Ninkas Detox - Detox dig slank
Detox dig rask og glad, Ninkas Detox tips og guides

Guide: Top 10 Naturlige midler mod (såkaldt) kroniske lidelser.

Naturlige midler mod kroniske tarmlidelser, irritabel tarm, kronisk træthedssyndrom og angst.

 

 

Din angst og træthed kan skyldes noget så simpelt som mug.

“Jeg er blevet rolig”. Jeg så hen over bordet, vi havde indtaget for at tale forretning, og kunne pludselig mærke, at der var noget meget vigtigere her at tale om.

Jeg kunne faktisk se det i øjnene på denne flotte mand, som er i min familie, men som jeg ikke vil udlevere. Fordi det ikke er fedt for ham, at indtil for nylig ofte var nødt til at ringe midt om natten, fordi han ikke turde sove alene eller køre bil.

Han var så angst, at han hele tiden troede, han led af dødelige sygdomme. 

Fra at være på vagt, modløs, bange, ked af det, opgivende på både kærlighed og fremtid sad han der og så lyst på det hele. Efter 10 år. Hvad var der sket? Og hvordan kan det hjælpe dig eller en du elsker med angst eller kronisk træthedssyndrom?

Sådan her: Han er det mest slående bevis på, at kronisk, invaliderende angst kan skyldes mug og skimmel i bolig eller på arbejdsplads. Og det første, slående eksempel, jeg har set på, hvordan angsten kan forsvinde fuldstændig ved at tage sig af den skade, som MUGGEN, ikke følelser, traumer og baggrund alene, har forårsaget. 

Få uger forinden havde jeg bedt min ven, Jess Armine, som jeg mødte første gang på en konference om gener, methylering og immunforsvar i Colorado, om at hjælpe denne unge mand, som jeg holder meget af.

Du kan kontakte ham her

På konferencen lærte vi, at mug i boliger (især dårligt nybyggeri) og rum med plettede vægge eller mugne vandrør, er en af de største årsager til uforklarlig angst.

Vi lærte, at mug både kan forårsage angst, kronisk træthed og fybromyalgi. Faktisk var en af pointerne, at de 3 værste helbreds-ødelæggende og for de fleste ukendte faktorer er:

Mug og skimmel

Lyme (Borrelia)

Tungmetal forgiftning.

Efter to måneder med Jess Armines grundige research af mit familiemedlems fortid og en god multi-vitamin, mineraler, phosfolipider og Chlorella, aktivt kul, Colotrum og Citrus pektin har han det meget meget bedre.

Hvad var problemet?

Han var flyttet fra udlandet ind i en bolig i England, hvor der senere blev konstateret skimmel og mug. Fra den dag, han flyttede ind, gik alt ned ad bakke. Både med hans psyke, kærlighedslivet, arbejde. Han blev afhængig af andres hjælp og brød med sit livs kærlighed. 

Men det var ikke ham, livet eller kæresten, den var gal med. Der var mug i bygningen. Ikke i livet. men han vidste ikke det, som vinder mere og mere indpas: Mug kan påvirke BÅDE helbred og psyke.

Husk at denne blog ikke er tiltænkt som erstatning for almindelig lægehjælp og at al behandling af sygdomme med alternative midler altid er på eget ansvar. 

Problemet med mug og skimmel er, at det kan forårsage angst og kronisk træthed i årevis efter du har været i kontakt med mug og skimmel. 

Det forstyrrer immunsystemet og giver inflammation i kroppen. Selv hypofysen  kan blive inflammeret og give hormonelle problemer. Sørg for øjeblikkeligt at flytte eller fjerne dig fra bygninger med mistanke om skimmel og mug eller fugtig lugt. 

Du kan læse en god artikel her om mug og angst

Her er de første kosttilskud, du kan prøve dig frem med. 

Citrus pektin. Køb som kosttilskud på nettet eller lav frugtflæsk med sukrin og pektin (se opskrifter på nettet eller rør en smule op i et glas vand.

Spisekisel. Binder også ligesom pektin. Du kan købe det her og tage 2 tsk i vand hver morgen og aften.

Kroniske tarmlidelser og irritabel tyktarm

Vores rengøringskones mand er i øjeblikket i behandling for Crohns (kronisk tarmlidelse) i det etablerede system. Og hvad giver de ham?

KEMOTERAPI.

Det er intet mindre end sindssygt. Men hun stoler jo på lægen. Derfor får han det ikke bedre, for hun tør ikke lytte til alternative råd. Han får det værre og værre. INGEN har fortalt ham, at det er muligt at spise sig ud af Crohns. Det er ikke nemt.

