Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Kugleflip og mælk

Kære kernesunde derude

Først viser jeg jer lige et billede af min skønne Morten i den kernesunde løbebluse, som mange af jer skal have på til www.vandloebet.dk når I skal gå eller løbe sammen med os. Vi håber, at rigtigt mange vil gå og sludre med mig (som stadig ikke må løbe) og Melvin. Eller løbe med enten Bertram og farfar (der har lært os alle at løbe) eller sammen med Morten.

GODE NYHEDER MED HENSYN TIL MÆLK :

Nu får i endelig medvind. Fra en professor og overlæge på et velrennomeret hospital. Thank you Lord!

Man kan - hvis man er mere heldig end os - se det spændende indslag om mælk på www.dr.dk (klik på "se dr.dk.tv" og derefter på "programmer". Under "21 Søndag" fortæller både Thomas Farsinsen og Morten om deres fravalg af mælk. Og en professor og overlæge på Herlev Universitetshospital fortæller, hvorfor han ikke kunne drømme om at drikke mælk. Tillykke. Det er første skridt på vejen til fair oplysning om mælk!

I forgårs har vi fået en sending af de nye Kur Delights. Der er en kaffe-variant, en citron-grøn te-variant og en  lakridsrods-anis variant. Og så er der kuglen på min mave.

Jeg bliver nødt til at fatte, at jeg er en af de rigtigt slemme sukker-junkies, der ikke engang kan håndtere de sunde, søde sager. Det er en af de ting, der ærger mig allermest ved, at min barndom var fyldt med slik, is, kager, franskbrød, saftevand og chips. Og det er det, jeg gør mest ud af at fortælle forældre. Jo mere eksponeret for raffinerede kulhydrater, de bliver. Jo større er risikoen for at ende som mig. Der skal være varsom, selv med frugt. ØV.

Så de må ud i skuret igen.

I andre kan godt glæde jer til de havner på butikshylderne og i diverse netshops. Umahro Cadogan har overgået sig selv denne gang.

Jeg cyklede til møde ( 2 timers cykling fra Hornbæk til Vedbæk) med mit hjerte-netværk af kvinder, der arbejder for at sprede god energi og ændre verden med gode budskaber og sunde missioner. Det var SUPER fedt. Det er alt andet end en business-netværk. Det handler om, hvad vi gerne vil BIDRAGE med i verden, fremfor hvad vi kan få ud af verden.

Det minder mig om, at jeg de sidste par dage har fået en hel del henvendelser fra skønne mennesker, der vil FORÆRE mig opskrifter. Sikke en gudinde-energi og gavmildhed. Wauw.

Derudover har jeg fået en mail fra en fantastisk kvinde, hvis kæreste har smidt ti kilo, og hvis mor er ved at droppe den kolesterol-medicin, lægerne har sagt, hun aldrig kommer af med. Bare ved at følge bogen "Kernesund Familie.". Jeg blev simpelthen så lykkelig for den mail, og I får snart den kvinde at se under "solstråler". Glæd jer.

Så tak til alle jer, der ændrer jeres liv derude. Jeg elsker af hele mit hjerte, at I mærker jer selv, tager ansvar og er så svære at vælte af pinden! Jo mere, I mærker hvad der er godt for jer, jo mindre betyder omverdenens skepsis. 

Og til alle jer, der ligesom Emily skal til at lære at føle jer godt tilpas i eget skind - det tager tid for nogle af os, der har forsøgt at undlade at mærke noget som helst i rigtigt mange år. Godt hjulpet af dulmende sukker...

Bare det at være bevidst og åben omkring det, i stedet på at smøre et smil på og lade som om alt er fjong, synes jeg er super imponerende.

Tak til alle, der støtter kernesunde mennesker - nybegyndere og gamle rotter - herinde. Vi har så meget brug for hinanden. Og jeg sender jer alle mine kærligste tanker.

Der er i øvrigt ved at komme henvendelser fra familier med adfærdsudfordrede børn, der gerne vil være med i tv-forvandlingen. Det vil sige - der er flest enlige mødre. Fordi rigtigt mange med specielle børn bliver skilt i processen.

Jeg beder jer sende de bedste og mest positive energier i min retning, så vi finder de helt rigtige til programmet.

Kærlighed

Ninka 

Kommentarer (12)

  1. Hanne H. E. på 09.09.2008
    Kære Ninka

    Endnu en gang tak for inspiration og power!!!

