Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas Detox tips og guides

Hvad sker der med vores børn?

Læge Kenneth Bock

Kære kernesunde og nye her på bloggen

Jeg har været begravet i bøger (og ansøgninger som med-skribenter til mine web-kogebøger). Men jeg læser MEGET lige nu for at blive klog på, hvad i alverden der sker med den epidemi af astma, allergier, autisme og ADHD, der skyller ind over den vestlige verden lige nu.

Det er skræmmende læsning. Og jeg ved, at jeg SKAL være med til at sprede kendskabet til de sindssygt dygtige læger, der forsøger at vende udviklingen.

Mit store forbillede i udlandet er Dr. Kenneth Bock, der har over 20 års erfraring i biomedicinsk behandling af de 4 A´er (epidemien), er medlem af de amerikanske selskab for familielæger og har 20 års erfaring. Jeg er ved at læse hans bog for 2. gang nu. Og her er det skræmmende:

Astma, allergier, autisme og ADHD er samme problematik. Forårsaget af elendig ernæring, massiv eksponering for kemi og tungmetaller, svagt immunsystem, problemer i mave-tarmkanalen, børns ringe evne til at afgifte, mors elendige kost, ophobede tungmetaller og tendens til autoimmune sygdomme i familien.

Tjek hans gennemgang af, hvorfor autisme, ADHD, allergier og astma er i samme båd fra en konference, hvor dette dygtige menneske holder tale her.

www.youtube.com/watch

Intet under, at vi på en gang kom af med astma, allergier, autisme og hyperaktivitet hjemme i min lille familie ved at lægge kosten om, udrense og tage kosttilskud.

Hvis I vil se et youtube indslag med Kenneth Bock om den bog, der ligger på mit skrivebord og en forvandling af et barn som Bertram, som han står bag, så se dette klip:

www.youtube.com/watch

Nu er det på tide at komme i seng. Forresten er vi i Magasinet Junior i denne måned, hvis nogen vil læse mere om fitnessbogen...

Knus

Ninka 

Kommentarer (21)

 1. Charlotte H.H. på 16.09.2008
  Hej Heidi S

  Vi har også valgt at købe den der bare hedder Omega 3 fra Nordic Naturals, men dog i kapseludgaven lige pt. Ja, vi har også læst os frem til det du skriver, så vi håber den er god nok :-)

  Mvh. Charlotte
 2. Heidi S på 10.09.2008
  Hej Charlotte

  Jeg har også tænkt lidt på det med fiskeolien. Vi har valgt den fra Nordic Naturals (flydende pga vores lille søn). Det er kun omega 3. Grunden hertil er, at udfra hvad jeg kan læse får de fleste behovet for omega 6 dækket, men omega 3 får man ofte ikke nok af. Vi spiser også kæmpenatlysolie, pga. GLA som er en bestemt type omega 6. Det er ihvert fald hvad jeg kan læse mig til. :o)

  Jeg kan sige at olien smager overhovedet ikke dårligt og vores søn (17 mdr) drikker den gerne i lidt juice.

  Vh Heidi
 3. Charlotte H.H. på 08.09.2008
  Hej Ninka og Morten

  Vil lige høre om i har læst mit indlæg (fra igår søndag d. 7 sep.) og vil svare på det? Ikke for at presse jer unødigt er sikker på i har nok at se til, men vi skal nemlig til at bestille fiskeolie da vi mangler det, så vil lige høre jeres svar :-) På forhånd mange tak.

  Mvh. Charlotte
 4. Ronja :-) på 08.09.2008
  Hej igen NINKA

  Det glæder mig at høre om bogen på tegnebrættet :-)

  Jeg har undersøgt VITAMOM, men der står at de ikke produceres for tiden. Kan det passe?

  Jeg tager ligenu BABY ME NOW fra Solaray. Men de er ikke nær så stærke så vidt jeg kan se...Hmm.. Mon de er ok alligevel?

  Ang. om jeg kunne tænke mig at blive blogger...
  Tusind tak for tilbudet, men lige nu er det for stor en mundfuld.
  Jeg håber der er en anden måske der kunne have overskud til det.

  P.S.
  Jeg tør endnu ikke skrive efternavn og e-mail da jeg først vil have det ud når jeg er 3 måneder henne. Hvis det ikke er ok må du sige det :-)


 5. Ronja :-) på 08.09.2008
  Hej EVA FRA.

  Tillykke vi er jo næsten lige langs så...du er lidt foran ;-)

  Ronja
 6. Ronja :-) på 08.09.2008

  Kære TRILLE med datter på 3 måneder.

  Tusind tak fordi du stiller dig til rådighed.

