Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

I er ikke til at stoppe!!

Her er mine smukke drenge på vej til skole i dag. Af alt, hvad vi har opnået ved vores kernesunde livsstil igennem snart 5 år, er roen, de rolige morgener, nærheden og sammenholdet i vores familie det STØRSTE af alt. I stedet for Go Morgen Danmark eller tegnefilm i baggrunden, morgenskænderier, kaos og grædende børn, nyder vi at være sammen med hinanden. Vi har super god tid om morgenen. Og vi har STILHED. Ingen larm, mobiler, fraværende forældre, Playstation, radio. Det er fantastisk.

Noget andet, der er fantastisk er, at I er ved at ændre Danmark.

Vi holdt igen foredrag - på Frederksberg - i går aftes. Der kom 300 mennesker, ligesom der plejer, når vi holder foredrag. Den søde familie fra TV2 s Praxis-udesendelse var også på besøg. Det var så fedt at hilde på faderen, der kom op og gav hånd. Det er sgu lidt underligt ikke at have tv i disse dage. For det program vil jeg gerne følge.

Den familie er egentlig billedet på situationen i Danmark. De er så glade. De får det bedre og bedre. Ligesom vi gjorde, og ligesom titusindevis af danskere lige nu går ved at skifte mælk og gluten ud med protein fra kød, fisk og æg, sunde olier, frugt og grønt. Og eventuelt nogle kosttilskud. Allergivenlige modermælkserstatninger til børn, der ikke kan ammes.

Det er det, der tæller. Jeg kan mærke det. Det er alle disse historier fra danskere, der ændrer sit liv, der vil rykke Danmark. Eksperterne bliver ved med at advare om, at vi SKAL drikke mælk og spise gluten. Men utallige får det bedre af at undvære.

I går stod der i avisen, at 52 % af danskerne lider af alvorlige maveproblemer. Jeg er ikke forundret.

MEN. Tilbage til i foredraget i går 300 mennesker. I gav mig endnu en gang følelsen af, at denne sundhedsrevolution ikke er til at standse. Utallige solstrålehistorier. Uendelig dedikation og gåpåmod. Når jeg holder foredrag kommer der læger, sundhedsplejersker, lægestuderende, diætister, folkesundhedsstuderende, jordemødre og sygeplejersker op og fortæller mig, at både de selv, deres medstuderende og kolleger lever efter "Kernesund Familie". De fortæller mig, at det er svært at være i et job, hvor man SKAL følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger (ellers bliver man fyret). Eller at læse et fag, som der er bygget op omkring de officielle kostråd, når de på egen krop oplever, at de for mange mennesker slet ikke er hensigtsmæssige.

En diætist og sygeplejerske sagde til mig: "Jeg har måttet tage afsked med alt det, jeg har lært og uddannet mig til igennem årene. Og det tog mig lang tid at erkende, at det blev jeg nødt til. De etablerede kostråd gjorde mig selv dårlig. Så hvordan kan jeg anbefale dem for andre? Det holder ikke."

Så venner - I ER IKKE TIL AT STANDSE. I er ved at ændre Danmark. Er det ikke fantastisk?

Jeg vil opfordre alle til at læse Umahros blog om gluten her.

Hav en fantastisk dag. Nyde de danske æbler og de gullige blade på træerne.

 

 

Kommentarer (13)

  1. mette nielsen på 25.09.2008
    Hej Karina

    Dejlige råd og lige det spark jeg manglede til at forsætte min kur.

    MVH
    Mette
  2. Karina Jokumsen på 24.09.2008
    ...og hov
    Det har taget mig mange år, da jeg de første mange år spildte tiden på Nupo pulver, fiberpiller, hvidovre kur og hvad ved jeg :-)

    Men tabte 10 kg på par mdr ved stenalderkost.

    MEN....pas på med hurtigt vægttab. Min hud blev altså løs, og er først nu ved at trække sig sammen. Der er stadig lidt syn af det.
    Så gør det roligt, og tørbørst og forkæl din hud med olier!
  3. Karina Jokumsen på 24.09.2008
    Hej Mette

    Længe før Kernesund kom på banen, har jeg levet af det som jeg mener vi mennesker er beregnet til at spise, nemlig stenalderkost: Magert kød, grønt, frugt og nødder . Jeg prøver på, at holde det så "levende" som muligt, altså en masse råt grønt og frugt. Plus styrketræning i form af Pilates, træning på den store bold og træning med håndvægte.
    Der er masser af links om Paleo diet på google.