Men ikke desto mindre er der præcis, hvad detoxere på mit hold gør hvert år. 

Og hvad gør de så ved det?

De, der er hårdest plaget med voldsom eksem, blødende tarm væg og kronisk diarre skal selvfølgelig være i kontakt med egen læge. Selvom det ikke er sikkert han ved, at man kan spise sig ud af det.

Nummer 5 på listen er BONE BROTH.

I starten kan det være nødvendig at leve af det vil sige suppe kogt på ben, så collagen, aminosyrer og mineraler er bevaret i vandet, men alt kød og grønt siet fra.

Men for de fleste milde tilfælde er det tilstrækkeligt at skære mælkeprodukter, nødder, bønner og kornprodukter (også glutenfri) ud af kosten. 

Det er ikke sikkert, de nogensinde kan tolereres igen.

Når afføring er fast og regelmæssig, smerter aftaget og tarmvæggen er helet, kan man introducere Colostrum kan man tage sideløbende hele tiden.  

Og på mit detox hold er der en særlig protokol for denne type. Som også følelsesmæssigt har udfordringer, der skal tages hånd om. 

Det 6. kosttilskud du kan købe er colostrum og røre i vand med citron. 

Colustrum er den første immunforsvars opbyggende del af modermælken, der kommer inden den fede mælk, der skal nære babyer. Denne form for colostrum er baseret på komælk, men jeg har endnu ikke mødt nogen selv alvorligt kasein og komælk intolerante, der ikke har haft gavn af den. 

6.Probiotika.

7 Turmeric er gode kosttilskud til at styrke immunforsvar og mindske inflammation.

Begge dele fås i helsekost eller Matas. 

Fodring af gode tarmbakterier

Det er vigtigt, når tarmen er helet, hele tiden at fodre de gode soldater i din tarm biota. Noget og det 8. vidunder er grøntsager, revne, fermenterede, kogte, revne. 

Som nummer 9 kan du også købe probiotika, som er foder til dine tarme. Blandt andet her

Men vinderen over dem alle og mit 10. bud er fermenteret kål. Gerne mælkesyregæret. Man kan få det i de fleste gode helsekostbutikker eller lave det selv.

Der findes masser af opskrifter på nettet.         

Sygdom er budskaber - lyt i stedet for at smadre budbringeren.

Min holdning til ALLE sygdomme er: De er et nødråb fra kroppen. BUDBRINGERE. Medicin er at smadre budbringeren. Og så går man glip af budskabet.

Genetik og gentests er ikke så værdifulde, som vi troede. For de fleste sygdomme, som vi betragter som kroniske i dag, kan stoppes eller mindskes ved at vi ændrer på MILJØET, maden, livsstilen og hacker vores gener med kosttilskud og urter.

Ps: Hvad vil du helst høre om på bloggen i næste uge?

En dagbog med ord, billeder, tanker og afsløringer fra min første måned i en nyt land med mit livs kærlighed?

Eller om “executive function”. Den del i hjernen, der kan genopbygges og udvikles. Og som er den skjulte årsag til overspisning, følelsesmæssigt kaos, kærlighedsproblemer og problemer med både læsning, fokus og sexliv?

Knus

Ninka

Kommentarer (47)

 1. Birgitte på 06.01.2017
  Synes faktisk det kunne være lidt spændende at høre hvordan du takler flytningen og hvad det gør ved dit familieliv. Hvordan lever du i ro og harmoni med naturen og de nye omgivelser?
 2. Birgitte på 06.01.2017
  Glemte lige at spørge dig om noget andet. Hvor længe skal man tage disse kosttilskud? Og hvad skal man gøre når man trapper ud af dem og over til mere almindelig kosttilskud.
  Knus Birgitte
 3. hanne hansen på 15.06.2016
  Jeg er meget interesseret i hvad der er af viden omkring Detox og livstruende lungesygdomme " ikke KOL" og følgesygdommen kngleskørhed.
 4. Kristina på 11.05.2016
  Hej Ninka,

  Hvordan skal man få chlorella ned? Dem jeg har kræver 12 tabs daglig. Jeg har prøvet at på dem i smoothie men det smager grimt. Hvad gør jeg, kan slet ikke sluge så mange.

