Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas detox ritualer og livsstil

Kernesund Familie on the road (mere frihed i din hverdag)

Kernesund Hjemmeskole.

Natur og Teknik Undervisning.

Natur og Teknik Time.

Farvel hus. Farvel ting.

Afskedsbrev til barndoms-hjemmet.

Dette er en skole-time i naturen for mine børn i mit nye liv (eller mit år i frihed).
Hvad gør en mor, der er ved at drukne i pligter, rutiner, ting, udgifter og mangel på tid?
Hvad gør en mor, der længes efter frihed, tid alene og sammen med børn, nærvær og eventyr?
Denne her mor (mig) gjorde noget drastisk. Jeg lejede mit hus ud, solgte mine ting og pakkede det, der er vigtigt for mig ned i tre tasker og en bil (som også skal sælges):
Mine børn. Mit bedste tøj. Min computer (og dermed mit firma, kernesund Familie).

Jeg har sluppet materielt gods til gengæld for frihed
Fredag er opskrifts-dag på bloggen. I dag opskriften på mere af det frie liv (og hvordan du kan snige mere frihed ind i din hverdag.) Denne blog er en "behind the scenes" på vores LIVS-DETOX. Mission: Mere tid, fritid, rejser, frihed og nærvær sammen. I denne blog fortæller jeg om, hvordan det lader sig gøre økonomisk. Hvad vi gør med skole-arbejdet. Hvordan du kan gøre, hvis du længes efter mere tid og har en smule klaustrofobi over faste tider, bringe og hente, rengøring, aftensmad og andre pligter.

Færre lektier og mødetider = mere tid med børnene
Her ser du glimt fra den første uge i Kernesund Families hjemme-skole. Undervisningen foregår udenfor. Vi bruger skolebøger,  naturen, børnenes nysgerrighed og min mors erfaring som skolelærer. Hjemme-skoling eller "Unschooling" er et fænomen, der er mere og mere udbredt i USA og herhjemme. Og det går ud på at lade børnenes nysgerrighed styre undervisningen. Undervisning er matematik ved ture til Købmanden. Engelsk Quiz. Læsetimer. Biologi ved strand, hav og på mark. Vi har masser af frikvarter, hvor vi bader i havet, dyrker motion eller står på hovedet. Vi sover til vi vågner af os selv. Vigtigst: Jeg er en underviser til to børn ( i øjeblikket er vi to med min mor, som er lærer). Min mission er at se om mere frihed, motion og meditation kombineret med undervisning baseret på passion og nysgerrighed kan give samme resultater dette skoleår, som hvis børnene gik i almindelig skole. Vores plan er også at rejse. Det kan lade sig gøre, fordi mit arbejde foregår på nettet via computer. Den kan jeg tage med overalt. Jeg ved ikke, om vi fortsætter dette eksperiment hele året. Lige nu sparer vi op af min løn og har lagt til side et stykke tid. Jeg er ved at sælge min bil, og vi har ingen udgifter til husleje lige nu. Når vi rejser fra august, finder vi gode, billige steder med varme og fin natur. Så jeg kan nøjes med at arbejde med mit elskede Kernesunde Familie i 20 - 25 timer om ugen. Og bruge masser af tid sammen med mine børn.

Tip: Vil du prøve at undervise selv?
Hvis du vil prøve en måned eller to og har mulighed for orlov eller er selvstændig og kan tage dit arbejde med dig, kan du læse mere om hjemme-skoling og "unschooling" HER og HER.


Færre ting - mere tid

I løbet af vinteren fik jeg et flip over alle mine ting. Og møbler. Og tasker. Og dimsedutter. Og alt det tøj. Det gik op for mig, at jeg brugte flere timer hver eneste dag på at holde alle mine ting ved lige. Rengøre, pudse, vaske, støve af. Tid, jeg hellere ville bruge på mig selv og mine børn. Og jeg begyndte at skille mig af med det, jeg ikke længere har brug for. Jo flere ting, jeg skilte mig af med, jo bedre fik jeg det. det var virkelig underligt, for sidste år var tøj, ting og udseende samt status vigtigt for mig. Men det er mig så inderligt ligegyldigt nu.
Jo mindre jeg har, jo mere fri, føler jeg mig. Det var som om, jeg havde en tråd knyttet til hver eneste ting.

