Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Jubii - hjemme fra USA

Her - i blå bluse med prikker - sidder jeg med Christina Schnohr - og lytter til Kenneth Bock, der er min største helt her på kloden. Han var hovedtaler på konferencen i Atlanta, som jeg lige er kommet hjem fra. Han har skrevet den bog, jeg refererer til i kapitlet om Bertrams behandling i min første bog. Se mere om ham her: www.rhinebeckhealth.com

Nu ved jeg, hvorfor det er vigtigt for kvinder at rense ud inden graviditet.

Nu ved jeg også, hvorfor vacciner er problematiske.

Nu ved jeg, hvorfor den grønne livsstil er så vigtig.

Faktisk ved jeg så meget efter Defeat Autism Now-konferencen, at mit hovede er ved at falde af.

Her kommer et par highlights. For det første var det fantastisk at være sammen med 400 forældre, der behandler deres børn, ligesom vi har behandlet og reddet Bertram. Og så var det FANTASTISK at være i rum med de børnelæger, immunologer, mave-tarm-læger, der har grundlagt foreningen.

Nå, men jeg skal til fødselsdag med min elskede søstre og nevøer i morgen. Jeg har købt et flip-videokamera og et nyt kamera, så I skal nok få at se, hvordan det bliver. Inden  jeg kaster mig i sofaen med Morten, som jeg virkelig har savnet, så kommer her nogle nyheder fra USA:

Jo tættere mor bor på en mark eller områder, der bliver sprøjtet med ukrudtsmidler og pesticider, jo større risiko for at få et barn med autisme-spektrumsforstyrrelser.

Giftstoffer og tungmetaller som kviksølv, aluminium og bly øger risikoen. Der er kviksølv i dine sølvplomber og børnenes gummisko (dem, der lyser, når de går), og i visse elektriske pærer. Der er giftstoffer i drikkevand, i kosmetik og cremer.

Vi fik igen og igen at vide, at det er vigtigt for mødre at leve sundt og rense ud i god tid inden graviditet. Jeg vil lave en detox-guide for gravide ASAP!

CDC (Center for Disease Control) i USA indrømmer ifølge mave-tarm-læge Andrew Wakefield at jo tidligere børn vaccineres, jo større risiko for at udvikle autisme. Baggrunden er kompliceret, men har at gøre med en bestemt inflammation, de udvikler i tarmen. Et andet problem er, at et underudviklet immunsystem i visse tilfæde ikke reagerer, som det skal. Så der ses levende, kroniske mæslingeinfektioner hos vaccinerede børn (MFR)

Det amerikanske selskab for børnelæger i USA (intet alternativt her) anbefaler i deres guidelines for tilgang til børn på det autistiske spektrum, at man bruger gluten-mælkefri diæt i BEHANDLINGEN af disse børn. Det er en kæmpe nyhed.

I USA har man tilføjet to ekstra definitioner, som læger SKAL angive, når de støder på børn med autisme: De skal angive, om barnet har aktiv diagnose eller er på vej ud af den. det vil sige: De VED, at autisme kan behandles og børnene kan blive raske.

Der er masser af viden for alle kernesunde derude, som IKKE har autistiske børn, som jeg vil dele med jer.

Bottom line er:

Stol på din intuition.

Lev RENT og kernesundt.

Flygt fra dem, der har fundet sandheden og følg dem, der stadig leder efter den.

Hav en forrygende dag - forhåbentlig i solen i morgen.

Knus

Ninka

Kommentarer (29)

  1. Tilde a Trødni på 11.06.2009
    Kære Ninka,
    er der et sted man kan skrive sig op så man får at vide når pre graviditets detox kuren er på gaden?? Jeg er meget interesseret i at få fingre i den.
    Kærlig hilsen Tilde.
  2. Katrine B på 10.05.2009
    Hej Ninka.

    Jeg læste det du havde hørt om energisparepærer og blev helt paf over at noget der skulle være bedre for miljøet er fyldt med kviksølv! Og så ville jeg lige henvise til det her link http://www.mst.dk/Affald/Nyheder+affald/Kviksoelv_i_sparepaerer.htm
    Det viser sig åbenbart at EU har forbudt kviksølvet, men så har valgt at lave en midlertidig undtagelse fra deres eget forbud pga manglende alternativer!
  3. Christina W. Schnohr på 02.05.2009
    Hej igen.

