Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Hvad er din erfaring med Kernesund?

Kære venner

I dag vælger Ekstra Bladet at skrive den samme historie, som Nyhederne og de fleste af landets aviser og medier skrev i sommer. Det er stadig Per Brændgaard og Kim Fleicher, der får lov til at udtrykke det samme, som de hele tiden har sagt. Nu synes jeg, det er på tide, at folket får ordet. Så her er jeres mulighed for at sige jeres mening til de eksperter, der siger, at den måde, I spiser og lever på er vanvittigt og farligt. Så værsgo. Lad kommentarerne flyde til de eksperter, der får lov til at fylde ret meget i øjeblikket.

Kærlig hilsen Ninka (Ps - læs også min blog om foredraget for 300 mennesker i går. Og Umahros blog om gluten)

Pps: Læste I interview i BT med Per Brændgaard og Arne Astrup, hvor Per sagde, at han er stor fan af Dominos Pizza, og Arne Astrup har en fadølsfustage hjemme, drikker to genstande om dagen, nyder rødvin og ost om aftenen og så videre. Ikke så mærkeligt, at vi ikke kan blive enige :-) 

Jeg er meget taknemmelig fra den støtte, vi får fra jer. Det er den, der holder os oppe. 

Kommentarer (68)

  1. sine sønderby på 29.09.2008
    hey..
    er der nogen herinde der ved om det er ok at spise wasabi-ærter, ved der er hvedemel og sukker i, men det kan vel kun være lidt? jeg tænker på candida-svamp og vægtøgning
  2. Charlotte Weleng på 28.09.2008
    Hej Lone Smidt
    Hvis du læser Ninkas bemærkning en gang til, tror jeg, du vil opdage, at den ikke er skrevet, som en hån mod de omtalte herrers intellekt, men som en "smiley\'ende" konstantering af, hvorfor deres synspunkter ligger så langt fra hinanden, mht. det de hver især finder at være sundt og nærende for dem - simpelthen fordi de spiser så forskelligt. :-)
  3. Lone Smidt på 26.09.2008
    Er Per Brændgaard Mikkelsen mv mindre kloge på ernæringsområdet fordi de spiser pizza??? Har noget svært ved at se en argumentation, det virker jo direkte latterligt at skrive noget så useriøst og usagligt.
  4. Inger Andreasen på 26.09.2008
    Hej igen Thomas
    Jeg tror også at de mennesker der tager mælken fra deres børn er så ansvars- og ernæringsbevidste at de tænker over hvordan børnene så får den kalk de skal have på anden måde. Det kan du også tydeligt se hvis du læser kommentarerne herinde.
    Det er jo ikke bare p.g.a. en fiks ide at vi prøver at udelade mælken, men p.g.a. mange forskellige sygdomme og skavanker der i mange tilfælde bliver mindsket eller helt forsvinder.
    Det der provokerer mig og mange andre er den nedladende holdning der udvises fra de danske eksperters side, f.eks. at det bare er tilfældigheder at børn bliver raske af at udelukke mælk.
    Hvis de er så reelle som de gerne vil fremstå, hvorfor går de så ikke ind og undersøger de såkaldte påstande om at mælk for mange mennesker skaber helbredsproblemer, i stedet for bare at feje det af og lave skræmmekampagner.
    Kh Inger
  5. Thomas Jensen på 26.09.2008
    >Freya: Fedt citat - men du kan forhåbentlig godt se at det ikke kan bruges til at skelne mellem sandt og usandt. At alle sandheder latterliggøres er jo ikke det samme som at at alt der latterliggøres er sandt...
  6. Thomas Jensen på 26.09.2008
    >Inger: Iflg Harvard-undersøgelsen kan calcium-behovet dækkes af andre fødevarer end mælk, men den kan vist næppe tolkes sådan at det anbefales totalt at droppe mælk. Fx skrives der at "At moderate levels, though, consumption of calcium and dairy products has benefits beyond bone health". Iøvrigt siger undersøgelsen så vidt jeg kan se intet om små børn.

    Så det ændrer på ingen måde på min holdning om at det ikke er smart at gå ud og anbefale noget der går stik imode anbefalingerne fra de danske sundhedsmyndigheder. Faren er især er nogle forældre tager mælken fra deres børn uden at sørge for at de får calcium (og andre gavnlige stoffer fra mælken) fra andre kilder. Jeg er på ingen måde ekspert på dette området, men jeg synes ikke man bør opfordre folk til at udsætte deres børn for eksperimenter.

    Man skal selvfølgelig fortsat forske alt det man kan i kost, sundhed mv og nye resultater skal indgå i myndighedernes rådgivning. Men at droppe videnskaben og basere sine børns kost på "jeg føler indeni det er det rigtige" etc synes jeg er meget ufornuftigt.
  7. Freya Maluna Johannsen på 25.09.2008
    "Alle sandheder gennemgår tre stadier. Først bliver de latterliggjorte. Bagefter bliver de voldsomt modarbejdede. Til sidst bliver de accepteret som helt indlysende." (Citat: A. Schopenhauer.)

    Dette citat sendte min skønne veninde, Christina Pedersen, hvis indlæg kan læses andetsteds her på denne blog, mig, og det måte jeg lige have herind ;-)

    Selv samme Christina er og har altid været min allerbedste støtte, ven og sjælsforbudne, og dette ikke mindre efter, at hun i foråret forærede mig BOGEN, der vendte mit liv og familie 180 grader, ja hun gav os kernesund kost - sådan, og SÅDAN fik vi et værdigt og godt liv på så mange forskellige planer, at jeg slet ikke kan beskrive det.
    Jeg føler så stor taknemmelighed overfor dels Christina for hendes gave til mig og selvfølgelig dels for Ninka og Morten for, at ville dele dette med mig ,og alle andre kernesunde mennesker, at det slet ikke kan beskrives.
    Før tog jeg stærk smertestillende medicin og var nødt til at ligge 3-4 gange daglligt, hvis jeg skulle gøre mig forhåbningerne om, at komme nogenlunde igennen dagens gøremål, der var aldrig overskud til leg eller hygge med mine børn, efter 3 uger på kernesund kost, var jeg både smerte og medicinfri, og nej jeg hviler mig ikke mere. .Står op kl. 8 hver morgen, og er igang hele dagen, og går iseng igen omkring kl. 23, og uanset hvor meget jeg har ydet i løbet af dagen, har jeg nu både lyst og overskud til, at nyde min fantastisk skønne mand, inden jeg takker for en dejlig dag og putter mig til ro.

    Så til alle skeptikere, uobjektive journalister og andet "godtfolk" :" Er dette en sekt, så er jeg glad for Ninka og Mortens hjernevask, jeg bekender mig gerne til min nyfundne tro, og skammer ikke det mindste over,at "udsætte "hverken mine børn eller min mand for dette religiøse vanvid, der højst sandsynligt ender med at statskassen får et overskud, sparet hjem på alle de stakkels mennesker, der pludselig bliver dårligdomme og dertilhørende medicin kvit.. "
    Jeg forstår godt jeres "bekymring" for hvad skal de stakler dog stille op med et smerte-, medicin- og symptomfrit liv?
    Og hvad skal samfundet stille op med alle de overskydende ressourcer der nødvendigvis må følge i deres kølvand?
    Vi ødelægger vores fremtid og samfundstruktur og underminerer mælekproducenterne, medicinalfirmaerne og sukkerfabrikanterne, for ikke at tale om kemikalieindustrien, hvad skal man dog stille op overfor sådan en uterlighed???

    Ja undskyld min sarkasme, men jeg KAN altså ikke lade være...
    ALLE kan frit vælge, det liv der føles rigtigt for den enkelte, det er ikke op til andre at dømme eller bedømme, og jeg er ærlig talt ved at være en temmelig prøvet forstående og tolerant person, for den forståelse og tolerance føler jeg bestemt ikke kommer trefold tilbage lige nu. Jeg kæmper stadig for min ret til, at vælge både for mig selv og mine børn, ja jeg har endda fået at vide af enkelte, at folk som os burde have tvangsfjernet vores børn... HVAD ER DET DOG FOR NOGET???
    Jeg vil ikke nedgøre nogen for deres valg af fødevarer, deres valg af politik, religion, hårfarve eller seksuelle orientering, jeg vil heller ikke blande mig i folks ret til selv at vælge den måde deres børn skal opdrages på, i det hele taget, synes jeg, at alle mennesker har ret til hver deres, så længe de love der nu en gang er til bliver overholdt, så må alle valg være den enkeltes eget ansvar, mit liv ændres ikke hverken til det værre eller bedre, hvis andres liv enten er eller ikke er ensrettet mit, jeg mister ikke min tro/overbevisning af den grund, jeg ved, at jeg sagtens kan have mine meninger og holdninger selvom andre tænker andreledes end jeg, det gør ikke hverken mig eller dem forkerte, vi er bare ikke samme sted i vores liv, så lad dog mig, os, Ninka, Morten, Thorbjörg og alle andre fra "sekten" have vores rettigheder i fred uden, at vi skal stilles for en offentlig social domstol og forsvare os og tage stilling hver eneste gang en eller anden "ekspert" udtaler sig om mælk, sukker, gluten, kemi, økologi, vitaminer mineraler ect. ect.

    Freya Maluna Johannsen
  8. Inger Andreasen på 25.09.2008
    Thomas, prøv at gå ind på Harvard universitetets hjemmeside og søg på milk, - det er bl.a. der det guddommelige lys kommer fra!
    Kh Inger
  9. Thomas Jensen på 25.09.2008
    >Ninka: Du mener seriøst at Per Brændgaards pizza (i ny og næ) og Arne Astrups rødvin totalt diskvalificerer dem fra at kritisere Kernesund-konceptet? Det vil med andre ord sige at alle der ikke er 100% kernesunde er ude af stand til at kritisere konceptet på et fagligt grundlag? Helt ærligt, kan du ikke høre hvor grotesk den holdning er hvis man tænker den igennem? Fair nok at kritisere deres argumenter, men det andet er sgu for langt ude.

    Og mht skepsis overfor autoriteter, så er jeg selvfølgelig helt enig i at man altid skal have en sund skepsis pga bureaukrati, for tætte forbindelser med industri etc. Men jeg synes der er langt derfra og til at anbefale forældre at de skal basere deres børns kost på det guddommelige lys man selv har set fremfor sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Man skal godt nok være sikker i sin sag for at tage det ansvar på sine skuldre. Men det er I jo tilsyneladende også...
  10. Pia Nissen på 25.09.2008
    Jeg har Cøliaki (glutenintolerens) og har haft det i mere end 40 år. Alligevel har jeg mere end halvdelen af livet levet på en "normal" kost pga. læger og eksperters mangelfulde viden.

