Ninkas Detox - Detox dig slank
Detox Dig Slank og Smuk, Ninkas Detox tips og guides

Jeg stoppede træning og se lige min krop i bikini

Hvordan vil det være at droppe al hård træning og kalorietælling og tabe dig og holde vægten imens du nyder sommeren med lange gåture og dejlig sex i stedet? Undgå de værste detox - trænings fejltagelser og det bliver din virkelighed.

“Jeg er gået 3 huller ind i mit bælte, siden du flyttede ind”, sagde min kæreste. “Udelukkende på detox mad, vores gåture og sex. Jeg har ikke engang lyst til sukker og rødvin. Det er hermed den eneste form for livsstilsændring, jeg tror på.” 


Jeg syntes han var stinkende lækker, også da jeg mødte ham, dengang hvor han drak en del mere rødvin, elskede kager og spiste på restaurant hver dag. Men jeg kan da godt se, hvorfor alle hans venner er misundelige på hans nye krop og sunde udseende. Og jeg kan godt forstå, de måber, når han deler vores trick. 

Jeg gik ind i kahytten på vores båd og besluttede mig for at tage et billede af min krop, som den ser ud lige nu og her, sommeren 2016 efter 3 måneder på samme recept: detox mad, gåture med min kæreste og sex. Ingen kettle bells, ingen løbeture, ingen faste, ingen kalorietælling. 

Og billedet viste det, jeg godt selv havde kunne mærke. Jeg havde tabt mig på det seneste. Ved at spise mere og træne mindre end nogensinde (ingen træning) Min krop er fin, fast, smuk, kvindelig og slank. 

I denne blog vil jeg dele, hvordan fanden det kan lade sig gøre, og styre dig udenom de fejltagelser og misforståelser omkring træning, kost og diæter, der gør dig mere tyk, træt, sur og sulten, jo hårdere du presser dig selv.

Lad mig sige det med det samme. Hvis du vil have de samme resultater, som os, skal du følge de tip, jeg deler her og ikke begynde at eksperimentere. Det handler om hormoner, timing af fødevarer, ro og hjernekemi. Here we go:

Gåture er det nye crossfit

 

Træningsfejl # 1:

Udholdenhedstræning duer ikke til stressede damer.
Jeg glemmer aldrig mit wake up call efter et par år med langdistanceløb. Der først gjorde mig tændstik tynd (og DET fik jeg mange komplimenter for) og så pludselig en dag…fik min hud til at hænge og rynke. Ligesom mit energi niveau. Jeg var træt som et alderdomshjem, og jo mere jeg løb, jo mere udmattet blev jeg. Jeg så 8 år ældre ud på et år. Seriøst. 

Nu, hvor jeg arbejder med detox typer og ved, at 80 % af de kvinder, der kommer hos mig er kortisol-binyrehealende typer, ved jeg hvorfor. 

En presset krop, der arbejder for meget, presser sig selv for meget og hælder fra et tomt glas på arbejdet og derhjemme, er i en nødsituation i forvejen. Og langvarig stress betyder kortisol marinade og overlevelses-tilstand. For kroppen betyder det, at den lagrer fedt, nedsætter forbrænding og afgiftning og langsomt nedbrydes. Læg så hård træning og kalorie restriktion oven i hatten.

For kroppen nærmer det sig en nærdøds tilstand. Det føles som at køre igennem en ørken med hul i motoren. Man er udbrændt, kulhydrat trangen er konstant, energien forsvinder og humøret svinger. Søvn er der ikke meget kvalitet i. Og uanset hvor meget, man træner og sulter, bliver fedtet siddende på hofter og mave. 

For de kortisol - binyre healende typer er gåture og beroligende ritualer for nervesystemet bedste løsning.

Derfor virker det:

At gå er den bevægelsesform, der er mest naturligt for mennesket, som er skabt til at gå over lange afstande. Lange gåture beroliger nervesystemet (ro = bedre fordøjelse, afgiftning, stofskifte og sund kommunikation (HPA aksen) samtidig med, at vi forbrænder fedt. 

At få sol på huden og komme i kontakt med jordens magnetfelt regulerer celler og giver hjernen sunde instruktioner i, hvilke hormoner, der skal frigives, så vi aktiverer fedtforbrænding, stresshormoner, når vi har brug for det og søvnhormoner og ro, når der er brug for det.

Naturen er genial. Jo mere, vi fjerner os fra den, jo være får vi det. Indendørs fitness med masser af kunstigt lys sent på dagen, aktiverer stresshormoner, forværrer søvnproblemer og på sigt din mulighed for at tabe dig og holde en sund vægt uden anstrengelse. 

