Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Kernesund hjemme hos mig i morgen

Kære venner

I morgen kommer 19 kvinder hjem til mig og begynder den rejse ud i det kernesunde univers, jeg selv har været på. Både Mille, Tina og Hanne her fra bloggen er med, og de modige gudinder har skrevet, at de nok skal holde jer opdateret. Det kan være, de vælger bare at koncentrere sig om processen. For den bliver udfordrende. Jeg er meget lykkelig over at få lov til at være sammen med disse kvinder så intensivt og følge dem så tæt.

Jeg havde egentlig tænkt mig at forberede mig i dag igen, men kan mærke, at der ikke er mere plads i mit hoved.

Det er meget lang tid siden, jeg har holdt foredrag. Jeg besluttede sidste år, hvor jeg holdt foredrag for 200 - 500 mennesker hver uge, at jeg ville noget andet.

Jeg har så meget på hjerte, og jeg vil rykke mennesker, så de - ligesom jeg selv - kan gå ud og inspirere andre. Og jeg føler slet ikke, jeg kan nå det på to - tre timer, selvom jeg elsker at holde foredrag.

Kernesund med Ninka bliver derfor en luksus for mig selv 1  - 2 gange om året. det skal være en nydelse, ikke arbejde. Derfor er det så sjældent, at jeg holder det.

Holdet blev fyldt på en dag. Det er jeg utroligt beæret over.

Jeg vil lægge mig i karbad og tage en tur i sauna og finde blomster og musik frem til i morgen. Jeg håber, jeg får lov at tage et billede af nogen af pigerne, så I kan læse lidt om min dag her på bloggen.

Skal i på udsalg? Tjek Anjas superudsalg med labert tøj her

Knus

Kommentarer (10)

  1. Morten Mauritson på 11.01.2009
    Kære Mia
    Jeg har lige skrevet en længere blog om vinterløbetræning, som du forhåbentlig kan finde inspiration i.
    Det med hastigheden på intervaller behøver ikke være så præcist. Det vigtigste er, at du "presser" dig selv mere, end du gør, når du "bare" løber. Du behøver altså ikke hænge dig så meget i tids- og hastighedsangivelser. Det vigtigste er, som med alt andet kernesundt, at du lærer din egen krop at kende. Så find et tempo, som du kan holde på alle intervallerne. Et tempo, der er højere end dit almindelige løbetempo. Og prøv dig så frem. Det er faktisk den bedste måde at "lære" det på:-)
    Jeg kommer til at skrive flere løbeblogs, så du kan også følge med i dem!
    Held og lykke!
    /M
  2. Tina Jensen på 09.01.2009
    Hej i kernesunde
    Puha.. kan slet ikke finde tilbage til kernesund. Det er ellers gået så fint siden påske, men her efter julen har det ene stk chokolade taget det andet og nu har sukkertrangen overtaget. Jeg har lyst til slik og sødt, Jeg kan ikke tænke klart og jeg føler mig fanget. Jeg har virkelig brug for råd !! Ved inderst inde godt hvad der skal til, men kan ikke stoppe op.
    Kom med alle de råd i har til at tage den sk... sukkertrang. På forhånd tak til jer alle der vil hjælpe min svage sjæl.
    Tina
  3. Nanna Bork på 09.01.2009
    Kernesund er det efterhånden ved at være lig med veganer?

    Altså bortset fra økologisk kyllingekød. Spørger bare fordi, at det nu også problematiseres at spise fisk, og oksekød er jo ret dårlig for fordøjelsen og hvordan er det lige med svinekød? Nå, nej lam er måske okey?

    Efter sidste blok, hvor det altså blev nævnt, at man skal passe på at spise fisk (ja, ved godt dét med tun, at det skal man ikke spise for meget af og at der i sær i fede fisk kan være flere tungmetaller) blev det pludselig lidt for tungt i det.

    For tør og bør vi snart spise? I fisk findes der jo netop også nogle af de sunde gode olier. For det er vel ikke meningen at kernesund livsstil skal ende med kun at anbefale kost der er lavet på kapsler, piller og pulver. hvor kun det "rene" er tilbage og er renset for alt andet?

    Tror det er vigtigt at man lige slapper lidt af, så man ikke bliver bange for at spise almindelig mad som faktisk er sundt. Jo, måske dør jeg så et år tidligere fordi jeg har sat tænderne i rigtig frisk fisk i stedet for kun at holde mig til øko grønt og pulverprotetiner og fiskekapsler - men helt ærligt det er føles da lidt mere som at være i live, at spise sin mad med de smags, duft og føle oplevelser der følger med.

    Take it easy - der er folk der sulter og dør i krig - nyd at have adgang til mad der smager, dufter og mætter.

    I begyndelsen af kernesund bølgen, var der en debat på DR2 hvor Camilla Plum blev kritiseret her på bloggen for hendes deltagelse. Hun sagde, at grunden til at folk er med på denne bølge er fordi, de er bange for at blive gamle.
    Jeg begynder at tro, at hun kan have ret.

