej tak til sukker eller hvidt brød hvis man bare ikke har lyst til det. SKAL man absolut have lægens ord for at man ikke kan tåle en madvare før andre synes det er i orden at man siger nej tak. Hvem bestemmer om man ikke kan tåle sukker feks..... jeg føler ikke jeg kan tåle sukker fordi jeg straks vil have mere og derefter skal kæmpe i flere dage for at tage trangen; hvis jeg altså ikke bare fortsætter med at spise det og derfor bliver dårlig tilpas, energiforladt og sur og gnaven...Jeg får ikke eksem eller noget der som sådan kan ses eller måles - ergo jeg er \'ikkE allergiker, men fanatisk !!

  Bare nogen tanker jeg har gjort mig ;o)

  Ha\' en god dag allesammen og nyd udsendelsen :o)

  Vh Heidi
 15. Sofie Rygård på 17.08.2008
  Okay, tak:)

  er dre nogen af jer, som har erfaring med de her:
  http://shop.getbig.dk/index.php?main_page=product_info&products_id=326

  Er det min lige så godt at tage hørfrøolie i pilleform, som at tage den almindelige olie?
 16. pia Brøcker på 17.08.2008
  Hejsa,

  Til jer der ikke kunne finde indlægget, så følg linket og ude til venstre er der nogle links, klik på udsendelser og derefter ude til højre står der i en boks \'seneste Agenda\', klik på det, så kommer den sidst Agenda udsendelse, som var med Ninka.

  Knus,
  Pia
 17. Sofie Rygård på 17.08.2008
  Hmm, kan heller ikke finde indlægget...
 18. Christina Hansen på 17.08.2008
  Hej NinkaJeg har hørt radioudsendelsen, læst indlæg og set de debatprogrammer som har været med dig. Du er kanon i din kommunikation og jeg tror at nogle af dem du er "oppe imod" som hende i radioen, simpelthen ikke forstår hvad det er du sir´. Hvis de ikke selv har oplevet lignede på egen krop, så forstår de det bare ikke. Det må nogle gange være som at tale til en dør? Og alligevel, bare det at de har interesse i din bog så må der jo være noget som tiltrækker dem.. Jeg tror at hvis man et eller andet sted har brug for noget så bliver man også tiltruket af det, og som du selv sagde i udsendelsen, folk er så parate til at der skal ske en ændring i deres liv, incl. mig selv ;o)
  Mange hilsner
  Christina

 19. L H på 17.08.2008
  øv kan ikke finde det indlæg på agenda?
 20. Pia Brøcker på 17.08.2008
  Kære gluten, mælke, æg - allergikere.

  I kan læse om tilskudet på astma-allergi hjemmesiden, for cøliaki (glutenallergi) skal man kigge på cøliaki forbundets hjemmeside.

  Undskyld jeg ikke har fundet addresserne.

  Astma allergi hjemmesiden har en udregning for hvor meget mer-udgifterne er og det er det tilskud man kan få, eller ihvertfald søge om.

  Held og lykke.

  Knus
  Pia
 21. Marianne Krogstrup på 17.08.2008
  Hej glutenallergikere.
  Til jer der er testet glutenallergikere hos jeres læge, vidste I at man så kan få tilskud under en handikapparagraf til den glutenfri mad?
  Jeg har lært en glutenallergiker at kende der fortalte dette, så til jer der er diagnosticeret hos lægen, spørg lægen eller kommunen, så kan man faktisk få et ret stort tilskud.
  Mvh. Marianne
 22. Marianne Krogstrup på 17.08.2008
  Hej Ninka.
  Har lige hørt Agenda udsendelsen. GODT GÅET!
  Du gjorde det bare SÅ godt. Hende den anden gik jo kun op i at det var synd hvis man ikke måtte få den samme kage eller vin som de andre. And so what...Vi har som du sagde så meget andet. Og en god følelse af at få noget der gør os godt. Og når man har haft forskellige problemer inde på livet og er sluppet af med dem er det altså ikke den store byrde at skulle spise anderledes det meste af tiden. Mange af os kan jo godt spise en lille smule af det en gang i mellem.
  Hilsen en 80-90%kernesund.
  Marianne
 23. Heidi Sørensen på 16.08.2008
  Jeg glæder mig til at hygge mig med en kop the i morgen mens jeg lytter til udsendelsen. Hørte lige starten - lyd, larm og lortemad - jeg triller rundt på gulvet af grin ;o)

  Vh Heidi

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.