Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Kernesund køkkenmaskine, kosmetolog, fødselsdagstips

Kære kernesunde

Vi starter med det vigtigste: kernesunde MASKÌNER. Jeg har efterhånden fået opbygget min maskinpark, så mit hjem er mit redskab til den kernesunde livsstil. Her ser I min blender. Det er også den, som Umahro Cadogan og Thorbjörg Hafsteinsdottir fra Sundhedsrevolutionen har. Den har to hestekræfter og et (kæmpe) trug til at hakke tørt og e til vådt. Den kan blende bær og frossen frugt til sorbet med minimale mængder væske.

Den kan lave mel, blende dadler, lave peanutbutter. Man kan købe den på www.reifwolff.dk

Så er der vandrensning på min hane. Den er af ypperste kvalitet, og manden bag er yderst kompetent. Ikke noget med suspekte vandhaner og rør her. Det er livsnødvendigt for mig at have rent vand, og dette anlæg er det ene af tre, der er godkendt af Miljøsyrelsen. dette anlæg filtrerer hormoner, pesticider, tungmetaller fra med 99 %.

Der følger måler med, som du kan bruge til at måle, hvor rent dit kildevand er i forhold til det fra forurenede haner eller flaske. det kan være lidt skræmmende at tjekke.

Kig under "rent vand" på www.detrenevand.dk . Jeg har DWS Plus deluxe modellen. Og en blødgører til at gøre vandet kalkfrit.

Og så til det gode trick til mindre sukker i børnehave og skole.

På Melvins skole er der en SUPER tradition. Man samler fødselsdagene, så fire, fem børn, der har fødselsdag i samme periode holder tema-fest sammen. forældrene planlægger festen, og vi låner vores skønne skole. Melvin har lige fået invitation til de fire vinter-børns fest. Det bliver Haloween-tema. Vi har betsemt sammen med melvin, at det liver en af de dage, hvor han spiser det samme som alle de andre. Normalt har han sin egen guf-kasse i skolen, som han kan hente guf i, når de andre får guf.

Men jeg synes, det er så smart at slå fødselsdagene sammen, for så undgår vi, at det er sukkerorgie hver eneste gang, et barn har fødselsdag. Så er der et sukkerorgie på. 5 børn. Melvin spiser med ved store fester, men ikke i det daglige. Hvor især fritidsklubber er fyldt med anledninger til en god rutchetur på blodsukker-banen. Med kager, kakao osv. Det kan Melvins blodsukker slet ikke håndtere i det daglige.

Det var bare en god ide, som i kan sølge videre til de andre forældre. de fleste bliver glade for at have nogen at arrangere sammen med. Og børnene får bare ekstra sjov og spænding i stedet for 5 ens fødselsdage med den samme kedelige skattejagt, slikpose og lagkage.

Økologisk hudpleje

Jeg har et par steder, jeg anbefaler:

www.beautymakeup.dk - Smukke Elisabeth fik selv hudkræft og lavede sin populære klinik om. Nu rører hun selv sine giftfri cremer og laver lækre behandlinger. 

www.julielynge.dk Min yndlings ansigtsløftning med A.L.T afspænding og de blideste hænder i verden.

www.sundhud.nu ved søde Shirley. biopeeling, holistisk skønhed, øko-peeling og detox.

 

Godnatkram. Jeg elsker jer.

Ninka

Kommentarer (9)

