Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Knækbrød og kærlighed

Kære alle I dejlige kernesunde derude

Her er et billede af en plade knækbrød, jeg har lavet af: blendede græskarkerner, cashewnødder, solsikkekerner rørt op med krydderier, vand, olivenolie, salt og en smule rismælk. Intet andet. Jeg smasker den ud på en bageplade og knækker af til eftermiddagssnacks med nøddesmør og æbleskiver på. De er også gode med pålæg på.

Der var lidt om maden. Og så videre til næste punkt på dagsordenen:

Vi er blevet væltet af støtte de seneste par dage, og I er simpelthen så mange, at selv en forside på Ekstra Bladet ikke kan stoppe bølgen.

Og i dag er der faktisk en positiv og lødig artikel i Ekstra Bladet om os.

Jeg havde det ellers ikke sjovt med at skulle gå ud på gaden i går. Jeg er ikke helt så frygtløs og humoristisk anlagt som Morten, som siger: "Her kommer jeg med mit kernesunde vanvid", når han går ind i et lokale. Jeg tænkte, at nu synes mødrene henne i skolen, taxachaufføren, håndværkerne og lærerne nok, at jeg er tosset. Og møder mig med et: "Sagde vi det ikke nok". Men alle smilede til mig. Og som I måske har læst på Mortens blog, så sagde taxachafføren, jeg køret med: "Jeg vil gerne rose dig for din bog. Ekstra Bladet, jamne det er jo totalt latterligt. Min kone følger bogen, jeg gør ikke 100 % men mange i min familie gør, og mine børn får ikke mælk." Hold kæft, hvor blev jeg glad. Senere VÆLTEDE det ind med indlæg på bloggen. Selv de kritiske var konstruktive. Og overalt, hvor jeg gik, blev jeg mødt med smil.

Jeg besluttede jo i går at være positiv, være bevidst om, at jeg er her af en årsag: For at hjælpe. For at give det videre, vi har fået i gave. Og det VIRKER at holde op med at lade sig suge ned i negativitet, kampe, gensidige beskyldninger og skænderier. Jeg havde næsten glemt, at ALT, hvad jeg sender ud i verden får jeg tilbage i hovedet igen.

Så jeg er stadig glad fordi vi tør at stikke hovederne frem på jeres vegne og sige: Det kan godt være, at der er nogle der trives med de officielle kostråd. OG her er vi. Vi får det fantastisk ved at gå en anden vej. I bliver nødt til at lytte til de erfaringer, vi gør på egen krop. Også selvom det ikke passer med det, der står i jeres lærebøger og studier.

Det er HELT ok og for mig også HELT naturligt, at nogle trives fint med mælk og gluten. Ligesom nogle slet ikke trives på kernesund kost. Det kan skyldes mange ting. Nogle får ikke dyrket motion, eller skifter det usunde slik ud med det sunde slik i lige så store mængder. Og så er vi lige vidt.

Andre har måske spist gluten, sukker og mælk i mange år og belastet fordøjelsessystemet så meget, at der er en overvækst af forrådnelsesbakterier og svampe. Begge dele kan kræve en ekstra indsats, som kæver hjælp fra en ernæringsterapeut eller holistisk orienteret læge. Og så bliver man skuffet, når resultaterne ikke kommer af sig selv. Fordi der skal støtte til fordøjelsesenzymer, vitaminbalance osv. til.

Nogle trives måske i virkeligheden med meget mere pasta, ris og andre stivelsesholdige madvarer.

Og det er HELT fint. der skal være plads til os alle.

Alle er velkomne til at fortælle. Jeg går ind for åbenhed og nytænkning.

I dag vil jeg opfordre alle til at sende kærlige tanker  - især til jeres kritikere.

De har brug for det. Tryk avler modtryk. Og al kritikken er med til at samle os. Blandt andet derfor har fitnessbogen allerede solgt 9000 ekspemplarer. Inklusiv bogklub. Den er altså næsten lige udkomet.

 

Kærlige hilsner

 

Ninka

Kommentarer (23)

  1. Tina Hansen på 09.10.2008
    Hej

    Jeg forsøger at leve kernesundt, men med opskrifter der er omskrevet fra de gamle til "nye" opskrifter udskiftet med sunde ingredienser, så familien bedre kan acceptere det, for for mange nye opskrifter af gangen kan ikke accepteres i familien - nu skal vi have gæster og vil gerne lave en tærte med havens æbler, rå marcipan, æg og mel og sukker - er der nogen der ved hvad man erstatter sukkeret med i kager for at de stadig virker "søde" - der skal 400 gr. i og det er for meget at erstatte med birkesød - Hilsen Tina
  2. Inger Andreasen på 30.09.2008
    Karin Jensen
    Boullionen kan du købe i Brugsen og helsekostbutikker.
    Kh Inger
  3. Tina Jensen på 27.09.2008
    Hej i kernesunde ;.)

