Ninkas Detox - Detox dig slank
Kosttilskud og urter

Kosttilskud du aldrig skal tage

Kobber og folsyre (folinic acid) De er skjult i din mad, proteinpulver, multivitamin og de ødelægger din sundhed og din psyke. Smid det ud.

Hvis du vil læse mere baggrundsviden om folinsyre henviser jeg til mit blogindlæg om methylering "Typen, der ikke kan tåle grøn juice & vegetar-diæt"

Her kan du læse mere om kobber:

www.corepsych.com/2014/10/copper-excess-depression-walsh-biotypes/

www.mensahmedical.com/postpartum-depression-biochemical-imbalance/

 

 

 

Kommentarer (35)

 1. Philip på 17.01.2018
  I skal vide jeres blodtype! Den fortæller om i er egnet til kobber!;) Rhesus positiv er jern og Rhesus negativ er kobber!
 2. Inger Madsen på 06.12.2017
  Jeg er kommet til at bestille omnimin pure i stedet for ominx hvad vil du foreslå

  Svar:

  Kære Inger
  Tusinde tak fordi du følger med her på bloggen.
  Ninka justere altid sine anbefalinger ud fra nyeste viden og anbefaler som udgangspunkt ikke multivitamin mere.

  Knus Heidi / Team Ninkas Detox
 3. Anita Christensen fra på 18.11.2017
  Hej Ninka
  Kan du anbefale et godt sted jeg kan købe gode vitamin piller?

  Med venlig hilsen Anita Christensen

  Svar
  Kære Anita

  Se svar til Gitte <3

  Kærlig hilsen
  Heidi / Team Ninkas Detox
 4. Malou på 07.10.2017
  Hej Ninka,
  Tak for alle dine mange råd og anbefalinger. Jeg føler et stort behov for at starte med at fylde mine depoter op med "all the good stuff" men har ikke lyst til at starte i blinde, derfor vil jeg super gerne testes for hvad jeg egentlig mangler og har brug for. Har fået konstateret ledegigt og er ved at omlægge min kost i håb om at kunne undgå medicin.
  Jeg kan se at du anbefaler walshinstitute.org - men der er ingen "behandler"? I Danmark - kan du hjælpe mig med at finde ud af hvordan jeg skal gøre for at blive testet via en blodprøve?
  Jeg ammer og har også min store datter på 3 år som jeg ønsker skal have nogle tilskud, men hvad anbefalet du til de små børn? Hvis ikke multi vitamin hvad så? Og hvilken fiskeolie hvis hun skal have det? Har hørt om dem der hedder eskimo 3 og Nordic Naturals complete omega junior som jeg forestiller mig er to gode valg, eller? Og er der andet til hende ? Pt. Giver jeg hende biostrath og en multi (som indeholder folsyre)

  Varme hilsener Malou

  SVAR:
  Kære Malou
  Tak fordi du følger med her <3
  Ninka anbefaler som du skriver Walsh Institut. Men også Dr. Shalleen Barendse med base i UK.
  Der er desværre ikke nogen i DK.
  Ønsker dig en skøn dag og alt godt for fremtiden <3
  Knus Heidi / Team Ninkas Detox
 5. Line på 07.09.2017
  Kære Ninka

  Jeg har i flere år spist Vitamun fra Holistica som du anbefalede i bogen ;Kernesund familie; Jeg kan se at du i svaret til Gitte ikke som sådan anbefaler multivitamin, men hvis man vil kan man tage Multithera. Vil det så sige at du ikke længere anbefale Vitamun? Ift fx indholdet af folsyre og kobber? Og hvis det er i Vitamun, så er det vel organisk og ok ifølge din video?

  På forhånd tak

  Kærlig hilsen
  Line

  Kære Line

  Tusinde tak fordi du følger med her på bloggen.
  Ninka justere altid sine anbefalinger ud fra nyeste viden og anbefaler som udgangspunkt ikke multivitamin mere.