    Indtil jeg var 4 år lignede jeg et negerbarn, radmager med kæmpe udspilet mave og trives meget dårligt, kunne næsten ikke holde noget mad i mig (diarre, opkast) var meget syg.

    Ved en tilfældighed finder en slægtning ud af at hendes datter har Cøliaki fordi deres læge lige har været i USA hvor de kender sygdommen. Jeg bliver indlagt og kommer på glutenfri diæt med diagnosen Cøliaki.

    I starten af 70-erne vidste lægerne ikke helt hvad de havde med at gøre. Så min mor fik besked om efter nogle år på glutenfri diæt gradvis at vænne mig til at spise "normalt" igen!!

    Så gik 2-3 år med slemme tilbagefald, hvis jeg spiste lidt ekstra brød eller kage og så levede jeg ellers "normalt" måtte bare leve med at have en mere sart mave og trives dårligere.

    Som voksen levede jeg et "normalt" liv med 10 kg. overvægt, konstant træthed og dårlig mave.
    - Indtil for 10 år siden da jeg måtte tage sagen i egen hånd.

    Min mave blev dårligere og dårligere, og jeg fandt ud af at de natlige mareridt havde en forbindelse med mavesmerterne. Det kunne jeg ikke mere holde ud, og gik til lægen. Samtidig opdagede jeg at Cøliaki er en livslang diagnose, og at gluten altid vil være gift i ens krop!

    Min læge slog op i sin lægebog og læste de 2 linier der stod om Cøliaki, hvor han hæftede sig ved at man ville være undervægtig, og derfor kunne det vel næppe være det. Jeg blev sendt hjem med besked om at spise HUSK fibre!!

    Så begyndte min store søgen på nettet om alt om Cøliaki, og alle de forskellige symptomer der er, og sendte kopi af det hele til min læge. Han sendte mig herefter til en mavespecialist og jeg fik taget blodprøve.

    Mavespecialisten prikkede mig i maven, konstaterede at blodprøven ikke viste tegn på Cøliaki så det kunne jeg ikke have. Da jeg af mig selv havde stoppet med gluten i 2-3 mdr. var testen rent faktisk ikke noget værd, da man så ikke kan spore gliadin i blodet. - spurgte lægen til det - NEJ!! Han svarede dog på mit spørgsmål om hvor sikker testen er at den lå i gråzonen.

    Jeg har nu levet glutenfrit i 10 år, og har det rigtig godt. Fordi jeg lyttede til min krop og søgte svar fra andre eksperter end et par forstokket læger.

    Kernesund har inspireret mig til også at fjerne sukker og stivelse og jeg har rent faktisk smidt 16 kg. siden påske nu.

    Jeg er super glad for al den focus der er på glutenintolerance/Cøliaki det har gjort livet meget, meget lettere samt en masse dejlige nye opskrifter.

    Forresten så er 1g gluten for meget for en Cøliakier, og det er videnskabeligt bevist :O)
    Skal en bager lave glutenfrit brød, skal det laves som det første inden der kommer alm. hvedemel i lufen og forurener brødet, der skal også bruges andre redskaber.
    Læs evt. mere hos Dansk Cøliaki forening
    www.coaliaki.dk

    Pia Nissen
  11. Lone S på 24.09.2008
    Tilføjelse til mit indlæg. Ang. min datters kost, så skrev jeg, at vi har ikke haft overskud eller råd til at gøre hele familien kernesund. Hun er knapt 9 år, og plejer at ligge allernederst i vægtskalaen.

    Jeg er kommet til at tænke på, at jeg vejede hende i tirsdags til 23 kg, og at hun har taget 0,5 kilo på på knap en måned. Og hun HAR faktisk fået delvis kernesund kost i de sidste 5 uger! :-)
    Den 26/8, vejede hun 22,5 kg med en højde på 126,5 cm. (samme højde nu)

    For 5 uger siden fik hun oftest speltflütes til morgenmad. Også tit til eftermiddagsmad. Vi har kun drukket vand i stedet for mælk i ca. et år, men er fortsat med lidt sukkerfri mælkeprodukter, især tykmælk, som tidligere. Hun har hele tiden fået rugbrød med gluten. Og lidt havregryn.

    Til morgenmad får hun nu ofte bacon og spejlæg, smoothies, glutenfri cornflakes eller banan med sukkerfri tykmælk, af og til med mælk. Og ellers en del mere frugt og lidt mere grønt end ellers, glutenfri leverpostej, -spegepølse og -kyllingepølser. Riskager. Popcorn. Mere fisk. Glutenfri lasagne, spaghetti o.lign. Hjemmelavede smoothie-jordbæris og kernesunde chokolademousse-is. Dadel- mandelkage, frosset ned i tern, med ispinde i.
    Så kosten er blevet delvist glutenfri/kernesund:-)

    For et år og en måned siden, d. 28/8 07 vejede hun 20,7 kg, og målte ca. 121,5 cm

    SÅ HUN HAR PÅ ET HELT ÅR KUN TAGET 1,8 KG PÅ svarende til 0,15 pr. md. med vores tidligere kost.

    OG NU, MED DELVIS KERNESUND KOST, I ÉN MÅNED, HAR HUN TAGET 0,5 KG PÅ!
    Det synes jeg er fantastisk :-)..
    Det er en vægtforøgelse på 333% på en måned! Vægtnormaliserende kost :-)

    Forresten, ang. hendes nye mavesmerter efter indtag af havregryn og mælk, hun har faktisk haft voldsomme mavesmerter af og til om natten, nogle gange om året. Jeg har bare ikke gjort noget særligt ved det, andet end at være lidt mere forsigtig med kosten, men hvad hjælper det, når man ikke er bevidst om gluten.

    Til sammenligning er den normale vægtforøgelse i den alder, er såvidt jeg kan se omkring 2,5 kg om året, dvs. ca. 0.2 kg pr. måned.
    Jeg sidder lige og hører Metallica - Nothing Else Matters, som Ninka skrev.
    Jeg er lige ved at græde af glæde.

    I stedet for at forsvare sig, alternativt ærge sig over kritik, ja, hvad så med at fokusere på det Kernesunde, det som man fokuserer på vokser jo. Jeg kom til at tænke på jeres foredrag, hvad med at optage det, og sælge det billigt på DVD, måske er der penge at hente f.eks. fra legater, som der findes så mange af.
  12. Kaina Jokumsen på 24.09.2008
    TIL KAREN

    Vedr vegatest: Ved ikke lige så meget om dem, men....Det som folk oftest er intolerante/allergiske overfor er NETOP nødder, soja, mælk, hvede...Selv det offentlige sundheds system bakker op om dette.

    Folk bliver ikke lige pludselige syge af 1 g gluten...de får det dårligt fordi de har prøvet at leve uden - blevet mere "ren" i kroppen - og derved introducerer det igen. Tror mig - jeg har prøvet det, og det er da dybt fustrende... Det er ikke fordi folk gider være interessante, at de ikke kan tåle ting. Tror squ nok folk helst ville kunne tåle alt, da det andet kan være opslidende.

    At allergi/intolereance sidder ml. ørene - ja, men tror du har misforstået teksten så.
    Du kan - iflg. nogle kostvejledere - have kostproblemer pga din psykiske tilstand eller led/muskelspændinger.
    At du fx har problemer med hvede pga en vrede du ikke får ud osv... Men ville det nemmest ikke være, at udelukke hvede/gluten, og DEREFTER arbejde med det psykiske?

    Og så en lille provokatør : Når nogen synes andre er for meget, kan det være fordi man selv er for lidt :-)
  13. Siff Frederiksen på 24.09.2008
    Jeg har været forkølet i 11 år. Min næse har løbet, især om morgenen. Blev henvist til øre-hals-næsespecialist af lægen i sin tid. han sagde at jeg ikke var allergisk overfor noget. Jeg har desværre ikke haft økonomisk mulighed for at surfe på de alternative veje.Tog dog for et halvt år siden til biopat. Hun sagde at jeg ikke kunne tåle komælk. Efter tre dage uden komælk stoppede mine næse med at løbe. Ps Min kæreste får akut diarre efter komælk.
  14. karen Høng på 24.09.2008
    Hej Lea.
    Jeg hedder Karen, beklager. Jeg ved ikke om det gør den store forskel?

    Jeg ved godt at det "hedder" sig at man kan mærke sig selv bedre. MEN, jeg oplever bare at mange får problemer med helbredet efter de har levet kernesundt ganske kort tid? Mange får taget en Vega-test og pludslig får de mavepine af simple madvarer de før har kunne spise uden problemer. Mange af de ting en Vega-test viser at folk har allergener imod, er netop ting der er meget af i kernesund kost. Soya, nødder mm. Det er tænkevækkende!!!

    Måske er jeg bare en af de få heldige, der ikke fejler noget overhovedet? Eller er det måske fordi folk fejler noget at de søger kernesund levevis til at starte med?

    Jeg ved min udtalelse nu er lidt farlig, men jeg prøver. Måske bliver nogle mennesker lidt interesante hvis de ikke tåler ting? Der er nogengange lidt mystik ved mennesker som er anderledes, lever anderledes eller spiser anderledes, her er fællesskabet.... Fællesskabet for dem som mener Arla, Danisco mm er onde og i lommen på alt og alle?? Dem der ukritisk tager alt til sig hvad Ninka og co. siger, tiltrods for at hun blot er en mor, som hun siger.. Er hun mon i lommen på dem der laver Birkesød, Livets olie osv.
  15. Lea Pabian på 24.09.2008
    Svar til k h:
    Først vil jeg lige sige at det er vanvittigt irriterende at du ikke skriver hvem du er!
    For det andet saå bliver folk herinde på bloggen ikke "lige pludselig" syge, hele essensen er jo netop at man kan mærke hvad for eksempel mad fuld af E-numre, mælk og hvede gør ved din krop når du prøver at spise/drikke det igen efter at have levet uden i et par måneder. Jeg er glad for at dit helbred er fint og du ikke døjer m nogle fysiske kvaler i dagligdagen - men så heldige er vi alle jo ikke. De mennesker herinde som har valgt at leve Kernesundt har også valgt at prøve om noget så bsaalt som det at ændre deres kost ville forbedre deres livskvalitet og helbred, og det har det gjort! Læs solstråle-historierne ;o)

    Mvh Lea


  16. k h på 24.09.2008

    Øhh, nu skulle Arla så også have penge i klemme hos TV2???
    Jeg har en anden holdning, end min arbejdsplads i forhold til mad, mon Arla også der, er inde i billedet? Eller alle de børnehaver, vuggestuer mm der giver mælk til børnene, de bliver også betalt af Arla? Faktisk får Arla skyld for det meste herinde. Jeg vidste der var noget mærkeligt ved det firma...