    Det har været en dejlig dag med masser af solskin og løbetur og venindefjas, hvor jeg bidrog med lidt lækre rodfrugtchips og æblechips m/kanel fra irma, de faldt i yderst god smag :-) Jeg er så glad for min kernesunde livsstil, at jeg bare må dele det med nogle :-) Havde ikke troet at det fik så stor betydning for mit humør og mit livssyn, men må sige at jeg nyder hver eneste dag. Tusind tak alle jer kernesunde inspirationskilder.
    Solskinshilsner fra Tina
  4. Heidi S på 27.09.2008
    Kære Ninka (og andre)

    Jeg kan se den valleprotein som I sælger i jeres shop er ikke magen til den jeg har købt i vores lokale helsebiks. Det er amino-compleks fra Natur-drogeriet. Jeg vil så gerne have smoothies til morgenmad, for det er så nemt, men jeg kan simpelthen ikke få det ned med protienpulveret i - det smager forfærdeligt. Så så jeg den I har er anderledes og jeg tænkte om den måske smagte bedre? Nogen anelse om det? Nogen der har prøvet forskellen? Den er jo ret dyr, så jeg synes ikke lige jeg ville springe på den hvis den smager lige skidt i min smag ;o)

    Vh Heidi
  5. mathilde mortensen på 26.09.2008
    hej alle i skønne kernesunde mennesker.
    Jeg sidder og skal bestille nye vitaminer, og kan se det er langt billigere at bestille fra USA end fra england. Er der nogen af jer der har erfaringer med at købe vitaminer fra staterne ?
    Hilsen Mathilde
  6. Morten Mauritson på 26.09.2008
    Kære Venner

    Ja, der har også været lidt snak om Birkesød/xylitol. Det er helt rigtigt, at xylitol har et e-nummer - det har klorofyl også. Klorofyl er jo det stof, der giver planterne deres grønne farve. Det er i mine øjne ret naturligt. Ligesom c-vitamin, der også har et e-nummer.
    Birkesød er ifølge producenten et naturprodukt, der er udvundet af birketræer. Man kan også få xylitol udvundet fra andre planter.
    Så i mine øjne er det ikke kunstigt.

    Men det er HELT rigtigt, at man ikke skal have for meget af det, da det er et sukkeralkohol, der kan give mave/tarm-problemer, hvis man spiser for meget. Det står der også på pakkerne.

    Vi synes, at man skal bruge det i moderate mængder, mens man vænner sig selv eller sine børn fra sukker.

    Så kan man gå over til at søde med frugter - tørrede som friske.

    Håber, det er svar nok:-)

    /M
  7. rosa callesen på 26.09.2008

    hej

    Jeg håber nogle kan hjælpe?????

    jeg har levet kernesund siden januar og deter super fedt, får sjælden en smule mælk og spiser glute. Nu har jeg drukket alkohol og god mad 2 wekender i træk og jeg kan ikke slippe af med min oppustede mave? Hvad gør jeg. Drikker detox the fra pukka og prøver i dag en base the, da jeg tror det er for meget syre??? Hjælp ligner en gravid...

    Hilsen Rosa, som Synes Ninka er den fedeste person, der har redet mit ægteskab.. pga kost omlægning
  8. Henriette Bekker på 26.09.2008
    Til Ronja,

    Vedr. kvalme under graviditet. Så kommer den bl.a. fordi din syrebalance rykker sig... du kan forsøge at rykke den tilbage ved at drikke masser af vand, urtethe (f.eks. yogi), evt. tage Lene Hanssons byggræstabletter (Urtekram), spise mandler - og det bedste råd - umeboshipure som du kan købe i helsekosten. Umeboshi er noget af det mest basedannende der findes - og smager iøvrigt ad h til - du skal spise en skefuld om morgenen og drikke godt med vand til ;O) vandet du drikker lige efter smager guddommeligt - bla. fordi det ændrer smag...Umeboshi har desuden en række positive sideeffekter og styrker bla. milten.... du kan læse lidt mere om umeboshi og kvalme her....har selv spist det med godt resultat - men er heldigvis forbi qualmestadiet nu...

    http://www.min-mave.dk/index.php?vis=artikler&gaatil=6704&id=2947




    Apropos. Ekstra bladet - så læste jeg dette link da jeg ledte efter hvad der var skrevet om kernesund - handler om Camilla Bech Holten - prøv at læs interviewet - how low can you go - overfor en som lige har mistet sin kone....

    http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article1060660.ece

    Mvh


    Henriette
  9. helene pedersen på 26.09.2008
    her er atiklen fra information:
    http://www.information.dk/166808
  10. Ingera Andreasen på 26.09.2008
    Hej alle
    Der er en spændende god og positiv artikel om kernesund i Information idag.
    Inger
  11. Nadia Buck-Arentsen på 26.09.2008
    http://www.altomkost.dk/Services/Nyhedsrum/Nyheder/2008/Markedet_med_livsstilsboeger_+er_+broget.htm

    Glemte lige at vedhæfte et link.
  12. Nadia Buck-Arentsen på 26.09.2008
    Mere læsning om holdninger til Kernesund Familie.