Du kan læse en række succeshistorier fra mine online detox klienter her. og her

Detox mad er den nye 5-2 faste

Jeg har engang fastet i 14 dage. Og tabt 8 kilo af det. Dem tog jeg på igen i løbet af få måneder. Jeg kunne simpelthen ikke modstå trangen til mad og hurtige kulhydrater. Og for nyligt kom det frem, at stort set alle deltagerne på TV slanke programmet “The World´s biggest looser” tog alle kilo på igen (og mere til) efter programmet. Og havde ødelagt stofskifte og forbrænding for life. Hvorfor?

Fordi når vi sulter kroppen, laver vi rod i blandt andet appetit og fedtforbrændingshormonet Leptin og sætter kroppen i en overlevelsestilstand, som kroppen vil gøre ALT for at få os ud af. Det betyder, at så snart vi slipper diæt og hård træning en smule, vil en glubende appetit og en ekstra effektiv fedt-lagringsmekanisme få os direkte tilbage til udgangspunktet. man KAN IKKE PRESSE KROPPEN TIL VARIGT VÆGTTAB. PUNKTUM.

Hver krop er en helt unik type. Nogen har brug for mere fedt end kulhydrat. Andre har det omvendt. Alle stressede kroppe (især kvinde-kroppe) går i yderligere stress og undtagelsestilstand, når vi sulter. Det betyder også, at der kan gå koks i vores hormoner.

Fordi vores fordøjelses-system og mavesafter ikke fungerer godt under stress, har vi sværere ved at komme af med brugt østrogen. Det betyder, at vi ophober det i kroppen og recirkulerer både det og fedende giftstoffer. Og langsomt producerer mindre af de kønshormoner, der skal holde os smukke, slanke og fertile. Fordi kroppen tror, at der er rigeligt i forvejen. 

Østrogen dominans  er linket til ophobet fedt på kroppen, for tidlig aldring, hårtab, sukkertrang og appelsinhud på kroppen. Du kan se mere om emnet her i denne artikel med min favorit hormon ekspert Sara Gottfried. 

Undgå juice faste

Der er et andet, alvorligt problem med faste og juice faste. man skal være meget sund, for at gå på juice faste. Er man ikke det, risikerer man at frigive farlige giftstoffer fra fedtvævet som IKKE kan udskilles. I stedet recirkulerer du fedende, skadelige  toxiner, som på sigt kan forværre vægtproblemerne.

Problemet er, at både lever, nyrer, fordøjelsessystem OG vitamin-mineralstatus skal være i topform, for at du både kan frigive OG udskille giftstoffer. derfor bør juice faste være sidste stop på sundhedsrejsen. Ikke første skridt. 

Kulhydrattiming og detox er det nye Low Carb

På detox spiser vi ikke sukker, kornprodukter og frugt. Men vi får masser af desserter og masser af mad. Også mayonnaise og smør. Og gennemsnits vægttabet for dem, der følger programmet er på ml. 5 - 15 kilo. Der er INGEN sult og ingen sukkertrang, når man følger et system, der forvandler os fra sukker-forbrændere til fedtforbrændere. det tager nogle uger.

Her er nogle af de værste fejl, mange begår, når de vil tabe sig.

Kold tyrker. Dømt til at mislykkes. Din hjernekemi vil TVINGE dig tilbage i sukker eller brød skuffen igen. Det kan IKKE lade sig gøre at gennemføre livsvarigt.

I stedet har vi på detox en langsom udtrapning af kulhydrater, indtil vi er blevet fedt-forbrændre og kan begynde at spise søde sager en gang om ugen (mindst) og rent faktisk tabe os af det.

De to sidste mest almindelige fejl er en alt for proteinrig kost eller masser af sukkerfri erstatninger. Det første reagerer i store mængder på samme måde som sukker i kroppen. Det sidste øger appetitten og sukkertrangen. Det eneste alternative sødemiddel, der duer er Stevia eller Sukrin/Fibersød. Og ikke i store mængder. Selv agavesirup går direkte i leveren og skriger "LAV FEDT"....