    Jeg synes kernesund er genialt. Men det undrer mig altid herinde, at mange af jer oplever de underligste symtomer. Mange herinde bliver syge, dårlige, føler sig utilpas, får smerter af "almindelig" mad. Mad, mange af jer har levet med i mange år, i kæmpe mængder? Jeg ved der er mad man føler sig bedre tilpas med end andent, men er det ikke lidt underligt at der pludslig er flere tusinde der får ondt i maven af 1g gluten???
    Som en kostvejleder skrev i Alt for damerne. "Mange allergier sidder mellem ørerne"..
  17. Cille Petersen på 24.09.2008
    Kære Midtjyder
    I Hinnerup ligger der en Øko/grøn frisør. www.frisorlenelykke.dk
  18. Cille Petersen på 24.09.2008
    Jeg er mor og sygeplejerske til tvillinge drenge der i 2004 blev født knap 2 mdr. for tidlig. Fra de var 1 til 2 år havde de et sygedags antal på 282 dage... snot og feber også kaldt vuggestuepest. Fra 2 års alderen har de gentagende gange fået fjernet polypper og lagt dræn i ørene. Den ene udviklede hævede mandler, der lå tydligt i svælget hævede og lyse... han lugtede ud af munden, snorkede og havde apnø hele natten igennem. Da han stod til IGEN at skulle lægges i fuld narkose,igennem en smertefuld operation og efterforløb, fjernede vi alle mælke produkter, fjernede det vi kunne overskue af sukker. Efter mindre end en uge snorkede han ikke, ingen "11" taller ud af næsen... da vi var ved ørelæge 3 uger efter (uden mælke produkter) var hans mandler så godt som normale. INGEN operation til ham...
    Han tvillingebror fik i samme periode astma medicin, steoid morgen og aften, i perioder store doser, suppleret med bricanyl. Efter kort tid uden mælk og minimalt med sukker forsvandt alle symptomer... Vi har stort set ikke haft syge børn siden marts 2008... Stærkt inspireret af "ernesund Familie".
    Så 1000 tak for en fornuftig inspirations kilde...


  19. Heidi Sørensen på 24.09.2008
    Hej

    Katrine Nissen - godt initiativ. Jeg har nu også skrevet til TV2. Det du har skrevet var lige nøjagtig det samme jeg tænkte. Igår da programmet var slut sad jeg med en tom fornemmelse, for var det virkelig det...hvor blev det af med deres sukkerafvænning og nye lækre kost uden kemi. Du har ret - de har sikkert bestemt på forhånd at nedgøre konceptet.

    Ang. kritikken i ekstrabladet. Læste de advarede imod at det var farligt både for børn og voksne... ! Øhhh...hvad er det lige der er farligt. Hvis det er mælken der hentydes til, hvad så med de mennesker der har lægens ord for at de ikke tåler mælk....er de så i livsfare...nej vel. Hvis man tager mælken væk og så fortsætter med en typisk dansk kost så kan det da godt være man kommer til at mangle vitaminer, men er man opmærksom og sørger for at spise mad der indeholder samme vitaminer kan jeg ikke se problemet. Jeg har selv siddet og skrevet ned hvilke vitaminer og mineraler der er i mælk og fundet alternativer - der er jo ganske almindelig mad man skal spise.

    Jeg har svært ved at forstå hvorfor vi ikke i stedet bliver advaret mod at spise mad med kemi, eller dårlige olier eller lightprodukter med feks. aspartam. I ganske almindelig saftevand - med "frugt" som fremlægges som frugt er der aspartam i.... det er mig en gåde.

    Så Ninka og Morten. Tak fordi I orker at kæmpe videre, for det er jo især jer der igen og igen får de knubs ;o)

    Opbakning herfra.

    Vh Heidi
  20. Lone S på 24.09.2008
    Til Ekstrabladet, B.T. m.m.

    Ifølge Ekstrabladets artikel om den Kernesunde livsstil, d. 23/9 08, siger professor Kim Fleischer Michaelsen, at han ”er bekymret for børnenes vækst” og at vi måske som i Holland risikerer ”et vækstmønster, der svarer til det, man ser i ulandene.”
    http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1059903.ece

    Kære Kim

    Hvad er der galt i ikke at vokse så hurtigt?
    Hvad er det for nogle ulande, du taler om?

    Hvis det virkelig er tilfældet, at det også gælder for kernesund kost, som jo dog anviser alternativer, til mælk, hvorfor så ikke advare om risikoen ved ikke at få børnene undersøgt for glutenintolerance?

    Citat fra Astma- allergiforbundets hjemmeside:
    Når du har cøliaki og spiser mad med gluten, skader du tyndtarmens frynsede slimhinde. Tarmens overflade bliver mindre, og du fordøjer maden dårligere, så vitaminer og andre næringsstoffer ikke bliver optaget, som de skal. http://allergi.astma-allergi.dk/regado.jsp?type=page&id=96

    Ernæringsekspert, cand.scient. i human ernæring Per Brændgaard Mikkelsen udtaler, bl.a. at ”Mange voksne er i risiko for at få knogleskørhed ”, men hvad med de mindst 50.000 i DK, som har uopdaget cøliaki?
    Der er som bekendt en forøget risiko for knogleskørhed som følgevirkning, især af uopdaget cøliaki.


    Som B.T. skrev d. 21/9 08, er vores maver alarmerende dårlige.
    http://www.bt.dk/article/20080921/nyheder/80921048/

    Hvad med at skrive flere sandheder om, hvad der er alarmerende?

    Danske lægers viden om kost er alarmerende dårlig

    Danske psykiateres viden om kost er alarmerende dårlig

    Har du smerter i hovedet og i maven? -
    det kan skyldes dit rugbrød !
    samt dine havregryn og dit leverpostej...læs mere inde i avisen...

    Er DU en af de mindst 55.000 danskere, der ikke kan tåle gluten?
    Kun 5000 har opdaget det endnu....skynd dig at bladre videre

    Er du en af de 50.000 danskere, der bliver snydt for 1500,- om måneden?
    Skynd dig at læse om de symptomer, der kan skyldes den tilskudberettigede folkesygdom glutenintolerance...

    Eller, hvad med:
    Har dit barn astmatisk bronkitis, eksem eller astma? -
    Mistænk altid mælk og gluten

    Ifølge Astma- allergiforbundets hjemmeside har 5000 danskere cøliaki, http://allergi.astma-allergi.dk/regado.jsp?type=page&id=96 og ifølge deres pjece, Cøliaki og mad uden gluten, side 3, har én procent af befolkningen cøliaki. Dvs. mindst 55.000. Ifølge Umahro fra Sundhedsrevolutionen er tallet endda 1 til 5 ud af 100. http://umahro.blogspot.com/

    Kernesund anbefaler i øvrigt f.eks. valleproteinpulver i smoothies opskrifter, dog undtagen til ekstremt mælkeallergiske. Som jeg forstår det, er det er et mættende mælkeproteintilskud, hvor fedt, kolesterol og laktose er taget fra. 11 af aminosyrerne i protein er livsvigtige, da kroppen ikke selv kan producere dem, og de skal derfor tilføres via kosten. Valleproteinpulver har en optagelighed på 99%. Se f.eks. http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=3291/sprog=1/grp=8/menu=15/

    Min erfaring med kernesund er, at jeg for en måned siden på én dag blev smertefri i hoved og mave, blot ved at skære gluten væk.

    Jeg købte til en start Wasa glutenfrie knækbrød i stedet for rugbrød, og Princip pestosauce til aftensmaden. Så jeg spiser lidt skjult sukker. Foruden af og til valleproteinpulver og lidt sukkerfrie, syrnede mælkeprodukter. Men jeg og min familie har heller ikke hverken astmatisk bronkitis, eksem, astma, allergi eller øreproblemer. Min erfaring er også, at det umiddelbart er dyrt at spise kernesundt.

    Mvh. Lone, som autoriseret af sundhedsstyrelsen, og er langtidssygemeldt og nu har bedre chancer for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, tidligere end ellers, pga forøget livskvalitet, takket være Ninka fra Kernesund Familie. En smuk, og heldigvis journalistuddannet, mor, med hjertet på rette sted.

    Ps Min lille, tynde datter på 8 år havde rumlende mavesmerter i går efter at have spist almindelige havregryn (dvs. med gluten) med mælk på. Hun har fået mælk i de første mange år, og hele tiden meget tykmælk, men er alligevel lille. Vi har ikke haft overskud eller råd til at gøre hele familien kernesund. Et kilo glutenfrie havregryn koster ca. 60,- Men nu vil jeg have hende testet.
  21. Sidsel Rosing Mygh på 24.09.2008
    Hej igen.
    For at det ikke er til at misforstå, så synes jeg at familen i Praxis er super seje og søde og man kan læse på morens blog at de faktisk får mere energi og overskud af deres nye levevis. Kritikken går på ingen måde på dem, men på det program TV2 har klippet sammen om dem.
    Så skulle det vist være på plads.
    Kh, Sidsel
  22. Eva la Cour på 24.09.2008
    Hej Lena
    Der ligger også en grøn frisør på valby langgade 199, der hedder Frisørhuset. Den er også billigere end Zenz, og de er smaddersøde og dygtige.
    Hilsen Eva
  23. Sidsel Rosing Mygh på 24.09.2008
    Kære alle.
    Først til Katrine:
    Jeg er så rørende enig med dig. Tak for brevet til TV2, det er lige mine ord. Jeg er så skuffet over at de fokuserer på nogle enkelte wellness-råd fra bogen. Lad os da få indblik i hvordan familien får hverdagen til at fungere før og nu. Jeg tror ikke jeg orker at sidde og høre på en eller anden søvnekspert der skal bruge sendetid på at nedhagle vådsvøb i næste uge.

    Jeg selv og min familie har levet efter de kernesunde principper i ca 8 mdr nu og jeg må indrømme at kritikken preller mere og mere af på mig. Vores liv er på så mange planer bedre end før. Vi har altid levet sundt, økologisk og efter sundhedsstyrelsens kostråd. Der er i vores familie ingen tvivl om at det er udelukkelse af sukker, mælk og delvist gluten (der er vi bare inden for vores famile jo også forskellige) + de sunde olier og en opgradering af vitaminer o.lign, som har gjort forskellen. Hurra for det!