    Som sagt - for mig - har det bedst virket uden korn og bælgfrugter. Det har gjort min krop mere tonet samt god fordøjelse og lidt mere ro på i hovedet ;-)

    Nogengange ryger der da lidt andet ind, og så betaler jeg ved kasse 1, og tager det med.

    Jeg er doven, så jeg hverken løber eller cykler, men danser par timer om ugen i stedet , og dyrker par timers pilates :-)
  4. mette nielsen på 24.09.2008
    Tak Inger Andreasen & Karina Jokumsen

    Jeg tror i har ret, der skal nok komme et vægt tab og det hjalp med lidt opmuntring.
    Jeg har en meget stresset chefstilling, så stress kan jeg ikke se mig helt fri for, jeg tror jeg tager ned i fitnessdk og styrektræner imorgen :-)

    Karina er der kun ved kernesundt kost og motion du har tabt dig?
    Hvor lang tid har det taget at tabe de 30kg?
  5. Karina Jokumsen på 24.09.2008
    TIL METTE

    Det kunne også være andre faktorer end kost, der gør din krop ikke ville smide "det sidste fedt".
    Drikker du fx vand nok? Din krop kan godt forveksle sult med tørst - altså den sender signaler om sult til "dig", men er faktisk tørstig.

    Måske er din krop eller du selv stresset? Så gør kroppen ALT for at holde på fedtet, fordi den tror du er igang med at flygte fra 100 bjørne ;-)
    Måske du skulle dyrke noget Pilates el. styrketræning for at opbygge muskelmasse. Muskler forbrænder mere end fedt, og så gå nogle ture istedet for at løbe og spinne - det kan stress en - iforvejen - stresset krop.

    Og selvfølgelig ja, så kan det være noget i din kost. Enten får du for meget mad, selvom det er sundt, eller også får du for lidt, og din forbrænding er gået i dvale.
    Igen - kroppen gør ALt for at holde på fedtet. Meget smart i forhold til overlevelse, men knap så smart i forhold til vægttb :-)

    Håber du kunne bruge lidt af det...til inspiration

    Har selv tabt 30 kg
  6. Maya Jacobsen på 24.09.2008
    Hej Lisbeth!
    Jeg gør selv det, at jeg tør bærrene op i køleskabet natten over, så smoothien ikke er så kold. Måske kunne det hjælpe lidt?
    Sammen med en god varm kop grøn the måske?

    En anden mulighed kunne være grød med æg til. Eller prøv at tjekke nogle af Uhmaros forslag til varm morgenmad, fx. bagt laks med bær og æbler!

    Barbara: Godt for dig, at du har besluttet dig for at tage dig selv så alvorligt! Måske det flytter noget på flere planer, end man lige forestiller sig...? God vind fra mig!

    Kh, Maya
  7. Inger Andreasen på 24.09.2008
    Hej Mette
    Angående vægttab så er der helt normalt at det går i stå undervejs, jeg kender ikke de nøjagtige forklaringer, men der sker en masse i kroppen.
    Der er mange der oplever det samme uanset om de spiser kernesundt eller ej, jeg har været medlem af Slankedoktor.dk og der er rigtigt mange der oplever samme frustration at vægttabet går i stå selv om de både spiser rigtigt og dyrker motion. Så jeg synes bare at du skal fortsætte så skal du nok få tabt det sidste.
    Forresten tillykke med de flotte vægttab.
    Kh Inger
  8. Barbara Bøttern på 24.09.2008
    Kære Ninka
    Tak for et fantastisk foredrag i mandags på Frederiksberg. Min familie og jeg har spist kernesundt siden jeres første bog udkom. Bogen kom på et tidpunkt i mit liv, hvor min anden barsel var ved at slultte og jeg skulle igang på arbejde igen. Min barsel var dejlig, men fyldt med småkager! Ja, det er min acilleshæl. Småkager. Nå, ja og så også lige en is om aftenen.