Tip: Vil du detoxe dig til mere frihed:
Skil dig af med tøj og ting, du ikke længere bruger, kan passe eller føler glæde ved. Alt, hvad du beholder af dårlig samvittighed, eller regner med at reparere eller komme til at passe en dag, dræner dig måske for energi og fjerner dig måske fra nuet. Alle ting, du har to eksemplarer af, er måske unødvendige. Giv dem videre og føl glæden ved friheden uden. Ting ophobet i skuffer, skabeHvor skal vi bo? Hvad med penge?
En del af mystikken i livet og sommerfuglene i maven kommer netop af, at vi ikke ved præcis, hvad der skal ske. Vi har i 12 år gået den samme vej til vuggestue, børnehave og skole. Smurt de samme madpakker, hentet og bragt på de samme tidspunkter, stået op, lavet lektier, købt ind de samme steder. Derfor har vi brug for at lade inspirationen lede vejen lidt. Vi vil besøge venner, arbejde på øko-projekter rundt om i verden. Tilbyde vores arbejdskraft, bo lidt hos familie og finde billige steder at bo, hvor jeg kan arbejde med mine fantastiske online hold via computer. For mig er friheden vigtigere end sikkerheden. Vi har venner i USA, Italien, Norge, Danmark, der gerne vil have os. Jeg kan arbejde hvor som helst fra computeren. Og her i sommer er vi hos familie og venner. I efteråret drager vi mod italien sammen med et par venner og lejer en super billig bjerg-bolig. Jeg rejser hjem og underviser lidt i november og marts. Og i vinter regner vi med at være i USA (Californien).

Tip: Vil du rejse uden at bruge en formue
Bidrag til verden og gør en god gerning. Med "Workaway" kan du og dine børn finde øko-landbrug, retreats og projekter, hvor I kan bo og spise gratis mod at hjælpe til nogle timer om ugen. Så skal I kun betale flybiletten. Se mere
HER.

 

Nedenfor er en video fra dagens engelsk-time med mormor. Engelsk quiz for 6. klasse klarer Melvin og Bertram fint (selvom Melle går i 4.) Spørgsmålet lød: Hvad er det ældste flag i verdenshistorien?

 

PS: Hvad med dig? Jeg læste forleden, at moderne kvinder stresser vildt over at hente og bringe (og være væk fra) børnene. Og over at skulle løbe så stærkt for at betale til hus og hjem. Fantaserer du om mere frihed og tid til natur, sundhed, træning og nærvær? Har du et spørgsmål til os, må du gerne poste det her også....

Kommentarer (10)

 1. Ninka Mauritson på 10.06.2013
  Kære alle. Tusind tak for indlæg. Jeg kunne selvfølgelig kun finde lyst, liv og glæde i et eventyr, som både børn og jeg er enige om. Og som vi som team glæder os lige meget til. Og som både har afsavn og gaver i sig, som både børn og voksne har afvejet og besluttet sig for. Far under sine børn det eventyr. Og de har drømt om det længe. So far ønsker de mit selskab. Det er en stakket frist, er jeg godt klar over. Derfor er det nu, vi gør det. Vi elsker at være sammen. Det er selvfølgelig også skræmmende. Og forbundet med stor bekymring i øjeblikke. Alligevel føler vi alle, at det er det rigtige. Mine børn er mine soulmates. Og alt for stærke og kloge til, at jeg kan trække noget ned over hovedet på dem. Mht plastik. DET er et reelt problem. Som blir behandlet i en seperat blog.
 2. Stine Jensen på 09.06.2013
  Er meningen så at de ikke skal se deres far et helt år? I såfald synes jeg det lyder som om, det mere er dine behov end børnenes. Det kan på ingen måde være fedt at undvære sin far så længe, når man er i den alder. Sådan ville jeg i hvert fald selv føle.
 3. Malle Thomasen på 08.06.2013
  Jeg synes dit anlæg handler utrolig meget om dig og hvad du har brug for som mor. Hvad med hvad dine børn har brug? Hvad de har lyst til? Det lyder lidt klaustrofobisk at være låst med mor hver dag, undervisning af mor, rejse med mor, mad med mor. Hvad med kammerater, egne veje og viljer? Eller er de bare opdraget til at det hele handler om mors behov? For hvis mor ikke er glad, så er alt ad h til? Ubehageligt.
 4. Caroline Hegna på 08.06.2013
  Så spennende, jeg gleder meg til å høre mer! Vil også gjerne høre om ryddeprosessen i forkant. Og et spørsmål, hva ned barna og vennene dere hjemme? Er det ok å være borte fra dem, synes de?