  1. Lone S på 11.10.2008
    Hej Julie, tak for dit svar. Smuk sang :-)
    Jeg oversatte dit link med translate.google.com, og læste artiklen: Soyamælk, beriget med kalk, ris- mandel- og havremælk. Hampmælk.
    Naturli soyamælk med tilsat calcuim, er også tilsat sukker. Jeg fandt dette link om hvordan man billigt kan lave soyamælk selv, http://www.anarka.dk/blog/?p=63 og der findes åbenbart også en maskine der kan lave det:-) http://www.soya.be/soy-milk-maker.php inkl. havremælk og mandelmælk. Det kan man måske også købe en foodprocessor (gerne til under en tusse), der kan. Er der nogen, der ved noget om det?
    Nogle gange tager jeg glutenfri havregryn og rører en skefuld valleproteinpulver i, og så med soyamælk og banan, til morgenmad. Men altså et tilskud af kalk er vel også en god idé. Det er jeg startet på efter en pause.
    Rismælk kan jeg ikke lide, da jeg ikke kan lide sukkersmag særlig godt mere.
    Jeg gad godt at vide, om der er noget jeg kan gøre, for at jeg bedst kan tåle ADHD medicinen, når jeg nu har valgt at tage den. Jeg føler det som om, at jeg har bedst af både gradvist mere og mere at følge de kernesunde principper, da jeg åbenbart kun kan gøre det langsomt og i trin, og så med den forhåbentlig midlertidige medicinkrykke som hjælp. Det er ikke bare for sjov, at jeg tager den.
  2. Julie N. på 11.10.2008
    Woody Harrelson (skuespilleren) er fortaler for raw, organic food. Se bl.a. en artikel om mælk der ligger på hans fantastiske hjemmeside http://www.voiceyourself.com/site/simple_organic_living/article.php?article_id=5813&prev_id= blandt mange andre interessante ting.
  3. Julie N. på 11.10.2008
    Hør Karen Drucker synge "Gentle with myself", og husk på at lytte til Jeres krop, og passe på Jer selv. http://www.youtube.com/watch?v=ihWYx-QJ95I
  4. Lone S på 10.10.2008
    Hej Maja
    Tak for svaret. Mælkeallergi ..
    Efter jeg er blevet glutenfri kan jeg ikke lide mælk mere. Så det er jeg holdt med for ca. 6 uger siden. Og jeg er holdt op med at bruge fløde, for jeg har mærket, at jeg ikke kan tåle det.
    Jeg får af og til tykmælk og smør, det er vist det eneste.
    3 af de dumme: Så må jeg vel købe NDS mælkesyrebakterier i pulverform. Er der andet, jeg skal være opmærksom på at få? Altså jeg får valleproteinpulver i smoothies ca. 3 gange om ugen.

    Hvad bruger jeg lige i stedet for smør, kærgården er vel yt? Nutana plantemargarine, eller..?

    Det skulle ikke undre mig at det er ligeså let som at klø sig i nakken at droppe de to.
    Men det skjulte mælk...

    Heldigt at jeg fornyligt har opdaget en liste på Sannes blog (fra den 15/7 ) om alternative mælke-navne, man skal være opmærksom på.

    Jeg har tænkt på, at spørge om Ninka eller en anden, vil være sød at overveje at få trykt de der gluten, mælke og sukker navne, man skal huske, på et kort eller flere, i kreditkortformat, så man altid kan have dem lige ved hånden, i en handlesituation.

    Men jeg må indrømme at jeg er lidt ved at gå baglæns ved tanken om at droppe mælk OG samtidig skjult sukker, som egentlig var det, jeg ville have gået efter som det næste skridt.

    Jeg bliver nødt til at tænke over det. Eller ikke tænke. Mærke efter... Jeg har i hvertfald modstand på at gøre det. Det er vel et tegn på at jeg skal gøre det. Jeg ved at jeg vil prøve det, men jeg ved ikke hvornår, jeg bliver i stand til at gennemføre det. :-)

    Foreløbigt kører jeg samtidigt trygt videre på ritalinen, det fede er samtidig at jeg på den måde har 100 % bevis for ADHD, (altså fordi det virker) da jeg var blevet, efter min og min læges overbevisning, fejldiagnosticeret, (sikkert min egen skyld), så jeg stod med en uklar diagnose. Ufedt da jeg er i arbejdsprøvning og gerne vil i job igen!