  Kh. Kristina
 5. ninka på 04.05.2016
  Kære Kammilla

  Når man aldrig er frisk, uanset hvor meget man har sovet eller hvornår du vågner, handler om at der er ubalance i din kortisol frigivelse. Det skyldes altid stress i form af personligt pres, følelsesmæssigt pres, giftstoffer eller en livsstil, der er ude af trit med naturens cyklus. det, der typisk sker, er at hjernen med tiden på grund af stress ligger i "kortisol marinade". Og/eller, at du frigiver kortisol og adrenalin på de forkerte tidspunkter, så du ikke har nok, når du skal bruge det. nemlig til at vågne på og være aktiv på om morgenen og om dagen.
  Mit bud er, at du er den kortisol-binyrehealende detox type. Du kan se min video om denne type på youtube her:
  https://www.youtube.com/watch?v=owPFRa4KRXk

  Knus

  Ninka
 6. ninka på 04.05.2016
  Kære Sub Aja

  Kunstværket er en installation fra festivalen Burning Man i USA.

  Kys

  Ninka
 7. Ninka på 03.05.2016
  Jeg lover, at der nok skal komme meget mere om hjernens funktioner.

  Tusind tak for al jeres skønne input <3

  Knus
 8. Ninka på 03.05.2016
  Man kan købe hjemmetests for at teste sin egen bolig. Det er simpelt at udføre.
  Køb den blandt andet her:
  http://skimmelsvamptest.dk/

  Knus
 9. Kammilla på 03.05.2016
  Kære Ninka,

  Jeg ved det ikke har så meget med ovenstående at gøre, men håber du alligevel vil give et råd med på vejen. Jeg har i flere år levet efter dine detox principper og fået en krop i mere eller mindre balance. Men jeg har en udfordring jeg stadig ikke er kommet til livs, netop at jeg aldrig føler mig frisk om morgenen, uanset om jeg har sovet 6 eller 12 timer. Jeg går i seng mellem kl. 22-22.30 hver dag og sover 8-9 timer - men vågner bare aldrig frisk. Hvad kan jeg gøre? Nogle kosttilskud eller andet? Knus og kram Kammilla. Og tak for en altid ærlig og spot-on blog
 10. Hanna på 02.05.2016
  Jag vill höra mycket mera om exekutiva funktioner. Jag läser precis om det, i samband med adhd. Och både min äldre som och jag behöver/har brug for att utveckla våra exekutiva funktioner så att vi inte är överväldigade hela tiden.

  Tänk så fantastiskt att livet (och du) kommer med det jag har behov av!
 11. Gitte Andersen på 02.05.2016
  Tak for endnu et spændende indlæg. Det ville også være interessant at høre om hjernens executive function
 12. marianne på 30.04.2016
  Syntes begge er lyder super spændende. Men synes Nr. 2 lyder nyt og interessant
 13. Birgitte på 30.04.2016
  Tak for al den viden, du deler!

  Vil gerne læse om begge foreslåede emner i næste uge. Vælg selv ;-)

  Hvis du kender til effektiv behandling af Epstein Bar Virus, mycoplasma fermentans og borrelia og dennes sideinfektioner, så må du meget gerne dele din viden herom også!

  Mht. de foreslåede vitaminpiller kan jeg se, at de indeholder vitamin B12 (50% as methylcobalamin and 50% as 5-adenosylcobalamin). Troede egentlig, at vitamin B12 udelukkende skulle være i methyleret form?

  Plejer dit foretrukne vitaminpræparat i øvrigt ikke at være "Ultra Preventive X"? Er der en grund til, at du nu har foreslået Multi Thera?

  Mange ønsker om god bedring til den unge mand i din familie samt alt godt til dig og dine nære kære i England! <3 <3 <3
 14. Sanni på 30.04.2016
  Dette kommer som sendt fra himmelen :) Jeg blev syg med influenza og lungebetændelse i juni sidste år og er aldrig blevet rask siden. Det viser sig at der var skimmel i væggen på min nye job og det var dét jeg blev syg af. ( jeg er stoppet ) Jeg har været sengeliggende i længere perioder. Mit immunsystem er helt nede, min allergi har det ikke for godt, mine lunger har det så slemt, at min astma har taget over.. Jeg har været hos special læge og fået udskrevet en del medicin, som jeg opstartede i går - selv om jeg helst ville være medicin fri. Så ser jeg ingen anden udvej - jeg fik af vide, at det ville tage lang tid før jeg blir rask, op til et halvt år. Men jeg "blir rask" og det er dét vigtigste, jeg har været syg i snart et år - så hvad er 6 måneder, så længe det går i den rigtige retning ;) Jeg er SÅ glad for at du deler, lige præcis denne vidden nu. Tak Ninka, nu kan jeg få den skimmel ud af min krop, som har sat mine lunger og krop ud af kurs. TAK :)
 15. Joanna på 28.04.2016
  Det lyder spændende - men hvordan tjekker man sin egen eller en ny bolig for mug m.m
 16. Lene på 28.04.2016
  Meget spændende indlæg, men hvordan finder man ud af om der er mug/skimmelsvamp i ens bolig? Jeg fik angst nogle år efter, vi flyttede ind i vores nuværende hus (17 år siden) og sikkert også candida allerede dengang. Måske har vores datter også angst. Jeg får antidepressiv, men de fleste af symptomerne på candida bl.a. migræne kan jeg undgå, hvis jeg undlader sukker, hvede, mælk, gær og alkohol. Desværre kommer dårligdommene med det samme jeg falder lidt i, så jeg har sikkert stadig candida i overvækst...
  Jeg er meget interesseret i det med hjernen i første omgang :-)
 17. sup aya på 28.04.2016
  Kære Ninka