  Knus
  Heidi / Ninkas Detox team
 6. TT på 28.06.2017
  Kære Ninka

  Jeg er 31 år og døjer med uren hud, cellulitis, oppustet mave, tristhed, ulykkelig og taber hår og er et brok hoved og negativ for det meste (jeg har før haft depression og taget lykkepiler, som hjalp rigtig meget, jeg tabte mig 20 kg og var meget frisk, trænede og var ekstrem positiv).

  Jeg har desværre taget de 20 kg på, holdt op med at motionere og overspiser søde sager. Jeg er lige kommet ud af et ulykkeligt ægteskab, hvor vi modarbejde hinanden i stedet for at samarbejde, tror os begges selvtillid var i bund. Det har os taget hårdt på mig, for ønskede vi var lykkelige sammen.

  Jeg har som barn haft jernmangel, så nogle gange supplerer jeg med jernpiller. I mit ægteskab blev jeg gravid og tog folinsyre og var ekstrem angst, jeg var faktisk på det tidspunkt rigtig ulykkelig, men ikke over at jeg var gravid, men var angst for om jeg ville blive en god mor, jeg mistede desværre barnet i uge 11. :(

  Jeg er bevidst om min tilstand og vil gerne hele mig selv og være positiv og glad igen, kan du anbefale nogle tilskud, som være godt for mig? Jeg bærer tørklæde og får ikke særlig meget sol.

  Vil helt klart tilmelde mig dit næste hold, hvornår starter det?

  Undskyld ulejligheden med min historie, håber du vil give mig respons.

  Kærlig hilsen

  TT
 7. Suzy på 02.05.2017
  Hej Ninka I din video taler du om Niacin, B6 og B12, hvilke mærker ville du andbefale? Og hvor meget Niacin skal man tage, for når man læser om Niacin på nettet siger de 17 mg dagligt, men feks. Dr Best Niacin indeholder 500 mg, hvad gør man så. Jeg har forsøgt at tage Theramed multivitamin men, når jeg bare tager en dagen efter hænger min hud slapt og rynket, jeg går ud fra at det betyder at den er for voldsom for min krop.Med venlig hilsen Suzy

  SVAR:
  Kære Suzy
  Du skal have fat i en kvalificeret behandler der kan teste dig for hvad netop du har brug for af evt. tilskud. Du kan finde en her: http://www.walshinstitute.org/
  Multivitaminer anbefaler jeg slet ikke. Se evt. mit svar til Gitte her på bloggen herom
  Knus
 8. Semine på 17.04.2017
  Omni pure har den folsyre som er okay den du nævner

  SVAR:
  Kære Semine
  Jeg anbefaler ikke Omni pure - se mit svar til Gitte her på bloggen vedr. multi vitamin

  Knus
 9. Solveig på 15.04.2017
  Hejsa!
  Jeg vil så gerne gøre noget godt for mig selv - og har derfor valgt at følge et af dine råd angående kosttilskud.
  Det er bla.; Omni Zink, Cal-Mag 1;1 Citrat og Omnimin Pure
  Nu kan jeg så se at Omipure både indeholder kobber og folsyre???Jeg døjer lidt med noget stress og vil gerne gøre det rigtige på en overskuelig måde, men lige nu er jeg lidt forvirret!!! Elllers tusind tak for en informativ og mega meningsfuld blog!!! :-)
  Kærlig hilsen
  Solveig

  SVAR:
  Kære Solveig
  Hvad der er det rigtige for dig, kan du reelt kun vide hvis du bliver testet for det. Og så tage det du evt. mangler som enkelte tilskud.
  Vedr. multivitamin, så se mit svar til Gitte her på bloggen.
  Cal-Mag 1:1 er okay hvis du tager den med D og K2 vitamin i, der begge er super vigtige for optagelsen af mineralerne i kroppen.
  Knus
 10. Birgitte på 14.04.2017
  Tusind tak!!
  Mvh. Birgitte