    Det er til at blive helt rundtosset af, hvor massiv en bevægelse du og Morten har igangsat i dette lille land :-)

    Ubeskriveligt!!


    Lykke-hilsner fra Hanne
  2. Jakob Sabroe på 09.09.2008
    HUSK!!!
    iaften kommer der på tv2 programmet praxis.
    De vil lave et eksperiment om man kan blive kernesund på 12 uger.
    Ps: det er kl. 20.50-21.25
  3. Ann Daugaard på 09.09.2008
    Hej derude.
    Nu prøver jeg lige at stille et spørgsmål selvom det måske ikke hører til i netop dette indlæg.
    Er der mon nogen der ved hvorfor man får blæner/blister inde i munden? Min datter på snart fire har pludselig munden fuld af dem og de gør ondt som bare pokker... Jeg ved at det hænger sammen med at immunforsvaret er lidt nede, men er der mon nogen der ved lidt mere om det - og ikke mindst hvad vi kan gøre ved det?
    Knus Ann
  4. Stine Hansen på 09.09.2008
    hej
    jeg er en pige på 17 år og jeg har levet kernesundt i snart to måneder nu, og jeg er glad for alle de inspirende opskrifter som jeg får i bogen. for ca. 1 år siden fik jeg en tarmsygdom/ morbus chron jeg tabte mig meget og blev indlagt jeg kom på medicin blev udtrappet og noget ny medicin igen. men nu har jeg fået det så godt at jeg har fået lov til at droppe medicinen, hvilket ikke er normalt at få når man har den sygdom. Jeg er derfor helt vildt glad for at jeg har gjort dette her, og at jeg har fået inspiration fra jer.
    med venlig en glad og frisk pige:)
  5. karen høng på 09.09.2008
    Er det bare mig eller mangler der ikke en blogger? Kan bare ikke lige huske hvad hun hedder?
    Og hvad er der blevet af Ursula???
  6. Charlotte H.H. på 09.09.2008
    Hej Ninka og Morten (ang. fiskeolie)

    Vil lige høre ang. fiskeolie. Vi tager fiskeoliefra Nordic Naturals, den med citrussmag der anbefales i den første Kernesund bog på side 287 (de hedder Omega 3), da vi forstod at de var rigtig gode og har fedtsyrerne EPA og DHA (som ikke findes i andre omega 3-olier) og da vi tager Livets Olie eller Udo\'s Choice dagligt også, var det ikke nødvendigt med et kompi produkt fra Nordic Naturals (Fx. Omega 3-6-9), da vi får hørfrø- og kæmpenatlysolie derigennem (Livets og Udo\'s).

    Er det rigtigt forstået?

    Og er det ligeså godt at tage kapsler, som flydende fiskeolie?

    Det er mere fordi i har Omega 3-6-9 i jeres shop og ikke Omega 3, så vi undrer os lidt og vil lige forhøre os om vi skal skifte produkt eller vi er dækket ind med de forskellige olier.

    Mvh. Charlotte
  7. Annette Bjerre på 09.09.2008
    Kære Ninka

    Jeg så også 21 søndag og det ryster mig lidt at I kun husker det som passer ind i jeres mission. Det er fuldstændig korrekt at overlægen sagde han ikke kunne drømme om at drikke mælk, men husker I slet ikke at argumentet for at være tilbageholdende med mælk, er at efter hans udsagn, så bliver der drukket/spist fede mælkeprodukter og derved er det en fare for kolesterol-tallet - hvis man holder sig til de magre mælkeprodukter, som kostrådene også anbefaler, får man ikke en forhøjelse af kolesterol-tallet, men det nødvendige kalktilskud. Han sagde også at voksne ikke har brug for mælk, og det ved vi jo alle - det er gammel viden, og tradition, men han nævnte ikke med ét ord at børn ikke skulle drikke mælk.
    Det er så vigtigt at holde sig til fakta og viden, og ikke lade sig rive med at tro og overbevisning.
    Jeg er ikke på nogen måde en del af jeres univers, jeg bruger min sunde fornuft og frem for alt spiser og lever jeg varieret - som altid har været en devise der holdt i længden. Men jeg ønsker jer al mulig held og lykke med jeres projekt, for jeg synes kun det er fint hvis I kan få hjulpet nogle mennesker til at flytte fra en usund til en sundere livsstil.
    Med vnelig hilsen
    annette bjerre
  8. Pia Brøcker på 08.09.2008

    Kære allesammen.