    Men en række artikler i aviser og blade om hvordan i lever i jeres familie gjorde at jeg stod i boghandleren på udgivelsesdagen. Og det har jeg aldrig fortrudt :-)

    Min mand var med på den kernesunde livsstil fra starten, så det har gjort det let for os at ændre kosten og introducere nye fødevarer for vores to drenge. Vi har begge oplevet at få mere energi og at det gode humør er mere stabilt. Det er superfedt.

    Nå, nok om hvordan vi har det. Vi kan jo se her på bloggen at den kernesunde livstil gør godt for alle der prøver den :-)

    Det jeg egenlig har lyst til at dele med dig er, at jeg blev utrolig inspireret til, at nu skal det altså være at jeg står ved vores families valg ift. sukker osv. Jeg har indtil nu accepteret at mormor giver børnene is, frugtyoughurt m.m. når hun passer dem, og at de får mælk i daginstitutionen. For jeg har ikke turde stille mig frem og sige, at ansvaret for mine børns helbred og velbefindende er mit. Lyder måske en smule mærkeligt, når det bliver formuleret her, men følelsen af, at jeg ikke kæmper alt hvad jeg har lært for dem ifg. kosten og omverdenen, den er bare SÅ rædselsfuld - og det giver mig dårlig samvittighed. Men det handler nok grundlæggende om, at jer er bange for om jeg nu også har argumenterne i orden, når der vil blive stillet spørgsmåltegn ved vores beslutning. Og så lader jeg helle være med at tage diskussionen - for hvad hvis jeg "taber" skal min drenge så fortsætte med at få mælk i insitutionen?

    Har sat mig det mål, at inden oktober måned er gået, så skal jeg have lavet en aftale med institutionen og have talt ordentligt med resten af familien om hvad den kernesunde livsstil betyder for os.

    Mange kærlige hilsner
    Barbara
  9. mette nielsen på 23.09.2008
    Prøver lige er også, der var ingen der svarede under Morten blok :-(

    Det er super flot gået på 3 år, dig og Ninka er flotte med jeres nye look og jeg glæder mig til at komme lige så lang.
    Jeg startede for 1 år sige med motionen og for 9 mdr siden med kernesund mad, tabt 11 kg og mangler at tabe 10 endnu. Jeg elser jeres bøger og glæder mig til at læse din nye bog.
    Jeg har dog et problem, min vægt står stille, for at hjælpe lidt på tingene startede jeg for en uge siden med kun at spise grøntsager og kød. Ingen frugt eller kornprodukter og det har da givet 0,5 kg meeeen det er rigtig svært af finde noget varieret morgenmad, kan du hjælpe?
    Er der andet jeg kan gøre?
    Løber eller spinner hver anden dag
  10. Maya Jacobsen på 23.09.2008
    Hej Vera!

    Det kommer jo lidt an på hvor du starter fra, hvilke problemer du har, og hvad du ønsker at opnå.

    Jeg synes det enkleste og noget af det mest effektive at starte med er at få en god, nærende, proteinrig morgenmad - fx en lækker smoothie. Mærk hvilken forskel det gør?

    Så får du måske lidt mere energi til og mod på flere forandringer.

    God rejse! :-)
    Maya
  11. Betina Barbesgaard på 23.09.2008
    Hej Ninka.

    Jeg var med til jeres fantastiske foredrag igår. Tak for rådene. I er fantastiske og en inspiration for mig.

  12. Alice Olsen på 23.09.2008
    Kære Ninka,

    jeg var ikke til foredraget, men jeg synes også fra mit arbejde i institutioner at jeg begynder at kunne fornemme en forandring. Rigtig mange af forældrene begynder at give deres børn olier, fisk osv. De er hvertfald meget opmærksomme på kosten for dem selv og de små poder:)

    Til Vera: Hvordan du kommer igang.
    Jeg startede meget i det små. Ved fx at drikke rismælk på havregrynene eller müslien. Og så gøre det som en opgave at begynde at se hvilke ting der rent faktisk er mælk i. Så du begynder at være opmærksom på det, og tage de kritiske briller på. Langt de fleste "allergi" produkter kan købes i kvickly og Irma. Jeg synes selv at kvickly har det største udvalg...
    Held og lykke:)
  13. Vera Kristensen på 23.09.2008
    Jeg vil så gerne igang med at ændre kosten - men jeg kan ikke overskue hvor jeg skal begynde - er der nogle gode forslag til dette derude??

    solhilsner herfra..

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.