    Fødevarestyrelsen har en nyhedsmail der hedder alt om kost. Jeg fik i går nyhedsmail, hvor der blandt andet blev talt om livsstilsbøger, hvorunder også kernesund bliver omtalt - blot til information for dem der måtte være interesseret i at læse dette.
  13. Mette Knudsen på 26.09.2008
    Hej Ninka
    Kan man ikke selv oprette en blog her på siden? Er blevet så fanget af at være kernesund at jeg gerne vil dele mine oplevelser.
    Knus fra Mette
  14. Julie N. på 26.09.2008
    Her er den artikel Ninka skrev om, hvor Arne fortæller at han gerne spiser ost og drikker 3 glas rødvin ved 9-10 tiden om aftenen. Men han sørger for at have hele TO dage om ugen hvor han ikke får alkohol! Hvilken helt han er :-) God fornøjelse - artiklen bekræfter én i at man gør det rigtige. http://kvinder.bt.dk/index.php?id=4539
  15. Britt Sønderhave på 26.09.2008
    Kære Ninka og Morten

    Nu bliver i sgu også omtalt i Børsen... men dog ikke særlig positivt..:-(

    Knus Britt
  16. Ina F på 26.09.2008
    Hejsa,

    Jeg smider lige denne afsted igen, når der nu er kommet ny blog:

    Jeg er også stor tilhænger af den kernesunde livsstil og har fulgt de fleste af principperne i snart et år.
    Og så læser man pludselige Politiken omkring Birkesød:
    »Birkesød er et tilsætningsstof, E967, der er kunstigt og industrielt fremstillet. Det er ikke et naturprodukt, sådan som det markedsføres"
    Hvad siger i andre til det ?
    Ikke fordi vi har brugt det i overflod hos os, men vi bruger det da, når vi bager osv. Og så er det da lidt skuffende at læse, når man går og tror, at det er et naturprodukt.

    Orv, og jeg kunne også godt tænke mig hele opskriften på ovenstående knækbrød, har prøvet dem, der var opskrift på tidligere, men de blev også bløde.

    KH Ina

  17. Mette Nielsen på 25.09.2008
    Hejsa Ninka

    Den plade knækbrød må jeg bare have opskriften på, har selv forsøgt mig med de blev bløde.

    Mvh
    Mette
  18. Nadia Buck-Arentsen på 25.09.2008
    Kære Ninka,

    Håber at du har tid til at kigge på forrige blog og besvare spørgsmålet om Birkesød, hvis du kan.
  19. Karin Jensen på 25.09.2008
    Hej!

    Jeg har lest jeres bøger og følger de fleste råd ( dog ikke alle kosttillskud da ekonomien ikke er til det når jeg er på dagpenge ....) og har også før det prøvd et par måneder med denne livsstil. Men det viker ikker helt så godt på mig... :-( Ikke så hurtigt i hvert fald. Jeg har født en lille datter for 11 uger siden og har ca 35 kg at tabe (..alltså alt kommer ikke fra graviditeten..:-).... Nej, det er jo ikke så sjovt.. Og det som er mindre sjovt er ju at vi gerne vil giftes til neste efterår... Nå blir jeg altså nødt til at bli af med mine kilon.... Hvem skal jeg kontakte??

    Håber på svar, ellers blir jeg jo måske ikke gift...:-)

    karin
  20. L. Larsen på 25.09.2008
    Hold kæft hvor må jeg sende meget lort ud i verden, hvis ALT hvad jeg sender ud i verden får jeg tilbage i hovedet igen.
  21. Lene Nielsen på 25.09.2008
    HEJ ALLE.

    Jeg undrer mig over at der i bogen "Kernesund familie sådan" ikke er nogen omtale af tørrede bønner eller ris- eller quinoagaletter. Begge dele anser jeg som meget lødige produkter, og da jeg er vegetar er bønnerne næsten en nødvendighed, føler jeg. Hvad mener I ? Erfaringer som vegetar ?
    På forhånd tak.

    Sunde hilsner fra Lene

    P.S. Dadler er nævnt 2 gange i opskriften på Dadel-mandelchai for fordøjelsen ?? Fejl eller....??
  22. Ronja :-) på 25.09.2008
    Kære Ninka og andre.

    Jeg har hele natten holdt lang tale om den kernesunde livsstil.
    Ærgeligt ingen hørte den, den var ellers go!

    Hvad med at lave et OPTOG hvor vi alle støttede op med banner osv...? Bare en idé.

    Ellers er det mig der er gravid, hemmeligt endnu. (derfor ingen email)

    Jeg er mildest talt ulykkelig.
    Jeg har levet kernesundt siden din første bog udkom. Troede jeg skulle være kernesund gravid, men nu ser jeg det hele gå i vasken. :-(

    Smootierne ender i toilettet og jeg kan ikke klare synet af vitaminpiller, lechitin granulat osv. Kan dårlig nok holde ud at følge med her på bloggen.

    Den grønne tåge plager mig i dén grad.
    Alle mine intentioner er gået fløjten.
    Er der mon nogen der har gode råd??

    Ronja den ulykkelige.
  23. Christin Halle på 25.09.2008
    Ninka Bare bliv ved og stol på det du gør på, at du er forud for din tid. Det er hårdt og være forud, det giver knups og skrammer, men du er ikke til at vælte, for du er dig og det er nok :-)
    Stort knus Christin

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.