  Jeg kommer nok til at stille en del spørgsmål, som du måske kan hjælpe mig med... Men du skal ikke føle dig presset. :-)

  Først tænkte jeg på om der var noget du undlod at tage af tilskud og mad, som du tog inden du blev gravid..?

  (Jeg tør endnu ikke skrive efternavn og e-mail da jeg først vil have det ud når jeg er 3 måneder henne. Hvis det ikke er ok må du sige det NINKA :-))

  Ronja
 7. Helle Christensen på 08.09.2008
  Kære Ninka.

  Jeg sender dem til dig pr. mail (fylder for meget her her på bloggen)

  Du skriver hvad du kan gøre til gengæld...... Gennem det store arbejde du har lavet, har du allerede gjort mere, end du aner. Jeg ønsker eller kan ikke at bede om mere.

  De bedste hilsner Helle
 8. Charlotte H.H. på 07.09.2008
  Hej Ninka og Morten (ang. fiskeolie)

  Vil lige høre ang. fiskeolie. Vi tager fiskeoliefra Nordic Naturals, den med citrussmag der anbefales i den første Kernesund bog på side 287 (de hedder Omega 3), da vi forstod at de var rigtig gode og har fedtsyrerne EPA og DHA (som ikke findes i andre omega 3-olier) og da vi tager Livets Olie eller Udo\'s Choice dagligt også, var det ikke nødvendigt med et kompi produkt fra Nordic Naturals (Fx. Omega 3-6-9), da vi får hørfrø- og kæmpenatlysolie derigennem (Livets og Udo\'s).

  Er det rigtigt forstået?

  Og er det ligeså godt at tage kapsler, som flydende fiskeolie?

  Det er mere fordi i har Omega 3-6-9 i jeres shop og ikke Omega 3, så vi undrer os lidt og vil lige forhøre os om vi skal skifte produkt eller vi er dækket ind med de forskellige olier.

  Mvh. Charlotte
 9. Louise Andreasen på 07.09.2008
  Fortsættelse fra forrige blog:

  Hej IL
  Hvis du læser Ninkas oprindelige blog nærmere, vil du se, at "den kernesunde" tilgang til adfærdsforstyrrelser kaldes biomedicinsk. Følgende citat er herfra:

  "Hvad du skal vide:
  Erfaringer fra den biomedicinske tilgang til adfærdsforstyrrelser viser, at disse forstyrrelser også er symptomer på neurologiske problemer og fysiske ubalancer i immunsystem, afgiftningsevne og mave-tarmsystemet"

  Biomedicin defineres af Københavns Universitet som den naturvidenskabeligt baserede del af medicinen, der bygger på molekylærbiologi og biokemi. Dvs. læren om sygdomme på celle- og molekyleniveau.

  Sådan som jeg forstår "den kernesunde" tilgang, så forstår og behandler man netop adfærdsforstyrrelser ud fra viden om de fysiologiske processer på celle- og molekylærniveau i f.eks. mave-tarmsystem, immunsystem og det centrale nervesystem.

  Eksempel:
  Nogle menneskers mave-tarmsystem kan ikke nedbryde gluten og mælk ordentligt (kan også være andre ting, men gluten og mælk er de største "syndere"). Når nedbrydningen ikke er tilstrækkelig opstår morfinpeptider, der via blodet når hjernen. Morfinpeptiderne ligner hjernens kemiske transmittersubstanser og kan derfor lave rod i hjernekemien med psykiske forstyrrelser og/eller adfærdsforstyrrelser til følge. Man ved, at psykofarmaka går ind og regulerer indholdet af morfinpeptider, da psykofarmaka stimulere et enzym, der nedbryder morfinpeptiderne. Man kan måle indholdet af morfinpeptider - det er det de gør på Nordic Clinic. Så vidt jeg er orienteret, så gør man ikke brug af det i de offentlige sygehusvæsen i Danmark, da man (endnu) ikke ser på kosten i sammenhæng med adfærdsforstyrrelser.

  Jeg synes du har så evig ret i, at man skal kende sine metoder og deres muligheder og begrænsninger. Samtidig mener jeg, at en tilgang godt kan være biomedicinsk, selvom det (endnu) ikke praktiseres i det offentlige sygehusvæsen.

  Det biomedicinske begreb er ikke grebet ud i den blå luft men stammer fra udenlandsk (naturvidenskabelig) forskning i og behandling af adfærdsforstyrrelser - Ninka har tidligere henvist til relevante kilder. Jeg kan sende sig flere - også fra internationelt anerkendte tidsskrifter, hvis du er interesseret.

  Jeg synes det er vigtigt at slå fast, at der ligger en stigende mængde (naturvidenskabelig) forskning som baggrund for "den kernesunde" tilgang til adfærdsforstyrrelse. I øjeblikket er der også et dansk studie på vej. Det handler altså ikke bare om enkle tilfælde. Selvfølgelig ville det være dejligt med endnu mere forskning, så vi kan blive endnu klogere på adfærdsforstyrrelserne. Men det tror jeg nok skal komme.