    Jeg har fundet nogle opskrifter på hjemmelavet soyamælkeyoughurt herinde, eh, bliver det ligeså tykt som youghurt, og kan man bruge andre former for basis i en hjemmelavet mælkefri youghurt, end soyamælk? Jeg har også en kræsen datter...
    Godnat!
  5. Maja Kirkegaard på 10.10.2008
    På www.hjernetips.dk kan findes info om kost og adfærdsforstyrrelser. Husk at mælkeallergi kan have symptomet hyperaktivitet. Og mælkeproteiner er meget lang tid (uger til måneder) om at forlade kroppen helt.
    Held o lykke med det!
  6. Lone S på 10.10.2008
    Jeg har symptomer på stille / indadvendt ADHD, og jeg er lige begyndt at tage ritalin. Jeg kan mærke, at det hjælper mig til få ro på tankerne, og få bedre styr på hverdagen.
    Jeg har været heldig, at jeg har kunnet klare mig forholdsvist godt, fordi jeg er over middel intelligent, og har levet rimeligt sundt, men pga E stress, lange arbejdstider og kager på arbejdet, fik jeg for et år siden stress. Det er i bedring især efter jeg har droppet gluten, men alligevel kan jeg godt have brug for den ekstra hjælp.
    Mine symptomer er hyperaktive tanker, opmærksomhedsforstyrrelser og tendens til fysisk inaktivitet. Sommetider koncentrerer jeg mig så meget, at jeg glemmer alt omkring mig. Jeg er ikke særlig god til at planlægge min tid, fordi jeg er impulsiv, og har en udpræget tendens til at udskyde ting til sidste øjeblik. Det er en kognitiv funktionsnedsættelse. Det er et rent held, at jeg har skiftet til en læge, der kunne gennemskue det,
    Er der nogen, der der har erfaring med eller gode råd angående at klare sig ligeså godt uden den medicin, så lytter jeg gerne.
    Faktisk så turde jeg ikke tage den, før jeg så et interview i aftenshowet om det, og kort efter læste, at den medicin, der bruges til at behandle ADHD, er blandt de bedst undersøgte indenfor alle sygdomme.

    Jeg skriver det her, fordi der er mange voksne, især indadvendte kvinder, der har ADHD uden at vide det.
    Folk med ADHD findes i alle indkomst- og intelligensniveauer. Der er en arvelighed på 50% og en 6 gange større risiko for tillægsdiagnoser eller indlæringsmæssige forstyrrelser, som depression f.eks. bipolar affektiv lidelse (tidligere kaldet maniodepressiv lidelse), angst, fobier, OCD, antisocial adfærd, tourettes syndrom samt indlæringsvanskeligheder.
    Ubehandlet ADHD kan desuden føre til selvmedicinering i form af f.eks. spiseforstyrrelser, alkohol- og stofmisbrug. Der er mange læger og psykiatere, der har overset dette delvist skjulte handicap.

    Kilde, bogen ADHD - En håndbog for voksne med ADHD. Skrevet af den norske psykolog, Sverre Hoem, som selv har ADHD. Udgivet 2008.

    Her er et link til en oversigt over 10 myter og fakta om ADHD, fra ADHD foreningen.
    http://www.adhd.dk/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=166&func=view&id=48825&catid=8

    Her er et link til et interview i aftenshowet fra d. 25/9, med to kvinder, som har fået diagnosen stille ADHD, som voksne. http://www.youtube.com/watch?v=v1l7ccwFdCY
  7. Jette Martinsen på 10.10.2008
    jeg vil anbefale en artikel i bladet Naturli´der handler om de vigtige olier til handicappede (og sikkert også alle andre) unger (og os selv).
    Der er også artikel om Homeopati og masser af andet spændende. ned i helsen og få fat i det :-)
  8. Anja Christensen på 10.10.2008
    Jeg har lige læst i...Femina eller Alt for damerne kan ikke huske hvilket et af dem at Umahro Cadogan sagde at det behøver man ikke, man kan nøjes med at hælde vand i bunden, så får man samtidig en fantastisk fond til f.eks. saucer.
  9. majbritt olsen på 10.10.2008
    Jeg har lige købt en römertopf. Er der noget med at man skal gøre et eller andet ved den, inden man bruger den første gang???

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.