    Det interessante spørgsmål kunne istedet være:
    Er der nogen...overhovedet...som efter at have levet efter de kernesunde principper i nogle måneder, har dårlige erfaringer med det, er blevet syge, mangler kalk eller andet og vil vende tilbage til livet før??? Nu hvor det er så farligt, så vil jeg gerne vide hvornår jeg og min famile kan forvente at det vil gå ned af bakke igen:o)
    (jeg undskylder på forhånd sarkasmen, men Ekstra Bladet, helt ærligt...)
    Mange hilsener Sidsel
  24. Morten Mauritson på 24.09.2008
    Kære Alle

    Jeg har ikke nægtet at udtale mig til Praxis. Jeg blev interviewet om gluten i mandags, og efter interviewet blev jeg spurgt, om jeg ikke også liiige ville forholde mig til Per Brændgaards kritik af amerikansk olie. Jeg så kritikken på en SMS.
    Jeg udbad mig betænkningstid, og jeg aftalte med journalisten, at redaktøren skulle ringe for at aftale nærmere. Det gjorde han ikke.
    Jeg er kun et menneske, og jeg kan ikke først koncentrere mig helt vildt om et gluten-interview, hvor min modpart er en professor - og så switche over til en snak om olie. Det oplevede jeg også, at journalisten havde forståelse for.
    Men lad nu det ligge.
    Det er rigtigt, at man ikke skal udføre kuren jævnligt, men det er heller ikke det, bogen lægger op til.
    Det er noget, man gør en sjælden gang, hvis man har brug for det.

    En smuk dag til jer alle

    M
  25. Julie N. på 24.09.2008
    Hej Lena,

    Mht. frisør så kan jeg virkelig anbefale 2p klip på nørrebrogade! De er billigere end Zenz (koster 392 kr for dameklip) og er helt vildt dygtige! De lytter til hvad man vil have, og dit hår føles fantatisk når du går derfra - det gør mit i hvert fald..

    Julie
  26. kristine A. på 24.09.2008
    Kære alle,

    jeg drømmer om at få en kernesund ansigtsbehandling! Er der nogen, der kan anbefale en klinik? Jeg mener, Ninka nævnte een, på et tidspunkt, men kan ikke finde den blog! Kan I huske det?

    Kh. Kristine
  27. Katrine Nissen på 24.09.2008
    Jeg har lige sendt følgende brev til tv2:

    "Jeg skriver fordi jeg med forventning har fulgt med i praxis de sidste tre tirsdage. Jeg ville gerne se en anden familie leve med den kernesunde livsstil og håbede måske at få ny viden/konstruktiv kritik af livsstilen.
    Men til min store skuffelse er det helt tydeligt at producenten kun er ude på at latterliggøre den kernesunde livsstil! Der er ganske lidt om familiens nye livsstil og så vælger man at vise at de spiser kødsovs eller laver et tunge detox. Det er jo ikke grundprincipperne i den kernesunde livsstil. Den bygger på sund mad, flere grøntsager, ingen kemi i mad eller husholdningsprodukter samt motion. Det er noble og gode principper. Vi ser intet i programmet om den lækre og sunde mad, som familien nu spiser, om hvad de spiser i stedet for slik, hvordan de klarede de første 4 dage uden sukker jf. bogen eller om teenageren urene hud er forsvundet.
    Det er under al kritik og det man ser, er nærmest latterligt og intet værd. Det lægger ikke op til en debat omkring hvilke ideer, der er rigtig gode og hvilke der er mindre gode.
    I har nok en fast seergruppe imens vi følger denne familie. Men det er alle dem der spiser kernesundt og håber at se at familien får det bedre på et område de selv genkender. Resten af Danmark må rulle med øjnene og slå over på en anden kanal, for snak om at amerikansk olie ikke virker, er da ikke særligt spændende.
    Giv den kernesunde livsstil en fair debat og lad og se en familie, der begynder at spise sundt, motionere og være sammen på en nærværende måde!
    Venlig hilsen
    Katrine Nissen
    Cand. Psyk. Stud.
    & kernesund fortaler"

  28. Janna Vestergaard på 24.09.2008
    Ang. sundhed og levevis. Så tror jeg det er vigtigt at vi acceptere at der er forskellige måder at gøre tingene på. Det vigtigste er at vi alle lære at mærke vores krop og hvad den siger til den måde vi behandler den på. Og det er nok der de fleste har et problem.

    Jeg kender en der har sukkersyge, men som har valgt ikke af leve efter det. Vedkommende har det elendigt og jeg ville ønske at jeg kunne ændre det. Men jeg må acceptere at sådan har vedkommende altså valgt at bruge sit liv.

    I vores familie har vi valgt noget andet og da vi kan mærke at det virker og forandre os til bedre mennesker bliver vi ved. Om det er farligt, det kan jeg nu ikke rigtig se at det er. Vi spiser bare mad af en højere kvalitet og flere sunde grønsager og frugt. Det kan da ikke være farligt. Der er da ingen eksperter der kan sige at en pose haribo er sund.

    Ha en dejlig sund dag Danmark

    Janna
  29. Hanne Eriksen på 24.09.2008
    Kære Per & Arne (og Sundhedsstyrelsen)

    Vi ved, at I ikke finder hverken belæg eller videnskabelighed i den kernesunde livsstil.

    Hvis I åbnede øjene og betragtede omgivelserne ville I til gengæld finde noget, som sjældent har set dagens lys i Danmark: En vaskeægte sundhedsbevægelse!

    Overvej, hvor mange mennesker, der nu har taget ansvar for eget liv og krop - og som I taler ned til med jeres indsigelser. Brug dog jeres kræfter på de dele af Danmarks befolkning, som endnu ikke spiser 600 g frugt og grønt dagligt - eller som ikke har motioneret siden gymnastiktimerne i folkeskolen. Vi andre skal nok klare den!! Vi ved det!! I har bare ikke opdaget det endnu!!

    Mange hilsner fra
    Hanne

    - "Tryk avler modtryk"
  30. Anemona Pedersen på 23.09.2008
    Kære Ninka,

    Miin og min families historie ang. kernesundkost kommer her og hvordan vi lytter til eksperter og ikke-eksprter om hvad sund kost er.

    Da jeg første gang hørte om kernesund-principperne fik jeg en åbenbaring. Ja! Det er sådan det skal gøres, det er sådan vi også inkluderer børnene i det sunde liv. Tak!

    Min kæreste og jeg har gennem flere år været undrende overfor den videnskabelige verden og den alternative verden. Med ligevægt af fornuft til hvad der mon nu virker for os. En gylden middelvej: Lægeverdenen kan bruges til nogle ting og akupunktører noget andet, antropofosologiske læger (???husker ikke hvordan det lige lyder og derved staves) et tredje, vega-test godt for dette, healer gør det her osv. Ja, vi har postet mange penge i forskellige behandlere og bøger om sund kost. Men hvordan kan vi ellers få svar på vores undren? Vi vil bare det gode liv. Livet som vegatrer åbnede vores øjne for grønt og bælgfrugter, "Fit for life" gav os gode kostråd, "Atkins" gav os massivt vægttab og jeres princip giver os helhed og fuldendthed. Prøv dig frem, siger I. Ja, hvordan kan man ellers vide om det virker?!

    Vi blev kernesunde i februar. Dvs. væk med sukker, raffinerede produkter, 95% økologiske (var det nok 80% før) og ingen mælk. Udslaget for jer var børneorm, udslaget for os var dræn i ørene på vores datter!
    Min kæreste stoppede med at festryge (15 år med mange smøger hver weekend), hans bronkitis blussede op og dalede igen, INGEN ABSOLUT INGEN snot i næsen, eksem eller tør hud på vores datter og min astma stærkt reduceret. Et lækkert lille vægttab for os voksne, smukkere hud, færre hysteriandfald hos alle tre, roligere nætter og en overskudsmor der ikke er styret af sukker, jeg er sukker-junkie skal virkelig prøve det der med crohm og b6!
    Status nu efter 7 mdr. vi VIL et 3 mdrs. forløb leve 100% kernesunde og tage hensyn til vores fødevare-intolerance-test vi alle har taget hos en akupunktør.
    Vi glæder os! Det var foredraget på Frederiksberg igår der satte det igang NU!

    Det var måske ikke så meget en mudder-klat på Arne, Per og alle de andre. Men jeg ville ønske at man bruger sin fornuft både i hovedet og kroppen og prøver af hvad der føles rigtig på DIG! Arne og Per og alle andre der har interesse i folks sundhed. test på jer selv før i udtaler jer om noget! ØV!

    For øvrigt synes jeg det der program i praxis er noget juks! Det er alt for overfladisk. Og jeg kan næsten ikke forestille mig at I nægter at udtale jer om det der står i jeres egen bog... Dumme tv-kanal der kun er ude på at få seer på overfladen... Jeg ser sjældent tv2.

    Ninka og Morten er er så modige og skønne.

    Kærligst Anemona.
  31. Mette Johnsen på 23.09.2008
    Kære Ninka og Morten

    Jeg er simpelthen nødt til at give jer min støtte!

    Hvor ER jeg træt af den her mærkelige kritik. ...Jeg FORSTÅR den simpelthen ikke!

    HVAD er det lige, der er allarmerende i at droppe sukker, tilsætningsstoffer og andet dårligt stads og gå over til at lave god sund mad fra bunden. Vi var i svømmehallen i dag, og min mand og jeg jokede med, at vi hellere måtte bestille en pølsemix, så myndighederne ikke "opdagede" os.

    Vi har en diagnose på, at vores søn danner peptider fra gluten og mælk, og derfor har vi en gyldig "undskyldning" for at være solidariske med ham. ALLIGEVEL kan folk finde på at mene, at vi overreagerer og sygeliggør ham, når han ikke må få chokoladekiks som de andre. Og sundhedsplejersken komme med rynkede bryn, fordi vores 11 mdr datter ikke får mælk. ...Ingen rynkede bryn over chokoladekiksene, som de andre børn spiser til morgenmad!! Og da vi for tre år siden fodrede vores søn med sød, syntetisk færdiggrød, var der ingen problemer...

    Folk spørger ofte, om det ikke er hårdt at leve uden sukker, gluten og mælk. Det er det OVERHOVEDET ikke! Det, der er hårdt, er, at man enten skal fortie det eller forsvare det.