    Vedr. detox og graviditet, så fik jeg selv det råd at lade være med at eksperimentere eller lave om på fødevarer (og anden sundhedsadfærd, for den sags skyld) som du har været vant til.
    I bund og grund ved man ikke hvordan man reagerer på ændringer, hverken i den "psykologiske optakt" til graviditet, en eventuel gravidtet tidligt og senere i forløbet og senerehen når barnet kommer og man har søvnmangel og andre hormontrip som man også skal forholde sig til.
    Naturligvis skal kosten være sund og varieret, men hvis man har nogle ekstreme cravings efter noget (i graviditeten) er det nok værre at lade være med at følge dem fordi man har givet sig selv en regel pga. en kur, end at give efter - og måske døje med dårlig samvittighed efter man har spist 4 kilo skumslik.
    Ekstremt eksempel men pointen er at det er svært at skelne de forskellige effekter, så hvis du vil eksperimentere med din kost og dine reaktioner herpå skal det ske udenfor graviditet eller planlægning af graviditet. Svært at sætte tid på men måske ½ år før til ½ år efter?
    Under graviditet suger fosteret al den næring til sig som det skal bruge, og resultatet er ofte at mor får f.eks. tør hud og skøre negle, hvilket er bedre at "lytte efter" og reagere på. På den måde kan graviditet ses som en detox. Husk på at man udvider sit kredsløb (40% i første trimester - det gør én forpustet!) og får hormoner som man aldrig har mærket før.
    Det kan være en rutchetur som fortjener fuldt - og selvstændigt - fokus :o)

    Håber du kan bruge mit input.
    Kærlig hilsen Christina
  4. Pia Nielsen på 30.04.2009
    Hej Ninka

    Jeg er også meget interesseret i at vide noget mere om detox og kost før graviditet.

    Har uden held været i et års forløb hos gyn. Stigsby (som du anbef. i din første bog) mht. at spise sig gravid, desværre uden at kunne fortælle om det herinde som en succeshistorie.

    Han udkommer med en bog (30/4-09) som hedder "spis dig gravid" En diæt på få eller langsomme kulhydrater, mange grøntsager, proteiner og sund fiskeolie.

    Forhåbentlig får hans fertilitetsklinik dokumenteret deres videnskabelige forsøg godt nok til at resten af det etablerede system begynder at se sammenhæng mellem kost og fertilitetsproblemer. Så er næste step, de problemer der er med de børn som bliver syge af mødrenes dårlige kost.

    Jeg håber bogen er god, han har skrevet den sammen med diætist Charlotte Hartvig og de er jo lidt mere konventionelle i deres kostråd end Kernesund.

    Så indput mht den Kernesunde kost vil være meget velkommen mht. før og under graviditet.

    KH
    Pia
  5. Linnea Larsen på 30.04.2009
    Hej Ninka.
    Tak for dit svar.
    Jeg bor i Jylland så det duer ikke. Jeg tror også der skal mere til end det en heilpraktiker kan. det er nok mere som en god støtte til anden behandling.