  Det er desværre ikke alle adfærdsforstyrrede, der har gavn af metoden, men det er ikke anderledes end ved andre medicinske behandlinger. F.eks. virker kemoterapi kun for en del (kan ikke huske det nøjagtige tal) af brystkræftpatienterne. Men det forhindrer os jo ikke i at behandle dem trods svære bivirkninger, da vi ikke på forhånd kan vide hvem der responderer på behandlingen. Jeg ville ønske det samme gjorde sig gældende for mennesker med adfærdsforstyrrelser.

  Det blev en lang smøre...
  God søndag til alle!
  De bedste hilsner fra Louise
 10. Heidi Sørensen på 06.09.2008
  Hej Karina

  Jeg har aldrig været overvægtig, men har ofte haft lidt for meget på sidebenene til at jeg følte mig godt tilpas og har haft elevatorvægt i årevis.

  Efter jeg startede på "ernesund" har min vægt været stabil. Jeg sulter mig ikke, synes endda jeg til tider guffer lidt for mange nødder, men vægten stiger ikke og jeg vokser heller ikke i centimeter.

  Jeg mente selv jeg spiste sundt før og har altid været meget aktiv, men jeg tog alligevel på. Jeg tror det især er det at jeg undgår sukker og hvidt mel der gør tricket, samt at jeg nu får masser af de sunde fedtstoffer.

  Held og lykke med projektet.

  Ninka - stort arbejde. Vi er mange der er taknemmelige for det i gør. Stor opbakning herfra.

  Vh Heidi
 11. Jane Weiss på 06.09.2008
  Hej Karina

  Siden jeg startede på kernesund i december sidste år, har jeg tabt 5 kg . Der kom lidt på igen her da jeg var på ferie, men de er allerede væk igen og lidt til. Jeg har tabt en del i centimeter på de rigtige steder og det er næsten det bedste af det hele. Det er også første gang, jeg har kunne fastholde en ny kost. jeg vil ikke kalde det en kur, men en ny livsstil som jeg vil beholde resten af mit liv. Jeg er sikker på at jeg ville smide flere kg. hvis jeg kom ind i en rytme med meget mere motion. Det gik langsomt i starten af den nye livsstil med at tabe noget. Jeg havde en masse skidt i kroppen, som først skulle renses ud før der røg kg. Jeg er også sluppet af med bumser som altid kom i forbindelse med min menstruation og menstruationssmerter har jeg heller ikke mere. Bulerne på lårene er også pist væk. Jeg kan kun anbefale kernesund livsstil, jeg har aldrig haft det så godt. Det er det første som nogensinde har virket for mig. Men husk at det skal blive en ny livsstil. Går du tilbage til din gamle kost, går du tilbage til din gamle krop. Når man lever efter kernesund principperne og mærker hvad det gør for en, har man slet ikke lyst til at gå tilbage til sin gamle livsstil igen.

  Kærlig hilsen
  Jane
 12. Karina Dahlberg på 06.09.2008
  Hei allesammen.

  Kan noen dele sine erfaringer om vegttab med kernesund kost?

  Jeg har prøvd allverdens kurer, og alt jeg taber kommer på igjen.

  Mvh Karina
 13. Jane Weiss på 06.09.2008
  Hej Maja

  Jeg tror ikke du skal bekymre dig om den smule solsikkeolie der er i rismælken. Det er kun omkring et gram olie den indeholder og jeg mener det en ok olie, som er økologisk.
  Det er så lille en mængde at det ikke er værd at blive bekymret over. Nyd det kernesunde og gå ikke op i så små mængder. Det gjorde jeg selv i starten og det var bare for meget.

  Hilsen
  Jane
 14. Maja Krog på 06.09.2008
  Hej

  Prøver lige igen for at se, om ikke der skulle være nogen, som har haft samme tanker som mig, eller i hvert fald gør det nu....

  Der er en ting, jeg har tænkt på. Vi ved jo godt, at man skal vælge økologiske koldpressede olier, og gå langt uden om kemisk udvundede olier samt dem, hvor olieindholdet er under 100%, da resten er vand samt tilsat emulgatorer for at få skidtet til at blive ensartet. MEN hvordan kan man være sikker på, at olien i f.eks. rismælken fra Naturli\' samt andre produkter med tilsat olie stammer fra den gode olie og IKKE den sundhedsskadelige olie? Og bare fordi det er økologiske produkter, er det vel ikke ensbetydende med en blåstempling? Er der nogen, der har tænkt på den problemstilling?