Sådan virker detox kost:

PÅ detox tester du din type og spiser både mad og kosttilskud, der passer til din type.Test din type her

For nogle typer betyder det mere kulhydrat. For andre meget lavt kulhydrat indhold og masser af fedt. For nogle tarmhelende retter for kroniske lidelser i fordøjelses systemet. Hvis du vil i gang med nogle basis kosttilskud, der afgifter brugte hormoner, styrker dine celler og din lever i afgiftning, kan jeg anbefale disse tre:

Fiber Husk 

Til østrogen afgiftning: 1 tsk i et glas vand og sæt dosis op med 1 tsk per dag (husk mere vand for hver tsk. indtil du er oppe på 6 tsk dagligt fordelt over dagen). Købes her

N-Acetyl Cysteine
Et virkeligt vidunderligt kosttilskud, som er kendt for at understøtte forbrænding og leverens afgiftnings fase 2 OG virke mod afhængighed af for eksempel sukker. NAC er en naturlig form for sulfur som er berømt for sin afgiftende effekt især af tungmetaller og så understøtter NAC kroppens egen udnyttelse af Glutathion - så alle andre antioxidanter kan godt gå hjem og vugge.

Du kan købe det HER

Og læse meget mere om NAC HER.

Alpha Lipoic Acid

Det bedste kosttilskud, jeg ved af, som er kendt for sin blodsukker regulerende effekt. Derfor bliver dette kosttilskud også brugt af diabetikere. 
Du kan læse mere om det HER 

Og købe det HER

Sex og Oxytocin er den nye slankekur


Oxytocin er et glædeshormon, som udløses ved berøring og kropskontakt som forbinder os med dem, elsker. Ligesom vi forbrænder kalorier, når vi har dejlig sex, fordi vores hjerte slår hurtigere, vi sveder og bruger mange muskler imens.

Jeg underviser kvinder i, at det at indgå i en sund, harmonisk, spændende og balanceret kærlighedsrelation, balancerer vores kønshormoner. Det stimulerer og harmoniserer os både fysisk og sjæleligt.

Og så bliver vi smukke af det. Min hud terapeut kan se på fykdigheden i mine læber og min hud, at jeg får meget og god sex og mange kys.  

Der er også undersøgelser, der tyder på, at oxytocin kan virke appetithæmmende. Læs mere her

Svømning er det nye spinning

Hvad nu hvis en dukkert i havet eller bare en flyder i et plastik bassin fra fætter BR brænder flere deller af end timevis i spinninglokalet i sommerens hede? Hvad ville du så vælge? Jeg er ikke i tvivl. 

Der er INTET, der virker så fedtforbrændende, som at sænke kroppen ned i vand, der har lavere temperatur end kroppen. Du har hørt mig tale om cool sculpting før. Det er samme princip, som slankeklinikkerne bruger, når de smelter deller med is. 

Men du behøver ikke lide i frostgrader for at få en lignende effekt. 

Svøm eller lig i så koldt vand som muligt denne sommer - jo længere og jo koldere, jo bedre. Men bare vandet er under kropstemperatur, så har det en effekt. 

Derfor virker det

Hemmeligheden er leptin - vores appetitregulerende fedt-forbrændingshormon. Designet til at blive aktiveret, når vi går fra sommer til vinter og har brug for at forbrænde det fedt, vi har ædt os til via kulhydrater, der er tilgængelige i naturen (frugt, bær osv). Hvad aktiverer leptin? Kulde. 

Så en tur i vandet eller legetøjsforretningen og så er det ellers med at fylde svømmebassinerne med iskoldt vand og ligge dellerne væk.

Du kan læse meget mere om Leptin og fedtforbrænding her

I kærlighed

Ninka

PS: Her er en lydfil, jeg har lavet på engelsk med mine bedste tip til dig, der IKKE taber dig - uanset hvad du gør. 

Kommentarer (23)

 1. Diana Lorentzen på 13.07.2016
  Hej Ninka
  Tak for en skøn og inspirerende blog. Jeg lider af lavt stofskifte som jeg får eltroxin for hver dag, har du evt. nogle erfaringer fra andre, om der er nogen vej ud af det ?
  Mange hilsner Diana
 2. Rikke Rasmussen på 12.06.2016
  Kære Ninka jeg har IBS og tænker jeg alt andet lige er i kategorien 'kronisk tarmsygdom' da min mave er ekstremt følsom. Vil du mene det er den detox jeg skal følge ? Og hvornår starter du nyt hold op? Mange hilsen Rikke
 3. Rie på 09.06.2016
  Er der på forløbet en række mentorer, der fungerer som fast kontaktperson og tager sig af hver sin detoxtypegruppe?
 4. Majlinda på 09.06.2016
  Hej Ninka. Tak for fantastisk læsning.
  Jeg har et spørgsmål, hvad jeg kan gøre ved for lav østrogen, efter overgangsalderen?
  Jeg har fået ordineret piller, men tænker at der må findes en mere naturlig vej. På forhånd tak.
 5. Ninka på 09.06.2016
  Kære Pernille

  Det er faktisk præcis et eksempel på det, jeg beskriver.
  At kroppen bliver så presset, at den holder på alle ressourcer.
  Når nyrerne er presset ( kontrol, stress, dehydrering ) er der ofte sorte rander under øjnene. Mit bud er, at du er kortisol-binyre healende type, som faktisk har brug for kun at detoxe, få ro på og ikke træning, for kroppen er restitueret.