    Hej Tina.
    Tak for dit svar.
    Jeg tror du tænker på Addison. For binyretræthed har faktisk ret meget at gøre med kost, heldbredelsen har især.
    :-) Og da vi stresser vores krop med sukker, dårlige fødevarer, ingen motion osv. som sammen med chock, stress oa. følelsesmæssig påvirkning kan udløse binyretræthed, så er det klart en medvirkende faktor til denne lidelse/sygdom. Mange med binyretræthed har også leaky guts og svamp. Det er jo hele kroppen der brænder sammen.
    Du har ret i at det ikke har noget med overvægt at gøre. Og irisanalyse kan nok kun vise om der er problemer i binyrerne ikke specifikt hvad det er.
    Det er ikke informationer jeg mangler, for det er en sygdom/lidelse, en del læger fra USA har skrevet om og har god erfaring med at kurerer. Og dr. Wilsons bog kommer snart på dansk.
    En enkelt blodprøve er ikke nok til at diagnostisere binyretræthed(adrenal fatigue) der skal tages flere i løbet af en dag, eller man kan lave flere spytprøver over en dag, noget som ofte bruges fordi det er nemmere end blodprøver.. Jeg har ikke set videoen, for jeg har ikke fået den. Men jeg tror heller ikke en heilpraktiker er den rette lige til det. Der skal en der er specialiseret i binyretræthed til at behandle det. Og så vidt jeg kan se ud fra behandlere og dem der er i behandling så skal der ret mange kosttilskud og naturlig kortisol omma. af forskellige slags til.
    Mvh.
    Linnea
  6. nina johansen på 30.04.2009
    Hei
    Jeg jobber som homepat/ akupunktur i Norge. Jeg har vært engasjert i vaksinasjonsdebatten her i Norge siden begynnelsen av 90 tallet. Det er trist å se at det skal ta så lang tid før folk forstår risikoen man tar ved å vaksinere sine barn. Og dette skyldes mangel på informasjon og skremselspropagana fra folkehelseinstituttet vil jeg påstå.
    Selv var jeg aldri i tvil da jeg selv fikk barn. På bakgrunn av det jeg har lest og sett hos pasienter valgte jeg å ikke vaksinere i det hele tatt. Men jeg har selvfølgelig stor forståelse for at dette er et vanskelig valg for mange. Det jeg vil si er at her i Norge ( og mange andre steder i verden) anbefaler homeopater å gi et homeopatisk middel før man vaksinerer : Thuja C 30 . Dette sies å kunne minske faren for vaksineskader.
    I Norge er legene lite villige til å dele opp vaksinene. Er dette også tilfelle i Danmark? Hilsen Nina
  7. Kristine H. på 30.04.2009
    Kære Ninka eller Christina

    Ved detox inden graviditet, hvor lang tid er "i god tid" inden?