  SVAR: Det var da så lidt Søde <3
 11. Birgitte på 13.04.2017
  Så man skal ikke vælge folsyre fra i graviditeten og bare spise grønne grøntsager hver dag? Man SKAL have en behandler med ind over?
  Birgitte

  SVAR:
  Kære Birgitte
  Jeg vil altid vælge folsyre fra da det er den syntetiske form for B9. Hvis du har brug for at supplere under graviditet skal det være den organiske, aktiverede form methylfolat.
  Og ja - jeg vil altid anbefale at få en behandler med ind over inden man til- eller fravælger tilskud i forbindelse med graviditet
  Knus
 12. Diana Jepsen på 13.04.2017
  Kære Ninka
  Tusind tak kære dig, Ninka

  Jeg er temmelig sikker på at jeg er en over methylerer - jeg bliver i hvertfald meget glad og mere rolig med grønne produkter.
  Jeg samt mine børn får Omnimin Pure' og Omni-B aktive...Skal jeg kasere dem, og i så fald hvilke vil du så anbefale ?

  Tænker meget i forhold til børnene... de er teenager og er lige der, hvor det grønne hitter periodisk, smiler kærligt....
  Den lille er et ungt menneske på næsten 14 år og har altid gået i special klasse grundet indlærings vanskeligheder, og har haft mange ADHD træk. Den store på 17 år er studerende samt danser på højt plan.

  I kærlighed fra mig til dig

  SVAR:
  Kære Diana
  Det er så fint at du selv mærker hvad der er godt for dig <3
  Vedrørende multivitamin til dine børn, så se lige mit svar til Gitte her på bloggen om netop det.
  Jeg ville stoppe med at give det til dem. Fokuser på en generel sund og varieret kost istedet for. Det er det aller vigtigste
  Og hvis du er i tvivl, så få dem testet for evt. mangel tilstande og giv dem i så fald tilskud enkeltvis

  Jeg vil anbefale dig at læse min blog om børn og autisme, hvor jeg deler min og min søns historie - i forhold til ADHD som falder i samme kategori. Der finder du yderligere råd til kost og tilskud for netop disse symptomer.

  Jeg kan også anbefale vores program Kids with Zing som du kan læse mere om her: http://kids.withzing.com/

  Kæmpe knus og kærlighed tilbage til dig og dine børn <3
 13. Lise-Lotte på 13.04.2017
  Kære Ninka

  Det hele falder på plads mht. min graviditet for 9 år siden. Jeg havde de vildeste angst anfald og fødselsdepression som tog meget fart omkring 5 måneder efter jeg havde født. Tak for dig og din evne til at formidle så vigtige ting ud

  SVAR:
  Kæreste Lise-Lotte <3
  Ja - det giver SÅ meget mening med denneher nye viden inden for methylering. Det er SÅ spændende og virkelig en AHA-oplevelse for mange...
  Vi kan kun håbe på, og gøre vores til, at denne viden bliver spredt til så mange som muligt :)
  TAK for dig - og dine søde ord <3
  KNUS
 14. Anette på 12.04.2017
  Hei,

  Takk for veldig nyttig video. Jeg sjekket min b-vitamin (Solaray balansert mega b-stress), hvor det står folat, hvordan vet jeg om denne er methylert eller ikke? Er denne OK eller ikke tror du?

  SVAR:
  Kære Anette
  Hvis der ikke direkte står methylfolat er det nok ikke det der er i ;-)
  Knus
 15. Ninka på 12.04.2017
  Kære Birgitte, Mette, Cecilie, Anja og Jannie (og alle andre der enten er eller ønsker at blive gravide)

  Jeg anbefaler IKKE at man eksperimenter med diverse tilskud selv, når vi taler om graviditet.

  Graviditet er en tilstand hvor det er ekstra vigtigt at arbejde med en Walsh/Mensah uddannet behandler som kan findes på www.williamwalsh.org, især hvis der er ADHD, angst, autisme, bipolar, OCD, scizofreni, anorexi i familien (tegn på metylerings problemer).