    Hvor var det bare dejligt at høre en læge sige det han sagde om mælk!

    Ninka, det der med at få sukkerflip fra de tørrede frugter, det kender jeg også. Jeg troede ellers jeg var \'kureret\' men jeg begyndte at putte lidt for mange tørrede frugter i min smoothies, for det smagte så dejligt sødt, og så var der en der gav os noget chokolade (70% men med sukker), og jeg begyndte at æde (undskyld udtrykket), og så igen efter 1-2 dage og så fik jeg hovedpine og andre ting, så måtte jeg simpelthen sige stop. Og jeg måtte også stoppe med de tørrede frugter, så er jeg ok med at det ligger i skuffen, men hvis jeg først begynder at spise det, så kan jeg ikke holde igen. Men jeg kan altså ikke lide hovedpiner!! Dem har jeg haft alt for mange af.

    Er der nogen af jer der har prøvet \'Spirulina\', det er alge piller. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er dem der gør mig svimmel eller noget andet. De skulle gi\' en vitaminer men også hjælpe med til at blive renset ud. Nogen der har haft det mærkeligt efter at have spist dem???

    Det er rigtig skønt at der er kommet henvendelser fra familier med adfærdsvanskelige børn, og det bliver helt sikkert også meget nemmere at komme igang med forvandlingen når i er der til at stå bi med vejledning og erfaringer. Det er en utrolig stor hjælp når man skal vende op og ned på hverdagen. Det kan være ret svært når man er for tæt på billedet.

    Nå, men jeg må hellere sige godnat!

    Knus,
    Pia
  9. Pia H på 08.09.2008
    Hej
    ang. kolesterol - min far fik konstateret forhøjet kolesterol og fik medicin. Jeg sagde han skulle spise sig fra det i stedet for, men han valgte alligevel medicinen. Så ved jeg ikke lige hvad der skete, men det lykkedes at få ham til at spise smoothies om morgenen og droppe brød og mælkeprodukter - og bevar mig vel hvor hans kolesteroltal faldt. Så ud røg medicinen og han præker smoothies for alle der vil høre - hehe.
    Jeg har selv brugt astmamedicin og det har jeg spist mig fra.
    Jeg prøvede forleden en god klat creme fraiche og drømte om natten at jeg var enormt anstrengt og andre sagde til mig, at det var fordi jeg havde astma, at jeg ikke kunne trække vejret. Kæresten sagde at jeg havde snorket helt vildt og det plejer jeg ikke. Havde snot og slim i luftvejene hele næste dag og vand i kroppen i flere dage. Pyha - kom ikke og sig, at mælkeprodukter gør noget godt. Heller ikke for min familie.
    Knus fra Pia
  10. Louise Fredbo-Nielsen på 08.09.2008
    Hej Ninka,

    Kan du anbefale nogle vitaminpiller til voksne? I nævner nogle forskellige i Kernesund Familie, men er der nogen, som I af erfaring ved er bedre end de andre?

    Jeg håber virkelig, at I finder nogle gode familier til TV-programmet.

    Alle mine overskuds-energier sendes i alle jer bloggere og læseres retninger:)
    Louise
  11. Anna Nyboe på 08.09.2008
    Kære Ninka!

    Først af alt må jeg sige, hvor er du en utrolig smuk kvinde med et hjerte så stort som paradis. Jeg bliver så glad når jeg læser et indlæg som dette og bare kan mærke dine livsglæde- energier komme helt ud til os herhjemme i stuerne. De modtages lige i hjertet på mig. Bliv ved med det du gør, for du sejrer! Det var 21 søndag med til at bevise i går, og sejren er først lige begyndt.

    Sender dig alt held og lykke, de bedste energier om de helt rigtige familier til programmet.

    Knus

    Anna
  12. Louise Namensen på 08.09.2008
    Hej Ninka

    Jeg har også skrevet det på Mortens blog, men nu gentager jeg det lige her...

    Jeg så udsendelsen i går aftes og sad bare tilbage med sådan en "YES" følelse - endelig bliver vi taget alvorligt, endelig et sagligt indlæg - hvor er det fedt og hvor har I dog fortjent at få noget medgang - endeligt!! :o)

    Jeg glæder mig til at løbe/gå med jer på søndag i min fine nye "Kernesund/Vandløbet" trøje.

    Mange knus og positive energier
    Louise

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.