    Kh.
    Kristine
  8. T Franck på 28.04.2009
    Hej igen (og tak Christina)
    Måske er I klar over det, men jeg vil alligevel huske Jer på, at medicin og vaccine ikke er det samme. Og derfor ikke skal doseres på samme måde.
    Det er korrekt at medicin doseres efter vægt. Dette skyldes at medicin nedbrydes for største delen i leveren og udskilles via nyren. Nyrens udskillesevne udregnes bla. på baggrund af vægten. Børn har en lavere udskillelseskapacitet end voksne, derfor forskellige doser. Sagt på en anden måde, børn behøver ikke lige så store doser som voksne for at opnå samme effekt af medicin.
    Vacciner er noget helt andet.
    Når børn og voksne smittes med f.eks. influenza er dette jo også med den samme dosis. Virus skelner ikke mellem voksne eller børn - de kommer bare i deres millioner af antal og invaderer kroppen:)
    Det er korrekt at voksne har et stærkere immunforsvar og dette kun fordi vi har mødt adskillige sygdomme gennem livet bla. via vaccination.
    Spædbørn har faktisk et ret stærkt immunforsvar i kraft af, at de som oftest her i landet bliver ammet og på den måde får antistoffer overført via modermælken (eller via modermælkserstatning) og ligeledes er en masse antistoffer også overført genenm fosterlivet, så spædbørn skal man ikke kimse ad:) Vacciner kan altså ikke sammenlignes med medicin. Da immunresponset efter vaccination kræver samme dosis hos os alle. )
    Ved vaccination møder du en levende svækket vaccine, dræbte vacciner eller dele af det der ønskes at vaccinerer for, f.eks. et protein fra en virus.
    Dette er langt mindre farligt for barnet end den egentlige sygdom, og dette er dokumenteret for alle gældende vacciner ellers må de ganske enkelt ikke indføres!
    Det der kan ske, er at man ikke opnår immunitet og det er noget møj, hvis man går rundt og tror man er immun overfor diverse sygdomme.
    Hvad vi alle er enige i er, at vacciner (særligt de levende svækkede) kan have en hårdere effekt mod børn der ikke er raske eller har nedsat immunforsvar. Og som tidligere skrevet, som udgangspunkt vaccinerer man ikke syge børn.
    Kh
    Theresa
  9. Christina W. Schnohr på 28.04.2009
    Hej alle, men især Therese.
    Det er helt forrygende at læse dine indlæg, jeg ville ønske der var flere læger som dig!! Jeg håber du vil komme til de næste møder i Vores Vej, for der er virkelig brug for hul igennem til lægestanden i Danmark. Du har - i princippet - ret i at man er nødt til at afsøge hele feltet for evidens inden man udtaler sig. Jeg skriver "i princippet" fordi når der er MANGE studier på de samme sammenhænge og der konkluderes både det ene og det andet, så er det også vigtigt at se på de konkrete - kvalitative - erfaringer som er opnået og indlemme dem i sin samlede vurdering. Jeg tror at du forstår hvad jeg mener med det, jeg vil selv ikke være fortaler for noget som ikke kan helt eller delvist understøttes af sundhedsfaglig videnskab, men man må også huske at man kan læse sig selv ihjel i studier om autisme og adfærdsforstyrrelser, nerve-, immun- og mave/tarm-system samt toksiske miljøpåvirkninger, omgivelser og ikke mindst vores sundhedsvæsens struktur og opbygning. Og altid finde for og imod.
    Vores Vej er etableret på Ninkas initiativ og er et forældrenetværk som netop vil arbejde for at fremme denne "nye" tilgang og den skal være underbygget videnskabeligt.
    Men der er andre grunde end den videnskabelige til at danske læger ikke tager postivit imod de behandlinger der vil gavne. Det kommer til at tage tid, men det er vi indstillet på.
    Mht. vaccinationer så er det meget vigtigt at understrege at INGEN taler om at de er IMOD vaccinationer, men at de er FOR sikre vaccinationer! Dvs. at man bør tage nogle forholdsregler i og omkring det. Det ER tankevækkende - som Ninka skriver - at vaccinationer er den eneste medicin som ikke doseres efter vægt. En baby på 2300 gram er noget mindre modstandsdygtig end én på 4800 gram. Og en person der er syg har en anden modtagelighed og vil reagere anderledes end én der aldrig har været dét. Dét behøver man ikke være læge for at vide ;o)
    Én af fædrene der deltog på konferencen spurgte mig om jeg havde stødt på noget som virkede u-videnskabeligt eller usagligt i min verden (jeg er kandidat i folkesundhedsvidenskab og pt. ph.d.-studerende på Kbh\'s Univ., så jeg laver ikke meget andet end at læse og formidle videnskabelig litteratur - gab?). Og jeg var egentlig lidt overrasket ved at kunne svare ham at det slet ikke var tilfældet, tværtimod synes jeg at dét de formidlede altsammen var VIRKELIG godt underbygget og state of the art. Det nye er ganske enkelt de koblinger der er lavet på tværs af specialer. Det er provokerende på de enkelte speciallæger! Og jeg forstår det godt, for de er "herrer i eget hus" og har derfor svært ved at integrere andre heri.
    Husk gerne på citatet "what is now known, was once imagined" og lad os glæde os over at vi er med i frontlinjen.
    Vores børn er den lille kanariefugl man før i tiden havde på skulderen i minerne, når de drattede ned var det tid til at komme væk pga. dårlig ilt og giftstoffer. Vi har en genetisk sammensætning som er sårbar overfor skadelige elementer i vores kost og i et miljø som får flere og flere påvirkninger i takt med vores industrielle udvikling. Vore børn udtrykker dette for os. Jo før vi får fundet måder at imødekomme dette på, des bedre.
    Håber du, Therese, vil komme i foreningen og bidrage med dine fantastiske input også i fremtiden!
    Kærlig hilsen Christina
    PS. Jeg vil meget gerne skrive med dig på mailen hvis du vil. Du er velkommen til at bruge c.schnohr@socmed.ku.dk.
  10. Eva la Cour på 28.04.2009
    Hej Ninka,

    Tak for det hurtige svar!

    Min søn får allerede de forsk. olier, vitaminer, mælkesyrebakterier etc., og der er ingen problemer med kontakt, adfærd osv. Bortset fra de nævnte problemer m opkast, mave og infektioner er han meget velfungerende.

    Vi har fået lavet en cøliakitest, men afventer stadig svar.

    Lige nu er jeg meget forvirret over, hvilken vej vi skal gå: vi har kontakt til både mave-tarm-læge (som har lavet glutentest), hospitalslæge (som har konstateret immundefekt) og egen læge. Christina Schnohr har tilbudt at hjælpe mig med litteratur om emnet.