    På et år havde lægen ordineret mig 5 gange penicilin, et par gange svampemiddel og mavesårsmedicin, og ingenting virkede. Efter EN uge på anden kost forsvandt mine symptomer!!! Men lægen rystede bare på hovedet af mig.

    Vi slipper nu for infektioner, maveproblemer, udslet, oppustet mave og bekymrede miner i børnehaven. Det er som om, der er kommet mere ro og overskud i familien. Jeg kommer ALDRIG til at spise tilsætningsstoffer, sukker, gluten og mælk igen!

    Altså: TAK TAK TAK for inspirationen, der ændrede vores liv, og TAK fordi I orker stå for skud i pressen.
  32. Jeannie Hansen på 23.09.2008
    Hej Ninka....
    Jeg må tilslutte mig Kamilla, og sige, at jeg undrer mig meget over, at I ikke vil kommentere på kritikken omkring amerikansk olie i programmet Praxis på tv2. Det kan da kun være I jeres egen interesse, at forsvare det I har skrevet i Jeres bog. Umiddelbart synes jeg også, at eksperten lød meget overbevisende, og da I ikke vil kommentere på det synes jeg , at jeg står noget tvivlende tilbage ang. det I skriver....

    Ærgerlig hilsen
    Jeannie
  33. Kamilla Iversen på 23.09.2008
    Hej Ninka
    generelt set er jeg meget positiv overfor jeres bøger, jeg har dem og nyder at bruge dem..
    men I aften må jeg indrømme, at jeg blev lidt skuffet. Jeg så praxis og I ville ikke kommentere på kritikken med amerikansk olie, jeg tror det er første gang, at jeg har hørt, at I ikke vil kommentere på det.. det synes jeg er super ærgeligt.. jeg ville gerne høre jeres svar, selvom jeg synes svaret fra eksperten var meget overbevisende.
    Held og lykke med alt!! :)
    mange venlige hilsner
    Kamilla
  34. Nina sørensen på 23.09.2008
    det er en syg bog :( bare fordi mange hopper på vognen, gør den den ikke mere rigtig.
  35. Liva Grønlykke på 23.09.2008
    "Alle sandheder gennemgår tre stadier. Først bliver de latterliggjorte. Bagefter bliver de voldsomt modarbejdede. Til sidst bliver de accepteret som helt indlysende." (Citat: A. Schopenhauer.)
    Ninka og Morten og alle I andre kernesunde folk: Keep up the good work!
  36. Ninka & Morten Mauritson på 23.09.2008
    Kære Venner

    Tak for alle de skønne indlæg - dem er vi rigtig glade for.

    I får lige et lille, men interessant link at gå i seng på - selv er vi på vej mod dynerne efter en hård dag:-)

    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/calcium-and-milk/index.html

    Knus

    Ninka & Morten
  37. Christina Pedersen på 23.09.2008
    Ja, de kan ikke have meget at skrive om, når det er spændende at kritisere sund livsstil. Men egentlig er de jo lidt (eller meget) til grin for de kommer ingen vegne med deres budskab, for det viser sig jo netop at der bliver flere og flere der tager ansvar for dem selv og deres kære ved hjælp af kost, i stedet for at hører på deres teoretiske kostråd. Og så virker mund til mund med gode oplevelser altså bedre end en LILLE håndfuld "eksperter". Hvad er de eksperter i og hvad skal der til for at man må kalde sig ekspert?? For det kan jo ikke være uddannelsen læge der gør det, for de læger der udtaler sig dårligt om mælk og gluten, de bliver ikke kaldt eksperter - nej jeg giver godt nok ikke meget for vores offentligestab, der mener at det man mener når man er ansat hos dem, det er RIGTIGT............
    Sjovt nok ar de heller ikke lige så meget efter andre med næsten samme kostråd, men fordi Ninka og Morten har valgt at bruge ordet Kernesund som gennemgående, ja så bliver det misbrugt som et "projekt" ord, at man spiser kernesundt, er i en sekt m.m., Ja vi spiser kernesundt men det ville vi jo også have gjort hvis de havde kaldt det noget andet, for det er sund kost og ansvar for sig selv og ikke nogen bestemt MÅDE at spise på, men nogle fantastisk gode kostråd fra en familie der har en erfaring, som de fik lyst til at dele med andre i samme båd, hvilket vel slet ikke er unaturligt i deres situation og med de positive erfaringer. At der så er MANGE familier der i dag også lever efter de kostråd, kunne jeg forstille mig at Ninka og Morten er stolte af, men det er da ikke deres ansvar, at andre vælger dem, vi har jo lov at lade være, hi hi Ja det kan man ikke når man først har prøvet det, for det føles for naturligt og "rigtigt". "Religiøst", ja kald det hvad de vil, det er da ikke unaturligt, at mennesker samles om noget godt, løfter i flok og sammen er man da også MEGET stærkere!!
    Men jeg vil også endnu engang sige Ninka, Morten og drengene tak for ALT det de står igennem og gør for at sprede budskabet på trods af alt det de må stå model til fra pressen og de såkaldte eksperter, for var det ikke for jer var jeg og min familie SLET ikke der hvor vi er i dag - I har simpelthen været hjælpen til det mest fantastisk der er sket for os, på trods af at vi ingen sygdomme og større problemer havde - ja så er verden bare forandret FOREVER!! KAn kun sige til dem der IKKE har prøvet det - prøv det - og se som om du kan stoppe igen!!
  38. Tabita Holm på 23.09.2008
    De 8 kostråd. OK, der står at man skal spare på fedtet fra mejeriprodukter, men ikke at man skal indtage så og så meget hver dag. Det er da underligt at der ikke står det, når de nu synes det er så altafgørende for vores existens.
  39. Tabita Holm på 23.09.2008
    Ang. snakken om mælk og om hvor farligt det er ikke at følge fødevarestyrelsens anbefalinger - er der nogen der har lagt mærke til, at der ikke står noget om mælk i "De 8 kostråd" ?!!!
    OG
    Ville sundhedsstyrelsen tage Ninka mere seriøst hvis hun var læge, men stadig gjorde som hun gør nu?
  40. Samule Thorn på 23.09.2008
    Kernesund hvad er nu det ?
    -
    Kernesund er da blot en anden måde at tænke på, men ikke anderledes end for 60 år siden hvor vi levede af grøntsager, hentet på marken/køkkenhave på landet, de var ikke sprøjtet, de voksede alle op i en hestelort, vi kendte ikke engang ordet gødning og slet ikke kunstig gødning, og iøvrigt var det det sundeste mad man kunne spise, helt uden sprøjtemidler- pesticider og vasket i klor, som man gør nu om stunder.
    -
    Kødet, det var slagtet af eget kvæg eller fra hønsehuset, og æggene var hverken syge eller dårlige.
    Var der noget man ikke selv havde, så byttede man på nabogårdene med det de havde.
    -
    Byfolket levede dengang af egne grøntsager, eller købte den af den sunde grønthandler som hentede sit eget fra egen mark, og så var det altid godt, når man ikke havde råd til kød, så gik man på havnen og købte sild-makrel-torsk osv osv, og det var lige hentet fra havet.
    I dag kan man købe sig til 4 fiskefileter i Føtex, tilbud 52,- kroner, for pokker der står, de er importeret fra Japan.
    Fisk er mest fordærvelige, og starter et selvfordærv på godt 6 timer, hvordan kan de holde sig friske så længe det tager turen fra Japan.
    -
    Dengang var der også noget der hed en meget lang arbejdstid, for skulle man have råd til bare husleje og tøj til ungerne, så var det nødvendigt og arbejde til tider 2 steder på samme dag.
    -
    HVOR VIL JEG HEN !
    Derhen kære kernesunde familier, blot fortælle jer, i har så hulens helvedes travlt, i gør jeres hverdag stresset og forvirret fordi i skal slæbe hjem så i kan købe Mercedes`en der er større end naboens.
    Kernesunde familier, i burde gå ind i og stoppe de djævelske fabrikanter, med alle deres færdigretter, fuldt og proppet med saltvand sprøjtemidler, farvestoffer og langtidsholdbare virkemidler, det er her der skal sættes ind.
    Jeg er stor modstander af ARLA, jeg hader dem, derfor har jeg ikke drukket mælk i over 25 år nu, røre ikke ost, slet ikke det ost i Føtex`erne, det smager af sur opvreden papskiver fra kloakvand.
    Det er helt ok og spise grøntsager og især økologiske, for de minder lidt om det rene fra min bardom, kød røre jeg kun en gang om ugen, og så bliver jeg oppustet.
    -
    Langt bedre om i spiste fisk, det gør vi her i huset 5 gange om ugen, smooties og alle jeres fremmede ord for smartnessmad jamen kære venner dog, det var dæleme det vi fik som børn, frisk eller syltet frugt på vores havregryn, OPS havregryn, jamen det var sundt dengang, eller på øllebrøden, lader man en pakke havregryn stå i 2 måneder, så er den fyldt med levende mider nu om dage, det kendte vi heller ikke noget til dengang sidst i 40`erne eje i 50`erne.
    Lev sundt, spis grønt, fisk og minimal kød, og hold jer væk fra E numre det er det rene gift.

    Nå så den med sukkeret, hele den danske befolkning er nogle store sukkersvin, UD MED DET, det havde vi heller ikke råd til hverken i krigs eller efterkrigstid, vi kendte heller ikke ordet gummibamser, og heldigvis for det.
    Så er der ikke andet at sige, at de som i kernesunde kalder jeres "slik", det er kun smartness nydanske ord for sund fornuft til forskel fra det vi andre levede for 60 år siden.
    -
    Hvorfor i bliver banket i hovedet af EB er fordi i får det til at ligne noget smartness, og ikke som i virkelig mener det LEV SUNDT.
    Arne Astrup er blot et fjold uden for pædagogisk rækkevidde, har fået penge af Danisco sukker, men man kunne beskylde Morten for at få støtte fra helsekost, og fabrikanter af diverse sunde kosttilskud.