  Mange mange tak for din deling af masser af viden :) Det sætter jeg stor pris på. Skriver dog denne gang for at spørge om navnet på kunstværket på fotografiet ( de to store kroppe, med de indre børn indeni).
  Alt godt til dig
 18. Bittenliz Fleur Kirstine på 27.04.2016
  Hej Ninka
  Jeg vil anbefale alle at læse Den Medicinske Seer af Anthony William og se hans bud på utæt tarm, bl.a.
  Sandhed om sygdom og hvordan vi helbreder os selv, den er uovertruffen.
  Kærligst Bittenliz
 19. Mianne på 27.04.2016
  Kære Ninka
  Begge dele, hvis man må vælge det;))

  Kærlig hilsen Mianne
 20. Lizza på 27.04.2016
  Kære Ninka.
  Vil gerne høre om dit liv i England ...men det andet må du også gerne berette om.
  Du skriver så blændende ærligt / godt og det er en fornøjelse at læse din blog.Tak :-)
 21. Anja på 27.04.2016
  Jeg vil meget gerne høre om Executive function.
 22. Anna på 27.04.2016
  ❤️ Tak for en kærlig blog. Håber han er godt på benene igen

  Jeg vil meget gerne læse om Executive function, lyder mega spændende!!!
 23. Stella på 27.04.2016
  Kære Ninka,
  Det der med 'executive function' lyder vildt spændende <3. Vil jeg meget gerne høre mere om <3. Kærligst Stella
 24. Bernadette på 27.04.2016
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre mere om indlæring hos børn - særligt hvis de er udfordret på deres arbejdshukommelse. Der skrives meget om hjernemad. Hvad er din erfaring?
  Kh
  Bernadette
 25. Ninka på 27.04.2016
  Vibeke og Orkideea: Det er så vigtigt - jeg kan absolut ikke lade være med at dele min viden :-) <3
 26. Ninka på 27.04.2016
  Gitte Pedersen: Tak fordi du tager imod <3
 27. Hanne på 27.04.2016
  PTSD- og kost og hjerne.. Har levet med PTSD i 18 år og oplever ( igen,igen) tankemylder, søvnløshed, stress, hjertebanken og lettere angst.. Er blevet lidt bedre efter 12 uger detox i år, men hovedet føles ofte som en opvarmet heksekedel.
 28. Ninka på 27.04.2016
  Tusind tak for jeres spændende input og kommentarer <3