    Jeg mangler overblik og en rød tråd, som måske slet ikke findes?

    Jeg bliver måske nødt til at skrive til dig igen, når tankerne har samlet sig lidt, og jeg kan mærke, hvilken vej vi skal.

    Hilsen Eva
  11. Eva la Cour på 28.04.2009
    Hej Ninka,

    Jeg er nødt til at stille et ekstra spørgsmål til en af dine kommentarer herinde:

    Mener du, at min søns problemer med oppustet mave og opkastninger kan være tegn på en udvikling, der ender i autisme? Eller mener du, at hans problemer kan skyldes noget, som i andre tilfælde kommer til udtryk som autisme?

    Indtil nu har jeg "un" bekymret mig om immunforsvar, tarmsystem, infektioner etc., men siden i går aftes har jeg nu også tænkt på autisme, så det ville være rart lige at få skåret ud i pap...

    Hilsen Eva
  12. Tina Jensen på 28.04.2009
    Kære L. Larsen

    Jeg må på det kraftigste advare mod at følge instruktionerne, der bliver givet i natur "læge" videoen vedr. binyretræthed.
    Den dame, der udtaler sig, har tydeligvis ingen forstand på hvad nedsat binyrefunktion er for noget, bl.a. giver hun udtryk for at at af symptomerne kan være overvægt, hvilket ikke er tilfældet, tværtimod giver nedsat binyrefunktion appetitløshed og vægttab. Nedsat binyrefunktion kan i de svære tilfælde give lavt blodtryk, svære forstyrrelser i saltbalancen, feber og bevidstløshed og kan have dødeligt forløb hvis ikke det behandles.
    Det har ikke noget at gøre med kost og man kan ikke teste for det ved at lyse sig i øjnene. Det gør man bl.a. v.h.a. blodprøver.
    Har man grund til at tro at man lider af binyresygdom skal man søge læge.

    Mvh Tina
  13. Eva la Cour på 27.04.2009
    Hej Ninka og Theresa,

    Theresa; tak for dit svar. Vi har gentagne gange talt med egen læge, som længe mente, at det var normalt (!) at kaste op så ofte, og at han nok bare havde spist for meget... Nu er vi omsider blevet henvist til mave-tarm-specialist, der bl.a. har testet for cøliaki, men vi har ikke fået svar endnu.

    Ninka; tak for de mange henvisninger og anbefalinger, det er en stor mundfuld, og der er meget at tage fat på, men jeg vil gøre et forsøg!