    Bliv blot ved med NUL SUKKER, NUL GLUTEN, NUL MÆLK, så lever i længere hvis ikke i dør af stress og jag.
    mvh
    ST

  41. Samuel Thorn på 23.09.2008
    Kernesund hvad er nu det ?
    -
    Kernesund er da blot en anden måde at tænke på, men ikke anderledes end for 60 år siden hvor vi levede af grøntsager, hentet på marken/køkkenhave på landet, de var ikke sprøjtet, de voksede alle op i en hestelort, vi kendte ikke engang ordet gødning og slet ikke kunstig gødning, og iøvrigt var det det sundeste mad man kunne spise, helt uden sprøjtemidler- pesticider og vasket i klor, som man gør nu om stunder.
    -
    Kødet, det var slagtet af eget kvæg eller fra hønsehuset, og æggene var hverken syge eller dårlige.
    Var der noget man ikke selv havde, så byttede man på nabogårdene med det de havde.
    -
    Byfolket levede dengang af egne grøntsager, eller købte den af den sunde grønthandler som hentede sit eget fra egen mark, og så var det altid godt, når man ikke havde råd til kød, så gik man på havnen og købte sild-makrel-torsk osv osv, og det var lige hentet fra havet.
    I dag kan man købe sig til 4 fiskefileter i Føtex, tilbud 52,- kroner, for pokker der står, de er importeret fra Japan.
    Fisk er mest fordærvelige, og starter et selvfordærv på godt 6 timer, hvordan kan de holde sig friske så længe det tager turen fra Japan.
    -
    Dengang var der også noget der hed en meget lang arbejdstid, for skulle man have råd til bare husleje og tøj til ungerne, så var det nødvendigt og arbejde til tider 2 steder på samme dag.
    -
    HVOR VIL JEG HEN !
    Derhen kære kernesunde familier, blot fortælle jer, i har så hulens helvedes travlt, i gør jeres hverdag stresset og forvirret fordi i skal slæbe hjem så i kan købe Mercedes`en der er større end naboens.
    Kernesunde familier, i burde gå ind i og stoppe de djævelske fabrikanter, med alle deres færdigretter, fuldt og proppet med saltvand sprøjtemidler, farvestoffer og langtidsholdbare virkemidler, det er her der skal sættes ind.
    Jeg er stor modstander af ARLA, jeg hader dem, derfor har jeg ikke drukket mælk i over 25 år nu, røre ikke ost, slet ikke det ost i Føtex`erne, det smager af sur opvreden papskiver fra kloakvand.
    Det er helt ok og spise grøntsager og især økologiske, for de minder lidt om det rene fra min bardom, kød røre jeg kun en gang om ugen, og så bliver jeg oppustet.
    -
    Langt bedre om i spiste fisk, det gør vi her i huset 5 gange om ugen, smooties og alle jeres fremmede ord for smartnessmad jamen kære venner dog, det var dæleme det vi fik som børn, frisk eller syltet frugt på vores havregryn, OPS havregryn, jamen det var sundt dengang, eller på øllebrøden, lader man en pakke havregryn stå i 2 måneder, så er den fyldt med levende mider nu om dage, det kendte vi heller ikke noget til dengang sidst i 40`erne eje i 50`erne.
    Lev sundt, spis grønt, fisk og minimal kød, og hold jer væk fra E numre det er det rene gift.

    Nå så den med sukkeret, hele den danske befolkning er nogle store sukkersvin, UD MED DET, det havde vi heller ikke råd til hverken i krigs eller efterkrigstid, vi kendte heller ikke ordet gummibamser, og heldigvis for det.
    Så er der ikke andet at sige, at de som i kernesunde kalder jeres "slik", det er kun smartness nydanske ord for sund fornuft til forskel fra det vi andre levede for 60 år siden.
    -
    Hvorfor i bliver banket i hovedet af EB er fordi i får det til at ligne noget smartness, og ikke som i virkelig mener det LEV SUNDT.
    Arne Astrup er blot et fjold uden for pædagogisk rækkevidde, har fået penge af Danisco sukker, men man kunne beskylde Morten for at få støtte fra helsekost, og fabrikanter af diverse sunde kosttilskud.

    Bliv blot ved med NUL SUKKER, NUL GLUTEN, NUL MÆLK, så lever i længere hvis ikke i dør af stress og jag.
    mvh
    ST

  42. Sofie Rygård på 23.09.2008
    Hej

    Prøver lige at spørge igen. Jeg har idag lavet min 2. tarmskyldning (har tænkt mig at lave én fire dage i træk). Jeg har derofr købt mælkesyrebakterier (matas mærke), som jeg tager to kapsler af om dagen. Er det tilstrækkeligt? Håber meget at nogen vil svare mig.

    KH Sofie
  43. Camilla Hansen på 23.09.2008
    Jeg har levet ret kernesundt det sidste halve år, men os eksperimenteret lidt med det og prøvet at spise som tidligere (mælkeprodukter, hvede og sukker). Jeg kan klart mærke en forskel. Når jeg spiser gluten er der garanti for en mave der får mig til at ligne en der er gravid (og det er ikke kun mig selv der syns det! Jeg arbejder med udviklingshæmmede og hver gang jeg har spist gluten spørger en af beboerne om jeg skal ha baby!), når jeg får mælkeprodukter får jeg ondt i maven og grim hud og sukkeret gør mig så træt at jeg dagen efter bare vil sove hele tiden. Når jeg spiser kernesundt har jeg en flad mave og jeg har betydeligt mere energi og udstråler glæde. Jeg er super glad for den kernesunde livstil og kan ikke forstå at folk sammenligner det med en religion. Vi er opmærksomme på hvad vi byder vores kroppe, hvorfor er det så slemt? Og hvorfor er det så vigtigt for andre hvad jeg spiser?

    Kernesunde knus, Camilla



  44. Tina S på 23.09.2008
    Hej:)

    Jeg anser mig ikke for at være "ernesund"! Jeg lever sundt, og har oplevet alle mulige reaktioner på mine "sære" madvalg (og ikke mindst fravalg) og er ved at forlige mig med, at det hører med. Sundhed er en løbende process for mig, to skridt frem og et tilbage osv osv. Men de vigtigste dommere er og bliver min krop, mit energiniveau og mit velbefindende. Alle tre dommere er lykkelige for den viden jeg har fundet rundt omkring i årenes løb. Jeg kan nikke genkendende til alle de beretninger jeg læser herinde og rundt omkring, og bliver endnu mere inspireret for hver historie jeg læser. Og netop derfor bestemte jeg mig for at give min kommentar med herinde, da jeg i dag så overskriften på EB\'s løbeseddel.

    Min krop har altid vidst, at den levede usundt og "forkert", den har sendt mig alverdens signaler, men det tog noget tid for mit hoved at følge med. Jeg har prøvet mange ting af, ofte til stor frustration og fortvivlelse. Men to bøger har gjort en kæmpe forskel i min sundhedsopfattelse - den ene var en bog jeg fandt, da jeg boede i USA. Ideer, der minder lidt om kernesund livsstil (måske lige lovligt fanatiske i manges øjne), skrevet af en banebrydende diætist med et ben i både den videnskabelige og den mere holistiske verden. Her stiftede jeg først kendskab med hørfrøolien og ideen om at udelukke mælkeprodukter...Den anden fandt jeg for ca fem år siden i en lille helsekost forretning i Singapore - skrevet engang i halvfjerdserne tror jeg. Her blev jeg bevidst om affaldsstoffernes dårlige effekt på min krop....det var en kæmpe øjenåbner for mig! Det jeg forsøger at sige er, at uanset hvem kilden er, og uanset hvor du finder din inspiration, handler det vel netop om, at det giver mening for dig, at du bliver inspireret og prøver ting af på egen krop, og derefter tager hvad du kan bruge. Uden de her bøger, og forfatterne, som ønsker at få budksabet ud, ville jeg stadig være dvask, uoplagt, oppustet osv. Og DERFOR syntes jeg det er fantastisk, at bøger som Kernesund Familie osv findes. Den ekstra motivation og genkendelse giver mig fornyet energi og perifer støtte til at udleve de tanker og erfaringer, jeg allerede har gjort mig. Når man står alene, kan det være nemt at "bukke under" for mængden, som ser mærkeligt på en. Det er cool at vide, at så mange flere mennesker mærker og oplever de samme ting, som jeg selv har oplevet, uanset hvad vi kalder os. Jeg er p.t. en del af det offentlige ernæringsuddannelses system, og der får jeg vældig megen god viden. Men som altid, lader jeg min krop, mit energiniveau og mit velbefindende være dommere for, hvad der er sundt og godt for mig. Og det er ikke nødvendigvis altid der de finder de svar, der gør dem gladest.

    Så man kan kalde det vanvid og hjernevask så tosset man vil. For mig handler det om at have det så godt som muligt. Og det er vel individuelt. jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige om kritikken. Jeg stoler ret meget på personlige oplevelser og resultater....Og som sagt, i er jo hverken de første eller de eneste, der er fremkommet med de her budskaber:) tror bare Danmark er lidt bagud på den front.

    Venlig hilsen

    Tina S




  45. Thomas Jensen på 23.09.2008
    Til Heidi: For mig at se er du på helt rigtige spor. Mit råd vil være at bruge pengene på en normal, sund og lækker kost (gerne økologisk) - det gør vi og vi har det super. Også selvom der ryger et glas vin og en kage ind i ny og næ...uhm. De små glæder her i livet er også værd at tage med!