  Kroppen producerer naturligt ekstra højt niveau af kobber under graviditeten, så hvorfor tage det med mindre kroppen ikke gør og det er testet, kan man spørge.

  Problemet opstår, hvis man ikke fungerer sådan at kobber niveauet falder den dag, man føder. Det kan nemlig give efterfødselsreaktioner psykisk.
  Man skal ikke begynde at behandle psykiske lidelser selv

  De fleste mennesker er i underskud af zink og begge dele er vigtige.

  Igen: man skal ikke rode med det her under graviditet selv

  Husk også, at jeg absolut fraråder vegansk/vegetarisk kost for gravide/ammende/børn

  Knus Ninka
 16. Pernille på 12.04.2017
  Øv har lige set på mine omniX fra Biosym at der er både kobber og folsyre i.... jeg har lige brugt næsten 400,- på dem... troede Biosym var noget af det bedste på det danske marked:(

  SVAR:
  Kære Pernille
  Der findes så vidt jeg ved desværre ikke multi tilskud på det danske marked som er hverken stærke eller gode nok. Og spørgsmålet er så om man overhovedet skal tage en multivitamin - jeg tror ikke på det længere... Se i øvrigt mit svar til Gitte vedr. multivitamin.
  Knus
 17. Birgitte på 12.04.2017
  Tusind tak!!! Jeg mener det virkelig! Jeg havde verden ringeste graviditet med angst og depression og er mega sikker på at dette er årsagen. Har også fulgt dine andre videoer og blogindlæg omkring methylering og folsyre. Det hele falder på plads. Jeg kan bare ikke tåle folsyre og bliver meget hurtig nedtrykt og en smule angst.
  Et hurtigt spørgsmål; kan man nøjes med at spise grønt under graviditet og ekstra zink? Eller er det bedst at tage folsyre sammen med Niazin? Åhh... Jeg vil bare ikke prøve sådan en graviditet igen og egentlig er aftalen at vi ikke skal prøve igen, men hvis dette er løsningen så vil jeg måske gerne.
  Tusind tak! Hilsen Birgitte

  SVAR:
  Kære Birgitte
  Selv tak <3 Det giver mig så meget at modtage en tilbagemelding som din - at det giver mening - det gør det hele værd <3
  Se mit fælles svar vedr. graviditet ovenfor
  Knus
 18. Heidi på 12.04.2017
  hvis jeg ønsker at tage multivitaminer uden kobber og folsyre, er der så nogle du kan anbefale? - pt. tager jeg Spektro VEG, men der er begge ting i.

  SVAR:
  Kære Heidi - se mit svar vedr. multivitaminer til Gitte ;-) Knus
 19. Berith Zenia Fagergaard på 12.04.2017
  Tak for dit indlæg, som altid er informativt og vigtig opdateret viden.
  Vi burde have sundhedsfaglige myndigheder der skulle gå forud for befolkningen, til at komme med så vigtige oplysninger.
  I stedet er det blevet nærmest en krig, for at få legaliseret ordentlige kosttilskud i rette mængder ude butikker og som anbefalinger.
  Taler af erfaring efter flere års ansættelse i andre helsekostbutikker, og selv drevet egen helsekost i ca 8 år.

  Hvis vi som forbruger tager vores autoritet til os, tager ansvar for os selv, og går efter guldet, som healer, støtter og genopbygger vores krop og sundhed, - må sundhedsmyndighederne i sidste ende følge med.

  Jeg så også af mange tilsætningsstoffer som nogle producenter mener er harmløse, blev fjernet.
  F.eks. sminkestoffer som Titan(ÌV)oxid (går også under andre navne som: Titandioxid, titanhvidt, titania. (Eng.: Titanium oxide): et hvidt pulver til anvendelse som farvegiver i malinger og kosmetik, samt som tilsætningsstof til fødevarer med E-nummer E 171.