    Hilsen Eva
  14. T Franck på 27.04.2009
    Kære Ninka og Eva
    Tror vi langt hen ad vejen er enige, med hver sine briller på. Er glad for kommentar om, at du ikke er mod vacciner, men pro fornuftig administration. Jeg havde fået et andet indtryk, men deler dette synspunkt med dig fuldstændig.
    Eva - har du kontaktet din egen læge mhp. de symptomer du beskriver. Det lyder ikke rart for jer og som Mor må du være bekymret. Jeg kan ikke her udtale mig om noget som læge, da det kræver undersøgelse etc.
    Jeg tænker umiddelbart, at du skal have tjekket dit barn for cøliaki, altså glutenallergi.
    Jeg er fortaler for vaccination, men må påpege at man vanligt ikke vaccinerer syge børn.
    Det du skal have med i dine overvejelser, er at det absolut ikke er risikofrit ikke at vaccinere. Tværtom. Da næsten alle er vaccineret, er sygdommene MFR og andre tæt på udryddet. Det betyder selvfølgelig, at chancen for at dit barn "møder" sygdommen er mindsket væsentligt, men hvis han gør, er risikoen for komplikationer langt større kva sandsynlig højere alder.
    Jeg ville tage en grundig snak med egen læge evt. skifte hvis du ikke føler dig taget alvorligt og grundig nok informeret og som udgangspunkt komme til en pædiater mhp udredning af symptomer og snak om vaccination.
    Der mangler fokus på autisme i DK, det er helt sikkert, og jeg kan give Jer den væsentligste forklaring på det:
    Der er mangel på læger og særligt psykiatere - både til børn og voksne. Der er altså ikke tid til meget forskning og fordybelse på punktet. Dem vi har, knokler løs.
    Kh
    Theresa
  15. L. Larsen på 27.04.2009
    Hej.
    Jeg ved godt det er nogle andre ting der bliver debateret på den her blog, men vil alligevel lige spørge om der er nogen herinde der har viden om BINYRETRÆTHED.
    Kender du f.eks. til en læge i der arbejder med dette emne vil jeg rigtig gerne høre om det. Eller har du erfaring med kosttilskud som har en god effekt så sig frem.
    MVH.
    Linnea
  16. T Franck på 27.04.2009
    Kære Ninka
    Tak for dit svar, ser frem til at blive klogere på artikler. Jeg har allerede søgt lægehjælp - har skrevet direkte til Andrew Wakefield og spurgt om diverse sammenhænge.
    Jeg vil prøve at holde dette på et sagligt niveau.
    For at denne diskussion kan bringe os videre skal vi have forskningsresultater på banen med en valid statestik.
    Det kræver af dig at du også læser artikler, der bekræfter den modsatte sammenhæng end du tror/(ønsker). Først når der er læst artikler "for og imod", studeret metaanalyser etc kan man konkludere på en egentlig sammenhæng.
    Det er hvad jeg er i gang med - jeg beklager hvis du opfatter dette som uvilje, det er det bestemt ikke. Bryder mig bare ikke om ensidige konklusioner, hverken den ene eller anden vej.
    Så som en gemen jurist skal man igennem alle plusser og minusser.
    Jeg er meget enig i hvad du i øvrigt skriver, og langt hen ad vejen er jeg måske en af de læger der forsvarer dig mest ved de diverse lægeborde. Det ved du selvfølgelig ikke, men sådan forholder det sig.
    De fleste læger jeg kender er i øvrigt opmærksom på følgende punkter du opremser

    "Og det er de mange, mange toxiner, antibiotika og penicillin kombineret med genetisk sårbarhed, moders dårlige ernæring, familiens tendens til atopiske lidelser og så videre."

    Desuden må man ikke vaccinere syge børn. Har de feber eller dårlig almentilstand, skal dette undersøges og bedres før vaccination.
    Det er endnu en ting alle læger er eller i hvertfald burde være bekendt med.

    Ninka - vi chattes sikkert ved - jeg håber du ser det, at jeg følger med på chatten som regulær support, og håber at du er åben for faglige diskussioner - det vil jeg mene tjener til det bedste for begge parter.

    Du er jo blevet en autoritet nu (om du vil det eller ej) og du har altid opfordret til at udfordre autoriteter. Hermed gjort:)
    Kærlig hilsen
    Theresa
  17. Eva la Cour på 27.04.2009
    Hej Theresa,

    Interessant nuancering af debatten, og dejligt at her stadig er plads til det :)

    I din egenskab af repræsentant for et andet synspunkt end Ninka & co.s kunne jeg godt tænkte mig at høre, hvad du så mener om vaccinationer til et barn med immundefekt. Er det i min søns tilfælde (som beskrevet i en anden kommentar her på siden) om muligt endnu vigtigere at vaccinere, eller vil hans immunforsvar have svært ved at kapere det?