  Knus

  Ninka
 6. Ninka på 09.06.2016
  Kære Stine, Anette og Sarah ( glæder mig til at have dig med).

  Jeg tager 500-600 mg Nac og 150 mg alpha Lipoic. Det er bedst at tage det i en uge og derefter holde pause i en uge. Og mærke forskel. Det gælder alle kosttilskud, da de ellers kan have negativ effekt i kroppen. Vi kalder det at " pulse" kosttilskud. Man gør det for at holde øje med effekten og undgå ophobning/overeksponering.
  ( kosttilskud tages altid på eget ansvar, kan ikke træde i stedet for sund mad og lægehjælp)

  Karsprængninger:
  Jeg ville hellere finde ud af, hvad der får kar til at sprænge, end fixe symptomerne.
  Eventuelt kan du opsøge Dr Jess Armine ( methylationsupport) -han er også på fb og få ham til at hjælpe dig videre.

  Kys

  Ninka
 7. Pernille på 09.06.2016
  Super spændende og opløftende info! Jeg kan ikke tabe mig, selvom jeg dyrker spinning 2 gange ugentligt (selvom det giver mig stor glæde og meget energi - men virker altså ikke på mit vægttab.) Har fået sorte rande under øjnene de sidste par år - hvad skyldes det?
 8. Anette på 09.06.2016
  Hej Ninka
  Jeg er vild med din blog og har også været med på Detox Dig Smuk. Syntes også selv at jeg er bikiniklar - mangler dog lige det sidste. Jeg har en masse større karsprængninger på ben/lår og ville blive så glad hvis det kunne minimeres. Kender du et kosttilskud eller lignende, som jeg kunne prøve? Tak ;-)
  Knus Anette
 9. Stine Jensen på 08.06.2016
  Hei Ninka,
  Jeg har lyst å bestille NAC og N acetyl før forløpet begynner. Hva er din anbefalte dosering? Vi bruker alltid høyere doser enn hva som står på boksen.

  1000 takk
 10. Ninka på 08.06.2016
  Kære Pernille, Lena og Caroline:

  Det gælder alle kornprodukter, også de glutenfri.

  Sexlyst, der forsvinder skyldes ofte:

  P piller eller andre syntetiske hormoner

  Østrogen ophobning ( se i bloggen hvordan det opstår). Når vi recirkulerer østrogen, holder kroppen op med at producere det. Og vi kan gå i forstadier til overgangsalder.

  Brug tip i bloggen og maca til at styrke sexlyst. Mangler man testosteron og progesteron kan det også hæmme lysten og begge dele gås i bioidentisk, naturlig gel-form. Der skal en god hormon terapeut til at hjælpe.
  Jeg kender ingen i DK der er gode nok, men Jess Armine i USA kan henvise. Han er på facebook elker methylationsupport.com.

  En anden sex dræber er stress. Kortisol overload og det at præstere som en mand, tager det blide, feminine og hengivne ud af os kvinder. Slip kontrollen, slap af. Vær feminin og prøv en uge at lade manden bestemme ALT.....
  Hvad I skal spise, hvad du skal have på og rengørings niveau samt hvad I skal lave. Jo mere det følesslemt, jo mere har du brug for eksperimentet.

  Manglende sexlyst er en budbringer. Lyt til den

  Kys

  Ninka
 11. Sarah på 08.06.2016
  Okay, Ninka... Dét det lyder som den rigtige form for "detox".
  Jeg et solgt - jeg er med til september <3
 12. Ninka på 08.06.2016
  Kære Reidun, Ditte Dalker, Heidi, Malou og Heidi Zink.

  Jeg hr haft kvinder på detox, der havde mistet menstruation ( menopause,) men fik den igen. Nogen gange må der dog suppleres med bioidentiske hormoner. Jeg anbefaler Sara Gottfrieds bog The Hormone Cure.