  Mennesker som f.eks. er tungmetalforgiftet, har ikke godt af dette stof.
  Mange producenter forsvarer at det er harmløs, men ikke desto mindre er der flere undersøgelser der peger i retning af det modsatte.
  Hanne Koplev der selv er uddannet dyrlæge, kinesiolog har via foredrag, artikler sagt og skrevet om stoffet, som giver meget god mening.
  Jeg fatter ikke hvorfor man så ikke bare fjerner stoffet, når der er så mange delte meninger og det vitterlig ikke er et stof der på nogen måder bidrager til brugbare næringsstoffer i kroppen.
  Men det er lige dér vi må sætte pres - for hvad vi vil indtage og ikke indtage..

  De bedste hilsner
  Zenia
  Solstrålen-Helsekost i Vanløse

  SVAR: Kære Zenia - Ja, vi kan kun håbe på at de danske sundhedsmyndigheder får øjnene op for hvad der virkelig er brug for at gøre lovligt - og hvad der er brug for at få fjernet i diverse produkter, som er skadeligt for sundheden. Oplysning er vejen frem, og det er her jeg håber at mit bidrag kan være med til at gøre en forskel...
  Tak for dig og din støtte
  Knus
 20. Jonna på 12.04.2017
  Hej Ninka.

  Måtte selv droppe folsyre under graviditeten, da det gav mange bivirkninger. Til gengæld havde jeg stor lyst til at spise appelsiner, og fik dækket en del af det daglige behov på den måde.
  Du har tidligere anbefalet Omnimin Pure, men de indeholder kobber, kan jeg se. Er de stadig ok, eller kan du anbefale andre multivitaminer?
  Mange hilsner og tak for hjælpen fra Jonna.

  SVAR:
  Kære Jonna
  Så fedt du selv mærkede efter og fandt svaret der var rigtigt for dig under din graviditet :)
  Vedr. multivitamin - så se mit svar til Gitte herom
  Knus
 21. Trine på 12.04.2017
  Hej Ninka

  Kan du anbefalede en multivitamin pille?
  Biosyms indeholder kobber.

  SVAR:
  Kære Trine - se mit svar vedr. multivitamin til Gitte - Knus
 22. Charlotte langhorn på 12.04.2017
  Tak for info

  SVAR: Det var da så lidt Søde - Knus
 23. Gitte på 12.04.2017
  Hej Ninka
  Jeg har lige set at min multivitamin indeholder begge dele øv. 2 kapsler = 2mg kobber og 200 ug folsyre. Og jeg spiser 1 til 2 om dagen. Er det lige meget hvor lidt der er i? Mærket er solaray, spektroveg.
  Kh. Gitte

  SVAR:
  Kære Gitte
  Jeg anbefaler som sådan ikke at tage multivitamin. Fordi det er umuligt i en multi at afgøre hvilke en af vitaminerne, der eventuelt volder problemer. Men igen, vi skal ikke gå i panik.

  Multithera, som jeg tidligere har anbefalet, har virket skide godt for nogen i mange år. Især dem som har levet meget usundt i nogle år og som har en virkelig dårlig status på nutrienter.

  Og så har epigenetikken så nu åbnet op for en forståelse for, hvorfor NOGEN oplever psykiske bivirkninger på visse vitaminer/former for vitaminer. Nogen har intet problem med kobber, men jeg elsker at være på den sikre side.

  Så hvis du VIL tage en multivitamin, så tag i det mindste en af god kvalitet som f.eks. multithera (http://detoxshop.nordicvms.com/Catalogue.aspx?rtn=srch).

  Knus Ninka
 24. Cecilie på 12.04.2017
  Hej Ninka.

  Tak for endnu en inspirerende blog.

  Ift. til ønske om graviditet, anbefaler du at spise B9 gennem grønne grøntsager og bladgrøntsager? Og oplever du, at det er nemt eller må mange supplere med methylfolat?

  Jeg har læst, at ved ønske om graviditet anbefales 800 mcg folinsyre om dagen og 400 mcg under graviditet.