    Hilsen Eva
  18. T Franck på 27.04.2009
    Kære Ninka
    Jeg synes det er flot, så dybt engageret og involveret du er i autisme og dets årsag. Det er dejligt.
    Men jeg må igen ty til tasterne.
    Jeg er, som vi har lært i skolen, kildekritisk. Altid. Over for aviserne, over for de videnskabelige artikler, jeg læser dagligt, over for dig og over for din helt Kenneth Bock.
    Jeg gik ind på CDC hjemmeside, for at læse om autisme og en mulig sammenhæng med vaccinationer.
    Der står ingenting om det du nævner, snarere er deres udtalte holdning at MFR ikke hænger sammen med autisme (som i DK, UK osv), der er ikke kviksølv i vacciner længere etc etc. Se link og det hav af artikler de har derinde, hvor de i flæng cementerer at vaccination ikke hænger sammen med autisme.
    Jeg ved, at hvis du kan forelægge en videnskabelig artikel om ovenstående, som er statisk signifikant og er udført på en stor kohorte, vil ugeskrift for læger næsten med garanti trykkke den og så kan alle de uvidende danske læger blive oplyst:)
    Jeg skriver dette indlæg fordi du har sproget i din magt, en stor flok tilhængere og jeg er bange for at du kan undergrave det danske vaccinationsprogram.
    I må huske på, hvorfor vi vaccinerer i Dk og andre lande i eu (og I kan også læse om det på CDC)
    Vi gør det, fordi de komplikationer som kan opstå efter fåresyge, mæslinger, røde hunde, pneumokokker osv er meget alvorlige. Vi taler døvhed, hjernehindebetændelse, dødsfald osv.
    Jeg er enig i den antagelse at autisme er mindst ligeså alvorlig, men der er ingen beviser for at der er sammenhæng mellem vaccination og autisme.
    Jeg er ligeså interesseret i at finde sammenhængen, men hvis det er på bekostning af at flere dropper vaccinationer uden videnskabelig evidens herfor, så må jeg slå alarm. Det er direkte farligt for Jeres børn.
    Så Ninka jeg vil meget gerne se den omtalte artikel/undersøgelse og mon ikke CDC sagde, det er muligt, at der er en sammenhæng mellem tidlig vaccination, et nedsat immunforsvar og autisme?
    Jeg glæder mig til at se artiklen, tjekke statistikken og indtil der er mere lys over feltet, håber jeg, at I fortsat vil vaccinere jeres børn. Det er til deres bedste.
    I øvrigt er jeg fuldstændig enig i resten af det Ninka skriver - interessant læsning. Det tror jeg nu flertallet af de øvrige læger i landet er.
    Theresa Franck/læge
    http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/vaccines.htm
  19. Mette Foged på 26.04.2009
    Mht læger med sky-klapper på.. Jeg har været i kontakt med hospitalsvæsnet i rigtig mange år efterhånden (siden 94) da jeg har en kronisk tarmbetændelse og på trods af at mine læger godt ved at immunforsvaret sidder i tarmene så mener de ikke at kosten har nogen betydning for ens sygdom! Og forske i det gør de slet ikke.. Bare for at give et billede på hvor svært det kan være og hvor lang en proces det desværre kan vise sig at være før danske læger får øjnene op....
    Men jeg tror på at det danske sundhedsvæsen på et eller andet tidspunkt er nød til at tage os alvorlig!!!
    Mette
  20. Tina Vang på 26.04.2009
    Hej Ninka !

    Velkommen tilbage - glæder mig til at høre mere fra konferencen, for det er jo også lige mit interesseområde !

    Og så tænkte jeg lige...FUCK, her har jeg netop købt sko og sandaler, der lyser, fordi det var, hvad ungerne bare måtte have...
    Mon nogen kan anbefale et par skomærker, man kan stole på rent bio-øko mæssigt ??? Samtidig skal vi helst kunne komme til at prøve dem på ungernes fødder, for selvom jeg indimellem har købt sko på nettet, så skal de gerne prøve et nyt mærke på første gang.

    Knus
    Tina
  21. Christina W. Schnohr på 26.04.2009
    Hej alle.
    Vær opmærksom på at Ninka skriver "i god tid inden graviditet" om en detox. En graviditet kan betragtes som verdens største detox, så lev sundt som gravid, men lav ikke udrensninger og pas på med store ændringer.
    Til Eva la Cour kan jeg ikke lade være med at sige at din læge må have verdens største skyklapper på!
    Det vidner om den store opgave det nu er at formidle de ENORMT spændende - og meget videnskabelige!! - resultater fra konferencen i USA videre.
    Din skepticisme er sund, tro på den du kender dit barn bedst!
    Mere end 70% af immunsystemet findes i tarmene. Immun- og mave/tarm-systemet er de veje hvormed vi møder vores omgivelser, vi fordøjer både den mad vi indtager, de ting vi smører på huden og dét vi indånder via de systemer. Alt bliver mødt af små celler i immunsystemet, i blodet og i tarmvæggen og - hvis det hele fungeres som det skal - bliver uvelkomne ting opfanget, fordøjet, smidt ud og endda husket, og når der er ubalancer i dette komplekse system, så får man symptomer af forskellig art.
    Ninka og jeg har fået viden med hjem som du efterspørger og det skal du få! Skriv gerne til mig på c.schnohr@pubhealth.ku.dk.
    Søndagshilsen fra Christina - mig i den lilla bluse ved siden af Ninka
  22. Eva la Cour på 26.04.2009
    Hej Ninka!