  Hilsen
  Maja
 15. Kristin Laursen på 06.09.2008
  Hej Louise og Charlotte,

  1000 tak for jeres svar!!
  Begge svar kan helt sikkert bruges!

  Ha\' en fatastisk dejlig dag,
  Kristin
 16. Louise Andreasen på 06.09.2008
  Hej Trine
  Det lyder som en vigtig sag!
  Jeg kan dog ikke se, at de nævner noget om kosttilskud mm. på deres hjemmeside. Det virker som en orgnisation, der arbejder på et mere generelt plan. Ved du noget om det? Jeg vil helst ikke skrive under på noget, som jeg er usikker på.
  Kh. Louise
 17. Trine B på 05.09.2008
  SE HER:

  Jeg har fået en mail med nedenstående som sikkert vil interessere mange herinde.
  Skriv under - det har jeg gjort.

  EU er lige nu ved at indføre en lovgivning som betyder at ALLE NATURLIGE VITAMINER OG MINERALER kun kan sælges på recept via apotek og at mange af de naturlige former for vitaminer og mineraler bliver forbudt – helt uden sundhedsmæssige årsager.

  Det er først og fremmest Lægemiddelindustriens lobbyister i EU, som det er lykkedes at få gennemført denne ændring af EU lovgivningen, som vil omfatte alle lande i EU. Hvorfor skulle lægemiddelindustrien presse en sådan lovgivning igennem? Svaret er enkelt: Lægemiddelindustrien oplever at flere og flere mennesker vælger at tage naturlige kosttilskud i stedet for syntetiske lægemidler. Det giver færre penge i kassen.

  Det som du kan købe i Matas og helsekost butikker efter januar 2010 vil stort set kun være kosttilskud med et alt for lavt (uvirksomt) indhold af overvejende syntetiske vitaminer og mineraler. Dette betyder at hundrede af tusinder af mennesker ikke kan få lov til selv at vælge at tage de kosttilskud, som er bevist at kunne forebygge og i mange tilfælde behandle mange af vore livsstils sygdomme. Vi kan således i fremtiden ikke længere selv bestemme om vi vil tage kosttilskud – HVIS IKKE LOVGIVNINGEN ÆNDRES.

  DU KAN VÆRE MED TIL AT FORHINDRE DETTE VED AT UNDERSKRIVE EN PROTESTSKRIVELSE. Det tager kun nogle få minutter og din underskrift kan være med til at afgøre om du kan bevare din frihed til selv at vælge om du vil tage kosttilskud i fremtiden.

  De behøver en million underskrifter (signaturer) for at ændre lovgivningen. De har allerede over 450.000, men det haster med de sidste underskrifter Vi anbefaler varmt at I underskriver denne protest skrivelse.

  Klik på dette link: www.eliant.eu - og udfyld denne protestskrivelse og tryk på "signature" og videre send mailen til andre du kender. 18. Charlotte Jensen på 05.09.2008
  Jeg har taget både massør og slankekonsulent udd. hos At Work og jeg siger bare Gør det aldrig, det er 100% spild af penge. Jeg har senere taget udd. som ernæringsterapeut og der lærte jeg i det mindste rigtig meget, selvom jeg ikke kan leve af det.
 19. Kristin Laursen på 05.09.2008
  Hej hej...

  Vil bare lige dele en fantastisk (synes jeg) dip med jer:

  1 lille dåse hvide bønner
  10-12 soltørrede tomater
  1-2 fed hvidløg
  1 spsk. Tahin
  Saften fra en halv citron
  Olie (til det har en konsistens der gør at man kan "skovle" en klat op på en majschips uden den knækker :-)
  Blend det hele med en stavblender til det har en cremet konsistens.
  Smager super godt med Urtekrams majchips eller som smørepålæg...

  Jeg har også et spørgsmål...
  Er der nogen der har erfaring med At Work Skolen? God eller dårlig? Kan deres kurser anbefales og er de velkendte/anerkendte?

  Solskinshilsner (ja vi har ca. 30 grader med sol fra en skyfri himmel her i Bratislava mmmm.....)
  Kristin
 20. Janna Vestergaard på 05.09.2008
  Hej Ninka!!

  Har læst denne månedes Junior og blev super inspireret. Glæder mig enormt til jeres bog. Vi nåede faktisk en lille pudekamp i går eftermiddags.

  Janna
 21. Helle Christensen på 05.09.2008
  Kære Ninka

  Tak for dit fantastiske arbjede. Du er en stor inspiration.

  Jeg har intet ønske om at være medskribent til din nye kogebog, da mit projekt i livet lige nu er at blive mor og kernesund. Men jeg har nogle "hjemmelavede" opskrifter som vi er glade for herhjemme, og jeg tænke om du er interesseret i, at jeg sender dem til dig som inspiration til din nye kogebog?

  De bedste hilsner Helle

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.