  100 g broccoli indeholder 187 mcg folinsye, så fx 450 g broccoli om dagen ved ønske om graviditet ville være nok? Selvfølgelig skal der varieres i de grønne grøntsager, men som eksempel.

  God påske☺

  SVAR:
  Kære Cecilie
  Læs gerne mit fælles svar vedrørende graviditet ovenfor <3
  Knus
 25. Jeanette på 12.04.2017
  Tak for god info Ninka. Jeg vidste det på sin vis godt, men synes det er svært st finde vitamintilskud uden kobber OG med folat i stedet for folinsyre. Det er som regel enten det ene eller det andet.

  Jeg tager en enkelt Omnimin Pure dagligt (der er et mg. kobber i en enkelt pille). Til gengæld indeholder de methyleret folat.

  Vil du anbefale noget helt andet?

  Kh. Jeanette

  SVAR:
  Kære Jeanette - se mit svar vedr. multivitamin tilskud til Gitte ;-)
  Knus
 26. Mai-Britt på 12.04.2017
  Hej Ninka.
  Kan se der er folsyre i mine b-vitaminer. Hvilken B-vitamin vil du anbefale?
  Vh
  Mai-Britt

  SVAR:
  Kære Mai-Britt
  Jeg anbefaler altid B-vitaminer i deres aktivered (methylerede) form. Om du tager dem enkeltvis eller i et komplex afhænger af, hvad netop du har behov for.
  Knus
 27. Anaelle Aenea Svensson på 12.04.2017
  Tak for info om folat og kobber. Du har tidligere anbefalet multi vitamin/mineral komplex fra Douglas (ultra preventive X) hvor begge dele er indeholdt. De er måske i en rigtig formel? Eller anbefaler du så ikke dette produkt længere. Kan du henvise til et multi vitamin/mineral kosttilskud, som du selv tager? Kærligst Anaelle

  SVAR:
  Kære Anaelle
  Velbekomme <3
  Se mit svar omkring multivitamin til Gitte ;-) Ultra Preventive kan være et godt alternativ til Multithera, hvis man vælger at tage et multitilskud alligevel...
  Knus
 28. Pernille Beck på 12.04.2017
  Kære Ninka
  Tusind tak for dit opråb.. det er sådan en svær jungle med kosttilskud! Jeg har et flydende vitamin, spormineral, amonosyrepræpatat, som jeg har læst anbefalet og hørt anbefalet af Carsten Vagn-Hansen. Det hedder Livs Energi Plus fra Holden Health Scandinavia. Der er div kolloide spormineraler i men bla kobber glukonat og folsyre i. Er det UD? Der er meget andet godt (tænker jeg) i fx niacinamid og zinkglukonat og magnesium citrate. .. k2 og meget andet.. Måske det er i de forkerte former? Jeg er forvirret for der er så meget at holde styr på. Kh p

  SVAR:
  Kære Pernille
  Jeg kender ikke det produkt du nævner, men umiddelbart er det no-go da det indeholder både kobber og folsyre...
  Knus
 29. Louise på 12.04.2017
  Tak fordi du passer på os, Ninka!
  Den viden du deler omkring kroppen, sindet og sjælen er gaver som jeg tager imod med kyshånd. Din enorme viden omkring børn og diagnoser, som du har tildelt dig ved at kæmpe for din søn, er så ubeskrivelig rørende! TAK FOR DIG❤️
  Kærligst Louise

  SVAR:
  Århhh Tusind tak for dine søde ord <3
  Alt det bedste til dig
  Knus
 30. Mette Bech Elsgaard på 12.04.2017
  Hej Ninka
  Jeg har nu hørt din video og sidder her og er gravid i 25 uge ... Jeg spiser en multivitamin der hedder Baby-Me-Now fra Solaray og kan ikke finde ud af om det er det gode Folinsyre der er i ... Kan du hjælpe mig med at sige om det er en god ide at jeg fortsætter ? Der er også kobber i ...