  Kolde bade: Alt hjælper. Jo længere og jo koldere , jo bedre. Men. Pas på, hvis du leger med is i vandet. Små dyp i starten. Kroppen kan få forfrysninger eller gå i chok. Men altså -al kulde virker. Det er godt at klapre tænder. Selv kold aircon i bilen og en lille frysetur mens man kører hjælper.

  Hud, der hænger efter vægttab:
  Det bedste kosttilskud hedderGotu Kola. Det er ekstremt opstrammende. Find det på nettet. Derudover er fiskecollagen eller collagen proteinpulver fra Bulletproof ( google det) godt. Det samme er spisekisel.

  Vegansk kost anbefaler jeg ikke. Langtids konsekvenserne især for kvinder, der lever i toxiske miljøer ( vestligt samfund) er for store. Mitokondrier i alle celler har brug for omega 3 fra fisk.

  Senfølger som angst, humørsvingninger, hormonelle problemer og knogle/led problemer er almindelige. De fleste klarer 3 pr på vegansk kost gør problemerne opstår. Læs The vegetarian myth og Beyond Broccoli. Begge skrevet af ex veganere og fås på amazon

  Heidi: elsker osse dig.
  Kys

  Ninka
 13. Lena på 08.06.2016
  Tak for dit dejlige indlæg! Tænker om du kan svare på, hvorfor lysten til sex er helt væk! Jeg har en dejlig mand men ingen lyst - ville næsten ønske det ikke fandtes! Jeg ved, at det er tragisk.... Og vil så gerne kunne føle lyst....
 14. Pernille på 08.06.2016
  Hej Ninka, Tak for inspirerende artikel (som altid:-)) Kan du oplyse hvad det hører med ind under "korn produkter" ? Gælder det f.eks. også hirsemel, fuldkornsrismel, majsmel osv.? KH en brødglad, der har fundet herlige opskrifter med nævnte...
 15. Caroline på 08.06.2016
  Uuhhhh det der med sex mangler i den grad også her
 16. Reidun Granberg på 08.06.2016
  Meget fint og stimulerende innlegg. Har du noe å si til oss som ikke produserer så mange hormoner lenger - vi som er over klimakteriet?
 17. Ditte Dalker på 08.06.2016
  Kære Ninka
  Som altid inspirerende og dejligt med link til uddybende forklaringer, til os der vil nørde. Nu er jeg selv vinterbader og tager i disse varmemåneder kolde skyld under bruseren i ca. 20 sekunder. Men hvor længe er nok og hjælper det mere hvis man gør det flere gange om dagen?
  kh Ditte
 18. Heidi på 08.06.2016
  Hejsa
  Jeg synes maden er fantastisk på detox og tabte mig 8 kg på første forløb. Min udfordring er at huden ikke følger med. Jeg føler den hænger. Hvad gør man så hvis træning er et must NOT !
 19. Malou på 08.06.2016
  Kære Ninka
  Kan programmet følges, selvom man er vegetar (el faktisk veganer, men som jeg husker det, tager du også afstand fra mælkeprodukter right?).
  Nyd England! Mit andet hjem ❤️
  Kh
  Malou
 20. Heidi Zink på 08.06.2016
  Elsker dig kloge kvinde ❤️

  Kys
 21. ninka på 08.06.2016
  Tak søde Lotte. Ud og hapse noget dejlig sex.

  LIV: Her er opskriften på detox pizza:

  Dej: 5 æg, 1 blomkålshoved og revet gedeost eller cheddar hvis du spiser komælk. 4 spsk fiber husk.

  Bland æg, fiber husk, salt og peber med et revet blomkålshoved (jeg kører min blomkål i foodprocessor til det er pulveriseret).
  Hvis du spiser ost, kan du blande en pose parmesan i. Eller et par spiseskefulde nutritional yeast.

  Splat bunden ud på bagepapir på en bageplade til en tynd dag og bag ved 190 grader 8 - 10 minutter.

  Fyldet var her ananas, tun, kylling, bacon, tomasauce og revet gedeost. Bag pizzaen med fyldet bagefter til osten er smeltet.

  Pynt med rucola, når pizzaen er færdig.

  MUMS

  www.madbanditen.dk
  Har flere gode opskrifter også...

  Knus

  Ninka
 22. Lotte på 08.06.2016
  Uhhh.. Mangler bare den gode sex
 23. Liv på 08.06.2016
  Tak for endnu et inspirerende blog-indlæg. De billeder du har postet af den lækre mad - findes der opskrifter til dem et sted? (Særligt det sidste billede med frisk rucula.) Mums :)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.