    Bedtste Hilsner
    Nanna
  4. Lene Mortensen på 09.01.2009
    Hej Ina

    Jeg kender ikke til de kemiske detaljer, men ved, at ammoniumklorid er salmiaksalt. Det bruges i salt lakrids mv., og salmiak bruges også i rengøringsmidler.

    Det er farligt at indtage i for store mængder, for det afkalker knoglerne og hæmmer børns udvikling af samme. Danmark er det eneste sted i verden, hvor vi elsker saltlakrids mv. Vi spiser ALT for meget af det... Derfor vil du også kunne se på slikposer med saltet slik, at der står "voksenslik, ikke børneslik" eller sådan noget. Det er netop, fordi det er så skadeligt for udviklingen af børns knogler.

    Det hører selvfølgelig ikke hjemme i kernesund livsstil, men uanset om man lever uden sukker eller ej, så er det en rigtig dårlig idé at spise det; dansker eller ej :-)

    Lene
  5. Ina . på 09.01.2009
    Hejsa,

    Er der nogle herinde, der kender stoffet
    ammoniumchlorid ?
    Det er tilsat et økologisk rustent søm. Hvis man slår det op, står der, at det både bruges i slik og i rengøringsmidler !! Kan det virkelig passe ??
  6. Mia Høg på 09.01.2009
    Hej Ninka..
    Jeg har et spørgsmål til jeres løbeprogram til 5 og 10 km..
    Jeg er ved at være færdig med det første 12 ugers løbeprogram, hvor man kan løbe 30 min i træk og vil starte på det næste program derefter..
    Der står i løbeprogammet at man skal løbe tempofart: 10, 5 km/t.. Jeg fortår ikke helt hvad det betyder? Hvis det betyder at man skal løbe 10, 5 km/t, hvordan ved man så om man løber så stærkt?
    Forøvrigt er jeres løbeprogram virkelig fantastisk, det har holdt mig på pinden.. hvilket jeg ellers troede var umuligt, for før havde jeg en masse gode undskyldninger :)
    Mia
  7. Trine Groth-Andersen på 09.01.2009
    Kære Ninka og alle andre kernesunde.

    Lad mig først fortælle at jeg selv har købt og læst alle de kernesunde bøger samt Thorbjörgs bog og har synes der er mange gode tanker bag. Der er flere af principperne jeg har taget til mig. I starten var jeg helt konsekvens men som tiden er gået er mit motto nærmere "alt med måde". Jeg følger med stor fornøjelse blogs og debatterne herinde. Her er dog noget der simpelthen ikke giver mening for mig. Jeg blev rigtig klar over det efter din Ninkas sidste blog og det er at det lyder som om at når i lever 100% kernesundt så bliver jeres kroppe helt intolerante overfor mange madvarer. Eksempelvis ville jeg synes det var slræmmende hvis jeg kunne blive syg af at spise en Rittersport! Hvis det var min krop der blev syg af et par glas rødvin, lidt mælkechokolade eller andre "ikke-kernesunde" madvarer så ville jeg føle at min krop var skrøbelig og usund fremfor sund og stærk.
    Lige en tanke herfra!

    Rigtig god fornøjelse med jeres kursus imorgen.

    Mange hilsner Trine
  8. Hanne Eriksen på 09.01.2009
    Kære Ninka

    Jeg glæder mig til at være en del af nogle af dine nydelsesstunder det næste halve år :-) Det bobler i min mave af udsigten til det første session i morgen :-)

    Kh. Hanne
  9. Sacha hornum på 09.01.2009
    Hej
    en veninde spurgte mig "når nu du spiser så sundt og alt er økologisk" hvordan f..... kan det så være du/I probber jer med proteinpulver og andre "tilsætnings" stoffer (det man kommer i smoothien) Jeg kunne ikke agumentere for det, andet en at jeg også bare kunne spise kød/æg, men at det andet tiltalte mig bedre.

    Jeg køber valleprotein pulver hos Helsemin, men det er måske endnu værre end andet pulver?

    Knus til jer!
  10. Tina Vang på 09.01.2009
    Hej Ninka !

    Jeg har næsten pakket min kuffert og er snart klar til at drage til Djævleøen for at komme på kursus imorgen. Da jeg jo har lidt af en tur for at komme op til jer, så tager jeg allerede iaften over til min søde kusine i Greve, som jeg ellers får set alt for lidt til. Nu får vi så chancen for at hyggesnakke en masse timer (dog først lørdag aften, for jeg har lovet mig selv at gå i seng i ordentlig tid iaften...), og det trænger vi til.
    Så der slås flere fluer med et smæk.

    Jeg ville naturligvis lige nu ønske, at jeg ikke iaften skulle køre den lange tur - og så hjem igen søndag - men det bliver nu også dejligt med en rigtig tøse- og selvforkælelses-weekend !

    Mht. billeder, så stiller jeg mig gerne til rådighed der.

    Knus Tina

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.