    Velkommen hjem! Hvor kan jeg læse mere om sammenhængen mellem vaccinationer og immunforsvar? Og er der en forbindelse til mave-tarm-funktion?!
    Har søn på 1½ år der kaster op hver tredje uge samt har kronisk oppustet mave. Det begyndte da han var 5 mdr., men først regelmæssigt ved 8 mdr. Har netop fået konstateret en immundefekt (autoimmun neutropeni), som har resulteret i adskillige mellemørebetændelser det sidste halve år, trods fravær af mælk, men hospitalslægen siger at immundefekten ikke kan have noget med maven at gøre. Jeg er ret skeptisk over for denne påstand, men kan ikke rigtig finde noget modargument, for jeg er jo ikke læge...
    Har konsulteret Nordic Clinic, som anbefalede os at få foretaget en afføringsprøve (pris: 2800 plus efterfølgende konsultation, 1100), så i første omgang forsøger vi at få sådan en prøve gennem egen læge.
    Jeg vil meget gerne høre mere om immunforsvaret! Han blev vaccineret da han var hhv. 3 og 5 mdr, men har ikke fået ved 1 år og 15 mdr.

    Kh Eva
  23. Doreen Møller Holmquist på 26.04.2009
    Undskyld men jeg tænkte" nå! det jo så noget møj at vi bor sådan ,at begge de nabomarker, der støder op til vores grund, de sprøjter i et væk".Derefter tænkte jeg "nå! men jeg skal jo heller ikke have flere børn", men så tænkte jeg på min datter, der forhåbenlig engang skal lave nogle små søde RASKE børnebørn til mig. Men jeg flytter ikke , elsker stedet her, og jeg kan intet gøre ved at naboerne sprøjter INTET. Jeg har mine egne 7 hektar , der ikke bliver sprøjtet og bare gror som det selv vil til vildtet, det er en torn i øjet på de andre bønder, det ved jeg godt, men der må jo også godt være noget utæmmet/usprøjtet natur i den dansk natur.
    En af grunden til vi flyttede på landet for nogle år siden fra København var jo et "renere" miljø, ren luft, ikke bil os, hader også når de sprøjter derinde ved siden af. Eller ligger novonordiske rester på marken , som de godt må, som en slags GØDNING....ad
  24. Mette Foged på 26.04.2009
    Hej Ninka
    Dejligt at du er "hjemme" hos os igen!
    Og fantastisk interessant viden du igen igen kan bidrage med. Glæder mig til at høre meget mere!
    Knus Mette
  25. anja christensen på 26.04.2009
    som jeg har forstået det mener Ninka at udrensningen skal foregå inden man bliver gravid....

    knus
    Anja
  26. Trine Blem på 26.04.2009
    Hej Ninka
    Hvor lyder det spændende.
    Er selv i uge 35, så jeg bliver nærmest helt dårlig over at det nok er for sent for mig :-0 men jeg glæder mig i hvert fald til at høre mere..

    Kh Trine
  27. Lena Jensen på 25.04.2009
    Hej Ninka,
    Det lyder mega spændende. Men jeg har et spørgsmål, detox til gravide?? Jeg har altid lært at gravide IKKE skal detoxe, fordi det kan have skadelig effekt på fostret.. Derimode inden de bliver gravid. Er der noget nyt med at det er OK at gravide laver nogen form for detox?!?!
  28. malene fritz andersen på 25.04.2009
    Hej Ninka
    Velkommen hjem. Det hele lyder bare rigtig spændende.
    Er selv gravid i uge 29 og er også lige meldt ind i klubben.
    Købte din nye bog igår og den er bare super.

    Knus Malene
  29. Maria Madsen Larsen på 25.04.2009
    Hej Ninka
    Glæder mig meget til detox til gravide, er selv lige præcis i dag 24 uger henne med barn nummer 2.
    Har tilmed lige meldt mig ind i klubben, har virkelig brug for at leve sundere! Velkommen hjem til DK
    Knus Maria

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.