  Lykke til!
 5. Ninka Mauritson på 08.06.2013
  Hvor inspirerende. Tak for jeres skønne indlæg. Den bog "det kan så let gå så godt" lyder så fed. Den må jeg læse. Karolina. Vi må ses. Kærlighed til jer
 6. Ninka Mauritson på 08.06.2013
  Hvor inspirerende. Tak for jeres skønne indlæg. Den bog "det kan så let gå så godt" lyder så fed. Den må jeg læse. Karolina. Vi må ses. Kærlighed til jer
 7. Karolina Paszkiewicz på 07.06.2013
  Hej din skønne kvinde! :-)

  Du ved at jeg lægger jo lamgsomt de samme bolde væk fra mig. Føler en dejlig lettelse. Føler den mere dag efter dag. Føler sommerfugle i maven ved tanken om alt det uventede, der venter os og som jeg åbnede døren til. Fra den 15. juli er jeg hjemløs sammen med mine to dejlige drenge. Og der starter vores eventyr :-) Jeg er spænd på hvad vi to oplever i løbet af de kommende måneder... Skal vi ikke ses en dag efter og tale sammen...? :-)

  Du ved at i tre har mine varme tanker med!

  Magne knus, Karolina
 8. Yara Rasmussen på 07.06.2013
  Fedt. Alle skulle prøve det. Måske ikke alle kan gøre som du gjorde men man skal finde sin egen måde at gøre det på. Jeg vil, ihvertafald, sammen med min dejlige mand, tage orlov og rejse væk et par måneder. Det er kun sundt at gøre det. Jeg sætter stor pris på frihed og har en stor friheds trænge inde i mig, har haft siden jeg var barn, og alle de regler og rutine er et bur for mig så..held og lykke med det hele.
 9. Henriette K på 07.06.2013
  Skønt indlæg, bliver så glad af at læse det :-) Vi unschooler også vores børn - det er så fedt, og jeg tror aldrig, at vi kommer til andet. Når de bliver ældre, håber jeg, at vi kan skrabe penge sammen til at rejse for, men indtil da er en kombi med hjemmeskole/unschooling og eget hus og alt det, der følger med der perfekt for os :-) Håber i får et skønt år
 10. Birgitte K på 07.06.2013
  Kære Ninka..
  Tak for dit smukke indlæg, sidder her med tårer i øjnene.. Min drøm er at rejse til Thailand i en måned eller to og bare bo i en hytte på stranden med min mand og to børn. Har et særligt sensitivt barn som jeg kan mærke bare trænger til at prøve den absolutte stilhed uden stimulanser, bare at være sammen med mor, far og lillebror.. Og en lillebror der bare elsker at være tæt og gå på opdagelse. Derudover har jeg også en drøm om at rejse ud i verden når jeg, på et tidspunkt, forhåbentlig snart, kommer til penge så jeg kan tage din uddannelse. Kan bare så meget mærke det er min livsvej!: ) Ha en fantastisk weekend og nyd jeres kæmpe eventyr.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.