    Og til de religiøse: dont worry - jeg tager ud og dyrker sport nu, så ikke flere indlæg fra mig :-)
  46. heidi hansen på 23.09.2008
    hov.. her kommer resten, nå men jeg spiser cuarmin, llecithin complex,grøn te ekrast, og olie men jeg har kun fået op pusted mave og taget på, vi drikker smoothis morgen og aften med protin pulver i, jeg har købt næsten alt det der stod i den førset bog af natur hostesaft, vitaminer, rengøring, vi spiser ALDRIG sukker,hvidt brød,pasta, vi spiser kun kød som er anbefalet i bøgerne, ja vi har kun alle disse dyer ting og vare i vores hjem... men ingen har værken tabt sig eller kunne mærke forskæl.
    ER det mon at fordi vi altid ikke har spist sukker og hvide ris,pasta o.s.v.... jeg ved ikke kun at det har været meget dyrt og min mave altid er meget stor og ja jeg drikker meget vand..
    Jeg kender til flere det er stoppet fordi at de tog meget på ved at føgle rådene i bøgerne.. så jeg ved ikke rigtig..... hilsen en meget sund familie.
    (jeg er ordblind håber ikke der er for mange stavefejl)
  47. Thomas Jensen på 23.09.2008
    >Henrik igen-igen: Mht om vi kan optage calcium fra mælk, så har ernæringsrådet i 2003 lavet en rapport baseret på den eksisterende litteratur. Den konkluderer bl.a.:"Ved en systematisk litteraturgennemgang findes der god evidens
    for, at calcium fra mælk absorberes fra tarmen i samme omfang som
    calcium fra tilskud af calciumsalte eller fra andre fødevarer." læs evt selv mere på http://www.meraadet.dk/gfx/uploads/rapporter_pdf/Maelk%20calciumkilde_www.pdf

    Så med mindre videnskaben er vendt totalt på hovedet siden 2003 eller ernæringsrådet er totalt i lommen på ARLA er sagen vist rimelig klar. Og det understreger bare min pointe at den foragt for videnskabelig mainstream der huserer herinde tangerer paranoia og religion.
  48. heidi hansen på 23.09.2008
    Jeg er virkelig snart ved at være noget usikker på det med kærnesund kost eller ikke kosten med alle det kostilskud man skal spise, for 6 måndre siden startet vi på kærnesund, dog for baby på1½år mælk ikke meget.. men jeg spiser curamin og
  49. Thomas Jensen på 23.09.2008
    >Henrik: Hvor er det lige jeg har sagt man skal fylde sine børn med skrammel, fx light sodavand??? Vi lever nogenlunde sundt, spiser ret meget økologisk og generelt varieret - hvilket jo også er det sundhedstyrelsen anbefaler. Det kan man altså godt uden at smide al sagkundskab overbord og blive kernesund discipel.
  50. Gry Bang på 23.09.2008
    Ninka, jeg holder meget af bøgerne og forstår godt jeres glæde over de fremskridt i har gjort. men én ting sårer mig helt enormt og giver mig et lille stød i hjertet hver gang du skriver det. At din dreng går i folkeskole. Så føler jeg at vi med børn (min har en kromosomfejl) som går i specialskole ikke har gjort det godt nok. Du skriver det som om folkeskolen er adgangsbillet til et værdigt liv. Det gør mig ked af det.
    Nogle af os har ingen effekt af kernesund mad eller livsstil, nogle af os kan ikke få det presset ind i vores hverdag.
  51. T L på 23.09.2008
    Thomas, jeg lod en læge give min sunde og raske datter en Di-te-pol vaccine, og hun tog skade. Uopretteligt skade.
    Så der sker altså ulykker, på trods af hvad vi får at vide. Det hele er ikke det pure opspind bare for at være interessant. Heller ikke den kernesunde mad og livsstil.
  52. Henrik Højager på 23.09.2008
    Bare lige en lille kommentar til Thomas, uden at det skal blive til en debat/hetz...:

    Når du siger " tænk jer om før i presser noget ned over hovedet på jeres børn", så fristes jeg til at sige det samme til dig og dine.
    Tænk jer om, før I putter meget af det skrammel i jeres børn, som påståes at være sundt. Prøv for eksempel at læse om Aspartam, som er i det meste Light sodavand. Det er skræmmede læsning, hvad det gør i kroppen.
    Jeg er ikke fanatiker, men det er da almindelig sund tænkning og fornuft, at usprøjtet, levende mad som friske økologiske grønsager, kød, korn og æg er godt for din krop.
    Alene det at fjerne hvede og sukker har gjort en verden til forskel for mig.
    Jeg personligt giver ikke meget for en videnskab som er baseret på syntetisk medicin rådgivning.

    Jeg vil endnu engang sige til Ninka og Co.: I gør det godt!

    ;O) Henrik
  53. Ina Vestrup på 23.09.2008
    Jeg har lige læst artiklen i EB, og sikke noget vrøvl. Hvordan i alverden kan sund og nærende kost være livs farlig? Jeg lever Kernesundt og min krop elsker det!! Jeg har undladt mælk i ca. 6 mdr. nu og jeg har, kunne mærke hvordan min krop er blevet ”gladere” Jeg behøver ikke så meget søvn som før i tiden, hvor jeg nærmest var kronisk træt, mit humør er blevet bedre, min ballon mave er forsvundet.
    Mange i min omgangskreds er meget skeptiske når de finder ud af hvordan jeg lever. Men mon ikke det skyldes at de bliver provokeret når jeg kan leve sundt og de ikke selv kan? Jeg har nemlig ikke problemer med at holde mig fra sukker, gluten og mælk. Den kernesunde mad er så lækker og indbydende og mit liv har virkelig forandret sig siden jeg købte og læste Kernesund bogen.
    Så fortsæt det gode arbejde Ninka og Morten, i har så mange støtter i Danmark, der mærker på egen krop hvordan Kernesund kan skabe glade i livet.

    Mange hilsner fra Ina.
  54. Maja R på 23.09.2008
    Hvis de såkaldte eksperter gad gøre sig den ulejlighed at læse bogen og evt. efterprøve nogen af principperne i "Kernesund" så ville de næppe være så skeptiske, for det virker jo. Resultaterne taler simpelthen for sig selv!

    Hvordan skulle vi i vores familie kunne få mere energi, større sexlyst, tabe os, slippe af med tarmproblemer og hudproblemer og snotproblemer på meget kort tid, hvis det var så farligt at leve efter bogens principper? Det giver ingen mening for mig? Vi levede generelt remeligt sundt også førhen, men havde alligevel ovennævnte skavanker, som et farvel til gluten og mælk gjorde kål på.

    Grunden til at "Kernesund" har fået så mange fans, er jo at det virker - det handler nemlig ikke om tro eller religion! Og så irriterer det mig at Ekstra Bladet får det til at lyde som om "Kernesund" er en fanatisk slankebog, da det på ingen måde er hovedbudskabet eller hovedformålet med bogen? Og ligefrem at sammenligne "Kernesund" med "Atkins" kuren - come on... ;O)

    Jeg gør løbende min egne research og betragter mig ikke som et lille får der blindt følger en hyrde med hovedet under armen. Vi her i huset forholder os altid tilpas kritisk til det vi læser, og vi undlader aldrig at se på og føle efter hvordan vi har det og trives. At leve efter "Kernesund" var for os et forsøg, der efter få uger gav så gode resultater at vi ville være tossede hvis vi gav afkald på det af frygt for nogle af ekstrabladets (+ andres) ernæringseksperter, når der er så mange andre eksperter der netop bakker op om principperne!!!

    Så: more power to you Ninka + familie - tak fordi I delte jeres erfaringer med os og berigede vores liv :O)

    Knus Maja & co
  55. Anne-Marie Freisig på 23.09.2008
    Jeg undrer mig over hvordan læger kan advare mod kernesund. Jeg mener hvordan kan det, at spise sundt og røre sig hver dag, være farligt? Jeg er godt klar over at jeg bestemt ikke ved alt, men jeg mener ikke nogensinde, at have hørt om nogen der er døde af det. Snarer tværtimod.

    Jeg opfatter "modstanden" mod kernesund livsstil, som f.eks. div. eksperter, der udtaler sig i dramatiske smånegative vendinger, at de ikke helt har sat sig ind i stoffet. Ej heller, helt har forstået budskabet.
    Der er da ingen der siger, at nu skal alle leve på den måde. Der er da heller ikke nogen der peger fingre af dem der ønsker at spise MacDonalds (men se lige den amerikanske dokumentar "Supersize me").

    Underligt er det også, at man skal forsvare de sunde valg, mens valget, at leve af ulødig mad og junkfood, næsten er at betragte som en menneskeret.

    Selv er jeg glad for at at ha\' kompetente talerør som Ninka, Morten og sundhedsrevolutionen. I har min fulde støtte. I gør jo det at i giver de oplysninger om myter og fakta, som kan være meget svært at finde. En stor TAK herfra.

    Anne-Marie

  56. kathrine skov på 23.09.2008
    Vi er sluppet af med eksem der ga store åbne sår - alternativet til kernesund kost er binyrebarkhormon cremer.

    Jeg har fået styr på min hormon forstyrelse

    VI er glade og synts livet er herligt.

    Jeg mener bestemt ikke vi er farvede - vi kritisere ikke andres livsstil, vi har alle nogle efraringer med i bagagen som er erfaret på egen krop. Vi er med i spiseklubben i Århus og min erfaring er at vi hver især tilpasser kernesund livsstilen til hver vores hverdag. Økonomisk - Det bliver vist ene og alene samfundet der tjener på det..... Jeg betale fortsat min skat og min moms når jeg handler. det er dog yderst sjældent jeg benytter mig af læge eller sygehus - desuden syntes jeg selv jeg er med til at minske forureningen af vores dejlige jord ved at købe økologisk.

    Jeg har rigtig svært ved at se hvad min gamle livstil kunne gøre bedere for mig end denne.

    ha en rigtig god dag
    kathrine



  57. Lena Jensen på 23.09.2008
    Er der nogen der kender en god øko frisør i københavn?!
  58. Thomas Jensen på 23.09.2008
    Wow - det er jo ren religion det her. Og det er jo helt i orden, folk må tro på hvad de vil og bruge deres liv som de ønsker. Min frygt er bare at den overdrevne skepsis overfor sagkundskab og videnskab går ud over nogle børn hvis forældre bliver fanatisk optaget af denne "ernesunde" religion. Præmissen om at sundhedsstyrelsen og langt de fleste eksperter er helt forkert på den virker rimelig paranoid. Man ser præcis det samme i vaccinationsdebatten - hvilket faktisk kan få alvorlige følger for mange børn!

    Så alt i alt - tænk jer om før i presser noget ned over hovedet på jeres børn. Måske er sagkundskaben ikke det store frådende uhyre I forestiller jer...
  59. Birgitte E på 23.09.2008
    Hej Carina.
    Du misforstår mig, jeg har stor sympati for dem, der søger det bedste for sig selv.
    Mit budskab er at alle indlæg her selvfølgelig er farvede, ligesom de fleste andre steder i verden. Det er dine også, det er der ikke noget galt i. Det jeg synes er galt er at alle, der på en eller anden måde kritiserer budskabet, bliver nedgjort, kaldt økonomisk afhængige el. lign uden at man erkender at det er en faktor, der i ligeså grad gør sig gældende her.
    Jeg ved ikke noget om hvilke økonomiske interesser præcis I har eller ikke har, det var ikke min pointe eller min mening at få det til at fremstå sådan.
    Birgitte
  60. Carina Andersen på 23.09.2008
    Birgitte, jeg bliver meget provokeret når du direkte beskylder mig for at skrive blogs, der er farvet eller ligger under for økonomiske interesser.

    At skrive sin historie på godt og ondt, er ikke nemt, og hvis du læser vores blog, vil du også vide at vi skriver det som vi oplever det.