  Med venlige hilnser
  Mette

  SVAR:
  Kære Mette
  Så vidt jeg ved er det den syntetiske folinsyre der er i det tilskud, og ikke den aktive form af B9, methylfolat. Så jeg ville stoppe med at tage det hvis det var mig...
  Læs også mit fælles svar vedrørende graviditet ovenfor <3
  Knus
 31. Anja Snejbjerg på 12.04.2017
  Kære Ninka,

  tak, for din blog. Hvilke kosttilskud anbefaler du i stedet til gravide? Jeg tager fiskeolie, jern (krauterblut) og "baby-Me-now", som desværre indeholder kobber og folat..

  Kh. Anja

  SVAR:
  Kære Anja
  Tak fordi du læser med :)
  Jeg anbefaler at du tager tilskud enkeltvis istedet for i form af en multivitamin. Hvis du skal tage folat, så tage det i form af methylfolat (f.eks. denneher: http://detoxshop.nordicvms.com/product-l-methylfolate-95).
  Men det er vigtigt du er opmærksom på, om du evt. er undermethyleret jf. min anden blog om methylering som jeg vil anbefale dig at læse
  Fiskeolie: jeg kan anbefale Omega-3 fra Nordic Naturals
  Se i øvrigt mit fælles svar vedr. graviditet ovenfor <3
  Knus
 32. Babette på 12.04.2017
  Hvilken multivitamin vil du så anbefale? Og er der en mulighed for i Danmark at få målt både zink, kobber og hvordan man er methyleret? Helst ikke for dyrt, da økonomien halter lidt for tiden. :-)

  SVAR:
  Kære Babette
  Se mit svar vedr. multivitaminer til Gitte ;-)
  Du kan ikke få lavet de rigtige test af methylering i Danmark desværre. Find en behandler her: http://www.walshinstitute.org/, som vil kunne teste dig ordentligt og hjælpe dig med hvad netop du har brug for af tilskud.
  Zink og kobber burde du kunne få målt hos din læge
  Knus
 33. Dorthe Andersen på 12.04.2017
  Jeg har svært ved at finde ud af de kosttilskud, har vitiligo og mangler næsten altid jern/ D vit.

  SVAR:
  Kære Dorthe
  Ja de kosttilskud kan være en jungle at finde rundt i nogen gange ;-)
  Hvis du har fået målt at du mangler specifikke tilskud som f.eks. jern og D-vitamin som du nævner, ville jeg vælge at tage dem som enkelte tilskud, og ikke i en multivitamin, hvor der ofte er netop folsyre og kobber i.
  Knus
 34. Helle Schmidt på 12.04.2017
  Vi er tudet ørerne fulde om at vi skal drikke en masse vand. Hvad så hvis der er så meget kobber i vand?

  SVAR:
  Kære Helle - Ja, vi skal drikke rigeligt med vand så vi holder kroppen nok hydreret. Det er ikke i vandet det største problem med kobber er, men når det indtages i form af kosttilskud
  Knus
 35. Jannie Thomsen på 12.04.2017
  Kære Ninka
  Er lidt i vildrede da jeg gerne vil være gravid og man får jo konstant at vide at man SKAL tage folinsyre, hvilket jeg også gør (400mg) dagligt... men hvad er det så jeg skal gøre i stedet? Tør næsten ikke lade være når man hører hvad der kan ske med fosterets udvikling hvis man ikke tar folinsyre.....
  Kærlig hilsen
  Jannie

  SVAR:
  Kære Jannie
  Det er rigtigt at folat (B9) er vigtigt under graviditet, og ja lægerne anbefaler det, og det de anbefaler folin syre som er en uorganisk, syntetisk form for B9 . Men det er bare så super vigtigt at du får det i den organiske, aktiverede form - altså methylfolat. Og så skal du sikre dig, at du ikke er undermethyleret (se min blog den anden dag) Hvis du er det, skal du ikke taget methylfolat, men i stedet få dit folat fra bladgrønt og grønne grønsager i moderat omfang.

  Se også mit fælles svar vedrørende graviditet ovenfor <3

  Knus

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.