  Det betyder så meget for mig, at vide hvad der rører sig og interesserer jer <3

  KNUS
 29. Isabella Skovgaard på 27.04.2016
  Den passer PERFEKT til den beskrivelse mit liv tog da jeg flyttede til Jylland. Min mand og jeg flytter ind på en gård, han får depression, jeg stress og ender med fibromyalgi og alt de psykiske belastninger der høre med den sygdom. Vi flyttede i slut januar til en anden gård og vi har det FANTASTISK nu, dog har jeg stadig fibromyalgi men vores livssyn er meget mere positivt, vores kroppe er friskere vores sind er lettere... Jeg vidste godt at skimmelsvamp var farligt men jeg troede det kun var fysiske lidelser, så som lungeinfektioner og eksem.
 30. Annastasia på 27.04.2016
  Hej skønne Ninka
 31. Gitte Pedersen på 27.04.2016
  Hej Ninka
  Helst begge dele, men gerne først executive function.
  Tak for at du er til og for at du giver så meget viden og håb til mig. Elsker dit forløb :-D
  Kh Gitte
 32. Majken på 27.04.2016
  executive function :-)
 33. Sus på 27.04.2016
  Det sidste. Og stress behandling. Og brhandling af lavt stofskifte...
 34. Jette på 27.04.2016
  Begge dele, vil jeg gerne høre om. :-). TAK.
 35. Vibeke Spanggaard på 27.04.2016
  Tak for en super god blog og detox dig smuk i det hele taget.
  Viden skaber flow, så gerne executive funktion.
  mvh Vibeke Spanggaard
 36. Tina Hugosson på 27.04.2016
  Kære Ninka.
  Hvor spændende alt det, du skriver om! Tak
 37. Orkideea Safire Blica på 27.04.2016
  Fantastisk blog og viden, som altid, hvor du giver os adgang til den nyeste viden og tips det bedste af det bedste, inden for hele livsspektret! Så inspirerende :0)
  Jeg vil elske at høre om din første måneds oplevelser i dit nye liv i England. Emne 2 er også super spændende. Knus <3
 38. Sarah på 27.04.2016
  Kære Ninka, Jeg kunne godt tænke mig at høre noget om hashimotos og medicinen dertil. Jeg tager selv eutyrox(t4) på ca 8 måned, men er begyndt at få det lidt skidt, med uro, lidt angst, vågner urolig om natten osv. Nu har jeg fået en henvisning til en endokrinolog, og er lidt nervøs ved det hele, især den nye medicin jeg nok får, kan jeg tåle det , er det farligt for hjertet osv(t3)Tror du han vil udskrive erfa til mig, eller skal det være fra et dansk produceret produkt? Hvad hvis vi gerne vil have et barn til, hvordan skal jeg så forholde mig til medicin/helbredet? På forhånd tak for en dejlig blog:-) Knus
 39. Kamilla på 27.04.2016
  Ov, et tillægsspørgsmål:
  Min fornemmelse siger mig at der er et sammenhæng mellem en borrelia-infektion jeg havde/har og den PCOS, som stadig er så tydelig på scanninger.
  Findes erfaringer/litteratur på det område?
 40. Helle Frahm på 27.04.2016
  Hejsa. Jeg ku godt tænke mig at høre dig ad om man selv kan ændre på nervebetændelse hos diabetikere. Lægen snakker om antidepressive midler og epilepsimedicin og det vil jeg under ingen omstændigheder indtage.
 41. Birgit Nielsen på 27.04.2016
  Kunne næste uge være emnet: overgangsalder?
  Tak for dejlige indlæg☺
 42. Kamilla på 27.04.2016
  Helt enig med Simone Cecilie. Hvordan man naturligt håndterer (budskabet i) PCOS.
  Jeg er begyndt at spise kød efter 23 år (tak til detox dig smuk) som vegetar og har lige fået fjernet min Hormonspiral. Jeg måtte insistere kraftigt overfor to læger, en gynækolog og en assistent. Gynækologen mente det var godt at jeg ikke havde menstrautioner (!!!).
  Jeg vil bare gerne have min krop i balance uden medicinering, men der er ingen støtte/vejledning at hente i det etablerede system.
  Så hvad gør man herfra og hvad er PCOS egentlig (set med andre øjne, end det etablerede systems)?
 43. Maja på 27.04.2016
  Åh et valg Ninka ❤️ elsker din indsigt og din måde at tænke og gå til tingene med ærlig kærlighed....og dit liv og udvikling er også interessant, da du giver os så meget...

  Hormoner generelt, følelsesmæssig kaos og alt hvad der følger med hjernes fantastiske opbygning, som vi desværre nok ved for lidt om, men som kunne give os noget forståelse for os selv, kunne også være dejligt at høre om.

  Så hvad du føler skal deles først ❤️
  Kærligst Maja
 44. Wenche på 27.04.2016
  Takk Ninka! Jeg vil gjerne høre om executive function:). xxx, Wenche
 45. Lisbeth Mortensen på 27.04.2016
  Dejligt med mere viden. Tak
 46. Rie på 27.04.2016
  Fed viden at bringe videre til andedammen i DK. Du er en knop, Ninka!

  Frontrunner og first mover af format, det er s.. en fornøjelse.

  Ønske til næste eller en kommende uge: hjernens executive function.
 47. Simone Cecilie på 27.04.2016
  Tak for den fine historie - den giver virkelig mening ind i noget jeg selv har oplevet. Næste uge kunne det være spændende med noget om PCOS og lidelser i underlivet eller hormonelle ubalncer - jeg er meget interesseret i hvordan man slev kan gå ind og påvirke sine hormoner positivt ift. Hormonel ubalance som PCOS er. ☺️

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.