    Ved du på nogen måde hvad det vil sige at have et barn i familie med diagnose? - Har du overhoved nogen ide om hvilken lortetur vi har været igennem , før det vente? Har du læst vores historie? -Så ved du også at det samarbejde vi påtænker at starte med Morten og Ninka, er at få vores historie ud, så vi kan hjælpe andre familier …….er det så galt???

    Det er muligt, at vi er nogen af de største tilhængere af kernesund livsstil, men det er alene på baggrund af hvordan vi har fået det………mere mystisk er det såment ikke.

    Carina
  61. Mette Foged på 23.09.2008
    Som en anden også skrev så rystede jeg også på hovedet da jeg læste overskriften på EB. Har de da ikke andet at give sig til? Som jeg kan se det er der ikke noget livsfarligt i de kernesunde principper -det som de hovedsageligt gør er at få os til at stoppe op og tænke over hvad vi egentlig udsætter os selv, vores krop og ikke mindst vores børn for. Min søn er et rigtigt ørebarn som sidste år tiltrak alle de bakterier som fandtes i vuggestuen. I år kan begyndende snot og andet slås ned med ekstra c-vitamin, gode olier i grød og smoothies og masser af frugt og grønt. Jeg selv lider af en kronisk tarmsygdom og har i mange år efterhånden fået råd fra flere sider om at droppe den hvide mel, mælken og sukkeret. Efter endelig at have gjort det er jeg sluppet af med mine mavesmerter, kan gå på toilettet andre steder end derhjemme fordi det nu hverken stinker eller larmer (ja undskyld men sådan er det altså!!), jeg kan læse faglitteratur uden at falde i søvn og min knæ tillader mig faktisk at løbe en tur! Også siger de at det er livsfarligt...
    Jo jo men lad dem om det.. Vi er jo en stor flok herinde som kan mærke de gode effekter på vores egen krop og det er vel det vigtigste..
    Mette
  62. Anette Jensen på 23.09.2008
    Kære Ninka og Morten
    Tak for det i gør!!!!! I er forbilleder for så mange mennesker.
    Jeg mærker også positivt forskellen, når jeg vælger den gode/sunde mad.
    Der vil altid være modstandere til denne levevis, da det måske også berører økonomien globalt.
    Der ansættes de mest intiligente mennesker til at studere vores/kunders psychologi, og den vej igennem prøve at bestemme hvilken mad vi skal købe.
    Den moderne medicin fortæller os at det er ok at accepterer hovedpine kropssmerter osv. Men er det nu også det??? Vi er fanget mellem en økonomisk interesse en trillion dollars mad og sygdoms industri. Madøkonomien kan vi bebrejde at de bombaderer os med beskeder om at det er ok at sise mere og mere af den værste mad, og denne industri arbejder imod os der prøver at at kontrollerer vores diæt, og i det hele taget leve sundt......De vil altid være uenige, da der er et kæmpe industri hjul igang.
    Jeg takker jer helhjertet for at i står frem, og kæmper imod denne mega industri.
    I gør en verden til forskel.
    Knus fra Anette.
  63. sanne redlef på 23.09.2008
    At udlade mælk og være ekstrem påpasselige med e-numre og sukker og hvidt brød = 2 børn der har sluppet ud af brugen af astmamedicin, og som sidegevinst er de blevet gladere og aktivere. Men til gengæld har vi ingen vrøvl eller andet om natten og store humørsvingninger.
    Kernesund har givet os alle et sundere liv og vi er blevet gladere og mere bevidste i vores valg af mad og meget andet:))
  64. Karen-Margrethe Lund på 23.09.2008
    Det er utroligt der bliver ved med at være så negativ fokus på det her! Jeg fatter det bare ikke! Jeg har det bedre fysisk, er ikke depressiv mere, får pænere hud, større sexlyst og som om det ikke var nok, har jeg også lige overskud til at stoppe med at ryge. Og jeg har ikke haft abstinenser! Come on!!! Åbn nu øjnene og se, hvad der er ved at ske med den danske befolkning! Og hjælp os!!! Jeg læste en artikel i et net magasin som Morten havde skrevet, hvor har talte om nedsættelse af moms og afgifter på økologi. JA TAK!!!
    Nu er alt dette sagt, er der nogle af jer fantastiske mennesker, der har en kernesund opskrift på pizzabund??
    Brug gerne min mail: kumme412@hotmail.com
    Knus Karen-Margrethe.
  65. Birgitte E på 23.09.2008
    Men Ninka, hvorfor er det, at det er sådan en kamel for dig at sluge, at der endelig er nogen med en sundhedsfaglig baggrund, der får lidt tid i medierne? Hvorvidt de så selv kan lide øl eller pizza er ligegyldigt, det handler om hvorvidt den viden , der formidles er korrekt. Du er, som jeg har forstået det, journalist og din erfaring med sundhed stammer primært fra dine kostregler for din familie og det er stadigvæk ikke det man kalder videnskabelig metode! Jeg ved godt, du siger at I læner jer op af eksperter, men når du citerer artikler er det selektiv udvælgelse, du siger at udelukkelse af mælk kan helbrede autisme, og de kilder du læner dig op af, er så en overlæge, der udtaler at fede mælkeprodukter er skadeligt for vores cholesteroltal.
    Du skriver om hvordan eksperter og sundhedsstyrelsen ligger under for lobbyister fra lægemiddelindustrien m.fl. De ting, der skrives herinde, er på ingen måder mindre farvede eller præget af økonomiske interesser end alle andre steder, jeg mener at kunne huske at I har indgået et samarbejde med Søren og Carina, der nu er nogen af de største tilhængere af jeres koncept.
    Nå, men kort sagt: Jeg forstår ikke din trang til at forsøge at latterliggøre faglige eksperter, der siger at en del af dine råd er forkerte, når de i øvrigt selv holder debatten i en sober tone.

  66. Lise Hessel på 23.09.2008
    Hej Alle

    Jeg er medicin-studerende og synes af og til det kan være hårdt at gå på et studie, hvor tonen i den daglige undervisning og blandt mine medstuderende er, at "de nye kostråd" og "alternativ medicin" som sådan er pure opspind.

    Men stopper jeg med at spise og leve som jeg gør? Nej. Og hvorfor ikke? Fordi det jeg mærker på min egen krop vejer dybere end det jeg får fortalt.

    Og derfor er jeg fuld af optimisme i forhold til den "sundheds-bølge", der "ruller over landet". Vi skal nok komme til at se en forandring. De professionelle, der vægter den individuelle patient højere end statiske, randomiserede undersøgelser vil blive efterspurgt i højere grad.

    Jeg tror på at man KAN mærke på sin egen krop om den er sund eller ikke. Og derfor er det super-farligt når eksperter som Arne Astrup og co. gør alt for at gøre befolkningen usikker på egne erfaringer, ved at sige at det er indbild, at vi har fået det bedre - at vi i virkeligheden er på vej til at gøre os selv VIRKELIG syge...

    Jeg kan heller ikke se den voldsomme afvigelse fra de officielle kostråd: Skær ned på de fede mælkeprodukter - det må man da sige, der er en del, der har gjort!

    Hold gejsten, venner!
    /Lise
  67. Britt Sønderhave på 23.09.2008
    Kære farlige kernesunde mennesker.

    Jeg føler jeg går på usikker grung og udsætter mit liv for stor fare!
    Det er helt forfærdeligt alt det der er sket med mig efter jeg er startet på kernesund kost.
    - Min ballonmave er forsvundet (hvor skal jeg nu sætte min tekop?)
    - mine sorte rander under øjnene er forsvnundet - hvad skal jeg nu bruge min foundation til?
    - jeg har ikke så mange bumser mere? hvad skal jeg nu splatte ud på spejlet?
    - Jeg har ikke kronisk ondt i maven- hvad skal jeg nu klage over?
    - jeg har fået glæde ved motion - hvad skal der nu ske med alle de dårlige serier i tv jeg ikke når at se?
    Nej, undksyldm , men kan simpelthen ikke tage det seriøst... måske skulle Arne, Per og Kim tage og LÆSE kernesund og PRØVE kernesund.. de kunne måske læse den over en fadøl i stuen..Mælken er jo så lille en del af det her der i bund og grund handler om at tage vare på sig selv og sine nærmste og få det bedste ud af livet og give ens børn det bedste... hvis du ikke har problemer med mælk så drik det dog!!! Det er jo ikke en ny grundlov det her der forbyder mælk!!
    Ej, hvor bliver jeg harm... men EB kan da glæde sig over at de nok får solgt nogle flere aviser idag, fordi folk tror de er døden nær pga. nogle simple kostråd, en potion sund fornuft og en desperat mors forsøg på at dele hendes erfarringer med os så vi ikke selv kan bruge krudt på at opfinde den dybe tallerken.
    Ninka, i er bare forud for tiden og lever i et land hvor janteloven er på højde med grundloven.
    Lad os alle grine af det og nyde vores smoothie, kurkugler og lækre mad i fred...
    Hurra for et sundt og dejligt liv
    Britt
  68. Louise Levinsen på 23.09.2008

    Ærligt talt, har jeg svært ved at se, hvad der er så revolutionerende ved denne livsstil, at det kan bringe sindende i kog hos så mange...strengt taget følger vi jo mere - eller mindre - de allerede eksisterende kostråd:

    Frugt og grønt, spis fuldkorn, bælgfrugter, skru ned for sukker, det hvide mel og junk - og frem for alt: Spis varieret!

    Er det sukker, gluten eller bare mælken der er så fantastisk uundværlig...?
    SKAL vi spise mere ciabatta, pasta, smør og jogurt?

    Hvordan kan det være helligt at slukke for tv\'et og tilbringe tid med de børn, der er i skole og institutioner en dag lang, og hvorfor skal det "forsvares" når det lykkes at motivere ungerne til at springe i løbeskoene og ud i den friske luft?

    Jeg oplever det hele som en indædt hetz, nærmere en velovervejet kritik, for i bund og grund er den kernesunde livsstil - for mig at se - ikke andet en en (redigeret) opsummering af, hvad vi i årevis er blevet opfordret til, og som jeg vil betegne som sund fornuft.

    Derudover er jeg af den mening, at man må være lidt mere langsynes end som så, for:
    Virker det så rent faktisk?
    Er (blod)værdierne i orden?
    Er børnene sunde?
    ER der nogen, der lider overlast...??

    Med et samfund, der er stærkt belastet af overvægt, diabetes og hjertekarsygdomme, synes jeg kræfterne burde anvendes andre steder.

    Louise Levinsen

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.